A naposabb, déli rész szerintem természeti látnivalókban nem nagyon bővelkedik, az a párásabb, esősebb északi rész erőssége. Mi egyébként Tagananában laktunk, északon és ha strandolni támadt kedvünk, átautóztunk délre, a Playa las Teresitasra (kb. 30 km.). Északon túráztunk, nagyon szép helyeken.
egyértelműen délnyugaton a kellemesebb az időjárás a téli időszakban, ez Los Cristianostól kezdődik és a Los Gigantesnél ér végett. Viszont itt is vannak különbségek Playa de las Americason előfordulhat, hogy még napozol, míg Los Gigantesnél a felhők üldöznek.
Ha csendesebb helyet szeretnél , akkor Callao Salvaje. Hozzáteszem január-februárral be lehet fürödni, az utóbbi 6-7 évben sokszor voltak olyan hetek, amik nem feltétlen a nyárról szóltak. A legjobb ilyenkor két hétre menni, az egyik hét jó eséllyel nyárias lesz :)
Januárban vagy februárban szeretnénk menni Tenerifére egy hétre!
Több kérdés is felmerült, remélem a tanácsaitokkal tudtok segíteni!
Milyen az időjárás olyankor ott? Illetve, hogy melyik részt ajánlanátok ami kirándulgatós, vannak látnivalók, lehet napozgatni is akár, kellemesebb az időjárás, de se nem a központi túristaparadicsom, sem nem a kopár partszakasz vagy sziklák?
Sajnos nincs :( Nem fog földhöz vágni a tanulópénz, de egy kicsit jobban érezném magam ha elkelne. Csak ide szoktam feltenni, hogy hátha valaki épp abban az időpontban szeretne utazni, és a névátírással együtt is jelenlegi félárat fizetne így a jegyért. Mindketten jól járnánk :)
Helló! Valaki van most kinn? Jövő héten, 21-én megyünk Tenerifére és kicsit aggaszt az időjárás, accuweather végig 20 fokokat ír. Eddig mindig ősszel (egyszer augusztusban, de akkor megdöglöttünk a melegtől) voltunk kinn, ennyire szar lenne a május vége?
Csak az előlapot másolják, a CVV nekik nem kell a zároláshoz, de ahogy mondtam, vissza lehet élni vele, ezért vakartam le, az a tuti. De ha leragasztod, az is jó lehet, csak nem áll neki ott előtted piszkálni.
Figyi ,ha csak az autobérléshez ideiglenesen leragasztom a kari cvv kódját az úgy is jó nem? Gondolom ott előttünk másolják majd le az autoreisenesek ....
Dohányosoktól kérdezném, kint mennyi a cigi elég ha light nem kell márkás, és olcsón ha lehet venni , azt hiszem 1 karzon per fő lehet haza hozni, tesómnak hoznék mi nem dohányzunk, esetleg a reptéren is tudok venni ? Tényleg reptéren ajándékot érdemes venni vannak butikok ? Vagy inkább vegyek majd helyben ? Persze ha látunk valami jót kirándulás közben azt vesszük meg, csak érdekelne ha ott eszembe jut még ,h valakinek kéne még valami apróság akkor a reptéren is vannak-e esetleg ilyen lehetőségek. Köszi
De ha közvetlenül kölcsönzőnél kötöd a biztosítást, és nem a közvetítőnél, akkor is az intézi a dolgokat, akivel erről szerződtél, csak akkor ez természetes módon nem a közvetítő lett volna. És ilyenkor baj esetén kicsit egyszerűbb az ügymenet.
Mivel a Rentalcars.com ezesetben nincs a szerződő felek között, nem tudunk segítséget nyújtani abban az esetben, ha a szolgáltató termékét vagy annak árát Ön nem találja kielégítőnek.
Ez remek mondat az elrettentésre, ha az ember figyelmetlenül olvas. Persze, nem is kell, hogy segítséget nyújtanak. Ez esetben az a cég "nyújt segítséget", akivel szerződtél. Közvetlenül, nem harmadik fél bevonásával, hanem a lehető legegyszerűbb módon. Noch dazu ha az árat nem találod kielégítőnek, nem is szerződsz velük, pláne nem kell senkinek sem segítséget nyújtani - ennek a részmondatnak már csak ezért sincs így értelme.
4 ülés 2 ajtó Igen Szolgáltató Szolgáltató Interrent Csoport A Díjszabási kód 42 Kézi
Seat Mii vagy hasonló
Bankszámla szám ...Visszaigazolás száma ...Szolgáltató információkReptéri Felvétel - Pult a terminálon belül
Autófelvétel Dátum és idő 23/05/2016 : 17:30 Felvétel Tenerife Repülőtér Dél Cím Granadilla de Abona, Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, Spain, 38610 Felvételi információk The Interrent office is located in the arrivals hall next to Europcar. Telefon: 0034 922759313 Fax 0034 922371874
Autóleadás Dátum és idő 30/05/2016 : 17:45 Leadás Tenerife Repülőtér Dél Cím Granadilla de Abona, Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, Spain, 38610 Felvételi információk The Interrent office is located in the arrivals hall next to Europcar. Telefon: 0034 922759313 Fax 0034 922371874
Ez a foglalás tartalmaz Teljes Védelmet.
Itt írja hogy hol van a felvétel de nem ott van ennyit sikerült kiderìteni.
800 euró az önrész és igazából nem para mert erre van a hitelkartyám. Van egy sima bankkártyám amit az egyéb költségekre használok plusz valamennyi kp.
36000ft volt a full biztosítással egy hétre valami sima kis kocsi mivel bőven elég kettőnknek a párommal :)
interrentnél van önrész, persze; az egy nagy nemzetközi kölcsönző, nem olyan, mint az autoreisen, a plus vagy a cicar. van sokszáz eurós önrész/bankkártyás zárolás. baj esetén ő fogja az önrész erejéig kifizetni, és majd utólag fogja neki a rentalcarsos biztosítás visszafizetni.
Mit tartalmaz a bérlés? Töréskárbiztosítás (CDW) Kötelező felelősségbiztosítás (TPL) Lopásvédelem (TP) Reptéri felár Helyi adók Prémium helyi díj Korlátlan kilométer.
"A szolgáltató állomásán lehetősége van egy külön biztosítással csökkenteni vagy eltörölni az önrészt, vagy biztosíthatja azokat a kivételeket, melyeket a töréskárbiztosítás (CDW) nem takar - úgy mint abroncsok és szélvédő. Figyelem: Ha így tesz, a szerződés Ön és a szolgáltató között jön létre. Mivel a Rentalcars.com ezesetben nincs a szerződő felek között, nem tudunk segítséget nyújtani abban az esetben, ha a szolgáltató termékét vagy annak árát Ön nem találja kielégítőnek."
aha, hát nem kicsit összekeverted vagy összekevertették veled ezeket a biztosításos dolgokat. na de mindegy, remélhetőleg nem fog kiderülni neked a két biztosítás közötti eltérés.
a pultot szerintem biztosan meg fogod találni, az interrent nem kicsi kölcsönző, ott lesz minden bizonnyal a többi autóbérlős pult között. de, van weboldaluk, esetleg írjál nekik egy e-mailt, hogy mondják meg neked egészen pontosan, hol találod őket. biztosan fognak segíteni.
A rentalcarson keresztül kötött biztosítás nem érvényes ha az interRentnél rám sóznának valamit. Hitel kártyáról fizettem amit vissza is töltöttem maximumra és a keret fölé nem mehetek de igazából csak a pult érdekelne hogy merre van :) nekem megfelelő lesz csak legyen autó a hatsóm alatt.
Az az igazság hogy a rentalcarson keresztül foglaltam és ott kiválasztottam a teljeskörű biztosítást. Írták is hogy ne engedjem hogy eladjanak valami biztosítást mert akkor az övék nem lenne érvényes.
A pénzt átutaltam már és tudom hogy lehet variálni a foglalással de ilyenkor nem tudom hogy megy ha már kivan fizetve előre.
Azt tudod, hogy ennél a kölcsönzőnél sérülés esetén van önrész? Plusz 100 euró az önrészmentesség díja, míg az Autoreisennél alapból önrészmentes a biztosítás.
Semmi extra tele tele politikával ők adták a legjobb ajánlatot és a visszaéléseket olvasva láttam hogy amiatt van negatív értékelésük mert nehezen találhatók és több idő a kocsik kiadása.
Szerintem nem, vagy nincs olyan nagy eltérés, mert nincsenek magas hegységek, melyek vízválasztó szerepet töltenének be, mint amilyen pl. a Teide & Caldera.
kis segítséget szeretnék kérni. idén decemberben fuerteventurára megyünk és az lenne a kérdésem ott is érvényes az mint gran canarian ée tenerifén hogy a déli oldal a szárazabb melegebb mert nem nagyon találtam erről leírást és az a topik meg sajnos nem igazán pörög.
Legolcsóbban Máltán lehet delfinúszni a közelben , mi ott voltunk .. 4-5 ember jut 1 delfinre kb 50 perces a program, lehet videózni,fényképezni ... persze a szokásos "profi"képek is elkészülnek ..
Köszi....hát közelebb van mint Kuba. :) Csak....nem nagyon szeretem ezeket a megkötéseket...hogy miért ne lehessen pl. fotózni???? Ppfff ha már az ember egy vagyont hagy ott ezért, akkor legalább had örökítse meg ezt a feledhetetlen emléket........és ne csak a "profi" fotókon legyen meg. Kubában mi még videóztunk is......mindent felvettünk hogy húztak a delfinek....meg hogy vártam a vízben hogy alám jöjjön és a lábamnál kiemelt a vízből és szinte repültem a vizen........fantasztikus élmény......és ezerszer vissza is tudom nézni....a gyerekeimnek is mutatni. Szóval ezeket a megkötéseket utálom......és nem is értem. :(
A show-k előtt 1 órával lehet bemenni az akváriumokhoz azoknak, akik szeretnének ott lenni (az akvárium-kapunál van jegyvétel, aki veled van, azt is beengedik a nézőtérre, de fotózni nem engednek)
Kétféle lehetőség adott: az olcsóbb szerint medence partján egy tréner bemutatja a delfineket, egyet kiint a partra, és ott lehet simogatni, miközben beszél az állatok sajátosságairól, életéről. Ez kb 45 perc, ebben benne van a fotózás is a delfinnel, amit az árban adnak. Készítenek egy másikat is, amin a kézmozdulatra kiugró delfinnel vagy, ez plusz pénz (mindkettőt a kijáratnál kaphatod meg). A másik verzió szerint kapsz úszódreszt, az előző csoporttól féltávnál különválsz, és egy másik trénerrel bementek a vízbe, ahol aztán 10-15 percet lubickolhatsz egy-egy delfinnel (2-en voltak akkor, mindegyikükkel külön delfin úszott). A fotók 2db-ig ingyenes, a többi fizetős. A harmadik verzió a show előtt mindenkinek adott: x összegért farokemelős delfinszelfi.
