Hali! Én írtam hogy cseréltem... Amit vettem azt pucoltam ki... Volt benne rendesen... Azt hallottam hogy a kipu visszavezetés miatt vágja tele... Ha kiutálják még akár tiszta is maradna! De ami benne van szerintem csak kikaparni lehet! Viszont nem hiszem hogy izgalmas annyira hogy az ember CSAK azért lekapja a fejet hogy kipucolja...
Volt valaki aki kicserélte a hegrefejét egy 3.0 TDI-n mert folyt a víz. Nem nézte meg, hogy a szívó szelepek és a fölötte lévő járatok milyen állapotban voltak? Nem volt kokszosodva?
Ha még nem lett hozzányúlva nem tudna csinálni pár képet ezekről a részekről.
Sok helyen láttam mostanában olyat az interneten, hogy közvetlen vefecskendezéses benzinmotoroknál vastag koksz réteg keletkezik ezeken a helyeken. Akkor mi lehet egy diesel esetén 200.000 km futásteljesítmény felett.
Ha valakinek van tapasztalata, ne tartsa magában és ossza meg!
Évi 30.000 km-rel számolj és akkor (talán) nem ér meglepetés. Különösen aki újonnan megvesz egy A6-ot kb 15 millióért, nyilván hogy a wc-re is azzal fog menni.
Az üléssel kapcsolatban amit kérdezel is olyan, hogy 100 km-t úgyis el lehet menni egy autóval hogy most beleülök, és 100 km múlva egyszer kiszállok. Más meg elmegy ügyintézni a városba, és 20 km alatt 7x ki-be száll....a hosszú távon használt (esetlegesen ezáltal több km-t futott) autók általában sokkal megkíméltebben néznek ki.
Ez picit olyan mintha azt kérdezted volna hogy hány km után kopik ela fék, vagy a gumi.
Használat és ápolás kérdése a bőr kopása. Egyébként a C5 széria bőrei nem annyira jó minőségűek. Nekem a kormány (valós!) 120000-nél márúgy nézett ki mint ha egy 500000 km-t futott autó kormánya lenne. :-(
Erröl a hozzászólásról jutott eszembe,hogy egyszer csak nem müködött a tempomatom. És nekem fék pedál kapcsoló hibát írt a computer. Kitöröltem és nem tudom visszajött e. Bár gondolom mert halványan világít a harmadik féklámpám. Lehet ,hogy emiatt nem müködik a tempomatom?
Nincs vmi ötletetek hogy miért nem müködhet a memoriás ülésem?maga az elektromos állítás müködik de a memo nem.
Nem tudom össze függ e de nem kapcsol fel a világítás ha kinyitom a vezető oldali ajtot és ha a távirányitón lévő bezár gombal akarom felhúzni a vezető oldali ablakot azt nem huzza fel a többit igen.
Kellett neked emlegetni...... ma nálam is elkezdett villogni 110-nél, és csak újraindítás után szűnt meg. Most néztem meg, semmi hibakódot nem hoz ki....
Megrendeltem az alkatreszt, szeretném minél hamarabb cserélni annak ellenére, hogy már nincs napok óta hibaüzenet. Kitörölte... De a biztonság kedvéért kicseréltetem!
A kollégámnak is működött a féklámpája, mégis miután kicserélték a féklámpa lakcsolót megszűnt a hibajelzés. Lehet hogy csak alkalomszerűen jön elő a hiba kontakthiba szerűen, fékezés közben amúgy sem látod hogy működik-e a lámpa. Ha már egyszer volt ez a hibajelenség jó eséllyel most is ez lehet.
Na ebben lehet valami, mert hibát már vett föl féklámpa kapcsolóra (valami féklámpa időszakos hiba vagy ilyesmi nem tom pontosan) egyszer, de kitöröltük és kb 1 évig nem jött elő... és mükszik a féklámpa.
Na nekem is evvel szórakozik most. Ezt írtam múltkor! Nekem ez a kipufogó nyomás érzékelő hiba volt/van. A PDF szűrő elott es után is meri a nyomást, vagy koszolódik a szűrő - de akkor hamarosan hiba jelző lámpa is jelezni fog- vagy csak érzékelő. Nálam evileg az erzekelo lesz, az nem olyan drága, 50e Ft hol még hivtalos Audi szervízben is meg van a csere. Nekem egyébként autópálya után kiveszi a jelzést, tartósabb városi forgalomban kiadja megint...
Sziasztok. Ma jöttem haza bécsből és haza jövet elkezdett villogni az izzítóspirál ikon de kb 1-2 percig csak. Na én úgy tudom hoy ez izzítógyertya hiba... nem rég kicseréltem kettő gyertyát amit írt a gép hogy rossz... töröltük a hibát. Mi lehet még? lehet megint valamelyik nem jó?
A viszkó ventillátor belső gyűrűjén több hajszálrepedést észleltem ma. Utánaolvasva kiderült, hogy elszabadulva a hűtőt képes megsemmisíteni. A hűtő nálam gyári és 5 hónapos. Szóval merjem beindítani? :) De komolyan. 3 hónapja néztem, akkor tutira nem volt egy repedés sem. Most van vagy 5-6 repedés többnyire 4-6mm, és kettő 1cm körüli, a gyűrű harmadáig, 2-3e km alatt alakult ki. Ez mennyire gyakori 4B, C5-nél ? Gondolom, a szervízállás-kibillentést igényel a cseréje. Kell hozzá spéci szerszám a viszkóról leszedéshez? Ha lebűvölöm a lököst, sk nekiállhatok? nincs nagy kedvem így mozogni vele.
Alkatrészügyi kérdés még, hogy van-e többféle viszkó venti felfogatási átmérő/megoldás - mert a képek alapján nem kéne nálam egyfajta külső védőgyűrűnek lenni, és az eredeti 2,7t 9-nél kevesebb lapátú, de mintha rádiusz irányban húsosabb lenne a központi gyűrű a viszkó körül - ami nálam repedezik.
Nagyon úgynéz ki,hogy a kerékszettem miatt volt a remegés amiről korábban írtam. Új téligumi és felni kombóval nem vettem észre a rázkódást ami eddig szét idegesített.
Az elektronika a leggyengébb láncszem ezekben az autókban. A többit csak akkor cseréled, ha eltörik, elkopik, elfogy. Mindez egy lineáris, időskála mentén haladó, nagyjából előre tervezhető lépésekből álló folyamat. Az alkatrészeknek megvan a maguk élettartama, ha az letelt, akkor csere.
Az elektronika ennél jóval bonyolultabb ügy. Tulajdonképpen előre teljesen kiszámíthatatlan az ilyen eszközök meghibásodása és legtöbbször minden logikát nélkülöz is egy-egy ilyen kütyü hibájának az oka. Én pl. most hoztam haza a gépet a szerelőtől. Korábban elpanaszoltam, hogy a gyári riasztó időnként önálló életre kelt és minden ok nélkül végigműsorozta az éjszakát. Ezzel párhuzamosan az akksi is elkezdett hülyéskedni: néha 3 nap állástól teljesen lemerült, máskor meg 4 nap után is 100%-os volt. A szervizben megállapították, hogy az egyik ablaktörés-érzékelő elhalálozott, ez okozta a bibit. Most mondjátok meg, mi a fenétől romlik el egy ilyen érzékelő? Mert megérteném, ha 80 fogaskerék és rugó járna, súrlódna, feszülne és tekeredne egymáshoz egy ilyenben, de hát egy fia mozgó alkatrész nincs benne és senki/semmi nem nyomkodja, koptatja, feszegeti, hogy attól idővel elromolhatna. Nem. Egyszerűen ez is az elektronika egyik csodája, vagyis az egyik pillanatban még működik, a másikban már nem. Hogy miért, azt senki nem tudja...
Az akksit felprogramozták az autóhoz, így talán jobban együttműködik majd az autó elektromos vezérlésével és talán megúszom csere nélkül. Most tesztelni fogom néhány napig, hogy merül-e, aztán majd meglátom, hogy veszek-e bele újat.
A fényszóró magasságállítás továbbra is defektet jelez. Arra számítottam, hogy az akksi magához térése után majd magától megjavul (másnál már volt példa erre), de egyelőre nem akar. Hát ennyi.
Amiket leírtam, mind elektromos eredetű hibák, ami engem egyrészt elkeserít, mert szégyenletesnek tartom a harmadik évezredben, másrészt bosszant is, mert ugyanannyiba kerül (vagy drágább), mint egy "tisztességes" mechanikai meghibásodás elhárítása.
2009-es...akkor lehet a legfrissebb van rajta, de nem biztos... én 2010 ben frissítettem fel. navi-t utólag meglehet oldani, és igen, van benne Mo. térkép
Na azt hogy? Komolyan érdekelne, ártani biztos nem árt neki... 2009 4f
van benne ilyen "média center" is. Az le tud játszani valami dvd-t (vagy másik formátumot) is? Esetleg sd kártyará mentve? Ez csak érdekesség képen izgalmas.. Nincs benne navi, nem tudom lehet e bele tenni illetve ismeri e Magyarországot es érdemes-e.
Sziasztok! Tényleg érdekes autók ezek az a6-k.... Az elmúlt 2 hónap alatt mentem vele 15e km a vásárlás óta de mindig meegörvendeztet valami új jelenséggel. A vásárlás után ki kellett cserélni a két komplett ventillatort -ezt már írtam, láttam amikor vettem benne volt a pakliban-. Azóta 2x fordult elő, hogy a rádió teljesen elhalt: indítás után meg sem szólalt, se kép se hang. Aztán 10 perc múlva elindult magától, de mintha levették volna az akku sarukat, a telefont is újra kellett parositani (Bluetooth). Aztán megismételte két hét múlva de akkor már rovidebb ideig pihent.
tegnap beadott egy új hiba kódot, valami kipufogó nyomás érzékelő hibát, amit ha autópályán megyek egy darabig utána kitöröli magától, aztán 1x csak megint visszaadja stb. Lényegében szórakoztat, érdekes autó. Ez a sok elektronika és ellenőrzés azért nem hagy unatkozni minket... Tudom, hogy cserélnem kell amint tudom ezt az alkatrészt es nem is drága csak nincs rá ezen a héten időm, így mindig izgalmas a nap, hogy sikerül-e hazatérnek vele (nem veszi le a motor teljesítményét a computer...) eddig mindig hazajött rendesen!
Szerintem ha ég a lámpa akkor vissza is dobta a hibát! Mert ha egyszer nem lett megjavítva akkor ugye még a probléma ott van! Nem lehet hogy leszorult a geometria? CSAK tipp ;)
Én jellemzően finoman járok vele de ha előzünk vagy olyanom van simán padló gáz! Akkor meg ugye járatódik jól ;)
Meg is van a hibakódom - P0046: Turbo / Super Charger Boost Control Solenoid Circuit Range / Performance
egy magyar hibakódos oldal ezt hozta ki a magyar megfelelőjére: Turbó - szuperfeltöltő töltőnyomás szabályzó mágnesszelep áramkör tartomány / teljesítőképesség hiba
Volt-e valakinek esetleg már ugyan ez ?
Másik kérdésem, hogy kitöröltem a hibakódot, de a check engine lámpa változatlanul világít. Hibakód törlésre nem kellett volna eltűnnie ? Vagy ez természetes hogy addig fog világítani amíg a turbó jó nem lesz?
Abban esetleg tudsz segíteni, hogy leírod melyik OBD olvasót vegyem meg, ami biztos hogy fog működni ? Most néztem körül az interneten, és van egy pár.... Köszi
Budapestről. A check engine lámpával kapcsolatban az a furcsa, hogy az esetek többségében menet közben elalszik, de minden új gyújtásrátétel után előjön, és néha egész úton világítva is marad. De mindegy, majd nézek valami normális OBD olvasót.
