Keresés

Részletes keresés

Tomiali Creative Commons License 2016.11.08 0 0 2433

Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, lehet valahogy usb keresztül programozni arduinot tableröl?

Nincs laptopom és el szeretném vinni a kész progit egy ismerősnek. Valahogy megoldható?

Köszönöm

Prof Creative Commons License 2016.11.07 0 0 2432

Sziasztok,

Köszönöm szépen, valószínűleg az lesz, hogy mindegyikkel legyártatom ugyanazt, és megnézem, hogy időben, minőségben, árban stb. milyenek.

A Nyák BT-vel még a 2000-es évek elejéig több éven át dolgoztattam de teljesen más célból (nyomdai filmeket).

Üdv,

Prof

Előzmény: Törölt nick (2431)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2431

Van egy olyan is hogy Nyák Iroda Bt. Ők nem gyártanak hanem gyártatnak. Azt nem tudom jelenleg kivel, régen magyar gyártókkal csináltatták, lehet ez változott. Mert megnézve az árait, olcsóbbak mint akikkel régebben gyártattak. Aztán fene tudja.

Előzmény: halaloszto (2429)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2430

Ezt így elsőre nem tudom

Még egy cég eszembe jutott, akik igen jó áron dolgoznak, de saját tapasztalatom nincs velük: http://mikropan.hu

Előzmény: halaloszto (2429)
halaloszto Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2429

tuti nem rájuk gondoltam. egy kis magyar iroda, ahol értenek hozzá, és csak közvetítéssel foglalkoznak.

Előzmény: Törölt nick (2427)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2428

Illetve még annyi, hogy ez a te általad mért szériára igaz nálam. Nagyobb szériák más sorrendet takarnának :-).

Előzmény: Törölt nick (2425)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2427

Az bizony az első a sorban :-)

De csak félig igaz, mert széria függő. Van hazánkban is üzeme, de a nagy szériákat meg kint gyártják. Legalábbis ha jól rémlik. Régebben utánamentem de már nem emléxem......

Előzmény: halaloszto (2426)
halaloszto Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2426

valaki mesélt nekem valami magyar cégről, aki feléd teljesen nyákgyártónak látszik, de a cucc kínában készül el. viszont neked nem kell ezzel foglalkozni, nekik megvan a bejáratott kínai partnerük, tartják a határidőket, stb.

Előzmény: Törölt nick (2425)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2425

A kiszámíthatatlan végeredmény nagyon nem igaz ám. Egyre többen gyártatnak kint panel mert olcsóbban jobb minőségben produkálnak mint itthon.

Nálam a sorrend jelenleg ( bár mostanában váltás miatt már ritkán van nyákgyártás átnyergeltem más területre)

1. http://www.eurocircuits.hu/

2. és 3. http://nyakexpressz.hu/ illetve http://www.turboplus.hu/

De vannak más gyártók is nem is rosszak, évente felül lehetne vizsgálni az ár minőség mennyiség feltételekkel a gyártókat.

Előzmény: Prof (2424)
Prof Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2424

Szia,

A kicikínai beszerzés az időfaktor és a kiszámíthatatlan végeredmény miatt nem játszik, bármennyire is olcsó. Legújabbkori tapasztalataim alapján nagyobb időráfordítást jelent egy kétes helyzetből való kimászás, semmint értelme lenne ennyire a low-budget-re menni.

Szóval ebből kellene kiindulni.

Köszi,

Prof

Előzmény: Törölt nick (2423)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2423

Ha a költség nagy úr és nagyon olcsón kell nem sürgősen, ezt már megéri csájnában gyártatni.

Ha preferálod a hazai gyártót - munkaerő megrendelés - akkor most hirtelen nem is tudom melyiket mondjam,  van jópár és örök vita van, melyik miért jó vagy nem jó :-)

Előzmény: Prof (2421)
Törölt nick Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2422

Korábban volt kérdés az I2C-s ram, hogy van-e valami lehetőség.

A Microchip kijött egy érdekes RAM-ROM kombinációs jó kis megoldással, és az ára is korrekt:

https://shop.chipcad.hu/oldweb/tartalom.aspx?hir=1684

Előzmény: world-soft (2276)
Prof Creative Commons License 2016.11.03 0 0 2421

Üdv, sporttársak!

Kérdésem, hogy kis szériás (30-50 darab) két oldalas, furatgalvános, forrvédő lakkos nyák gyártással kapcsolatban kinek és hol vannak pozitív tapasztalatai?

Köszönöm előre is!

Prof

nagyharcos Creative Commons License 2016.11.02 0 0 2420

Köszönöm, tanulmányozom...