Ott igazi úszás van velük, tehát be a medencébe ès szabadon úszol, játszol velük? Vagy az ami az Aqualandben is, hogy bemehetsz a vízbe, simogathatod, etetheted, megnézheted víz alatt őket, puszi, hogy kell trükköt kérni tőlük stb. Jövő ősszel oda megyünk, de én csak az Aqualandes tapasztalokat olvastam róluk is. Esetleg van saját tapasztalatod? Előre is köszönöm!
Igen....ezek szerint...... :( Mindegy......lényeg hogy térdelős delfin nózi simogatós képünk lett. Majd ha nagyobbak lesznek a gyerkőim úszni is fognak velük.....de szerintem nem itt. :) Majd viszem őket Kubába. :)
Sziasztok! Mi a Loro Parkban voltunk és a kisfiamat kiválasztották a delfines csónakázásra. Semmi nem volt lezsírozva,szimplán leültünk közvetlenül a bejárat mellett a második sor szélére. A tréner srác ránézett a férjemre kérdőn még a show elején,a gyerekre mutatva, férjem bólintott és már adták is a fiamra a mellényt. A csónakázás után még simogathatta és puszilgathatta a delfineket,engem is odaengedtek a medence partjára,végig videóztam meg fényképeztem az egészet. Egy fillérünkbe sem került,de tény,hogy szerencse is kellett hozzá.
Mikor mi voltunk a Show-n szerintem senki nem jelentkezett akkor úszásra.......mert senki nem is marad a show után sem ott. De semmi féle marketinget nem is lehetett látni hogy milyen alternativák vannak, és mi mennyibe kerül........ :( A Jungle park ennyivel jobb, ott legalább ki van táblázva lépten- nyomon hogy mennyi ez+az......foto...stb..... Szerintem egyébként elég merevek...nemnagyon lehet egyezkedni.... :( Én mikor Kubában voltam úsztam Delfinekkel.........szinte ingyen....csak lefizettük ott a tréner pasit és zárás után bementünk......és eszeveszett jót lubickoltunk a delfinekkel :D:D:D:D
Amúgy az elején ezt a csónakos dolgot nekünk se mondták (mondjuk biztos nem ezt választottuk volna), csak a két csomagot. Akik a vízbe mentek, a hátsó kisebb medencéhez mehettek, ahol két delfin volt, egyik egy anyuka :) Akik pedig a sima fényképes programra jelentkeztek, ők a nagy medencéhez mentek, ahol a show is zajlott később.
Nem keverem, ez az Aqualand delfines programja. Nem csoportosan megyünk mi se, csak a programok vannak ott csoportosan leszervezve, mivel nem egyesével visznek be a delfinekhez, pedig az milyen jó lenne :) Ha 150 a csónakozás, de vízbe ismerkedni velük 100 euro, ami jóval személyesebb élmény, nem értem ez kinek éri meg. Elhiszem, hogy ezt mondta nektek a tréner, azt hittem viccelt, mivel ez az ajánlat nem valami logikus szerintem.
Szia. Hát nem hinném hogy a trénercsajszi aki berakta a gyereket a csónakba viccelődött velünk. :) Szerintem lehet Te kevered a dolgokat. Mi az aqualandban fotóztattuk a gyerekeket a show után. LehetTti a Loro parkban. Ott is volt csónakozás, de ott sem kiválasztottak senkit, hanem előtte le volt zsírozva, mert a gyerekeken már félig meddig ott volt a mellény. :) Jahhh félreértés meg biztos nem volt..............a férjem kubai...így én is ő is perfekt spanyolul beszélünk. NEM angolul...sem németül. :) ;) Az is lehet egyébként...hogy csoportosan máshogy zajlanak a dolgok.....mi egyéniben mentünk. :)
Jottika ne haragudj, hogy kijavítalak, de nem pontosak az információid és talán segítek valakinek, ha leírom. A képeid csodásak :)
A csónakos úszás csak egy kiválasztott szerencsés gyerek, ahogy a show alatt többet is kiválasztanak. Ők ezért nem fizetnek, aki ezt mondta neked az csak viccelhetett.
A bejárat után pár méterrel van egy pult és egy hölgy. Ott lehet befizetni a csomagokat. 50 euró, ha szeretnéd megsimogatni őket, de a parton kell maradnod, csinálnak rólatok képet, amiért mindig külön fizetni kell. Ilyenkor információkat is megosztanak a delfinekről, nagyobb csoportban zajlik a program, mindenkit meg kell várni, amíg végez. 100 euró, ha szeretnél a vízben megismerkedni ezekkel a csodálatos állatokkal. De ez nem olyan igazi úszás, viszont a vízben simogatod őket, puszit is kaphatsz, átölelheted őket, képeket is készítenek rólatok. Ez is csoportos, akkor vagy szerencsés, ha egy olyan csoportba kerülsz bele, ahol alig vannak. Közben tilos kèpet kèszíteni róluk. Mi a kislànyunkat fizettük be erre, ott ültünk a parton, nèzhettük, de ennyi. Itt is megosztanak informàciókat, megmutatjàk, hogyan lehet a delfinektől trükköt kérni stb. Mindenki kap amúgy ruhát, mert a víz nagyon hideg.
A Jungle parkban pedig a fókákkal van ez a program, de ott csak vízes ismerkedés, 50 euro plusz a képek. Ruhát ott is kapsz, utána irány a víz, trükkök, képek, ismerkedès, utána öltöző és az irodában a képek kifizetèse. Lehet kártyával is fizetni. Érdemes a fóka show után menni, mert nálunk akkor csak a kislányom volt és egy másik német kislány, így sokkal személyesebb volt. Angol tudás jól jön ;)
A delfin és a fóka show előtt pedig mindkét helyen lehet velük fényképezkedni, amiért később külön fizetsz, amikor átveszed. Erre nem emlékszem talán 5 euro volt egy kép, de ez nem maradt meg az emlékeimben pontosan. Remélem valaki hasznát veszi ezeknek az infóknak.
Igazából sehol nem láttuk hogy van ez az úszós dolog.......a fotózás is tök véletlenül sikerült........a show kezdete előtt volt ott egy kis állvány ahol egy pasi állt és tőle lehetett jegyet venni fotózásra.........az úszást nem kérdeztük.....de biztos horror áron van...... a fotó 1 db 20 euro volt. Aztán a showban volt egy kis csónak amibe egy kisgyereket ültettek, azt húzták a delfinek meg ugráltak felette.........akkor is mérges voltam miért nincs sehova sem kiírva hogy lehet ilyet is.......de megkérdeztük a végén...és mondták hogy ez a kisgyerek szüleinek 150 eurojába volt...........hááát elég duuurva......pppppffffff meg az zavart hogy abszolut nem rugalmasak ilyen téren........mondtuk hogy fizetünk még egy fotóért...de nem lehetne hogy családost is csináljanak a delfinekkel??? Egyértelmű NEM volt a válasz........ :(((
Szeretném megkérdezni, a delfines fotó kapcsán, hogyan zajlott a program, és mennyibe került?
Ha jól tudom két féle programra lehet befizetni, az egyik a fotó a delfinekkel, a másik a medencés úszás, az álatokkal. Hogyan foglaltatok, a helyszínen vagy előre ?
Nagyon szuper volt minden.....a Beverly Hills Clubban szálltunk meg. Nagyon kényelmes 2 szobás helyen 2 fürdő meg konyha is volt. Félpanzios ellátás......huu rengeteg és sokféle kaja volt reggelire vacsira is.
Autót béreltünk....egy peugeot partnert.....dieselt....nagyon jó volt....kaptunk hozzá GPS.t is. Tele tankkal kaptuk .....így is kellett visszavinni.......a legvégén tankoltunk egyszer....29 euroért.....és körbe jártuk pedig egész Tenerifét... voltunk :
Majom parkban
Aqualandban
Loro parkban
Siam parkban
Jungle parkban
Elmentünk a Teide lábához....onnan elmentünk megnéztük az 1000 éves sárkányfát.....onnan Masca falucskát.
Köszi, közben kicsit matekoztunk és utazási iroda lesz belőle, jobban kijövünk és az egész sokkal egyszerűbb, nem kell sem oda sem visszaúton tranzitszállás Tenerifén és taxira sem kell költenünk.
Köszönöm, ez egy fontos információ :) Azt olvastam, hogy TFS-Los Cristianos kb 20 euró a taxi egy irányba, a két reptér közt? Ryanair 6.20h-kor indul vissza TFS-ről, tehát akárhogyan is sakkozom 1 tranzitéj Tenerifén mindenképpen kell.
Ennyivel előre nem értékesítenek jegyeket, senki nem veszi ennyivel korábban, és felesleges is. Sőt, inkább várnak vele, mert szokott lenni akciós tarifa is.
Nekem enged foglalni június elejére, de az "Accomodation"-nál válaszd ki a "Pullman seat"-et oda és vissza, a "Disconts" alatt pedig a General-t, így fog továbblépni.
Az Armas 18.30-kor indul utoljára, a F.O. pedig 19 órakor, azonban ez novemberre változhat, ami évről évre is változik, így nem lehet készpénznek venni.
Ha wizz-el mész, akkor is kell 1 nap tranzitszállás, egyedül TFN-en keresztül lehetne megoldani, délelőtt busszal át L.C,-ba, de ott meg MAD vagy BCN a tranzitmegálló éjszakára.
Az Armas 128€-ja ill. a F.O. 16€-ja nekem soknak tűnik, ennél olcsóbban voltunk át a szigetre, emlékeim szerint 42€ volt a returjegy/fő.
Érdemes megnézni a Binter-repjegyeket, ezek árban ugyanott vannak, mint a hajók, de ezek csak TFN-ről játszanak.
Az Armasnál Los Cristianos-La Gomera odavisszát miért nem lehet novemberre foglalni?
Az oldal http://www.navieraarmas.com/en/home# csak júniusig enged, illetve ha szabadon hagyom a vehicle mezőt (mivel nincs semmi jármű) nem enged tovább.
Csak az érdekelne mennyiért szórják a novemberi jegyeket és mikor indul. Fred Olsennél 2 főre 136eur a retúr kompjegy.
A terv novemberi Ryanair Tenerife South, onnan taxi Los Cristianosig majd komp La Gomera és vissza ugyanez. A bajom csak az, hogy a Ryanair landolási és indulási időpontok nagyon ütik a Fred Olsent, vagyis egy éjszakát oda és visszaúton is Tenerifén kellene tölteni.
Persze :) Ellátásból mi csak reggelit szoktunk kérni, szeretünk több helyi éttermet is kipróbálni és akkor nem is vagyunk helyhez kötve. Bőrönd mindenképp kell a kézibe nem tehető pipere cuccok miatt, plusz két hétre kell sok ruci :D
Szívesen :) Megírod majd melyik szállás lett? Van szállás ahol jó áron adják az fp-t vagy az allinc-ot. Meg mi pl egy 23 kg os bőröndöt adtunk hozzá a csomagajánlathoz.
