Sziasztok.SOS segítség kellene.320i nem indul.Semmi előjel nem volt,csak megálltam vele majd ezután nem sikerült beindítani.Indítózik motor forgat,de csak 1-2 másodpercre indult be alapjáraton,utána leállt,azután pedig semmi. Levettem az akkusarut 10 percre,majd ezután ismét beindult 1 pillanatra(motort nem lehetett felpörgetni),azután pedig megint semmi.
Az enyém -3,73-as sperr 8 lamellás aszimmetrikus, új csapágyakkal, 120nm-es élőfeszítéssel, lamellák, olaj 3000km-rel ezelőtt cserélve kb, azóta legtöbbet egyenesen ment. És ha jól tudom, hamarosan eladó lesz ;)
A cimbora e-bayről rendelt, kinézetre pont olyan, mint a Schmiedmanné. Kb 50 ezer HUF volt. Én is onnan pályázok:)
Az eredeti, 228-as kuplung karaktere nekem jobban tetszik, könnyebben pörög fel vele a motor, mint a 28-as 240-esével. Legalábbis a 28-ason próbálva jobban bejött.
Ezt meg tudom erősíteni, a budaörsi haverom gyártott perselyt, és olyn feszes lett, mint egy hondáé :DDDD de tényleg nagyon szuper, enyém nem lötyögős, de ha csak annyi lesz hátra majd megcsináltatom vele.
Én nem jártam sokat autópályán. Országúton meg gyorsabb a rövid áttétel:) Nem nagyon fordul elő az, h 200-nál még tolnak. Addig meg a gyorsulás számít. Meg kanyargós úton is.
Autópályán a tiltás nélküli 3.2-es is lomha, ha ültél már ezres motoron:)
A kompótnál már az volt a szempont, hogy kanyarban legyen sokkal gyorsabb, illetve kezelhetőbb, ha megindul a segge. Tavaly még kicsit motoroztam az R6-tal, de már megkoptak a reflexeim a 200-as tempókhoz, évi párezer kilométeres gyakorlattal öngyilkosság gyorsan menni. Más volt az, amikor 50.000-et mentem kb, és pályán is ezreket.
Már túl vagyok a ZF váltó cseréjén (ami 328i alatt volt), plug&play, de azért még kapott hozzá (hozzá passzoló) nagyobb kuplungot is. Állítólag az E46-os hatos váltójánál már trükközni kell.
Szívósor csere is megvolt, most a kipufogón, meg a hangolásuk (chip) lesz soron. Ezt leömlőnek érdemes, vagy a proex-re bízzam azt is?
A kompakt váltókulisszáját Zsolty rendberakta, kuplung is új, maga a váltó sem rossz.... De azért az ugyanolyan korú, futású LandCruiser meg Primera váltója sokkal jobban kapcsolható. A Laguna meg a vödör takonyban kavarászás esete, ott azt sem könnyű megszokni, hogy a hajtáslánc mozgását az utastérben a váltó ugrálása jelzi :))) Mind a négy autó 200+e km, 1998-as gyártás, egyik sem volt ropira törve, de ilyen idős korra kijönnek a különbségek. A Laguna volt a legolcsóbb autó, ez érződik minden pontján, a Nissan sokkal precízebbnek tűnik, de a periféria hullik szét szép lassan (önindító, ABS, szellőzés), motor-váltó tökéletes közeli. A BMW utastérben a leggyengébb (lógó tető, kárpitok, zörgések, itt senkinek nem kell bemutatni), de rendbe rakott motor-váltó-futóművel még mindig jó autónak érződik, a másik kettő nem. A LandCruiser, az LandCruiser. Mechanikailag egész hihetetlenül újszerű, minden kar, kapcsoló működése, majdnem 100% gyári futómű, kuplung, 320e km-nél. Az utastere viszont Corolla színvonal, zörög is, bár nem mállik szét, mint egy BMW tud.
Én mindig úgy parkolok, hogy sebességben hagyom a váltót. Vagy 1-esbe, vagy hátramenetbe.
Néha előfordul, hogy kinyomott kuplunggal indítva, mikor beindul a motor meglöki az autót abba az irányba, amilyen sebességben van.
Nem nagyon, épp csak érezhető, és nem mindig csinálja.
Viszont az egyesem sem mindig szar. Van hogy könnyen veszi de van, hogy nem is tudom tenni csak ha előbb 3.-at tolok. Utána viszont könnyen csusszan.
Na ezért gondolom, hogy a kuplungom nem 100as és esetleg köze lehet a problémához.
Viszont a kollégám most vett egy ugyanilyen Compactot mint az enyém, és az ő váltója is ugyanilyen.
Szóval nem tudjuk mitől van, de legalább nem egyedi probléma :D
Az E39-emen a compacthoz képest vaj puha a váltó, és rossz kuplunggal is az volt. Úgyhogy a fene tudja. lehet a szinkron van már oda kissé az 1 esnél..
Én elsőként lecserélném az olajat, ha nem volt mostanában, de legalább leellenőrizném a szintet. Nekem annak idején az E30 hidegen a kettest nem vette, amíg nem mentem vele pár száz métert. Olajcsere után tökéletes lett.
Igen az olajcsere megvolt, hibajelenség változatlan.
Van egy legenda, miszerint az M54B30 egy az egybe működik az M52B28 vezérlőjével. Azt nem tudom, hogy az M54 motorkábelkötegét kell-e hozzá használni, vagy rá kell fabrikálni (már ha nem passzol rá) az M52-ét. Egyedül a kipuff oldali vanost nem vezérli, de szerintem az emissziót pont leszarod te is, az a 4 Nm meg nem hiányozna...
Az M50-ről mindenki tudja, hogy vasblokkos. Ellenben az M52-ről (TU nélkül) szerintem te sem tudtad, hogy létezik belőle alu blokkos, de acél hüvelyes. Vagy igen? Mondjuk ezek után már persze, hogy igen ;).
Ez összhangban a videóban elhangzottakkal. Csak azért, hogy legyen még infó: vasblokkos M52 is van. Amcsi piacra csináltak ilyeneket, illetve brit Z3-ból is jött már ki vasblokkos M52B28.
Őszintén szólva én is azt hittem korábban, sőt, lehet így is van. A videóban nekem úgy tűnik, hogy a csóka tudja mit beszél, és egy '97-es blokkot mutat, ami acél hüvelyes. M52TU pedig tudtommal '98-tól volt.
Anno a kezeimben volt vagy 3 db 28-as blokk, szétkapva. Mindnek szép volt a bele, nem látszott egyiken sem kopás. Egyiket tudtam biztosan, hogy 220-230 ezres motor, egy ismerős vette ki a sajátjából, mert nem volt szép hangja. És érdekes, hogy a vízumpa lapátból volt egy darabka letörve, amiatt volt kis rezonancia, zörgés. Kicserétem, beraktam, és amiket próbáltam, a legszebb járású 28-as blokk lett belőle. De arról is le kellett venni a hengerfejet, mert az egyik henger 4 szelepvezetőjéből 3 megadta magát, és durván betaknyolta az olajat, még a gyertyát is beköpte.
Nos: ennek a henger palásja sem tért el a másik kettőé. Pedig az egyik aztán biztosan mostoha előélettel rendelkezett, köszörült főtengely, letört láncfeszítő tartó, a másik főtengely csapágyas volt. Egyiken se volt érezhető hordósság, de mérésre nem emlékszem.
Az ex csapágyasból az egyik haverom Miskolcon versenymotort csinált, igen jól bírta, 7800-ig engedett tiltással, majd megfőtt, de utána újra építették, és megy.....
Friss: A budaörsi cimbora (a programozós) most szedte szét a 28-as blokkját. Már volt gyűrűzve, hengerfej felújítva. (mennyit mehetett?)
Na ő mérte, de simán strokerezi, a hengerfejet portolta, meg berakja a 30i szívótengelyt, meg az M50 novanos kipuff tengelyt. A mérés eredményét nem tudom, hívd fel.
Ha megvan a száma (egyszer emilben küldtem, ha nincs megadom, szólj.:)
Nagyon elvetemült a srác, is kispista vagyok hozzá képest.