2005-ös 3.0 TDI adaptív fényszóróállítás hibája állítólag típushiba. Az enyém nyáron egyszer már elromlott, aztán pár nap múlva magától megjavult. Sajnos néhány hete megint megmakkant, de most valahogy nem akar megjavulni. Valami elektronikus gebasz lehet ez is, mint minden más ezeknél az autóknál. Ha nem lenne bennük elektronika, ezek az autók 100 évig működnének.
Érdekes, bármi elromlik, azt a választ kapom rá, hogy típushiba.
Rendszeresen olvaslak Titeket, de eddig szerencsére nem volt komolyabb bajom a 2004-es 3.0TDI-vel.
Most VCDS -el kapcsolatban kérdeznék. Van egy ELM 327 nevű Bluetooth -os OBD olvasó. Ezt próbáltam volna a VCDS-el összepárosítani, de nem ismeri fel. (a gép felismeri, csak a vcds nem). Felejtsem el ? Lehet hogy az egész kérdés hülyeség volt, de ebben még abszolút kezdő vagyok. Akarok majd beruházni normális usb kábeles megoldásra, de most SOS-ben kellett volna, és ezt tudtam csak kölcsönkérni. Kigyulladt a hétvégén a check engine lámpa, és már 200 a vérnyomásom :)
Hát az nagyon kevés. Legalább 2 évet kéne rá adni, mivel az legalább kissé közelíti az új autókét, km-megkötés nélkül. Az biztos, hogy mivel az tiptronic áll vagy 200 alkatrészből, egy súlyosan sérült váltót nem biztos, hogy érdemes felújítani, mert bejön a már megtörtént dominó-effektus. A tiptronicnál a kb 390-420 ezres felújításba alapesetben ilyenek tartoznak: turbina tgk felújítása, fokozatválasztó szeleptömb csere vagy felújítás, és a hibás aktív elemek cseréje/javítása, minden egyéb átnézése, és még 1-2 kapcsoló-szelep cseréje (ha néha rossz ill bizonytalan) plusz szűrő-olajcsere. Ettől elvileg tökéletes, újszerű lehet egy váltó érzetre és sok tízezer km-re. Ha viszont a szervíz "benézett" valamit, pl az egyik fokozat aktív elemének hibáját nem észleli, az már középtávon is gond. Javítsatok ki, ha rosszul tudom.
Mert csak azt cseréli ki ami rossz,nagyon sok emberrel beszéltem amikor az enyém meghalt.900+400 beszereléssel nekem azt mondták.
Úgy vennék itthon váltót hogy az enyémet leveszi,felteszi a felújítottat és kész.De 500 ezret kifizetni egy felújításért és ad rá fél év vagy 10000km garanciát az rőhej:
7000Ft negyedévre.Nincs kint semmilyen lakcímem,és így benyalhatnak.
Ja, magyar rendszám...
A "benyalhatnak" téma már nem erre a topicra vonatkozik, minden esetre én nem merek reszkírozni. Főleg mióta a kollégám cseh rendszámát lekapta a BP az A3-on majd kapott egy bünti csekket 13000€-ról. Szerintem nem érte meg.
Mire alapozod hogy ha Magyarországon újítanak fel egy váltót az sosem lesz jó? Van néhány erre szakosodott specilaista műhely, szerintem nem lebecsülendő a szaktudásuk.
Nem mindenki tud németül sem, nekik eleve nehézkes lenne Ausztriából vásárolni. Ha Ausztriában beszerelteted a 900€-ért megvett váltót, a beszerelés összegével ugyan úgy megközelíted a 2000€-t.
Nálunk legalábbis egy sima kis 1a autószerelő műhely 68€/óra díjért dolgozik.
Nekem ez egy kicsit fura. Nem tudom mennyit fizetsz biztosításra, de nekem a Makler havi 110€ körüli ajánlatot adott. Szerintem sok más dologra nem sajnálnak az osztrákok ennyi pénzt kiadni.
Az a baj hogy kint már a 130LE-s A6-on is hűledeznek hogy mekkora hatalmas motor. Mgehallották az osztrák kollégáim hogy szeretnék egy 3.0TDI-t és hanyatt estek... Nesze neked osztrák színvonal.
Szia, nekem 2.7-es TDI A6 Avantom van (2008-as 205 ekm-rel) - kifogástalan motor, nagy nyomatékkal és kedvező fogyasztással. A6-hoz én csak 2.7 vagy 3.0 TDI motort választanék, a sor 4-es szerintem lightos hozzá. A fogyasztás persze agresszivitás függő, - én nem vagyok gumifüstölő típus - így 5,5-8,5 l között elgurulok 100 km-en / 8,5 az autópálya 140... és a városi forgalom, az 5,5-6,0 l a vidék, autópálya nélkül / ja és multitrinic váltó!
Sziasztok! 98 as Audi A6 omnál kiszedtem a vezető ülést és 2 csati megy az ülésre alul. Egyik az elektromos magasságállítás az biztos, és egy másik fekete(ez nem tudom mi) a légzsáké elvileg sárga és oda nem is megy csati. Ülésfűtés lenne? mert elvileg nincs benne ülésfűtés
Pár ilyen jár hozzám, azt hiszem az adó miatt kint jobban szeretik mint a 3.0 motort (egyébként pont olyan mint a 3.0 tdi). Nnics sok baja, ha sokat futott akkor a DPF-re hajlamos nyafogni.
A6 2.7 TDI (2010) mennyire megbízható? Még soha nem volt V6-os dízelem és nem igazán tudom, hogy V6 vagy a kisebb sorosat vegyem-e meg. Akinek van leírhatná, sajnos a népítéletben nem igazán írnak róla.
Szinte 1000 %-ra veheted, hogy az olajcsere sajnos nem fog ilyet megoldani. Nekem több mint 400.000 Ft + munkadíj volt a javítás, mert az enyém már javíthatatlan volt. Megpróbálták először felújítani a convertert, de nem lett jó. Ha neked csak most kezdte, és nem durván csinálja, akkor te olcsóbban megúszhatod mint én, ezért is írtam hogy nem szabad hagyni hogy elfajuljon. Nem tudom hogy hány km van az autódban, és mennyire vagy biztos a futásteljesítményében ?
Ha valaki hosszú távon meg akar tartani egy autót, akkor szerintem jobb még a tüneteknél elfolytani egy ilyen hibát. Az enyémnél már a műszerfal is durván zörgött, úgy beremegett. Az is kínos volt, hogy este a világítás is vibrált a beremegés ritmusában. Úgyhogy nem szabad hagyni, hogy eddig elfajuljon.
Ha ez van, manuálba ki kell ilyenkor próbaképp tenni és visszakapcsolni egyet. Ha megszűnik, akkor valóban a lockup mechanizmus nem akad be - konverter (kvázi kupplung-) anomália; nem sikerül a direkt csúszásmentes kihajtást kapcsolni. Ha csak az 5. kapcsolásánál van és csak néha, az nem a világ, de figyelemmel kell kísérni és ha a remegés (20-30e km) múlva esetleg nagyon gyakori vagy állandósul, akkor muszáj szétszedni. Addig nem tűnik érdemesnek.
Látni kéne mennyire remeg be a kocsid, nekem is ilyesmi (vagy ugyan ez) volt. Ha finom gázzal gyorsítottam, 40-50 között elkezdett beremegni, kb 80-ig. Nálam ez egy váltóhiba volt - turbina (converter). Alattomos váltóhiba, mert ha kemény gázzal gyorsít az ember, nem veszi észre.
Helló! Egy kis segítségért fordulnék hozzátok ha tudtok nekem segíteni! Van egy Audi A6 (c5) 2000, 2,5 TDI V6 (150le), nem qutro Avantom. Az lenne a problémám, hogy nem működik az ASR az autóban viszont a számítógép nem ad erre hibát tehát nem jelzi, hogy bármi baja lenne csak a műszerfalon világít, hogy ki van kapcsolva és nem is működik mert kipörög. A jeladók kicserélve, ABS kocka meg lett csináltatva, gépen össze lett kódolva a kocka a motorvezérléssel. Mi lehet a baj? Bármi hasznos infót szívesen fogadok és előre is köszönök!!!
a6 4f 3.0tdinél(BMK) ha kb negyed gázzal gyorsitok akkor kb 50től remegést érzek a kasztnin.(kb 1600 és 1800as fordulat között) olyan mintha fuldokolna a motor. ha ráteszem a tempomatot ilyen fordulatnál akkor is csinálja. Valaki találkozott már ilyennel?
Izzónál továbbra is ebay, vagy ha nem akartok onnan rendelni akkor pedig amit Audi A6 kolléga linkelt!
én vettem ma két kicsi ledest, a térképolvasó helyére...de olyan gyenge mintha gyertya mécses égne benne... :( tudtok egy képet mutatni hogy Ti mit raktok be, de csak a térképolvasó helyére..köszi :)
Én úgy tudom, hogy ugyanaz, csak a kerete más. Nagyság, minden stimmel, csak az a fekete beépítőkeret más alakú, de szerintem azt át lehet építeni. Nézd meg közeli képen: az egyik keret négyzet alakú, a másik pedig trapéz forma. A belseje ugyanaz.
Én is vettem ilyen céllal egy donort, nekem nem sikerült az átépítés. Vagy mindkettőnek ugyanaz a baja... :-/
Valaki linkelt pár napja egy oldalt, ott nézelődtem én is. Találtam A6-os kitet és A4-es kitet, de valahogy nekem nem stimmel. Az A6-ba kevesebb LED drágább.
Illetve a kérdés, hogy az A4-es kit is megfelel az A6-hoz szerintetek? Vagyis az ugyanoda való izzók ugyanolyan foglalatúak az A4 és A6 esetén? Nem is az ár, inkább a lábtér világítás miatt...
Régebben irtam hogy nem ad ki hangot a navi plusom.2002es.
Elvittem megnézetni sajnos n tud vele mit kezdeni az ember bár szerint csak n tud annyit elkérni érte.
Most találtam egy olyat aminek a kijelzője van betörve és hátha 2böl 1et lehetne csinálni viszont azt nem tudom hogy nekem 2002es a kocsim ez meg állitolag 1997es.
Mennyire megbízható ez a benzines motor egyébként?
Nem tudom eldönteni, hogy dízeleket vagy benzineseket nézzek-e inkább.
Fontos lenne, hogy szedje a lábát ha kell, de azért 10l fölött ne nagyon egyen és nem lenne rossz, ha a fenntartása is emberi keretek között maradna...
Véleményetek szerint melyik motor a "legolcsóbban" fenntertható, ami jól is megy?
hát nekem ez már vagy a 3. amit cserélek kb negyedéven belül, és ma vettük ki az egyiket és szétporladt a kezembe, ráadásul a lámpában... és lökös le, lámpa ki és rázogatás :S
Sziasztok. Lehet komlytalan lesz a kérdés kicsit. :D Nappalifényt cserélek, mert kiégett. (21W sima izzó) Ledes már volt bent...20 ruppót nem ért mert kiégtek a ledek, és egy vagyon volt darabja, főleg hogy can bus-os kell. Van ez a kék búrás fehér fényű amit a xenon.hu árul, na az is szép fényű csak az is kb 2 hónap azt annyi... arra gondoltam, hogy bele pattintok 2 sárga index izzó, kicsit amarikai dizájn fele... :D szerintetek gázul nézne ki? Köszi ( bocs, ezt csak így érdekesség kép kérdezem)
Vidd egy diagnosztikára ott ki fog derülni hol a baj (főleg ha hozzáértő szerelő csinálja). Itt sajnos csak találgatni lehet, mivel ez nem egy tipikus gyakori hiba.
Visszakeresve a fórumban ezeket találtam, azt hiszem egyező problémájuk van mint nekem.
""Van egy 99-es a6 -os 1.9tdi-m még a jól bevált adagolós típus.
Sajnos olyan probléma jött elő,hogy gyorsításnál megtorpan az autó majd utána kezd el húzni.