Köszi szépen a tanácsokat! Találtam klassz szállásokat a Wizz Tours oldalán, ami árban is korrektnek tűnik repjeggyel, úgyhogy azt hiszem, ez lesz a megoldás :)
Sziasztok! Eladóvá vált egy wizz repjegy Tenerifére október 7-21 időpontra (megelőlegeztem valakinek a vásárlást, de a nyakamon maradt). Kézipogyóval, névátírással együtt 70e Ft-ba kerül. A jelenlegi ár arra az időpontra klubtagságival 96e Ft, tagsági nélkül közel 108e.
Ha valakit érdekel, vagy kérdése van, jelezze privátban, válaszolni fogok (nem napközben, de este mindenképp).
Nincs mit. Én sokat nézem a repjegyeket. Szerintem egy irányba, tagságival se éri meg a közel 100e ft os tenerifei jegy ár! Akkor nézd meg inkább a Ryanair nál Gran Canariát, ott olcsóbb volt legalábbis pár napja még az augusztust néztem valakinek.
Ha nem tudtok jobban kivárni és itt nem előtte pár nappal értem a kivárást, akkor amit beírtam augusztus 5-ei indulással 1 hetes és a 11 napos is jó áron van sztem. A Wizz Toursnál nem tudsz sajna club tagságit venni, de sokszor nem is kell ,mert annyira jó az ár, h olcsóbb így mintha club tagsággal repjegy+ hotelt veszel. Sokat nézegettem több úticálra is. Persze van amikor a Wizz Tours se jó adott helyre ,adott időben. ezért érdemes sokat nézegetni. a wizz oldalán meg törölni a sütiket a gépről ,mert pár ezerrel többe is kerülhet a jegyed ára! Érdemes tiszta lappal indítani a böngészést ;)
A Wizz Toursnál jó a tapasztalatom eddig , telefonon ami nem emeltdíjas segítettek is nekem, mert véletlen megcseréltem az én kereszt és vezeték nevem, ekkor azt is megkérdeztem ,h lehet e hotelt cserélni és lehet, még pár nappal indulás előttig is. Persze nyilván ár külit ki kell fizetni. Csak kíváncsiságból megkérdeztem, mert amikor foglaltam ott volt ,h a hotelt 3 nappal ind. előtt cserélni lehetne... bár lehet valami kezelési költséget számol a WT nem tom pontosan, na csak ezt azért írtam ,h korrektek eddig nálam. Az ár itt is ingadozhat , nekem volt h napi több alkalommal is ingázott az ár.
Nem Wizz kártya, hanem discount klub tagsàg. a Wizz kártya egy hitelkártya, amihez jár ingyen ez a tagság is, és az Erste bank nyújtja.
Hatezres áraktól mindig jár dc-tagsággal a 3e kedvezmény, vagyis két fő retúrjegye esetén mindig megéri, akár egyetlen utazásnál is (kivétel ha a jegy kedvezmény nélkül is 3-4e, de ezek száma elhanyagolható).
Az ára akkor 9.9e, ha a két főre kedvezményt nyújtó változatot veszünk, mert van belőle ötfős is, az drágább valamivel. A Wizz hitelkártya mellé ez utóbbi jár.
A wizz-kártya éves díja 9.900 ft, ez 2 főre érvényes kedvezményt ad. Amikor foglalsz és bejelölöd a napokat, amikor mennél, akkor oldalt kiad egy összesített árat. Ha a napok felett bejelölöd és elfogadod a wizz-kártya feltételeket, akkor annak díját hozzácsapja a végösszeghez, de egyúttal adja is a vele járó olcsóbb viteldíjat. Az hogy megéri-e kiváltani, attól függ, hogy a másodszorra feljövő ár kevesebb-e, mint a kártya nélküli. Értelemszerűen a drágább viteldíjaknál éri meg jobban, ill. amikor van 20% kedvezmény a wizz-kártyásoknak. Kb. 2 hete volt ilyen, akkor érte volna meg megvenni az augusztusi jegyeket. A kártyával együtt járó további kedvezmény a csomagok árára is vonatkozik, és ahogy említettem, ez a kártya 1 évig érvényes, azaz ezen időn belüli összes - további is - foglalásokra is.
Lehet, hogy augusztusig lesz még 20% akció, kérdés hogy azzal az árral megéri-e majd, mert látok 150e/fő!út árakat is nyárra, a mostaniak is simán felkúszhatnak annyira.
Tudtommal a Wizz Tours egy "másik" cég, náluk nem lehet érvényesíteni a klubtagságit.
A Wizz Tours oldalát eddig nem ismertem, tényleg jó áron vannak ajánlatok, köszi! Wizz kártyánk sincs még, de ha ennyire megéri, akkor ideje kiváltani :) A poggyász meg, bosszantó, hogy ennyire drága, így kénytelenek leszünk beszerezni egy óriásbőröndöt amiben elfér kettőnk cucca... Köszi még egyszer a tippeket!
Mirador = kilátópont, jelölése a táblán egy távcső.
Nem sokról maradsz le a csúcs nélkül, bár én nem tudom a másik kettőről mit látni, mert arra nem voltunk. GC, La Palma, La Gomera és El Hierro szigete biztosan látszik a csúcsról.
A wizz-kártyával kevesebbre jön ki a végén. 23kg-os csomag + 2 nagyobb hátizsák elégnek kell, hogy legyen 10-12 napra, max. keress mosógépes szállást, mert oda-vissza +25e ft ezért?
Ilyenkor nem eladók a Wizz tenerifei repjegyei, lehet valamelyik magyar utazási iroda tölti a gépüket... viszont én se néztem májusra Tenerifét mivel ott is nagyon sok lett az ár ,csak akkor volt még olcsó amikor kihozták a nyári szezont. Nem tuti ,de sztem nagy valószínűséggel le fog menni a ti időpontotok is csak, ha előre ki kell venni a szabitokat és nem ér rá ,akkor az más kérdés. Nekünk márc legvégén ment le az ár május közepére. előtte le is mondtam már és Gran Canariát foglaltam be majdnem a Ryanair nál. Érdemes néha a Wizz Tours-t is megnézni én ott vettem a jegyet szállással együtt, mert olcsóbbra jött ki mint, az általam használt három hotel foglalós oldalon....
Most megnéztem 1 hétre aug 5-12 ig a Wizz Tours on 265 e ft tól van 2 főre szállással önellátósan !
De , pl keresést medencés helyre állítottam és egy félpanziós ár a Maraquesa Plazaban 305 e ft ehhez még a bőrönd ár jön és ennyi. Ez még nem rossz sztem fő szezonban.
Köszi! Megnyugodtam, h az egy hét nem is olyan kevés :)
Akkor lehet mégis megveszem a belépőket és megnézzük a piramisokat, ahogy írod egyszer...
Lenne pár kérdésem :) Tegnap akartam a csúcsra engedélyt kérni, sajna lecsúsztam, nincs már arra az időpontra amikor kint leszünk. Sebaj, majd ott a felső állomástól, megnézzük azt a két utat amit írsz.
A harmadik lenne az út a csúcsra ?
A Samara vulkánt honnan tudjuk elérni? Könnyen megtalálni?
Sziasztok! Augusztusban mennénk Tenerifére 10-12 napra, de Wizz repjegy kettőnknek poggyásszal majdnem 300e Ft. Jól gondolom, hogy ez irreális? :) Sajnos a férjem csak augusztusban kap szabadságot a munkahelyén, így nem tudunk ősszel menni, amikor talán már olcsóbb lenne. Van esetleg ötletetek, hogy lehetne olcsóbban kihozni? Skyscanner-en néztem a repjegyeket és átszállással sem jön ki sokkal jobban. Köszi előre is!
A piramisokhoz kell belépő. Leszámítva a felvonót, magasan ez volt a legnagyobb kiadás a szigeten. Jó, a szállás, meg a repülőjegy az más. 11 euró volt csak a piramisok és a kert megnézése. Egyszer oké volt, de másodjára már biztos nem mennék be.
A csúcsra, ahogy az előbb linkelt beszámolóban majd látod végül nem mentem fel, mert nem volt már hely azokra a dátumokra, amikor a szigeten voltam. De megerőltetőnek biztos az, mert még a kvázi vízszintes szakaszokon is többször megálltam pihenni, pedig annyira azért nem vagyok rossz formában. :)
Napközben ha a hőmérséklet nem is extrém magas, de a napsugárzás igen erős, így izzad az ember rendesen. Érdemes nagyon korán indulni. Mi igyekeztünk napkeltére a kalderába érni, illetve a menedékházból még sötétben indultunk lefelé.
Az Huevos del Teide az aszfaltút melletti Montaña Blanca parkolótól vagy két órányi gyaloglásra van.
A lenti képen az említett parkoló a jobb alsó sarokban van, ahol a zöld csík elválik az aszfaltúttól. A felvonó alsó állomása alul középen, ahol a sötétbarna rész érinti a kép szélét. Az Huevos del Teide a zöld csík szerpentines részén, a Base del Teide felirat fölött; látszanak is a fekete pontok.
Kocsis választ köszi, bár mindig azt hiszem utolsó kérdést teszem fel, mindig van valami ami nem tiszta , bocsi ;)
Férjem igen én nem vagyok kondiba :) Most azon agyalok kérjek -e engedélyt a csúcsig vagy sem, mennyire macera és mennyire bírnám odáig fel és le ? Felvonóra délelőttre fogom venni a jegyeket az biztos, és első turnussal jó lenne feljutni. Egy napot szánunk a Teidére, és szeretném a körülötte lévő "híres" alakzatokat is megtalálni,és mivel nem voltunk még kérdés ,h mennyire nehéz ott kiigazodni , vagy ki van táblázva valamennyire?
A felvonótól le nem gyalog megyünk ez is tuti, mert sajna én nem vagyok kondiban ,bár fiatal vagyok :) De, ha nem gyalog megyünk le, akkor is látunk mindent amit felsoroltál ?
Ezt a két mondatot még nem teljesen értem. A Narices del Teide kráterek, a hegyoldalban ,ezek lent vannak ,és megtekinthetők ha leértünk a felvonóval ?
"A Narices del Teide tulajdonképpen a Pico Viejo kitörésének a kráterei a hegyoldalban. Ha az útelágazódásnál nem Vilaflor, hanem Chío felé fordulunk, akkor a hosszú egyenes útról látható.
Itt merre kellene túrázni és mennyit kb. ? Ez is már ha lejöttünk a felvonóval úgy érhető el ?
A Huevos del Teide megnézéséhez már túrázni kell. Kb. félúton vannak az Altavista menedékház és az aszfaltút között.
A felvonótól a csúcsig az engedélyt amit gondolom neten megkértél simán ott egy őr elfogadta és mehettetek fel ? Mennyire megerőltető ? Érdemes felmenni egészen ?
Klassz képek ! Jó volt végignézni :) Egy hetet voltatok ? Az a strand merre van , ahol a képen fürdenek ? A güimari "piramisokhoz" meg kellett venni a belépőjegyet? Vagy belépő nélkül is oda lehet menni a piramishoz,ha én más ott nem akarok megnézni ?
