Keresés

Részletes keresés

ChrisRea Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153397
Rudolf első felnőtt csapata gyakorlatilag a Loki.

mindenképp a Lokinál vált bevethető játékossá, és ez a lényeg. (NancyB előtt meg a Spartacus nevelte stb.) Ez olyan mint az Utánpótás játékosok sorsa, gyakorlatilag semmit sem ér a nevelés amig egy élvonalbeli csapatba be nem tudják verekedni maguk.

épp ez volt az utóbbi 20 év egyik legnagyobb problémája. de KK több száz beirást szentelt a témának...







Előzmény: capacete (153396)
capacete Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153396
Rudolf aligha Debrecen nevelés, inkább a Nancynak kellene köszönetet mondani, míg az utolsó két meccs szoros veresége leginkább annak köszönhető, hogy a Sampdoria és a PSV könnyed levezető edzésnek tekintette a meccset. A szomorú az, hogy igazuk is volt, teljesen fölösleges lett volna több energiát belefektetni a Debrecen megverésébe, nekik komoly meccseik vannak a bajnokságban.
Mindegy, lehet örülni a szoros vereségeknek, a magyar fociban az elmúlt 20 évben már akkor is ujjongunk, ha csak egy góllal kap ki a csapatunk...
Előzmény: ChrisRea (153388)
sx7 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153395
???


A netes sportfogadás már félszáz éves ???

:)
Előzmény: Bubba 'dózsás' Rubinstein (153393)
sx7 Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153394
Az önkormányzat a másik visszahúzó erő a Lokinál.Sztem.
Téves gondolat amit írtál,mert valójában a csőd elől megmenekült a csapat Makray Kósa kettős által,de akkor sem úgy, hogy milliókat öltek focistákba( HRutka ,Sloncik,Tulio),hanem maximamizált fizetések, pont prémium.
Jelenleg pontos értéket nem tudok,hogy mennyivel van bent az önkormányzat évente.40-100 millió között lehet ennek az összege a nagysága,de mindezek felet, mindenféle jogcímeken ugyanennyi, ha nem több megy Dvsc -> Önkormányzat irányba.

De mondok megint Klub szimpátia mentes dolgot:

Versenyhelyzet. ( ez a vesszőparipám :D )


Rendszerváltás után a köztartozások elengedése kluboknál. Most pontosan nem emlékszem 2 szer vagy 3szor történt meg ez. A 3ik előtt talán a VASAS és a HAladás(ebben nem vagyok biztos) kezdett el normálisan gazdálkodni!!! Vajh ezen csapatokat akkor ott mekkora kár érte, hogy a többi csapat ne mlett szankcionálva, illetve felelőtlenül gazdálkodhatott toivább. Az is lehet,hogy ha ott lépünk egy jó irányba,ez a 2 csapat most 6-6 bajnoki címet szerzett volna magának é húzóágazata lett volna a magyar focinak...

Persze "ha", de olyan nincs, mint ahogy a vesszőparipám sincs.


;)
Előzmény: Bubba 'dózsás' Rubinstein (153392)
Bubba 'dózsás' Rubinstein Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153393
Ezt kb. az elmúlt 50 évről el lehetne mondani.
Előzmény: Nyugdijas_szektor (153390)
Bubba 'dózsás' Rubinstein Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153392
Én se, ha látnám hogy a helyi önkormányzatok nyomják a pénzt a csapatokba. Fehéren is, de még inkább feketén, meg tarkán.
Előzmény: sx7 (153378)
angyalhentes Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153391
Rudolf kb. annyira Loki-nevelés, amennyire Dzsudzsák PSV-nevelés.
Előzmény: ChrisRea (153388)
Nyugdijas_szektor Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153390
Kb. reális elemzés. A magyar NB1-ben minden van, csak komoly versenyhelyzet nincs. Az idei "izgalmasság" leginkább annak köszönhető, hogy mindenki egyenletesen szar, ezért rengeteg a körbeverés. A másik opció, hogy már a legostobább focisták is felfedezték a netes sportfogodást.
Előzmény: sx7 (153386)
angyalhentes Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153389
Kivételesen egyetértek veled. :)

Ami talán még szomorúbb hosszabb távon, hogy az nb2-ben sincs semmilyen verseny, azalatt meg még annyira se.

