Én mindig úgy parkolok, hogy sebességben hagyom a váltót. Vagy 1-esbe, vagy hátramenetbe.
Néha előfordul, hogy kinyomott kuplunggal indítva, mikor beindul a motor meglöki az autót abba az irányba, amilyen sebességben van.
Nem nagyon, épp csak érezhető, és nem mindig csinálja.
Viszont az egyesem sem mindig szar. Van hogy könnyen veszi de van, hogy nem is tudom tenni csak ha előbb 3.-at tolok. Utána viszont könnyen csusszan.
Na ezért gondolom, hogy a kuplungom nem 100as és esetleg köze lehet a problémához.
Viszont a kollégám most vett egy ugyanilyen Compactot mint az enyém, és az ő váltója is ugyanilyen.
Szóval nem tudjuk mitől van, de legalább nem egyedi probléma :D
Az E39-emen a compacthoz képest vaj puha a váltó, és rossz kuplunggal is az volt. Úgyhogy a fene tudja. lehet a szinkron van már oda kissé az 1 esnél..
Én elsőként lecserélném az olajat, ha nem volt mostanában, de legalább leellenőrizném a szintet. Nekem annak idején az E30 hidegen a kettest nem vette, amíg nem mentem vele pár száz métert. Olajcsere után tökéletes lett.
Igen az olajcsere megvolt, hibajelenség változatlan.
Van egy legenda, miszerint az M54B30 egy az egybe működik az M52B28 vezérlőjével. Azt nem tudom, hogy az M54 motorkábelkötegét kell-e hozzá használni, vagy rá kell fabrikálni (már ha nem passzol rá) az M52-ét. Egyedül a kipuff oldali vanost nem vezérli, de szerintem az emissziót pont leszarod te is, az a 4 Nm meg nem hiányozna...
Az M50-ről mindenki tudja, hogy vasblokkos. Ellenben az M52-ről (TU nélkül) szerintem te sem tudtad, hogy létezik belőle alu blokkos, de acél hüvelyes. Vagy igen? Mondjuk ezek után már persze, hogy igen ;).
Ez összhangban a videóban elhangzottakkal. Csak azért, hogy legyen még infó: vasblokkos M52 is van. Amcsi piacra csináltak ilyeneket, illetve brit Z3-ból is jött már ki vasblokkos M52B28.
Őszintén szólva én is azt hittem korábban, sőt, lehet így is van. A videóban nekem úgy tűnik, hogy a csóka tudja mit beszél, és egy '97-es blokkot mutat, ami acél hüvelyes. M52TU pedig tudtommal '98-tól volt.