Ha a nicasilos és az megkopik, akkor annak reszeltek. Lehet esetleg hüvelyezni. Egyébként emlékeim szerint 0,07 mm vastagságú ez a réteg, nagyon nincs mit kezdeni vele.
Most még gyűjtök. Tengely biztos kell majd, aztán meglátjuk meddig, merre - és mikor lesz szent nap a bontásra. A tengelyben az lenne finom, hogy Szuromit nem akarok már, de többet a gyáritól igen, és ahogy nasszer mondja nem kéne bontani a porszáraz és tök egészséges motort, csak a szelepfedelet levenni. Na meg jó programozó van, meg dupla csöves rendszer is kerül hamar, meg 6 leömlő ok. És 200 körüli HP meg is van.
Tehát low cost, bontás nélküli projektben gondolkozok rövid távon.
Úgyse fogja megállni, hogy ne finomítson :) Logika szerint mondjuk én vennék egy üres hengerfejet, meg m54 és m50 tengelyeket, megcsinálnám és azt raknám fel.
Na de most halál komolyan?.Minek??????????Erös jó porszáraz mtorod van,minek megbontani????
NYAKADBA VESZEL EGY HAKOM GONDOT,PÉNZT UTÁNAJÁRÁST A SEMMIRE. MEGÉRI? TE érzed,de én biztos ne huligánkodnék ezzel,pediga 20 i mégcsa annyit se rud,mint a tied.
Kb egy hónapig még álmodozok. Illetve mennyi az annyi? Ha olcsó, de nem public az ár, küldd már át a fabigeza kukac freemail pont hu emilre. (igen, még él a frímél :D)
Amennyiben lenne érdeklődés, több BMW típushoz tudok szerezni megkímélt bal első ajtókédert innen UK bontóból, mert a briteknek a másik oldali kéder szokott elfáradni:-) a pistabacsi1986@freemail.hu -ra írjon akit érdekel a dolog, nemzetközi postaköltséggel, ez saccra pár e HUF tétel. 1-2 napba beletelik, mire tudok válaszolni az emailre.
Az elsőket egy cabriós sráctól vettem, dobozban újként, eladta az autóját, mielőtt betette volna, szerencsémre, mert félár kétharmadáért volt;) Most visszasírnám azt a vételt.... Pont jól jönne.
Szerintem semmi gond nem lesz, érezhető komfort különbséget nem gondolok. Anno én a Bilstein B8-at ami előre került, Cabriohoz való volt, úgy tettem coupéba, tökéletes volt.
Én elsőként lecserélném az olajat, ha nem volt mostanában, de legalább leellenőrizném a szintet. Nekem annak idején az E30 hidegen a kettest nem vette, amíg nem mentem vele pár száz métert. Olajcsere után tökéletes lett.
Az minek a tünete, ha a váltót 1-be csak úgy tudom berakni, hogy előtte betolom 3-ba?
Ha kinyomott kuplunggal csak pakolgatom ide-oda a váltót, akkor semmi gond.
Pl. lámpánál megállok, kiteszem üresbe, majd indulásnál csak úgy veszi az egyest, ha előtte húzok egy hármast. Egyébként nem recseg, s minden fokozatot rendesen vesz, az egyessel játssza ezt.
Ha valaki csak használni veszi ezeket, és csak akkor szervizeli, amikor kell (ami általában azt jelenti, hogy megáll az autó), akkor azért nem egy horror fenntartani egy 18i-t.
Értem. Szerintem ez amiatt van mert csak arcoskodás miatt veszi meg rengeteg olyan ember vesz relatív újnak mondható BMW-t, aki egyébként a Peugeot javítást sem tudná kifizetni.
Majd meglátjuk mi lesz a vége, de programozás mindenképp. Szuromi Pista azt mondta, hogy a gyári m52 rugók 7200 körülig bírják. Én nem akarok racing verdát ebből, csak egy kicsit huligán legyen, meg kellően agilis.
A hatleömlő, dupla rendszer, az biztos. A gyári szívósort lehet fenn hagyom, a nyomaték miatt, és úgy programoznám a lentebbi tengelyekkel. Kb egyelőre ez az elképzelés.
úgyis közzé lesz téve, ha lesz valami. Még ezt is tesztelni kéne jobban, van rá esély, hogy a program már nem gyári. Én nyughatatlan lélek vagyok, úgyhogy nemigen kell sokat várni.
Urak! Köszönöm a tippeket és segítséget a kárpit javítással kapcsolatban! Jól sikerült!
Végül is szélvédő ragasztó lett, sima egykomponensű.... ebbe a szar időben is 2 óra alatt szinte keményre kötött!
A felső műanyag lécet előbb bepattintottam a helyére, majd bekentem ragaccsal, és ment fel a kárpit, így jó helyere esett a pozíció, mert így kötött meg. Lehúzattuk ragszalaggal és jóóóó :)
Ilyen hirdetésből lehet jó autót venni. Erre jó példa az ezüst, amit a féltengelyek miatt vettem csak meg eredetileg, sete-suta semmi kép volt fent róla kb. Vagy a Panda, amit homályos képekkel, relatív pontatlan, szűkszavú leírással hirdettek, de az európai átlagár alatt 1500 euroval, és itthon. Meg most a Rönci, amihez a belső kép egy ajtóról volt, és két külső. Pontatlan extralista, rossz kategóriába téve, hanyag leírás. És szinte elérhetetlenek voltak telefonon, emailre nem válaszoltak, címet még kiutazás előtt sem akartak adni. De végül Zsolty megszervezte, és hazajött, akksit és olajat kellett cserélni benne, minden más újszerű. Ugyanannyiba került, mint itthon egy ugyanilyen, minusz 200.000 km :) igaz, a sallangok meg plusz 3500e, ennyi a kinti vétel extra költsége.
Sosem jön vissza, de ha jó lesz, akkor még mindig olcsóbb, mint a polcról levenni egy GT86-ot - ami bizonyos szempontból mindig jobb lesz, másrészt fos négyhengeres a hangja, és egy hosszú váltó van párosítva egy alul gyenge motorral. Én is szépen rendbe raktam magamnak az amugy sem szar alapot, mivel nem tervezem nagyon megbontani (max sperr), aki megveszi, az relatív olcsón fogja tudni használni. De nem M pakettes, így sokáig parkol még Környén valszeg. Vagy leviszem az árat addig, amíg valaki kihagyhatatlannak véli :)
A fokot nem tudom, de nem olyan hegyes, mint a M52B25-28-é, plusz 1 mm-rel nagyobbat nyit, tehát 9 helyett 10 mm. Budaörsi cimbora most építi ezzel, onnan jön az ötlet. Láttam az eredetit, meg ezeket is, ha nem is nagy, de szemmel látható a különbség. Ezekkel még lehet normális alapjárat, nem úgy, mint már egy 272-es tengellyel. Nekem olyan volt, Szuromitól. Jó volt, jó volt, de egy szolíd edition egy jó programmal sztem jobb utcára.
"Valaki megnézte már innen ezt az autót, kicsit fikázva volt."
Hát ja fikáztam. De mit lehet tenni ha sérülésmentesnek van hírdetve (kiemelve nagybetűvel), majd amikor elővettem a rétegvastagságmérőt azt mondja a nepperúr, hogy: "de jó , hogy hoztad én nem is mértem meg" A tetőn kívül a gyári értékek sokszorosa mérhető körben mindenhol. A elöl-hátul megkapta a rozsda az íveket, pótkerék öbölben akkora dzsuva van mintha halastónak használták volna. Alulról nem néztem meg mert süppedős homokban állt de nincsenek illúzióim. Sok apró leverődés, sérülés van körben mindehol, a hátsó szélvédőkéder szét van porladva. Amikor én néztem 630-ért ment, közben ha jól látom már másik neppernél van és megint felment az ára. Ezzel együtt szerintem sem reménytelen mert legalább gyári, meg aztán ezek olcsóbbak már nem lesznek.
Igazábol a fő csalódást az okozta, hogy elhittem amit írtak róla a hírdetésben én örök naív optimista...