Mert amikor a fociban nincs sok pénz, ez együtt szokott járni a kis, alacsonyabb osztályú csapatok felemelkedésével (és sokszor aztán a bukásával is), de nálunk erre is nagyon kevés esély van.
Előzmény: sx7 (153386)
ChrisRea Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153388
A mai meccs kapcsán el kéne gondolkozni azon hogy a PSV gond nélkül áll az élen hollandiában ! kevesebb gólt kapott mint ahány meccset játszott.
A Metalist 3. az ukránoknál, a Sapdoria is középmezőnyben áll.... addig a tavalyi ellenfelek Liverpool, Fiorentina csont utolsók a bajnokságukban!

ennek tükrében valóságos csoda hogy idén is ott tart a Loki ahol van EL, bajnoság szoros meccsek!
ráadásúl majdhogy egy teljes válogatottnyi csapatot cserélt le kényszerűségből:
Szélesi,Bodnár,Rudolf, Polekszics (Montenegro), Leandro, Mészáros


Ami a lényeg Dvsc olyan játékosokat termelt ki évről-évre mint Dzsudzsák, Rudolf akik folyamatosan képesek Nemzetközi teljesítményre és húzó emberek lehetnek a válogatottban. És folyamatosan tudja pótolni újakkal.


ilyen szempontból a Loki kezdi beérni a horvát csapatokat, nem mintha azok annyira sikeresek lennének de a válogatott sokat profitál belőle, szárjaik vannak BL döntőben és alapvetően a horvát foci sem lebecsülendő lásd Zágráb-Győr

Előzmény: lerr (153384)
Darwin Creative Commons License 2010.10.22 0 0 153387
Hányszor láttad DVSC meccsen Csányit vagy Orbánt? És ki fizeti az MLSZ-t? Van e pénz, amiért eladnak meccseket?
Előzmény: vidám_sírásó (153385)
sx7 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153386
A Wolfsburg sem versenyzett a Bayernnel és roppant rossz példa,mert a VW oda rengeteg pénz betolt , de az se egy ember pénze,hanem egy cégé .

Ha olvasod a Loki topikot láthatod,hogy én vagyok az aki a legtöbbet ágál a csapat teljesítménye miatt, de nekem ne mond el,hogy 1 ember is felveszi a versenyt két ekkora pénzgép ellen, még Várszegi is feladta, akkor egy Szima miért tenné???
Azért , mert pár ember szeretné?? Nem így működik ez...



de most akkor vonatkoztassunk el a Lokitól. Miért is fektetne bárki is bármit a fociba,akkor amikor azt látja, hogy bazze itt 1,5 hónap alatt több száz milliót pumpálnak bele egy csapatba.ű, nem először látunki lyet,mert pár éve hasonló gyülekezetet már láttunk az Újpestnél is Nem. Nem fog senki kidobni pénzt az ablakon,mert felesleges. Ergo, nincs versenyhelyzet.

Nézzük meg szépen sorban:

Videoton FC - a helyzet ismert, pénzkoncentráció(tavaly nem jött be)

Kaposvári Rákóczi FC - Jelenleg a régen kinevelt eladott focistákat hozták vissza , eddig egész jól szerepelnek,nem mondhatni,hogy nagy befektetés,de amúgy üde színfolt,mert kis pénzből stabil nb1-es csapat.

Ferencváros- egyedüli komoly befektetés, nyilván nem Magyar tulaj. Ettől függetlenül a másik pozitívuma a hazai foci térképen,hogy végre nem egy megszokott edzőt sikerült kinevezni,hanem egy normális embert,akit nem rúgnak ki az első megingásnál (0-6), ellenben csapat terén nem nagy invesztálás folyik,tavaly is bukott , fejlődésben elakadt focistákat erőltettek. Idén sem kőkemény beruházók, inkább a stadion projekten megy az agyalás

ZTE FC - aránylag stabil háttér, de itt se igazán vesznek játékosokat,inkább olcsón venni,aztán jól eladni. Egy bajnoki cím valahogy kicsúszott,de azóta is évről évre bukta.

Bp. Honvéd : Külföldi/Maygar tulaj, a Stadion renbe lett téve, e itt is külföldiekkel operáltak. Nem igazán játékosokra költenek.

Újpest FC - Az egyik legjobbjuk pont A Lokiban kötött ki. Kicsit megcsúsztak,amióta nem ők a "polgárok"kedvence, ettől függetlenül néha fiatalok fel-fel tűnnek a csapatban ( ez lehet kis Mészöly erénye). A stadion nem rossz.

