Nos... akkor nulladik dörgedelem:
Mindenki ellenőrizze az email címét, ugyanis a nem működő (más néven döglött) címek segítségével ellophatók a nickek, ez esetben a moderatura semmit nem tud tenni az égadta egy világon a tiltáson kívül. És a szoft értesítéséeit se tudod olvasni.
"Sok vihart megélt Angyalföldön dolgozunk.
A Fáy utca már oly sok éve otthonunk.
A százezer barát, a NAGY VASAS CSALÁD mindig összetart,
Hát, énekeld velünk jóban rosszban ezt a dalt:
ZÚGJON A HAJRÁ, HAJRÁ, VASAS! ANGYALFÖLD!"
A Vasas 51 olimpiai bajnokot, 53 világbajnokot és 56 Európa-bajnokot adott különböző sportágakban.
1546 országos, felnőtt, magyar bajnokság
51 olimpiai arany-, 15 ezüst-, 32 bronzérem
56 világbajnoki arany-, 68 ezüst-, 56 bronzérem
63 Európa-bajnoki arany-, 96 ezüst-, 120 bronzérem
7 BEK győzelem
Az elmúlt 100 év alatt 31 szakosztály, illetve sportág működött Klubunkban.
HAJRÁ, VASAS!
A politikai témák megbeszélési helye nem ez a topik, hanem ez: VASAS-PolKlub.
Aki külföldről szeretné nézni, az meg rohadjon meg, mert nem nézhető. Magyar köz tv. Végül is mindannyian akik kint dolgozunk, élünk, mind hazaárulóknak vagyunk elkönyvelve. Mocskos politika
51 ponttal nem lehet feljutni az nb1-be. 52 ponttal feljutni mar szerencse dolga. 53 ponttal monjuk ki erdemtelen. Igazabol egyik csapat sem fogja kierdemelni.Viszont HAJRA VASAS!
"Ma feljut a Kazincbarcika, és a rozsda kikap a Honvéd tól?"
A ChatGPT ezt mondta:
A legfrissebb eredmények és meccsállások alapján nem tudom valós időben megmondani, hogy ma feljut-e a Kazincbarcika, vagy hogy a "rozsda" (feltehetően a Diósgyőr, ha így hívod őket) kikap-e a Honvédtól. Ha megírod pontosan, mire gondoltál "rozsda" alatt, és melyik meccsről van szó (NB II vagy esetleg Magyar Kupa), szívesen segítek értelmezni az esélyeket, tabellát vagy korábbi formát.
Ha élő eredményt szeretnél, érdemes megnézni a MLSZ adatbankot vagy a Flashscore.hu-t. Szívesen segítek abban is, hogyan kövesd ott a meccset.
Annyira nem tudta, hogy hol van, hogy nem fogta fel, hogy egy Honvéd-Vasas az mindkét csapatnak olyan, mint azoknak az Újpest-Fradi. Győzelemre kell játszani minden körülmények között. Ha ősszel nem a beszari döntetlenre hajt, függetlenül a többi elkerülhető vereségtől most teljesen a saját kezünkben lenne a sorsunk 2 pont előnnyel.
Amikor a Debrecen kirúgta Máté Csabát, mi pedig megtartottuk Pintért, "szakértő" Hrutka arról cikkezett, miért nem volt türelmesebb a Debrecen, bezzeg mi...
Eddig egyik fele a szakértésnek nem jött be, és elég kicsi az esélye, hogy a másik fele sem fog.
A Kispest siman verte a Vardat egy harmassal. Szerintem elcsaltak a Barcika elleni meccsuket , kiallitast is szenvedtek. Ez a KIspest nem az oszi Kispest. Ha, mindenki becsulettel jatszik ,sajnos van izgulnivalonk. Egyenileg es csapatban is felkel javulnunk a sikerhez. A Kisvardai bohozatrol mar nem is irnek..
Azt gondolom, hogy a feljutás kérdése a várdai meccsen fog eldőlni.
A Honvédot - ha nem is brillírozva, de - lenyomjuk. Lehet, hogy szeretnének borsot törni az orrunk alá, de a mi motivációnk jóval nagyobb, és a gyenge szakmai munka ellenére is erősebb csapat vagyunk.
A TELTHAZ egy valos kiallas es uzenet a "toronynak" , hogy a VASAS SZURKOLOKAT nem lehet egy megnemtortent ugykent egy tortenelmi balesesetkent kezelni. Helyunk van a foci felsohazaban es ez nem ANGYALFOLDON mulik ! Dicso multunk , jelenunk es szep jovonk is van !:Keretik a VASAS-nak jo gazdajakent a leheto legtobb MAXIMUMOT megadni es a helyere segitene ,ahova tobb mint 100 eve valo : az NB1-be!
KazincbarcikaFC: Minden meccset meg akartunk nyerni, most is ugyanez a helyzet, és biztos, hogy a hazaiak is nyerni akarnak, de a lényeg, hogy nálunk jobban nem akarhatják. Minden csapattársamon azt látom, hogy fel akar jutni és meg is fogunk tenni mindent ennek érdekében.
Kisvárda FC: Tavasszal már a harmadik hazai mérkőzésünkön működik közre a vasárnapi rangadót dirigáló, az NB I-es kerethez tartozó Antal Péter. Jó előjel, hogy amikor a 38 éves spori Kisvárdán járt, akkor rendre négy gólt szerezve nyertünk
Vasas FC: minden bizonnyal telt ház előtt fogadjuk majd a kispestieket.
Ismerősök intézték, ott leszünk vasárnap a fiammal.
Egyetértve Jissivel, az egyetlen meccs a szezonban, amikor félre kell tenni minden érzelmet és ellenszenvet a management felé, és ki kell menni szurkolni, és lenyomni a kispesti kötsögöket.
A fiam, aki még hisz és remél, ezt kérte, ill. könyörögte, hogy "Apa, hagyd az elveid, menjünk ki a Honvéd ellen! Mert ez tényleg ér valamit."
15 évesen is érzi és érti, hogy a futball miről szól. Szurkolásról, tradíciókról, történelemről.
Ezért nem lesz soha a futball térképén és történetében elismert csapat egy City, egy Salzburg, egy Lipcse, egy Felcsút, egy Paks, egy Basaksehir, stb. mert ezek a lőtéri kutyát sem érdeklik.
Ellenben egy MU-Pool, egy Fener-Galata, egy Milan-Inter, egy Real-Barca, egy ftc-Újpest, egy Vasas-Honvéd akkor is futballünnep, ha a BL-ben, vagy ha Blasz-1-ben játszák...
Olyan odds-ok vannak H 3.55 D 3.45 V 1.93 mintha a Barcika a Csákvár vagy BVSC ellen játszana. Ezt Kb igy kell értékelni. Magyar bukmérek adták, ők tudják miért.
Nem szeretném elrontani a borongásodat, de ez tuti így van, a végén mind meghalunk. Ámde attól most még feljuthatunk az NB1-be, a többit ráérünk aztán. A pesszimizmusnak is kéne határ. :-)
Igy van a Honvédot le kell verni , de nagyon. A másik mérkőzés, félő hogy le van vajazva, azzal nem érdemes foglalkozni.Jellemző hogy a tipp mix pro 3.45 szorzó a Kisvárda győzelemre 3.55 szorzó a döntetlenre, nonszensz.
Közeledik az idény utolsó edzése, játékosaink csütörtök délelőtt a mérkőzés helyszínén, a Várkerti Stadionban. Jó hangulatban, de azért elszántan, hiszen mindenki győztes meccs után szeretné átvenni a jól megérdemelt aranyérmeket.
Azt mondta, hogy nekünk még nagyon fog hiányozni ez a három pont. Mihez is? Ahhoz megelőzzék a honvédot, akikkel Csertőinek nem túl rózsás a viszony! Magyarul azért drukkol a Vasasnak, hogy egy honvéd vereség esetén megelőhessék őket a tabellán!
Csupán ez érdekli, ha a honvéd éppen a Baktalórántháza ellen játszana, akkor azoknak drukkolna!
Ennyi!
Más hagyjuk már ezt a kövesdi pályabérlet pénzt!
Még korántsem biztos a buli!
Mi van ha a Debrecen kiesik és a Barcika feljut?
Mi van ha a Barcikát kitömik debreceni játékosokkal és azt mondják nekik, hogy irány a Nagyerdő hazait játszani?
És mi van ha a Kövesdet valaki busásan kárpótolja a Barcika nem feljutása esetén?
A Várda tuti az ifivel áll majd ki!
Révész egy számító genya!
Ez a jelenlegi keret megy a levesbe, akkor minek erőltesse meg magát bárki is, mikor csapatot kell találni a Várda helyett?
Plusz ha magukkal viszi a Barcikát a mennyibe az nekik tuti 7, de lehet hogy 9 pont, ami egy ilyen 12 csapatos idiótaságban qrva sokat számít!
A Barcika meg gondolom nem akar hosszú évekre berendezkedni a mennyiben! Tehát ők pont leszarják azt a 9 odaadott pontot!
Nekunk magunkkal kell foglalkozni. A matekora ideje lejart , bizonyitvanyosztas lessz . Ez mar amolyan evzarounnepely lessz PIROS (es) KEK zaszlokkal a nyakban. Tehat , illene szepen bucsuzni a "tanevtol" , ha mar vegre telthazat sikerult verbuvalni a csapatnak !
Igen, ezek a statisztikák, amelyek igazak általában, de talán a labdarúgás az egyetlen olyan csapatsport, ahol statisztika felborulhat egy-egy mérkőzés erejéig, ami lehet számunkra rossz és jó is...
A Kisvárdán és rajtunk sok múlik. Kisvárda vereséggel vagy győzelemmel akar e kupát felemelni a szurkolói előtt. Vasas meg telt ház előtt felakar e jutni,vagy sem.
Elottem irtak es milyen igaz. Valoban ez az elso eles merkozesunk az evben. Nevezzuk tetmerkozesnek. A steak fele a sutoracson sul a masikfele Vardan , de arrol most nem beszelnek. Szerintem oriasi lepes lenne ismet egy sorsdonto merkozest megnyerni , fuggetlenul a masik palyan tortentektol. Mert, ebben az idenyben az arnyekunkat egyszersem voltunk erossek atlepni.
Egy fiesztán bármi előfordulhat. A legutóbbi (nb2-es) bajnokavatónkon minket is majdnem megtréfáltak, pedig ott semmi hátsó szándék nem volt a csapat részéről.
Nem adhatja oda nekik Radót, mert akkor NM bánatában azonnali hatállyal felmond, ezt Csányi nem engedheti, nem vállalja be hogy szakértő nélkül marad a csapat.
