Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem tudjátok véletlen hogy ezeket a cookie-s hülyeségeket mostmár örökké minden webolalon le kell ok-ozni? Melyik agyament idióta szervezet találta ki, és kinél kell panaszt beadni?
Ha nem működik, akkor visszaállás egy előző állapotra vagy újratelepítés a frissítés nélkül.
Igen, jól érezted, lehülyéztelek téged is és a főnökeidet is. Kritikus szoftver gebaszt nem júniusban veszünk észre. Ha mégis, akkor no panic, nem kritikus. Kurvára nem eresztünk semmilyen frissítést kritikus rendszerekre, mert ha Incredibuild és fejlesztők, akkor a következő java vagy .Net frissítés fogja kibaszni a biztosítékot. Persze vonyíthatsz itt nagy arccal, de jelenleg ti vagytok a szarba és én próbálok ingyen segíteni.
Részemről innen leszarom a problémádat, köszönöm a lehetőséget.
elég ha én tudom mi miért van :-)
Na, akkor nincs problem, hátradőlhetsz.
ui.: didyman,na ezért nem segítek ebben a topikban és ezért jobb a trollkodás...
Sajnos nem elég/nem megoldható hogy úgy mondjam :)
A kérdés amit feltett még csak nem is súrolta a problémát. a frissítés kiadására irányult a válasz ami tök lényegtelen a frissítés eltávolítása szempontjából, ergo csak kötekedés volt hogy ha annyira kritikus az alkalmazás akkor egy februári frissítés miért csak júniusban okoz gondot. Szerintem ha megadom erre a választ sem leszek közelebb a megoldáshoz, ami változatlanul egy cumulative frissítés eltávolítása.
Szerintem az összes fontos információt megadtam a probléma megértéséhez. De nem is kötekedni akarok, csak furcsa hogy a háttérben kotorásznak az emberek ahelyett hogy érdemi választ adnának....
Felső utasítás a win10 re való átálás. Az alkalmazás nagyon kritikus. Incredibuild ha ez mond valamit. Februári értem, hogy jön ez ide? ja hogy miért csak most jött fel a probléma? úgy hogy eddig nem buildeltek incredivel viszont szeretnének hamarosan és az ingyenes win10 upgrade júli 29-ig tart és addig össze kell kalapálni az incredi-t a win10-zel. Érti? :-)
Vicces amúgy hogy az embereket mindig a hátéérinformációk érdeklik és kötekednek. "februári a frissítés..." na és? az alapprobléma adott a kérdés pedig nem a felvetésre irányult, nem kell mindenkinek mindent érteni, elég ha én tudom mi miért van :-)
Windows 10 update eltávolítása. nevezetesen KB3135173
Adott egy win7-ről frissített win 10es gép, a fent említett update eltávolítható volt. Egy másik gépen ami szintén upgradelve lett 7ről már nem távolítható el, sem az updateke közül sem parancssorból.
Van valami ötlet miként szabadulhatom meg tőle? Elbaxa az egyik kritikus alkalmazást és az eltávolításával megoldható lenne a probléma (a program fejleszője tette közzé )
Mert az nem leállítás. Bár a W8/10 leállítása sem az, csak a rendszermag hibernálása az abban kialakult hülye üzemállapotokkal együtt, az összes felhasználói folyamat lezárásával és az automatikus indításban lévők indításával.. Éppen ma találkoztam egy ilyen géppel, ügyfél leállította, akkut is kivette és mégsem szűnt meg a hibája (tálca ikonjai hiányoztak, start menü nem ment explorer újraindításával sem, és a böngésző indítására fájlrendszer-hibát írt-nem, nem volt baja). Aztán egy újraindításra megjavult. Idióta megoldás ez is. Trükkös, csak éppen félrevezető. Majd eljutunk oda is, hogy az újraindítás is csak a felhasználói szintet fogja érinteni, és a rendes újraindítás valami keszekusza megoldás lesz, mint az UEFI-be lépés.
Android esetén SMS backup, névjegyek vcf export, képek PC-re mentve, a többinél meg egyedi.
Most ez van folyamatban, mert a KIES ma kivételesen megtalálta a telefont, és most menti a tartalmat, lassan és megfontoltan. (Nem kérdezte meg, mit kell menteni) Onnan már tudom menteni a névjegyeket VCF-be, majd ha készen lesz, akkor kell kitalálni, hogy a tabletre mi olvassa azt vissza. Kialakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt :-)
A Core Solora most húztam Win10-et, bootot nem mértem(fél percen belüli, 4 giga RAM, SSD), de az asztal és ikonok megjelenése után még 10 perc malom volt, 93%-os proci terheléssel mire észhez tér.
A benti gép i7, 8 giga RAM, Kingston SSD, félrenézek és újradolgozom és nincs nagy rándulás 30 böngésző ablak, két mstsc és pár excel és word mellett sem, ez ilyen.
Izé, az Android a névjegyeknél tud szimpla exportot is vcf-be és importálni tudod bármibe.
De egyébként a gmail szinkronnál nincs egyszerűbb, nekem mindenem felhőben lakik a google-nél és a microsoftnál is. Bármilyen szerkezetre bejeletnkezhetek, pár perc alatt meglesz mindenem a böngésző kedvencekig.
Van aki utálja ezt, akkor tanulja meg offline menteni. Android esetén SMS backup, névjegyek vcf export, képek PC-re mentve, a többinél meg egyedi.
Ez lesz a következő, de még végig kellene járni a CM backup- ot, mert ott közel vagyok a megoldáshoz. Rájöttem, hogy a telefon és a tablet felhője nem ugyanaz. Hiába azonos Facebook fiókkal jelentkeztem be. A tablet felhőjében a névjegyeknél csupa email cím van a tabletről, a telefonéban meg ugyanez a telefonszámokkal. Nyilván ezeket kellenek szinkronizálni, de erre nem látok lehetőséget, nyilván saját visszamentésre készült az egész.
Van nekem olyanom, hogy CM backup. A telefonomról el mentettem a névjegyeket. Azt várnám, mert direkt utasítás nincs rá a menüben, hogy majd ha a tableten is elindítom és bejelentkezem ugyanazzal a FB fiókkal, akkor vissza is fogja automatikusan tölteni a mentetteket. A felhőbe belenézve ott is van mind a 287, de a tableten nincsenek ott. Legalábbis az UPCphone telefonkönyve üres. Hol tudom megnézni a tabletben a névjegyeket, ha igazi telefon nincs benne. Jó, tudom, ez már Android funkció és itt Off:-)
Jó, nekem az itthoni vasban az SSD-ről nem is érdekel a boot idő, múltkor mértem, power ontól 10 másodperc és tárcsáz a net, elindult a Vivaldi. Ezért van a legendásan elszabott tápegységű (de amúgy kurvajó) Askey ADSL modemem, mert az ennyi idő alatt bebutul, de az összes többi meg nem. :-D Az X220-on az Intel SSD-nek azért kell 20 másodperc, de ott valami prücök van, mondjuk harmadik vagy negyedik gépet látja az az a rendszer, meg az Autentech ujjlenyomat-olbaszója léptet be és az meg lassúcska ( :D ), ki kéne egyszer takarítani, hogy ne keressen nem létező havereket. Ami bosszantóbb, hogy a leállítás most 2 másodperc helyett egy frissítés óta 7-8 lett, és már aludnék régen, de még mindig a leállítást kell néznem. #firstworldproblems :D
Nekem pl. fontos, mert soha nem kapcsolom ki a gépem, mert ugye minek, de ha jön a frissítés figyelmeztetés akkor rányomok ha éppen nincs ebédidő, számít az a kis idő is.
De persze ez egyedi, mindenkinek alanyi joga hülyének lenni :-)
Ez ugyan nem Windows, hanem Android, de azért biztos tudjátok. Hogyan tudnám a névjegyeimet, főleg a telefonszámaimat atvinni a Samsung telefonomból a dzsunktech noname tabletembe, amiben nincs is telefon, de még Simm kártyahely sem. Viszont az UPCphone alkalmazással tudnék telefonálni, ha van internetem, az otthoni onalasom alapján. De az a névjegyekből dolgozik.Kézzel bepötyöghetném az összest, de nincs kedvem. Hol, milyen fájlban laknak a névjegyek.
Biztos van valami app, ami pl. bt-n keresztül szinkronizálná, de sajnos a tablet hol látja a telefont, hol nem. Utóbbi főleg akkor, amikor szükség lenne rá. A Samsunghoz van a KIES nevű rémálom a Windowsban, de az is hol találja, hol nem a telefont. De a tablet nem Samsung.A sima fájltranszfer megy mindkét cuccra.
AzAndroid indításkor igéri, hogy mindenféléket elment a Google felhőbe. Onnan hogy lehetne visszacsalogatni?
Sehol sem írt olyat, hogy sohasem akarja. Egyébként meg a sohasem opció sincs kivéve a felhasználó kezéből, továbbra is le lehet tiltani a szolgáltatások között a WU-t.
Ami persze nem igaz, és sok dologtól függ. Egy szoftveresen, hardveresen bőségesen kiépített, erős vas boot ideje jelentősen el tud húzódni, elég egy speciálisabb lelki világú illesztőprogram hozzá, vagy a víruskereső pöcsölése bejelentkezés körül. Aztán ha ezek lezajlottak, onnan gyors, jól használható a gép. Versa: Ha egy minimál konfig, minimál bootos gép, kevés RAM-mal gyors boot időt produkál, az első böngésző +szövegszerkesztő indításával megtelik a RAM, és tetűvé válik. Mindkettőre bőven van példa, éppen annyira, hogy a boot idő és a gép milyensége közé ne lehessen rögtön párhuzamot vonni. Aztán az egészet tovább bonyolítja példul az alaplapgyártók különféle bootolást gyorsító megoldásai, a Win 8 / 10 hibernált rendszermagja, mely betöltése kizárólag a háttértáron múlik és ócska, régi vason is meglepően gyors bootolást produkál-csak éppen utána lesz nehezen használható a gép.
Mert az egy ökölszabály, hogy egyenes arányosság van a boot-idő és az egyéb várakozási idők (programindítás, programon belüli műveletvégzések ideje) közt.
Vagyis az a gép, amelyik bootoláskor tetű, az biza tetű munka közben is. És fordítva.
Ezen a bootidőn mindig elgondolkozok. A bootoláskor dolgoznál rajta, hogy annyira számít? Bemész, reggel bekapcsolod, aztán úgyis kávézol, pakolsz, papírokat tologatsz. Miért ennyire érdekes a boot idő? Napjában egyetlen egyszer van vele dolgod. Ha ennél többször, akkor a készenlét a megoldás-na annál semmilyen boot nem gyorsabb. Amúgy a W7 messze stabilabb, munkára valóbb dolog, mint a W10.
2 heted volt rá, hogy mentsd és archiváld a munkaállományokat, majd engedélyezd a frissítés folyamatát. (Most megpróbálom elképzelni az íróasztalod fizikai rendjét.:-))
Ugyanakkor: a problémádra még az se volna megoldás, ha minden Windows alkalmazás, képes lenne hibernálni magát aminek hiánya (ugye), nem az oprendszert minősíti.
Egyébiránt igazad van.
Nagyjából a következő üzenetet kellene küldenie a rendszernek:
Tisztelt felhasználó!
