Keresés

Részletes keresés

sergiototta Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11564

Sztem alapvetően a politika működik így. Az osztrákok miatt is volt cirkusz pár éve, mikor Haider előre tört. A tótokkal nem volt balhé, mert bár magyar ellenesek voltak, de a nyugatiérdekszférának meg befeküdtek, ahogy kell.

de ugyanez nagyban Kína. diktatúra, meg Tibet de gazdaságilag fasza, lehet rajtuk keresni ,ezért aztán haverok, olimpia meg minden.

vagy itthon a fidesz oldalán lévő komcsik jó komcsik, a másik oldalon lévő komcsik rossz komcsik. ha minket vernek a rendőrők geci rendőrők, ha az ellent, akkor csak a munkájukat végzik.

 

a politika és sajnos az élet is ilyen, a mieinknek bármi mehet, az ellenfélnek meg semmi.

 

Előzmény: Törölt nick (11559)
sergiototta Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11563

az európai parlament ugyanolyan parlament, mint bármely más parlament, tele van okos bohócokkal, meg szerencsés marhákkal. akik eljátszák azt amiért oda kerültek, amit a pártjuk, választóik elvárnak tőlük.

ugyanúgy fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek és miről szavaznak, mint az itthoniaknak, megmondja a góré, hogy mit kell tenni és azt teszik.

Orbán ezt, mint egész életbében a politikában tevékenykedő emberke, ezt pontosan tudja és remekül használta ki.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11562

Számíthatott Cohn-Benditre, számíthatott Verhofstadtra, és meg is kapta, amit akart, sőt, talán még annál többet is. 

 

A kontraszt ördított köztük, a jó öreg Cohn Benditre mindíg lehet számítani

az MDF küldte Bokros viszont egy faszszopó

 

Előzmény: Fradista Utazó (11561)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11561

Orbán egyébként szerintem tegnap ragyogóan csinálta. Persze ehhez mindig is volt érzéke.

Elment személyesen az EP-be, és ezzel elérte, hogy Magyarországon extra figyelmet kapott az ülés, egyenes adásban közvetítette a televízió, több internetes portál (köztük az Index is), és bő terjedelemben számolnak be róla a lapok. És mindenki láthatta, hogyan beszél Cohn-Bendit és Vehofstadt, akik, azon kívül, hogy baromságokat beszélnek, mindketten kifejezetten rossz megjelenésű emberek, értem ezalatt nem csak a külsejűket, de azt is,  ahogy állnak, mozognak, beszélnek. Így aztán amit mondanak, és ahogy mondják, az igen kevés magyar néző (gyakorlatilag csak az Orbánt zsigerből gyűlölők) számára lehet szimpatikus. Nem véletlen lehetett több helyen (tőlem is) azt olvasni tegnap, hogy "én utálom Orbánt, de ez egy vicc", persze ki-ki vérmérséklete szerint más szavakkal fogalmazhatott, de a lényege ez volt. 

Ezzel az itthon amúgyis (nagyobbrészt alaptalanul persze) meglévő EU-ellenességet tovább mélyítette.

Ha nem megy el, csak a hírek jönnek, valószínűleg sokan azt szedték volna le, hogy "Szar a magyar kormány, lám, még a demokrácia és a szabadság mintaképe, az EU is ellenük fordult", míg így ugyanezek az emberek most azt gondolják, hogy "Bmeg, hát ezek pofáznak nekünk? Menjenek már az anyjukba!". Napnál világosabb, hogy az EP-ben elhangzó panaszok nagy része vagy alaptalan, vagy sokszorosan túlzó. Lehet, hogy sokan szeretnék, ha itthon félni kéne a zsidóknak, de momentán maximum attól kell félniük, hogy egy nekik nem szimpatikus darabot mutatnak be a színházban - mert ugye ez volt a legfőbb elhangzó probléma az EP-ben is. Ez meg azért nyilvánvalóan és feltűnően nevetséges problémaszint. Hogy Magyarországon félniük kell a kisebbségeknek meg a melegeknek, az nyilvánvalóan nem igaz.

Amikor pedig a legvégén a felszólaló képviselőnő élő adásban ismerte el, hogy az előtte általa is pocskondiázott újmagyar alkotmányt nem ismeri, nem tudja, mi van benne, azzal teljesen nevetségessé tette nem csak magát, de az egész EU-t. 

Dem még ami úgymond normális is volt: folyamatosan téma volt a bírók nyugdíjkorhatára. Na most, itthon az Orbán-ellenes embereket is, ha megkérdeznéd, hogy mi a bajuk a kormánnyal, valószínűleg a felsorolás harmincadik oldalának legalján szerepelne a bírók nyugdíjkorhatára. Még egy Orbán-ellenes érzelmű ember is azt szűrhette le a tegnapiból, hogy "Vazze, ezeknek tényleg ez a bajuk? Ezek nem normálisak, miért nem a valós problémákkal foglalkoznak?". 