Viccet félretéve, azért olyan pofátlan meccs, mint az ftc-pápa volt, amikor röhögés közben csaltak, csak ritkán fordul előtt.
Nem azt mondom, hogy bízom a kisvárdában, de sztem 50-50% az esélye, hogy nyernek-e otthon. révész tán ki akarja elégíteni a várdai szurkolókat, az utolsó meccsen.
Révész is megkapta a levelet Csányiéktól, amely szerint holnapig kell nyilatkoznia, vállalják-e az előírt magyarok szerepeltetését, vagy bukják a kiemelt akadémia státuszt, meg az állami milliárdokat. Mindenképp rosszul jár, mert vásárolhat legalább fél tucatnyi magyart a dömpingáru ukrán-szerb-román helyett. Ezek után biztos nem fog besegíteni Csányi csapatának a feljutásban. Attól még lehet a Barcikának is rossz napja, vagy balszerencséje egy legyengített Kisvárda ellen, hiszen mi kétszer buktunk egy még annál is rosszabb Tatabánya ellen. Ettől függetlenül nekünk mindenképp nyerni kell a Honvéd ellen, már csak a szemét ultráik miatt is.
Nalam ez egy tuljatszott szerep volt. Meg a VASAS szimpatiat is bevetette. Persze, nem kijelentem, de az x mindenkinek jolesett. A Kovesd nem fog tobb millios bevetelrol merkozesenkent lemondani (Barcika palyahasznalati berek).. Igy ,volt ez lemenedzselheto.
Nekem a VASAS akkor is a VASAS, ha éppen hülyék irányítják.
Megértem, aki elfordul, mert nem nagyon van mit szeretni már egy ideje ebben a csapatban. Nekem viszont ezt nem pótolják sem a röpi, sem az utánpótlás valóban értékes és szerethető csapatai.
Létkérdés a feljutás még így is. Egyre olvadunk, fogyunk ezzel az NB2-ben való vegetálással. Most kicsit mi is kimehetünk a fényre, játszhatunk sokkal nagyobb rangadókat, tényezők lehetünk. Talán a nézőszám és az érdeklődés is nő ezáltal valamelyest.
A VASAS az NB1-be való, ha egy barom irányítja, ha nem.
Bárki, aki kimegy szurkolni a jelenlegi Vasasnak (kerestem a megfelelőt...) vagy a kispest ellen, az előtt le a kalappal. Én aztán nem buzdítok senkit a nihill átélésére, elég ezt magamban elrendezni.
Pedig Revesz jobban jarna ,ha a minket vinne fel . Mert , nalunk szinte mindent ujra kell kene epiteni. De, nincs epitomesterunk ,ha a kettos csoda is megtortenne (megvernenk a magaratalalt Honvedot es az ehes Barcika is kikapna a szetesett Vardatol) es feljutunk akkor jonne a baj. Itt vagyunk 4 lassu kozephatveddel egy bravur kapussal ,masfel nb1-es szintu kozeppalyassal es egy jo csatarral. Es a zsakbamacska (kiprobalatlan) fiatalokkal. Illetve, a rengeteg toltelek jatekossal ugye edzo nelkul. A masik : 5 Magyar jatekos szabaly miatt , meg igazolni sem fogunk tudni , mert elobb mennek majd a Fradiba , Ujpestre,Gyorbe mint hozzank kiesni.. Ez a szabaly kemenyen sujtja majd a szin Magyar csapatok igazolasi terveit.
Lehet, de akkor is Jissinek van igaza! Tulajdonképpen ebben az idényben ez a vasárnapi az egyetlen meccs, aminek van tétje és valamit felcsillant abból, miért is lettem/lettünk Vasas szurkolók! A Kispest ellen egy rangadó! Az már más kérdés, hogy esetleg a Várda felküldi a b-csapatot és el is intézte a dolgot, de ez legyen az ő gondjuk! Ahogy írtam, én itt az nb2-ben általában csak "nézem" a meccseket, talán a Szeged az egyetlen a Kispesten kívül, aminek van értelme szurkoló szempontból, mert nekem egy Budafok, Csákvár, Kazincbarcika, Kozármisleny, Kisvárda soha nem lesz ellenfél, még akkor sem, ha előbb állnak a tabellán esetlegesen!!
Nincs is ezzel gond, ha jó ellenük is szurkolni akkor viszont pont jó helyen vagyunk a másodosztályban, ott ilyenek vannak.
Nekem hiányzik legkevésbé az első osztály, itt a hétvégék fele után jó kedvvel megyek haza, ott meg végig szopatnának egy éven keresztül. De most hétvégén akkor is a szezon legjobb hangulatú meccse lesz, jó eséllyel a 90. percig - utána meg majd meglátjuk.
Nekem nagyon gyanús a kövesd, nem merték vállalni a leendő pályahasználat miatti bundát, így inkább felcserélték az 1+ 3 pont sorrendjét a tiszai keresztben hajóssal karöltve, aki az ifit felküldve nem is ég nagyot. Remélem ennek ellenére, elég az x is nekünk. Lepődjek meg rendesen!
A Chernelházadamonya B ellen is jó szurkolni egy -vagy ha jobban tetszik- "A" CSAPATNAK. Itt nem látok ilyet.
Én konkrétan elfogytam szurkolni ezért és ezeknek. (Külön kiemelném az "ezek" alatt nagymiklóst és kedvenceit. Ja, hogy mégiscsak a Vasas? Kurvára nem! De ezt itt nem bontanám ki részletesebben.) Sokan vannak ezzel hasonlóan. Nem követendő, nem minta, de úgy érzem érthető.
Ezt úgy kell kezelni , hogy nagyjából el kell könyvelni hogy 3.-ok lettünk, az utólsó fordulóban már nagyon ritkán szokott megfordulni a feljutás. Aztán ha szerencsével még is akkor dupla lesz az öröm.
Az a baj , hogy nem tudjuk hogy le van-e vajazva. Ez a Révész ránézésre is nagy gazember.A honositott ukránjaival, meg az állandó okvetetlenkedéseivel.
Tulképpen nem kell megverniük a Barcikát. Elég, ha dönciznek. Mégis csak meg akarják ünnepelni a bajnoki címet, és a feljutást otthon, ehhez ne kapjanak már ki. (A többi rajtunk múlik.)
PEdig erre van a legnagyobb esély sajnos, a Várda finoman szólva sem szakad meg, mióta bajnokok és feljutottak, az utolsó három meccsük két döntetlen (a majdnem kieső Csaba valamint a Szeged ellen), és egy 0-3 a Honvédtól...
Érdekes a Vasas szurkoló lelkülete. Végre egy meccs, ami évek óta először teltházas, nagymúltú rivális ellen, igazi első osztályú rangadó függetlenül attól hogy hol találkozunk.
Ja és konkrétan kis szerencsével a feljutásunkról dönt majd.
Ha valamikor érdemes kimenni szurkolni - kis túlzással - akkor az egész szezonban konkrétan ez az egyetlen meccs.
A B szektorba nem lehet online vásárolni. Ezért van a jegymesteren a minden elkelt.
Az FC honlapja szeint a B-be csak személyesen lehet jegyet venni.
Ezért lehetett a Fáyban még venni a B- be. Hogy van-e még, gőzöm sincs.
Próba cseresznye… (ahogy a közmondás tartja)
Én vagy TV-n nézem vagy lemegyek Gyulára a kettő meccsére. Nincs kedvem élőben hallgatni az angyalföldi/kispesti romákat éltető rigmusokat, sem a többi trágárságot. Különösen érdekes lesz ha a Kisvárda lefeküdne a barcikának és ünnepelhetnénk megint a harmadik helyet még egy győzelem esetén is.
“Természetesen az online jegyértékesítés is zajlik a Jegymester oldalán, amelyen azonban a visszaélések elkerülése érdekében a B-lelátóra történő jegyvásárlást lezártuk.”
Tegnap este 8-ra mentem ki pénztárzárásra venni + 2 jegyet a családnak. Akkor még volt jegy. Azóta nem volt nyitva, majd csak pénteken lesz, úgyhogy tudsz még venni.
A torok tabor volt a hiba. Kimaradt az alapozas. Utazgatas ossze-vissza oszeallitasok. Es a legfontossabb nem illettek a felkeszulesunkbe az eros ellenfelek. De, errol is irtam meg a telen..
ne aggódj, napijegy áron adják (bár Online jegy áron lenne a korrekt) , és ha szerencséd van, akkor a nyomtatás is rendben lesz, és normálisan rajta lesz a vonalkód. (nem mindenkinél sikerült)
A jelenlegi 28 fős keretről mondja Guardiola: "Közöltem a klubbal, hogy nem akarok nagyobb keretet, nem akarok 5-6 játékost is jegelni minden egyes meccsen. Ha a következő idényben is ez lesz, felmondok, de ha kisebb létszámú lesz a keret, akkor maradni fogok"
Nálunk sokszor volt 30 fő felett - mi több meccset játszottunk, mint a City?
Ez a szurkolói kártyás vásárolgats elég halva született ötlet. Arra élő példa, ami most nálunk megy. Ugyanúgy megy a korlátozás, pedig nekünk nem is kicsi a stadion. Oké kiemelt meccs, nincs jóban már a két tábor felfokozott hangulat, nagyobb tét minkét oldalról, de nem kicsit tolták túl. Nekem nincs is szurkolói kártyám, igaz én kimaradok ebből a gondból mert bérletes vagyok, de nincs még egy sport ahol ilyen szinten korlátoznák az emberek bejutását egy meccsre.
A kupadöntő is egy nettó szopatás volt ezekkel lezárt szintekkel, meg kordonokkal, és volt olyan szurkoló aki azt a paksi gólt se látta ami a 46 percben esett, a félidő végén.
Nálatok is majd várható ebből is gond, mert nem a szokásos nézőszám akar bejutni egyszerre a stadionba, én is emiatt korábban tervezem, bár amikor megyek hozzátok általában egy órával a meccs elött bent vagyok.
Ha már a jegyvásárlást megnehezítette a klub azzal, hogy személyesen kell megvennem a jegyemet oda, ahova eddig mindig online vettem, akkor legalább a beléptetésre és a büfékre próbáljanak ez alkalommal figyelni.
Tehát legyen nyitva minden büfé, ne fogyjon el a sör 30 perc után, a beléptetés pedig ne csigatempóban történjen azért, mert 1200 ember helyett most 4000 lesz kint.