Mint azt Ön is tudja, nincs program hiba nélkül. Minden nap azon dolgozunk, hogy a rendszer hibáit kiszűrjük, javítsuk. [Link a nem kockáknak - sima marketing]
az aktuális frissítés 33%-a hibajavítás [Ráutaló, de nem részletezően magyarázó link a kockáknak]
az aktuális frissítés 67%-a, a biztonsági rések betömése érdekében történt (amiért is, Mi kérünk elnézést) ámbár, figyelembe véve a mások kárára élvező szocio-és pszichopaták arányát (mert tényleg vannak azok, akik ezzel töltik az életük idejét); mindenesetre maradjunk annyiban, hogy ez (a permanens genetikai problémák törvényes úton történő, az elkövetők számára is fájdalommentes rendezéséig) a frissítés közös érdekünk.
Nagy tisztelettel arra kérjük: mentse minden adatát, majd indítsa újra a rendszert.
Hehh. Aki tudja, hogy mi a logika abban, hogy az msconfigból csak az automatikus indítás átkerült a feladatkezelőbe és sokkal szarabbul lehet kezelni (nyíl+szóköz helyett egérrel ide bök, oda bök egyenként..), az árulja el nekem. És ezek után gondolj ismét a kérdésedre: Akik az előbbi manővert kitalálják, szerinted beszámítható, épeszű emberek? Nem azok. És magukból indultak ki, amikor a frissítések kezelését is kitalálták. :-D
Gyakorlatilag sose inditom ujra, melo vegeztevel hibernalas, masnap reggel folyt kov.
Altalaban 60-80 ablak van nyitva.
Mar 2 hete szopat azzal, hogy telepitett frissitest, es ujra akar indulni. Mindig atutemeztem. Par napja mar nem hagyta, csak azt, hogy majd holnap.
Ma mar azt se hagyta, kozolte, hogy ujra fog indulni x orakor. Gondoltam, velem nem b.szik ki, lehibernaltam, kivaratm, amig elmulik az idopont, visszakapcsoltam.
Dolgozok vagy 20 perce, mikoris kozolte, hogy akkor msot ujrainditas, es minden emgnyitott dolgot buktam.
Miert kell kivenni a hozzaertok kezebol a lehetoseget, hogy majd akkor, ha en akarom?
Na, most jövök sógortól, jó ez a tp-link mégis! :-)
Persze sok sörébe lett, mire az új tv, új teló, új tablet mind látta a wifit. Persze hümmögés, meg fejvakarás is vót, de amúgy csak egy firmwarét kellett frissíteni, mert a gyárival tojt rá az összes új eszközre.
Jogos. Csak hat milzen elb.szott felbontas, ami kb 400px magas? Az meg a *x480-nal is kevesebb :) EGA meg CGA volt ilyen kicsi, azt ma mar azt se tudjak, micsoda.
Lehetne, de abszolut nem. Megcsak nem is kiszurkitetten, hanem sehogy sem szerepel utalas 2 monitorra. Raadasul a legfrissebb nvidia drivert raktam fel.
Raadasul ha 2 monitoros lenne, akkor a komplett jobboldal atjarohaz (o, az en regi megboldogult matrox G400-am...)
Kicetizhetjük, mert letölt egy konfigot és újraindul, akkor az 2.5 perc, vagy ki tudja, az már belefér a "percekig" opcióba. 5 már valóban szopós környéke, de attól függ mi és hol.
Itt ez az EttH doboz normál esetben másfél perc, aztán mikor 5 perc alatt se jutott el az IP-címig, akkor mondta a hozzáértő, hogy de miért nem szóltam már, a logokból is látszik, hogy nincs rendben.
Munkahelyen van aki igazgatja a wifit, azt kérdezd meg. Lehet ki sem tudjuk találni mit akarunk, vagy mi változott, vagy egyáltalán a gép hibája-e. Én az ilyen továbbítós wifiket úgyis bojkottálnám.
Sziasztok.Arra szeretnék kérni segítséget,hogy a laptopom eddig a munkahelyemen a wifit tudtam fogni.Sajnos most nem fogja,mert amikor rácsatlakozik akkor a jobb alsó sarokban a jelerősség ikonon egy felkiáltó jel jelenik meg és egy előugró ablak ami valami bejelentkezési adatot kér,amit eddig soha. Ha elinditom a firefoxot akkor a kezdőlap bejön de semmit nem nyit me mert azt írja ki egy buborékban,hogy tplinkextender.net felhasználó nevet és jelszót kér.A webhely üzenete "TP-Link Wireless Range Extender WA854RE".Ezt nem kérte eddig,pedik több mint egy éve használom ezt a antennát és routert.Ha otthon csatlakozom a netre a wifin simán tudok csatlakozni.
én nem áramtalanítanám a helyedben, ezen eszközök több percig bootolnak, lehet hogy türelmetlen vagy (te vagy a többi eszközöd) emiatt hiszed problémásnak. Ha nem kapcsolod ki, legalább tudod használni, de ha mégis agyonüti valami akkor is ugyanott vagy mint most: kihívod a szerelőt. (ezt most is megteheted, de valószínű: nincs ennek semmi baja - választ fogsz kapni)
Én már lusta voltam rékérdezni a szolgáltatóra és a típusára, meg arra is, hogy ha vihar nélkül húzza ki, akkor mi a helyzet és tudja-e, hogy a routert sem árt utána újraindítani (ha van). És lehet az s beteg, vagy piros.
És ha nemmegyanemmegy, még nem biztos, hogy a szolgáltatót kell anyázni. Mióta helyi kisközpontok vannak ezzel nem számoltak, hogy tele lesz a város ilyennel:
Ha áramtalanítok mindent (pl. vihar miatt), utána újabban sokszor szarakodik a modem, nem akar elindulni az internet. Lehet összefüggés a kettő között?
Nem, kábeles. Arra gondoltam, hogy esetleg az új router időnként eldobja a kapcsolatot a kábelmodemmel, de egész nap netrádiók szólnak Winampon keresztül és akkor sem szakad meg az adásuk, amikor a böngésző épp nem talál valamit.
'reggelt! Amióta routert cseréltem ( Linksys E4200), a böngészőm időnként furcsán viselkedik. Megnyitnék egy oldalt (mindegy honnan: beírás, könyvjelző vagy link), kb. 10-15mp gondolkodás után kiírja, hogy a keresett oldal nem található. Újratöltöm (F5), erre 90%-ban bejön az oldal, méghozzá elég gyorsan. A maradék 10%-ban még egy kört kell futni (másodikra sincs meg a cím, csak 3. próbálkozásra). Ez elő szokott fordul domain-en belüli szörfölésnél is, pl, az Index nyitóoldalának egyik cikkére kattintva nincs meg az oldal, visszalépve és újra oda kattintva fél mp alatt bejön ugyanaz.
Böngészés közben is vannak ilyen furcsaságok. Néha elkezd töltődni az oldal, de aztán megint 10-15mp-re leáll, közben a bal-alsó sarokban látszik, hogy valamire vár, pl. "fonts.google.com keresése", vagy éppen "stat.index.hu keresése". Aztán seperc alatt betölti a maradékot. Egy (vagy több) betűkészlet betöltése tutira nem telik 10-15mp-be.
A routeren a legújabb firmware van, a Win 10 és a böngészők naprakészek. A speedtest.net szerint az 50/5Mbit-es internet előfizetésem 52/5.8-as, ping 10ms. Mi lehet a gond?
Mondjuk a csatalakozások számát mindenképp, mert egy időben a TCP szál mennyiségét is maimumig terhelte, de van mikor már a router sem bírja. Régebben általános hiba volt, torrent ment, mellette böngészőn már semmi.
Azt irtam, hogy az esemenyrögzitöre bementem, es annak a reszletei azt mutattak, hogy rajtam es a rendszeren kivül egy Anonymous akarmi/akarki es bejelentkezett.
Most közben fözök, kikapcsoltam a PC-t, es most be-, es a Windows-on vagyok most nem az ubuntun, es megneztem az esemny-tögzitöt/biztonsag stb rögtön, es idörendben a rendszer, en a jelszommal, aztan megint jön az Anonymous belepes is.
Ekkor meg nem mentem onlinra, szerintem automatikusan bejelentkezik, tehat ha mar a PC-t bekapcsolom is.
A Windowson most bementem -azon vagyok most- az Ereignisanzeige-hez, ott a Sicherheit-re, van ma ott a Spalteben fönt (Typ: Erfolgs...) 24.05.2.. An-/.. 540 (valami kod) Anonymous; Aztan kinyitottam ennek a kis ablakat: ott ez van : Eihenschaft von Ereignis; Datum: 24.05.2016 etc Benutzer: NT-Autorität VANONYMOUS-Anmeldung; Beschreibung Netzwerkanmeldung (mi a mano ez? Milyen Netzwerk? Csak en vagyok!); Anmeldeerkennung (0x0,0x EA06); Anmeldetip: 3; Anmeldeforgang NtLm Ssp; Aurhentifizierungspaker: NTLM; Arbeitsstationname: (0000..... itt jön csak egy csomo nulla, csoportban, 3-4 blokban, de mind csak nulla).
Elövettem a fenykepezö gepemet es az oldalt lefenykepeztem, a monitort nem tudtam rögziteni, korabban ment a jobbra fönt levö Druck/S-Abf Tasteval, de most meg sem mozdult semmi erre...).
A kepet erröl -ha egyaltalan sikerül a dolog..hm. hümhüm ..)- akkor reszem fel, ha valamit itt erröl a dologrol hallok Töletek, hogy mi a mano ez.
Van egy problemam, tudtok segiteni vagy tanacsot adni?
A PC-m nemet nyelvü, igy tudom irni a dolgokat.
A PC-t csak en hasznalom, privat PC, lakasban, semmi tarsasagi vagy kollektiv több ember altal haznalt PC, csak az enyem, en hasznalom.
Tehat, a PC-n 2 üzemmod van, Windows es ubuntu. Altalaban az ubuntut hasznalom, es par napja tart az a dolog, hogy ha valaszolni szeretnek, akkor lefagy? a PC, amihez egyebkent nem sokat ertek.
(Ha elmentek a technikai segitseg topikba, megtalaljatok ha a nickemre ramentek, es akkor mutatva van hogy hol "jartam", ott irtam mar konkretan a dologrol, egy kepet fel is raktam, de azota semmi kep a forumra nem megy fel, ugy hogy egyelöre mas konkretumot nem tudok kepkent betenni, de majd ptobalkozok, ha ehhez tanacsot adtok, hogyan es mit csinaljak.)
Kijön egy ablak, hogy a skript nem valaszol, es vagy leallitom, vagy Debugger-ben tovabb hagyom a dolgot futni.
Ezt -a Debuggerolast- meg is tettem, itt jobbra kitudtam egy kis ablkot nyitni, veletlenül, nem tudatosan, es ott van a Debuggeren belül az ablakban jobbra egy tekerhetö resz adatokkal, ebben van olyan, hogy kinek a területe.
Ezen a kinek a területe/Bereich elegge meg voltam lepödve, mert itt van hogy Anonymus Bereich, ez az amire en most gondolok?
De van Ereignisse a Spalten, a kis ablak fölött, ott viszont irja, hogy nincs ez jegyezve, szoval nem tudom ellenörizni a dolgot...