A felvonó alsó állomásától délnyugat felé indulva az említettek közül sorrendben az alábbi látványosságokat érjük el:
Roques de García
Los Azulejos
La Zapatilla de la Reina
A Roquesnél jobbra nagy parkoló van. Az Azulejosnál jóval kisebb, de az közvetlenül az út mellett van. Mindegyik előtt van tájékoztató tábla.
A Narices del Teide tulajdonképpen a Pico Viejo kitörésének a kráterei a hegyoldalban. Ha az útelágazódásnál nem Vilaflor, hanem Chío felé fordulunk, akkor a hosszú egyenes útról látható.
A Huevos del Teide megnézéséhez már túrázni kell. Kb. félúton vannak az Altavista menedékház és az aszfaltút között.
Ha jó kondiban vagytok, én javaslom a gyalogos leereszkedést a csúcsról, de arra több órát kell szánni és felkészülni élelemmel és főleg vízzel.
Nekünk a La Rambleta - csúcs - La Rambleta - Altavista út 3 órát tartott, másnap reggel az Altavistától az aszfaltútig közel 4 és fél órát. De mi sokszor megálltunk pihenni, fotózni.
A háromjegyű kód a Card not Present tranzakciókhoz kell. Az Autoreisennél ott a kártya az alkalmazott kezében, nincs szükség erre a kódra a terheléshez.
Az Autoreisen alapbiztosítása önrész nélküli, de nem érvényes a gumik/felnik sérülésére, kulcselvesztésre és félretankolásra.
Köszi az infót, esetleg erről "szájbarágósan" bővebben ? Hogy találom meg a helyet a maps-on pl. vagy mennyibe kerül egy ilyen túravezetős sznori ott ?
Szia! Palm Marnál lehet, teljesen biztonságos. Van a közelben egy halfarm, a tenger tele van gyönyörű halakkal. Lehet kajakot is bérelni, azzal ki tudsz menni a halfarmhoz a delfinekhez. Először érdemes túravezetővel kimenni, mert ő tudja hogy melyik hálónál vannak a delfinek.
A kártya a biztosíték. Ha összetöröd az autót, az önrészt a kártyádról húzzák le. Azt mondják, hogy "full insurance" van rajta, csak azt felejtik el elmondani, hogy önrésszel. Tapasztalatból mondom, mert pár éve ripityára törték a bérelt autóm bal első tükrét és rendőrségi feljelentés, jegyzőkönyv kellett hozzá, hogy a KGFB terhére tudják rendezni a kárt (ismeretlen elkövetőnél kártalanítási alapból megy), míg a CASCO esetén (én hibámból történt kár) az önrészt a kártyáról leszippantották volna. Credit card van a leírásban, de a debit cardot is elfogadják, nekem nincs is credit cardom.
Mocsoda zseniális ötlet, soha nem jutottam volna erre, de én még a többi kódom felét sem tudom megjegyezni és mindenféle jegyzetfüzetekbe vagy telefonba el vannak mentve, kicsit telefonszámmá álcázva, így azt hiszem, ezt nem merném megkockáztatni, hogy ezen múljon valami, hogy aztán valahogy elvész a kód...de ötletnek nem rossz.
Már nézegettem neten is , de itt hátha tudna nekem ajánlani felszíni búvárkodós helyet? Merre lehetne sznorizni a parton csak úgy bemenve, védettebb helyen?
Masca-n kisebb vízesést lehet látni ? Képen találtam a neten.
A Teide -re reggel mennénk felvonóval, utána pedig a neten találtam egy jó kis leírás bemásolom ezt a részt amit a Teidéről leérkezve szeretnénk mi is megnézni mindenképpen :
"A térség legérdekesebb alakzatai a Las Lajas táborhely felől közelíthetők meg. A látványos formák elnevezéséhez túl nagy fantáziára nem volt szükség, a Sombrero hegy tényleg az ismert kalapot juttatja eszünkbe, a Zapato de la Reina (Királynő cipője) pedig egy túlméretes női lábbelihez hasonlít. A legtöbben a Los Roques szikláinál állnak meg. Az időjárással dacoló kemény vulkanikus alakzatok közül a Roque Cinchado (Abroncsos Szikla) a legismertebb, képe régi spanyol pezetán is szerepelt, ha pedig a kiépített lépcsőkön a kövekre kapaszkodunk, a völgyben egy templom formájú vulkáni torony tűnik szemünkbe, amelyet megjelenéséről Katedrálisnak hívnak. A vulkáni kigőzölgés következtében elszíneződött terület az Azujelos (Csempék) nevet kapta, a hegycsúcs nyugati oldalának repedéseit pedig Narices del Teide (Teide Orrlyukai) névre keresztelték. A csúcs felé vezető túra alsóbb szakaszán hatalmas vulkáni bombákat láthatunk, ezek a Huevos del Teide, vagyis a Teide tojásai. Az említett alakzatok legtöbbje a nemzeti parkot átszelő útról könnyen megközelíthető. "
A kérdésem ehhez, hogy a leírtak alapján könnyen megtaláljuk vajon ezeket az alakzatokat ?
Visszafelé Vilaflort útba ejtjük... erre a napra gondolom ez elég igaz ?
Én is a CVV-kódra gondoltam, ami 3 számjegyű. Kártyás fizetéskor megtudják a számlaszámot/kártyaszámot, ha a CVV is megvan, akkor tudnak vele neten vásárolni, nem kell kp.-felvétellel bajlódni hogy megcsapolják a számlát. Hasonlóképpen ha elveszíted, akkor a "mezei" megtaláló tud vele vásárolgatni a neten (hiszen ott a kártyaszám és a CVV), ha viszont nem látható mert lekapartad, akkor nem. Zároláshoz, üzletben vásárláshoz a másik, 4jegyű kód kell, az viszont eredetileg is "fejben" kell hogy legyen.
off , szóval köszi!!!, utána is néztem és jó lekaparni :) ennyire tudatlan vagyok bankkártya ügyben, csak netes vásárlásnál használom , csak azt tudom nem adom ki a kezemből soha :) szóval karival fizetek, kód lekapar :) Most már jöhetnek a kirándulós tenerifei kérdések :) a "kacsa" csőrében, lehet kisebb vízeséssel találkozni a zöld részeken ?
Szóval kiveséztük, az Autoreisent azt hiszem :) majd megírom én is a tapasztalataimat ;) Citroen C3 lett végül, 2 főre csak jó lesz, és 46 euro 1 hétre szuper ár sztem!
Már csak egy dolgot nem értek, azon kívül, hogy van aki azt írja nem lehet kp-ben fizetni, valaki meg azt, h igen :) , hogy amit ki kell nyomtatnom papírt, azon ebben a mondatban, miért credit card-ot írnak ? Gondolom a debit is jó lesz nekik, mert az van, és ott rákérdek majd, h kp-ben is fizethetek-e.
"Please do not forget to present your credit card besides this voucher of confirmation when you pick up the car in our offices, if you do not, we will not be able to provide the car."
Érdekes, mi Autoreisennél üresen kaptuk és ugy is kérték vissza januárban. Amikor felveszed és kijössz a parkolóból, kb. 50m-re van egy kút, rögtön tankolni lehetett. Vajon miért változtatták meg?
Nagyon köszi a segítséget! Lehet készpénzben is fizetni? Netes papírt kinyomtatva viszem, odafelé azt a reptéri pontjukon odaadom és fizetek, utána megyek ki a parkolós bódéjukhoz ahol már csak a kulcsot kapom meg. Visszafelé beállok a kocsival oda ahonnan elhoztam , majd parkolós pultban leadom a kulcsot és csak azt kérdik a tank rendben van -e és ennyi ugye ?
Ház azért tavaly júliusban volt egy hónapig olyan 40 fok Münchenben, hogy majd meghaltunk. Őszintén szólva, nekem nem is hiányzik már ez a borzalmas hőség tartósan, mint ahogy Magyarországon szokott lenni. (mi Münchenben élünk)
Szerintem simán beszélnek bárhol németül is a szigeten, mondjuk autóbérlőknél is ez totálisan különböző, van, hogy még angolul is alig makog az alkalmazott, de volt már perfekt német is, a szállodákban is minden recepción legalább egy alkalmazott beszél németül, de sok kis üzlet, étterem is német kézben van....amúgy meg szerintem ez annyira mindegy, nekünk a Kanári-szigeteken még nem igen okozott gondot a beszéd, eleve nem is nagyon volt kivel mit beszélni. Max. egy belépőjegyvásárlás, vagy tankolás vagy vásárlásnál kézzel lábbal mutogatás, hogy ugyan már belezzék ki a halat. :-)
Az autoreisen teljesen korrekt cég. Én most jöttem haza. A felvétel 10 perc volt,a leadás 5 perc. Teli tankkal vettük fel a kocsit,teli tankkal adtuk le. meg se nézték,Oda addtuk a kulcsot,és csá.
Minden rendben vol. Citroen c3 foglaltam,Skoda Fabiat kaptam mert nem volt bent Citroen. Pedig az egy magasabb árkategoriás autó volt.
A delfinleses cégek nem igazán elérhetőek a neten, csak a kikötőben adnak aktuális árakat.
Arra figyelj, hogy útközben ne állj szóba senkivel ez ügyben, menjetek a kikötőben sorakozó irodákhoz, ott nézzétek végig a kínálatot és árakat. Érdemes a "telítettségre" is rákérdezni, illetve aznap menni, mert ha nagyon kevesen vannak egy időpontra, akkor összevonnak-áthelyeznek más napra, az pedig nem biztos, hogy jó.
Előleget se adjatok, nem szokás.
Masca, Teno és Icod egymáshoz közel van, érdemes kapcsolni őket, akár ebben a sorrendben is, mert a sárkányfa nem megy aludni, ott van az napnyugtakor is...:)) A közelében van egy lepkefarm, igaz, ez is egyfajta állatkert, de talán mégsem annyira - szabadon repkednek a lények.
Pont ezt beszéltük férjemmel, hogy egy hét még a Tenerifére is kevés lesz :) majd egy másik alkalommal megnézzük La Gomerát...
Egy kisebb pár órás delfin v bálna leső hajókázást viszont szeretnék, nem tudom erre a programra mi lenne a jó ár ? Van rövidebb és hosszabb program is 3 vagy 4.5 órás , erre valami ötlet ,h ott ne kelljen keresgélni sokáig a kínálat közt valami fix hely ötlet hova menjünk ? Déli részen leszünk.
A Masca napon be tudjuk iktatni a Punta del Teno-t is , köszi a tippet !
Icod del los Vinos ba is mennénk a sárkányfához,akkor azt másik napon :)
Köszi az infókat! A hotelben elvileg lesz net a recin, ha úton vagyunk nem hinném, hogy szükségünk lenne rá, lesz letöltve térkép offline, meg lehet nyomtatok is ki valamit :) ha meg mégis kellene, akkor ott veszünk és most kb tudom mennyi az annyi, köszi !