A fent leírtakra már többször volt precedens.
u.i.: Az, hogy a "B" szektorba csak személyesen lehet jegyet venni (mert különben FELVÁSÁROLJÁK a kispestiek) két dologra világít rá: az egyik, hogy a klub amatőr, és gondolhatod volna más megoldásra (pl. szurkolói kártyás jegyvásárlás), a másik pedig, hogy a stadion kicsi. Hiába nem érdekelt senkit év közben a dolog, jön egy NB2-es szinten komolyabb meccs, egy komolyabb ellenféllel, és a stadion rögtön kicsinek bizonyul, ezért a klub korlátozza a vendégszurkolók vásárlási jogát, és jelentősen megnehezíti a hazai szurkolók jegyvásárlását.
Revesz nyakas videkicsavo . O mar aligvarja , hogy gyoztes hadvezerkent odamondjon a kapitulaciora kenyszeritett Pinyonek . Megjegyzem a beszologatasoknak soha nincs szep vege. Ezt Pinyo nem menedzselte uriember modjan.. Mert, egyszer mindenki besetal abba a bizonyos utcaba...
Az is fontos, h Csányi hozzá tette korábban, a más forrásból származó, és egyéb utakon eljuttatott - állami - pénzeket is lenyesik. (klubigazgató=pártigazgató)
Bravó! Akár meg is fogadhatnánk egymásnak itt, h a legközelebbi szurkolói ankéton elmondjuk a véleményünket. Így, ilyen vállalható stílusban nem asztalt borogatva. Ne csak itt a neten legyünk már ennyire tisztánlátók. Kíváncsi lennék a reakciókra. Mi történhet? Kitiltanak a stadiból?
Ez nála elvi kérdés. Kezdettől fogva ez volt az alap, hogy csak magyarok.
Lehetne akár így is, csak nem ezekkel a bebetonozott NM kedvencekkel.
Mindenki látja, hogy Barkóczi, vagy a sérüléséig Mamusits mire képes. Nos én ki merem mondani, hogy hozzájuk hasonló képességű és mentalitású srácból van nálunk még 3-4.
Molnár Csabit felvitték egy évre padoztatni, biztosan jót tett a fizikai meg a mentális, lelki fejlődésének.
De Regőke, Radóka, Filipke játszik, ha törik ha szakad.
Nem kéne ide légiós csak nem egy mekk és zseb mester sportigazgató, hanem egy igazi szakember, aki elég tökös ahhoz, hogy szétzavarja ezt a lelketlen, akarat gyenge, jóllakott, de tehetségtelen társaságot!!!
A mostani keretünk 90%-a kuka az első osztályra, feltéve, ha nem akarunk ismét a közröhej tárgya lenni. Tehát rengeteg új igazolás kellene. A kérdés MIBŰŰŰŰ ??? Szerintetek akar a vezetőség NB1-t ???
Kénytelenek lesznek hajtani a kisvárda játékosai, ha nb1-ben akarnak futballozni, mert akin nem látják az akarást attól elbúcsúznak. Talán még jól is jött a mostani vereségük.
A KOVESD azert bebizonyitotta , hogy nem minden a mi szurkoloi elmeleteink szerint tortenik. Harcoltak es kuzdottek. Nem a VASASERT hanem MAGUKERT. Jo merkozesek lesznek a hetvegen es meg mindig barmi megeshet ...
Miért akarná a Révész hogy a Vasas feljusson ,? Miért utazzanak 250 km-re Bp-re amikor harmadannyira van Mezőkövesd ahol a Barcika állítólag játszani fog.
A Barcikából nem nézem ki, hogy megragadjon úgy az NB I-ben mint a Győr vagy két évig a Kecskemét. Az egyik biztos kieső a jelenlegi kerete alapján az NB.I-ben. Révész ezt is számolni fogja.
A Honvéd viszont nem fog erőlködni nekik jó ha jövőre nem lesz a mezőnyben a Vasas. Már ha megerősítik a csapatukat mert jelenleg nulla esélyük van feljutni.
Csertői rühelli Leisztingert, azért jött el a Honvédtől, és mindenképp le akarja őket előzni. Ha tegnap nyertek volna, akkor az utolsó meccstől függetlenül ők végeznek előrébb. Ezért drukkol most nekünk, ez egy odaszúrás volt a Honvédnak.
Ahogy én látom, bár a Kisvárdának minimum döntetlent kellene játszania, de kérdés össze kapják e magukat! A Honvéd tuti az életéért fog küzdeni, nem számít nekik, hogy legutóbb Kispesten 3 pontot ajándékoztunk nekik, hogy ne legyenek tök utolsók...
Fasz kivan, hogy ilyenekben kell reménykedni az egyik legmagasabb költségvetéssel.
Egyébként a Várdában pont annyira lehet bízni, hogy az utolsó 3 meccsük 2 döntetlen meg egy vereség. Nagyon pörögnek így a végén, hogy már nincs tét számukra.
Sajnos, van mit sorolni. Nyolc csapattól, vagyis a mezőny felétől kikaptunk, Tatabányától és Mezőkövesdtől mindkétszer. Remélem, ez utóbbit nem szaporítjuk az utolsó fordulóban. Eddig 11 csapatot vertünk meg (köztük a bajnokot, akitől ki sem kaptunk), a Honvéd kell, hogy a 12. legyen. Ellenkező esetben mi magunk leszünk a tizenkettedikek!
Alapból 5% a kötelező, ami kb 250 jegy, de eleve a stadion, hogy oda már nem vendég nem is tud bemenni, szóval akár lehettünk volna előre is jó fejek, úgyis hangosabbak lesznek a stadion akusztika miatt, mert a vendég oldalon visszaverődik a hang, a hazain meg elszáll hátra, szóval már eleve tök mindegy hogy 400-an vagy 700-an lesznek...
Szerintem a Kisvárda nem minket szeretne "magával vinni" az NB 1-be, de őszintén ez egyértelmű a mi hibánk, hogy a Kisvárda, Kazinbarcika, Kozármisleny, Szentlőrinc ellenfelek közül kettőt magunk erejéből nem voltunk képesek "simán" megelőzni. Tényleg most már felmerül bennem is, hogy ez már nem a véletlen, a szerencse vagy a balfaszság kategóriája.
Ha, csoda tortenik. Nagyon osszekell kapni magat a "toronynak" . En orulnek a Kovesdi edzonek. Szerintem minosegi ugrast jelentene. Ha, nincs csoda akkor is. Fura en is Aurelt almodtam meg Pinyo helyere. A Honved-ra meg Magyar futbal rajongo tisztelettel tekinthet .Elvegre Ocsibacsi idejen a vilag legjobb klubcsatarol beszelunk. Neki sem itt lenne a helyuk. Ajax Porto Rapid Moszkva Madrid ,Inter, Bayern Honved VASAS. Mi mind ott voltunk a nagyokkal. Csapataink sporttorteneti ertek. Joval tobbett erdemelne! Amelyik orszag a sajat ertekeit nem becselu az onmagat nem becsuli.
Én még olyanra is emlékszem a Fradi tábortól, amiben semmi vulgáris nem volt, mégis sokkal primitívebb, mint a sz@rakispest vagy a másik oldalról az angyalföldi c*****ok, mégpedig, amikor azt skandálták az Mtk ellen, hogy indul a vonat vagy pár éve, amikor az elnökük még videót is készített, amikor valamelyik izraeli csapat ellen készültek, hogy a náci karlendítésre kísértetiesen hasonló karlendítést két kézzel csinálják, mert félreérthető!
Szóval, lehet, hogy valami vulgáris, de a jelentősége mégis eltörpül egy látszólag "ártatlan" mondattal vagy karlendítéssel szemben!
1. Miért hiányozna csertőinek a két pont? Nem mindegy neki, hogy hány pontjuk van? Valami sikerdíj járt volna neki a pontokért?
Ettől eltekintve, szimpatikus a sportemberi magatartás, mind Csertőitől, mind a Kövesdtől, amit tettek.
Meg kell mondjam, meg is lepődtem rajtuk, bár a meccset nem láttam.
Nem értem ugyanakkor, hogy mi lesz a pályabérléssel? Elbukják a százmilliót? Nem rúgják ki ezért Csertőit a hájfejű bandája és a többiek?
Más. Másabb azért ez így. Még mindig a barcika a jóval esélyesebb.
De a Barcikának nyernie kell, ha fel akar jutni.
Abszurd módon még az is előfordulhat, hogy nem tudjuk megverni a honvédet, őrjönghetnek a kispesti ultrák, de mégis feljuthatunk, ha eközben nyer a Kisvárda..
Érdekes beszélgetések, meg gondolatok lehetnek most a révészék háza táján.
A szar a Kispest mindössze egy tény megállapitás semmi több. Néha sok igazság van benne néha kevesebb. Humort is tartalmaz nyomokban, mert ugye arra rímel hogy csak a Kispest. A 80-as években ennél sokkal csúnyább rímeket hallottam ,mikor diák jeggyel a stadionban a ferencvárosi táborban ültem. Budapesti Honvéd- A ...................................... és innen már egészitsd ki te.
„Mindent megtettünk ezért a három pontért, ez nagyon hiányozni fog nekünk. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer Vasas-szurkoló leszek, de most az vagyok” – jelentette ki, valószínűleg arra utalva, hogy a szívesebben csatázna a következő idényben a Kazincbarcikával, mint az angyalföldiekkel.
Az indoklás már baromság: Hiszen mind a kétszer leoktattak minket. Úgy néz ki hogy Aurél lesz az új edző.
Most komolyan?! Mit vartal. 1 a felorszag fradista. Ok alapbol utalnak minket. 2. Pinyo is tett rola , hogy Revesze legyen az utolso szo a vitajukban. 3. Sportpolitikank eredmenyessege annak tudataban , hogy a labdarugasunk elsoembere a VASAS tulajdonasa , egyenessen megmosolyogtato..
Na de most tényleg, a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetének a látlelete, hogy egy ilyen Barcika szintű képződmény csak azért megy fel a mennyeibe, hogy ott egy évet elvergődjön, lenyúlja a nagy pénzt, aztán irány vissza az nb3!
Ugyanezt eljátszotta a Kaposvár a Budafok a Gyirmót meg még ki tudja hány csapat, sokat lendítettek a magyar labdarúgás színvonalán....
Én úgy értelmeztem, Csertői azt szeretné, ha nem a Barcika, hanem mi jutnánk fel. A teljes okot nem fejtette ki, de nagy visszhangja lesz szerintem a sajtóban (is) ennek a bemondásának...
Csertői csapatai mindig is ilyenek voltak, elég paraszt focit játszat a védekezésben, szó nélkül felrúgnak mindenkit, aki a felezőn labdával átjön. Tulajdonképpen most erre baxtak rá, addig gyakoroltatták Bódival a beadásokat szabadrúgásból, hogy egyszer csak összejött neki egy asziszt.
