Anno a kezeimben volt vagy 3 db 28-as blokk, szétkapva. Mindnek szép volt a bele, nem látszott egyiken sem kopás. Egyiket tudtam biztosan, hogy 220-230 ezres motor, egy ismerős vette ki a sajátjából, mert nem volt szép hangja. És érdekes, hogy a vízumpa lapátból volt egy darabka letörve, amiatt volt kis rezonancia, zörgés. Kicserétem, beraktam, és amiket próbáltam, a legszebb járású 28-as blokk lett belőle. De arról is le kellett venni a hengerfejet, mert az egyik henger 4 szelepvezetőjéből 3 megadta magát, és durván betaknyolta az olajat, még a gyertyát is beköpte.
Nos: ennek a henger palásja sem tért el a másik kettőé. Pedig az egyik aztán biztosan mostoha előélettel rendelkezett, köszörült főtengely, letört láncfeszítő tartó, a másik főtengely csapágyas volt. Egyiken se volt érezhető hordósság, de mérésre nem emlékszem.
Az ex csapágyasból az egyik haverom Miskolcon versenymotort csinált, igen jól bírta, 7800-ig engedett tiltással, majd megfőtt, de utána újra építették, és megy.....
Friss: A budaörsi cimbora (a programozós) most szedte szét a 28-as blokkját. Már volt gyűrűzve, hengerfej felújítva. (mennyit mehetett?)
Na ő mérte, de simán strokerezi, a hengerfejet portolta, meg berakja a 30i szívótengelyt, meg az M50 novanos kipuff tengelyt. A mérés eredményét nem tudom, hívd fel.
Ha megvan a száma (egyszer emilben küldtem, ha nincs megadom, szólj.:)
Nagyon elvetemült a srác, is kispista vagyok hozzá képest.
Ha a nicasilos és az megkopik, akkor annak reszeltek. Lehet esetleg hüvelyezni. Egyébként emlékeim szerint 0,07 mm vastagságú ez a réteg, nagyon nincs mit kezdeni vele.
Most még gyűjtök. Tengely biztos kell majd, aztán meglátjuk meddig, merre - és mikor lesz szent nap a bontásra. A tengelyben az lenne finom, hogy Szuromit nem akarok már, de többet a gyáritól igen, és ahogy nasszer mondja nem kéne bontani a porszáraz és tök egészséges motort, csak a szelepfedelet levenni. Na meg jó programozó van, meg dupla csöves rendszer is kerül hamar, meg 6 leömlő ok. És 200 körüli HP meg is van.
Tehát low cost, bontás nélküli projektben gondolkozok rövid távon.
Úgyse fogja megállni, hogy ne finomítson :) Logika szerint mondjuk én vennék egy üres hengerfejet, meg m54 és m50 tengelyeket, megcsinálnám és azt raknám fel.
Na de most halál komolyan?.Minek??????????Erös jó porszáraz mtorod van,minek megbontani????
NYAKADBA VESZEL EGY HAKOM GONDOT,PÉNZT UTÁNAJÁRÁST A SEMMIRE. MEGÉRI? TE érzed,de én biztos ne huligánkodnék ezzel,pediga 20 i mégcsa annyit se rud,mint a tied.
Kb egy hónapig még álmodozok. Illetve mennyi az annyi? Ha olcsó, de nem public az ár, küldd már át a fabigeza kukac freemail pont hu emilre. (igen, még él a frímél :D)
Amennyiben lenne érdeklődés, több BMW típushoz tudok szerezni megkímélt bal első ajtókédert innen UK bontóból, mert a briteknek a másik oldali kéder szokott elfáradni:-) a pistabacsi1986@freemail.hu -ra írjon akit érdekel a dolog, nemzetközi postaköltséggel, ez saccra pár e HUF tétel. 1-2 napba beletelik, mire tudok válaszolni az emailre.
Az elsőket egy cabriós sráctól vettem, dobozban újként, eladta az autóját, mielőtt betette volna, szerencsémre, mert félár kétharmadáért volt;) Most visszasírnám azt a vételt.... Pont jól jönne.
Szerintem semmi gond nem lesz, érezhető komfort különbséget nem gondolok. Anno én a Bilstein B8-at ami előre került, Cabriohoz való volt, úgy tettem coupéba, tökéletes volt.
Én elsőként lecserélném az olajat, ha nem volt mostanában, de legalább leellenőrizném a szintet. Nekem annak idején az E30 hidegen a kettest nem vette, amíg nem mentem vele pár száz métert. Olajcsere után tökéletes lett.
Az minek a tünete, ha a váltót 1-be csak úgy tudom berakni, hogy előtte betolom 3-ba?
Ha kinyomott kuplunggal csak pakolgatom ide-oda a váltót, akkor semmi gond.
Pl. lámpánál megállok, kiteszem üresbe, majd indulásnál csak úgy veszi az egyest, ha előtte húzok egy hármast. Egyébként nem recseg, s minden fokozatot rendesen vesz, az egyessel játssza ezt.