A felvonós kérdésben még egy eszembe jutott ,ha a rövidebb időre szóló délutáni turnust veszem meg, de meggondolom magam, akkor a jegyvásárlási sorba kell állnom és fizethetek különbözetet? Vagy akkor így jártam és csak akkor mehetek amire szól a jegyem? Ha meg fordítva van, akkor nem adnak vissza :)
Még baleset biztosítást kérdezném, h elég az Európa kari , mondjuk az csomagra stb nem fedez semmit.
Persze nem is a vissza vitel , mert nem hiszem ,h a Wizz változtatna a haza induláson amikor már kint vagyunk, hanem az érkezésnél, ha van késés mondjuk és még a csomagok se jönnek le gyorsan...de átvételkor ,ha én érek oda később gondolom az nem baj
Szerintem el is felejtitek La Gomera-t, annyi érdekességet tartogat Tenerife. Mondjuk én Masca mellett/hozzá Punta del Teno-t is megnézném a helyedben...
nem tudom, hogy ők mennyire nézik, mivel én visszavittem időre, de alapvetően a bérbeadók ezt abszolút nézik. meg hát, miért vinnéd vissza később? úgy add meg a leadás idejét, hogy abba úgy férjél bele, hogy ne késs egy órát, légy te is korrekt velük.
a márkákat és típusokat továbbra se ajánlom, hogy vizsgáld, csak a kategóriát.
Megnéztem ezt is, köszönöm :) Vszínű az Autoreisen lesz, nagyon olcsón van 44 euróért egy hétre Renault Twingo, hát nem tudom bevállaljuk -e , és felvisz e a szerpentineken :) van még Citroen C3 46 ért, VW Polo 55 ért, Seat ibiza 65 ért lehet legutolsó lenne a legjobb ?
Gondolom az óra megadása mikor vesszük át és adjuk le, ha késés lenne nem gond és nem nézik olyan pontosan ,h mondjuk egy órával később vesszük át az autót ?
Fér óra elég szokott lenni. Ha a csúcsra is felmész engedéllyel, akkor hagyj több időt azért.
Sok kis iroda kínálja a hajótársaságok delfinnéző útjait. Úgyszólván minden sarkon találsz.
Anagában a Cruz del Carmen kilátótól vannak könnyű sétaútvonalak.
Reptéren pont nem kapni SIMet, de a millió indai-pakisztáni műszaki boltban igen. Én 15 euróért vettem, amiből asszem 10 került az egyenlegre és abból vonódott le az 1GB-os netcsomag ára. http://www.lebara.es/passes/internet
szerintem ne keress. :) én még a plus car-nál is béreltem, náluk is pontosan ugyanolyan (könnyű, laza) ügymenet volt, mint az autoreisennél. de ezt a céget is említette már trila.
Köszi szépen és a képet is :) Akkor megvesszük előre, legalább egy sorral kevesebb. Mennyi idővel érdemes a felvonó indulása előtt oda érni ? Fél óra elég ? Gondolom sortól függ...
Néztem a hsz-eidet , jó kis túraútvonalak vannak :) én gyalogolni olyan rengeteget nem tudok, nem vagyok edzésben, de gondolom így is sok szép helyre el tudunk jutni a kocsival ,majd ott kisebb séta erre-arra és vissza a kocsihoz. Meg akarom tervezni melyik nap merre megyünk. Loro p és társai kimaradnak, mert nem járulok hozzá a fogságban tartott delfinezéshez, olvastam te sem szereted :) Viszont egy bálna-delfin lesős hajókázásra elmennénk, erre elég, ha ott a legközelebb eső kikötőbe elmegyünk és ott látni fogjuk az ajánlatokat ? Gondolom vannak ilyen irodák akik ezzel foglalkoznak.
Érdemes átmenni pl La Gomera szigetre ? Vagy valamelyik másikra ? Sajna csak egy hetet tudtunk szabira menni , így korlátolt a napok száma. Anaga és környékét megnéznénk tuti, egy nap Masca (nem tudom jól írom -e, a neveket még tanulom :) ) , az öreg sárkányfát megnézni , meg egy nap csak az Óceán és a közeli kis öböl tekijeit megnézni sznorival, ha nem túl nagyok a hullámok... már látom nagyon kevés az egy hét mindenre, de lesz miért vissza menni :)
Internettel kapcsolatosan, mennyire érdemes venni net karit? Reptéren lehet kapni gondolom és egyből meg tudnánk venni. Mennyibe kerülhet ? A hegyek közt működne? Bár úgysem neteznénk ott, csak érdekelne mennyire használható.
Ez remek, köszönöm! Bevallom, kicsit a kevés angol tudásunk miatt aggódok, ha perfekt beszélnénk, nem is kérdezősködnék ennyit ;) A fórumok pedig hasznosak, jó azért utána olvasni, hol mik lehetnek a buktatók bizonyos dolgokban. Esetleg a pár hsz-el lentebb felsorolt autóbérlős helyeken kívül, tudsz még olyat, ahol nem terhelik meg a bankkártyát kaucióval ? Vagy ne keressek tovább jó lesz az Autoreisen :)
A felvonó alsó állomásán két sor van. Az egyik a jegyért, a másik a kabinhoz magához. Az elővételes jeggyel az elsőt lehet kikerülni. Ha az olyan hosszú, mint a lenti képen, akkor jól jön. A második sor már épületen belül van.
Szerte a világban érthető az aggódás kocsiügyben, de történetesen pont a kanárikon - a sokak által ajánlott és kipróbált cégek esetén - egyszerűen nincs ok kétszer annyit fizetni. Mert ezeknél nincs deposit, nincs önrész, nem rosszak a járgányok és olcsó is a bérlés.
Köszi ismét az infót !!! Szted érdemes előre megvenni neten a felvonó jegyeket ? Gondolom ezzel a sorban állást elkerülhetem, vagy azt, hogy esetleg ne legyen hely egy adott napon. Ezt gondolom számon tartják, és egy bizonyos számú embert tudnak naponta fel-le vinni ...
Az autóbérlést nézegetem még köszi! Most kaptam kint élő magyar sráctól is árat. Bár kicsit olcsóbb az Autoreisen, még nézelődöm kicsit....
(Minket nem érint csak kíváncsiságból kérdezem, ha az adott ez esetben ol az Autoreisen reggel 7 től éjszaka 2 ig van nyitva és ez időn belül érkezik valaki a reptérre, az náluk akkor nem tud bérelni autót, gondolom nem tartanak "ügyeletet" .Azt írnák az oldalon. )
Látom, hogy sokan kérdezősködtök autóbérléssel kapcsolatosan. Nekünk a legfontosabb a kiszámíthatóság volt, az ár csak másodlagos, mert sok rosszat olvastunk a hitelkártyás autókölcsönzésről.
12 napra C1-et 190 Euroért béreltünk egy angol pártól, amit az autó átvételekor kp-ben odaadtunk nekik. A reptéren fogadtak minket névtáblával, a nyaralás végén beálltunk a parkolóba megbeszélt helyre és otthagytuk az autót. Nem voltak váratlan költségek, nagyon jóállapotú, szinte új autót kaptunk. Legközelebb is tőlük bérlünk majd. Megkeresem az elérhetőségüket ha érdekel valakit.
Mi decemberben voltunk, C1-et béreltünk és nagyon örültünk amikor megláttuk a kinti utakat, mert sokszor alig lehet elférni a buszok mellett. Amikor egyik oldaladon szakadék van, a másikon egy busz, nem mindegy hogy mekkora az autó. Tökéletesen elég volt kettőnknek, jól bírta a meredek utakat, az Anaga hegységet és Mascát is. Amúgy a hegyekben kb. 30-40-el fogtok menni :)
Az Autoreisen-nek irodája van a reptéren, ha késik a járatod, akkor is megvárnak. Úgy tudom, addig nem megy haza az alkalmazott, míg járatkésés miatt kiadatlan kocsija van, de mivel nem én alkalmazom Őket, ezt kérdezd meg közvetlenül az Autoreisen-től, ha aggódsz miatta.
közel sem biztos, hogy akkora autót kapsz, mint amit foglalsz (a típus meg végképp nem az). én eddig mind a három kanári alkalommal a legkisebbet béreltem, de legalább egy kategóriával nagyobbat kaptam. jó, persze erre nem lehet bazírozni, ha mindenképpen nagyobbat akarsz.
C3-mal mentünk a hegyekben. Felment mindenhova, de volt, ahova csak kettesben. Abszolút értékben is harmatgyengének érződött, lehet, hogy a konkrét példánnyal volt baj.
A felvonójegy drágább idősávban is használható a különbözet helyszíni megfizetése mellett.
Átolvastam én se találtam bankkártyás terhelést. Már csak kérdés egy Citroen C3 bóvagy renault Twingo-val , is el vagyunk -e a hegyekben, pl Anaga stb, vagy nagyobbal menjünk két felnőtt ?
Másik, h ha késik a gép ez az autókölcsönző meddig van nyitva illetve áll e még a foglalásunk?
köszi szépen és a rajta szereplő időzónában használható fe gondolom, tehát ha a kicsivel olcsóbb rövidebb ideig tartó délutáni jegyeket veszem ,akkor más napon is fel használhatom ,de csak abban az időpontban ?
A kocsi átvételekor nem terhelik meg a bankkártyát. De pont azért fizethetsz csak bankkártyával, hogy ha bármi gond lenne, akkor mégis tudják utólag terhelni a bankkártyád. Legalábbis az Autoreisennél, Autos Pluscarnal, Cicarnal, Orcarnal ezek az eddigi tapasztalataim.
Lenne két kérdésem. Autóbérlésre tudnátok ajánlani olyat, ahol nem terhelik meg a bankkártyát a kocsi átvételekor egy bizonyos összeggel, ha bármi gond lenne ?
A Teide jegyeket érdemes előre a neten megvenni egy adott napra, időszakra? Mi van, ha megvettem és nem megy aznap a felvonó ,mert nagy a szél ? Mehetek vele másik nap is akkor ? köszi a segítséget , üdv
A Kanári-szigetek része a Spanyol Királyságnak. A Spanyol Királyság és Magyarország tagja az Európai Uniónak.
Az uniós irányelvek szerint minden EU állampolgár szabadon mozoghat az Európai Gazdasági Térségben ( EU + Svajc + Norvégia +Izland + Liechtenstein ) személyi igazolvánnyal.
Kivételt képeznek azon országok állampolgárai , ahol nincsen személyi igazolvány (pl. UK és Írország ) vagy a személyi igazolvány nem tartalmazza tulajdonosának állampolgárságát.
Ez az irányelv kiterjed a régi típusú papíralapú személyire is.
Régi tapasztalatom szerint a külföldi rendőrök nem nagyon szeretik ezeket a régi okmányokat. Határozott fellépéssel meg lehet őket győzni.
Az oka a LUSTASÁGUK, mert ezeket nem lehet beszkennelni kézzel kell beírni az adatokat - és ha még nem találkoztak ilyennel, lusták kikeresni a számítógépből a megfelelő iratmintát.