DVSC-TEVA , se stadion, se csúcs játékosok, sikerült1 jó focistát most kinevelni, de valójában a koncepció sok ingyen igazolt focista, egy talán bejön, még Signoriba se mertünk belefogni.

MTK Várszegi kihátrált a csúcsbefektetésből, e helyett maradt a védelembe 1 vagy 2 rutinos külfölfi a többi "fiatal játékos". Semmi igazolás, inkább a nevelés

Paksi FC - A foci majdnem félamatőr státuszban van. Meg vannak.

Lombard FC Pápa- Nem döglenek meg az biztos, semmi igazolás - Koemaha jól ki volt szúrva, illetve Honma is

Vasas - Itt semmi koncepció, a külföldi edző megbuktatva. Nagy fogás: Ferenci???

Siófok - Itt a bentmaradás a cél, tét nélkül megy a csapatnak, okos igazolások Honma, Sowunmi(aki Finn :D )

Győri ETO FC - a Stadion kész, lehetne még invesztálni játékosokba, ehelyett itt is inkább olcsó munkaerőt keresik, sok-sok külföldivel. ( Nem zavar engem, az Internél bejött, itt miért ne sikerülhetne). Az 1etlen klub normális stadionnal az egész nb1-ben

Kecskeméti TE-Erec volt 1 szerb edző, akit elküldtek, azóta haldoklanak, most visszahozták, mert kiderült,hogy mégse megy nélküle, igazolások nem voltak, Janikát ők emelték ki

Szolnoki MÁV FC Halottról vagy jót vagy semmit

Haladás - Volt profi focisták befektetése nyomán nagy dirr-durr az indulásnál,azóta se semmi. Inveztálás játékosokba nem jellemző.


Röviden ez a helyzet.


Kérdésem:
Ki akart ezek közül bajnok lenni???
Videoton, Dvsc.
Talán titkon a Győr.

Konkrét cél talán a Fradinál a 3ik hely.

Mindez 16 csapatból. E 4 csapat közül ki invesztált a játékos keretbe???


Videoton.

Versenyhelyzet van?
Nincs.
Előzmény: lerr (153384)
vidám_sírásó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153385
Én még nem adnám oda a bajnokságot a Vidinek. Szerintem a Vidi és a Loki kb egyforma erős csapat.
Tegyük fel, hogy Szima a Vidi miatt többet költ az igazolásokra. Elég lenne az EL-ben úgy a csapat?
Egy csoportkört túlélő csapat egy más szint. Jelenleg így stadion nélkül ez nem is reális.
Előzmény: lerr (153379)
lerr Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153384
Ez olyan, mintha a Wolfsburg feladta volna, hogy ő úgysem tud versenyezni a Bayernnel...

Kifogásnak jó...

De inkább küzdeni kellene vazze. Ebből lehet előrelépni...
Előzmény: sx7 (153382)
angyalhentes Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153383
http://www.pepsifoci.hu/node/76845

Koman elég érdekes poszton játszott, mert védekezéskor egyértelműen bal oldali középpályás volt egy 4-5-1-ben (ahol az egyik csatár is középre visszazárt), míg támadásban, amint ez a videón is látható, középen, a két csatár mögött volt leginkább.
sx7 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153382
Én arról beszélek,hogy ez nem versenyhelyzet.
Előzmény: lerr (153380)
vidám_sírásó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153381
Nem hiszem, hogy a Vidi jobban el van eresztve pénzzel mint a Loki.
Azt sem hiszem, hogy a Vidi erősebb lenne mint a Loki.
Előzmény: sx7 (153378)
lerr Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153380
Ő a versenytársak hiányáról beszél, Te meg arról, hogy lesz egy erősebb csapat, aki ellen nincs értelme küzdeni...

Végülis....
Előzmény: sx7 (153378)
lerr Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153379
Versenytársak nélkül?

Jelenleg 7. a Loki, 8 ponttal lemaradva az elsőtől...

Most akkor miről beszélsz?
Előzmény: vidám_sírásó (153373)
sx7 Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153378
Én se költenék,amikor látom,hogy a MOL, OTP és tsai telepumpálják a Videotont pénzzel.
Előzmény: vidám_sírásó (153373)
kannibál Kovács Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153377

Én továbbra is azt mondom, hogy a Debrecen számára az az elérhető cél, ha nem dönt meg egyetlen negatív rekordot sem, és nem ő a liga legrosszabb csapata.