Csak a végén volt két olyan szitu, amikor a Ramos gyerek dobta magát és azonnal fújta a szabadrúgást, miközben az egyenlítő gól előtt konkrétan nem fújta le, amikor földre vitték a kövesdi támadót, abból indult a támadásuk és lett a szabadrúgás...
A piros adható volt, de inkább narancssárga volt, ha sárgát ad az 1 perce beálló játékosnak senki egy szót nem szólt volna...
Ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Ezek a pontok nekünk nagyon fognak hiányozni. Még ilyet soha sem mondtam, de most a következő fordulóra Vasas szurkoló leszek
A Magyar fociban meglehet bizni. Nem ugy mint Messi-ekben..Legalabb behuztam a mai fogadast. Sajnos ,regen ez volt a legbiztossabb tippem. A mai bevetel (ami nem pici a Kazincbarcika gyozelmere megy) . Ha, mat mi nem akartunk feljutni..
Ami a Várdát illeti - egyetlen 1 vereségük van otthon, még a 2. fordulóban nyert Várdán a Budafok. Ha kikapnak a Barcikától, több, mint gyanús lenne, még akkor is, ha a Várdának már nincs tét...
Aurél tud valamit erről a játékról az biztos.Gyors 1-2 passzos játék.Határozott,kemény védekezés.Még 10 emberrel is volt esélyük.Nagyrészt noname játékosokkal.
Nem hiszem , hogy talalnank logikus valaszokat a mai Honved es VASAS tulajdonosai dontesi mechanizmusara. Ami, kocka az gorgetik ,ami gombolyu azt emelik.. KB. 4-5× donthettuk volna el a feljutast. Nem tudom , hogy volt e ra valos igeny ,akarat vagy ez iranyu parancsolat. Ezert en mar berendezkettem a "hosszu telre"...
Meggyozodesem ,hogy a Honved erdeke is lenne az esetleges feljutasunk. Ellenkezo esetben jovore lehet egy Vidi Vasas kettos a celkeresztben. Ami, nehezitene a fejutasi eselyeiket.
nem mintha számítana, de a kezdőnk 4 játékos kivételével lecserélődött a Barcika ellenihez képest (a javarészt fiatalok hozzáállása + a vendégek beleszarása kábé egyszerre kellett)
Hm. Nem egészen. A testvériség, szabadság, 3 tábor barátság jegyében mentünk az újpestiekhez. Szó nem volt a Fradiról. Vagyis, dehogynem, szidtuk őket.
Az más kérdés, h vállaltan honvédosokkal nem találkoztam az egyesülés után. (Alapvetően, amikor gólt lőtt a Honvéd, látszott, h vannak honvédosok az alsó karéjban, - felugrálás, zászlók ., de nem ültek össze tábor szerűen, és sztem maradtak a helyükön a számukra semleges meccsen.)
A lilák a Stefánia út felőli eredményjelző melletti szektorban gyülekeztek, és mentek át a Verseny utca felőli oldalra, ha oda támadott az Újpest. Utóbbi annyiban volt érdekes, h a zöldek a 23-24-25-ös szektorokban voltak azon az oldalon (a felső karéjban.)
Bezzeg minket elpüföltek 1,5 hónapja 3:0-ra. De igazándiból a rá következő 2 idegenbeli meccsen (BVSC, Szentlőrinc) csesztük el, mindkét esetben vezettünk, aztán mégis kikaptunk. Ha azt a 2 meccset győzelemmel behúztuk volna, már meglenne a feljutás...
Be sem mertem irni a becsult osszeget. Egy biztos a Kovesd nem lessz onmaga ellensege. Viszont ,a Honvednak remek lenne ,ha letudnanak minket az nb2-bol , hiszen feljutasban fognak jovore gondolkodni. Es visszatertunk a 2 honappal ez elotti iromanyhoz , hogy mi nem tudunk az utolso forduloban feljutni ,mivel, a Varda nem igazan a baratunk , illetve Revesz maris a csapat lecsereleserol beszelt ma. Szetestek. Annyi eselyunk lehet , hogy a jatekosai uj csapatott keresve kitesznek magukert.
sportvezető arra is kitért, hogy egy esetleges feljutás esetén hol rendeznék meg a Kazincbarcika hazai bajnoki mérkőzéseit.
„Bár új a stadionunk, sőt a pálya talaja, a világítás az egyik legjobb a környéken, az élvonalra mégsem alkalmas a létesítmény. A legnagyobb gond az, hogy több mint kétezer szurkolónak kellene biztosítani a fedett lelátót, ez sajnos nem áll rendelkezésünkre, s úgy tudom, gond az is, hogy a VAR-kocsi működésének sincsenek meg a feltételei. Ezért két helyszínt jelöltünk meg, Diósgyőrt és Mezőkövesdet(!), valószínűnek tartom, hogy a kérelmeket elbíráló testület a tőlünk valamivel több mint nyolcvan kilométerre található, az élvonalra szintén alkalmas mezőkövesdi stadiont fogadja majd el hazai pályaként.” A feljutas kerdese eldolt. A Kovesd milliokat fog palyahasznalati berletidijbol behuzni PONT. Nem okolhato ezert senki mas CSAK MAGUNK
Rendszeresen előfordul, elég gagyi az oldal, ha jól emlékszek akkor ez még talán Vancsa sara, bár az elmúlt 7 évben lett volna idő jobbat csinálni, valszeg nem volt rá igény...
1967-1971 között egymás mögötti két utolsó padban ültünk a kőbányai Szt. László Gimnáziumban négyen. Tibi fradista volt, Lali az Újpestnek szurkolt, Gábor csapata a Honvéd volt, én meg piros-kékekért rajongtam. A hétvégi eredmények tükrében a hétfő reggelek sajnálkozó, ironikus megjegyzéseket hozhattak azoknak, akiknek csapatai vereséget szenvedtek, de gyűlölködésnek, utálatnak nyoma sem volt. Bár Lali már nincs közöttünk, a többiekkel ez így van mind a mai napig. Gáborral utoljára azon a meccsen ültem együtt Kispesten, amikor Osváth góljával győztünk. Barátom elismerően nyilatkozott a csapatomról... Tibivel az a Fradi-Vasast néztük együtt (tévén), amelyen a végén Ferenczi Pista rúgott két gólt. Békésen öblítettük le az izgalmainkat...Rosszul sikerült volna fiatalkori szocializációm?...
Olyan miliő, viselkedés és beszéd kellene a stadionokba, amely alkalmas és méltó arra, hogy gyermekeket vigyenek ki a szülők a meccsekre!
Hát ez pedig így lesz, hiszem a honvédosok direkt azért jönnek, hogy kárörvendjenek!
Annyi eszük nincs, hogy sokkal jobban járnának , ha most feljutnánk és jövőre kevesebb ellenlábassal kéne megküzdeniük, de már a Kazincbarcika elleni meccsükön látszott hogy direkt könnyen adják magukat..
Amúgy a tegnapi Kisvárda elleni összecsapásukon többször is felharsant az : angyalfőldi cigányok....rigmus!
Nem egészen, én úgy emlékszem, hogy anno mi inkább a Fradit támogattuk vagy maradtunk a helyünkön! De az biztos, hogy akkor legalább annyian voltunk, mint a Honvéd (akkor még nem hívták őket úgy, hogy Kispest és a piros-fehérek voltak) vagy inkább többen egy kicsivel, de az biztos, hogy ők a Fradi ellen egybeolvadtak, csak a rendszerváltás után találták meg az "identitásukat", mire sikerült megemészteniük, hogy nem az játszik náluk, aki megkapta a sorkatonai behívóját, majd jött az újabb nagy pofon, amikor a jelenlegi legnagyobb szurkolójuk, a Barátság érdemrenddel kitüntetett miniszter főnöke lenyúlta Puskást... De a Havannán mindig nehéz sora volt az embereknek...
Pedig anno a kettősrangadókon még az volt hogy a későbbi meccsen az FTC játszott és akkor összeállt mint a 3 tábor (Dózsa-Vasas-Honvéd) a Fradi ellen szurkolni.
Akkor nem érdemes időt és pénzt vesztegetned rá. Ez évtizedekre visszamenő ultrás történet. Ők ütöttek, betámadták a mieinket, mi visszaadtuk, aztán megint ők jöttek, mi visszaadtuk. Hogy miért is kezdődött az egész, valaki biztos emlékszik rá. Azt hallottam, hogy a fiúk most is bonyolult matek feladatokkal fogják szórakoztatni egymást…
Akkor írnék pár szót az utánpótlás hétvégémről. Pénteken az U17 második félidejére sikerült kiérnem. Addig 0:0 volt. A srácok rendesek voltak, mert csak azután rúgtak két gólt, hogy elfoglaltam a helyem a nézőtéren. A vége 2:1 lett. Miután a második Honvéd kikapott Felcsúton, így az U17 egy fordulóval a vége előtt 4 pont előnnyel áll az U17 ORSZÁGOS KIEMELT BAJNOKSÁG-ban (olyan noname csapatok előtt, mint a Ferencváros, MTK, DVSC, DVTK, Videoton, Fehérvár, Győr, Puskás Akadémia, hogy csak az NB 1-eseket említsem..), így már szólt a végén az "Aki ugrál angyalföldi...".
Mindezt úgy, hogy a az U17 válogatott Esery és Rab Bence nem játszott... Esery padozott, Rab meg a kettőben nyomta vasárnap.
Utána az U19 játszott. Kikaptak 2:0-ra a nyolc ukránnal felálló Kisvárdától. Az U19 olyan U19 tartalékféle volt, hiszen itt játszhatna koránál fogva Girsik, Molnár, Barkóczi az egyből, Mikolay meg jópáran a kettőből - majd nézzétek meg az életkorokat lejjebb. A srácok becsülettel küzdöttek, de nem jött össze a befejezés. Az ukránoknál meg volt egy Bárány (DVSC) testalkatú, de villámgyors center aki vágott két gólt az első félidőben, aztán kibekkelték a másodikban.