Az a kérdésem, hogy amennyiben csak személyivel utazok oda, akkor látom-e majd bármilyen hiányát az útlevélnek. Pl. az Autoreisennél kérik, ha bérelni akarok? Érdemes csináltatnom?
Léna, a halas tippjeidnek köszönhetően istenieket vacsoráztunk a saját ízlésünk szerint :-) Efy biztos, a sziget teljesen elvarázsolta az egész családot,úgyhogy még biztosan visszatérünk.
örülök, hogy ennyire tetszett. A delfinshow-s élmény hatalmas lehetett, hogy a fiadat választották ki és átélhette direktben az egészet.
Annak még jobban örülök, hogy van aki kipróbálja a halas ötleteimet és tetszik is neki. Aki szereti a tengeri cuccokat, annak ez egy paradicsom. Nekünk nagyon hiányzik egész évben ez a hatalmas friss tengeri kütyü választék.
Sziasztok! Pénteken jöttünk haza Teneriféről. Szeretném megköszönni a sok-sok tanácsot, amit itt olvashattam tőletek, emiatt sikerült olyan fantasztikusan az 1 hetes nyaralásunk.
Az autót az Autoreisennél béreltük, utazás előtt 3 héttel levitték az árát, így egy Seat Ibizát 1 hétre 100 euroért béreltünk. Én sajnos nem figyeltem a foglalásnál, így, amikor a reptéren át akartuk venni a kocsit, kiderült, hogy csak az foglalhat, aki vezetni fog és mivel nekem nincs jogsim, így volt egy kis kavarodás, de kb 5 perc alatt átírták a foglalást a férjem nevére és már mehettünk is a kocsiért. A gyereküléseket csak fel kellett kapnunk, mi választhattuk ki a sokféle gyerekülés közül.
A szállásunk San Eugenio Alto városrészben volt (LAs Americas), 330 euro volt 1 hét 2 felnőttnek és 2 gyereknek. Bookingon foglaltam, tökéletes szálláshely volt: tiszta, kényelmes, 30 percre gyalog a parttól. 5 percre tőle gyalog egy kisebb bolt, 20 percre egy nagyobb (San Eugenio Shopping Center) és autóval 10 percre a Grand SUr bevásárlóközpont. Tulaj jófej volt, pezsgővel, eperrel és csomó túratippel várt.
Mivel egy 5 és egy 7 évessel voltunk, próbáltuk gyerekbaráttá varázsolni a nyaralást, ami a szigeten nem nehéz.
Szombaton délelőtt elmentünk a Monkey Parkba (négyünknek 30 eur volt a belépő), hatalmas élmény volt etetni és simogatni a majmokat, makikat. Utána elmentünk bevásárolni a Grand Sur nevű bevásárlóközpontba. A Mercadona-ban hatalmas halpult várt minket, vettünk dorada-t (6,40 kilója), sama-t (9,96 kilója), rákot, tintahalat és nyelvhalat is (8,95 kilója). (köszi Léna a tippeket:) Ott helyben mindent megpucoltak totál konyhakészre, bár várnunk kellett rá jó 20 percet, de rendesek voltak, mondták, hogy jöjjünk vissza a kész halakért kb negyed óra múlva. Addig megvettünk minden mást, amit akartunk. A halak felét lefagyasztottuk, másik felét befűszereztem és este, a teraszon jól meggrilleztük.
Vasárnapra volt engedélyünk a Teide csúcsára, de sajnos le volt zárva. Érdemes már korán elindulni, mert 10-11 óra után már kezdenek nagyon tele lenni az utak és a telefericora is sokkal többet kell várni. Mi 10:30-ra értünk fel, mert az engedélyünk 11-re szólt és lent még nem tudtuk, hogy fel lehet -e menni a csúcsra. A Teleferico felvitt 3500-ra (négyünknek a jegy 81 eur volt), onnan pedig kárpótlásként kisétáltunk a Pico Viejo-ra, ahol jó másfél órát napozgattunk, pihentünk, a gyerekek élvezték, hogy mászkálhatnak a sziklákon.
Visszafele megálltunk a Los Roques-nál, ahonnan csodás kilátás nyílik a völgyre. Láttunk is egy jó kis turista útvonalat, ami a sziklákat kerüli meg és elvezet egy megkövült lávafolyáshoz. Mivel már elég késő volt, úgy döntöttünk, még visszatérünk szerdán és eltúrázunk a lávafolyáshoz.
Hétfőn Loro Park volt a program (a legkisebbnek ingyen volt, így fizettünk összesen 91 eurot), reggel 10-től kapuzárásig ámuldoztunk, a gyerekeket alig bírtuk a végén kicsábítani, főleg, mert a kisebbik fiamat a delfinshow-n kiválasztották csónakázni a delfinekkel. A végén simogathatta és puszilgathatta őket, mi is csak tátottuk a szánkat :) Innen elcsorogtunk Garachicoba, itt vártuk meg a naplementét, majd hazavezettünk körbe, az autópályán.
Kedden pihenőnapot tartottunk, végig lent voltunk az óceán partján, ebédre étterembe ültünk,este megint grilleztünk a teraszon. AZ étteremben a gyerekek 1-1 hamburgert ettek, mi mindketten grillezett calamarit, mellé gyerkőcöknek üccsi, nekünk 1-1 korsó sör (itt 1 pintet, azaz 4 decit adnak). Összesen 50 eurot fizettünk.
Szerdán visszatértünk a Teide Nemzeti Parkba, felsétáltunk a lávafolyáshoz, kb 3-4 órát túráztunk. Innen elautóztunk északra, Icod de los Vinosba és megnéztük az 1000 éves sárkányfát. Majd visszafele Santiago del Teidéből elfordultunk Masca felé. Mivel már ment le a nap, nem mentünk le egészen Masca-ba, egy kilátóból csodáltuk fentről a kis falut.
Csütörtökön délelőtt egy kint élő barátnőmmel találkoztunk, rengeteg érdekességet mesélt az ottani életről...ott sincs kolbászból a kerítés, ahogy kb sehol sem. Délután parton voltunk, megint étteremben ettünk, most két vegyes haltálat és 2 pizzát kértünk, mellé 2 sör és 2 üccsi: itt is 50 eurot fizettünk.
Pénteken, mivel csak délután volt indulás és a tulaj megengedte, hogy maradjunk, mert csak másnapra jött a váltás vendég, így reggeli után lementünk a partra, 1-kor felsétáltunk az apartmanba, megettük a maradékokat ebéd gyanánt, majd irány a reptér. 20 perc alatt értünk ki, mivel még gyorsan teletankoltuk a kocsit, mivel így is hoztuk el. A kulcsot és a gyereküléseket visszavittük az Autoreisen kis irodájába, csak annyit kérdeztek, hogy a tank tele van -e és minden rendben volt -e, de meg sem nézték a kocsit.
A repcsink 1 óra késéssel indult, de hazafelé majdnem behozta, így éjjel 1-kor már saját ágyban feküdtünk.
AZ időjárás kegyes volt hozzánk, első nap volt csak felhős az ég, és utolsó nap volt nagyon erős szél, de a többi napon csodaszép napsütés. A parton általában 23-256 fokot mutattak a hőmérők, este simán elvoltunk egy pólóban és rövidnadrágban, bár utolsó előtti este én felkaptam egy pulcsit, amikor a parton vártuk meg a naplementét.
A víz nagyon kellemes volt, féltem, hogy hideg lesz, de simán el lehetett benne ugrálni a nagy hullámok közt!
Napkrémet használjatok, a Teidén sikerült jól leégnem a 25-ös faktor mellett...
Ja, és a csapvíz: elvileg lehet belőle inni, de mivel igen magas az ásványianyag tartalma, így a helyiek is azt javasolták, hogy inkább vegyünk vizet, mert nem mindenki bírja a sok ásványt és nyomelemet. Úgyhogy mi inkább vettünk.
Ha van még kérdés a most utazóknak, írjatok nyugodtan, tettem el mercadonás számlákat, rajta az aktuális élelmiszer árakkal.
95-ös benzint tankoltunk, ha jól emlékszem 0,81 volt literje. Összesen egyszer kellett tankolnunk, pedig mentünk rendesen.
Amit mindenképpen érdemes megkóstolni, esetleg ajándékként hazahozni: ron miel (mézesrum), banánlikőr, sárkányfalikőr, palma de miel (pálmaméz), aloe verás termékek (mi szappant vettünk 1,50-ért), gofio ( mi készet vettünk, de lehet venni magát a lisztet is, amit csak vízzel kell elkeverni és olyasmi lesz, mint itthon a tejbegríz, csak nem olyan darás, hanem sima), sok-sok különleges tengeri herkentyű konzerv.
medencében fürdés gondolom függ attól is, hogy fűtött-e vagy sem. ez felteszem te tudod, hogy hogy van, hiszen lefoglalás előtt biztos utánanéztél a téged érdeklő dolgoknak.
Nem voltam, de kívülről ismerem. A botanikus kert közelében van (azzal szemben van egy nagy áruház is). A kanyargós fő
t mentén mindig találni parkólóhelyet és a kisebb utcákban is. Mi szeretjük nagyon ezt a környéket, "La Paz"-nak hívják Puerto ezen körzetét, nagyon buja zöld, nagyon hangulatosak az utcák a sok pálmával. És közel van a kilátó is. A partig, illetve a városmagig elég sokat kell menni fel-le, sok lépcsőn, meredek utcán, de ez minket nem zavart.
Mondhatjuk az Puerto kevésbé zsúfolt városrésze. A Mirador-ban voltunk, saját oldalukon foglaltam kedvezménnyel, büféreggeli az árban, összességében jó benyomást tett. A kilátás valóban verhetetlen - emiatt választottuk - de pici teakonyha van csak, szegényes felszereléssel (micro pl. nincs). Parkoló a szálló előtt ingyenes és bőséges, persze ez vendégszámtól is függhet.
Köszi, akkor marad a Masaru. Volt ott esetleg valaki, vagy a környéken? Parkolás szempontjából érdekelne elsősorban. A Mirador volt a második lehetséges szállás, de itt a környéken több minden volt.
Ha fenti vagy déli fekvésű lakás, felmelegedhet eléggé, de éjszaka kellemesen hűvös van, nyitva kell tartani az ablakokat éjjel és minden jó. Szerintem nem kell légkondi, nekünk még sosem volt 5 ottlét alatt és nem is hiányoltuk.
Ha jön a kalima, csak akkor van nagyon meleg, de akkor is inkább délen. Szerintem nem fog kelleni a klíma, de mint tudjuk, nagyon szeszélyes az időjárás...
Sziasztok! Szerintetek Puerto de la Cruz szállásnál lényeges szempont légkondi szeptemberre? A szállásokat nézegetem (bár már lefoglaltam, légkondi nélkülit) és volt aki panaszkodott a melegre. Tapasztalatok érdekelnének. Előre is köszi
ez személyes dolog. ha reális esélyét látod annak, hogy ráesik vmi a kocsira és kitörik a szélvédő, vagy rossz üzemanyagot tankolsz, vagy tervezed, hogy sokat elhagyod az épített utakat, akkor érdemes. ha úgy gondolod, ezek esélye kicsi, akkor meg nem. én személy szerint ezt én nem szoktam. eddig egyszer kellett (nem tenerifén) így egy 10 eurós gumijavítást fizetnem.
