A teraszra oldalára szeretnék víztiszta pvc fóliát. Téli hideg fagyok és viharos eső elleni védelemnek. Ezt egy redőnytokba szeretném tenni és redőnymotorral mozgatni.
Egy motoros redőnyre lenne szükségem (300*280cm), lamellák nélkül. Végül is egy kezdő és egy zárólécre szükségem lesz. Szerintetek ezt életképes megoldás lenne?
Tudtok redőnyöst aki vállalna ilyet (Budapest, esetleg környéke)?
mindenképpen a lakásban jelenlévő párának az eredete után kutakodnék.
"Normális" esetben egy tavasztól-őszig épült házban lehet annyi pára, ami télen lecsapódást okozhat az ablak üvegein, de a második télre ennek is el kell(ene) tűnnie.
Mosás, lakásban ruhaszárítás, sok, vízigényes virág, stb, stb. szoktak az általános okok lenni. ( Nyilván az alacsony belső hőmérséklet mellett).
A férjednek lehet igaza, emeljetek kicsit a hőmérsékleten, ÉS napi kétszer 10-15 perc intenzív szellőztetés.
Kb 13 éves műanyag, szigetelt ablakok körül szeretném kicserélni a gumi tömítéseket, mert elöregedtek. Tudnátok segíteni, hogy honnan tudnék bele venni kb 3 mm-es mély nútba ileszthető gumi profilt? Az ablakok körül 3 gumi tömítés van, 2 az ablakon (talán O profil), 1 a kereten (ennek a formáját nem tudtam megállapítani). Mellékelek két db képet is.
Először is szeretném kifejezni a hálámat a fórumért, nagyon sokat segített a tájékozódásban és az új ablakaink kiválasztásában. Párásodással kapcsolatban lenne kérdésem. A házunk kb. 130 m2, B30 falazatú, egyelőre nincs homlokzati szigetelés, csak a födémre gurítottunk le üveggyapotot. Most cseréltettük ki az ablakainkat Hevestherm Optima 76 profilú, melegperemes ablakokra 3 rétegű üvegezéssel. Külső falsíkba lettek rakva. Ma reggelre -2 C fok volt (bár már tegnap is láttuk, mikor még nem fagyott), és az összes ablakon megjelent a pára belül az alsó él fölött 2-3 centiig. A bejárati ajtó még régi fa, azon szinte folyt a víz. Ez kb. 2 óra alatt felszáradt, ahogy melegedett az idő. A szobák szintjén (radiátor) nappal 21, éjjel 20 C fok van, a nappali-konyha szintjén (padlófűtés) nappal 20, éjjel 18 C fok van. A jelenség vezet-e penészesedéshez, és mit tegyünk ellene? Alapból szerettünk volna minden helyiségnél ablakba építeni Aereco légbevezetőt, de az ablakosok lebeszéltek róla, hogy ne rontsuk le az ablakok hőszigetelését. Érdemes lenne mégis párat feltenni, vagy a résszellőzőt használni, vagy elég a napi 1-2 szellőztetés? Férjem szerint tartsunk 23 C fokot, de én szeretném másképp megoldani.
Mint írtam, nem kell, hogy olcsón dolgozzon, csak gondolom laikusként belefuthatok gyenge minőségű alapanyagba drágán, vagy olyan cégbe, akik külsősökkel (alvállalkozókkal), igénytelenül teszik be az egyébként jó minőségű portékát, stb. Tőlem, ha tudsz, drága céghez is adhatsz kontaktot, mint írtam sajnos az elsődleges preferencia most a relatív gyorsaság... :(
tudnátok-e ajánlani nekem nyílászáró csere céljából megbízható cégeket Budapesten, amik relatíve gyorsan dolgoznak, szavahihetőek, és jó ár-érték arányú terméekt árulnak. (Nem feltétlen akarom olcsón megúszni a dolgot, de félek, hogy szart veszek laikusként, túlárazva).
Lányomék a Buda ablakot nézték ki, hogy velük csináltatnák a nyílászáró cserét. Olvastam itt negatív utalásokat a cégről, de nem találom a hozzászólások között, hogy mi az oka annak, hogy tisztességtelennek tartják őket. Van valakinek infója, véleménye róluk?
Sziasztok! A belső ablakparkanyunk vízszintesen barazdalt,nem sima.Talalkoztatok már ilyennel? A másik,hogy 3 hónap után most szedtük le a szobai parkanyokrol. A matrica eltávolítása után sárga a párkány.
Sziasztok! Roto Patio Inowa (https://ftt.roto-frank.com/en/products/product-view/detail/roto-patio-inowa/) vasalattal van valakinek tapasztalat? miben jobb, rosszabb mint egy "sima" emelo-tolo (azon kivul, hogy ugye az oldalon 200kg max terhelhetoseg van megadva, az emelo-tolora meg 300kg)? Koszi elore is!