Ezt minden sebességben megcsinálja. ""
""Érdeklődnék,hátha valaki már találkozott ezzel a problémával! AUDI A6 2.5TDI 1998-as autóm,menet közben gázadásra inkább megtorpan kb 2000-es fordulaton. Amikor visszaveszem a lábam a gázról,mintha fellélegezne a motor,olyan hangot ad!
Légszűrőt most cseréltem,de nem igazán segített! ""
3.0 TDI -nél a következő furcsa dolgot tapasztalom: először is tudni kell, hogy tojással a gázpedál alatt használom, mert annyira erős a motor, hogy szinte elég csak épphogy hozzáérni a pedálhoz. Ha megyek 70-nel országúton, és szép finoman ugyan olyan kis gázzal gyorsítok, akkor szépen gyorsul tovább ahogy kell. így volt ez eddig az előzéseknél is, ha kicsit keményebben odaléptem neki. (a keményebb odalépés nem padlógázt jelent, csak egészséges előzéskor használatos gyorsítást). Az utóbbi időben viszont egyik napról a másikra megváltoztak az előzési szokásai. A motor változatlanul erős, de ha keményebben odalépek előzéskor, kb semmit nem reagál sok másodpercig, a motor viszont hallom hogy pörög, a sebesség viszont nem változik, és olyan érzést kelt mintha valami visszafogná. Az első ilyen előzés elég ijesztő volt, kb 5-6 mp-ig nem volt képes feljebb gyorsulni, hiába nyomtam neki. Hibakódot nem ír. Régebben mintha olvastam volna itt hasonlót, próbáltam most keresővel visszakeresni de nem találtam. Van valakinek ötlete ezzel kapcsolatban?
A villanyász haverom azt mondta szedjem ki megnézi.neki egy A4ese vAn és azt mondta neki is ezt csinálta.neki át kellett foraszgatni a benne lévő dolgokat és jó lett.
Nem tudja véletlenül vki hogy egy 2002es allroadbe hol van a komfort elektronikai doboz?
2napja szorakozik.magátol lehuzza az ablakot és nem mindig lehet felhuzni meg a központi zár is néha bezár.azt mondta vki hogy ez csinálhatja ezt a problémát
Gondolom a töltés hiányát jelző lámpára gondolsz, mert az akksinak nincs lámpája. Ha az világít és indítás után nem alszik el akkor nincs akkutöltésed, nem tölt a generátor. Hiába raksz bele új akksit, ha nincs töltés csak annyi áramod van amennyi az akkuban van. A generátort érdemesebb felújíttatni mint újat venni. Magyarországon ez egy 20-30000Ft-os tétel, szerintem az nem vészes. Nálunk 500€-ba kerül egy új Bosch vagy Valeo generátor, így én is Németországból rendeltem 250€-ért egy újat.
köszi, azóta már rendeltem, egyenlőre csak a bajonettzárast, szofitát még nem. az ajtó aljában lévőt is ki akarom cserélni, csak nem tom hogy lehet azt kivenni...
sziasztok. Olyan problémám van hogy, állóhelyzetben, egyenes kormányt elkezdem óvatosan, rángatni, kicsiket...és kopogást hallok. de nem mindig. Kormányösszekőtőt cseréltünk nem rég. Mi lehet a baj, kormánymű?
Most h mar kicsit hidegebbek a reggelek, inditas utan az aku lampaja tovabb vilagit, kb 3-4 napig ment ez igy, /napi15-20km/ mikor is tegnap reggel mar nem indult be a kocsi (99-es a6, 2.4)
sziasztok. Kiszedtem a beltér világítást, egyenlőre a két kicsit bajonettes izzókat. na, én ledeset szeretnék de nem találok, ha van akkor 2500!!! ruppó, annyit nem szívesen adok érte. van valakinek valami ötlet hol találok valami szépen és erősen világítót, lehetőleg örökéletűt nagyon olcsón ? :D :D
"Váltáskor és főleg visszaváltáskor ne érezz "ütéseket" a hajtásláncon. Ha ilyen van és egyéb gond nincs, akkor ez 1 nap alatt javítható, a kollega által linkelt helyen - ez a szeleptömb nevű váltást olajnyomással kivezérlő modul belső kopásából ered."
Szia! Ha jól emlékszem Neked felújították azt a szeleptömböt, ugye? És így is megvolt 1 nap alatt, nem kellett otthagyni?
Ezt ne vedd garanciának, csak kiindulási alapnak: én úgy tudom, hogy a 4B 5 sebességes Tiptronic váltójába is jó ez a Mobil olaj, ami a 4F 6 sebességes Tiptronicjába: MOBIL ATF LT 71141
Ezt olvastam róla:
Rész-szintetikus automatikus erőátviteli folyadék (ATF), amely a gépjármővek automatikus sebességváltójábaExtra hosszú csereperiódust tesz lehetővé. Elsősorban VW, AUDI, MB, BMW stb. váltokhoz VW TL 521 62/ Mercedes-Benz 236.11/ ZF TE-ML 11B, 14B/ VOITH G607 és G1363
A Bárdi autónál való olajvásárlásról én már leszoktam, horror áron van. Pl. ezt a Mobil olajat annyiért adják, mint a ZF a gyári olajat.
Köszi megnézem őket.nem tudsz vmi szerelőt pest közelben aki be tudná állítani a szint szabályzást meg szerintem nekem is sokat megy a kompresszor de a szintet tartja viszont
Sajnos nem. Volt sötétzöld 1B itthon? Mindig is - még mindig - szerettem volna egy ződet, de valahogy úgy alakult, hogy többnyire "panthero metal" lett a vége.
Van most egy cédruszöld C5 2.7TQ a h-autohu-n. Csak nem barátkozok világosszürke fotellal.
Én is szerettem a sportüléseket, de a ki-beszállás nagyon körülményes. Egész jó a széria is, bőrben. Ha kell légrugó normális hosszú garanciával, szólj.
Huhh ;) jó nagy lyukakat tömködtél be a fejembe, köszönöm!
Némi négykarikás előéletem van ugyan: HY/AAH/AHK/1B/3B, de TT terén abszolút zéró vagyok.
Egyelőre felmérem a "piacot", aztán ha odajutok, biztosan jelentkezem még!
Minimum combtámaszos sportülést, de még inkább a Recarot szeretném, mivel a standard fotel nekem nem jön be ...de ezzel eléggé lekorlátozom a vadászterületet.
Kiegészítés: ha régen volt tiptronicban olajcsere, az észrevehető. A váltások darabosabbak, illetve lehetnek kismértékű ütések a váltáskor. Ezt az állapotot viszont tényleg nehéz megkülönböztetni az akut helyzettől, amikor az alább taglalt kopások jelen vannak. A váltáskori enyhe (egészen enyhe) ütéseket az olajcsere esetenként megszünteti ha még nincs érdemi kopás és így nem kell javítani, de a lock-up kezdődő (vibrációs) hibáját biztosan nem.
Ha benzines 2,7T-t keresel, akkor a tiptronic szerintem igen jó megoldás. Adaptív - megtanulja kb 1-2 perc alatt a vezetési stílust a forgalmi helyzet szerint, és aszerint vált. Érzékeli az emelkedőt, a motor hőfokát (terhelhetőségét - kíméli) a vontatmányt is. A legérdekesebb, hogy olyan szinteken tartja a fordulatot, amire nem gondolna az ember, pl. 1300-as fordulaton hármasban felmentem egy bevásárlóközpont meredek felhajtóján. Én biztos visszakapcsoltam volna már, de ezek szerint így belefér. Én sportos, hegyes kéziváltós Audiból ültem át és mégsem csalódtam.
Az fontos, hogy rendben működjék:
- N-ből D-be vagy R-be téve ne rántsa meg az autót. Hidegen kismértékű rántás ebben a korban elfogadható, de melegen nem kéne.
- P-be ne parkoljon az eladó kézifék nélkül (összefeszül, károsodik)
- Határozottan ejtse a fordulatot váltásoknál
- Ha vált, váltson gyorsan (kivéve, ha még hideg és sűrű az olaj)
- Felváltáskor ne ugorjon fel a fordulat, hanem a mutató csak lefelé mozogjon.
- Megfigyelhető, hogy mondjuk 2-ből 3-ba ha vált, akkor pl 2300-ról esik 2000-re, majd ha finoman gyorsítasz tovább, tovább esik kb 1800-ra. Ez normális dolog, ez a lock-up funkció, vagyis reteszel és direkt hajtás van, ha látja az ECU, hogy már érdemes. A 2000-es fordulaton még csúszás van, olajon. Ez műszaki okból is fontos, meg várja, hogy mi lesz a következő lépés. Ahogy bemelegszik a kocsi, a csúsztatott és a lock-up közötti átmenet olyan gyors és sima, hogy nem lehet észrevenni. A 4-5 közötti lock-up-hoz legalább 60-65-el kell egy pár másodpercig menni.
- Váltáskor és főleg visszaváltáskor ne érezz "ütéseket" a hajtásláncon. Ha ilyen van és egyéb gond nincs, akkor ez 1 nap alatt javítható, a kollega által linkelt helyen - ez a szeleptömb nevű váltást olajnyomással kivezérlő modul belső kopásából ered.
- ha a fent említett ütés érződik, akkor hosszú távon sérülhetnek az aktív elemek is.
- ha lock-up-olás pillanatában, vagy egyéb időben furcsa vibráció érezhető, az a lock-up sikertelensége, kopás miatt és idővel a reteszelő elem javítását igényli, nemsokára. Ez drágább dolog.
Tehát ha simán, gyorsan, észrevétlenül kapcsolgat fel-le, akkor az a váltó jól működik. Minden egyéb anomália teljesen jól kijön. Olvastam, hogy sokan km tízezreket mennek ilyen hibákkal, mégsem térdel le ott helyben (ami persze nem jó, meg növeli a javítási költséget, de mutatja, hogy nem gyurmából van a készülék).
--------------
Amit még nézz a 2,7T-n
- olajszivárgások (szelepfedél, aktuátorok , főleg a jobb oldali a tűzfalnál, turbók, olajhűtő környéke)
- vákumcső hibák- gépre tenni erősen érdemes, hibakódokért
- lambda szonda volt-e már cserélve
- hűtőtábla eredeti-e (jó-e még) vagy béna utángyártottra cserélték (utángyártott 35mm vastag, nem méretpontos és melegedéshez vezet nyáron. A gyári 145ezer forint, kevesen veszik meg, viszont nagyon jól hűt) átmosás nagyon érdemes a vásárlás után
- viszkó nem lóg-e, jó -e a csapágya
- a 2 hengefej között (lámpával) van -e hűtőfolyadék. Ha van, ereszt az utólagos keringető szivattyú, ami a turbókat hűti leállítás után
- töltőnyomás megvan-e
- légrugó, kompresszor állapota (nem ereszt-e, puffertartályból képes-e dolgozni álló helyzetben - ergo, a kompi fel tudja-e még tölteni.)
- hátsó ülésről érdemes menet közben fülelni a kompit, beindul-e és sűrűn-e. Ha 3-5-10 percenként beindul, akkor valahol gond van, valszeg ereszt valahol a rendszer.
- futómű - szokások dolgok. Hátsó kerékcsapágy aggyal együtt van..
Inkább azt írom le, hogy mennyi valójában egy olajcsere, de nem tudom a tied milyen, az enyém 4F Tiptronic. A múltkor itt feltett kérdéseimre kapott válasz alapján kb így néznek ki az árak : ZF gyári olaj 4300 FT/liter és 6 liter kell, gyári tömítés 5-6.000 Ft, szűrő a Bárdinál 5800 Ft. Tehát kb 38.000 Ft + munkadíj.
Nincs valakinek egy Audi A6 4F-es első alsó-hátsó lengőkar göbfej porvédő gumija? A lengőkar kivételekor megsérült, de a gömbfejnek semmi baja. Ezért nem vennék egy egész lengőkart, ha nem muszáj.