Vasárnap a kettő idei utolsó meccse volt műsoron. Talán az idény leggyengébb játékával, de nyertünk. Az öt sárga lapja miatt nem játszó Rideg nagyon hiányzott előről. Nem tudták a srácok a megszokott játékukat játszani. Feltűnő volt, hogy az elején mennyi egyszerű átadást rontottak el - senkitől sem zavartatva - a fiúk. Ebből lett a 3. percben egy szöglet, ami után nagy kavarodás végén a BKV bekotorta a labdát. Mintegy 30 percig rá sem lehetett ismerni a csapatra. Igaz addig a BKV is bírta erővel. Az egyenlítés egy mintaszerű támadás után született. Indították Mikolayt a bal szélen, levitte alapvonalig, onnan erővel becenterezte, Jován pedig remekül érkezett és egy gyönyörű fejessel becsúsztatta a hosszúba. Utána gyűrték egymást rendesen a csapatok. Ment a bruszt, botrányos bíráskodás mellett. Minden 50-50-es esetet ellenünk fújt, ellenünk nyilvánvaló szabálytalanságokat nem torolt meg, náluk meg ment a halálhörgés, földverés és fújt is egyből. Ja, hogy a fújás után már nem fájt semmi és mentek tovább mintha mi sem történt volna. Gyomorforgató volt. Amikor agyonrúgták egyik játékosunkat a partjelző és a spori előtt, továbbott intett, majd amikor a kispadról mindenki felugrott reklamálni, akkor a technikai vezetőnknek adott sárga lapot. Kapta is az ívet rendesen (mármint a spori...). A végén már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor mintha kopírozták volna az Előre gólját a fiúk, egy szöglet után flipperezett a labda az ötösön belül, a kapus kétszer is hatalmasat védett, de csak nem tudták elrúgni a labdát, majd a kavarodásból valaki bekotorta a győztes gólt. Többek szerint Jován, a jegyzőkönyv szerint öngól volt. Utána öt perc hosszabbítás. Kihúztuk valahogy. Meg kell említenem, hogy Sonkabá jó ütemben és jókat cserélt, sikerrel szervezte át a csapatot. Sokkal stabilabbak lettünk.
Megint csapatként működtünk jól, több gyenge egyéni teljesítmény mellett (nem emelnék ki lefelé senkit - az egész éves teljesítmény miatt inkább hagyjuk...) A Vasas II most a második helyen áll 62 ponttal a 61 pontos Gyula - velük játszunk jövő héten Gyulán - és az ugyancsak 61 pontos Monor előtt. A fiúk a legrosszabb esetben is a 4. helyen végeznek a csoportban. Bármi lesz is a vége, megérdemlik ők is a gratulációt. (Az összes NB 3-as második csapatot figyelembe véve a négy csoportból, csak a Ferencváros II szerzett ugyanannyi pontot, mint mi.)
Csak, hogy érzékeltessem, milyen életkorú volt a csapat (zárójelben a cserék kora): 19 - 17 (18), 19, 22, 19 - 20 (17), 22, 17 (16), 17, 17 (17) - 17, 17.
Átlag életkor: 18,18 év... Visszajátszó az első csapatból nem volt.
Mindezt azok kedvéért is írtam, akik szerint a Vasasnak nincs utánpótlása. Ja, hogy az első csapat győztes gólját is a 17 éves Barkóczi szerezte, azt már meg sem említem. Bátrabban kellett volna a fiatalokhoz nyúlni és akkor talán a feljutás is meglett volna (bár a remény hal meg utoljára).
A tabornak is vissza kell nyerni az identitasat. Ezt csak egy jo VASAS tudna elosegithetne. Szoval, Milan oriasi ertekunk , ahogy a nagy golt lovo kis Barkoczi is. Nekik (is)nagyon kijarna az NB.1. Ahogy, az egesz VASAS Csaladnak. Sujt nem raknek rajuk , viszont ha egyenenkent minden palyaralepo hozna az atlagat az nagyon ,de nagyon sokat erne☝️
A feljutáson (ami elúszik a bajnoki évadban elszenvedett 10 vereség miatt) innen és túl: tettem egy fogadalmat.
A záró fordulóban első "Szar a Kispest!" szlogen felhangzása után - szégyenemben és meghasonulva - ott hagyom a meccset, és a még hátra lévő életem során soha többé be nem teszem a lábamat a Vasas Fáy utcai stadionjába, ahová először 15 évesen, összeszorult torokkal, de boldog ámulattal léptem be, 1968. március 2-án: Vasas - Videoton: 6-1, góllövők: Korsós 3, Farkas, Puskás, Vidáts, illetve Csukovics.
Talán az utsó fordulóra összekapják magukat, szerintem Révésznek presztizs kérdés, hogy ne hazai pályán bukják a bajnoki címet, ha a feljutás már a zsebben is van. Lehet jobb is így, hogy ma simán kikaptak.
A Honvéd-Kisvárda 2-0 eredményből nem sok jó szürhető le számunkra. A Honvéd vélhetően többet tud amit a Barcika ellen művelt ezért a sportszerütlenségért remélem megbüntetjük őket.A másik meg az hogy Révész Kivárdája már nem igazán töri magát.
A győzelemhez gratulálok. Inkább a küzdelem volt jellemző, mint a jó (szép?) játék.
Barkóczy megmutatta, hogy egy ziccert hogyan kell kihasználni.
Nem a fekvő kapusba, nem a felső lécre, vagy fölé, hanem pont oda, ahova kell.
Pedig a kapus irányába volt lőve, de olyan erővel, hogy nem védhette.
Végre Molnár Zsombort is betette. Kár, hogy Dinót az egyetlen hibája miatt teljesen félretette.
Egyébként a helyükben sem Uram Jánost nem hoznám vissza és Kiss Ágoston sem tartanám meg.
Tele vagyunk U válogatott kapusokkal, csak nem kaptak lehetőséget.
A bátrabb edzők még az NB I-ben is kapussal tettek eleget a fiatal szabálynak.
Nem sok esélyünk maradt a feljutásra, de talán nem is baj, mert akkor a fiatalok továbbra sem kapnának lehetőséget.
A kölcsönben lévőket vissza kell hozni, (Rab Boldizsár, Sztojka Dominik) az U 17-eseket, akik már a felnőtt NB III-as csapatban bizonyítottak, tovább kell építeni.
Ja, és nem kell elfeledkezni az I-keretében padoztatott saját nevelésű játékosokról sem.
Szeged teljessen erthetoen az ujonc kapusunkra es a lassu vedelmunkre dolgozta ki a taktikat. Full geiegenpressing-et nyomnak. Ez eleg onveszelyes jatek ...Bar , ertheto
Novak Csanad ,Borveto ,Makvart ,Szilagyi Zoli.. Felcsapatra valo "lelkiismeret" nezz majd farkasszemet velunk.. Vajon kitol kapjuk meg a "selyemzsinort".. Micsoda keretunk lenne az utobbi 3-4 evben "konyhamalac" torkaba vetett jatekosainkbol..
Az a biztos ami már megtörtént. Persze a Nyíregyháza nem ölel titeket a keblére de az is igaz, hogy egy Nyíregyháza -Debrecen meccs az nb1-ben az olyan, mint egy Fradi-Újpest Sőt. Ma már olyanabb..
Nagyobb presztízs, nagyobb odafigyelés a média részéről és ha a sorsolás úgy hozza akkor kétszer telt ház. Ha én Nyíregyházán lennék labdarúgó inkább a Debrecen mint az Egerszeg bennmaradását szeretném.
Ez a csapat több alkalommal bebizonyította, hogy nem akar feljutni.
Kényelmesen, jó körülmények között, megfelelő anyagi kondíciókkal el vannak a langyos vízben. Egyszer-egyszer kibírják Pinyő kirohanását, bicepsz lelkifröccsét. Ezek a negatív dolgok még mindig kevesebbet nyomnak a latba, mint feljutás esetén a folyamatos pont vesztés, majd kiesés az NB I-ből. Ráadásul, mivel kicserélik a csapat felét mások fognak majd kiesés után az NB II kényelmes, jól fizető székében ülni. Akkor minek is hajtsak?
Azt gondolom, hogy a feljutás már eldőlt, de ettől még érdekes meccs lesz a mai.
Az idényben egyszer sem tudtuk átlépni az árnyékunkat, és bravúrt hozni idegenben. Talán most minden-mindegy alapon…
Ha nekik megyünk erőből, nyílt sisakkal, tiszta szívvel győzni akarással, akkor az is belefér, ha nem tudunk nyerni. De ha megint megy a hátul passzolgatós, befosós semmi, akkor nincsenek kérdések…
Jó összefoglalás, de nem ezért nem jutunk fel, hanem mert nagyon gyenge a csapatunk, ami csupa lelketlen és beszari zsoldosból áll, van hozzá egy primitív edzőnk, és egy alkalmatlan sportigazgatónk.
Én nem szeretem a konteókat, de...sok minden van itt.
Titeket Révész nem igazán szeret, Pinyővel ment a szájkarate mindkét Várda - Vasas meccs előtt, után, bíróról, egyebekről.
Aztán, mikor a Várda korábban edzőt keresett Pinyővel is tárgyalt Révész, Pinyő többször ott ült a VIP-ben, de nem tudtak megegyezni.
Aztán, Erős Gabi egy kisvárdai ikon, csomót játszott ott, volt ott évekig edző, pályaedző, igazából jóban vannak Révésszel, kb. úgy jött el onnan "Gabi tanulj, legyél edző máshol NB2-ben, egy nap majd visszajössz".
Ráadasul a Várdának, ha a Barcikát viszi fel magával, szinte biztosan csak egy csapatot kell majd megelőznie a bennmaradáshoz mert a Barcika aligha tud bennmaradni.
Aztán, a Kövesdnek elemi gazdasági érdeke hogy ott játsszon NBI-ben a Barcika, a pályabérlet miatt. Diósgyőrben is játszhatna, de nincsenek jóban, én úgy tudom eleve valami horribilis összeget mondott nekik a Diósgyőr előzetes érdeklődésre, csak hogy ne oda jöjjenek.
Viszont, a kövesdi pálya jelenleg nem teljesen alkalmas NBI-re, kellene költeni rá amit nem tudom ki fog kifizetni.
Aztán, utolsó forduló Vasas - Honvéd. Verhetitek simán akár, de ők leadni nem fogják, ősellenség nektek, menni fognak mint a bolond, hiába nincs nekik tét. Főleg Feczkót ismerve mert pont ismerem személyesen is, tüzelni fogja őket.
A fentiek mind a felé billentik inkább a dolgot, hogy Barcika jut fel.
De: igazából nem adottak a feltételek, pénz nincs ott, problémás, hogy hol fognak játszani, igazolni gyakorlatilag nem fognak tudni NBI-es szintű játékosokat, szinte biztos kiesés ha feljutnak.
Ha megnézzük, a Vasas "való" NBI-be inkább. Mist tegyük félre a dilettáns vezetőséget nálatok, meg amit évek óta ott művelnek, de a feltételek adottak, van pénz is.
A feltételek nem adottak Barcikán NBI-hez, de ettől feljuthat hacsak nem szólnak nekik fentről, hogy ne.
Nagyon érdekes lesz az a Kisvárda - Barcika, tényleg kíváncsi vagyok hogy állnak majd fel, hogy mennek bele Révészék, megőrzi-e a fair play-t Révész vagy nem. Szerintem ő maga is gondolkozik rajta, állítom, hogy mit csináljanak.
