Azt mondja itthon nem igazán becsülték meg és nem érzi csalódásnak az eddig Athénban töltött félévet. Jó helyen van és ezalatt is tudott tovább fejlődni. Van kitől tanulnia, s itt a negyvenéves Nikopolidiszra , meg új kapusedzőjére gondol.
A régi edzője Kakas, viszont azt reméli, hogy megbünteti majd a sors azt, akinek a nyomására kiigazolt ilyen korán Balázs Görögországba. Ettöl függetlenül az a véleménye, hogy hosszabb távon ő és Gulácsi lesz a megoldás a válogatott kapujába.
Nos, szerintem is. Mégpedig azért, mert a kétségtelen tehetségük mellett, mindkét játékos rendkivül tudatosan készül arra, hogy komoly nemzetközi karriert futhasson be.
Ugyanakkor hozzájuk kerülne a játékjoga x évre, míg Adebayor meg júniusban visszamegy.
Számold ehhez hozzá, hogy az ingyen igazolás "ára" kb négymillió font (aláíráspénz plusz ügynöki díj, ami sokkal magasabb ilyenkor) és már helyben is vagyunk.
Az Olympiakosz végleg megvette a Liverpooltól? Szégyen de nem tudtam ha így van...
Nem tudom ennek mi értelme van, nem értem egyáltalán a megvételét sem Krisztiánnak, most ha jól tudom kb. 5. számú csatár, nem voltak tisztában a képességeivel, vagy csalódást okozhatott, vagy nem tudom... Még mindig vallom, ennek a srácnak nem itt kéne tartani, és nem gondolnám, hogy egy kieső jelölt görög csapatban kellene felhozó mérkőzéseket játszania. Olyan pályára került, ahonnan nem tudom lesz e még visszaút számára (azért én nagyon reménykedek benne).
Adebayor 1,2 millió euróért került a Realhoz, plusz a Madrid átvállalta a játékos heti 200 ezer fontos fizetését (ami június végéig kb. 4 millió fontos kiadást jelent).
A pepsifoci szerint Gera kivásárlási ára 4 millió font, és a Fulhamnál legalább kétmillió euro az évi gázsija. Ez azt jelenti, hogy egy félévre minimum egymillió euró esik. Akárhová igazol, gondolom, nem a magyar minimálbérért akar aláírni.
Bárhogyan számolom, Adebayor kölcsönvételének féléves költsége és Gera átigazolása között nincs jelentős különbség. Nyilvánvaló persze, hogy a togói időarányosan drágább, dehát egy BL-döntőt és felnőtt Vb-t megjárt, ereje teljében lévő, 27 éves izomkolosszusról van szó, szemben a 32 éves, madárcsontú Gerával, akinél egy El-döntő jelenti az összes eredménysort.
Az, hogy annál a kizárósdis Tuloknál jobbnak kell lennie az nyilvánvaló volt. Bár ez tényleg nem nagy érdem, mert őt még egy hétköznapi szurker is képes lett volna felülmúlni.
De, mondjuk ez egy pozitívum.
Az viszont, hogy a 20 évvel ezelőtti dunaújvárosi élményei alapján, pont Sanyi bát tudta megtalálni, az meg egy negatívum(ráadásul a Dottore-val súlyosbítva).
Szóval eddig 1-1.
Aztán tényleg sokáig a világon semmi nem történt, mintha nem ülne senki az elnöki székben.
Pár napja, aztán megtörtént a jég, megmozdult valami, meghirdette a spanyolországi üdülési programját, ez elsőre talán pozitívnak tűnhetett.
Aztán az ember megnézte a dadogós videót az aláírásról, ááááááááá ! Pláne, ha még a hozzákanyarított nyilatkozatot is elolvasta és máris agyon volt csapva az egész.
Szóval, 2-2, döntetlen, azaz egy nagy nulla !!!
Erre tényleg nyugodtan mondhatjuk, hogy nem történt semmi !
Ezért nem lehet komolyan tenni téged mert ha igazad is van egy baromságot hozol fel példának. A. évi fizetése kilenc milió euro baszki, én is kölcsönadnam a vérbe !
Fene a gusztusod. A szopnzorok egyszerűen azért mentek el, mert már nem az ő embereik ültek az MLSZ-ben. Teljesen mindegy volt, hogy ki ül oda. Hogy volt-e pénzvisszacsorgatás vagy nem, azt nem lehet tudni, de azért tippelni lehet.
Kisteleki sok gaztettet követett el a magyar futball ellen, de azért ezt már ne varrjuk a nyakába.
Amúgy meg nem ezért került Csányi oda, hanem az volt a szöveg, hogy majd ő rendet rak és üzleti alapokra helyezi a futballt. Ebből eddig te mit láttál? El lett számoltatva bárki is? Szigorodtak a klubregisztrációs szabályok? Betiltották már az indulásijog-börzét? Felléptek erélyesen a bundázás ellen? Tettek valamit annak érdekében, hogy a nézőket visszacsalogassák a lelátóra? Megreformálták már a fegyelmi szabályzatot vagy még mindig tilos azt skandálni a lelátón, hogy buzi Honvéd?
De ha mondom, hogy ez ne legyen már viszonyítási alap.
Ennyi erővel én is lehetnék MLSZ elnök. Vagy mondok jobbat, ne legyen senki, az elnöki fizetést meg osszák szét az árvák közt, vagy vegyenek belőle lélegeztetőgépet.
Halkan jegyezném meg, hogy a világklasszis Adebayort jóval kevesebb pénzből meg lehetett szerezni fél évre kölcsönbe, mint amennyi Gera feltételezett vételára.
Igen meglepőnek tartanám, ha akadna komoly klub, amelyik egy 32 éves, hónapok óta gyengén futballozó magyar játékosért kiadna több millió fontot, annak tudatában, hogy az illető játékos nyártól úgyis szabadon igazolható lesz.
Ezek szerint elég kicsi igényszintnek kell megfelelni. Azért ne Kisteleki legyen már az etalon. Nem véletlen, hogy Csányi sem ezt értékelte legfényesebb diadalaként. Az mindenestetre örömteli, hogy a zöldek ezentúl teljes mellszélességgel kiállnak minden MLSZ elnök mellett, aki nem vágja ki a csapatukat az első osztályból. Ennyire cinkes a helyzet az Üllőin?
Világosítsatok fel legyetek szívesek, mi köze van az alig fél éve pozícióban levő MLSZ elnöknek a válogatott eredményeihez? Én ezt nem vágom. Most gondolok az ominózus nyilatkozatára, hogy a legnagyobb sikerének a válogatott eredményét tartja.
Csányi első intézkedéseként nem zárta ki az első osztályból, törvénytelenül és gusztustalan módon az ország egyik legnépszerűbb csapatát. Ezzel máris több és jobb mint az elődje.