Biztos amatőr dolgot kérdezek, de váltójavítás után vissza lehet tölteni a régi váltóolajat nem? Inkább az a lényeg, hogy miért kérdezem ezt. Engem jól átvert egy pest megyei váltójavító, és az a sejtésem hogy képes volt és a váltójavítás után a régi (lehet hogy soha le nem cserélt) olajat tette vissza az autómba, a régi szűrővel együtt és csak a pénzt fizettette meg. Ez gyakorlatban lehetséges-e? Szerintem igen. És nem lelkiismeretes emberről beszélünk.
Bocs, a kéziváltóra gondoltam. TT és 2,7T kombó viszonylatában nem tudom. Nekem ez van, előd felújíttatta, mivel a szokásos módon senki sem cserélt olajat benne. Azóta van olajcsere, és jól működik. Még ehhez: erősített belseje van a dízelhez képest, legalábbis ezt mondták.
Sokkal. Ha cserélni kell, kéttömegűvel együtt kellene. Gyári cuccból legalább 400e így együtt mdíjjal, kvázi mint egy TT felújítás.. amit még megjegyeznék ehhez: városban azonos a fogyasztásuk. A kézi váltózás nem kíméli továbbá a hajtáslánc bakjait sem, elég nagy a különbség az igénybevételt tekintve. A gyári motorbak valami 65k, az utángyártott 30k körül van, darabra. Kéziváltókat preferáltam, de nekem a TT megnyerő - gyári állapotában igencsak szuper tud lenni.
Egyik ismerőstől tudnék venni egy ami modult, a helyére pedig a 6os cdtáramat szeretnék berakni. "Plug and play" megoldható vagy valami egyebet is kellene csinálni?
Ettól függetlenül tudnak olajat cserélni szervizintervallumon kívül is. Ha pl valami kis gond van a váltóval, a váltóolajcserével kezdik. Bár régen rossz ha már 48000km-nél baj van...
Indításkor kb 2-3 percig villog a klímám kijelzője. Ki lett olvasva, és azt dobta ki hogy nyomáskapcsoló hiba, és nem lehetett törölni mert mindig visszadobta! Mi lehet ez a hiba? Ja az autó egy 98as A6 1.9 TDi AFN
2008 Audi A6 3.0TDI Q, hány kilométerenként kell cserélni a váltó olajat? Csak a gyári olajat szabad belerakni vagy van valami opció helyette. 103eKm van jelenleg az autóba.Szerviz könyv szerint 48eKm-nél volt, váltóolaj csere!
A "lifetime warranty" tudtommal csak az USA-n belül igaz - mármint ha az Arnott-ról van szó.
A szétszedés érdekes gondolat. Én a 4. szintre felemelem és vízzel (tiszta vízzel) alulról kitisztítom úgy 2 havonta.
A 115k utángyártott esetén eléggé sok. 90-100 között Arnott-ok vannak, és van ennél kevesebbért is Gen I légrugó.
A Gen II keményebb útfekvést ad minden szinten, és a bordás gumi jóval kevésbé érzékeny a porra, koszra, eleve nem gyűri be magába. Kétlem, hogy rosszabb lenne, sőt.
Még érdekes: USA fórumban dicsérték némelyik noname-nek tartott típust, több év használat után.
Ugy van. Valamint azt is hallottam, hogy a gyakorta ures tankban a hideg meleg valtakozas hatasara/ azt a par litert hamar felmelegiti a keves km is/ a kondenzvizkicsapodas is jelentos lehet, igy azt a keves uzemanyagot meg ez a csapadek is dusitja, telik a szuro, rozsdal az AC.
Egyszeru. A kuton, amikor tankolsz habosodik a belenyomott anyag s ezt gondolom mashogy, /tobbnek/ erzekeli mint a kannabol belecsurgatott let. Ebbol adodhat az elteres.
Ráadásul a gen II légrugók fémgyűrűs alja amit nagy fejlesztésnek adtak el , a légrugós szaki szerint parasztvakítás, mert rosszabb mint az eredeti. Viszont ha van hozzá kedved és lecseréled mind a 4-t arnott gen I lufikra, akkor arra most még a gyártó élettartam garit ad szerződött partnernél történő beszerelés esetén.
Nem! Nem kell, de a por meg a kosz ha bevaskolja magát a gumi ballon valamelyik pólusába, akkor a le-föl mocorgásban kidörzsöli és akkor cca 115k / db.
A légrugó elöregedik, és kicsit jobban oda kell ráfigyelni, de messze jobb bárminél szvsz. Az allroadon évente 1x teljes ganazjásra ki van szedve és akkor nincs vele sok móka.
Én a helyetekben nem centizgetnék nagyon azzal, hogy csontig fogyasszam az üzemanyagot a tankban, mert hallottam már több hibáról is ennek következtében. A Quattro-ban a tank két felé van osztva és az egyik oldalról a másikra egy "sugárszivattyú" tolja át az üzemanyagot és onnan tolja előre az AC pumpa a motor felé. Sokan azt mondják, hogy nem tesz jót a szivattyú(k)nak, ha alacsony szintnél nem lepi el rendesen, mert nincs hűtése. A másik dolog, amikor kanyarodsz az autóval és valamelyik oldalra lötyen az üzemanyag szárazon foroghat, és nem tesz jót a szivattyúnak. Nem beszélve a lerakódott szmötyit ilyenkor nagyobb eséllyel tudja felszívni ami, eltömítheti a szűrőt.
Én akkor szoktam tankolni amikor eléri a mutató a negyedet, akkor még van benne 15-20 liter az mindkét fent leírt problémát kiküszöbölheti.
Igen ez így van! de nálam egyértelmű, hogy nem reagál semmit a kannából betöltött üzemanyagra. Több mint 1 éve használom, kitapasztaltam hogy minden indítás után -10 km-t levon abból a megtehető km-ből, amivel leállítottam, tehát vegyük a mostani konkrét esetet, hogy 10 km-rel állítottam le, teljesen normális hogy másnap 0-t ír. Csak én közben még leállítás után rátöltöttem 5 litert kannából.....elmentem a dolgomra, végig 0 km-t írt az úton, mentem 20 km-t. Utána tankoltam direkt 5 litert a kúton, és utána felismerte a computer az előző napi kannából betöltött üzemanyag mennyiséget is. Azt jelezte, hogy kb 10 liter van a tankban, ami teljesen normális, mert most 5 litert tankoltam, tegnap 5-t töltöttem rá, és közben 20 km-t mentem. Tehát a lényeg, ha kannából rátöltök, nem veszi észre, de miért ?
Szia, én úgy tapasztaltam, hogy a "még megtehető km"-t az üzemanyagszint és az utolsó x km-en /ahol az x számomra ismeretlen/ regisztrált átlagfogyasztás viszonyában határozza meg. Ennek következtében a kiírt pl. 50km "elfogyhat" akár 15 km megtétele alatt, ha egy kicsit sietőssé válik az érkezés és rálépek a gázra. / és ez valahol így logikus is / Viszont ebből következik, hogy amikor meleg motorral hazaérkezek és / pl. 7 liter átlagfogy. mellett / leállok 10 km megtehetővel, akkor a reggeli hidegindításkor / 10 liter átlagfogy. mellett / már természetesen "0"km-t jelez.
Mitől lehet az, hogy az 5 literes kannából betöltött üzemanyagot soha nem ismeri fel? Ha a benzinkúton tankolok 5 litert, azt felismeri. De ha kannából rátöltök azt nem...és másnapra se ismeri fel, tehát nem állás kérdése. Ezt már jóideje tesztelem. Tegnap lemerítettem "megtehető 10 km-re" a tankot, rátöltöttem kannából 5 litert, és utána kiírta, hogy megtehető 0 km....éjszaka állt, ma beleültem, ugyan úgy megtehető 0 km, így közelekedtem ma vele. Ha ugyan ezt benzinkúton töltöm rá, akkor felismeri és megtehető 50-60 km-t írt volna... ötlet ?
Sziasztok! Tegnap este csinált a rádió egy érdekességet: inditás után teljes sötétség nem szólt, nem írt ki semmit. Nem jelzett a műszerfalon sem (rádiót) többi minden ok. Volt egy szivar töltő bedugva (új). Kihúztam mert erre gyanakodtam. Ezt után 5-10 percre rá minden visszakapcsolt menet közben. Mindent elfelejtett, beallitasokat, bluetoooth kapcsolat mindent. Na ez miért lehetett? Valami önvédelmi rendszer vagy valaki találkozott már ilyennel? Azóta jó, de nem dugtam vissza a szivartoltot... 2009 A6 4f
másik kérdésem, hogy van a kocsiban "média központ", sd1-2 kártya, mp3 olvassa, cd tar, bluetooth ( ami egyébként életem eddigi legjobb kihangositoja!!) de nincs benne navigáció és DVD lejátszás. Ezeket bele lehet tenni egyszerűen? Érdemes ezekkel küzdeni? (Jó e a navigáció Magyarországon friss stb). DVD lejátszás hoz mi kellene? Nem halok bele ha nem lesznek, csak erdekessegnek jók lennének...
Igen igen!vartát tegyél bele. A boschban csalodtam.azt se lehet hivatalosan rátanitani. Amugy ha a nagyságot eltalálod akklr sztem lényegtelen a márka. Nekem is a régi varta sorszáma+1el megy a bosch silver5.
Megnéztem az MMI-t, még mindig ugyanúgy 100%-ot jelez, mint tegnap a feltöltés után. Most már tudom, hogy ez semmit nem jelent. (Lehet, hogy a biztonság kedvéért beülök és megyek egy kört. Hideg lesz az éjszaka).
Az akksi valami Jász-Akku nevű csodaság, 8 hónapos. Ebből az utóbbival nincs is gondom, de ez a márkanév...!? Őszintén szólva nem túl bizalomgerjesztő. Inkább Bosch-ra vagy Vartára számítottam. Az autó vásárlásakor a volt tulaj boldogan újságolta, hogy nemrég vett bele új akkut, nekem meg eszembe se jutott, hogy a márkáját firtassam.
Ha igaznak bizonyulnak a jóslataitok és a méricskélés sem hoz ki más hibát, akkor lehet, hogy az akksi volt a hunyó. Jövő héten eldől, addig még lehet találgatni.
már a 0,3 sem sok!De egy óra mulva kapcsol le minden!Elméletileg vcds-el vissza lehet kapcsolni az mmi-ben!Persze semmit sem ér! :)
Én is nehezen szántam rá magam az akksi cserére,mert volt hogy beindult reggel ,volt hogy nem!De akksi csere után nincs gond!Mindig indul!Viszon 30 perc diag után most is lemerül!
Vissza van programozva! Igazából akkor sem hiteles mert 100ról nem 5önként hanem kb 40esével megy le. Az akku 1éves áram felvételt néztünk, leállitás után rögtön 0,3a. 1órával kísőbb nem néztük még.
Az gyenge, hibás elöregedett akku egyik szimptómája az, hogy gyanúsan hamar feltöltődik, mivel nem tud eleve sok áramot felvenni. Erősen figyeld, és cseréld, ha szükséges. A Nagytétényi út 160 alatt egy komoly műszerrel rá is mérnek: mennyi a még meglévő max indítóáram ténylegesen. Nálam a 760-ból maradt 480A mostanra (pár éves Exide) és így 6 foknál drámai módon 10 volt alá csökken indításnál feszültség, sípol a fedélzeti telefon. Épphogy átfordul a motor. Szóval csere. Ja, és ez a könnyebben indítható benzines 2,7T
A tempomatot szerintem nem elég csak a kormányba beépíteni. Valahogyan a motorvezérléssel is tudatni kéne, hogy tempomatozni szeretnél. Ha szerencséd van, akkor csak fel kell programozni (engedélyeztetni kell VCDS progival). Ha nem megy a dolog, akkor szerintem válassz egyet az ezzel foglalkozó műhelyek közül és bízd rájuk a dolgot.