Most értem haza a Fáyból. Az U17 2:1-re nyert, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül bajnok lett a kiemelt csoportban! Gratulálok a srácoknak. Részletek az FC facebookján.
Az U19 kikapott 2:0-ra a 8 ukránnal (!!!) felálló Kisvárdától. Az adatbankban fordítva van fenn az eredmény…
Miért is akarná a Várda a Vasast magával vinni az NB.I-be ? Révész egy profin gondolkodó vezető tudja, hogy nekik sokkal jobb a Barcikával játszani az NB.I-ben Kövesden mint a Vasassal Bp-en. Tipikusan az "X" mindkét csapatnak jó meccs lesz.
A Barcika-Kövesd már más. A Kövesdnek jobb ha a Vasas jut fel, de ott van az a pályapénz amit a Barcika fizet hogy ott játszhassanak. Ha nagyon hajtanak a Barcika ellen akkor nincs üzlet hiszen pl. játszhatnánk a Diósgyőri pályán is.
Még mindig nem tartom igazságosnak azt, hogy nem 1 napon, nem egy időben játszik a Vasas és a Kazincbarcika. Ilyenkor azért bele lehet nyúlni, volt rá példa.
Nem gondolnám, hogy a Kisvárda nyerni akarna, a döntetlent reálisnak tartom, de mivel a Mezőkövesd úgyis lefekszik a Barcikának, így már mindegy lesz...
Ettől függetlenül ez is milyen már, hogy egy ilyen helyzetben a Mezőkövesd-Barcika meccs hétfőn lesz!!
Bicepsz még így is jól kijöhet az egészből: a szurkolók foglalkoznak a kispestiekkel, ahelyett, hogy őt szidnák. Amúgy lehet, hogy az utóbbi három év "szarakispestezése" helyett a "Nagy Miklós takarodj" célszerűbb lett volna.
Most fog eldőlni, ha nem jutunk fel, hogy valójában mit is akar Csányi a Vasas futballal. Cél a régi dicsfény visszahozatala, büszke szurkolók tömegei, vagy valami egészen más - üzleti - érdek van a háttérben, és az előbbiek csak sokadlagos szempontok.
Évről évre mást kommunikál a klub vezetés, mint amit csinál. Ennek ez az "eredménye". A saját szurkolók megkeserednek, elfordulnak. Az ellenfelek pedig ezt kegyetlenül kihasználják. Ideje lenne valamin változtatni, ha nem a Vasas teljes szétzilálása a cél!
Azt akarták szegény vezetőink elérni, hogy ne legyen túl sok kispesti a Vasas pályán, ne legyenek döntő többségben, akik ráadásul várhatóan alázásra készülnek az amúgy is elkeseredett Vasas táborral. Ebbe beleértve a provokációt is.
Sokkal jobb helyzetben lesznek, még ha meg is verjük őket, valszeg akkor sem jutunk fel, akkor is lesz mivel alázniuk, provokálniuk.
A mieink bármivel reagálnak majd, az is rontani fog a helyzeten. (Esetleges büntetés.)
Viszont, nagyon rossz ez az ellenlépés a Vasas vezetése részéről.
A szektorszűkítés primitív, átlátszó trükk.
Nyilván oda mennek át, ahol lesz hely, a hazaiba. Ez kivédhetetlen. Még egy fricska a hazaiaknak, hogy ezzel is átvernek bennünket.
Ez a rendőséggel való fenyegetés, meg hogy mindenféle honlapokon terjesztik, az eddigi legnagyobb öngól a vezetőink részéről.
Mutatja a totális dilettantizmust (ebben is).
Nem működik, marketing értéke negatív, a kispestiek csak azért is kijátsszák majd.
Csak arra jó, hogy mindenki rajtunk röhögjön.
Nem lenne szabad ilyen szánalmas akciókba kezdeni.
Tetszettek volna megverni a kispestet, amikor Laczkóval a tökutolsó helyen álltak. De elQrtad.
Akkor is csak röhögtek a kispestiek.
Az egyetlen jó kimenet az lenne, ha alaposan elvernénk a kispestet, közben a kisvárda a barcikát ütné.
Értem, de ha nincs több hely? Gondolom, ha mondjuk az Újpest kupameccset játszana Kispest ellen és az újpestiek legalább négyszer annyian vannak, tehát, ha beülnének a hazai kispesti szektorokba, akkor ők lennének a leghangosabbak...
Ezt mindenki tudja. :) De, tobbe-kevesbe tehetunk roluk.. Figyelj , ha egy HoustonRocketsbol elkerul egy jatekos az biztos ,hogy onnan mar lefele megy. Ez a normallis. De, nalunk ellenben feltamadnak a komabol , amit valaki okozott nekik. Ez sajnos fact
Számomra a kispesti szurkolók fenekedése - 20-30 Vasas drukker (?) érthetetlen és minősíthetetlen viselkedése nyomán - érhető.
De lecsendesednek az indulatok. Vihar a biliben az egész.
Az NB 2 szintjén az igazán érdekes eseményeket Kisvárdán és Kazincbarcikán jegyzik.
Jövőre végképp beköszönt a viszonylagos béke, hiszen akkor már a középmezőnyben való megmaradás lesz a Vasas valós célkitűzése - természetesen (még) a második vonalban...
Vasas : Uram, Bakti ,Kovacs Milan , Hinora , Martin , Jozsika, Osi ,Bence. mas nevet is tudnek irni.. Ok , mind NAGY MIKI ejszakai izzadasat es remalmait gyarapitjak. Ehelyett kaptunk Raczot ,Pinter, Sz.Regot, Lyimbort...stb. Ez a fel NEM jutas valodi oka. Meg Barcikan is 3 legios van. Ez egy masik dolgozat.
Esküszöm, nem értem a kispestiek rinyálását, hogy kevés a vendégszektor, stb... Ezeknek semmi tétje nincs, kiesni már nem tudnak, feljutni sem tudnak, csak azért akarnak kijönni, hogy gúnyolódhassanak rajtunk! Miért nem nézik meg a tv-ben, kódolatlanul az egész világon közvetítik állítólag... Szánalmasak és a legalja, amit csinálnak...
Ha nem győzünk Szegeden, akkor ráadásul egy morálisan teljesen szétesett csapattal fogunk kiállni és ki is fogunk kapni tőlük.
Ez teljesen nyilvánvaló, hogy legrosszabb esetben döntetlen lesz, de valószínűleg ki fognak kapn. Gondolom felküldenek 4-5 fiatal gyereket és meg is oldották.
Nekunk , egy magas eros nyero mentalitasu ehes csapatott kell epitenunk. Kozephatvedjeink minimum 1 eros segitsegert kialtanak . Kell egy kapus .Kell meg egy fel kozeppalya es legabb 1 erocsatar (en Jozsikat visszahoznam. Kell meg edzo es lagy kenyer... Ez a rovid lista. A tavozok listaja kozepessen rovid nalam. De, a "DJ.-et feltetlen cserelni illene mar a club-ban" Mert , unalomba fordultak a bulik, ures a haz. Feljutas nalam egyszeruen nem tema. Nem iden ,nem most.
Nezd , valjuk be az itt bukdacsolo Hini-bol Paksi kupagyoztest faragtak. Kell egy jo "apuka" (csapat menedzser) es egy jo pedagogus (edzo) .Ha, nem a jatekos es a csapat az elso ,akkor a kozonseget a "cirkusz" nem kepes kiszolgalni. Jozsikat pl. szeretik tisztelik Matyofoldon szamitanak ra . Ezert 10 golal hazigolkiraly is lett. Ahogy , a Szentlőrinc is pl. mukodik . NB3 .bol feljutva tenyezokke valtak az NB2 ben. Lehet onnan is tanulni. Tehat, ha a tolunk elkerulo jatekosok majd mindegyike szintetlep ,akkor a hiba lehet ,hogy a mi keszulenkunkben lehet.. Egy fontos adalek : a Paksnak van negy 4 megkerulhetetlen erocsatara ! Nem a kertitorpe hadosztalyt toboroztak ossze.
Hát a Honvédnál sokkal jobb keret.Csak elküldeni kell belőle vagy 8-10 játékost. 3-4 célzott igazolással 5-6 fiatallal és egy jó edzővel ott lehet ahol kell. Nekik erre nincs esélyük.
Tippeket? Ezer éve csinálja boldog, boldogtalan. Soha nem azért nem volt balhé, mert kiszűrték hogy ne menjenek be. Azt nem lehet kiszűrni. Én is futottam már össze olyan haverral a saját szektorban, aki nem nekünk szurkolt. Kereste a haverját, mert az is oda vette a jegyét. Hagyd már ezt a hülyeséget.
A "semleges" szektorokban egyébként is rengeteg vendégszurkoló van. Egy Újpest-Fradi meccsen gólt rúgott a Fradi. És a 2 táboron kívül az oldalt levő lelátókon annyi addig csendben ülő fradista ugrott fel gólörömében hogy nem hittem a szememnek. Hát legalább a fele.
Teljesen kontraproduktív, amit a klub csinál (újfent). Megoldhatatlan feladvány: ha lezárod a vendégszektor egy részét, az onnan kiszoruló kispestiek vajh hova vesznek jegyet? NAHÁT, A HAZAIBA – ami által előfordulhat, hogy pont Vasas-szurkolók ragadnak kint. Géniuszok!
Nem mintha mostanában bármikor is közel lennénk legalább a kétezerhez, de az utsó fordulóra azért elég sokan ki szoktak tévedni, hát még ha esetleg tétje is lesz.
Ez így van. A Bozsikban én se a vendég szektorból néztem a meccset az ősszel. És a kutya sem szólt hozzám. Igaz egyedül voltam és nem üvöltöztem, hogy szarakispest!😄😄😀
A jegyeladási rendszeren keresztül klubunk érzékelte, hogy szűk egy nap alatt rengeteg belépő talált gazdára – emellett viszont feltűnően megugrott a közvetlenül a vendégszektorok mellé, a hazai lelátóra vásárolt belépők száma. Ezért nyomatékosan felhívjuk a vendég szimpatizánsok figyelmét, hogy a hazai szektorokba NE vásároljanak jegyeket, a biztonsági személyzet ugyanis kiemelten figyelni fog arra, hogy oda csak és kizárólag Vasas-szurkolók léphessenek be. Amennyiben mégis kispesti szurkolók foglalnak majd helyet a hazai lelátón, őket a biztonsági szolgálat a rendőrség segítségével maradéktalanul kivezeti a stadionból – egyes híresztelésekkel ellentétben NEM kísérik át őket a vendég lelátóra –, így semmilyen módon nem lesz lehetőségük a mérkőzés megtekintésére!