Igazatok lesz, csak OT vizsga van, de ahhoz 30 évesnek kell lennie az autónak. Azonban 25 év felett már jöhet a youngtimer biztosítás egy 2013 év végi cikk szerint. A cikk alapján az M3 biztosan játszik szerintem, de egy 92-es és 93-as kupé/cabrio is sanszos lehet 1-2 éven belül, nem?:
Én is 28i függő voltam, lehet vagyok is.:) de kompromisszumok mentén lett 23i puttonyos, ami eléggé tetszik. Ennek 2 német gazdája volt eddig, de szerkezetileg és motorikusan olyan, mintha új lenne.
Ebben gyári sperr van, Nasszer tegnap érezte, hogy zár;) Motor 0 kartergázas, váltó nagyon hibátlan. Feltekert gewindével már járhatók a fekvőrendőrök is.:)))
Most örülök, mint majom a farkénak, hogy jó áron egy ilyet fogtam ki. Vannak ezen is javítani, építeni valók, de ahogy írtátok, 1 milla, vagy 2-ből milyen modern autót veszek? Élményfaktor 0-ást, bár e46 modernebb, talán szebb sokaknak, de abból lesz az aktuális gipsywagen. E46-ban meg hol van sperr? Az ASC nem ugyanaz.
Szóval én is igyekszem megbecsülni, építeni, szépíteni. És akár ez is lehet majd stroker, úgyse fogom megállni, de egyelőre ez a teljesítmény is meggyőző. Talán, majd, ha elfelejtem a doblózást.
Jut eszembe a kérdés: m54b30 szívó vezérműtengely nincs-e valakinek? 10 - 15%-kal több levegőt bír beszívni.... ,meg m50 novanos kipuftengely. A kettő hatékony... Prpgramozó is van már.:))))
Ebben a topikban gondos tulajok vannak és a nagy részetek szerintem abba az irányba halad, hogy hobby autónak fogja megtartani az E36-ot, adott esetben megcélozva a youngtimer minősítést. Akkor lehet majd igazán jó talikat szervezni.
Csak a szar, nagy motoros luxus, az is inkább a fogyasztása miatt. Ilyen szempontból szerintem nem veszélyes egyébként a 9-10 liter, főleg 310 forintos benzinárnál.
Ha valaki talál egy olyat, aminek azért valamennyire leliismeretes tulaja volt, és nem németországi román meg török cigányoktól hozták be 400 euróért, akkor szerintem egy jó alternatíva a mindennapi közlekedésre. Neked is azért kerül sokba, mert tuningolod, baszogatod, csomó mindent kicserélsz, aminek amúgy még semmi baja. Az enyém is ezért van sokba - többek között. Van/volt egy csomó alkatrészem, aminek különösebben semmi baja, de biztos ami biztos alapon azért kicserélgettem.
Most, hogy próbálnék venni valami normális off autót, megnéztem párat, beültem, kipróbáltam... hát siralmas! Mind műszakilag, mind esztétikailag olyan leélt romok vannak 1-2 millió forint között, hogy az embernek az életkedve is elmegy.
Teljesen igazad van,de attól hogy kicsi a kinálat,meg kopnak ki az e36-ok,attól még lehet igényes képeket feltenni.Én egyszer adtam hahun kocsit,de amig csak összetaknyoltam a hírdetést senki nem hívott..mikor kicsit több ídőt szántam rá ,és módosítottam már csörgött a telefon..
senki nem akar elindulni egy országjárásra,egy nem Őszinte hirdetés miatt.Erre próbáltam célozni
Tegnap föttögős barátomnál jártam.nem birta leszedni az olajszűrő fedelet.323í szintén.Mondok akkor viszek 36 os kulcsot .Oda van irva a fedélre nyillal,hogy nem tépd bele.......Köszi előző tulaj.csőfogóval nagynehezen sikerüt,úgy hogy majdnem hátralöktem az egész verdát sikerült-de már dühböl kinyitni.nem volt mese olaj leengedve már.de megoldottuk.de az is egy tök jó alap,a lenti "mosós" hoz képest fele annyiból.Más mint a 20 i,mind menésre,mind hangra.meg az a sperr.
6 azaz hat darab autó van amiből 1 nem is az, egy automata touring, egy meg pemzlivel van fekára mázolva. Elmúltak már azok az évek amikor utánad dobálták ezeket.
Vagy hozol magadnak, vagy veszel egyet amiből lehet még autót csinálni.
Tényleg szar, ha kivan szakadva az ülés de az mondjuk 20 ezer a bontóban, egy komplett kuplung kettős tömegűvel meg 200.
Igazad van, igénytelen a hirdetés meg az autó sem az a rohanok érte típus, de ha valakinek magyar papiros 28i kell, annak sajnos ma már a szarban kell turkálni.
Nem azt írtam, hogy meg kell venni, hanem hogy ha ilyen kell, meg kell nézni. Amúgy sem a fórum előtt ülve kell autót vásárolni.
És nincs kiszakadva a beszálló combtámasznál az ülése....Á az irigység..... de ja igy néz ki egy hirdetés,amin az ember elgondolkodik,hogy elinduljon-e megnézni.
de nem nyilik a verda ennyi pénzért, vagy a mama retiküljében maradt a kulcs????Nincs belső kép.Vagy nincsen belseje,Vagy elfogytak a 100 forintosok a a porszívóhoz,
Igénytelen szarszemészar hirdetés,főleg azzal a csodálatos kipufogóvéggel.
A vesék egyformák, csak régi típusúak. A lökösből valóban hiányzik egy díszléc. Nem tűnik kiemelkedőnek, de gyári 328i. Ha ilyet akarsz, talán megér egy megnézést.
Kollégák! Kupéban hogyan kell leszedni a HÁTSÓ kárpitot? Mit kell kiszedni, kiszerelni, és hogyan hogy ne törjek el semmit? Sajnos a műanyagok nem a barátaim...főleg a pattintós rész. Köszönöm!!!
A Sika ragasztókkal nagyon jó tapasztalatom van. Ahogy kolléga írja le kell valamivel szorítani, ezeknél az a lényeg, hogy az előírás szerint kell felhasználni.
Tehát, ha egy félóráig kell pl a felületen hagyni, akkor úgy kell, majd a lehető legnagyobb erővel egymáshoz kell nyomni. Ne ez érdekes egy műanyag, elég szabálytalan felület síkon.:)
Én Pálmatexszel is próbáltam, tetőre textilbőrt felragasztani jó volt, bőr ajtókárpitra kevésbé, bár kb 1 évet kibírt lógás nélkül.
Amúgy Mátészalkán van egy hondás barátom, (nem ellenség, tök normális, csak egy kicsit hibbant) aki pont autóbőr javítás, ragasztással foglalkozik, megkérdem tőle a tutit, megosztom.:) vagy megadom neked a számát.
Obiban láttam valami ragasztó sprét, ami megtisztítás után alkalmas textiliák, bőrök műanyaghoz ragasztására, valami kristályos szerű anyag van benne, kb 4.000 Ft.
Nemsokára olyat veszek, a lógó tetőkárpit már teljesen lejön, a tartólapot ledörzsölöm tisztára, aztán azzal ráhúzom, csak legyen jóidő.
Márkatársak! Egyszer már kérdeztem, de nem biztos, hogy jól emlékszem ... de ha ajtókárpitot akarok renoválni, szélvédőragasztót kell vennem, hogy a műanyag elemeket normálisan a helyére ragasszam? Milyen anyag ez? Milyen színű a ragasztó? Nekem valami feketét mondtak. Jó lesz az? Köszönöm!!!!
+ egy masik kerdes. Ezt a felso lec muanyag elemet hogy allitsam be, hogy jo legyen? Honnan tudjam jo szogben all e es hogy johelyre ragasztom?
Csinálok képet róla hétvégén. Nem tudom mennyire hasonlít a gyárira, mert az enyém már festett is volt, meg repedezett is. Attól sokkal jobban néz ki :).
Én anno kipróbáltam az M50b25 injektorokat a 28i motoron, ha már M50 szívósort raktam. Hörbölt, borzasztó szegény volt a keverék. Rendesen szar volt, Siemens vezérlővel, a Bosch-hoz való injektor.
Csak emlékezetből:
- 20i, fehér: 170 ccm,
- 25i, zőőd: 190 ccm,
- 28i, lila: 240 ccm.
Azért van különbség rendesen.