A lenyeg: Nem tudom hasznalni a PC-t rendesen, mert egyfolytaban jön -ma koran reggeltöl is- az ubuntun a forumon ez a skript nem valaszol ablak a valasztai lehetöseggel.
Ha debbugerelek, akkor alul hosszabn megnyilik a Debugger-ablak, de az eger akkor nem üzemel cak az ablakon belül.
Kaptan tanacsot, hogy Töletek erdeklödjek ( a masik Th-n ezt majd olvashatjatok), hogy melyik szovtver törlesevel allitam le az egeszet, de hogyan?
Ha akarjatok, beteszem nektek a szövegeket pontosan hogy mi van, lerögzitettem a monitort, itt az ubuntuban a kepekbez/Bild taroltam, aztan kopiroztam öket a Dokument-ba, de a Dokument az htlm, onnan nem tudom feltölteni, a Bild/kepröl meg mag egyaltalan nem megy a dolog, de a Dokumentböl a megnyitas utan le tudom irni a szövege papirra, es azt mint szöveget Nektek meg tudom majd adni.
Most a Windows-sal irok, mert momentan az ubuntu teljesen bedugult ...
Jo lenne ha valamelyiktek itt -vagy többen is- kiokositana, de nekem sajnos ugy kell irni mint egy teljesen laikusnak, tehat lepesröl lepesre es konkret helymegirassal hogy hol mi van, pl jobbra lent, eger jobb 1-2 Klick stb a megnyitas, mert mahogy nem fogom tudni a dolgokat csinalni.
Örülnek ha valamelyiktek valami tölem (!) is kivitelezhetö tanacsot adna, hogy szabaduljak meg a dologtol.
Üdv Nektek es elöre is köszönet a segitsegert, Mara
PS.: mar arra is gondoltam, hogy E-Mailban elküldöm magamnak a rögzitett kepet az ubuntun valo E-Mail-ezessel es a Windows-al kinyitom az E-Mailt, es azzel itt fölrakom, de momentan nem tudok az ubuntun E-Mailt irni, mert ez a bugyuta Skript lefagyaszt ott mindent.
Én is arra gondoltam, de hiába állítom át, nem változik semmi, ráadásul amikor újra megnézem, az eredeti érték van ott, nem a 0, amire állítottam. Pedig kijelöltem, leokéztam, szóval mindent csináltam, amit elvileg kell.
Word táblázatban hogyan tudom megoldani, hogy ne tegyen be automatikusan behúzásokat a cellákba? Képeket szeretnék sorban beillesztgetni, méghozzá úgy, hogy rögtön a vonalnál kezdem, de nagyjából egy karakternyit következetesen kihagy. Hol tudom ezt megszüntetni?
A ma már negyedik generációját élő MPEG mozgóképtömörítési szabvány/formátum. Illetve a rajta alapuló kevésbé szabványos formái. Ezek a régi megoldásokkal szemben óriási méretcsökkenést tettek lehetővé, természetesen a megnövekedett számítási kapacitás terhére.
Urak (Hölgyek?), valaki beavatna a titokba, hogyan lehet icipici méretü videokat csinálni? Amikor én próbáltam, akkor száz MB körül volt egy percnyi felvétel, mig a lyutyubon ennek töredékét látom. Mi a varázslat lényege?
Urak (Hölgyek?), milyen programot javasoltok egy nagymamának, hogy mindig tudja, kinek mivel tartozik? Vagy húsz nevet kell ismernie a programnak, mindegyikre rákérdezni, hogy mikor, hol, melyiknek, mikorra, mit ígért, és mikor, mit és hol adott meg nekik, mert gyakran összekeveri a helyszineket is. A még nem teljesülteket kell listázni.
Sajnos az excel túl bonyolult neki, még szövegfájlba írva is mindig vannak véletlen törlések.
Célprogram kellene, amit kattintással lehet elinditani, csak adatbevitelt enged, és utána megjeleníti a még fennálló igéreteket.
Vita esetén pedig kell egy teljes lista, hogy mikor és hol és kinek mit adott.
3035583as frissítés leverése, bár nekem ezer+1 gépre visszamászott. Aztán meguntam. Már nincs sok hátra az ingyenesből, addig már nem érdekel, utána remélem elmúlik. Ezt nagyon agresszíven tolja az MS, menjen a picsába.
Néhány hónapja cseréltem le az Xp-t Win7-re, de már hetek óta kéretlenül megnyílik a "Windows 10 beszerzése" c. ablak. Mit csináljak, hogy ez egy ideig ne idegesítsen tovább, mert a Win10-est még legalább egy évig nem kívánom használni. A választ előre is megköszönném.
Kicsit off lesz tudom de valaki tud segíteni aki már látott ilyet céges környezetben. Incredibuild 5.0 gondom akadt. Win10 upgrade után teszteltem egy build-et (VS2010) a helper látja a koordinátort viszont valamiért nem tud becsatlakozoni a build folyamatba. 3 gép volt (buildgep2 nevű dolgozott mert azon még win7 van) Increditest (win10) nevű volt a kezdeményező, itt indítottam a buildet, az Umenhoffer nevű pedig egy helper volt szintén win10-zel ami nem kapcsolódott be. Elvileg van 2 win 10 update ami elb.ssza az incredi-t, azokat már leszedtem, nem segített, ezen felül az írja egy warningban, hogy a kezdeményező gép .net framework verziója nem megfelelő, egységesen 4.6.1 van mindenhol, szóval nem értem. Remélem valaki tud segíteni. Köszi.
Ezzel is szoptam elég sokat, végül fejem vertem a falba a megoldással, de 2 gépen is reprodukálni tudtuk. Eleinte csak logolt, aztán úgy magába fordult a vas, hogy kihúzbedug az indítás módja. Utána pár napot megy, majd megint maga alá csinál:
> Feb 21 17:06:19 xen1 kernel: [419559.097398] sd 1:0:0:0: [sda] Feb 21
Linuxban célszoftveres kérdés miatt utálom az egészet, így értelme nincs kérdezni, főleg akkor, ha van gyári dokumentáció és az első 3 ember konkrétan lehülyézett, hogy miért úgy csinálom, ahogy le van írva, mert azt másképp kell. És cseréljek disztribet, de persze megoldás nincs alatta és réteg hülye vagyok, nem kell ilyen elavult szar, amit nem frissítettek, ésatöbbi. Egy darabig hallgattam, most inkább nem kérdezek. Vagy megoldom win alatt, csak azért egy MálnaPCre felreszelni előnyösebb lehetett volna.
Viszont - habár általában én is azzal szoktam megfenyegetni, hogy lefejem belőle a benzint és azzal gyújtom fel -, most épp eszemben sincs, mivel átlépni látszik a 200 Km-es "álomhatárt".
Mármint nem sebességben, hanem egy tank benyával. :o)
Az meg a buffer lesz. Mondjuk az nekem kimaradt, hogy ezek szerint lehet nem a túloldali szolgáltató adta a hibaüzenetet, de a torrent az ilyen, ha nincs bekattintgatva, akkor minden megáll.
Bakker, asszem megvan a probléma egy része. Ment a μTorrent (de forgalom nem volt rajta). Most kiléptem belőle, kijelöltem 400 fájlt, és 10 szálon a szerverre eresztettem. Így nincs "Too many connection..." üzenet, de pár tized mp alatt felküld 10 fájlt, aztán áll 2-3mp-ig, aztán megint megy egy csomag.
Asszem megpróbálok egy Filezilla downgrade-et, mert pont ma frissített és talán az okozza az egész problémát.
Mostanra felért a cucc, de jó lenne tudni, hogy mi a tokom okozza ezt. Korábban semmi gondom nem volt a szolgáltatóval, simán ment 10 szálon 5Mbittel a feltöltés, de ők is félregépelhettek valamit, meg talán az én új routerem is bekavarhatott, bár minden más (értsd: böngészés) hasít.
Akkor maradj négy kapcsolaton. Viszi fölfelé öttel?
Ha nem, esetleg még megpróbálhatsz olyasmit, hogy nem nagyokat töltesz egyszerre, hanem egy nagy folyamatosan, mellé meg a kicsikből három. Így a kicsik kapcsolatfelépítési várakozásai ALATT is megy felfelé a cucc.
Az a baj, hogy elvileg 5Mbit-es feltöltési sebességem van (a speedtest.net szerint 5,5), de ha 4 szál fölé megyek, akkor állandóan a "421 Too many connections (25) from this IP" hibaüzenetet kapom, néha így is. És olyankor megszakad és újraépül a kapcsolat, így a feltöltés idétlen időkig tart.
Egy tárhelyre (Netkert) próbálok egy wp telepítést feltölteni Filezillával. A kapcsolat tetű lassú (nálam 5Mb/s), 10 perc alatt kb. 100db 0,5-50kB-os (kB!) fájlt sikerült feltölteni, még olyan 12.000 van hátra...
A szerver állandóan "421 Too many connections (25) from this IP" hibaüzenetet küld. Egy gépről töltök fel, nincs konkurens user. A FZ-ban 10 kapcsolati szál van engedélyezve. Lehetséges, hogy mégis a kliens oldalon (nálam) van a gond?
A szolgáltatót kerestem, de lejárt a munkaidő. Majd szólok nekik, hogy az internet nem zár be négykor...
A pedpc-s XP-k OEM matricával futtak, azokat nem nyírták ki, ezzel ellentétben a tisztaszoftos F4HCX kezdetű kulcsokat szórta ki az MS, de annak vagy négy éve...
Ami konkrétan érdekel, hogy a korábbi tisztaszoftveres termékkulcsok vajon lejárnak-e, mert bár pontosan nem emlékszem rá, és nincs a kezem ügyében a papír, de gyanúsan 10 év körüli lehet.
Egy alkalmazás (Windows Activation Technologies Service) megkísérel hozzáférni egy fájlhoz (DR1)
Engedjem?
Elvileg tiszta win7-es (még 2006/7-körülről van a pedagógus PC-s programból) de ugye az XP-s ped pc serialokat is kinyírták pár éve, ami miatt van benenm némi aggodalom.
Ha engedem, és gond van, vissza lehet csinálni? Ha nem engedem, lehet belőle baj?
A böngésző nem szól bele az energiagazdálkodásba (nem tiltja le se a képernyő kikapcsolását, se az alvó állapotba lépést), szóval neked kell, ha mindenáron böngészőből akarsz filmet nézni.
Hol van az megadva, hogy mennyi ideig tartó passzivitás után kapcsolja le a gép a monitort? Ha filmet nézek, az tovább tart, mint - ha jól sejtem, most 10 perc - leoltja a képet pont a legizgalmasabb résznél. Valahola Setup-ban van?
"De nem tudok olyan programot, amivel nem lehet kárt okozni egy gépen. Csak vegyük azt, amikor társítja az .exe file-okhoz a Wordot és sok hasonló szépség amihez elég az oprendszer."
Igen, csak itten leírták, hogy ezektől a progikat az egységsugarú júzer kerüli, mint az égető tüzet - ha egyáltalán tud róluk.
A takarítóknál ugyanez a júzer legszívesebben alapból rendszerindításra ütemezi a "1-click-maintenance"-et.
"Nem tesz csodát, de aki használni akarja ne tiltsuk már meg neki, mert nem csinál kárt."