Előzmény: Sploc (2417)
Zoltan555 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 2419

Szia!

Nem érkezett semmi csatolmány.

Megtennéd, hogy a szenczyzoltan@gmail.com-ra elküldöd.

Köszönöm!

Zoltan555 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 2418

Szia.

Köszönöm szépen. Este megnézem.

Sploc Creative Commons License 2016.11.02 0 1 2417

Szia elküldtem, remélem segít.

Előzmény: nagyharcos (2413)
Zoltan555 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 2416

Szia.

Igen a mobilos applikációra.

Köszönöm.

Előzmény: Prof (2415)
Prof Creative Commons License 2016.11.01 0 0 2415

Szia!

Blynk alatt ezt érted? http://www.blynk.cc/

Előzmény: Zoltan555 (2414)
Zoltan555 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 2414

Kedves Fórumosok!

Segítséget szeretnék kérni arduino programozásban. Mega-ethernet és nano-wifi párosokat szeretnék használni a Blynk app-al. Egyszerű alapokat létre tudok hozni, de ezt nem: szeretném a Blynk app "LED" widgetjeit használni visszajelzésként. Ha két "LED" widgetet programozok fel, akkor el tudtam érni, hogy ha a "V2" virtuális bemenethez és, a "V3" virtuális bemenethez tartozó is indikáljon, de csak úgy, hogy egymást oltják ki. Háromnál össze vissza jeleztek. Én azt szeretném elérni, hogy a "LED" widgetek (5db digitális bemenethez hozzárendelt: D3-V3, D4-V4, D5-V5, D6-V6, D7-V7. virtuális bemenet) függetlenek legyenek egymástól, és ezt a Blynk appon megjelenítse. Amikor Blynk app nélkül programozok kicsit egyértelműbbek a sorok. 1,5 hónap tapasztalattal kérem segítségeteket, mivel én csak hobby szinten szeretnék ezzel foglalkozni-egyelőre.

Kszönettel: Szenczy Zoltán

nagyharcos Creative Commons License 2016.10.31 0 0 2413

Szia!

A hozászólásaid (és azokra a profi válaszok), illetve a linkjeid eddig nagyon jó ötleteket adtak a saját projektem megvalósításához. Lassan formálódik az akvárium vezérlőm nekem is. Nem kopizni, hanem tanulni szeretnék a projektedből, ezért el szeretném kérni a HMI illetve az ino fájlaidat (gondolom nem kereskedelmi forgalomba szántad, bár akkor sem élnék vissza vele). A sok hőmérős mérésekkel végzett adatátlagolás és min-max eldobás nagyon jónak tűnik, de sajnos az itt leírtak alapján még nem értem a működését, példád alapján viszont valószinüleg végig tudnám követni.

Szóval ha nem túl nagy kérés, légyszi küld mel nekem egybecsomizva: nagyharcos@freemail.hu

Segítséged előre is köszönöm!

Előzmény: Sploc (2412)
Sploc Creative Commons License 2016.10.30 0 0 2412

Szia,

Köszönöm, sikerült orvosolni a problémát.

Az "s" és a "c" változókat rendberaktam, szépen számolt az "s" 0-4ig, a "c" 5-9ig, de így sem működött normálisan... mindaddig megvolt az értékem míg a második for ciklushoz nem ért a program, pedig a buffer 10 elemű volt, 0-4 ig akartam az első mérési pontot tölteni, illetve kiolvasni, átlagolni stb... 5-9ig pedig a másik hőmérő elemei voltak. De ahogy javasoltad, betettem egyetlen for-ba az összes számítást, de mégis cikluson kívül mérek. Sokkal-sokkal gyorsabb lett a program, eddig a 6 hőmérő 6 különböző 10elemű tömböt töltött, 6 különböző for ciklusban. Ezzel csak az volt a probléma, hogy a 10 elem mérése, a másodperc törtrésze alatt történt, és ha rossz volt a mérési eredmény, akkor mind a 10 elem rossz volt, ezeknek az átlaga, meg pláne. Sokkal jobb, hogy egyesével mérek, és az utolsó 5 mérés eredményével számolok, illetve még a legkissebbet, és legnagyobbat el is dobom.

Ezer hála érte!