Asszem az m52b25 is ugyanaz a szállítás, mint az M50b25. A színt még nem néztem meg, de a fentiek alapján az m50 zölt. (még van belőle pár db, épp hétvégén találtam meg)
Én ugyan csak képről láttam S52 motort. :D de úgy rémlik, hogy a szívó oldal nem igen hasonlít rajta semmilyen M52 motoréhoz. Ezek egyébként egyforma üzemanyag-nyomással működnek? Mármint az S52 meg az M52?
Micsoda lelet! :)))) Azért a cápa is menthetőnek néz ki, meg olcsó.
Moszkva: A 3-ik szomszédunkban apám egyik barátjának volt ilyen, csak sárga-fekete (gyári megoldás volt!). A környék egyik legszebb autója volt a 80-as években.
UZ rendszáma volt, megörökölték, 15 év állás után valami gyűjtő megvette, 40, vagy 60 e km-rel....
Fülünkben még ott rezonált a V8-as Audi hangja, mellkasunkat szorította a nagyon gyanús bálnamerci emléke, de mentünk tovább. És vettünk autót. Tovább »
Honosítanék egy 1992 ben született de 1996 állt forgalomba lévő E36 os 316i - s BMW - t. Átment mindenen, karosszéria, alja, új gumik, teleszkópok meg miegymás felújítások. Sőt még euro II be is sorolták de a co. Az kibaszott magas, nagyon magas. Már csak ezt az egy adatot vizsgálják, aki nekem ezt rendezi, igen nagy arányba etanolt tankolt de csak pár tizedet csökkentett. Alapjáraton jó, de utána nem.
Azon már túltettem magam, hogy katalizátor is kell de 160 ért találtam az Unix - ban, ennél esetleg jóval olcsóbban nem lehet hozzájutni ami jó is ? A mindenféle tesztelgetésekre már nem akarok költeni, hogy mindig 17 ezer s meghasal az autó.
Próbálnám tesztelgetni a első körben a légtömegmérőt (elég tetemes fogyasztás, nem túl veretes teljesítménnyel) lehúzásos módszerrel, de ahogy lehúzom egyből leáll a motor, illetve ha lehúzva próbálom indítani akkor max 1-2 ütemet megy és ledadog. Nem kéne valami középértéken elketyegnie azért? 318is automata. Köszi
Ne legyél naiv, a viszkónak semmi köze a vízfogyáshoz. Nem lehet, hogy nem is volt víz a hűtőben, azért volt hideg? vagy valami vízköri gebaszod van.
Csak egy példa: a nevelt fiam autójában vízpumpa lapátok letörtek. Plusz a darabkák jól eltömítették a motortömb vízfuratait, nem volt keringés, forrt a víz. De az még vízveszteségig el se jutott.
Persze nem akarok ördögöt festeni a falra.
Másik sk amatőr húzás: anno e30 Is-nél hűtő csere után nem volt megfelelő légtelenítés (nem emlékeztet a tiedre?).
Elmentem vele 50 km-re, városi dugóban egyszer csak felszaladt a hőfok, a benne maradt vizet kiokádta. Jó nagy légzsák maradhatott benne, nem volt elegendő a légtelenítés, egy légdugó miatt megforrt. Majd utána egyre több vizet evett, és egyszer csak meg se bírta forgatni a motort reggel. A gyertyák kivétele után megforgatva az egyik hengerből kilőtte a vizet jó magasra.:DDD Sajnos ott lerepedt a hengerfej is a főzés után.
Jó tanulópénz volt.
Ha vízveszteség van, mechanikai hiba is van, ilyenkor viszkó nélkül is tök jól kéne működnie minden bmw motornak.
Én sem szeretem a szürkét, ezt eleve donornak hoztuk be, csak jobb volt, mint amire számítottunk, a németek elkezdték rendbe rakni, és egy hujeséggel elakadtak :)
Garantáltan nem futott sokat, nagyon újszerű volt, amikor bekerült, és én összesen mentem kb 6-7000km-t az autóval, ebből 3x Prága, ami 3000km. Azt nem tudom, hogy be lehet-e más alá is tenni, Zsolty szerelte:) De a kompót hátsó futómű azért más, mint a többi E36, eleje ugyanaz.
Jaa, hogy ez a kompót alatt van. Tehát ez egy Koni coilover, ha jól értem. Aztán ez bármelyik E36 alá be lehet tenni? Jó lenne tudni a szerkezetről valamit, mert ha igen (és nem futott 200 ezer km-t), akkor akár még érdekelhet is engem.
Pontosan mi a kérdés?:) A kocsi Zsoltinál van, kiszedni is ő tudja alóla, illetve megmutatni működés közben. Ha az külön elmegy akkor a sperrt is kiszedem, és "üresen" lesz eladva a kocsi.
Ezt a képet találtam róla:
Hátul állítható rugók vannak, az eleje szintén állítható. Nekem legmagasabb álláson volt, mert sportolásra végül sosem használtam - és mivel alig futott az autó, nem is állítgattam. Így pont jó kompromisszum volt, utcára, nem billegett, de még valamennyit tudott rugózni. Autópályán kimondottan komfortosan. Pályára azért nem lett volna így tökéletes.
Na srácok még mindig fűtés.A hétvégi sok órás vajúdás eredménye,hogy van némi fűtésem mindkét oldalon.Viszont elég gyenge,a fűtéscsap volt a gyanúsított,viszont a kormány alatti burkolatot leszedve,a radiátorhoz menő csövek forróak(kézzel alig lehet megfogni),ami szerintem azt jelenti hogy a csapon át jön a meleg víz(2 cső forró,1 langyos) ennek ellenére a befújt levegő,csak langyos.Esetleg valami tipp?
Jó ötlet:) Egyébként akinek akkor régen eladtam, az újra eladta és az új tulaj kb. 600m-re lakik tőlem. Bármikor láthatom az autót, de már nem nekem kell szívnom vele:D
Én a 3as kipufogóra vágyom. Ez olyasmi stílusú mint M1.5 volt, azon is volt szárny meg nagy kipufogó, nem? Már teljesen kikopott az emlékeimből meg a fórum is leült, dobhatnál be képeket róla :)
Sziasztok, talany a kobon: e36 320i tobb havi allas utan (elotte hibatlan) felfor a hutviz nincs meleg futes, uj : vizpumpa / termosztat / termosztat haz. Ezek utan futes hol van hol nincs, ismet a mutato belemegy a pirosba par percig aztan vissza majdnem fuggolegesbe. Viz 50 km kb 1 liter fogy.
Régen írtam ide, ebben az évben még egyáltalán, úgyhogy BUÉK mindenkinek ... ! Viszont folyamatosan olvaslak benneteket, és sok sok dolgot tudok meg tőletek mindig .. :)
Most a véleményetekre lennék kíváncsi úgy általában .. ugyan nem E36 hanem az E46 325ti Compactokról.
Gondolkodom hogy esetleg veszek egyet a E36 316i helyett, a Compact mérete miatt nagyobb nem jöhet igazán szóba mert nem fér be az asszony Focus-a mellé a beállónkra.
Valamint kérdezném hogy esetleg nincs-e valakinek egy bajuszléce vesékkel Cosmosschwarz Metallic (303) színben valamint patentok vagy pókok vagy hogy hívják őket amivel a díszlécet lehet az ajtóra feltenni ...
Mivel itt van a a Mátra a lábunk előtt a hó végett szinte minden nap fenn voltunk .Negatív élmény: X1-es bmw , szőke hölgy és barátja, barátnői ....Táblák figyelmen kívül hagyása , előzni tilos.., irányjelző használata , elsőbbség adás szánalamasan nem sikarült.Ha bunkó lennék megosztanám a rendszámot de nem akarom csak ennyit egy hófehér X1 ..totál idióta...az ilyenek végett vannak a gondok!
Hát úgy, hogy a pont ilyen tüneteket szokott produkálni. Hektikusan jön a hideg-meleg itt ott attól függetlenül, hogy mi hova állítasz. Nem mondom, hogy biztosan az a rossz, de azért elég valószínű. Légteleníteni pedig pont úgy kell, ahogy írtad, előbb-utóbb kidolgozza magából a levegőt. Én a légtelenítő csavart és a kiegyenlítő sapkáját is le szoktam venni, kézzel esetleg húzgálom a gázt, nyomkodom a csöveket.