Magyarul fölösleges.
"Az elmúlt két évben kidobáltam vagy 80 gépet, szerintem mindegyiken van és még amiatt nem került vissza hozzám gép."
Az elmúlt sok évben megfordult a kezünkben sokszáz gép, és az ezeken előgyött problémák elenyészó része volt olyan, hogy egy efféle progi egyáltalán segítHETett vóna, és ezeknek megint csak elenyésző része, ahol ez nem csak tüneti kezelést jelent.
Közben rájöttem, abban sincs semmi, csak a Defender szerint. Annyira, hogy fel bírtam tölteni, kilistáztra, hogy nincs baj, Defender kjinyírta, majd ahogy ide gépeltem és tettem volna be vágólapról, pont elémbaszta az ablakot, hogy akkor most újraindítás kell. Istenbarma. Ezer jegyzet nyitva, weboldal hegyekben, 2 letöltés amit tegnap óta várok...
Hazudhatnak persze, Dr. House is jól keveri a lapokat, de amíg emberekkel is kell dolgozni, el kell hinnem néha mait mondanak :-)
De megértem, hogy a telefonos helpdesk kihozza az ember utálatod, ismerős :-)
Bár mostanában nem így volt, de pár éve sok összedőlt gép volt, aminél ilyen csoda registry takarítókat futtattak.
De nem tudok olyan programot, amivel nem lehet kárt okozni egy gépen. Csak vegyük azt, amikor társítja az .exe file-okhoz a Wordot és sok hasonló szépség amihez elég az oprendszer.
Egy helyen tud kezelni átlag user is automatikusan indulókat, program törléseket és tárhely takarítás, alap registry műveletekkel. Nem tesz csodát, de aki használni akarja ne tiltsuk már meg neki, mert nem csinál kárt.
Az elmúlt két évben kidobáltam vagy 80 gépet, szerintem mindegyiken van és még amiatt nem került vissza hozzám gép. Pedig használják ezt is, ahogy könyvelő programot is, böngészős elbaszott igazságügyi programokat, terveznek és videót is vágnak, nem csak Józsika játszós gépe és anyu netezős gépéről van szó.
Imádom a 100 éves japán késsel hadonászó nagyérdeműt, akik ordítanak a névtelen szakáccsal, hogy elvágja a kezét.
Hát, a fenét.
Komolyan imádnám ha abból állna a melóm, hogy ilyen elbaszott gépeket rázzak helyre vagy telepítsek újra.
Nekem meg van egy júzerem aki elindította, valami boot közbeni hibaüzenet megjavult, most meg van róla győződve, hogy ez jó cucc, mert segített. Aztán csomó számlázóprogramot meg minden kinyír, az mókás.
Egyébként az árva bejegyzések takarításától szeret féltérdelni az Office, mert hát pölö annak a parancsikonjai is registry-bejegyzésekre mutogatnak, amit ezek a "tisztítók" előszeretettel vagdalnak ki a picsába.
Egy erősen felszerszámozott gépen klínert futtatni: igen bonyolult módja* az öngyilkosságnak (újratelepítésnek).
*A történet kábé a következő elemekből tevődik össze:
1. Tisztító lefuttatva, gép talán szemmel is látható módon gyorsult. Hurrá!
2. Gyors ellenőrzés (mert már nem az első baleset): az alapprogramok működnek (legalábbis elindulnak).
3. Eltelik némi idő. Előkerülnek a ritkábban használt progik is. (Eddigre a júzer elfelejti, hogy CCleanert, vagy egyéb szemetet használt.)
4. Zavar támad az erőben: néhány program (amelyik akkor elindult), hibát jelez indításkor, vagy valamelyik épp szükséges mellékfunkció használatakor.
5. Hibakeresés, hajtépés órák hosszat.
6. Hibásan működő program újratelepítése. Felhasznált idő a program függvénye, általában 10 perctől fél óráig.
6/a. Működik. Csoda! Azaz nem... GOTO 4.
6/b. A program továbbra is szar, lehet előszedni a legutóbbi rendszermentést. Visszatöltés ideje 20-35 perc.
7. END.
Nnomost, ha kiszámolja az ember, hogy azért, hogy pár másodperccel gyorsabb legyen a gigaprogram-/rendszerindítás, napokat csesszen el, hááát! Akinek megéri, használja!
"Elhanyagolt gépen elég jelentős lemezterületet tud felszabadítani pár kattintással, ami azt hiszem, nem kártékony művelet..."
Kivéve, amikor a Temp könyvtárból kitakarítja a telepítők maradványaival együtt a LEtelepítőket is. Azt onnantól kezdve bambán néz a júzer, hogy mér' nem működik a "program eltávolítása".
(Persze ezért az installerek készítőit kéne agyonverdesni a lapátnyéllel, mert hát egy Temp mappa akkor szép, ha alapból biza töküres.)
"Cceaner tényleg praktikus csak nem szabad csodát várni tőle vagy legendákat gyártani."
Erről a különféle processzor/memória/videokártya túlhúzók jutnak eszembe: pár százalékos teljesítménynövekedésért kockáztatja az ember a "méregdrága" hardverét.
(Ahol nem kéne - mert erős a rendszer -, ott működnek. Ahol meg kéne, hogy működjenek - na, ott fikarcnyit sem ér már az a pár százalék.)
Nem is kell tudnia egy felhasználónak mi az a registry. Ő használni akarja a gépet és semmi több. Sokan akik gépekkel hivatásszerűen foglalkoznak ezt nem értik meg. Aki pedig registryt manuálisan akarja tisztogatni az tegye, maximum nem marad ideje a gépet értelmes célra használni.
Cceaner tényleg praktikus csak nem szabad csodát várni tőle vagy legendákat gyártani.
És nekem hányan magyarázzák, hogy milyen jó cucc. Meg a telefonomra is, azt meg mr meséltem mit csinált a csoda tisztítóizé. Tegnap éjjel meg egy arc azt magyarázta, hogy memóriabővítés után újra kell telepíteni a gépet, mert akkor lesz jó.
Regeditből tudsz menteni, de nem is olyan instant cucc, mint a CCLeaner, hogy átlag Sanyika beszúrja a fórumra "indítsd el és jobb lesz" felkiáltással.
Má' bocs, de a hely szabadon hagyása meg a felszabadítása az sz'tem két külön dolog. Az elsőt semmi nem csinálja magátul,és lószart nem tud vele kezdeni akármilyen csodaprogram se, ha a 20G szabad helyre fölmásolok 5 dvd-t...
A felszabadításra meg ott a vindóz beépítettje. Ugyanazt csinálja. De őszintén szólva nem is látom sok értelmét pl. a brózer-cache túl erőszakos puculgatásának, a következő menetbe' úgyis leszedi megin', ami köll, csak tovább fog tartani, mire bejön a cucc, meg az ssd-t nyekteti vele hótt fölöslegesen, ugyi. Úgyis be van állítva mindnél, hogy ne használjon X megánál többet, sz'tem csak árt vele az ember, ha piszkálja.
Nem egészen, mert a drága net tele van olyan leírásokkal és letölthető registry foltokkal, melyek pontosan szorgalmazzák a használatát. Szóval, de, szembekerül vele. És hidd el, sokkal kevésbé ijed meg tőle, mint amennyi ilyen klínerizétől megvakult gépet látok. :-D
Az elébb linkeltél egy oldalt, ahol a 11-es pont a 20 % lemezterület szabadon hagyása. Az imént meg éppen azt mesélted, hogy a takarításnak, azon belül hely felszabadításának, mint a CCleaner egyik legfőbb tevékenységnek nincs értelme. Félek, hogy nem értjük egymást. :-))
Én egy jó pszichés élményért nem fogok registryt takarítani. Nekem rendben van a pszichém amúgy is :-) Ha azt mondjátok, hogy nem érdemes, akkor nem fogok. Ha veszélyes, ha nem.
Szerintem meg kurvára túltoljátok ezeknek a programoknak a veszélyességi fokát a példaként emlegetett CCleaner és pár normálisabb esetében. Mellesleg akkor bélyegezzük mán meg a regeditet is vírusnál veszélyesebbnek, mert abban aztán el lehet barmolni az egész rendszert szinte bármivel, pillanatok alatt, ráadásul visszavonás nélkül.
Akkor tán ideje vóna a CCleanert feltenni és megnézni saját szemeiddel, hogy mire való. Elhanyagolt gépen elég jelentős lemezterületet tud felszabadítani pár kattintással, ami azt hiszem, nem kártékony művelet, és amúgy nem csábít a veszélyesen haladó beállítások felé, úgy, mint egyes advanced célprogramok, de tulajdonképpen nincsenek is ilyen funkciói. Amúgy üffelek legtöbbje úgy használja, hogy rákattint a nagy gombra és aztán várja a csodát, de nem turkál bele a beállításokba. Aztán pont erre jó, megvan a pszichéje a kitakarítottam a gépet érzésnek, és ettől gyorsabbnak is érzi a legtöbbje.
Inkább foglalkozzunk a másik égető kérdéssel: hogyan lehet egy SSD-vel "jól bánni"? Azt tudom, hogy nem illik töredezettségmentesíteni. Van még valami ezen kívül? Nálam az OPrendszer és a prgramok vannak az SSD-n, az adatok a HDD-n. Az SSDlife most azt mutatja, hogy (kb 3 év után?) az SSD-m egészségi állapota 95%-os.
Az a baj ezekkel, hogy ha 'lájtos' beállításokkal* nem hoz érezhető eredményt (ld. itt is a kérdést: gyorsul-e), akkor könnyen elcsábul a júzer a 'komolyabb' beleturkálás felé. Oszt' ölég, ha utána csak nem tud belépni, má' meg is van lőve.
*Márpedig a 'lájtos' dolgok emlékeim szerint max. némi töredezettcségmentesítést meg árva hivatkozások kigyomlálását jelentik, aminek érezhető eredménye legfeljebb egy agyon-vissza nyüstölt ezeréves rendceren lesz (rahedli fölrakott/leszedett cucc, teleirkált partíciók, stb. mián).
A Ccleaneren kivül még 5 másik olyan szoftot tudok mondani, ami alap beállításokkal nem okoz gondot. Ha meg belenyúl a user, akkor az meg már nem ez a kategória.
Az hogy ezek a szoftok mennyire hatékonyak azon lehet vitatkozni, de pont a Ccleaner egy tök jól használható segédeszköz.
Amikor összejön falka és egyet kell vonyítani. Komolyan mondom, hogy gáz...
Mondjuk a CCleaner pont nem az alja kategória, és amennyi ügyfél használja (önszorgalomból, mert én ugyan nem rakok fel ilyeneket), azalapján az is hülyeség, hogy lenne olyan veszélyes, mint egy vírus, vagy miatta újra kéne telepíteni a gépet.
Nem, nem igazán tudnám, hogy mit csinálok, és egy egészen kicsi kedvem sincs az újratelepítésre. Tehát nem fogom piszkálni a registryt.
Na akkor a tegnap beígért kérdés.
Az történt, ami még soha: elkallódott a Win7 telepítő DVD-m. De a Product key megvan, azzal aktiváltam újra, amikor megtörtént a hardvercsere a vincsik körül.
Viszont a gyereknek is megvan elvileg ugyanaz: Win7 német 64 bit (legális, megvettük, dobozban).