Akkumulátor-lemerüléses kálváriám tegnap este nagy lépést tett a megoldás felé. A bal első ajtó kulcsos nyitását követően asszonyt bemásztattam hátra egy elemlámpával és egy csavarhúzóval felfegyverkezve és gyors eligazítást tartottam neki a teendőkről. Közben eljátszottam a gondolattal, hogy rázárom az autót - legyen tétje is a dolognak - de ettől aztán végül eltekintettem. Pár perc múlva kattanás jelezte, hogy sikerült kinyitni a csomagtér ajtaját. (2005-ös A6 4F Avant Quattro autóm csomagtérajtaján nem találtam külső kulcsos nyitási lehetőséget, így tehát ennél a kivitelnél belülről a kis panel mögötti vésznyitó az egyetlen megoldás ilyen esetekben.) Ezután jöhetett a bikázás. Szegény akksi tökig le volt merülve, így jó darabig eltartott, mire beröffent a 3.0-tdi motor. Ezután már csak autókázni kellett egy jó nagyot, hogy töltődjön az akku.
Szerintetek mennyire életszerű, hogy kb. 1,5 óra alatt 100% töltöttséget írt ki az MMI? Lehetséges az, hogy ilyen rövid idő alatt feltöltsön az akku?
A gyári riasztón próba képpen kikapcsolatam a beltér ellenőrzést és láss csodát: az autó egész éjjel kussban maradt! Lehet, hogy a beltér érzékelők hibásodtak meg és emiatt volt téves riasztás? Ma este megnézem az akksi töltöttségi szintjét, hogy szívta-e valami tegnap óta, aztán majd azt is kipróbálom, hogy mi van akkor, ha engedélyezem a beltér védelmét. Riaszt-e vagy kussban marad?
Sajnos csak 5 nap múlva vihetem az autóvillamosságishoz, de így legalább van időm bőven tesztelgetni az autót. Majd beszámolok a méricskélés eredményéről és az esetleges megoldásról.
Segítséget szeretnék kérni. 2002-es A6 2.5 TD 120kw Avant BFC nem volt eredetileg benne a tempomat. Kicseréltem az index kart(tempomatos) és a fed komputer karját is a hozzájuk tartozó elektronikával együtt. Mi kellene még ahhoz, hogy működjön is a tempomat? Valahol a Budai oldalon XI-XXII kerület környékén tud valaki egy szakit, aki tud segíteni?
Mindenesetre jó sokáig ne bírtuk levenni a fedelét tartálynak... próbáltuk ilyen olyan fogóval stb... lehet szerintem ember fia nem nyitotta még ki... nem tudom :(
sziasztok. Olyan jelenséggel küzdök már egy ideje (csak nagyon ritkán jelentkezett) hogy reggel amikor állok ki a garázsból és forgolódok az udvarban és egyszer, de csak egyszer egy erős búgó hangot hallok előről, inkább jobb eleje. De tényleg erős bugó hang, és csak egyszer játsza el egy nap és elég ritkán. Féltengely lehet? gumiharangok jók (bár akkor kanyarba is csinálná), kerékcsapágy? menetközben nem búg, kormány szervó, kormány összekötő? Annyi az érdekesség hogy megnéztük a szervó tartályt és melegen volt a minimumon, szerintem ez hidegen még kevesebb, mind egy feltöltöttük és reggel próba.... ötlet?
60.000km-ként olajcsere. Van egy szűrő a váltón belül, csak porrá szedve tudod cserélni, és van egy szűrő az olajhűtő csőben. Ennek ára borsos, 60e ft.
Köszönöm az újabb tippeket! Lassan helyükre kerülnek a kirakósjáték darabkái. Csomagtartóba bemászás, belülről kinyitás és bikázás lesz az első lépés, azán irány egy szakember. (Először megpróbálok saját vonalon autóvillamosságist találni, ha nem sikerül, akkor lesz egy újabb körkérdésem itt a fórumon)
Nyithatónak kell lennie. Az ajtó közepén,ahol van a csomagtér ajtó zárja ott van egy kis ablak(belül persze 2cm*8cm talán). csavarhúzóval le lehet pattintani.Mögötte lesz egy nyitócsavar ha jól emlékszem. Akku lemerülés után másztam már én is hátra :) a6 4f avant
Valaki nem tudja véletlenül, hogy pót akksit hogyan lehetne beépíteni/bekötni? a rendes 110ah bosch mellé szeretnék egy autóhifis akkut betenni.
"Szili76 írta a fórumban, hogy elképzelhető, hogy a riasztó azért jelzett, mert érezte, hogy lemerült az akksi. Ezt azért tartanám furcsának, mert egy 30 km-es kocsikázást követően fél órával szólalt meg a riasztó, ráadásul pár nappal az esemény előtt 400 km-t mentem a kocsival gond nélkül, tehát az akku szerintem fel volt töltve. Használat közben semmiféle hibajelzést, figyelmeztetést nem kaptam alacsony feszültséggel kapcsolatban"
Csak általánosságban 2 megjegyzés:
- egy halott/haldokló akksit nem feltételenül tudsz feltölteni.
- menet közben persze, hogy nem vettél észre figyelmeztetést, hiszen a generátor folyamatosan termelte az áramot.
Szerintem akksicsere a probléma, de persze ezt látatlanban/"méretlenben" nehéz megmondani
Köszönöm a tippeket, valahogyan megpróbálom bebikázni és elvinni valahová, ahol kiderítik a hiba okát.
Új akkumulátorral két okból nem próbálkoznék. Egyrészt azért, mert úgy tudom, hogy hozzá kell programozni az autóhoz, nekem meg semmilyen műszerem, programom nincs ehhez, másrészt nem akarom, hogy a vadiúj akksit is leszívja pár nap alatt, illetve az se lenne buli, ha kiderülne, hogy az akkumulátornak nincs semmi baja és potyára vettem másikat.
A generátor-dolog gyanús, mert a lemerülés előtt rendszeres használatban volt az autó, így még ha valami folyamatosan szopja is az áramot, egy megfelelően töltött akksit nem hiszem, hogy ilyen hamar letérdeltetne a nyugalmi áramfelvétel (de még a néha bolondozó riasztó hang- és fényjelzése sem tudná szerintem kifingatni ilyen rövid idő alatt). Valószínűleg egy ideje már nem töltött a generátor, és a fogyasztók így már vidáman kinyírták az akkut. Ez tűnik nekem logikusnak, de persze én pont annyit értek az autókhoz, mint az űrrepülőgépekhez, szóval tök mindegy, hogy én mit gondolok és mit tartok valószínűnek.
Köszönöm a segítséget, majd beszámolok a fejleményekről.
Bocs, kimaradt, hogy a generátor legyepálta az akkut, a riasztó az akkut mégjobban, més most a jó generátorral, jó akkuval már nagyjából rendben vagyunk.
Nálam a riasztó szív le sok áramot, folyamatosan! Főleg most télen durvul a dolog. A téves riasztás pedig egy hibás ajtó mikrokapcsolótól lehetett, vagy a határon lévő csomagtartó zártól (csapkodástól elállítódhat idővel) ami pont éjjel egy kis megnyomásra beindul. Pont ilyesmiket éltem át, de ennyire nem merült le (4BH). Ha utólagos a riasztó, akkor nagy eséllyel az szívja le. Ha 8W-ot felvesz és a generátor töltés már nem tökéletes, akkor megdöbbentően le tud merülni egy hétvége alatt. Nyáron még nem feltűnő, mert meleg van. De az akku közben öregszik, merül, romlil. Nálam legalábbis ez történt. A műszerfalon a fogyasztók mennyiségétől függően 12,8-13,8 közötti értékek látszottak. Most végig 13,8-14,3, mindegy hogy fűtőventi+ 2 ülésfűtés+hidegintáskor a szekunderpumpa+kompresszor megy-e egyszerre (ami mindenestül lehet úgy 1,4kW is kb). A kezdődő generátor hiba persze a legrosszabb szcenárió.
Ha hátul van az akku, miért nem lehet az utastérből hátramászva kicserélni egy töltöttre?
3.0 TDI quattro (233LE) motorikus és egyéb szokásos nyűgjeire lennék kíváncsi. Lehet hogy az 1.9 PDTDI ugrik... Gondozott és nem pörgetett órás gépről van szó, tehát ne az 500000km+ futásteljesítménynél teljesen normálisan kiütköző gondokat írjátok.
Úhh ez meredek történet. Ha nálam lenne a baj... Ahogy mondtad irdatlan hosszú kábellel bika (bár fellehet emelni a pótkerék takarót hátulról és hozzá lehet férni így az akksihoz???)... kocsi beindít, és egyből egy autóvillamosságihoz vinném, vagy előre felvázolni neki hogy mi az ábra éskészüljön rá, és érkezel. riasztót kiiktatnám és nézelődni hogy ő e a hunyó...de szerintem ő. jobbat nem tudok... meg persze hibakódot olvasgatni hogy miket tárolgatott ha tárolt.
A 7635-ös hozzászólásomban elmesélt történet sajnos katasztrófával végződött. Mint azt leírtam, a riasztás egy idő után abbamaradt, ami elaltatta a gyanakvásomat. A hétvégén nem használtam az autót, így nem is volt semmi gondom. Ma azonban döbbenten tapasztaltam, hogy a kocsiban egy deka áram nincsen, teljesen lemerült az akksi. A BAL-1 kivételével az összes ajtó nyithatatlan, ráadásul a csomagtartót sem tudom nyitni, ami azért gáz, mert hátul van az akku (A6 Avant). Mintha ez még nem lenne elég gond, az egyik bicskakulcsomat is elnyelte a gyújtáskapcsoló, sehogyan sem tudom kivenni onnan.
Szili76 írta a fórumban, hogy elképzelhető, hogy a riasztó azért jelzett, mert érezte, hogy lemerült az akksi. Ezt azért tartanám furcsának, mert egy 30 km-es kocsikázást követően fél órával szólalt meg a riasztó, ráadásul pár nappal az esemény előtt 400 km-t mentem a kocsival gond nélkül, tehát az akku szerintem fel volt töltve. Használat közben semmiféle hibajelzést, figyelmeztetést nem kaptam alacsony feszültséggel kapcsolatban, úgyhogy eléggé meg vagyok lepve, hogy vajon mi a fene meríthette le ilyen rövid idő alatt a kocsiban lévő 1 éves, 100 amperes dögöt? (És az energia management merre járt? Miért nem kapcsolta le a bűnös fogyasztót a lemerülés megakadályozása érdekében?)
Szóval most az a helyzet, hogy van egy beindíthatatlan, csak a sofőrülés felöl nyitható autóm, amiben a műszerfal néhány világító kontrollámpáján kívül semmilyen elektromos berendezés nem működik, és amiben ráadásként benne figyel a slusszkulcs!
Szerintetek mi tévő legyek? Próbáljam meg belülről hátramászva egy irgalmatlan hosszú kábellel bebikázni? És ha be is indul, hová menjek, kihez forduljak, mikor azt sem tudom, hogy mi a baja?
Szia. Hát voltaképp nem házilagoldottuk meg csak "házias környezetben" :) de műhelyben. Egr meg társai, szívósor stb az egyben volt takarítva amikor porlasztók lent voltak... Hát igen..porlasztó, átérzem 100%-ban! Igen tudok ajánlani nagyon jó helyet, preferálják a vw/audit szóval ismerik a típus nyűgöket. Itt a tel számom, segítek. 06 20 397 0983 :)
Akartam már kérdezni Tőled ha nem vagyok indiszkrét: a porlasztócsúcs cserét házilag oldottátok meg? Úgy veszem ki az írásaidból hogy van a háznál hozzáértő ember, pl. az EGR szelep tisztításával is pikk-pakk megvoltatok. Én egy ilyen embert/szerelőt keresnék a jövőre nézve, aki rugalmas annyira, hogy pl. porlasztócsúcs cserét megcsinálunk 1 nap alatt. Nagyon pórul jártam már többször amikor otthagytam a kocsit valahol, megfogadtam hogy legközelebb csak akkor adom ki a kezemből ha nagyon muszáj. Ha nem házilag csináltátok, akkor tudsz valakit ajánlani? Egyelőre most járok a körüljárásnál és gyűjtöm a pénzt, mert ez a javítás nagyon drága.