A kettő nem zárja ki egymást. Az ingyenjegyek mellett sokan vettek jegyet, mert a válogatott bérletről lecsúsztak, és kell nekik a pont, hogy hátha sikerül elérniük / bent maradniuk az arany fokozatban. Aztán 1 ember becsippantott 2-3-at. A biztonságiakat nem érdekli.
Plusz nem jöttek az utánpótlásoknak kiadott jegyekkel sem.
Ettől az MLSZ mindegyik jegyet valszeg beleszámolta a "hivatalos nézőszámba", hiszen a eladva/kiadva. Ahogy nálunk is minden eladott jegy, bérlet szerepel a statisztikákban.
De mindegy, a lényeg, hogy megint mehet a magyarázkodás listástól és bandájától.
Nem teljesen így volt. Szétosztogatta az MLSZ ingyen a jegyeket a pesti es a Pest környéki utánpótlás csapatoknak, akik végül nem mentek annyian, amennyi jegyet kaptak.
Mi 100 jegyet kaptunk, szülőkkel együtt voltunk 47-en.
Annyiban csalás, hogy amikor egy sportesemény vagy koncert kapcsán azt mondják, hogy telt ház van, az gyakran nem azt jelenti, hogy az adott helyszínen valamennyi férőhelyre eladták a jegyet hanem azt, hogy az összes értékesítésre kibocsátott jegyet eladták..
Valóban nem volt teltház, nem is lehetett ezt várni. De itt nem klasszikus csalásról, hazugságról van szó.
Az MLSZ szurkolói pontgyűjtése miatt kelt el minden jegy.
Többen több jegyet becsippantottak, hogy a többieknek is gyűljön a pont. De elérte az MLSZ, hogy egyrészt több bevétele legyen (alsó hangon, ha nincs ez a pontgyűjtés, max 25e ember lenne egy majmok általi kupadöntőn), másrészt valóban kupahangulat legyen. Ezt az érdemüket nem lehet elvenni.
Az asszony kapott ingyenjegyet az MK döntőre, kimentünk, szurkoltunk a Paksnak. Elméletileg teltházas volt a meccs, mert előtte való nap ugye elfogyott minden belépő, ami a Puskás viszonylatában k.b. 65000 embert jelent. Ezzel szemben a hivatalos nézőszám 54762 volt, a valóság pedig az, hogy jó ha voltak 35-40 ezren, a B közepet kivéve mindenhol rengeteg szabad hely volt, a felső karélyban voltak teljesen üres szektorok is. Tapasztalatom az, hogy itthon nagyon durván csalják fölfelé a nézőszámot, leginkább a Fradi esetében.(Persze ők is vannak a legtöbben.)
Emlékest május 28-án, 18 órai kezdettel. A Vasas család ott és akkor gyertyát gyújt majd a három elhunyt klasszisa emlékére: Bujdosó Ágota, Fleckné Babos Ágnes és Sterbinszky tiszteletére:
Nekem 18 -ast mondot meg tavaly:) Na, mind1. 16-os mezonnyel mar nem olnenk meg a Magyar focit. Hinora kozben kupagyoztes lett ! GRATULALOK BOGNAR GYURINAK ES A PAKS-NAK!
Pintérnél, de Kondásnál is mind szakmailag mind mentálisan is magasabb szinten működött a csapat.
Milán nélkül egyszerűen nincs támadójáték? Ez az élvonalban megengedhetetlen lesz. A kűzdeni akarása -Miláné- becsülendő, de egyetlen komoly támadóval szeretnénk nekimenni az NB1-nek?
Berecznek és vagy Jóskának jó meccse van akkor van valamilyen szintű középpálya (de ez megint csak NB2.)
A védelemről is lenne mit beszélni de az a probléma hogy a középpályához hasonlóan teljesen kaotikus, és pillanatnyi formától függ, semmiképpen sem stabil.
Kíváncsi leszek az elkövetkező fordulókra, és ha sikerrel járunk az igazolásokra!
Amúgy tavaly azt hittem hogy Gerával ez már a gödör alja, de Pintér bebizonyította hogy mindig van lejjebb. Kiváncsi vagyok , kitudja még ezt is alul múlni.
Es ,ha Milant es Joskat a nyaron kivasarolnak es a kozepes xar oregek kikopnak vagy "okossan" elkuldik oket, a sulyedes egybol az nb2. veszelyes vizei fele sodorna minket.
Minden idők leggyengébb NBII-es mezőnyében összeszedtünk eddig 10 vereséget, ez a Kondás-Desits-Gera-Pintér időszak a klubtörténelmünk abszolút mélypontja...
Hát nem valószínű! A Mezőkövesd formája és a Kisvárda első helye erre simán adna okot, de ez a magyar valóság ahol a szomszédos települések igen jól összetartanak, nem úgy Budapesten ahol a Honvéd ha lehet mindig betart nekünk ha lehetősége van rá! Úgy hogy már most boritékolható, hogy megint harmadikok leszünk! Persze megint csak kevéssel, mondjuk, ha itthon megvertük volna a tök utolsó Tatabányát vagy akár Tatabányán már nem lenne gondunk!
A Kisvárda nem fog az útjukba állni, ha még addig az számít valamit.Erős 9 évig volt Kisvárdán: játékos-segédedző-edző. Annyi csak hogy vagy 5 poszton lehetőséget ad eddigi tartalékoknak,megnézi kikre számithat az nb1-ben.Ezt mondta is. Picit felforgatja a csapatát , és az már elég is.
Ha még azért mondta volna le, de kedden délelőtt nem volt edzése, egyszerűen nem volt kedve, ezért kicseszett 35 fiatallal, akik kíváncsiak lettek volna, hogyan jutott el idáig. De ha azt akarod mondani, hogy hazament és a szobában egyedül koncentrált a szerda esti kupadöntőre, akkor azt te sem gondolod komolyan, de Marci fiam csak röhögött rajta, de van egy osztálytársa, aki a fradi b-középbe szokott venni jegyet, mások, meg csak szimplán fradi drukkerek és ők várták, mint a messiást, így igazából velük cseszett ki... A jégkorong meccs szünetében megnéztük gyorsan, ahogy anno Vaskót megtaposta és kiállították... :)
Csakhogy oldjam a feljutással kapcsolatos feszültséget... (ha van ilyen egyáltalán, mert szerintem mindenki inkább kínjában röhög)
Van a Fradiban a Ramirez nevű ecuadori vagy kolumbiai, mindegy is, dél-amerikai játékos, akit anno kiállítottak, amikor a Kispest pályán 2-2-t játszottunk velük és Pista a középkezdés után egyenlített. Nos, ez a srác jött volna a fiamék iskolájába beszélgetni, mert ismeri a spanyol tanárnőt, mert ugyanabból az országból jöttek és megkérte a tanárnő, hogy beszéljen a pályafutásáról, mit ért el, természetesen spanyolul, hiszen az osztály egyik idegen nyelve a spanyol. Már több hónapja leegyeztették, erre ma lemondta a fiú, mert koncentrálni szeretne a szerda esti kupadöntőre... :)))
Nem egy 4 órán át tartó programról lett volna szó és nem Szombathelyen, hanem Budakeszin és 45 percről...
Persze, most mondhatnánk, hogy profi, de szerintem egyszerűen csak elfelejtette vagy nem volt hozzá kedve, így inkább lemondta. Pedig a gyerek Vasas mezben ment ma a suliba! :)
Nem tudom, talán Mezőkövesdre nem mennek le az előző napon, de a fene sem tudja... Az biztos, hogy az edző lenne a leghangosabb, hogy nincsenek a feltételek biztosítva, stb.
Az Mlsz-nek a barcikai meccs róható a számlájára, mert az nem volt korrekt egyik csapattal szemben sem, hogy olyan körülmények között le kellett játszani!
Az mar reg rossz ,ha a Honvedtol vagy akarkimastol varjuk ,hogy felsegitsenek minket. Talan, elobb kellett volna a tehetseges tamadokhoz a fiatalokhoz nyulni es kenyelmessen beepiteni parat . Par csikonk mutatta magat , engedni kellett volna futni oket. Az elet viszont nem allt meg , keszulni kell es csinalni mindenkinek a dolgat . Nalam a 6 pont kotelezo elvaras lenne a bajnoki hajraban. Aztan meglatjuk ,hogy mennyi lessz a szamlan az elszamolasnal.
Nem igazán tudom elképzelni, hogy van esélyünk és nem azért, mert ne tudnánk megverni a Szegedet vagy a Kispestet még ebben a helyzetben sem, de szerintem a Barcika már nem fogja elbukni...
Ezt mi csesztük el a már ezerszer felsorolt meccseken.
Ne értünk hajtsanak hanem önmagukért.A győzelemért ami a versenysport lényege.Meg van olyan hogy fair play .
Mondjuk épp elégszer esett ölünkbe a lehetőség hogy kihasználjuk a feljutás lehetőségét,de mi gyatra szar játékkal mind elszórakoztuk.
Csak látnám végre azt hogy megköszönjük a kispestnek és egyszer mi is jól megszopatjuk őket köszönetképpen...és örjöngve örömködünk az ő keserűségükön ahogy ők tették pl 2018-ban!
Természetesen nem egy tét nélküli buli meccses győzelemre gondoltam.(mert az utolsó fordulós meccs már lehet nekünk egy tét nélküli edzőmeccs lesz)
A mai kilatasokkal en inkabb maradnek. Se edzonk ,se keretunk ,sem egy futbal papank nincs ,aki nb1-es szintre emelne a VASAS-t 1-2 honap alatt. Ez az igazsag . A Paks a Puskas a Gyor es sorolhatnam nem a mi geposztalyunk barataim.
Olvasgattam itt a kocsmatársak gondolatait a Honvédról. Az állandó sz@r a Kispest szavalókórus után mit várunk tőlük? Hogy széthajtsák magukat értünk? Majd az utolsó fordulóban…
A csapat játékospolitikájáról és a vezetőségről a véleményem ismert. Igazolások, szerződések, salakosok, fiatalok und so weiter. A játékunk nézhetetlen. Ezzel akarnak az NB1-ben helytállni?
Miért necces a feljutás? 10 vereség! 2x a már kiesett Tatabányától, ebből egyszer hazai pályán.
Még lehetne sorolni a megengedhetetlen bakikat. Vereségek a BVSC-től, a Csákvártól több mint egy félidő emberelőnyben?
Hány vereséggel jutottak fel a Covid utáni időszakban?
Győr 9, MTK 8, (Vasas 3, Kecskemét 7)… Ennyi.
Ha iden nem jutunk fel, jövöre még nehezebb lesz. Kecskemét, (Debrecen, ZTE, Videoton közül valaki), Honvéd, Szeged + a szokásos sötét ló?