A kérdés, hogy használhatom-e a gyerek példányát az én Product key-mel.
Vajon minden egyforma Win7 dvd-n PONTOSAN ugyanaz van, és belekódoltak iksz millió érvényes Product key-t, vagy mindegyik példány különböző, és csak a sajátját fogadja el?
Csak arra az esetre, ha egyszer tényleg újra kell telepíteni.
"Vajon érdemes ráküldeni a gépre valami registrytisztítót, vagy nem észlelnék különösebb gyorsulást tőle?"
Csak ha felkészültél az újratelepítésre.
Igazából nem tudnám eldönteni, hogy a vírusok és egyéb, speciálisan ártalmasra írt szoftverek okozzák-e a több kárt, vagy a különböző tisztítónak/rendszergyorsítónak-optimalizálómak titulált szutykok (ccleaner és társai).
> Nézd meg azér', hátha újabb van a gyári oldalon... (Sanszos.)
Nyilván, de azt az installprogram észleli. Nekem ellenben lövésem se volt arról, hogy külön kell a chipset driverét, aztán a Realteket, a LAN-t, a fenetuggyamit, az izébigyót és az akármit.
Most minden megvan!!!!
Az összes driver a legújabb.
A kis sárga felkiáltójelek valóban eltűntek.
Valamint...
TÁDÁ... (dobpergés)
Az elülső jack-et a Realtek Audio Managerében (az is... valahogy... keletkezett!) átállítottam HD-ről AC97-re, és erre MŰKÖDIK A FÜLES ÉS A HANGSZÓRÓ EGYSZERRE!!!!!!!!
Mindent köszönök nektek megint!
(Vajon érdemes ráküldeni a gépre valami registrytisztítót, vagy nem észlelnék különösebb gyorsulást tőle?)
Ott van minden az Asus-nál, azzal illik kezdeni. Máshonnan csak konkrét, alapos okból javasolt drivert föltenni, pláne az Asusokhoz, ők elég korrekten kezelik a dolgaikat, na meg bele is piszkálnak időnként (ami nyilván nem lesz benne az univerzális driverben).
> Telepítsd az alaplap drivereit, és nem lesz kicsi sárga felkiáltójel.
Az alaplap LAN már van, most töltöm a Realtek-et - van még valami?
Hogy az egész világos legyen:
Megkaptam a gyerekem levetett gépét, amiből kibelezte a vinyóit.
Én beleraktam a sajtát SSD-met és merevlemezemet, és bekapcsoltam.
Természetesen az elején kb. 10x10 pixel felbontásban indult, ebben az állapotban mindenféle drivert installált, egy listát ellátott kis zöld pipákkal, aztán újraindult normál (HD) felbontásban.
Egyedül az interenetet nem volt hajlandó felismerni. Erre a Gyerek letöltötte ezt: Realtek_LAN_XPWin7_8_VER5806_VER765_VER87, én felraktam, és azóta van net.
De gyanítom, hogy az összes meghajtó mind-mind a Microsoftos.
A hangszóróra nem dughatom rá a fülest, mert az a szkájpolós fülesem, a legvégén ágazik el zöld és rózsaszín jack-re, és ha azöldet bedugom a hangszóróba, akkor a rózsaszín nem ér el a helyéig.
Nomármost az Indigon van kompozit bemenet, azon ki lehet küldeni a Pi képét monitorra. Laptop wifin, már csak a Pit kellene wifire lógatni, hogy laptop legyen az SDH billentyűzet.
Következő feladat az Irixre letöltött Quake telepítő atrakni a vasra.
Ezt látom a... na... magyarul nem tudom, miben, Geräte-Manager
Az, ott fent... a két kis sárga felkiáltójel... Leszedtem (Deinstall), de újra felrakta magát. Hogy derítsem ki, hogy mi ez, ha egyszer ő se tudja, mi ő????
A Dell Insprion 5559-es notebookot az (operációs rendszer Windows10 64 bit) alaphelyzetbe állítottam teljes törléssel. Újra telepítés után a Start menü/Minden alkalmazás/Dell/Dell Product Registrationra - klikkelve nem jön fel a korábban, rendszer visszaállítás előtt megjelent termékregisztrációs ablak.
A Programok és szolgáltatásoknál is szerepel hogy a Dell Produck Registracion telepítve van.
"Ez még nem lenne baj, mert működik - ámde csak az, amelyiket standardként megjelölök. Amikor hallgatok valamit a fülhallgatón, és bekapcsolom a hangszórót, az meg se nyikkan.
Hogy lehetne elérni azt, hogy egyszerre mindkét eszköz működjön? "
Drivere válogatja... a Win standard drivere automatikusan némít, de ha kikeresed az alaplap gyártójánál a megfelelő drivert, annál (nagy valószínűséggel Realtek) lesz rá beállítási lehetőség.
Nézem, hogy mi van elírva, de ha valami nem megy, akkor nem megy, ez lehet net, műszaki hiba, külföld, akármi miatt. Elsőre ne aggódjunk, ha másnak még működik is.
Van pár kommersz AP/router a kezem alatt, Linksys, Draytek, TP-link, Ubiból többféle. Ebből csak a TP-linkek igénylik a törődést, a többiek csak teszik a dolguk.
Update, megcseréltem a kettőt, most helyesen mutatja, de a hangszóró csak akkor hajlandó működni, ha átállítom standardra. Nem lehetne ezt valahogy automatizálni?
Rakosgatom össze a perifériákat, és hát, van azért kérdés...
Hátulra megy a fülhallgató, mikrofonostul. Ezt azonnal felismeri a gép, mint hangszórót :-o
Elöl bedugtam a hangszórókat (zöld), rögtön mondta is, hogy OK, látom, van fülhallgatód.
Ez még nem lenne baj, mert működik - ámde csak az, amelyiket standardként megjelölök. Amikor hallgatok valamit a fülhallgatón, és bekapcsolom a hangszórót, az meg se nyikkan.
Hogy lehetne elérni azt, hogy egyszerre mindkét eszköz működjön?
no gigabit, no ac wifi, csak 1 usb, jóval gyöngébb cpu/kevesebb ram
Na most itt egyikre sincs szükség.
Ellenben azt látom, hogy az Ubi a kőstabil hardvereihez duLván négy-öt havonta tolja ki a friss firmvarét, és hogy mókolás nélkül is azt csinálják, ami kell. Épp tegnap üzemeltem be a cégnél egy Unifi AP-t, komolyan mondom, a falfúrás volt a legkomplexebb feladat benne... :-)
A 1043 nem vót rossz, de ha az alapfunkciókon kívül más is kéne, ahhoz kicsit má' gyöngécske.
"a wd3600 utolsó árában mondanám az Ubi AirRouter HP-t"
Hát én meg inkább keresnék egy használt, de még garis 3600-at (asszem, 5 évet adnak rájuk), mint ugyanannyi pízér' feleannyi tudást (no gigabit, no ac wifi, csak 1 usb, jóval gyöngébb cpu/kevesebb ram)...
> Ez nem lesz elég. A Bootsorrendet állítsd be a BIOSban. Az SSD legyen az első helyen.
Köszönöm, sikerült. Nem volt annyira egyszerű, mert eleinte csak a merevlemez szerepelt a boot lehetőségek között, valami mást is át kellett állítani a BIOS-ban. De most bootol, mint a kisangyal.
És a Win7-et is sikerült aktiválni. Az OEM kóddal nem működött, de a gép tetején volt egy matrica egy másik Product Key-vel, és azt hálistennek elfogadta. Szerintem véletlenül rakták az eredeti, nem-OEM matricát rá, de ha már így történt, akkor csak elfogadom, nem?
És bónuszként tegnap este még az előlapot (nem az oldal, hanem elő) is leszereltem, mert az egyik első USB kontakthibás volt. Azt visszadugtam, és kétkomponensűvel beragasztottam. Most az is teljesen jó (muszáj, mert az egér és a billentyűzet nem ér el hátulra). Ami a legjobb, hogy utána még össze is tudtam szerelni ismét :-)
Szóval jól indul a mai nap :-) Mindent köszönök.
Ja és a Gyerök összeszerelte tegnap a gépét, és most imádja.
Nekem kutya bajom vele. És van nem kevés, de én is megyek mindenfelé a gépeimmel. Most éppen egy málnát lógattam rá, vagy mikor mit, elég vegyes hardver és OS felhozatal van, de nem volt bajom.
A tplink ilyen. Nekem sűrűn forognak itthon idegen gépek, aztán tojik nekik DHCP-n névszervert osztani mert csak. Ilyenkor restart és megy. De szerintem a tplink is, rövidesen...
Az új gépről jelentkezem. Pontosabban arról, amit a fiam levetett nekem :-) Nekem új... Betettem az ő vincsijei helyére az én SSD-met és a vincsimet, és elindult. Csak az alaplapot kellett újrainstallálni (mivel ő a régi Dell OEM Windows). De megy, szép és jó.
Viszont.
Persze vannak problémák. Két súlyosabb:
1. A Windows azt akarja, hogy aktiváljam. Meg fogom próbálni a Supporton keresztül, aztán vagy sikerül, vagy nem. Ezügyben egyelőre nem kell segítség (majd szólok).
2. Ez a nagyobb baj: AHÁNYSZOR beindítom, MINDIG kiírja, hogy "Bootmgr fehlt", azaz hiányzik a boot manager. Ilyenkor irány a BIOS, beállítom, hogy legyen szíves az SSD-ről bootolni - ezt meg is teszi. Majd a következő indulásnál már megint nem tudja :-( Tudtok erre valami gyógyírt? A gyerekem szerint beszívtam, és installáljam újra a Windows-t :-///// NEM AKAROM.
"Túlzott lett volna a félelmem, hogy ezek az állományok vírusokat is tartalmazhatnak?"
Ha nem bírsz el egy vírussal, akkor nem túlzott.
(Ugyan néha még az ismerősöktől kapott emil csatolmányában is lehet vírus, de azért kevésbé jellemző. Mindenesetre az ő csatolmányaikat se nyisd meg, ha például:
- a tárgy, vagy a levél maga idegen nyelven van írva, vagy egy előző levél másolatának tűnik.
Az Xp-n futó Reversi olyan volt, hogy nemcsak a szintet (kezdő, haladó, mester), hanem az on-line játékos nemzetét (angol, magyar, japán, héber stb.) is tudni lehetett, továbbá lehetett vele a játék közben kommunikálni egy véges kb. 30 mondatos halmazból kiválasztva. Elnézést ezt még erről a játékról elfelejtettem anno (140023 környékén) leírni.
Securifocus-tól kaptam egy üzenetet. Kb 5db jpg illetve ugyanennyi pdf állománnyal különböző biztonságtechnikai problémára próbálták felhíni a figyelmemet. Én ezt az egészet letöltés nélkül kitöröltem. Túlzott lett volna a félelmem, hogy ezek az állományok vírusokat is tartalmazhatnak?
Hogyan lehet megtalalni valami kartevot, aminek egyetlen nyoma egy pendrajvon levo 0 bajtos javascript, ami latszolag hagyja magat torolni, de azonnal visszairodik eredeti datummal?
Hogyan lehet megtalalni valami kartevot, ami kepes leallitani f-protect es bitdefender rescue cd-t ugy, hogy a kartevo elvileg el se indulhat?