 

Én biztos vagyok benne, hogy Orbán ezt direkt csinálta. Megcsinálta a show-t. Nagyon jó választás volt például a záróbeszédében, amikor kiemelte, hog az EU azt kéri tőlünk, hogy nem is tudom milyen tisztségviselők ne esküdjenek a magyar alkotmányra. Nyillván nem ez volt az EU legfajsúlyosabb kérése, de a hazai választók felé jó az üzenet. 

 

Egyszerűen a tegnapi EP-ülés után nincs ember, aki komolyan veheti az EU-nak a magyar kormány felé érkező kritikáit - csak azok, akik gyűlölik Orbánt, bármi is történik (de azokkal a politikus nem foglalkozik, mert értelmetlen energiapocsékolás volna). És biztos vagyok abban, hogy Orbán ezt jó előre kiszámította. Számíthatott Cohn-Benditre, számíthatott Verhofstadtra, és meg is kapta, amit akart, sőt, talán még annál többet is. 

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11560

sebaj , majd jön nemecsek a demokrácia igaz őre és megmagyarázza, hogy ez így helyes

Előzmény: Törölt nick (11559)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.19 0 0 11559

"...A Magyarország, a magyar kormány és legfőképpen az Orbán Viktor miniszterelnök elleni támadássorozat kritikus pontjához érkezett. Ezt talán a legegyértelműbben az Economist egyik írása fejezi ki, amely nemes egyszerűséggel így fogalmaz: „Mr. Orbán seems increasingly out of touch. His future will likely be decided not in the gilded corridors of the Hungarian parliament, but in Brussels and Washington DC.” Vagy­is: Orbán Viktor a partvonalon kívülre került, sorsa nem a magyar parlamentben, hanem Brüsszelben és Washingtonban fog eldőlni.

Nos, ez valóban tiszta beszéd. A világ legtekintélyesebb globális orgánumainak egyike tehát világossá teszi, hogy – ha még bárkinek kételyei lettek volna ezzel kapcsolatban – a globális hatalmi rendszer számára tökéletesen érdektelen, hogy a magyar választó hogyan vélekedik Orbán Viktor sorsát illetően, mert az nem itt, hanem a birodalmi központokban dől el.

Minden rosszban van valami jó, s ebben a most kavargó „rosszban” az a jó, hogy legalább eloszlat minden illúziót a nyugatias demokrácia működési mechanizmusait illetően. Vagyis egyértelművé teszi, hogy a „demokrácia” csak addig „működik”, amíg az érintettek ugyanazt gondolják és akarják, amit a globális hatalmi központok. Probléma akkor van, ha véletlenül nem azt akarják, akkor viszont először figyelmeztetés van, aztán fegyelmezés, aztán, ha ez sem használ, akkor felszámolás..."

 

Bogár László

Kevin Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11558

Bizony, bizony ...

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11554)
bendeguz90 Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11557

Szerintem az a fracnia (aki Cohn-Bendit volt szerintem) pusztán arra célzott,hogy ha valóban sztálinista alkotmányunk volt akkor hogyan vehettek fel minket az EU-ba? 

Előzmény: _spyglass_ (11544)
mr.Beer Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11555

Orbannak ha a hatarontuli magyar kepviseloket is beleszamitjuk(a fidesszel szimpatizalokat), kb 10%-a van a neppart kepviseloi kozul. Gondolod hogy neki mernek menni???

Előzmény: Törölt nick (11550)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11554

Ez annak a bizonyos Esplanade Hungary Tanácsadó Kft.-nek lenne a gyártmánya?

Előzmény: Kevin (11552)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11553

Az interjú alapján tényleg... kár, hogy a hang már nem üzemel, mert az autentikusabb lett volna a transcript-nál.

Előzmény: Törölt nick (11550)
Kevin Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11552

Félig off:

 

"Az állami Paksi Atomerőmű többszöri kérés illetve per ellenére sem adja ki a számos botrányból ismert Szász Andráshoz köthető Esplanade erőműbővítést taglaló tanulmányát. Bár Kocsis István MVM-vezér időszakában 50 milliót fizettek az anyagért, a rendőrség oly összecsapottnak ítélte azt, ami már bűncselekmény."

 

Forrás: Népszabadság

Kevin Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11549
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11548

A tartalmával én is nagyon egyet tudok érteni. Sokan tudjátok, soha nem volt kedvencem a Fidesz, sőt. De ami most folyik az ország ellen, az vérlázító, gusztustalan és indokolatlan.

 

Ilyen helyzetben egyértelmű, hogy az ország vezetése mögé kell állni. És vannak olyan "magyar" politikusok, akik az idegenekkel vannak, nyíltan. Egyesek vissza is sírják őket. Nem tudom én az ilyet felfogni!

 

Egyszóval, mára az az üzenetem: hajrá, Orbán! Csak tökösen!