Na akkor.A motor nem melegszik túl,eléri az üzemi hőmérsékletet és az óra szépen beáll középre.Gondolom ha rossz lenne a vízpumpa,akkor melegedne a motor. Az autót 2 hónapja vettem,vásárláskor már jelentkezett ez a hiba(mármint az hogy a baloldal hideget,a jobb oldal pedig meleget fúj) az eladót kérdeztem mióta csinálja ezt,de azt mondta hogy eddig nem csinálta(megbízható ismerős az autó 2 hónapig üzemen kívül volt).A hosszú állásnak tudtam be a fűtéshibát.Ezután itthon átmostam a radiátort amennyire tudtam,és légtelenítettem a rendszert.Ezután kb 1 hétig minden jó volt,majd minden kezdődött előröl,tehát bal fűtés nincs jobb van(elég gyenge)de ha a motort pár másodpercig4-5ezres fordulaton tartom akkor utána jó.Légteleníteni úgy próbáltam,hogy az eleje magasabban áll,kiegyenlítő feltölt,kupak vissza,légtelenítő csavar ki,majd járatom kb 2ezres fordulaton üzem melegen.A baj hogy felváltva jött levegő,víz 1óra után feladtam kb 1.5l fagyállót kinyomott a kiegyenlítő tartály pedig tele van.
Hát vízköves nem lesz tőle. Ha nincs időben cserélgetve, akkor simán marja a blokkot meg a hengerfejet, darabok válnak le róluk és ezektől lehet dugulás itt-ott, de azért nem jellemző. A kollégának simán szar a fűtéscsapja szerintem.
Nekem egyszer frankfurtnál letört a viszkóm a darabok azóta is keringhetnek a rendszerben. A hűtőben a víz forgásiránya szerinti oldalon szerintem meglesznek. Termosztát nélkül kell menni vele. És akkor a nagyobb darabok is lejönnek a blokkból amik amúgy nem férnének át a nyitott termosztáton.
Na megvolt a radiátor átmosás,és úgy látom a víz könnyen átfolyik rajta.Viszont nem sikerült légteleníteni a hűtőrendszert,valaki leírhatná hogy pontosan hogy kell. Az egész rendszer tiszta levegős maradt.
Úgy hogy az autó most lépett a 21-ik életévébe,és előettem bizonytalan számú tulajdonosa volt.Új kocsim még sosem volt,használt viszont elég sok és szinte az mindnek át kellet mosnom a hűtőrendszerét.Tapasztalat.
A fűtéscsap jó,viszont már próbáltam vízkőóldózni,de szűk a hely és nem férek hozzá rendesen.Nem tudtam mindhárom csövet lehúzni.Mellesleg van valami csodaszer ami jól oldja a vízkövet,de nem marja szét a radiátort.Ecetet,trisót,citromsavat szoktam használni,de egyik sem az igazi.
Helló.1kis segítségre lenne szükségem320-ban nincs fűtés digit klímás.Vízhőfok szépen beáll középre,ezért gondolom a termosztát jó.Viszont baloldalon teljesen hideget,jobb oldalon pedig csak enyhe meleget nyom.A jobb oldalon régebben erősebb gázadásra megjött a meleg,de ma már semmi.Arra gondolok hogy a radiátorom esetleg vízköves,de nem tudom rendesen kitakarítani,mivel nem férek hozzá a motortér felőli csövekhez.Remélem tud valaki segíteni,előre is köszi.
Remélem eligazodsz a robbantott ábrákon. Itt elméletileg mindent meg kell,hogy találj hozzá.Képre kattintva egy listát is kapsz számozással,cikkszámmal...stb
Köszönöm a segítségeket, holnap bele is vetem magam. Kicsit más: műszerfalon klíma fűtés szellőzés stb semmi nem világít, de gondolom kéne neki. Hogy lehet ezeket megnézni, cserélni, illetve milyen izzót nézzek hozzá? Még mindig e36 compact '00. Koszi előre is a segítséget!
Ezeknél le is szokták írni, hogy gyári felnivel nyomtávszélesítő szükséges. Megéri ez a csere? Amúgy nem tudom, hogy egyezik-e a rugó. Lesd meg realoemen, egyezik-e a cikkszám, ennél jobbat nem tudok. Én arra tippelnék, hogy a touring erősebb, de ez tényleg csak tipp. Gagyi gewinde, vagy miért akarod lecserélni?
Egy kis segítség kellene: 323 Touringba lengéscsillapító cserével kapcsolatban van valakinek tapasztalata Bárdis Sachs ill. Bilstein gátlóval? Az alváz szerint M-es futómű van alatta. Ránézésre hogy lehet megállapítani, hogy ami benne van, az valóban M-es-e? A Sachs az a sima futóműhöz van, a Bilstein meg az M-eshez. A kettő kompatibilis, vagy teljesen más? Melyik menjen bele?
Segítsen már valaki: Touring és cabrio hátsó rugók megegyeznek-e, ill kompatibilisek egymással? Mindkettő M-fahrwerk és mindkettő 23i.
Magyarul csere ajánlatom van a gewindére, gyári M-tech gátlók/rugókra, amit szeretnék kihasználni.:)
Egyébként azon túl, hogy a gewinde a gyári ET 46-os stiling 30-as felnibe beleér, nem sok bajom van, sportos, de nem oly veszélyes a rugózása, kivéve, hogy kurvára nincs köze a gyári megoldáshoz. :DDDD Persze hogy beleér, hisz a gátló szára sokkal vékonyabb, mint maga a rugóstag. Kb ET 35 talán már jó lehet, de nem tudom, sztem szélesebb gumival az se fér el.
A kapcsoló a B oszlopon lévő cuccba van építve, ahová az ajtó zárja beakad. Sajnos műanyagból van, és hajlamos elkopni. Meg lehet sufnizni, vagy lehet venni újat. Én annak idején megvettem, mert megfizethető áron van.
Igen a problémánk hasonló. Kapcsolóra gyanakszom mert pár csapkodás után van, hogy jó. Aztán van amikor menet közben gondol egyet és kapcsol lámpát. Nem gond mert az utastér lámpa kapcsolható, de a lábtér nem. Még adok egy tisztítást a panelnak is a lámpán mert a kislámpák is vacakolnak néha. Köszi a segítséget.
Bár nem tudom pontosan egyezik-e a problémánk, nekem menet közben csinál diszkófényt az autóba. Gondol egyet és ég. Aztán elalszik, villog, hunyorog stb...
Én is ugyan ezzel a problémával küzdök. Tudomásom szerint az ajtó "zárfogadó" részében (nem tudom hogy mondják szakszóval) van a kapcsolója. Ha nyitva van az ajtó, akkor is tudod ott működtetni. Bár, hogy mi okozza a problémát, még nem jöttem rá. :(
Kis segítséget szeretnék kérni, ugyanis teljesen új vagyok a propellerek világában. E36 compact 2000 évjárat. A belső világítás elég kaotikusan működik. Hol elalszik hol nem. Kérdésem a következő, hogy az ajtókapcsolót vagy annak megfelelő alkatrészt hol keressek az autóban?
Sziasztok! Valaki meg tudja nekem nézni, hogy gyújtásnál a kontroll lámpák között az üzemanyag visszajelzője ég-e? Mert szerintem kiéghetett. Köszönöm!
Állítható magasságú Koni, ha sportosat akarsz. Tudok is eladót, közel új, de az új ár harmada-negyedéért:) Persze a gyári futómű lehet olcsóbb így is ;)
Prémiumot nem tudnak gyártani az igaz. Viszont sokat kísérleteznek, és születnek érdekes megoldások, mint a Laguna kupé feneke... Vagy a Citroenek orra. Az kétségtelen, hogy technikailag ritkán előremutatóak, bár a Citroen hidrós futóművét vette anno a Rolls is, de összeségében formás, primitív kisautókban a legjobbak. A prémium próbálkozásaik különc perverzeknek valóak, az még nekem is sok, mint Avantime, C6...
