amig mutter hasznalta a verdat addig nalunk egyszer tortent meg. (ha jol remleik nem csinaltam semmit, de megfogadtam,h ha megegyszer beesik odaszilozom).
amiota nalam van, azota soha nem volt bent kalaptarto. (telekocsizas es 4 szemelynel kell a hely a plafonig)
Na sikerült :D le kellett szedni az egész burkolatot, ami tartja a tetőkárpitot tartja, majd alatta volt még két csavar ami tartotta a csomagtér oldalsó burkolatát. és mindkét oldalon be volt esve a tartóbak. Kapott egy kis pillanatragasztót és már kész is! :)
szeret beesni hatra... le kell bombazni a burkolatot es visszapattintani...
(ha jol remlik eleg annyira, h be tudj nyulni es visszapattintani, tehat nem kell teljesen)
"kérdésem az lenne, hogy ezt a bakot, miként kell beszerelni, mert ahogy néztem le kell bontani a műanyag borítást és belülről kell bepattintani. Tudtok valami jó tippet adni?"
hat igy :-)
[eleg b**i megoldas ez is, mint meg par dolog a corsaban. de amennyivel ertelmesebb megoldasok vannak a pl. fiat pandan, annyival jobb a corsa minosege(messze nem rohad annyira ill. nem tornek a csavarok))
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nem rég vásároltam egy opel corsa c típusú autót, amiből hiányzik az úgynevezett "kalaptartó külső bak". (a mellékelt képen az alsó nyíl)
rákerestem a google-ba, hogy hogy is néz ki, és találtam is egy kis műanyag valamit :D a kérdésem az lenne, hogy ezt a bakot, miként kell beszerelni, mert ahogy néztem le kell bontani a műanyag borítást és belülről kell bepattintani. Tudtok valami jó tippet adni? A válaszokat előre is köszönöm.
Combi27 ne tegyél a sírba, olvasd végig amit írtam, a kocsinak semmi baja, amikor tönkre ment a gyári akksi, az autó egy éves volt, ha valami galiba lenne, akkor a soron következő két akkumulátor is tönkre ment volna,de semmi bajuk a következő 12 évben csak egy akkumulátort fogyasztott el a kocsi és a második nem gyári Banner van most benne.
semmi nem volt vele hogy hamar meghalt.. lehet a töltés rendszered vagy a ganerátorod vezetékezésében hiba van (volt) és az simán tönkreteszi az akksit hamar..Nekem a Saab-ban 3 évet bírt a zsír új gyári akksi, mert 3x kellett a generátort felújítani 3 év alatt és valami biztos balul sült el a szerelő részéről..Sőt előfordul hogy a pozitív kábel megolvad rajta mert van egy elágazás beleiktatva (generátor, akku és önindító hármasba), így ez sem tesz jót az akkunak.
Mazdámba nem tudom hány évet volt az akksi, mert Vartával vettem, és azzal is adtam el 7 év múlva hibátlanul.Soha nem merült le egyszer se..Öcsém C Corsájában 9 évet bírt a gyári...
Szerintem 5 évet minimum ki kell bírnia egy akksinak ha nincs semmilyen hiba a rendszerben...
A Metro szinte mindig akciózza vagy a Boscht vagy a Vartát. Olyankor 16 ezer az 56Ahs, Corsába tán a kisebb-olcsóbb kell.
Na hogy csatlakozzak a saját írásomhoz :-) a Metroban a mai újságjuk szerint nov. 2-15-ig 15.999 az 56 Ah-s Bosch akksi, és 11.998 a 45 Ah-s. Meg vannak nagyobbak (70, 88 Ah) is jóárasítva.
Sokan válaszoltatok akkumulátorral kapcsolatban, így T. Mindenki! :D
Ja, sajnos ez is olyan téma, hogy kinek mivel volt szerencséje. Nem értem az én gyárimmal mi volt, hogy hamar meghalt, de mindegy is. Apám G Astrajában vagy 10 évet elment a gyári akku.