 

Hajrá Fradi!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11545)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11547

Ez az Európai Parlament teljesen komolytalan. Nevetséges, amit művelnek - mondom én, aki nem igazán kedvelem a mostani kormányunkat. 

_spyglass_ Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11546

Na bazmeg Cohn-Bendit, ez a makulátlan múltú jóember gyűlölködött ellenünk franciául 10 percen keresztül. Fasza.

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11545

Pont most esett be ez a link a levelesládámba. Nem tudok nem egyetérteni a benne foglaltakkal...

Előzmény: _spyglass_ (11544)
_spyglass_ Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11544

Valami francia azon őrjöng (szó szerint), hogy mit képzelünk mi ezzel a sztálinista alkotmánnyal, olyanok vagyunk mint Castro, Chavez meg valami harmadik diktátor... Na, közben Putyin is előkerült.

Rekedtre ordította magát, lecsengetni sem tudták. Ez nagyon kemény.

 

Nagyon komoly fenntartásaim vannak sok intézkedéssel kapcsolatban amit kormányunk művel de ami most megy ott ellenünk az nagyon melléjük állít egy-két dolgoban.

 

Közben Bokros felállt és angolul gyalázta a saját országát. Bravó.

_spyglass_ Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11543

Bazmeg, hallgatom az EU parlamenti ülést élőben. Nem látom, csak hallom. Németül nem tudok, a franciát nagyjából, az angolt teljesen értem. Nem tudom kik beszéltek az elmúlt percekben de ezek olyan szinten gyaláznak minket és keltik a pánikot meg a hangulatot, hogy azt valami gyomorforgató hallgatni.

 

Azt mondja meg nekem valaki, hogy a picsába lehet az, hogy mi ilyen vihart kavarunk az EU parlamentben (komolyan, a saját parlamentünk fénykorát idézi a hangulat, Torgyánnal, meg a többiekkel, bekiabálás, lecsengetés, leugatás, amit akartok) de a szlovákok minden további nélkül elvehetik valakinek az állampolgárságát, aki egy másikért is folyamodik. Beszarás.

Total Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11542

:)

Előzmény: Ellenpólus (11540)
Ellenpólus Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11540

Neztem a linket, kormany.hu ... Ellenoriztem, hogy kie a domain, es nem kamu:

 

domain:kormany.hu

domain-használó:    Prime Minister Office

domain-használó:Miniszterelnöki

Hivatal cím:Kossuth tér 4 cím:1055 Budapest

cím:HU

Előzmény: Fradista Utazó (11539)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11539

Ebből, meglátásom szerint, csak a zárójelben lévő rész igaz, és az is nagyon sajnálatos.

Előzmény: Ellenpólus (11538)
Ellenpólus Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11538

Példátlan gazdaságtörténeti sikernek tekintem, hogy az elmúlt másfél évben a nemzetközi gyakorlatoktól eltérően, megszorítások és gazdasági visszaesés nélkül állította helyre az Orbán kormány Magyarország pénzügyi egyensúlyát. Ezt nem látni közgazdasági vakság, nem elismerni több, mint udvariatlanság.

 

(Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter)

Total Creative Commons License 2012.01.18 0 0 11537

Szinte teljesen off., de annyira kurva jó (meg rímel is a BKV témára), hogy ezt itt megörzöm.

Előzmény: Fradista Utazó (11452)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11536

Ezek pedig az előző rezsim alatt váltak fájó ponttá, és a jelenlegi kormány oldotta fel az impasszust.

Előzmény: Tamas(Ottawa) (11535)
Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11535

Most hirtelen ennyit találtam... itt lehet búvárkodni, biztos minden kérdésedre választ találsz.

Ha jól látom, 2005-ben már volt hazánk ellen eljárás...

Előzmény: sergiototta (11534)
sergiototta Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11534

amúgy Magyarország ellen volt már ilyen? meg amik futnak azok milyen témákban futnak?

meg, ha futott ilyen és valaki bukott benne, annak mi lett a következménye

lehet erről valahol érdemben olvasni?

Előzmény: Kevin (11533)
Kevin Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11533

A ballibsi banda győzelmi tort ül, hogy kötelezettségszegési eljárást indítottak 3 témában Magyarország ellen.

 

Arról bezzeg kussolnak lelkesen, hogy jelenleg több mint 1000 ilyen eljárás van folyamatban a különböző EU tagországokkal szemben, csak Belgium ellen több mint 100.

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11532

beszélgettünk ma a TAO pénzekről

mondta  afőnököm, hogy ha felajánlasz 10 milliót, akkor +14 millióval leszel beljebb, mintha nem tetted volna

ezek után melyik hülye cég az aki nem teszi ezt meg?

 

gondolom a költségvetésből nem hiányzik ez a pénz...

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.17 0 0 11531

valakinek van bútorgyára,  autó szalonja a haveri körből?

vagy így kompenzálnak az Audi felé?

Előzmény: sergiototta (11530)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!