Hogyan lehet megtalalni valami kartevot, ami kepes elrejtozni kaspersky, avira es drweb rescue cd-k elol?
Hogyan lehet megtalalni azt a valamit, ami idonkent leterheli a gepet, de az adott PID-hez egyetlen furo service se tartozik?
Van egy Adware.ChinAd vírusom ami állandóan telepakolja a képernyőt reklámokkal. Ezt próbáltam kiirtani egy Yac nevű programmal ami aztán elárasztott minden szarral. A Malwarebytes leszedte ezeket és most megint csak az Adware.ChinAd maradt azt nem tudja eltávolítani, de azóta nem megy a Firefox és a Thunderbird. A Firefoxot sikerült beüzemelnem egy mentés, törlés, újratelepítés és visszatöltéssel, de a Thunderbirddel ez nem vált be.
Indítás után kiírja, hogy pop.gmail.com kikeresve..... és nem tölt le semmit.
Több cím is be van állítva, de egyiket sem tölti le, ha hüldeni akarok levelet akkor azt írja ki, hogy
"Az üzenet küldése sikertelen. Az üzenet küldése a levélküldő (SMTP) kiszolgálóval (pop.gmail.com) ismeretlen okból megszakadt. Ellenőrizze, hogy a levélküldő (SMTP) kiszolgáló beállításai helyesek-e, és próbálja meg újra."
A beállításokat nem változtattam.
A bögésző működik, de más programok nem érik el az internetet, nem tudnak adatbázist frissíteni pl. AVG, Malwarebytes, Skype nem indul, torrent nem megy.
Most már elvileg tiszta a gépem, de semmi sem változott a programok továbbra sem érik el az internetet.
A "Hozzáadás" gombbal kijelölöd az eredeti videót.
Alul a legördülő listán kiválasztod az átalakítást. A megjelenő ablakban beírod a kívánt fájlnevet elérési úttal együtt, pl. akármi.avi. (A tallózásra kattintással csak a fájlnevet kell beírni, automatikusan a lejátszott fálj könyvtárába kerül az új.)
A profil melletti kis "szerszámokra" kattintva átlépsz a "Profil szerkesztése" ablakba. Bekattintod a "Rotate video filter"-t.
A "Mentés" gombra kattintasz, ez az ablak bezáródik. A megmaradó ablakban kattints az "Indítás" gombra, elindul az átalakítás.
A megadott fáljnevű videót megnyitva látható a végeredmény.
A 3gp egy nagyon jól tömörítő konverter még a Windows Mobil korszakból, az én 2008-as HTC-m is azt használja. De nem lehet túl szabványos, mert én most PC-ből kifelé konvertáltam AVI-t 3gp-be és a HTC azt nem akarta lejátszani, holott az asztali Win7-nek még teljesen kóser volt a fájl.
Van egy Video flip and rotate nevű program. Az megcsinálja. Ezen a néven több is van és több letöltési hely, az én windozom pl. a cnet letöltést nem komálja.
Na de hogy visszatérjünk a tárgyra: egy barátunk vette fel a videót, amin az én gyönyörű, hamvas kis 16 éves lányom egy igazi indiánnal táncol, igazi indián zene mellett, és én szeretném ezt megmutatni a blogolvasóimnak. De 90 fokban ciki. Szóval el kéne menteni valahogy...
És ez melyik program? Ezen a buzi laptopon csak a Microsoft MP van, de szívesen letöltök bármit, aminek van ilyen menüje... Van az a lejátszó, nem jut eszembe a neve, a halott gépen az van. Narancssárga útépítő izé a jele (B+ már, azt se tudom, hogy hívják - lassan olyan leszek, mint a nyanyák a patikában: "olyan zöld tabletták voltak"...) - szóval azt szeretjük, az tud ilyet? Valami hárombetűs, és talán V az első betűje.
Rajottem, hogy van egy tp link usb stick is itt valahol.
Ugyanazt csinalja. Csatlakozik, van ip, es nincs internet." Azt meg sem merem kérdezni, hogy volt-e dénes, vagy a "nincs internet" azt jelenti, hogy nem ment az Index és fel is adtuk.
"Hanyok az uj dizajntol, ami az erintokepernyon nevelkedett csirkeknek valo, akik azt se tudjak, mi fan terem a regedit." - engem ettől már a nyolcasnál vert a víz, de hetes pofát lehet kölcsönözni neki. Ami meg a regeditet illeti, nem átlag felhasználó szintje, ezért senkit nem kell megkövezni. A xp-t én is lassan engedtem el, de el kellett. A hetes van azóta, a vistát és a nyolcast átugrottam, és ahogy a kolléga írta, a tízesre várok én is pár évet)))
Lehet, hogy semmi köze hozzá, de az utóbbi időben az UPC-s routeremen is hasonló jelenségek vannak. Egy időre eltünik a netkapcsolat. A wifi kapcsolat él, de adat nem jön. Ha ki majd vissza kapcsolom a WiFit a tablet beállításainál, akkor utána megjavul. Később félóra múlva (de egy ismerős csajnál szintén UPC-s modemnél 5-10 pecenként) megint leakad. Nálam egy idő múlva magátol megjön a kapcsolat, a másik gépnél nem.
De az asztali gépemnél, ami LAN kapcsolatban áll a modemmel, ezt nem nagyon látom, bár időnként vannak percekig tartó sötét idők ott is.
Rajottem, hogy van egy tp link usb stick is itt valahol.
Ugyanazt csinalja. Csatlakozik, van ip, es nincs internet. (az ocska noname kinai bezzeg mukodott).
Ezzel parhuzamosan a mobilok ugyanazon a routeren lognak es mukodnek. Ha meg a mobilról osztom meg a netet, akkor mindkét stick mukodik az asztali geprol.
Windows10-es van a gépemen. Alapértelmezett nyomtatóként be van állítva egy HP nyomtató. Ha például más feltelepített nyomtatóval nyomtatok, mint például Microsoft Print to PDF, akkor a "nyomtatás után", a pdf fájl elkészítése után, ez utóbbi válik alapértelmezett nyomtatóvá.
Hol lehet beállítani, hogy alapértelmezett nyomtatóként beállított nyomtató nem váltson át?
"Ha feltelepítesz egy windowst, amiből ő csak annyit ért, hogy berakja a dvd-t, már viszi a szekrénybe a szupertitkos adatbankját mielőtt belépsz, vagy a legjobb, amikor ott ül mögötted hogy felügyeljen, na ja. Aztán ha usb-ről telepítesz, azér' ugye az ő adatait nem azon akarod majd hazavinni?"
Ha geci kedvemben találnak, akkor szoktam "megvadulni". Ez azt jelenti, hogy kábé szimulálom azt, amit a filmekben a "hackerek" csinálnak: 5-10 ablak szimultán megnyitva, mindenféle adatok pörögjenek a képernyőn, programok elindítva 0.7 másodpercre, satöbbi... és amikor már én se tudom, hogy mit csinálok, akkor hátranézek.
Nnomost, aki már az első startmenü-gomb megnyomásakor akadozott a "követésben".... ;)
"Aztán taníccsá má meg erre, hogy ne zavarjalak mindig. És ha azt mondom neki hogy olvasson, a neten fent van az egész világ, akkó most féltékeny vagy a tudásodra?"
Ők tényleg a kedvenceim. Azt hiszik, hogy átugorhatnak x év informatikai képzést, tapasztalatot, ha 5 percben elmagyaráztatják maguknak a dolgokat. És nem, nem értik meg, hogy ez lehetetlen - már csak azért is, mert még a "nyelvet" sem ismerik.
Az aki nem tölti le, vagy aki letöltötte és gépet cserél. MSnél nem mindegy, hogy most felrakja és nem fizet, vagy ugyanarra a gépre teszi fel és nem fizet?
Ha már volt rajta 10-es és az aktiválta magát, onnantól újrarakhatod. Hardvercsere szempontjából meg olyan mint egy OEM licenc. Legfeljebb felhívod a supportot (Indiában) és elmeséled a problémát.
Nem, nem egyszerubb. Ha figyeltel volna, mar az xp-t is classic modban hasznaltam.
Hanyok az uj dizajntol, ami az erintokepernyon nevelkedett csirkeknek valo, akik azt se tudjak, mi fan terem a regedit.
Nekem igenis a rendes, hagyomanyos control panel kell, es hasonlok.
A win 7 itt kimaradt (meg a 8, meg a 8.1 is, ez utobbiakat csak telefonon hasznalom), az uj gephez adtak egy w10-et, akkor mar nyilvan azt fogom hasznalni.
De hasznaltam masik gepen, es azt kell mondjam, a w10 jobb.
Úgy volt ez, hogy tavaly július 30-al lehet egy évig frissíteni 7, 8.1-es windows-okat 10-re. Ezeket aktiválja az MS idén júl 29.ig. Tehát ha felrakod, hagyod aktiválódni, akárhányszor újrarakhatod ISO-ból is akár, mert az MS-nél megvan a gép hardvereiről készült hash, és automatikusan aktiválódik. Legjobb tudomásom szerint ez szűnik meg július végén.
Szerintem nem, de nem is emlékszem mit írt ki. Legfeljebb kipróbálom. Passz, de Te is jól csepegteted az infókat, egyszer azt írod, hogy nem lesz, most már lenne, de csak júli 29ig?
Azután a mostani (még nem fizetős) változatú Win10 telepítővel bármikor felülírható majd egy aktivált Win7/ 8.1
úgy hogy aktivált lesz a tizes is. (Biztos a halál, de így logikus.) :)
Részemről mint kavarós egyed részéről használt, törölt vinyóra fel lett nyomva egy Win7, rá a Win10-es és lett belőle próbálgatnivaló rendszer. + készült a Microsoft oldaláról egy Win8.1 telepítőlemez, egy Win10 lemez és
egy 10-es telepítőpendrive. Használni meg a 7-est fogom, amig meg nem döglesztik. :)
Ha ugyanez marad a vas a w10 alá, akkor javaslom tedd fel, várd meg míg aktiválódik, majd állj vissza a 7-esre. Így lesz egy ehhez a géphez kötött aktív w10-ed ingyen.
De miért kellett azzal szívatni magad, hogy ne Win10-nek nézzen ki? Nem egyszerűbb megszokni az újat?
Én ugyan csak Win7-re tértem át (a win10-el várok még 3-4 évet), de eszembe nem jutott számonkérni az XP kinézetét. Pár nap alatt megszoktam az újat, és most már az a szokatlan, ha egy XP-t tartalmazó gép kerül elém.
Én úgy értelmeztem, hogy ez egy külön kérdés. Szállodában már tapasztaltam amit mondasz: olcsó router, oszt ha 10-20 wifista nekimegy, lefagy az egész :-(
És ha nem ugyanaz a subnet? Vagy minden IP külön VLAN? Lehet nem ilyen bonyolult, de pár 10 embert gagyi APval elég nehezen lehet működtetni. Akármi is leht, cserébe mi semmit nem tudunk.
Olllé, maga nem is tudja, hogy eljöttem ide telefonos ügyintézőnek, mert az jó. Múlt héten volt egy júzer, 17.5 perc alatt a nevét alig bírta megmondani. Elküldeni a faszba nem lehet, de tűréshatárom elég rendesen lecsavarják így majd fórumokon várható lest 1-2 még konkrétabb hozzászólás, mint eddig :-P
De most ez van, amit évek óta nem láttam, és már nem emlékszem a megoldásra, pedig itt is téma volt. A fájlt letöltöttem, beraktam az Intel Rapid Storage könyvtárba, de zörög.