Szia, ha Németországban éltek (én is), akkor javaslom "Nova" blogját, mindig beszámol (németül) az aktuális időről, illetve ha rossz idős front közeledik. Én 6-7 éve ismerem őt és azóta követem a blogját. Azt tapasztalom a beszámolói alapján, hogy az évek előrehaladásával egyre jobban eltűnik ez a téli kellemes időszak Tenrifén, Február-március sokszor hatalmas viharos, áradások, földcsuszamlások idejévé változott át a klímaváltozással.
Mi is első alkalommal (2012) februárban voltunk, de nekünk sem volt túl jó idő. Az egyetlen, ami pozitív volt, amit másik hónapok alatt nem kaptunk meg, az a hófedte, fehér Teide volt, ami csodás látvány. De én az áprilistól novemberig időszakot favorizálom a szigeten.
A Goldcarral nekünk volt bajunk, soha többet Goldcar, ellenben Autoreisen mindig rendben volt.
Koszonom a valaszt :) az altalad javasolt oldalon valoban kellemesebb idot irnak remelem igy is lesz :) A jelenlegi hofoknal ahol lakunk -2C es +4 C fok (Nemetorszag) a 20-22 fok egy alom lesz ! ugy dontottem akkor inkabb maradunk a "dragabb" kolcsonzonel mert a GoldCar rol olvastam azota sok negativat . Koszi megegyszer a valaszt
Februárban voltak napok, amikor masszívan 20 fok alatt volt a hőmérséklet délen is, és érdemes fotókat és videókat nézni a teljesen havas Teidéről. Itt is találsz linkeket ha visszaolvasol egy kicsit.
Szóval nagyrészt valóban enyhe volt a tél, de pl. az accuweather-ön látható visszamenőleges 'tényadatokat' kezeld fenntartásokkal.
Spanyol időjárási oldal:
eltiempo.es
Ahogy nézem, itt azért inkább 20-22-23 fokokat ígérnek, bízzunk benne, hogy az ő számítási modelljeik a jobbak. :)
Autóról tényleg sokat írtunk már. A Goldcarnál ehhez az alapárhoz hozzájön az üzemanyag-politikájukból adódó költség, plusz ez az ár nem önrészmentes. Vagyis egyrészt fognak zárolni a kártyádon, másrészt baj esetén a zárolt összegig te fizeted a kárt. Az autoreisennél mindezek nincsenek. Nézd meg a Goldcar saját oldalán, hogy fenti dolgok mennyibe kerülnek (illetve te tudod, hogy mennyire zavar a zárolás és az önrész), és akkor látod, hogy megéri-e neked vagy sem.
Az mondjuk biztos, hogy az autoreisennél ennél érezhetően olcsóbb árat is kaptál volna, ha nem hagyod ennyire későre a foglalást.
Sziasztok! A felesegemmel most 12 en utazunk Tenerifere es kicsit aggaszt az idojaras. 19-20 fokot mutatnak.Azt irtak ,hogy januar a leghidegebb ezert valasztottuk a marciust ennek ellenere januarban vegig 26-29 C voltak meg februarban is 24-28 erre az elmult 2 hetben csak 16-20 C - at latok sot elorejelzesben is ugy 12 napra .. . Van koztetek olyan aki kint van jelenleg ? Mi Costa Adeje be megyunk . Mennyire valosak ezek az adatok? Csak mert az osszes elorejelzo oldalon ez van .. :(
valamint autot szeretnek berelni majd a repteren es a legolcsobbnak a GoldCar bizonyul de nem tudom jo e mert a tobbi kolcsonzo Joval magasabb arat ir . 14 nap GoldCar 154eu Autoreisen 230! Eleg nagy a kulonbseg . Tapasztalat esetleg ? udv :Arnold !
A tábla egy sorompón volt emlékeim szerint. Ha a sorompó oldalra volt hajtva (azaz nyitva állt az út), akkor nem látszik a tábla/felirat. De ha sokan jártak arra, és jó volt az út, akkor rendbe tették időközben.
Finca Punta del Lomo amit Te keresel, ez délen van, Los Cristianostól a repülőtér felé kell letérni Las Galletas lejárónál. Az első link a bananera a második a térkép. Itt végig lehet menni a bananerán, megnézheted a banánszüretet, érlelést, csomagolást is és tudsz vásárolni is az itt termesztett kanári banánból.
Mi Puerto de la Cruzból túráztunk banánültetvényeken keresztül sziklás strandokhoz, amelyik nincs elkerítve, azokba bármelyikbe be tudtok menni pár fotó erejéig.
Lenne még egy kérdésem, tudtok esetleg olyan banánültetvényt, ahova be lehet menni? Playa de las Americasban leszünk, ezért jó lenne, ha ettől nem túl messze lenne (ne az ÉK-i csücsökben).
És a tevegelés az nagy lehúzás vagy esetleg megér egy órát kipróbálni?
Köszönöm szépen a segítségeteket!! :) Én is úgy gondoltam,hogy nagy baj nem lehet nélküle,csak gondoltam azért biztosra megyek. Majd megyünk,amerre visz az utunk :D
A visszaigazolás tájékoztatójában van utalás arra, hogy akinek egészségi gondjai vannak a nagy magasságban, azok csak saját felelősségre mehetnek fel (a felvonóval is).
Amúgy pedig minden különösebb indok nélkül megtagadhatják a beengedéseteket, így az engedély nem kötelezi őket semmire, de nyilván csak nyomós okkal teszik.
Nagyon köszönöm a gyors választ! Én is őszintén kételkedtem, mert sokat olvastam utána és magánál az engedélynél sincs leírva, viszont 100% biztosra akartam menni :) Így már nagyon várom és megnyugodtam :)
Még soha nem hallottam ilyenről. Nekün knem kértek ilyet és itt sem mesélt ilyet még soha senki, leírva sincs sehol. ez valami félreértés kell, hogy legyen, talán valami mást kértek tőlük és nyelvi félreértés volt. Egészen biztosan nem kérnek ilyet.
Járt valaki mostanában a Teide csúcsán és tudna segíteni? Májusban megyünk Tenerifére és kértem is már engedélyt a csúcsrajutáshoz. Eddig OK is lenne, de párom egy munkatársa azt mondta, hogy ők 2 éve voltak és és engedélyük is volt, de orvosi igazolásuk nem, ezért nem engedték fel őket (30-as éveikben járnak). Ez valóban így van, valaki meg tudja mondani, hogy kell-e valamiféle orvosi engedély is? Sokat olvastam már, angol beszámolókat is, de sehol nem láttam ezt leírva.
Az Autoreisen-től béreltünk autót,és olyan kérdésem lenne,hogy szokott hozzá gps lenni,vagy az plusz feláras? Kinek mi a tapasztalata,érdemes egyáltalán gps-el kocsikázni,vagy el lehet boldogulni térképpel is? Pénteken megyünk :D
A kőfalas út a Pico del Ingléshez vezető útból ágazik ki. Google Street View-n elég sokáig el lehet kattintgatni. Utána gyalogösvénnyé válik és becsatlakozik a Casas de la Cumbre felé vezető gerincútba.
A stégszerű út a Cruz del Carmentől induló legrövidebb sétaút. Azért ilyen, hogy mozgáskorlátozottak is élvezhessék.
Én a vízről úgy tudtam eddig, hogy 16-18 fokos és a 20 fok már ami jó, esetleg 21, de 22-23 nálunk még garantáltan sosem volt. Én 18 fokik belemegyek úszni. De ahogy Geodo is írja, én is a görög vizekhez vagyok szokva, amik nyár végén nekem már karibi melegek :-)
Szia Kiki, ez amit mutatsz, a meredek rész, ahova mi már nem jutottunkel, de van egy másik része is, ezzel szemközt, ahol be lehet menni a sziklaalakzatok közé...
Nem volt lezárva (66-os km), de gyalog tettük meg a távot, mert a párom féltette a kocsit. (Utólag belátta, hogy gond nélkül végig kocsikázhattunk volna.) Majd elérkeztünk a a táblához (lásd fotó) és ezen az ösvényen mentünk végig és körtúrában vissza értünk.
attól függ, merre veszed az irányt az országban. van ahol hering-üzem, persze. de van, ahol egyedül lehetsz szinte, főszezonban is, csoda-környezetben. de ez már nagyon off itt.
Gondolom akkor nem 4 emberre kell elosztani a 100 méteres partszakaszt? Nekem eddig bejött Bari és környéke szeptemberre, Tenerife November-Január közt, Athénnál október végén nem is számoltam volna fürdéssel, de simán.
A part menti sekélyebb vizek valamivel melegebbek, főleg délen, de a sziget körül óceán van, nem tenger, így azok vize eleve hidegebb, bárkikor is nézzük.
Sovány vigasz, de egész évben kb. ilyen hőmérsékletű (20-23C).
Léna, jahno: hiszek én nektek, örülnék nagyon ha esetemben is így volna, de tartok tőle én sajnos a görög vizekre vagyok hitelesítve :)) kizárt dolog, h térdnél mélyebbre be tudjak menni egy húszfokos óceánba. :))
Én úgy mondanám, hogy fürödhető, rövid időre, megmártózni, úszni egyet, de én sem tudok benne sokáig megmaradni. fagyosabb fajtából vagyok, de egyben vízimádó is, így a két dolog között valahol megállapodok a vízhőmérséklettel. ;-)
Elméletileg nekem sem, gyakorlatban meg ilyen helyeken nem érdekelt. Tavaly idehaza a 23 feletti medencékre is csak jajongtam, mert hideg. Kiccsávó koromban viszont nem érdekelt és akkor pld. nem bírtam a meleget, most meg 36 fokos ülőszarokban lógatom a lában, mert az jó. Gyóóóóógyvííííz :-P Ha nagyon nyaralok, akkor ugyan nem egész napra, de bőven 20 alatti vízbe is belemegyek, csak nagy legyen és süssön a nap. Én már magamon sem tudok kiigazodni, de régen biztos minden jobb vót :-D
Sok helyen (de közel sem mindenütt) fűtik a medencéket a szállókban. Érdemes lehet rákérdezni erre. Amúgy pl. számunkra nem fürödhető a húsz fokos óceán.
Én itt írom le a túránkat a Paisaje Lunarhoz. Mi fentről mentünk, a Teide kalderából.
Amit te írsz le, nem értem teljesen. Ha a Villaflor felőli úton mentetek, akkor bementetek ott kocsival földútra, ahol normálisan mindig egy lezárt sorompó van, azaz ez nem volt lezárva és be is szabad volt hajtani??? De így sem az alakzatokhoz jutottatok, hanem föléjük? Leírnád ezt egy kicsit részletesebben, mert nem vagyok teljesen képben.