Annyi update van, hogy leszedtem az olajgombát, és mint kiderült, annak semmi baja nincs, ahogy a gumiharangnak sem, viszont az a hosszúkás szár, ami a gombába megy bele a csatlakozó végén, na az konkrétan eltörött. Mármint a műanyag része, a kábel ép benne, gondolom ezért nem jelzett vissza. Ennek a csatlakozónak van valami speciális neve, ami alapján az alkatrész üzletekben rá tudnék keresni vagy menjek egy bontóba és magyarázzam el, hogy mire lenne szükségem?
Több dologban is szeretnék tanácsot kérni egy 2001-es, benzines, 1.2-es Corsával kapcsolatban.
1. Az olajgombánál szivárog az olaj. Vettem új gombát, de szeretném cserélni azt a kis gumiharang tömítést is, ami a gombára csatlakoztatatandó pöckön van. Hol a fenében tudok olyat szerezni? A nagy alkatrészboltokban nincs, márkaszervizben meg azt mondták, vegyem meg a komplett vezetékelést 240 000 jó magyar forintért, abban tuti lesz.
2. Az ablaktörlő lapát nem áll vissza a rendes nyugalmi pozícióba, hanem nagyjából 30 fokos szögben megáll mindkettő. Ez a mechanika hibája vagy a motoré? Illetve lehet javítani vagy érdemesebb lenne új (vagy bontott, de működő) alkatrészt venni?
3. A lerágott csont, az olaj. Az autó szabadban parkol, napi 30 perc araszolás és 45 perc autópálya az átlagos igénybevétel (már ha ezek számítanak egyáltalán). Milyen márkájú és milyen számú olajat javasoltok?
Nekem kb. két éve éreztem, hogy egyre gyengébb az akksim. Akkor elmentem a boltba és egy ár-érték arányban nekem legjobban megfelelő akksit vettem bele. Amikor kiszereltem a régit, akkor derült ki, hogy ugyanazt az Electric-Power márkát sikerült, mint ami előtte volt benne, ezt hívják véletlen márka-hűségnek. :-) Ez volt tavaly előtt, most ki tudja, meddig bírja.
A gyári akksik nekem is 5-7éves korukig jók szoktak lenni.Nyáron hirtelen cellazárlatos lett és hirtelen egy jászplastik akksi volt itthon. Talán ez a legolcsóbb a piacon, de ha figyelsz rá, hogy ne álljon lemerülve ez is elmegy 3-5 évet.
Bármennyire hihetetlen, nekem amikor egyszer meghalt az akksim az akkori F Astra-ban, épp nem volt újra pénzem. Sétálgattam a kirakó vásárban és egyszer csak ott volt előttem egy rokkantkocsi akksi (Varta, 55 Ah), ami két évet működött még csak, mivel ő akkoriban 2 évente kapott támogatást új akksi vásárlására. A régit mindig így eladta. Utána érdeklődtem vásárlás előtt, hogy érdemes-e megvenni, azt a választ kaptam, hogy igen. Végül is bevált, hiszen egy jól megformázott akksi volt, teljes töltéstől lemerülésig használták rendszeresen, így kb. még 2-3 évig bírta lazán az autóban, amikor ugyebár eladtam.
Természetesen nem javallott rohanni egyből a vásárba ilyen akksit venni, jól meg kell nézni, hogy kitől veszi az illető. Én special itt korábbi időszakból ismertem az eladót más területről.
en meg 8 vagy 9 evesen csereltem le a gyari opel akksit. most birt 3-4 evet, azota (2eve) egy neme t autoalkaktresz kereskedes in house akksi (WM-Tec) van benne
Én a Banner-re esküszöm, a gyári Opel 1 év után halt meg. Utána raktam bele azt a Banner akksit, ami még a zsigulimba volt, ez 7 évet ment még. Miután haldoklott vissza vittem oda, ahol vettem ( itt veszem az olajakat/szűrőket is) nem kevés kedvezményt kaptam az új akksi vásárlására, mert ott vettem az előzőt is. A mostani Banner 5 éve van benne, még bírja.