Arra a konfigra tizest tenni amin eddig xp futott... nem tudom. A Fiam egy régi laptopra tette fel a tizest, legalább hat éves, és jobban fut rajta mint a hetes ahogy futott. Ha tehát nálad nem szalad, az a vas velem egyidős lehet.
En pedig 3 honapja valtottam le az xp-t egy w10-re. De hogy mit szoptam vele, mire az xp classic, vagyis NT4-re hasonlito kinezetet nagyjából ra birtam eroltetni...
Az átlag felhasználó úgy képzeli, hogy a ráérő gondnokok és a pattanásos 13 évesek pár hét alatt hackerek lesznek - na végre, Isten hozott)))).
Az ismerősöknek hiába bizonygatom, hogy a számítógép ismereteim telepítésekre, takarításokra, (az is veletek), meg arra elegendőek, hogy összedugdosom a hat-nyolc vasdarabot amiből a gép áll. Eközött, és hacker, meg technikus között már a különbséget se értik. Nem is akarják. Ha feltelepítesz egy windowst, amiből ő csak annyit ért, hogy berakja a dvd-t, már viszi a szekrénybe a szupertitkos adatbankját mielőtt belépsz, vagy a legjobb, amikor ott ül mögötted hogy felügyeljen, na ja. Aztán ha usb-ről telepítesz, azér' ugye az ő adatait nem azon akarod majd hazavinni?
Aztán taníccsá má meg erre, hogy ne zavarjalak mindig. És ha azt mondom neki hogy olvasson, a neten fent van az egész világ, akkó most féltékeny vagy a tudásodra?
De amit az egy százalékkal sem tudok megértetni, hogy a védelem, adat vagy gép, csapatmunka. Én odafigyelek arra amit csinálok, nem látogatok warez és egyéb oldalakat, vagy csak ahogy kell, a tűzfal, vírus- és spyaware etc. védelem csinálja a többit. A védelem a más ember ártó szándékától hivatott megvédeni, nem a saját hülyeségünktől. Na azt a sértődést.....
Őszintén csodálom az itt lakó, több évtizedes pályafutással rendelkező embereket, pontosabban azt, ami idegrendszer helyett belétek van szőve))))
Aki meg ment, menjen aztán babusgassa az ikszpéjét. Jó volt, elmúlt A számítástechnik a haladsáról szól.
Ertem de azee ha a gyanum igaz, megakarnam fingatni kicsit a tagot ! - unatkozik a jó magyar ember. Mellesleg a bíróságok tele vannak bűnügyekkel. lexarják a ilyen nekem ám igazam van tyúkpereket.
Engem csak az zavar hogy még TÜNET sincs, de probléma már van.
Volt egy nemtudommi, megdoglott, csereltek egy dlink-re.
De elkezdett szarakodni. Akadozik, kapcsolat marad, de kozli, hogy nincs netkapcsolat (mino veletlen, az usb stick is egy dlink, mivel a noname 2 dollaros kinait eltortem :)
De ha a mobilról megosztom a netet, arrol nem szakad le, es gyors is, szoval gyanitom, hogy megint a router lesz a ludas.
Egy átlag józsinak ssl és https nélkül is zagyvalék.
Az átlag felhasználó úgy képzeli, hogy a ráérő gondnokok és a pattanásos 13 évesek pár hét alatt hackerek lesznek és hozzáférnek minden adatunkhoz. Hát, nem.
Aki már látott futni egy Wiresharkot már általában etikus hackernek képzeli magát...
Hat, van ket hirem a szamotokra, demokratikussan eldonthetitek, melyik milyen.
Az elso az, hogy befejeztem az ide irogatast, mert mar nincs miert. Oreg fejjel megmaradtam az xp-nel, es nem akarok tovabb lepni, pedig a hajcsarok egyre nagyobb marhasagokat akarnak. Talaltam magamnak egy sokkal jobb elfoglaltsagot, jelenleg ebihalakat szamolok az egyik szomszedom kerti tavacskajaban es ahhoz meg az xp is sok.
A masik hirem az, amit megigertem, de annyira sokkolt, hogy egy jo darabig nem is akartam vele foglalkozni. Mivel viszont megigertem nektek, igy most irok egy nagyon tomor valamit, hogy felkeszulhessetek ra, hogyan fog veget erni a vilagotok. (4 oran keresztul soroltak nekem, oruljetek, hogy nem kellett vegigszenvednetek.)
A fo tamadas hardver oldalon jon, mar regota van titkos megallapodas, hogy cd es dvd es hasonlo hordozok kiiktatandoak. A win10 fogja ezt megvalositani, amint elegendoen valtanak at ra, fizikailag megszunik ezekhez valo hozzaferes. Emellett zajlik a hdd-k megszuntetese is, egyik oldalrol az ssd-t adjak olcsobban, de kis kapacitassal, hogy ne lehessen nagy adatmennyiseget tarolni, masik oldalrol egyre csokken a gyartokapacitas, egyre dragabb lesz, es igy egyre kevesebb pc-t adnak el, ami erositi a tendenciat.
Az igazi csapast viszont a titkos osszeeskuvok nyilt laza szovetsege hozza el, ami most mar a kugli birodalom vezerel mindennel osszevonva. Ingyenes felhoket adnak korlatozottan, szepen raharaptok, utana jottok ra, hogy feltoltes meg ment, de letoltes mar problemas lesz, plane, nem lesz mire, majd kulon fizetni kell a nyomtatasert es egyebekert. Majd az egeszert fizetni kell. Majd megvalosul a regi alom, minden program ott fut, csak hozzaferesetek lesz, minden adat ott lesz egy helyen.
Ehhez jon a szemelyisegi tamadas, hogy egy uj szagkifejezest is megosszak veletek, mar nemcsak az email cimek reven epitik a kapcsolati halot, hanem hangmintatokat es videok reven az alakotokat es mozgasotokat is taroljak. Jelenleg folyik a szocialis media es allaskereso weboldalak es gmail levelezesek reven oszevont adatgyujtes, de a bongeszokbe be van epitve a hardver es sw kornyezet informaciok leadasa is, virusirtok is mar weben mukodnek, ami azt jelenti, hogy mindent kuldenek fel ellenorzes cimen, stb. ehhez hozzajonnek a mobilos es iphone-os es mas oldalrol a hangok es kepek es videok begyujtese, minden felhoben tarolva, ip cimet es gps koordinatat is elmentve, ugyhogy amit korabban scifikbenmutattak, hogy mindenkibe beepitenek egy csipet, az megvalosult, mint iphone es mobil a csipetek, be se kell epiteni.
Na, legyen eleg ennyi, ugyse akartok sokat olvasni, mentem ebihalat szamolni.
Ja, es persze kitartok az xp-s gepemnel, amig mukodik, webezes nelkul minden jol rajta van, ami nekem kell, foleg a passzianszok es a mahjongok.
Ugyanazon a subneten lesznek, így ha egyéb gátló körülmény nincs (pl tűzfal) láthatod a gépeket. Amit forgalmaznak azt tűzfal mellett is. Persze ha van SSL, https akkor a titkosított zagyvalékot látod.
"A wifi titkosítás is csak a wifire vonatkozik, utána ha az AP v Router a jóságos szomszédnál van akkor ő mindent lát, elemez naplóz saját céljaira..."
Ennek kapcsán lenne egy végtelenül laikus: A szolgáltatótól kapott Internet csatlakozásomat a Wi-Fi routerhez csatlakoztatom, onnan az asztali gépemhez, aminek nincs is Wi-Fi elérése. Tehát ő van fizikailag is kapcsolatban a gépemmel. A router elérése természetesen titkosított.
Amikor a lakás másik helyiségében bekapcsolom a laptopot, akkor a fentiek értelmében meg tudnám nézni az asztali gépemről, hogy mit csinálok a laptopon? Meg ott van a telefon, ami WLAN kapcsolatban áll a routerrel. Arról is kapok információt? Mert ha igen, akkor elméletileg érdekelne a dolog, hogy hogyan oldható meg. Asszony, gyerek nincs, tehát nem az ő titkaikat akarom kifürkészni.
Na, pont az ilyen hülyeségek miatt küzdök nap mint nap a felhasználókkal, akik ha olvasnak valamit az interneten, akkor komolyan is veszik és összekombinálják más hülyeségekkel.
Amikor meg megpróbálod elmagyarázni, hogy még az alapja is hülyeség, akkor inkább felveszik az alufólia sisakot.
Aztán miből tudod 101%-ra megfejteni, hogy igaz a gyanúd? Ha rendesen csinálja azt nem tudod ellenőrizi. Ezen meg már csak orvosok tudnak segítenni mindkét félen...
Nem tudom a pontos kiepitest de bejon a szolgaltatotol a vonal es minden szinten van egy router....de gondolom.hogy lent is van ahol bejon es onnan osztjak....az a gondnoknal van!
Bonyolult lenne, mert nincs hozzáférésed a dobozhoz. Aztán lehet, hogy Neki sem. Passz, ismerni kellene az infrastruktúrát, a lehetőségeit és sok mást.
Általában a társasház egyetlen lakója sem olyan jószívű hogy ingyen kiépít egy hálózatot és ingyen netet ad mindenkinek..
A wifi titkosítás is csak a wifire vonatkozik, utána ha az AP v Router a jóságos szomszédnál van akkor ő mindent lát, elemez naplóz saját céljaira... :)
Ez egy halozat es egy jelszo van...mindenki azzal tud belepni.
Van olyan program esetleg amivel tudja a forgalmat ellenorizni?
A gepbe valoszinuleg nem tud belepni (bar nem tudom) max a felkeresett oldalakat latja.bar annak sem orulnek annak ellenere.hogy nem nezzek illegalis dolgokat..........eleg sok ideje van hulyesegekkel foglalkozni.
Gondolom ennek eleg bonyolult lenne utannanezni,foleg az en tudasommal...
Alapesetben nem tud, ha csak valamit nem telepítgetett a gépedre. Ha nem titkostott a wifi, akkor bizonyos forgalomba bele lát, de ha 40 lakásban mindent egy adott wifi hálózat szolgálja ki, akkor az nem házi cucc és a gazdája is szokott rá figyelni, hogy ne legyen baj. Apróbetűs részt elsőre inkább kihagyom.
"- induláskor minden alkalommal, a win töltése közben, beesik a fekete képernyő, hogy neki a lemezt ellenőrizni kell, egy billentyű leütéssel átugorhatom. Többször is hagytam neki végigellenőrizni, de úgy tűnik bootolásnál enélkül nem megy tovább. Hol lehet ezt kikapcsolni?"
Start menü->Futtatás: CMD és üss Enter-t.
Erre megnyitja a parancssori ablakot. Oda írd be ezt a sort:
fsutil dirty query c:
Erre valószínűleg ki fogja írni neked, hogy "A(z) c: kötet módosult". (Ha NEM módosult, akkor a további műveletek fölöslegesek. Más a hiba oka.)
Írd be ezt:
chkntfs /x c:
Erre le fogja tiltani a következő rendszerindításnál a lemezellenőrzést.
