Glazúr / Royal Icing Hófehér, gyorsan száradó anyag, melyből virágot, levelet, figurát, csipkét, stb. készíthetünk. Száradás után fénytől védve, száraz helyen tároljuk a kész díszeket. Színezésre lehetőleg paszta állagú vagy tömény festékoldatot használjunk! Kerüljük az erős színeket!
1. Meringue porral
500 gr cukorliszt 30 gr meringue por 8 cl langyos víz 5 ml ecet
2. Tojás fehérjével
500 - 600 gr cukorliszt 3 tojás fehérje 5 ml ecet, vagy kevés citromsav
A cukor felét a többi anyaggal elkeverjük, majd a maradék cukrot hozzáadva, habosra keverjük.
Puhább állaghoz több vizet, keményebbhez plusz cukrot adhatunk. Gyorsan szárad, ezért használat közben, nedves ruhával takarjuk le!
Hetfon fogom tanulni a Royal Icing-ot :)) Lehet belole is csinalni sok-sok szepet!
A legegyszerubb - mar kiprobaltam:
Royal Icing
This smooth, hard-drying icing is perfect for making decorations that last. It is also useful as a "cement" to fasten decorations together. Royal icing is edible, but not recommended for icing cakes.
Ingredients:
3 Tablespoons Wilton Meringue Powder 1 lb. (4 cups) confectioners' sugar (about 1lb.) 6 Tablespoons warm water* Beat all ingredients until icing forms peaks (7-10 minutes at low speed with a heavy-duty mixer, 10-12 minutes at high speed with a hand-held mixer). Recipe makes 3 cups.
NOTE: Keep all utensils completely grease-free for proper icing consistency.
* For stiffer icing, use 1 tablespoon less water.
**When using large countertop mixer or for stiffer icing, use 1 tablespoon less water.
Szia! A tojásfehérjét pocukorral itt is használják, cukormáznak hívják. Viszont ez a kukoricakeményítő jó ötletnek tűnik, nekem mindig egy kicsit híg lesz, így szétterül.
Vanessa! Mindig valami szupert mutatsz! Hogy kell csinálni a csokiszalagot?
Szuper téma. Eddig elég ritkán sütöttem, de nagy kedvet csináltatok hozzá. Köszi receptekért és a jótanácsokért.
Egy távolabbi szomszédasszony a helyi szupermarketben ( én is USAban élek) diszitőcukrász. Sokszor hoz partikra szép tortákat, de amiket itt láttam, tőletek, sokkal gyönyörübbek! És abban is biztos vagyok, hogy sokkal jobb izüek.
Nem tudom, hogy amit az USAban royal icing-nak neveznek, müködik-e diszitőkrémként.
Tojásfehérje sok porcukorral keményre felverve. Az itteni porcukorban eleve van egy pici kukoricakeményitő, ha a tieitekben nincs, lehet hozzátenni. Szinezni is lehet.
nem lesz csuf:) Ha valamiben tudok segiteni, csak båtran szolj:)Van msn-em, esetleg meg is mutatom szivesen, ha valahol elakadnål. Egyebkent csokival is meses dolgokat tudsz kreålni. Pl csokiszalag a torta szelere.
Ez egy egyszeru kerek torta, es egy lapos piskotåbol "håzikok" Egyebkent a sved kiråly szulinapi tortåja is hasonlo volt, s mivel nålunk /sajåt bevallåsa szerint/ a kisfiam a csalåd kirålya, igy Ö is ilyet kert:) Megjegyzem.,.. ha a ferjem tekintem, akkor tenyleg a gyerek a kiråly, mert Ö aztån vegletekig kenyezteti:)
Remelem, mindenkeppen:) Pl a csokolåde technika nagyon kellene, es a karamellben sem vagyok otthon. Majd jol megosztom veletek az ott tanultakat:) Nyaranta mikor megyek haza, összehozunk valahol egy torta-kurzust:D
Nem tudom, mi kivetni valót hagy maga után a rózsa, nekem mindenesetre leesett az állam! És miért baj, ha nem egyforma? Attól csak jobb, az igazik sem egyformák. Azért egyszrűbb mintákról készíthetnél fotókkal illusztrált leírást:)
O, nekem tetszenek, ügyes vagy. Ha ilyeneket tudnék csinálni, akkor nagyon elégedett lennék. :) Egyébként ez a díszítés dolog nem úgy működik, hogy sokat kell gyakorolni? 100 rózsa után már jelentősen csökken a méretprobléma is, nem? Szóval kitartás. :)
Tegnap este gyakoroltam mert van "hazi feladat", nem azt modom, hogy nagyon nehez, de van egy par mozdulat, ami nem a legtermeszetesebb. No meg megszervezni a kornyezetedet - mi legyen keznel, mi az ami igazan segit, mi az amit el lehet hanyagolni.
Szoval este a rozsakat gyakoroltam vajkrembol - egyik masik egesz jo lett, de a meretekkel meg baj van! Nem egyformak. Nem konnyu az alapjat megcsinalni - meg a szirmokat is kellene szamolni :))
Ezt a tanfolyamot azért részletesebben is írd le lécci:)) Jöhetnek receptek, technikák, mindenféle, amit online is át lehet adni. Már a kép is nagyon bíztató:)
Tegnap volt a masodik alkalom a sutemeny dekoralo tanfolyasnal. Ami nagyon sok odafigyelest igenyelt, az a kremnek az allaga. Ha nagyon kemeny, akkor nehez vele dolgozni, raadasul nem is lesz szep, torik, ha nagyon puha akkor meg a minta nem lesz eleg eles.