Hali bocs egy kicsit off E 46os 2003as 2.0liter dízel 150le mennyire bírja a hátsó főtengelyszimering? 250ezer van benne és kettőstömegűt kell cserélni. Por száraz csak vacilálok hogy most cseréljem vagy sem. Mercinél ismerek 800e kmest is amin nem kellett cserélni. Nem tudom BMW hogy van ezzel????
Ezekkel a megállapításokkal nehezen tudnék vitatkozni, mert kevés adatot tartalmaz :-)
Azt hiszem nehéz lenne megemlíteni az elmúlt pár évtizedből befutott francia/olasz prémium autót (mert szerintem azt a legnehezebb feladvány megcsinálni).
A Golf nem ugyanúgy néz ki 20 éve, de mégis Golf jellege van, ezt szerintem nagyon jól csinálják.
Persze ízlésen nem igazán érdemes vitatkozni.
Egy W204 Merci például tetszik, pedig nem dívatos ívelt formavilág. Mellette egy E60 is tetszik, ami pont más irány. Viszont sok francia nincs befejezve, észrevetted? Szerintem a kétharmada ronda hátú.
Legalább kísérleteznek. A Golf 20 éve ugyanúgy néz ki :) Ezzel szemben egy Kaktüsz.. :) Nem mondom, hogy mindegyik tetszik, de Olaszországban, Franciaországban is kevés gyártó ellenére színes az utcakép, a németeknél olyan kocka...
Hát nem tudom, nekem a BMW belsőről sem az jut eszembe, hogy hűde szép :) És akkor nem beszéltem az LC-ről, szerintem azt designer nélkül tervezték mérnökök...
Nekem rögtön elmegy a kedvem az egész naptól amikor meglátom a Laguna belsejét reggel. Botrányosan ingerszegény. Franciából nekem eddig a C4 volt ami bejött kívülről-belülről, de az meg csörgött-zörgött és havonta a szervizben volt. A Renault megbízhatóbb, de elképesztően unalmas.
Ez így van és pontosan érezni, hogy mindenen spóroltak. Nekem mostanában jobban tetszik a francia/olasz vonal, mint az egyen német opel/VW/ford, de rosszabb minőségű autók. Kényelemmel, dizájnnal, ötletességgel kompenzálnak, de cserébe el kell fogadni, hogy nem az olajcsere a legnagyobb költség, mint a Toyotánál...
Ha jól tudom 98 környékén egy új compact 5 millió körül indult egész 8 millióig. Egy brava meg 2.5-3 körül.Kétszer annyiból csak sikerül tán jobbat összehozni.
Sziasztok nagyon elvagyok keseredv mert nem tudnak segioteni ezért irok ide hogy ti hátha tudtok nekem az a problémám hogy gyujtáskapcsolóm az be szart és csere volt de vele együt kilet cserélva az ews meg a motorvezérlő is és nem akkar be indulni vagyis nem sziv a benzin szivatyum igen a benzin sziv az müködik mert jó kocsibol let kivéve meg meg néztem aksival is és ugy bug de ahogy be kötöm és inditanio akkarnám nem bug csak teker az öninditóm de nme indukl be kérek mindenkit aki járt már igy vagy csdak ért hozzá az irjon hogy meg tudjam oldani a problémát kösszönöm elöre is
Engem az döbbent meg mindig, hogy ezek a hirdetők nem fogják fel ésszel azt, hogy alapvetően 2 dolog szükséges egy autó eladásához:
1. Értelmesen megfogalmazott hirdetés.
2. Kívülről tiszta és belülről kitakarított autó.
Nem lenézendő, ha valakinek nem megy a helyesírás, de ebben az esetben akkor kérjen meg valakit, hogy írja meg neki a hirdetést. A koszos autó viszont azt tükrözi, hogy igénytelen az ember mert 2 ezret sem akar arra szánni, hogy rendezettebb legyen az autója vagy ez eszébe sem jut. Ez pedig már egy intő jel arra vonatkozóan, hogy az autót csak használták, de nem költöttek rá. Az a gond, hogy baromi sok az ilyen fajta sötét ember akinek addig terjed az agykapacitása, hogy a három betű (BMW) az "qrvára raj a gádzsiknál és a gádzsóknál". Aztán tankol bele 2 ezerért. Múltkor mesélte nekem valaki, hogy egy "no roxa áj" jár hozzájuk olajcserére és amikor bemondták az összeget ez volt a válasza: Hülyék vagytok, ez qrva sok, én még sohasem tankoltam 3 ezerér többér bele! Egy E60-al volt ott.
Kicsit sok az ismétlés, de párhzamosan jellemzően több autóm van, és érzésre azért van különbség a minőségben egy idősebb latin és egy japán/német prémium között. A latin autókban az a fura érzés van, hogy megy, csinál mindent, de a halálán van, akármilyen állapotú. A japán/BMW meg olyan, hogy a halálán is jó autónak érezni. Persze nem ismerek sok autót, de ez a benyomásom. Ha eladnám a toyotát nem lenne esélytelen egy Laguna III vagy C5 II...
Nyílván az öcsém volt hüje látatlanban is:) Nem húzták le a szerelők, egyszerűen sok olyan dolog igényelt cserét idő előtt, ami egy normális autóban tovább tart.
Kb 300e-t költött rá emlékeim szerint, egy része kopónak is minősíthető alkatrész, tehát nem horror összeg, de alapvetően egy szar autó.
Ennek ellenére én is 10 éves Fiatot vettem, 120e km-rel, mert tetszett, jó hangulatú, ügyes hóban és terepen, de ez is csak egy hitvány kisautó, minőségre. A dupla kilométeres és majdnem dupla korú E36 egy új autó érzésre ehhez képest. Az LC-t nem is hozom ide, tripla kilométerrel új autó a Fiathoz képest. És ez egy patent, törésmentes, rozsdamentes Panda.
Minden autómárkáról lehet ilyen történeteket hallani. Szét lehet cseszni bármit. Én sokféle autót szeretek, köztük a Fiat bizonyos típusait is, de egyiket sem akarom isteníteni. A hagyományos, egyszerű autókat nem szeretem, ilyen pl. az Opel Astra. Legyen bennük valami érdekes! Mire gondolok: pl. 6 sebesség, dual szervó, 6-7 személyes, variálható, tolóajtó, magas vagy épp alacsony, a váltókar a kormány mellett, morcos kinézet vagy érdekes... (Multi), igényes gyári zene... de ezek egy autóban ritkán vannak együtt. Vagy ha nagyjából igen, az jó drága (kb xc90)
Nekem most 150000 van benne, 42000 km-el vettem 2007-ben (1.2), de a kopó dolgokon kívül semmit nem költöttem rá. Az öcséd mellényúlt, vagy nem száz volt benne, vagy a szerelők jól lehúzták...Ezzel a kiolvasásdival aki nem ért hozzá pénz hegyeket lehet kivarázsolni a tulaj zsebéből. Én vettem egy kábelt, ennyi. Nekem több autópálya km van benne mint városi. 2 éve lementünk Genovába megnézni a Conta Concordia maradványait, jó kis kiruccanás volt:)
Öcsémnek volt Stiloja, 100e km-rel vette első női tulajtól. Kb 10x annyit költött rá 30e km alatt, mint én a LandCruiserre.... Igaz, az sem sok pénz, mert nekem eddig egy generátort kellett cserélni, 30.0000-ért.
Én meg a 90-es évek elején fater új kocka zsigulijával jártam, majd önálló első autónak vettem egy trabit. Kiváló motor volt benne (3 éves), de azon túl minden szar volt. Nem bírtam sokáig, igazi nagy csalódás volt a probléma mentes és erős (és háccsókerekes:DDD) lada után, kerek egy évig bírtam vele.
Csak úgy: egy év és kb 12-15 e km alatt 4 féltengely csukló kellet.
ez az e28, de nekem ez lesz a városi szaladgálós, amit gyikhuszar akar:) Henger hiányos, de mivel városinak vettem pont ilyet kerestem:) Mondjuk a turbo mar a fiókban figyel:) ez is gyári fény, csak a géptető nem:)
Kettő ment el tőlünk anno...88-91 , 316-318i . Szerintem a 316 jobb volt. Maradt még lökhárító , felni , önindító , elektromos tükör...szét kell néznem :).