Indítsd újra a gépet!
Ha a Win fölállt, ismét hozd be a parancssort, és írd be:
chkdsk c: /r
Nyekeregni fog, hogy zárolt a kötet, inkább rendszerindításkor csinálná - nyomj neki igen-t, majd indítsd újra a gépet!
Most sokáig fog ellenőrizni, úgyhogy legjobb, ha szunyálsz egyet.
Ha bejött a Win, megint parancssor:
fsutil dirty query c:
És ha kiírja, hogy "A(z) c: kötet NEM módosult", akkor nyertünk.
Én arra szoktam figyelni, hogy az írási sebesség az olvasási közelében legyen, mindkettő ötszáz felett, aztán majd kiderül mi lesz a valós. Sok gyártó hatalmas betűkkel tünteti fel az olvasási sebességet 550 környékén, az írási meg cirka 300.
Nos, van sata III csatlakozó az alaplapomon, de soha nem tűnt fel)))
Van egy vadi új ssd-m (a régit elajádnékoztam), samsung 850 250gb, csak újratelepítés árán tudtam az új csatlakozást elfogadtatni, a diagnosztika szerint tényleg a gyári értéken van, de van néhány dolog:
- a 0-s csatlakozóra akartam a rendszert, és felfelé a többi tárolót csatlakozatni. De az ssd-vel fél éjjel kínlódtam, mégis csak a 1 foglalatra csatlakozva volt hajlandó szót fogadni. Úgy értem telepíteni is csak ezen sikerült, ha utána dugtam vissza a nullásra, úgyan úgy nem ment. De ez lényegelen, borogatással elmúlik.
- induláskor minden alkalommal, a win töltése közben, beesik a fekete képernyő, hogy neki a lemezt ellenőrizni kell, egy billentyű leütéssel átugorhatom. Többször is hagytam neki végigellenőrizni, de úgy tűnik bootolásnál enélkül nem megy tovább. Hol lehet ezt kikapcsolni?
Bocs, hogy beleszólok a vitátokba, de szerinted info volt, amit írtál? Hogy kipróbáltál egy tucat vírusirtónak ki tudja mijét, és az egyik ezt találta, a másik azt?
Ez átviteli, és nem olvasási sebesség! Tehát a vinyó írásra is ki tudja használni, ha a hardvere képes ilyen sebességre. Persze mint minden háttértár, ezek is lassabban írnak, mint olvasnak.
(Érdemes válogatáskor erősen figyelni az írási sebességet, mert meglepő különbségek szoktak lenni azonos árfekvésű SSD-k között is.)
Amikor én válogattam a télen, az átlag (értsd: alsókategóriás) SSD-k olyan 300-510 MB/s-t tudtak írni, ami durva különbség, de csak SATA III-as csatolófelületen látszik meg.
Mindegyikkel elég komoly nyűgök vannak, az a baj, de sz'tem még mindig a Ffox a legélhetőbb.
A Króm egy csomó dologban hóttfölöslegesen merevszigorkodik, miközben likacsos, mint a sajtreszelő, és alapvető funkciók hiányoznak belőle, nem kis részben szándékosan...
In the address bar, type: about:debug and hit return
This might look like it hasn't done anything, but head to the settings menu and you'll find new options there.
You're looking for a new menu called UAString. Open up UAString and select Desktop.
Return to your browser and head back to that pesky page.
1. a címsorba írd be ezt: "about:debug" (macskakörmök nélkül) és nyomj return-t.
2. Úgy néz ki, mintha nem történne semmi, de menj be a beállítások menüpontba, és ott találsz pár új opciót.
3. Keress egy olyan menüpontot, hogyaszondja UAString. Nyisd meg, és válaszd ki belőle a Desktop-ot.
4. Próbáld ki azon a gennyes honlapon.
Persze jegyezd meg, hogy hol volt az az UAString (valszeg az "Android"-on), mert ha vissza kell állítani mobilverzióra, akkor azt is itt kell csinálnod.
Volt ilyen bajom régebben, a hely felismeri, hogy mobilról jössz, és coki. Akkoriban még csak az Opera tudta azt a trükköt mobilon, hogy desktopnak hazudja magát, ettől máris ment az oldal. Ahogy néztem, ma már megy ez FF alatt is.
Mint látod létezik. Az apposokat én is utálom, főleg ha akár asztali verzióban is gyorsan megnéznék valamit és kész, fasznak ezekhez telepítgetni ilyenolyan motyót? Én sem értem, nem is érdekel, de százával lennének a telefonon egyszerhasználatos cuccok és akkor még a ki tudja mit akarnak.
Az létezik, hogy egy weboldal (headspace) a mobilom böngészőjében nem akar normálisan megnyílni, hanem mindenáron egy app-ot akar letöltetni velem, hogy azon keresztül használjam? Miért jó ez nekik? Sima audiofájlok vannak rajta, ahogyan az asztali gépen megy, simán működhetne mobilról is. Ha le akarom tölteni, akkor viszont azt írja ki, hogy nem kompatibilis az eszközömmel.
Ha SATA2-es aljzaton van, akkor 300 MB/s alatt-körül fog teljesíteni, igen. A memóriánál olyan dolog lehet, hogy az alaplap, bár támogatná, vagy a modulok száma, vagy a CPU órajellel szinkron üzem, vagy más okból az SPD-ben rögzített alacsonyabb sebességre áll (így jobb időzítésekre is).
Én sem kapcsoltam ki semmit, a sebessége többszöröse a merevlemeznek ezekkel együtt is. Csak a degrag repült. Ez is gép + ember, a műveleteket itt is úgy osztem be, sorrendben, hogy a leggyorsabban meg lehessen oldani, bár a diagnosztikában az ssd sebessége írásban és olvasásban is, fele a névlegesnek, de gondolom az alaplapom gyenge. 550-en olvas, 520-al ír - elvileg, A grafikonon mindkettő 300 alatt van. Valami sata III-ról nyafogott már nem emlékszem, hogy azzal jobb lenne.
Mindent ki lehet kapcsolni, ami lemezművelet gyorsítását célozza és írási művelettel jár. Egyrészt, mert értelmét veszti, másrészt feleslegesen növel írásciklust, használ CPU-t. De a defrag és a prefetch az igazán lényeges, a többit nem muszáj.
Nem szoktam én semmit, az a dolga, hogy menjen. Vannak varázslatok, hogy jajj kapcsoljuk ki az indexelést, csak akkor mi a fenével keresek a fileok/levelek közt?
Ez ugye azt jelenti, hogy az alaplap 1333 Mhz-ig támogatja a modult. Ennek ellenére az 1600 ami állítható működik, vagy ennek ellenére csak az alacsonyabb értéken ketyeg? Mármint a ram. Kingston modul, 3 x 8 Gb, maga a modul 1600 Mhz-es.
Nálam úgy rnedezi, ahogy akarom. Véletlen, ABC sorrend (azaz mivel 01 - 02 - kezdetűek, így szzépen eredeti sorrendben vannak), vagy ha nem fér ki, akkor az utolsó pár számot kézzel tologatom. Bár elég régen csináltam ilyet.
Total Commander és mindent a helyén fogsz látni. Ne a honos nyelvű hardlinkekbe (kis nyíl jelzi) lépkedj, ez fontos, hanem a megfelelő angol nevű könyvtárakba.
Adott egy gep, rajta win 10. Dokumentumok a c/users/usernev könyvtárban.
Adott egy masik gep, rajta win 7. Dokumentumok a c/users/usernev könyvtárban.
Persze a userek mindkét gepen tokugyanazok. (tudom, a SID nem, de ez lenyegtelen)
A masik gep döglik, ezert a legegyszerubb modja a fileok átmásolásának, hogy masikbol vinyo ki,egyikbe vinyo be, aztán copy.
Fel is ismeri szepen, ad neki betujelet, mondjuk G:
Viszont ha a G/users/usernev konyvtarba lepek, akkor a C-n talalom magam. Ez igy nem vicces. Hogy a pekbe ferek hozza a jelenleg G-nek hivott hdd egesz tartalmához?
Persze adnék en jogosultsagot is, csak azt se lehet, mert nem hagyja magat.
Es nincs kéznél xp-s gep, amiben biztosan mukodne :)
Szerintem meg nem. A Virtualizáció akár tiltva is lehet, sőt, érdemes is tiltani, ha nem használja az ember, a 10-es egyáltalán nem függ tőle. Ami kell neki, az a PAE, NX, és SSE2.
én nem formázással végzem a helyfelszabadítást, így nem tünnek el a dolgaim. Pedig tudom hogy a formázás gyorsabb, több helyet szabadít fel, hatékonyabb meg minden.. :DD
Felét nem értem, de nem baj, hogy miképpenjön ide a bevétel és a megrendelés. Veszik folyamatosan a szalagot? Olcsó notebook jobban szokta adni.
Ez viszont nem mindig így van:
"Szalagrol mindig vissza lehet allitani es csak azt a par fajlt."
Szerintem Te most úgy vagy, hogy azt hiszed csak a szalag az egyetlen mentési stratégia, mert a 70es években más nem volt. Azóta kicsit fejlődött a világ (valóban, a szalag is), merevlemezes sokkal rugalmasabb, gyorsabb is, másképp bánik az üres hellyel, jobban tervezehetők az inkrementális mentések és 4-5-X évvel ezelőtti cumót is sokkal gyorsabban visszakattintok. Akár távolról is... Merevlemeznél garantálhatóbb az olvasás is, szalagnál gondolom mindenkinek ismerős volt, mikor éppen tisztítószalagért vonyított a magnó, aztán nem olvasta hetedikre sem. Ezeket valahogy nem szeretném újra látni, bár az új cuccok egyre jobbak, viszont egyik a vasban drága, másik a szoftverben/licenszelésben. Mindenki számolja ki magának, de ekármerről nézzük, a szalagos egyre lentebb csúszik.
A tartalék gépemmel ugyanez a baj. Az Intel processzorok között van néhány tipus (ezek listázva megtalálhatók az interneten) aminek kb. 1%-a hibás. Ez a hiba update-eléskor jön ki ezért nem engedi feltenni a Win10-et. Win 7 és 8-on nem zavar észre sem veszed. Lehetséges, hogy te is ebbe futottál bele. Kiírja mielőtt kilép az update-ből.
Üdv ! Nemtudom ide tartozik-e , de elnézést kérek ! A gépemen Win7-van és legális , nemtudom frissíteni a Win 10-et . állandóan eggy hibát ír ki .és visszamegy az eredeti op-rendszerre . Frissítetemm az Updattét , akkor is . Vélemény- tapasztalat ?
Akkor elég a freemake video downloader. Először azt töltöttem le, az le is töltötte rendesen, amit akartam, csak ugye nekem konvertálni is kellett, ahhoz volt szükség a másik programra (ami egyben letöltő is amúgy). A flash video downloader nekem szétszedte két fájlra, csinált egy néma videót, meg egy audiofájlt, ami viszont el sem indult még külön sem, nemhogy a videóval.
Azért megoldom ám (:- Játszós gép ilyen volt, de már minden mindenre rinyált, hogy régi plugin, letilt, akármi, aztán ott morgolódott magában és fennakadt a szeme. Aztán szükségem sem volt rá, most viszont olyat talátlam, hogy he.