Ezennel ki van nevezve a topic főkertészének!:-)))
MÁS:
KÉsz van az analóg fékmudul Uraim! Gyakorlatilag az a kapcsolás, ami a honlapomon is fennt van, így semmi titok nincs benne. Ára: 1570Ft/db.
Rövidesen jön hozzá az analóg foglaltság jelző áramkör is, ez sajna nem lesz túl olcsó, de lesz benne relé, így az megspórolható, továbbá nem kell hozzá sem kapcsolósín, sem optokapuk, sem reed-relék, így összességében nem lesz drágbb az említett megoldásoknál.
Amiket biztosan nem akarnék megtartani, vagy felesleg, felkínálnám a a "kispénzű" topicban. Biztos örülne neki valaki. (Hangsúlyozom, egyik oldalon sem vagyok érintett!)
A legjobb helyet választoTTad, érezd magad jól közöTTünk! Én is úgy kezdtem, hogy elolvastam az egész topicot, csak ezelöTT másfél évvel. Azóta minden nap olvasom, sokat segített, ha valamit nem érteTTem, akkor is mindenki készséggel segíteTT mailben. Szóval ez egy nagyon jó csapaTT!!
Részemről is üdvözlet, jó kis CSAPAT ez! Én is menet közben csapódtam a társasághoz, sok segítséget kaptam és én is igyekszem viszonozni. A személyes találkozók barátiak.
Gasphy barátom eszközeivel élve: a mozdonyod hibáJát talán Teaház mesterünk oldhatja meg, de rá most bő egy hétig várni kell.
Javasolhatnám Csikós Pista bácsit a börzén, de ez 3 tényezőtől függ: pesti vagy-e, hogy ki tudj menni, kint lesz-e Pista bá és hogy van-e neki fémkardánja.
Megjegyzem, hogy a találati esélyt növeli, hogy a Zeuke V200-asé is jó bele.
Most Nürnberg-ben elég sok növénymakettet gyártó cég volt jelen. Direkt végigböngésztem a kínálatot, a technológiát és meg kellett állapítanom, hogy az általad "kertészkedett" példányok a legmagasabb minőségi szinten is megállják a helyüket.
Kaptam egy nagyon szép állapotban lévő ZEUKE V180-as diesel mozdonyt. Egy aprócska hibálya van csupán hogy az egyik kardán tengelye (ez fémből van) hiányzik. Ha valakinek esetleg volna fölösleges azt meg köszönném
Sziasztok!
Szeretnék én is csatlakozni ehhez a baráti társasághoz. Elolvastam a topikot az elejétől a végéig (igaz nem egy szuszra) és sok jó dolgot találtam amiből lehet okulni, tanulni. Gratulálok az építőiknek és sok sikert a további model építésben Az én élet történetem is hasonló a tieitekhez. A 70-es évek elején karácsonyi ajándékként egy TT-s kezdőkészlet, ami aztán szépen bővült, gyarapodott. Majd kilépve a köjök időkből dobozba kerűltek a modellek és pihentek mostanáig. Kicsi fiamat látom érdeklődni a vasút iránt így elővettem a dédelgetett kincseket egy játék erejéig, azóta nincs nyugtom. Úgy döntöttem belevágunk egy terepasztal építésébe (kisebb családi vita) de sikerült kiharcolnunk egy 2100x900mm nagyságú asztal helyét. Az építkezésről majd teszek fel képeket. Hát magamról ennyi, bocs ha hosszúra sikeredett.
Üdvözlettel: /Pistti/
Érdemes lehet esetleg "öregíteni" és egy hátsó vakvágányra elhelyezni.
Én is így tettem. Egyxszer régen építettem egy 326-os modellt. Sajna akkoriban nem sikerült bele motort tennem. Így félre lett rakva. Majd amikor a "Végvár" épűlt, akkor kikerült a fűtőház mögé, mint elhagyott (megőrzött?) gép:
Az elejéről a nagyobb részét ki dobtam. Persze most bánom, kiállítások alakalmával jó lenne ki tenni azt is amilyen a kezdet volt. Ilyen sorsra jutott a felső vezeték kettő változat került a kukába a harmadik maradt . Illetve pár vagon próbálkozásom. Legalább pár silány minőségű oszlopot el tettem volna. Bánom!:-(( Épületekről ne is beszéljünk. Azt gyermekei le amortizálják gyakorlat ként, hát ha kedvet kapnak eme őrültséghez, Nem bánnám! Azoknál akik építésre adják a fejüket, sokszor ott szűnik meg a munkaheve amikor a kész modellt kézbe veszi és hozzá hasonlítja amit kiállításokon a vitrinben lát. Ilyenkor bizony jó lenne meg mutatni a szép mellet Hogy amit először készítettem bizony nem egy nagy szám. Nem is várhatja senki magától, hogy mindjárt csúcs szuper lesz. Ez is egy hosszú folyamat, szinte szakma amit el lehet sajátítani A mozdonyokkal persze más a helyzet legtöbbe több hónap munka van, azokat fel szoktam újítani hiszen nem kell az egészet szét szedni van még pár darab a silányából majd sorra kerítem őket is . Én tenném el emléknek is :-))
Megkérhetek valakit, aki volt kint a nürnbergi kiállításon, hogy a tillig asztalról és a piko mozdonyról rakna fel képeket. Köszi. Én sajnos influenza miatt nem tudtam kimenni.
A nagyon rossznak ítélteket feljavítottam, de nem lett annyira jó, mint az újak.
A közepeseket meghagytam úgy, ahogy voltak.
Az én véleményem az, hogy ezekbe nem érdemes sok további energiát fektetni, mert nem lesznek olyanok, mint egy újabb építés, munka viszont sokkal több van benne.
Érdemes lehet esetleg "öregíteni" és egy hátsó vakvágányra elhelyezni. Messziről biztosan jól mutat még. Az esetleges hibákat meg el lehet rejteni rozsdával, eltérő festékfolttal, stb.
VasúTTOM egyszer említette, hogy régen díjat nyert modelljeit ma már nem tartja olyan nagyon jónak.
Természetesen én még messze nem voltam képes ekkorát fejlődni, de így is felmerült bennem a kérdés. Mit csináljak azokkal a járművekkel, amit régebben alakítgattam, festettem át és ma már nem tetszik. Használjam fel donornak, vagy tegyem el ifjúkorom emlékének? Nem azt várom, hogy valaki döntsön helyettem, hanem a véleményetekre vagyok kiváncsi e tárgyban.