Leginkább arra, hogy véletlenül meg ne vedd, csak mert olcsó :-)
Komolyra fordítva:
ez volt az Audi első V6-os elrendezésű dízel motorja. Előtte csak sor4 és sor5-ös dízelek voltak, és nem kell részletezni, hogy érdemben bonyolítja a helyzetet, ha sokmindenből 2 van, amiből eddig 1 volt.
Ezért, és más okból kifolyólag (C5 - új modell) sok újdonságot tartalmazott a motor a jól bevált AEL, AAT sor 5-ösökhöz képest, és bizony ez volt a tanulópénz, viszonylag sok konstrukciós bakival.
Ezeket az évek alatt javították, és a 155, 163, 180 LE-s változatok már megbízhatóbbak, tehát egyrészt minél későbbit célszerű venni, másrészt a lekövetkető előélet itt még fontosabb, mint valaha.
Ellenben ha kései és lenyomozható autót akarsz, akkor meg nem lesz olcsó, ami a korai V6 TDI 150 LE-s változatok fő vonzerejét adja, de hát ingyen ebéd nincsen.
Segítséget szeretnék kérni gyári riasztóval kapcsolatban. 2005-ös BMK A6 4F autómat tegnap este a szokott módon lezártam (rádiófrekvenciás kulcson lakat szimbólum megnyom). Negyed óra múlva hallom, hogy riaszt a kocsi. Rohanás az ablakhoz és látom, hogy két macska rodeózik alatta. (Nyivákolás, csatazaj, rohangálás). Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj és elkergettem a fenébe a macskákat. A kocsit kinyitottam és bezártam az ablakból kihajolva. (Még éppen hatótávon belül volt). Azt hittem, ennyi.
Pár perc múlva hallom, hogy megint riaszt. Na mondom, itt vér fog folyni. Macskavér. Azonban kinézve az ablakon látom, hogy kutya nincs a közelben, nem hogy macska. Mi a tök? gondoltam magamban és gyorsan lerohantam a kocsihoz. Sehol senki. Minden ajtót kinyitottam, csomagtartót újra lezártam, motorháztetőt felnyitottam, ablakokra rányomtam, de sehol semmi gond nem látszott. Gépkönyvben annyit írtak, hogy amennyiben a kis piros LED a vezetőoldali ajtóban a lezárást követően hosszan világít és csak utána kezd villogni, akkor elromlott a belsőtér védelem. (Az hogy a picsába tud elromlani? Senki nem bántotta, eddig soha nem volt gond vele. Megfázott vagy mi?) Nézegettem, hogy nekem hosszan világít-e, de nem tudtam eldönteni és arra sem emlékeztem, hogy eddig hogyan működött. Ezzel nem lettem előrébb.
Próbáltam a másik rádiófrekis kulcsot is, de azzal is riaszt pár perc múlva. Szerettem volna a riasztó megkerülésével lezárni (kulcs kétszer elfordít a bal első ajtó zárjában, de ez sem vezetett eredményre). Végül hajnalban feladtam a harcot és hagytam, hogy csináljon, amit akar. Az ablakból lenézve láttam, hogy 4-5 alkalommal beriaszt és közben villog az összes index, aztán egy idő után elhallgatott a riasztó és később a villogás is abbamaradt. Végre csend lett, én meg nagy nehezen elaludtam, miközben arra gondoltam, hogy egy darabig alighanem sikertelenül pályáznék a házban a legnépszerűbb lakó címért.
Valakinek van valami gyógyító ötlete, házi praktikája vagy menthetetlenül szervizgyanús a dolog? Előre is köszi!
Sziasztok Olyan kérdésem lenne hogy A6 quatro 2007 Az elsö difiben hol van a leeresztö csavar? Most cseréltem olajat váltoba, hátso difibe, de az elsö leeresztö csavarját nem találtuk rajata, csak a nivot, Ezt nem lehet cserélni? Nem akarom elhinni.
Quattro (torsen) hajtással nagy gondokat (jómagam legalábbis) még nem láttam... leinkább semmi aj nincs velük... talán ilyen korban egy diffi olaj cserét megér... és ennyi. 2.5 tid-nél kerüld el szerintem a 150-lovast....155 lovas már jobb lehet... de 180 is jó... és ha audi akkor quattro.
A közeljövőben szeretnék csatlakozni én is az A6 klubbhoz.
Tudnátok segíteni? 1998-2000 évjáratú kombik között gondolkodom. Sajnos az 1.9 dízelek nagyon magas árban vannak, ráadásul a teljesítménye sem túl meggyőző. 2.5 TDI -ben gondolkodok.
Tetszenek a Quatrok. Mennyire megbízható egy ilyen öregecske quatrohajtás, mennyivel igényel nagyobb odafigyelést, mint egy egyszerű elsőkerekes? Esetleg maradjak inkább az elsőkeréknél?
Van valami titkos tipp a 2.5 TDI -val kapcsolatban? Olvasgattam itt, hogy érdemes odafigyelni a motorkódokra... Melyiket is kell elkerülni, esetleg melyiket érdemes választani?
Megkaptam köszönöm szépen :) ( online felületem kapom meg e-mailt. ilyenkor nem küldi el a "jelentést" ) Meg is csináltam ,nagy segítség volt. Én talan valami olyanra gondolok hogy valami uszo vagy valami ilyensmi nem lehet jó :( Gondolom ez a tankban lehet valahol... Ha tévedek akkor valaki segítsen :) Az üzemanyag szivatyu az bent van a csomiban talán nem ?
Vagkommal le lehet tesztelni a mutatókat - vagy legalább is nekem volt egy programozásom ahol a műszerfal minden elemét működésbe hozta és mivel ment is, hibát nem adott a teszt.
Audi A6 C5-be való 3.0 benzines (ASN) és Passat W8 (BDN, BDP) motort keresek egy barátomnak, illetve úgy néz ki, hogy a héten lesz egy 99-es A6-osból származó komplett 4.2 300 lovas motor+tiptorik váltó eladó. A motorban 180 ekm, a váltóban felújítás óta 15 ekm van.
Én is most cseréltem olajat. Nekem sárga volt benne,megkérdeztem , a protrucknál,hogy mit tegyek bele(hivatalos zf szervíz) azt a választ kaptam,hogy mindegy, lehet akár keverni is végül az sct 6hp19-es olajat tettem bele. A szűrő bruttó 13e körül vot. tömítést Csenterinél(Xv.ker körvasút sor) csináltattam 2eFt.Ja és 6.5l ment bele. Trükk:5l-es permetező kannából pumpáltam bele.
Nekem a 6hp19 váltóban zf lifeguard 8 olaj van most (zöld). 4350ft literje.
2005febr. előtti váltókba zf lifeguard 6 (sárga) olaj volt. Igazából akkor derül ki amikor leengeded :)
Az én váltómban gyártási év, váltósorszám szerint zöld lf8 olajnak kellett volna lenni de sárga lf6volt benne. A 2 fajta olajnak más a váltószoftvere is a viszkozitás miatt!
Motorolajdekni tömítésnek én förch hengerfejtömítő anyagot vettem.
sziasztok. Nekem egy olyan problémám van ,hogy megtankolom az autot és nem mutatja. a mutató sem ugrik fel,meg a kijelzön sem mutatja hogy mennyit tudok még vele elmenni. Hol müködik hol nem.. :( (1 kuton tankolok állt,de másik kutnál is ez van) Mit kelene szétszednem vagy megnéznem?? Valaki tud segíteni? köszönöm
1) 6HP19 a váltó típusa ugye? Az 1999-es C5-ös régi A6 Tiptronicé pedig az 5HP19 ?
2) MOBIL ATF LT71141 olajat találtam az egyik helyen, ami elvileg jó a 4F Tiptronicba?
3) A Bárdi autó honlapján is van ugyan ez az olaj, csak több mint 2000 Ft-tal drágábban, de nem hozta ki bele való olajként, csak ezt a kettőt: de 5 sebességes váltót ír....
4) olajteknő tömítésre van-e valakinek bevált budapesti beszerezhetősége ? Hol érdemes megvenni? Szűrőt találtam a bárdi honlapján, de tömítést nem.
5) motorolajjal kapcsolatban: használ-e valaki 3.0 TDI-be Castrol Edge TurboDiesel 5W40 olajat ? Mert a Castrol honlapja kihozza belevalóként, de a Bárdi autós honlap szerint csak az 5W 30-as való bele és más a specifikációja a kettőnek. Nem értem, miért van ennyi ellentmondásos információ. A 3.0 TDi akkor 504.00 / 507.00 -ás ha jól tudom.
Szívósorok javítása felújítása, új befecskendezők kedvező áron ,vagy bármi más problémával, javítással keress bizalommal! Pest-Fejér megye 30/444-72-84
Üdv,a6 4f avant quattro hátsó 4 szenzor egyforma?A két középsőt már cseréltem,de a jobb szélső most behalt.és a cseréhez le kell e venni a lököst?2005 dec havi
Ezt ugyan nem tudom, de sokan elfelejtik h a szűrője el szokott tömődni. 100-150k km után azt is cseréélni kell pölö a 2.5 tdi motorokon v jön orrán-száján az olaj.
Sziasztok! Keresek c5-höz ültető rugót, előre. Valami enyhe ültetésre lenne szükségem, mert a 2.5tdi-be ratunk 1.9tdi-t, és kicsit megemelte az elejét a könnyebb motor.
Ugyan stilisztikai hibát vétettem, ami megváltoztatta az írott gondolataim értelmét, de ötletem van. ( Úgy akartam írni hogy : a legnagyobb, könyv szerinti..)
Becsületesen bevallom hogy ködlámpán magasságot még soha nem állítottam.
Dropboxon sajnos nincs annyi hely, de ETKA és/vagy ELZA ami neked kell. Teljes dokumentáció. Viszont baromi nagy és ha nem veszed meg, akkor csak .torrent kiterjesztésűt találhatsz. Remélem elég PC volt a fogalmazás :)
Ha itt nem csinálja, akkor a FIS (DIS) computer menüjében be kell állítani hogy az óra a rádióról vegye a jelet. Nekem ha leveszem az akksit, akkor kell neki 1-2 nap mire megtalálja újra.
N80,wakker kösz a segítséget.Míg németországban dolgoztam nem volt gondom,automatikusan beállította az időt(ott volt a kis jel az óra mellett)de idehaza nem áll be automatikusan(nincs jel az óra mellett.
Az óracsoporton a bal oldali pöcköt meghúzod, ekkor elkezd villogni. A kihúzott pöcköt balra elforgatod, és máris változik az óra. Ha megint meghúzod a pöcköt a hónap kezd el villogni és így tovább. Addig húzogasd míg abbamarad a villogás.
Felszereltség függő. Ha láttad már a kis rádió jelet világítani akkor magától kell h beálljon. Ha nem akkor bal oldali gomb -az óracsoporton- tekergetésével ha jól emlékszem.
Talán tudnátok ajánlani valakit Nyíregyháza - Debrecen környékén aki A6 2.0 pdtdi-nél át tudja remappolni az ECU-t, hogy EGR nélkül ne dobjon hibajelet.
2.5tdi volt, de kicseréltük a motorját 1.9tdi-re. Lassan összeáll, motor indul, de gázadásra nem reagál. A gázpedál potméterre gyanakszunk, mert az maradt az eredeti 2.5-ösé. Viszont az autodata adatai alapján(ellenállás értékek) nincs különbség a kettő közt. Van esetleg tippje valakinek, hogy merre induljunk?