Képzeld 70% gyári fényezés még, a géptető és az egyik sárvédő lett csak újra fényezve, amúgy FIVA vizsgát szeretnék, marad a felni is nekem is ez tetszik:)
Jaj de jó képek, imádom a kiscápát, na jó a nagyobb cápát is, nem is akarom eladni őket, csak már lennének készen. Annyira jó érzés ezekbe bele ülni, más világ, van lelkük még.
Azt ne mondd, hogy szívótuning, mert eldobom az agyam. Ráversz 300 ezer forintot, és erősebb lesz 20 lóerővel... Akkor már akassz rá egy turbót, az legalább kiszedi alóla a hajtásláncot meg a futóművet is :).
Az első kép a 318i-ről, ami a 323i után volt (többi kép)
94-ben 245000 ft volt a 323i, akkor 12 éves autó, extrái 5 kf felni, szervó, el.tükör kurblis tető. De szivárgott a vízbe az olaj és megváltam tőle. Pár év múlva Bp-n láttam megültetve szétcseszve...:(
318i, szerettem, csak kurblis tető és el.tükör volt. Nagyon hálás kis darab volt, 180000 ft lehetett ha jól emkékszem, de el kellett adni mert kellett a lakáshoz a pénz.
Na az talán nagyobb ugrás volt mint a ford- m3 Erninek :) 4 vagy 6 henger 320 volt amúgy? A Trabiba egyet szerettem, kézi fékkel már a 90-es évekbe be tudtam úgy parkolni két autó közé, mint később a Taxi filmekben :)
Vegyetek rohangálni 3 ajtós 1.2-1.4 Stilót. 6 sebességes, légzsák hegyek, hamar melegszik, jó nagy, csendes, olcsó fenntartani, jól is néz ki, és keveset fogyaszt (városi átlag 7,5-8), Autópályán 3200-t fordul 130-nál, 3500/140, 4000/160.
És olyan olcsó, hogy én az enyémet ennyiért oda nem adnám!
Mégse Suzuki vagy Maruti!
Ja és egy kábel, egy laptop, egy ingyenes program, és a szervíz közelébe sem kell menni.
Jól van, jól van. Azért még nem tartok ott... de ha itten felkínálkozna nekem egy tényleg vállalható, legalább többé-kevéséb ismert előéletű példány, akkor beleugranék.
A V8 az V8, és valóban az a legszebb. Bár ha én eljutok odáig, biztosan nem lesz V8, mondjuk sose lehet tudni :D de egyelőre 25d-30d amire csorogna majd haegyszertalánegykétévmúlva :D
Gyikhuszar kolléga jól összefoglalta, kinek mire kell, és mije van rá... Nekem pl nem tetszenek az újabb autók, talán még E46. Persze M4 meg Tesla meg Camaro stb... de ami elérhető lenne, és tetszik! is, az E39, E46, Signum, C Vectra. Ford, Honda, franciák, olaszok, valahogy egyik sem mozgat meg. Talán még egy négykarikás, bár kicsit az is "idegen" számomra, és csak egy utcában van belőle 3, ahogyan a WV-ből is. Biztosan keveset láttam és tapasztaltam még, és "hülyegyerek" vagyok, de nekem sokat számít az is, hogy amikor visszanézek a parkoló autómra, akkor jól eső mosoly villanjon az arcomon... Ne azért, mert keveset fogyaszt, meg Eurohanyas, hanem mert belül megmozgat és életben tart. :D
Napi 2×6-7 km-re bringa, robogó, bakancs Micra/recska swift/twingo... ilyesmik. Napi használatra teljesen fölösleges hat hengeres E36, főleg, ha szép. Én is most éppen off autó vásárlásán rágódok, ami hiába off, első autó lenne. Amit nem sajnálok használni télen, ami nem eszik 11 litert, amit beindítok egy 3 km-es távra is alkalmanként, amibe lehet pakolni, amivel nem a bolt bejáratától legmesszebb lévő parkolóba állok be, hogy minimalizáljam az ajtórányitás lehetőségét... egyszóval pont arra használnám, amire egyébként egy autót kellene. Az E36 maradna hétvégi örömautó, hobbi, csak hogy tudjam mibe locsolni a pénzt :). Gondoltam arra is, hogy eladni, és venni valami normálisabb, fiatal vasat, de ezt az ötletet elvetettem elég hamar több okból is:
- most ajtó híján sokáig nem mentem a BMW-vel. Mentem helyette minden szarral, ami tényleg csak közlekedési eszköz: Mondeo, Micra, Octavia, 3008. Hát nagyon kellett már, hogy megint megtapossam a bajort, mert minden bajom volt. Szóval biztosan hiányozna, megbánnám.
- Nem kell olyan autó, amiből ha kiveszek egy gyertyát, akkor trélezhetem a következő márkaszervizig, mert még ezt is rögtön beírja hibának és letilt mindent.
- Nem kell olyan autó, amit már az euro 5-6-10-50000 normáknak gyártottak. Kiherélt, kelletlen motorok, szenzor még a kurva anyjába is, kék lötty, koksz... nem, köszi.
Vessetek rám követ, de minden tiltakozásom és elvem ellenére egy 90 vagy 110 lovas, adagolós tdi lenne. Igen, az, amelyiknek leszakad a műszerfala, ha beindítod, amelyik kerepel, mint egy zetor. Egy A4/A6 avant, Golf, Passat... Kár, hogy a legjobbakban, legmegkíméltebbekben is benne van már a világ összes km-re.
Munkám során rengeteg új autót vezetek, bár viszonylag korlátozott körülmènyek között, de azt pont a nekem tetszö, kanyargós, kigyórsítós helyzetekben, óvatos csúszások is belefèrnek. Bátran merem mondani számomra az Opelek a legroszabbak, azokat ha van mód kerülöm, mèg a franciák ilyenek,Fiat, Cherokee, Dacia egy szint, aztán a japók(lexust nem vezettem), A Ford meglepöen jó, majd a Vw csoport-skoda, seat, vw , vègül audi. (Porschét nem vezettem) Az èlen a Bmw, szinte mindegy melyik típus. Remélem a Bmw mèg egy darabig kitart velem, ami szóba kerülhet helyette, gt86, mustang, esetleg a3-s3 Audi-5ajtós autómata quattro.
A bmw-nél maradva nekem is E39 vagy E38 az "álmom". Ha más kategóriát meg márkát nézünk,akkor infiniti fx 50 illetve bentley continental gt :) A földnél ragadva viszont most jelenleg az e36 után nem tudok dönteni,azok alapján amit leírtam az előbb C-s opel corsa,vagy ford fiesta ami megfelelne. Mást nem ismerek. Renault-fiat-citroen nálam nem játszanak. Más kis szaladgálósat nem nagyon ismerek.Legalábbis ami nem olyan "csajos" mint pl egy Honda jazz...Nekem az olyan nőies :)
Látom kicsit benned is megvan még az Opel vonal :) Nekem is pont a signum és a c vectra ,amire azt mondom,hogy bármikor jöhetne. Az E39 is álom,de nem az én pénztárcámhoz való szerintem...Ezen a videón is a 39-nek van a legbrutálisabb hangja,legalábbis nekem.
Kicsit kifejtem. Igazából itt arra gondoltam,hogy nem tudom mennyi "ideje" van még az E36-nak. Ha te is eladod pl a tiédet,nem tudom találsz-e helyette jobbat,vagy közel ugyanolyat,mert már minden második sarkon van egy E36,mindenki ezt veszi,viszont fele annyit foglalkozik vele. Gondolom közületek kevesen kedvelik az E46-ot,illetve az újabb bmw-ket,ezért kérdeztem,hogy kinek mi lenne/lesz a 36 után :) Nekem valami olcsó fenntarthatóságú,keveset fogyasztó kis szaladgálós kéne,de fáj a szívem a 36-ért,pedig van elég hibája,de nagyon szeretem. Megváltozott a munkám,közelebb van a munkahelyem,így a napi 6-7km-re oda vissza + boltba szaladgáláshoz nem igazán kell a 20i.