Jelenleg tökutolsó a Loki, de ezt főleg a nyitómeccsnek köszönheti. Az utóbbi két mérkőzés alapján nem tartom reménytelennek a pontszerzést.

 

Valahol elhangzott, hogy a PSV ellen tipikus koemanos futballt mutatott be a Debrecen. Ez igaz. Hasonlóan igaz, hogy a Samp ellen is hasonló taktikával játszott a csapat. Ezért lett minimális vereség a vége, helyenként elfogadható játékkal.

A Metaliszt ellen bognárgyuris-urbányipistás volt a taktika, ezért lett 0-5. Legalábbis szerintem.

Előzmény: vidám_sírásó (153373)
kannibál Kovács Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153376
Hát igen. A Salzburg pedig a Juventusszal ikszelt. Ezzel a Debrecen maradt a 48. helyen. Rajta kívül még az Odense, a Karpati Lviv és a CSZKA Szófia 0 pontos, de ezeknek a csapatoknak jobb a gólkülönbsége.
Előzmény: Pac (153374)
vidám_sírásó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153375
De a Sparta Praha is hármat.
Előzmény: Pac (153374)
Pac Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153374
A Lausanne rúgott még kettőt...
Előzmény: kannibál Kovács (153350)
vidám_sírásó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153373
Vazze nem érted. Nem azt mondtam, hogy maradjon a szar.
Versenytárs(ak) nélkül pénzkidobás ennél erősebb csapat az NB1-ben. Nem hiszem, hogy baj lenne Szima ambíciójával. Viszont pontosan annyit költ amennyi szükséges a sikerhez. Tudja, hogy a nagy nemzetközi sikerhez kevés a pénze, ezért elérhető célokra hajt.
Előzmény: lerr (153370)
kannibál Kovács Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153372

Koman Vladimir a mai napon megtörte a jeget. Ő az első magyar játékos az 1989/1990-es születésű csodakorosztályból, aki gólt tudott szerezni nemzetközi kupameccsen.

 

 

Eközben megjegyezném, hogy a Debrecen mai gólját egy macedón játékos lőtte. Ahhoz képest, hogy a Loki tele van A- és korosztályos magyar válogatottakkal, egyre nyomasztóbb a légiósok fölénye a góllövés terén. Ha ideszámítjuk a Győr gólszerzőit is, akkor még inkább kiderül, hogy a sokat szidott külföldiek nélkül nekünk annyi lenne.

lerr Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153371
Hát ja... Csak attól még sokkal szarabbak vagyunk, mint akkor....

De az igaz, hogy inkább jussunk be, mint nem...
Előzmény: kannibál Kovács (153369)
lerr Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153370
Igazad van. Maradjon ez a sz@r.....

(remélem egyszer csak jön valaki kicsit nagyibb ambícióval)
Előzmény: vidám_sírásó (153368)
kannibál Kovács Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153369

A Ferencváros a 16 csapatos BL-ben a 12., míg a 40 csapatos UEFA Kupa-csoportkörben a 32. helyen végzett. Egyik esetben sem lett sereghajtó a csoportjában.

 

Ugyanakkor megjegyezném, hogy ez elmúlt évek rettenetes nemzetközi eredményeinek tükrében a Debrecen akkor is üde színfolt, ha közben joggal bosszant mindenit a pontnélküliség. Ebben a Vaduzverte magyar futballban már az is nagy eredmény, ha valaki minden évben legyűri a bolgár bajnokot és bejut valamelyik elitligába.

Előzmény: lerr (153352)
vidám_sírásó Creative Commons License 2010.10.21 0 0 153368
Minek erősítsenek. Az NB1-ben ez is elég. A csoportkörig ezzel a kerettel is eljutottak.
Ha vesznek euro milliókért brazilokat, akkor vereség nélkül nyerik a bajnokságot és megverik itthon a PSV-t. De ettől még az általános színvonal szar marad és még a bajnokság sem lesz izgalmas.
Erősítsenek csak a magyar piacról fokozatosan, ezzel legalább a többi csapatot is segítik valamennyire.

Előzmény: Bubba 'dózsás' Rubinstein (153365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!