Sziasztok! Van nekem egy Audi a6 4b autóm. A világításával kapcsolatban lenne egy kérdésem. Automata magasság állítású xenon van benne. Lehet ezt valahogy kalibrálni? Sokszor nem állítja be megfelelően a magasságot, nagyon az orrom elé világít. Főleg, ha szürkületben kapcsolom fel. Máskor teljesen jó. Mitől lehet ez? A válaszokat előre is köszi!
Olyan problémánk van, hogy a középső kis kijelző hidegindításkor csak 15-20 perc múlva kapcsol be, addig süket, nincs kép. Utána pedig újraindításkor kb. fél perc múlva tér észhez. Találkozott már vki ilyennel? A6 4F 2005.
Szia. Aki azt mondja hogy tartós és jó az hazudik... mert ugyanis gagyi kínai mind. de ha szabad ajánlani akkor lemförder talán...A vezetőülés csúszka meg ismerős de pontosan nem tudom fater autójábais ugyan ez volt valami kikopott és csúszkált, talán vezető görgő de nem akarok hülyeséget mondani szóval ez radír :D, gyártatott fater danamid ból egy olyan alkatrészt és jó lett... szóval nem nagy tétel.
Sziasztok! Van egy 98-as Audi A6 (C5) 1.9 TDi autóm. Elöl lengőkarokat kell cserélnem mert sajnos a 8ból 5 rossz úgyhogy kicseréltetem mindet! Érdekelne hogy milyenre érdemes cserélni? Meylét ajánlották nekem, azt mondták hogy az tartós és jó, szerintetek?
Valamint az mitől lehet hogy a vezető ülésemet beállítom egy pozícióba lekattan egy állásnál és utána mégis 1-2 cm-t csúszkál a sínbe előre hátra, ezzel mit lehetne csinálni? Előre is köszönöm
a szélvédőnél lévő lámpát, a hátsó ülések felé néző oldalától kell elkezdeni. canbusosat tegyél be. pénzbe nincs jelentős különbség. lehet hogy nem szól a simáért se de ha mégis akkor kidobtad a pénzt az ablakon.
Sziasztok. Kiégett a az egyik olvasólámpa vagy térképnéző lámpa...akármi... szóval a beltérben a plafonon :D hogy kell cserélni? 4F-nél? Simán csak körbe kell kipattintani a lámpatestet? Can-bus os kell bele? (rendszám világítóba az kellett) köszi
Krisz54321-nek írt válaszodban írod: "Viszont a drucklabda vákuumcsövének repedezése miatt fals levegő szívás csökkenti az összehúzó vákuum képességeit" (......)
Ezután ránéztem az enyémre is, repedezést nem láttam, viszont a képen látható állapotban van a cső. Okozhat-e ez problémát ? Újra fogom cserélni amint lesz időm, mert nem nagy tétel, de azért érdekelne hogy a képen látható állapot okozhat-e problémát.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy lehet kiszerelni a komplett gyújtáskapcsolót egy 1996-os A6-osból. Cseréltem már zárbetétet, odáig már eljutottam, de most az indításgátló adta meg magát. Egyfolytában letiltja a kulcsot, illetve az indítást. Van nekem egy második donor audim, gondoltam, hogy kiszerelem belőle a gyújtáskapcsolót és az immobiliser vezérlőjét, amit a műszerfal mögött találtam meg, hátha elfogadja.Sajnos a zár kivételénél elakadtam. Ha valaki tudná a megoldást óriási segítség lenne. Köszönöm előre is!
Szerintem kevés a rendszerben a "hűtőközeg", de ilyenkor nem is igazán működik a klíma sem rendesen... Vagy csak egy egyszerű gáz feltöltés, vagy pár tömítés vagy legrosszabb klíma kompresszor csere. Ezt már végig csináltam egy vw multivanon a nyáron...
Sziasztok! Ma vettem egy Audi A6-ost és az érdekelne hogy mit jelent az a jelenség hogy a klíma kijelzői villognak?? Valamint az is érdekelne hogy a műszerfalon a fabetéteket külön lehet cserélni vagy csak egybe a műszerfallal?
Szegeden a szerelőm kábellel meg vcds-sel csinálta meg 4 alkalom volt a szintezés, ebből először ott kellett hagyni majd 1 napra. Nekem az egész 20'000 volt.
Megnéztem én is.nekem az alsó állásban majdnem 2ujj is befér.225/55R17es gumival.2es állásban 185mm a kerék peremétől a sárvédőig ez hátul ,elöl 190mm.
Sziasztok. Segítségre lenne szükségem, ha valaki tud segíteni.
Adott egy A6 2.5 V6 Tdi tript. 2000 évjárat. Adagoló meghalt, egy sikeres tankolás után(rossz gázolaj). Lett cserélve AC pumpa, ki lett mosva zsírra a tank, lett cserélve gázolaj szűrő, bontott adagoló lett rárakva,(felújított), porlasztók át lettek mosatva, résolajcsövek cserélve lettek. És az a problémám, hogy az autót csak 50 indítás után lehet beindítani, de azt is nagy küszködés árán (féktisztító) -val. Akkor semmi baja szépen jár, veszi a fordulatot, normálisan vislekedik út közben, húz megy. Ha leállítod az autót kb 1 perc után ujra indítanád és nem indul.....Hibát nem hoz a kocsi agya gyári értékeket mutat.
Remélem hogy valaki tud valami okosat mondani, vagy aki találkozott már ilyen jelenséggel, hogy mi lehet a gond.
A képen látott magasság az 1 és a 2 között lehet valahol. Saccra 15mm-rel van magasabban. Kérdés, hogy a többi szint is így el van-e tolódva. Nekem a (gyári) jó 3-as magasság 205mm a felni peremétől a sárvédőig. A 2-es asszem 175 (vagy 185?). Az 1. szinten több mint egy kisujj fér be - az nagyon durvának tűnne.
Újra fel kell töltenem, mert valami oknál fogva eltűnt...Most sajnos a siófoki nyaralóban vagyok és nincs olyan netem amin meg tudnám tenni. De ha a környéken vagy és van pendrive,akkor tudom adni.
Valami hozzáértő kolléga erősítsen meg abban a nézetemben, hogy ennek a tengelynek nem igy kéne kinézni...ma cseréltem légszűrőt, gondoltam benézek a turbóhoz és nekem elég furcsa a tengely vége
Sziasztok Lenne egy kérdésem a márkatársakhoz: Lehet tapasztalt már valaki ilyet Kicseréltem a két ködlámpa izzót Ledes izzokra, (a régiek normál izzo volt s nem voltak kiéve) Világit is mind a kettö de a kompjuter azt irja defekt, nem érzékeli talán a ledes izzokat
Köszi a választ.1első ami arnott a többi elméletileg gyári.nem állok neki mert lövésem sincs hozzá.esetleg tudsz ajánlani vkit?majd csinálok fotot hogy hogy áll a kocsi
Elállítani bizonyos keretek között lehet és persze vissza a gyári értékekre. Ha eredetiek a légrugók, akkor elvileg sima ügy. Ha Arnott van benne, aminek kicsit más a térfogata, akkor kell utánállítani az egészet, az is megoldható, de több munka. Az új alapbeállítással az adott légrugót veszi alapul, annak a térfogatát. Otthon csak akkor állj neki, ha van benne gyakorlatod. A kérdések alapján azt javaslom, saját eszközökkel ne állj neki, mert eléggé el lehet rontani (4 keréken, 4-féle magasság, egyenként eltolt alapértékek, magas sarok nem megy vissza, max magasság túllépése hibaüzenet, vészüzemmód stb.)
Lenne egy felesleges felújított 6-os váltóm C5 2.5tdi-hez.
2013 májusában vásároltam szakműhelyből(jelölve). Azóta kb 2000km ment bele. Az autóban motorcsere történt(1.9tdi+5-ös váltó), így eladósorba került a hatos.
100.000ft-ot szeretnék kapni érte. Ugyanezt a szakműhelyben 110.000-ért adják+cseredarab.
VCDS-el állítható szoftveresen. Alapos munkát igényel, ha el van állítva. Az ssp243-ast töltsd le a netről, benne vannak a magasságok. Ebben a füzetben olvashatóak a gyári magasságok is.
Az 1-es állást nem ajánlom kis sebességeknél, tapasztalatom az, hogy a hátsó lengéscsillapító képes komolyabb úthibánál felütődni (veri a belső szelepet) ami fájdalmasan drága sérüléshez vezethet. Tehát legalább a 2-esben, városban manual módban, vagy az automatika szerint.
Lenne egy talán hülye kérdésem.van egy 2002 es allroad és elnézve az utakon a többi testvérét mintha az enyém kicsit magas lenne az alsó állásában is.kérdésem az lenne hogy ezt lehet vhogy hangolni,állitani?
Amióta Prémium üzemanyagot tankolok emelkedett a fogyasztás, mert érezhetően jobban megy az autó és élvezem!!!
Ez érdekes, én az elmúlt 3 alkalommal 100-as benzint tettem a gépbe, és kb 5%-kal kevesebbet fogyaszt.
Ha összeadom a + 10% ártöbblet és -5% mennyiség csökkenés eredményét, akkor szerintem megéri 5%-kal többet fizetni a jó minőségű üzemanyagért, mert tényleg megérzi egy nagy teljesítményű autó, és hálás is érte.
Szerintem azért eszik neked többet, mert örülsz, hogy jobban megy és jobban nyomod :-))
Tankolások alapján jöttek ki ezek az értékek. Nyáron 17", télen 16" kerekeken, normális stílusban. Vidékről járok be Pestre dolgozni és haza (napi 50-70km). A legtöbb esetben kora reggel-kora délután vagy késő délelőtt-késő este utazok. Nem állok sok dugóban, de nem is haladok folyamatosan. Az autópálya azért nem mérvadó, mert csak az emlékezetemre hagyatkozva kattingatom be az autópályát és csak akkor, ha jelentős volt a pályázás. Amióta Prémium üzemanyagot tankolok emelkedett a fogyasztás, mert érezhetően jobban megy az autó és élvezem!!!
Eléggé szépek a számok. Ez mind mért fogyi (tankolásnál) vagy a "komputer" által kalkulált ? Milyen kerékkel, és milyen vezetési stílussal ? A városi (8.43) és az autópálya (8.03) között ez a kis különbség nem nagyon tűnik reálisnak (vagy 200-al közlekedsz a pályán, vagy a városról amiről beszélünk nem túl dugós)
Nem akarlak piszkálni, csak néha elgondolkodom, hogy az én autómmal van-e esetleg valami (kicsit sokallom a fogyasztást) ezért érdeklődöm. Én normálisan vezetek, nem is tojással a talpam alatt de nem is őrült módjára, ahogy jól esik így jönnek ki ezek a számok. A csak pálya (130-150 Km/h) és csak város (BP.) között azért több mint 3 lityi van (kb. 8 és 12).
Az autó egyébként hibátlanul működik (az eddigi legjobb általam birtokolt, vezetett, látott általános álllapotban lévő 4f A6). Lehet-e egyáltalán diagnosztikával valamit megállapítani ebben a témakörben ?
Azért az kicsit megnyugtat, hogy a spritmonitor nagy átlaghoz elég közeliek az én számaim :)
A kutakról annyit, hogy sikerült 1-2 éve az X literes tankú autómat X+0,8 literrel teletankolni, és természetesen a lábán ment oda az autó, tehát volt benne még üzemanyag....
A kompjúternek nem hinnék. Nálam a kúton mért (számolt) és az autó által kiírt adat között egy liter/100 km plusz volt a kompjúter javára. Át lehet programozni, hogy a jót mutassa. Most már a valósat mutatja.
Nekem 25e km átlaga 8,43 l/100km. Ebben persze van minden, sok város, autópálya, vidék , nyaralás is.