Igen rögzíteni kellett volna csavarokkal az erkélyfaladat több helyen, a vízszint és a függő beállítása mellett. Pur habbal pedig csak ezután szigetelni a szerelési hézagot.
A helyedben mondjuk ezeket vissza sem hívnám. Ki sem kellett volna fizetni az ilyen munkát.
Szerintem kevés a pur hab. Kérd meg őket, hogy pár csavarral rögzítsék, ha maguktól nem tennék (mert lehet, hogy a pur hab szilárdulására várnak és utána fúrják be a tokrögzítő csavarokat).
Sziasztok! Vasbeton panel lakásnál az "erkélyfal" cseréjénél elég a tok Pur habbal történő rögzítése a falba? Napokban cseréltettem. Fix ablak+bukó/nyíló erkélyajtó. A két panelt (fix ablak+ajtó rész) sorolóval és csavarokkal kapcsolták, aztán szintbe hozták majd jött a Pur hab. Ez így elegendő? Nem vagyok szakértő a témában...csak kételkedem, mert korábban úgy tudtam, Pur hab előtt tokrögzítő csavar félével rögzítik a nyílásba a nyílászárót, és azt követően jön a hab. Nem a hab rögzíti az egészet...
Illetve akit még ajánlani tudnék az az Ablakpaletta - ők lengyel ablakokat forgalmaznak - utólag megbántam hogy nem őket választottam mert a VEKA ablak náluk 1000x szebb és még olcsóbb is kicsit, a beépítőjük pedig nagyon profi sztem. Én egyedül a garancia miatt nem mertem belevágni, sajnos. Mert fújhatom a garanciát ha szétcseszték az ablakok környékét a berakáskor.
Szia Próbáld meg a König Ablakot, nekünk 280-ast legyártottak úgy hogy 240 + 40 toktoldóval. Az ablakkla, ami gyakorlatilag egy fal nincs is gond csak a beépítők voltak irtózatosan trehányok, a köműves napokig javította utánuk a kávákat,
Köszi szépen a válaszokat. A szemöldök magasság pont ehhez a magassághoz lett belőve és az áttervezés már nem lehetséges, mert már építkezés közben vagyunk és a koszorú már terv szerint megvan. Most felső osztókkal csináltam meg az ablakokra az ajánlatkérést. Így is elég jól néz ki a modellen, szóval marad ez a megoldás. A magasabb parapet azért nem igazán lenne jó, mert a háznak ezen hosszanti oldalára vannak sorolva jórészt ezek az ablakok és erkélyajtók, és akkor nézne ki jól, ha egységes lenne a megjelenés. Az 5 nyílászáró közül csak 1 önálló nagy fiksz ablak van, a többi ajtóval kombinált illetve van egy nagy emelő toló is. Az ajtóknál meg nem játszik a magasabb parapet. Az alu-s ajánlatkérést hagyom akkor, ha ilyen drága.
Én nem szakember vagyok csak felhasználó :) Nálunk is így volt, a tervező földig érő ablakokat tervezett, de én kértem, hogy tervezze át mert az asztalos ismerősök és itt is ugyan ezt tanácsolták. Így lett 30 cm-s parapetünk belül fa párkányokkal, mert 210 magas ablakokat még tudnak itthon gyártani. Szerintem kérj te is csak 210 magas ablakokat és a felső szemöldökmagassághoz igazítva megmondja mekkora parapetetek lesz. Nekem nagyon tetszik ez a 30 cm-s párkánymagasság és a gyerkőcök is szeretik :)
Ha külső falsíkra lesz téve én kérnék két oldalra 2-2 cm toktoldót, főleg ha redőny is lesz akár elektromos akár nem, mert a homlokzati szigetelést és a lefutókat könnyebb így felhelyezni. Én felülre nem kértem toktoldót, mert mi a koszorúból alakítottuk ki az áthidalókat, így az ablakok fölött 5 cm-el keskenyebb a koszorú (az is a belső falsíkra van igazítva), így a redőnytok mögött elfért 10 cm XPS szigetelés.
Nekünk az építész 250cm magas ablakokat (+15cm toktoldó) tervezett be, de a műanyag ablakgyártók nem nagyon csinálnak ekkora méretet. Van e olyan megbízható cég, aki mégis vállalja valamilyen profilból? Középkategóriás ablakokat szeretnénk Veka 82 vagy Kömmerling 88+
Alu ablakként gondolom legyártható, ez általában mekkora szorzót jelenet a műanyaghoz képest?