Ha nem megy a feljutás idén, akkor kéne egy nagytakarítás minden szinten.
Azokkal értek egyet, akik azt mondják, hogy inkább nézek egy fiatalokra épülő, Vasas kötődésű játékosokból álló nb2-es csapatot a 8-10. helyen, mint egy “sztárokból“ álló piros-kék mezbe öltöztetett zöld-fehér társulatot.
Az NB3-as csapat vasárnap Szegeden játszott, az U19 szombaton - hol máshol, mint - Szombathelyen…
Az U17 a Honvéd ellen rangadót - VKLA 1., Honvéd 2. - 3:3 lett - Budapesten.
Szombathelyen 12.00-kor kezdtek. Kb. 3 óra busszal, azaz úgy 7-1/2 8 körül el kellett indulni. Kelés 1/2 6 körül, hogy kiérjenek a Fáyba. Meccs vége 14.00. Gondolom fél 3 körül vissza Bp-re. Oda-vissza 440 km. Este 6 körül érkezés Bp-re, majd haza. Juhász és Sus végig nyomta a 90 percet. Sus rúgott 2 gólt. Horváth 80 perc, 1 gól. 4-2-re nyertek.
Vasárnap irány Szeged a kettő kispadjára. 17.00-kor kezdtek. Gondolom 13.30-kor legkésöbb el kellett indulni. Oda-vissza ez is megvan vagy 350 km. Busszal kb. 2 óra.
Horváth ezek után még játszott 30 percet, a másik két srác a 87. percben szállt be, ha már lementek. A kettő amúgy nyert 1:0-ra. Vincze is a kispadon volt, miután az U17-ben előző nap 90 percet játszott a Honvéd ellen.
A srácok ezt bírják? Valószínüleg.
Mezőkövesd úgy 140 km. Tényleg leutazott az első csapat oda is egy nappal előbb? Vagy a zuhanyhiradó ellenséges propagandát közvetít?
Nem, ott az utolsó forduló előtt konkrétan az volt a helyzet, hogy ha nyerünk, bennmaradunk (mert a Hali és a Kövesd egymás ellen játszott, ezért az egyiket tuti megelőztük volna), ha kikapunk, tuti kiesés, ha iksz, akkor számolgathatunk. Végül mind tudjuk, mi történt, és kábé azóta ezt nyögjük, megfejelve néhány idiótával a klubvezetésben, kispadon...
Lehet, mert most azért pénzhiány van a támogatói körökben, már a korábbi gondjaikat ez határozta meg, mert a határkerítés építő cég nem tudott már a piaci viszonyok felett számlázni...
Nem csak edzői hiba van, de van az is bőven! Pl.: Rácz és Szánthó folyamatos erőltetése vagy korábban a fia állandó becserélése.
Mindig belegondolok, hogy itthon valószínűleg az edzői kézikönyv 38.oldalán biztosan benne van, hogy a regenerálódás miatt 150 km utazás felett érdemes 1 éjszakát valahol eltölteni, így nem kell sokat utazni már a mérkőzés helyszínéhez másnap, így az izmok, bla, bla, bla...
Ez biztosan így van mondjuk egy-egy topcsapat esetében, amely 3 naponta játszik mérkőzéseket, de éppen most olvastam, hogy a Békéscsaba vasárnap buszozott 270 km-t, majd este lejátszotta a mérkőzést ellenünk és ha van egy kis mázlijuk, akkor Kiss Ágoston szerencsétlenkedése után, akár még ki is egyenlíthettek volna és hazamehettek volna 1 ponttal.
Gondolom, mi profik vagyunk, ki van nyalva a popsi, így mi betartjuk ezt az utazási protokollt. Aztán például teljesen frissen jött a szentlőrinci pofon.
Érdemes megnézni az nb3-as csapatunk mérlegét. Otthon és idegenben is 70 százalékos a teljesítményük. Ez hazai pályán egész jó vendégként viszont kiemelkedően jó.
Főleg ha azt is nézzük, hogy fiatal srácokról van szó.
A számok nem hazudnak. Egyértelmű, hogy ennél a csapatnál az edző beleteszi a munkát a csapatba. Tudja mit kelll játszani hazai pályán és mit vendégként és kihozza a teljesítményt a csapatból.
Egy igazán jó csapat hazai pályán tud hozni egy minimum 80 szàzalékos teljesítményt amiben benne van 1-2 váratlan vereség vagy döntetlen. Ez meg is van nálunk.
Viszont egy igazán jó csapat idegenben is tud egy minimum 50 százalékos eredményt hozni.
Mi ettől ebben a bajnokságban nagyon nagyon messze vagyunk.
14 meccsen 14 pontot szereztünk vendégként. A megszerezhető pontok 2/3-át nem szereztük meg. Van kérdés, hogy hol a hiba? Ha nem otthon játszunk egy jellegtelen, szürke csapat vagyunk. Es otthon sem vagyunk bomba jók csak ott behúzzuk valahogy a meccseket.
Legközelebb olyan vezetőedzőt keress légy szíves, aki már kora hajnalban elkezdi számolgatni a tyúkokat és aztán ezt egészen késő estig folyamatosan ismételgeti! A Pató Pál urakat kérlek mellőzzük!
megint jöttök itt a Pintérrel....érdekes hogy ő az ötödik edző aki nem tudja kihozni a maximumot ezekből a játékosokból...lehet el kellene gondolkozni, hogy nem edző hiba van a Vasasnál.....!!!
Azt is mondta pinyő hogy Radó nagy értéke a Vasasnak, hogy mindent elkövet a sikerért, külön öröm számára a motiváltsága. Nagyon nagy szüksége van a Vasasnak.
Bravúros kommentár.
Nem lehet, hogy ez az ára, hogy cserébe a fia is szinte állandó pályára lépési lehetőséget kapjon?
Sajnos pinyő is "együttműködik" a pojácával, mint feltehetőleg az előző edzők. Ilyen hülye magától nem lehet. Dicsérje ha tetszik neki, de ezzel itt szinte piedesztálra emelte Radót.
Annyira azért nem jó. Sokkal inkább szar.
Itt most gólt rúgott, pinyő meg lecsapott a dicsérési lehetőségre, mint gyöngytyúk a takonyra.
A vén marha meg hümmögve bólogat ehhez. Magyar játékosok, csak ez a fontos, hogy magyar játékosok legyenek. A többi szakmai kérdésbe nem szól bele, mert az itt jó kezekben van.
Ezzel nem, de odaviszik majd Holendert, meg Baráthot, majd még egy-két játékos és akkor már a feljutásért fognak küzdeni...
Nálunk meg kérdés lesz, ha nem lesz pénz esetleg, akkor mondjuk eladjuk vagy kölcsönadjuk Ulbríkot és Tóth Milánt és már esélyünk sem lesz a feljutásra, mert az biztos, hogy főleg az új szabályok miatt, meg fogják keresni a legkelendőbb játékosainkat és nem biztos, hogy lesz bennük akarat, motiváció még egy évet az nb2-ben tölteni!
Úgy emlékszem, hogy mindegy lett volna, ha nyerünk is, mert a Diósgyőr is nyert, illetve csak akkor maradhattunk volna bent, ha mi nyerünk Kispesten, a Dvtk meg kikap, de ott volt, ha jól emlékszem, hogy a Fehérvár c-csapattal állt ki...
Anno mikor az utolsó fordulóban velük játszottunk és ha nyerünk bentmaradunk, akkor is úgy mentek mintha kupadöntő lenne csak nehogy bentaradjunk. A masik kieső jelölt Diosgyőr meg persze hogy nyert a tartalékjaival felálló Fehérvár ellen!
Remélem az ilyen kedves gesztusokat majd nekünk ismlesz alkalmunk visszaadni a Honvédnak!!
Pontosan.Nem vártam tőle sokat. De azt is sikerült alul múlni.Csertői egy gyengébb állományból sokkal többet hozott ki. Csapatot csinál, Pintérnek ez nem sikerült.
Azt, hogy a bajnokság végén kik állnak feljutásra nem lehet pontosan tudni még hetekkel, hónapokkal korábban. Azért valamikor csak rögzíteni kell a meccsek kezdését, nem lehet azt hétről hétre variálni.
És még egy érdekesség a Honvéddal kapcsolatban- a végére maradt nekik az 1.-3. helyezett csapatok ahol kb nulla pontjuk lesz.Ellenben ha a ez előbb lett volna akkor az utólsó 3 forduló előtt 30-31 pontjuk lett volna és kaparnának hogy ne essenek ki.
Ki kell mondani a legjobb dolog ,ami velunk most tortenhet , hogy nem jutunk fel egy ilyen fesuletlen csapattal. 😢 A VASAS evekota valtozasert kialt ! Talan, most valami tortenhet ,tortenni fog.
Akkor nem láttad még a honvédot idén, mikor minden meccsen mennyire hajtottak! Most szinte helyzetük se volt. A csoda Kántornak momentuma nem volt most! Szerintem kilógott a lóláb nagyon!
De magukkal szúrtak ki, mert jövőre megint velünk, a Kecskeméttel, meg kitudja kiesik még ki..azzal kell majd megküzdeniük megint!
Jó, hogy elcsesztük többszőr a lehetőséget, de hogy egy budapesti csapat ennyire beakarjon tartani mindig azért ez durva! Remélem lesz alkalmunk hasonló szituacióban majd visszaadni a kölcsönt!
Bévárdi pont olyan jó volt, mint amilyen nálunk szokott lenni anno
20 megoldásból 20 rossz.
Szerintem nem volt bunda - a Barcika jelenleg jobb csapat, a Kispest meg félúton van a kiesőjelölt és a mindent nyerek és feljutok a 6. helyre - között.
Valahol a 8.-9. helyen
Így igazából az, hogy a Barcika nyer Kispesten, jelenleg sajnos papírforma.
Én is inkább Pintérnek tulajdonítom, hogy ilyen helyzetben vagyunk, mert sztárocskák ide vagy oda, egyszerűen megmagyarázhatatlan, hogy kétszer nem álltunk ki ugyanolyan kezdővel és egy Csákvárt idegenben vagy Tatabányát most tavasszal nem tudtuk megverni... Konkrétan 3 pnttal mennénk a Barcika előtt...
Amúgy ez edzői hiba .Látjuk milyen gyenge minőségü játékosok alkotják a Honvédot és mikor kellett hozták az eredményeket, kibrusztolták. Nálunk a játékosokat nem jól menedzseli az edzői stáb, nem tudnak taktikailag sem az ellenfél fölé nőni.
Mondjuk az a taktikai zseni hibája volt. Nem merte felvállalni a nyilt támadójátékot egy ilyen gyenge Honvéd ellen, aztán azt lemákolták mert ott még érdekeltek voltak.