Fogyasztást illetően, nyáron mértem direkt... hosszú utakon, nyélen ment a klíma, volt autópálya, város, kirándulás balaton körül stb... és 8.2-8.5....jó persze csal a kompjúter biztos... azért szerintem nem rossz. ja igen csippes a gép... :)
Örömmel értesítelek titeket, hogy végre elindult az első igényes Audia A6 Klub/fórum. Számtalan hasznos tartalommal, kedvezményekkel, ajánlásokkal, fórummal stb....stb
spritmonitor.de-n 9.4 az átlag. Nekem 9.7 az egy éves átlagom. Tankoláskor mérve, nem a műszeregység által kiírt számot mondom. És én 80% pálya+országúton használom. Jah, és ez autómata, avant (19-es 255-ös kerekekkel) szerintem a sedan kicsit kevesebben eszik.
Részvétem a küszöb miatt. Mit tudsz az autód előéletéről ? Törve volt oldalról, vagy csak simán sós latyakban pácolták ? Az én hobbiautóm (E46 330Ci) néz így ki pár helyen egyenlőre, na az kapta a sózótt latyakot rendesen pár éven keresztül.
az enyém még a korai széria....2005ös ezeknél a lev.áramlásvezérlő szívócsappanytú :D műanyag tengelyei szoktak kikopni.meg olvastam már hengerfej,porlasztó láncmegnyúlás bajokról is.nálam a csappantyúkat vagy cserélték már őket vagy csak jol birják(a rájuk ütött számok alapján jól bírják).igaz keveset megyek, 10ezer kmenként olajcsere. Csak maxxmotiont tankolok, mert csak :) 197ezer van a kocsiban, 2év alatt 20at mentem vele, nekem szerencsére nincs vele bajom. fogyi, hát kint ha nagyon óvatoskodsz akkor 6 - 6.5be megáll(90 tempomat, előzéskor meg amit bír). Most lehet h megköveznek, de chiptuning óta nekem csökkent a gyárihoz képest.városban nincs nagy mutatvány ott 12t tuti beveri.vegyesről nem nyilatkozok, 80%ban városban használom.
Ha jól van tartva a motor akkor nincs mitól félni . Passat volt az első 2.5 dízelem, most meg a AKE 180LE van az allroadban. Semmi baja ha megkapja az időszerű cseréket. Nálam semmi baja.
Elég sokat, nem ritka a napi 100 km, szerintem egy év alatt 150000 km-t biztos. Ezért gondoltam dízelre, mert az előző benzines szeretett fogyasztani(11 l/100 km körül). Tudom jól, hogy ki kell fogni a jó autót amire odafigyeltek,de amikor mondtam valakinek, hogy 2.5-ös dízelt vennék azonnal rávákták, hogy csak azt ne. Valaki hengerfej problémákat mondott, mások csak annyitt. hogy az egy rossz széria. Nem tudom, hogy az audi mérnökök több évig nem jönnek rá, hogy valami nem működik jól? :) Azért kérdeztem, hogy tényleg van-e olyan évjárat amit nem ajánlotok. Előző benzinessel tényleg nem volt gond a motorral, az egy Németországból behozott autó volt.
Igaz amit mondasz... faternak sok sok mazdája volt... és tény semmi baj nem volt velük... mind 2000-es benzines volt nulla hiba... beltér meg igen, hát "japános", fordulatszám, sebesség, üzemanyagszint, hőfok...és pont! Szóval régebben kiverte a plafont luxusba, beltérbe stb a német prémium márka... mostanában azért egy új mazda, infinity, lexus azért hát hát oda teszi magát szerintem... Kövi valami ilyesmi lesz... lexus vagy infinity... most úgy volt hogy eladom az audi-t (de nem adtam el) és 1 az az egy lépés választott el hogy vegyek egy Evo lancer-t... (és ok ok puritán, suzuki beltér stb... meg 30 liter a fogyi, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mondták már nekem hogy tankolok tankolok de amikor ezekkel a prémium dízellel oda megyek a szevizbe jónapot 5 kilo... :)
szia! Szinte klaszikus kérdést tettél fel! Régen én is 2.5öst akartam.Rengeteg rosszat olvasni róla, van aki szereti. Ha jól tudom a 180lovas a legmegbizhatobb a 2.5esekből.Ha mellényulsz vételkor akkor pénztemető lesz!olvasgass vissza itt vagy a sima audi index fórumon, az összes kérdésedre választ találsz! A lényeg fater is 2.5 öt akart, én is. A vége az lett hogy a6 3.0tdi és a4 3.0 tdi. Inkább az 1.9et nézd. A pasatunk 1.9 131le 320ezer km alatt nem igényelt hozzányulást az olajon és a kopó dolgokon kivül. Remélem vmit tudtam segíteni. Üdv.
Azért én sosem mondanék le arról a prémium érzésről, amit csak a német trió tud.
A japánok pl. a mai napig nem tudnak úgy műszerfalat tervezni, míg egy 25 éves Audi belső ma is megállja a helyét:
Csodák nincsenek, nem fogjuk töredékáron megkapni ugyanazt, amit egy A6 tulaj 0 km-esen 10-20 M Ft-ért megkapott.
Szerintem annyi a "trükkje" az öreg, sokat futott prémium autó tartásának, hogy legyen a tarcsiban valami másik autó, amibe azonnal át lehet ülni, és ne kelljen kapkodni, amikor valami gond van a kocsival, hanem legyen idő megtalálni a megfelő szakembert, alkatrészt, megoldást.
Az az egyik legnagyobb gond ilyen esetben, hogy bő 10 éves autóknál 4-500 ezer km futásteljesítmény az átlag. Ilyenkor már teljesen mindegy, hogy mennyire megbízható tipus, mert bőven túl van a gyár által kalkulált élettartamán...
Lehet... de az biztos legalábbis nekem... dízel soha többet nem jön a portára. szép volt jó volt, de elég is volt... ja és amimég 100% a kövi valami japán gép lesz. :) Most a porlasztó cserével nagyon betelt a pohár...:( több gyomorideget okozott az elmúlt időszakban mint örömöt, ez meg így nem jó nekem... :(
Szia. Ha elfogadsz egy (jó)tanácsot... akkor dízel-t elkerülöd kb 10km-es sugárban... és ha elfogadsz még egy tanácsot akkor az autómatát is elkerülöd ugyanilyen sugarú körben...
Nekem van(volt) egy audi A4-esem, csak sajnos totálkárra törték, így most elkezdtem nézegetni az A6-osokat. Eddig benzines 2.4 V6-os quattro volt az előző avantom, de most dízelt szeretnék venni. Hallottam rémhíreket a 2.5-ös motorokról és azt szeretném kérdezni, hogy ezek igazak-e? Melyik évjárat az amivel vigyázni kell, illetve vannak-e tipushibák amire figyeljek vásárláskor? 2000-es évjárattól keresgélek. Kiváncsi lennék mennyi km-t bírnak benne a fő alkatrészek(turbó,adagoló,lendkerék,stb.) és mik a kényes pontjaik? Automata váltó vélemények? Ismét avantot szeretnék venni a munkám miatt, ha lehet quattrot. Ha tudtok esetleg írjatok fogyasztásokat is, mert Ti tulajok megbízható adatokat tudtok monddani. Már keresgéltem itt a fórumban mielőtt megírtam a kérdéseket, de nem találtam ilyeneket. Ha csak én voltam vak akkor elnézést és elég csak egy hozzászólás szám is.
sziasztok. Fel lehet tanítani ledes lámpát nem ledes 4F-hez? Gyárilag xenon-os kanyarkövetős csak nem ledes nappalifényű... és bele szeretnék rakni ledes lámpát. köszi amúgy csak régi ki új be és kész? ami a szerelést illeti?
ha valaki még emlékszik a bajom rá (ventillátorok mentek folyamatosan) meg lett a megoldás: ki kellett cserélni mind a kettőt és most jó... Elektronikák megadtak magukat...
Másik kérdésem, hogy sikerült rá szereznem egy komplett téligumi garnitúrát egy allroadról, aminek ugye egy kicsit más a mérete mint az én gyárim. Felmegy a kocsira de elég ballonos rajta, nem tudom hogy jó e rá vagy sem. Ami van a kocsin: 245/40r18 nyári télire meg 225/50r17-ír, de az allroadon meg 215/60r17 van. Ráfér, meg tudom, hogy egy kicsit nagyobb de nagyon jó a gumi profil, 2011 gumi, tehát még egy-két telet el is menne. Nem érzem a "kedvet", hogy rendeljek kb 200e-ért új gumikat ha nem muszáj, mivel az allroadnak is ugyanez a futóműve, csak emelt tudtommal. Ha az elmegy vele ez miért ne menne? Ötlet? Ballonosnak néz ki rajta azért...
köszönöm szépen a pixelfix.net linket. :) Ez az ETKA programot honnét tudom leszedni esetleg? Köszönöm szépen. ezt az autodata sem tudtam leszadni ami elmegy win7 en 64 biten . :( Valakinek van haszálható?
Sajnos én is csak ennyit látok belöle, mert a kijelző nem a legjobb állapotban van :S de szerintem talán ez lehet "brake light failure" így összehasonlitva... köszönöm szépen a képet.
2003-as Audi A6 C5-höz keresnék szerelési útmutatót, vagy valami hasonlót. Elsősorban az ábrák, a fokozatkiosztás, a hajtáslánc és a technikai paraméterek miatt. Kerestem neten, de a bentley-s 80-100 dollár körül van és azt sokallom egy házi feladat megoldásához. Ha valaki tudna valami hasonlót, lehet akár német vagy angol is, ami valahol fellelhető annak örülnék.
OBD hibakódolvasók közül melyiket érdemes venni?Tele van velü k az ebay,nem tudom milyen legyen:bluetoth-os vagy vezetékes?Program melyik ajánlott?(2002-es A6-hoz kellene)
Valószínű hogy a turbós azért jobban teleküldi de nem tudom... 2.0TFSI Passatot szerettem volna 3.0TDI előtt de kimaradt... Úgyhogy nincs tapasztalat ;)
A benzines turbósok vágják így tele az olajat koksszal! A mienk nem olyan meleg... Bár mindent el lehet hanyagolni... Az éves vagy 10-12 ezres cserével mindent megtesz az ember ami elvárható... Szerintem teljesen felesleges levenni az alját ez miatt! Ha 1.8t lenne akkor viszont szigorúan ajánlanám de arról nyűgösebb is lekapni!!! Majd bele kukkantok a turbó olaj csövébe a tartalék motoromon én is hogy látszik-e benne valami lerakódás de szerintem ha ott nincs akkor sehol! Serintem!!! ;)
szerencsére ilyen bajaim nincsenek! maxxmotion dieselt tankolok én is , de hogy minek??? küönösebb változást nem érzek a sima és a drága desel közt. az olajdekni pucolással szerintem nagy gondot nem csinálok.
Na, kb ilyen lehet az enyém is 240e km után (3.2 FSI)
Alapjárat rángat, remeg, égéskimaradást jelez a diag. Gyertyák jók (bár elég kormosak 5000 km-rel a gyertyacsere (és olajcsere) után), trafók jók, kompresszió és veszteségmérés eredménye tökéletes.
Egyelőre 100-as benzint tankolok, és Liqui Moly tisztítót nyomok bele, de ez kevés lesz, meg kell majd bontani.
Nagyon kell vigyázni az FSI-kkel, különösen a koraiakkal.
Sziasztok! Érdeklödni szeretnék,hogy esetleg valakinek van-e elado audi A6 adagolo? Az auto 96-os 2.5-ös sor 5 hengeres 140 le AEL vagy esetleg hidrofej. ha megmelegszik nehezen indul
Jo estét mindenkinek! Érdeklödni szeretnék,hogy esetleg valakinek van-e elado A6 2.5 adagolo 1996-osévjáratu sor 5-ös motor az auto 140le AEL-es vagy esetleg hidrofej.elöre is köszönöm.