Teljes kódot nem akarok feltölteni, mert nagyon hosszú. 6 hőmérő, kijelző, 8 relé, kijelző kapcsolói, léptetőmotor... a Megán nincs szabad digitális lábam :D

A kész részlet:

sisakTomb[s] = thermocouple.readCelsius();
cefreTomb[s] = thermocouple1.readCelsius();
fustTomb[s] = thermocouple2.readCelsius();

sisak1Tomb[s] = thermocouple3.readCelsius();
cefre1Tomb[s] = thermocouple4.readCelsius();
fust1Tomb[s] = thermocouple5.readCelsius();

s=(s+1)%5;

atlag_c = 0.0;
 atlag_s = 0.0;
 atlag_f = 0.0;

atlag_c1 = 0.0;
 atlag_s1 = 0.0;
 atlag_f1 = 0.0;

double maxx_c=-1E10;
 double minn_c=1E10;

double maxx_s=-1E10;
 double minn_s=1E10;

double maxx_f=-1E10;
 double minn_f=1E10;

double maxx_c1=-1E10;
 double minn_c1=1E10;

double maxx_s1=-1E10;
 double minn_s1=1E10;

double maxx_f1=-1E10;
 double minn_f1=1E10;

for(int i=0; i < 5; i++) {

atlag_s += sisakTomb[i];
    if(sisakTomb[i]>maxx_s) maxx_s=sisakTomb[i];
    if(sisakTomb[i]<minn_s) minn_s=sisakTomb[i];

atlag_c += cefreTomb[i];
    if(cefreTomb[i]>maxx_c) maxx_c=cefreTomb[i];
    if(cefreTomb[i]<minn_c) minn_c=cefreTomb[i];

atlag_f += fustTomb[i];
    if(fustTomb[i]>maxx_f) maxx_f=fustTomb[i];
    if(fustTomb[i]<minn_f) minn_f=fustTomb[i];

atlag_s1 += sisak1Tomb[i];
    if(sisak1Tomb[i]>maxx_s1) maxx_s1=sisak1Tomb[i];
    if(sisak1Tomb[i]<minn_s1) minn_s1=sisak1Tomb[i];

atlag_c1 += cefre1Tomb[i];
    if(cefre1Tomb[i]>maxx_c1) maxx_c1=cefre1Tomb[i];
    if(cefre1Tomb[i]<minn_c1) minn_c1=cefre1Tomb[i];

atlag_f1 += fust1Tomb[i];
    if(fust1Tomb[i]>maxx_f1) maxx_f1=fust1Tomb[i];
    if(fust1Tomb[i]<minn_f1) minn_f1=fust1Tomb[i];

}

sisak = (atlag_s - minn_s - maxx_s) / 3;
cefre = (atlag_c - minn_c - maxx_c) / 3;
fust = (atlag_f - minn_f - maxx_f) / 3;

sisak1 = (atlag_s1 - minn_s1 - maxx_s1) / 3;
cefre1 = (atlag_c1 - minn_c1 - maxx_c1) / 3;
fust1 = (atlag_f1 - minn_f1 - maxx_f1) / 3;

Előzmény: Prof (2408)
Prof Creative Commons License 2016.10.30 0 0 2411

Olasz kávét importálok, olasz kávégépeket importálok és szervizelek. Szerinted? :-D

Előzmény: Törölt nick (2410)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.30 0 0 2410

De ne engem szídj :_)

Én alapból rühellem az olasz termékeket, sokat szívtam már velük (nesze neked Arduino, az is olasz), ez meg véletlenül került hozzám. De hogy 1000-es lábszámra jó lesz-e......

Előzmény: Prof (2409)
Prof Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2409

Köszönöm szépen mindenkinek a csípőfogós javaslatot!

Még nem döntöttem, mert kézbe fogva szeretném megnézni (netes ügyek kizárva így), de ez az olasz márka kiindulási alapnak jó.

Előzmény: Törölt nick (2392)
Prof Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2408

Szia!

Jól látod, a gond valóban a bufferben van [későbbi felismerés alapján csak lehet].

A buffer változó itt egy mátrix (Array). Nagyon egyszerűen úgy kell elképzelni, mint egy excel táblázat n elemű oszlopát (vagy n elemű oszlopát és m elemű sorát stb., mert ugye több dimenziós is lehet). A mátrix indexe (az, ami a [] között van) a változó adott sorszámú elemére mutat. Te ugyanazt a változó-mátrixot használod mindkét célra, a differencia csak annyi, hogy az első esetben az s (sapka) adott sorszámú elemével (s változó), a második esetben a c (cefre) adott sorszámú elemével hivatkozol rá. Mivel mindkét változó nullával indul, így mindkét esetben az lesz a helyzet, hogy a cefre értéke felül fogja írni a sisak értékeit, mert a cefre kiolvasása időben később van.