Én nagyon szerettem a B Vectra-t, bár csak 1.6-os volt. Érezhetően nem kis kategória volt fénykorában. Sok finomság van benne, és olcsó fenntartani. Vannak tipusbetegségek, de nem több mint más autóknál. Nekem E39 a nagy álmom, esetleg C Vectra, vagy Signum. Persze a kereteimhez mérten. Egyébként lenne vagy 10-20 autóm biztosan :D
Porsche 911 pici gyermek korom óta izgat, de nem volt hozzá még szerencsém. Sajnos anyagilag sem adná ki, ellenben kívácsi vagyok a feelingre, de most, hogy megtudtam mire hasonlít kipróbálom, egy luxuskutva még belefér :) Előjátéknak meg jó a 28i -is:)
Attól függ mire kell és mennyi a keret (mind fenntartásra, mind megvásárlásra). Ilyen menettulajdonságokkal rendelkező, hülyegyerek/élményautó nem nagyon van még drágábban sem. Szóval ilyen szempontból a legjobb választás egy sperres, nagyobb motoros E36.
De azért mondjak párat: Volvo S60R vagy S80 2,5D, valami kis pénzből fenntartható, keveset fogyasztó kombi, bakancs Micra, Toyota Auris, 7/8 gen Honda Accord, etc. Anyagiaktól és egyéb életkörülményektől erősen függő dolog.
Illetve minden mindegy alapon Porsche 911. Mindig is álmaim autója volt, aztán beszéltem egy ismerősömmel, aki vezetett is egyet, és elég jól megfogalmazta, hogy milyen volt: "Hát, kb. ilyen lehet egy luxuskurvával kefélni. Szinte szó szerint szexeltem az autóval." Dióhéjban :).
Tegnap este sikerült hóban vagy 50 km-t kocsikáznom. Hátt, 60.000 km doblózás után 20-25-nél kezdtem el igazán élvezni az e36-ozást, eleinte féltem a havas úton, de persze utána nagy vigyorral szálltam ki.
Én B-vectrat akartam e36 helyett. Nagyon tetszik a formája még a mai napig. A motorháztető-tükör,meg maga a műszerfal formája. 1.8 vagy 2.0 motorral nem is lett volna rossz. Bár sokan szidják az opelt,tesómnak volt egy B vectra,faternak egy opel corsa c. Mi meg vagyunk elégedve a corsa-val. Mondjuk a C corsa faternak 9 éves valós 90ezer km-el...szóval még használva se volt szinte,mi baja lenne.... :D Tudom,hogy mindenkinek más és más a tapasztalata,illetve véleménye,de amúgy ki mit választana BMW helyett?
Nekem is volt Corsám, 1.2 - 45PS, csak üveghangon lehetett használni, hogy ne tartsam fel a forgalmat. Azért vettem mert azt hittem keveset fog fogyasztani- nem így lett, utána még 3 autó kellett mire eljutottam az e36hoz.
Egy kis szakmai tanácsra lenne szükségem: '95-ös 318i egyik hengere nem megy, mik jöhetnek szóba? Gyertya, kábel, trafó, esetleg hengerfejtömítés? A felélesztéshez mivel készüljek? Nem ismerem a típust...hengerenkénti trafós?Milyen befecskendezés van ezen? A válaszokat előre is köszönöm!
A lengőkar kb. 2-3 év körüli benne. Valami no name,legalábbis én nem emlékszem a nevére:) Azóta nemrég cseréltem benne a talpast,meg ugye most a szilent vár rá. Sajnos itt a környéken elvittem egy hanyag emberkéhez,aki lecserélte az axiált,talpast,rugókat,meg még nem is tudom mit. A lényeg,hogy rá egy hétre vihettem máshoz mert a stabilizátor is szarrá volt menve. Nem is értem,hogy nem vette észre...
Nem együtt kell váltaniuk. Legalább is nekem úgy van, ahogyan írtad, mivel a napi számlálót 100 méterenként tudod nullázni! Tehát ha a napi számlálót 10,5-nél nullázod, akkor 500 méter lesz a "különbség" az átfordulásnál. Legalábbis én így gondolom, de edzettebb kollégák is nyilatkozhatnának. :)
Manapság annak is örülni kell, ha egy új alkatrész 1 évig bírja. Volt már 1-2 új alkatrészem, amik fél évet sem bírtak. Használat- és márkafüggő. Vagy maszeknál csináltatni, vulkanizálás pl...
Nektek az össz. km számláló akkor vált át,amikor a napi km számláló a 0-ra ér? Én nemrég megfigyeltem,hogy ha megyek, pl. 10.8-nál tart,akkor fordul át az össz. km számláló. Pedig amikor 11-re érne,akkor kéne az össz.-nek is ugye? Mondjuk tudom,legalábbis biztos vagyok benne,hogy vissza van tekerve az óra,vagy esetleg cserélve volt,de akkor ilyen módszerrel ezt ki lehet deríteni,hogy babrálva volt-e? Csak érdekességként dobtam fel...
Amit leírtál,annak a nagy részét kb. fél éve cseréltem. Ma voltam szerelőnél,megjáratták gépen a dolgokat. Lengőkar szilent lesz a ludas. Az egyikben a gumi teljesen szét van szakadva,pedig a lengőkarokkal együtt kb 2 évesek. Köszi a segítségedet.
Anno dízel e36-ot akart venni. Egy 18 tds volt a közelben, megnéztük együtt, reménytelen volt, relatíve drágán. Jó messzi az ország másik végében volt egy 25 TD, amin látszott, hogy törődtek is vele. Mondtam neki, saját költségen elviszem azért, mert AZ autónak néz ki, mégha dízel is. :DDD
Egyszer csak telefonál: Anyával most hozzuk haza a 18 tds-t....
Jaj, fogtam a fejem. És persze hozzám hozta mindig, de mikor megmutattam neki olajcserénél, hogy a házból nem folyik ki a dzsuva, kezdett elmenni a kedve, majd a 2 bontott adagoló csere után is folyt a gázolaj, eladta, s soha többet bmw...
Van itt valakinek NIU-xxx rendszámos kék kompótja? Ma 3h körül 20 másodperc alatt sikerült egy "bátor" és két közveszélyes előzést bemutatnia a 2. úton. Ezúton gratulálnék...
Én is ezt gondoltam, de ilyen általános autószervizből volt hogy azzal hajtottak el, hogy végnyomást sem szívesen mérnek, veszteséghez meg még műszerük sincs :)
Ja és persze itt is úgy kezdődik a leírás, hogy rozsda és törésmentes de telefonban azért már akad 1-1 helyen körömnyi rozsda, és az egyik sárvédő már volt javítva. Kíváncsi vagyok mennyit romlik az állapota a személyes találkozóig :D
az E39-et is csak azért vettem meg mert azt állította a tulaj, hogy nem volt komolyan törve, és rozsdamentes.
Annyira meglepett, hogy tényleg nincs rajta egy rozsdapötty sem, és tényleg nagyrészt gyári a festése, hogy azt is elhittem neki, hogy nem eszi az olajat :D
jó jó én is mondtam neki, hogy a kormányvédő, a szakadt váltógomb, meg a szigszalag a harmonika csövön nem támasztja alá a leírást, de ezek sajnos nagyrészt ilyenek :S Nemigen talál szépet, mert nincs rá 1 millája, és azért szeretne minél fiatalabbat, minél jobban felszereltet stb.
A kulcs meg azért érdekes, mert csak az egyik van meg neki. Tehát nem az a baj, hogy tönkrement hanem hogy 1 van. és valamiért 2 kéne. A szervizkulcsok megvannak.
Szóval ha valaki tud szép M43B16 Compactot akkor jelezze :)
Mondtam neki, hogy tudok egy 323ti-t de azt mondja az túl erős :D
Inkább próbáljuk az e-mailt, aztán azon keresztül megbeszéljük a többit. A számom szerintem már nem az, amire gondolsz/találtál. Az e-mail viszont maradt, a tieddel ellentétben ;-)
Ha jól rémlik egyszer eltettem vagy kettőt, így ha gondolod és eljössz hozzánk, akkor odaadom, aztán ráérsz kifizetni, ha tényleg megfelel... Persze neked egy is elég :-)
A gátlóra kötött pálca úgy van kitalálva (nem párhuzamosan mozdul a bekötési pont), hogy bekormányzásnál azt fogja csinálni amit mondtam. Próbálj csáposon stab pálcát cserélni pl egy Focuson alászedett kormánnyal.