Javaslat: két külön buffert használj és egy hivatkozó változót:

buffer[] helyett:

buffer_sisak[];  //mindehova, ahol buffer[s] van,

buffer_cefre[];  //mindenhova, ahol buffer[c] van,

s és c helyett:

buffer_index;   // nem kell különvenni az s-t és a c-t,

Mivel ez csak kódrészlet, így nem tudjuk, hogy a buffer[] és a c  miként van deklarálva és van-e kezdeti érték hozzárendelve bármelyikhez is. Ez alapján az első futásban a c nem tudom, hogy nullán vagy 5-ön indul (ha nullán, akkor a fenti sejtésem helyes, ha 5-ön, akkor nem tudom).

Koncepcionális javaslataim:

1. a cefreTomb[] és sisakTomb[] mátrixok teljesen feleslegesek, a tartalmuk megegyezik a buffer[] tartalmával. (Olyannyira, hogy a két min/max ellenőrzés közül a másodikat már úgy csináltad, ahogy egyszerűbb és ahogy van értelme.)

2. a két for ciklust össze kellene hozni egyetlen for ciklusba, amelyen belül mindkét mátrix (buffer_sisak[] és buffer_cefre[]) adatait kiértékeled,

3. a buffer-mátrixok összes elemét a void setup()-ban töltsd fel releváns értékkel (egy-egy kiolvasással),

4. számold ki, hogy az atlag_s és atlag_c változókban nem lehet-e túlcsordulás,

5. minden ciklusban írasd ki a buffer_index értékét (ezt a jelenlegi kóddal is érdemes lenne megjátszani, mert lehet, hogy a c és s változókkal van valami kavarodás).

A teljes kód nélkül nehéz rábökni egyetlen pontra, mert alapvetően hibát nem találtam, de olyasmit sem, ami a jelzett ponton a sisak változó értékét felülírná. Szóval egyelőre inkább UFO-jelenség, de a fenti javaslatokkal a hibázás valószínűsége jelentősen csökken.

Üdv,

Prof

Előzmény: Sploc (2407)
Sploc Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2407

Kipróbáltam az általad javasolt mérési technikát, úgy látom jó lesz a feladatra, csak olyan gondom van vele, hogy nem tudom több mérőre alkalmazni. Valószínűleg a buffer okozza a gondot, de nem tudom miért.

A kódrészlet:

buffer[s]=thermocouple.readCelsius();

s=(s+1)%5;

double maxx_s=-1E10;
 double minn_s=1E10;
 atlag_s = 0.0;

for(int i=0; i < 5; i++) {
    sisakTomb[i] = buffer[i];

atlag_s += sisakTomb[i];

if(sisakTomb[i]>maxx_s) maxx_s=sisakTomb[i];
    if(sisakTomb[i]<minn_s) minn_s=sisakTomb[i];

}

sisak = (atlag_s - minn_s - maxx_s) / 3;

Serial.print("Sisakhom: ");
Serial.println(sisak);                                            // rendben lezajlik minden, ha itt Serial.printtel kiíratom a sisak értékét, akkor az helyesen meg is jelenik

buffer[c]=thermocouple1.readCelsius();

c=(c+1);

if (c >= 10){
  c=5;
}

double maxx_c=-1E10;
 double minn_c=1E10;
 atlag_c = 0.0;                                                // még itt is jó a sisak értéke

for(int i=5; i < 10; i++) {

cefreTomb[i] = buffer[i]; //elmented a hőmérséklet értékét                   //ha ide szúrom be a serial.print(sisak) sort, akkor itt már nem helyes az érték
    Serial.println(buffer[i]);
    atlag_c += buffer[i]; //összeadod az elemeket
    if(buffer[i]>maxx_c) maxx_c=cefreTomb[i];
    if(buffer[i]<minn_c) minn_c=cefreTomb[i];//ide lehet hogy kell egy pici delay, de ki kell próbálni

}

cefre = (atlag_c-minn_c-maxx_c) /3;

A második for ciklus után a sisak értékét egyenlővé teszi a cefre értékével.

Ez mitől lehet?

Előzmény: halaloszto (2374)
Prof Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2406

:-D

Én is megjártam ugyanezt Leonardoval. Azon speciel egyáltalán nincs kivezetve a Rev.3 lyukakra.

Előzmény: Törölt nick (2405)
Törölt nick Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2405

Nyugi, figyelünk rád is....

Előzmény: Sploc (2404)
Sploc Creative Commons License 2016.10.29 0 0 2404

Na ez is megoldódott... az SPI port külön van a MEGÁN, nem a digitális lábaknál... Aludni kellett rá még egyet.

Elbeszélgetek én magamba is :-)

Előzmény: Sploc (2403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!