Én szoktam a decathlont ajnározni, mert mi Németországban élünk, itt a déli tartoményokban nincs Decathlon, csak német sportáruházak, amik csak a nagyon drága, márkás cuccokat árusítják, leírhatatlanul drága árakkal, ehhez viszonyítva nekünk a Decathlon filléres áruház. Magyarországon csak egyszer voltam, de ott meg szinte semmi választék nem volt, a tenerifeiben eddig mindig nagyon klassz cuccokat vásároltunk.
Április már teljesen jó, Tenerife kb. egész évben fürödhető, max. tényleg tél közepén hidegebb és este 6 után már nem nagyon maradnál bent a vízben. Persze szubjektív, meg tűréshatár, és izé kombinációival mérve.
halló. van itt olyan, aki április vagy májusban utazott Tenerifére? néztem az átlghőmérsékleteket, de nem igazán tudom mit jelent egy 20 fokos tengervíz. :)
Aki ebben az időszakban volt tudott fürdeni az óceánban? medencés szállást foglalnék, biztos ami biztos alapon, vajon annak a vize már felmelegszik annyira, hogy ne túlélés legyen a bemenetel? gyerekkel mennénk.
Pokol szurdok: zárva volt. Nem másztunk át a kapun (ajtón). Szerintem a bódéban ülő pasas észrevette volna, ha bemászunk.
Dzsungel Park: a zárt részlegen- mindkét oldalról 2 ajtóval zárt folyosó, ahol az állatok szabadon vannak- van egy hangutánzó madár, aki alkalom adtán kézre is száll. Köszön, fütyül és egy másik madár hangját is utánozza. Érdemes esetleg figyelni rá. (Szerettem volna képet is berakni, de valamiért nem sikerül.
Taoro Park: Puerto de la Cruz-ban. Van egy vízi parkja is, amiről csak itthon szereztem tudomást. Képek alapján nagyon jól néz ki, aki ott jár szerintem ne hagyja ki. (Kb 3-4 EUR a belépő a vízi parkba, a többi ingyenes)
Paisaje Lunar: kissé csalódás. Az oda vezető út jobban tetszett, mint maga a cél. Mi csak felülről, távol tudtuk megnézni. Gondolom valahogy le is lehet menni a közelükbe, de már későre járt, így nem próbáltuk megkeresni a levezető utat. Ja és a földút, amire le lehet kanyarodni kocsival, nyugodtan menjetek végig kocsival, nem rossz minőségű út. Az gyalogút kezdetén lesz tábla, aszerint 3,7 km az út oda. Lehet körtúra keretében is vissza jutni- az sem hosszabb- vagy ugyanazon az úton visszafelé.
Teide: Mi a 11-13 órás időtartamra kértük a belépőt a csúcsra. Jó döntés volt. Volt még hely a közelebbi parkolóban és a sor sem volt olyan vészes. Úgy kell készülni, hogy kb 1 órát szánni kell rá(ebben az időpontban), mire feljutsz, a sorban állás miatt. És csak 2 kabin van, amibe befér kb 20-30 ember és amíg az egyik kabin megy fel, addig jön lefelé a másik.
A csúcsra jutáshoz és leéréshez- és egy sörhöz a csúcson- bőven elég a 2 óra. :)
Ajánlatos tényleg a délelőtti órákban jönni, mert mire mi jöttünk lefelé (13 óra körül) brutálisan hosszú volt a sor. Akkor kellett volna beállnom, szerintem a kedvem is elmegy. A közelebbi parkolóba hely persze semmi. És készülni melegebb ruházattal. A felső állomásnál 3 fok volt. (Én még a fülvédőt sem bántam meg, mert volt szél)
Voltunk a Nemzeti Parkban más napon is és sajnos azt tapasztaltuk, hogy hiába szép napos az idő, de ha túl szeles, a felvonó nem megy. És az is lehetséges, hogy fent szép napsütés van, lent viszont, borús, felhős szemerkélő eső.
Masca: szintén érdemes korán érkezni. Egyrészt a parkolás miatt, másrészt élvezetesebb míg nincs tele turistákkal. Mi valaki által itt ajánlott- a félig le, majd vissza útvonalat választottuk. Lefele út tök jó volt, viszont visszafele eléggé turista- teli. A látottak alapján tanácsolom, hogy senki se balerina cipőben és szatyorral a kezében induljon neki és mindenkinél legyen víz. (Komolyan voltak akik így indultak el.)
Megtaláltuk a csatorna kanális- alagutat is. Ha tudtuk volna, hogy hova vezet, szívesen végig mentem volna, így látatlanban viszont nem vágtunk neki. És nem úgy tűnt, hogy a közel múltban folyt volna benne víz.
(Egyébként lehet hülye kérdés-valaki, aki tudja legyen szíves elmagyarázni, hogy pontosan ezek a kanálisok hogyan is működtek)
A faluban a kilátóhoz vezető út mentén lévő kajáldában lehet kapni frissen facsart, nem mindennapi gyümölcsleveket. (Én kaktuszlevet ittam, bár nem ízlett, de én magától a gyümölcstől sem voltam elájulva.) Szintén itt van becsületkasszás wc is.
Ezek után még volt időnk a világító toronyhoz is elmenni.
Piac:Tegueste piac. Úgy terveztem, hogy itt veszek mindenféle gyümölcs különlegességeket. Hát nem sikerült. 1 vagy 2 érdekesebb gyümölcsöt tudtam csak venni. Santa Cruz piac: vasárnap voltunk, itt már kaptam több féle különlegességet.
Cruz del Carmen: nagy parkoló van, le lehet parkolni. Innen vannak útvonalak, melyek során a babérerdőben lehet sétálni. Van egy rövid pallókkal kiépített út, de lehet valamivel hosszabb túrát is tenni. Az információs központ ott jártunkkor nem volt nyitva. A lépcsőn alján lévő boltban becsületkasszás wc van.
És amíg itt esőkés, felhős idő volt, addig a Terasitas strandon verőfényes napsütés. :)
Decathlon: nem találtuk olcsóbbnak, mint az itthoni.
Ennyi jutott most eszembe, amiket szerettem volna megosztani és egyúttal megköszönni a sok hasznos leírást, véleményt, tanácsot.
A hozzászólásaitoknak köszönhetően tudtunk felkészülten neki vágni Tenerifének és 1268 km-rel a hátunk mögött megnézni majdnem mindent, amit terveztünk! :)
Remélem lesz még alkalmunk máskor is eljutni ide, mert még rengeteg látnivaló, kirándulási lehetőség akadna.
Nyugodtan ajánlható az általad említett két közvetítő, bár az airbnb helyett van olcsóbb (homeaway.com), de a magánszállások csak 1 apartman, nektek meg kettő kell. (Bár ezt lehet úgy is, hogy 2 hálószobás ap.-t vesztek ki, így olcsóbb is, de ti tudjátok). Míg az előbbinél vannak egy helyen több apartmanok is, de itt ne 4 főre foglalj 1 szobát, hanem 2-2-re (azaz 4fő 2 szoba leosztásra). Kérdés az is, milyen elképzeléseitek vannak a szállásról, mert a magánkéglik otthonosabbak, és esetenként jobb fekvésűek.
ugyanez volt, az egész térségben (itt is le van zárva a roque nublo/pico las nieves térsége még). tegnap és ma már tökéletes az idő, tiszta nyár, előtte viszont szerdától egészen hihetetlen volt. :))
Mi 2016.02.08.15.-éig voltunk Tenerifén, azon belül is Puerto de la Cruzban.
1-2 tapasztalatot szeretnék megosztani.
Időjárás végig szuper volt, napközben pólós (fiúknak rövid gatyás )idő. (csak az utolsó nap volt némi eső, legalábbis északon.)
Minden reggel borúsan indult, de eső nem lett belőle.
Fürödni nem fürödtünk, annyira azért nem találtuk melegnek az időt.
Az óceán végig nagyon durván hullámzott, így a sziklás helyeken nem is lehetett volna fürödni.
Tökéletes időszak annak, aki kirándulni szeretne.
Kocsibérlés: Autoreisen, Renault Twingo, 106,6 EUR. Visszavitelkor rá sem néztek, csak a tank állását kérdezték. 1-2 helyen küzdve ment fel, de mindenhova elvitt minket. Azért tanácsolnék némileg erősebb kocsit.
Szállás: Airbnb 231 EUR. Tiszta és jól felszerelt kis apartman volt.
Étterem ajánló: Los Fogones De Canarias. Puerto de la Cruz szélén. 10 Eur 3 fogásos napi menü, melyben fogásonként 5 étel közül lehet választani. Igényes, tiszta és nagyon finoman főznek! (Életem legfinomabb Carbona spagettijét ettem itt.) Ezen kívül még 2 helyre ültünk be, de az alaphangulatot eléggé lehúzta a széles sávban rúzsfoltos poharak.
Tök mindegy a lábtér, 2 éves korig a baba nem kap külön ülést. Az anyukára csatolják fel külön biztonsági övvel, gyakorlatilag az ölében utazik. Mi évek óta utazunk pici babával (is), de mivel a mieink cicizni szoktak le és felszálláskor a nyomáskiegyenlítéssel nincs probléma. Egyébként cumisüveg vagy nyalóka ajánlott, mert a baba nem tud nyeléssel nyomáskiegyenlíteni és fájhat a füle. Személy szerint az egyben utazást pártolom, az öt és fél óra egyben sokkal jobb, mint a 3 óra, plusz 2-8 óra várakozás plusz 3 óra. Ha nyűgös a baba, így is, úgy is rossz. Egyébként meg játszani szoktunk a babával és tök jól elvan. Meg még egy dolog segít, a hordozható DVD lejátszó, aztán jöjjön bogyóésbabóca meg Thomas csú. A lányom 9 éves, most volt tizedjére Tenerifén, a legkisebb 2 éves, most volt harmadjára szóval tapasztalat az van. Jó is, rosszabb is, de hát ettől épül a családi háló...
Vannak nagyobb làbteres helyek is, igaz kicsit drágábban. Amikor mentünk, meg jöttünk, voltak ilyen kicsikék. Az anyukàk felàlltak, sétàlgattak velük, egész jól elvoltak. :)
Sok felnőtt jobban szenvedett, jó sokan álldogáltak pàr óra után.
Egy kis segítséget kérnék Tőletek. Felbuzdúlva a wizzair közvetlen járatán elgondolkodtunk egy Tenerifei nyaraláson ( tavaszoláson). már éépen lefoglaltam volna a repjegyeket, akkor gondolkoztam azon, hogy lehet a másfél éves lányom nem bírná a szűk wizzair székeken a közel 5 órás utat. úgyhogy mégsem foglaltam. Talán megolás lenne számunkra ha egyszeri átszállással mennénk és amíg várakozunk a gépre, addig tud egy kicsit mozogni a gyerek.
összefoglalva a kérdésem az lenne, hogy milyen átszállásos repülőjáratot tudnátok ajánlani? Melyik légitársaságnál lehet még jó árakat kifogni?
én 30-ért sosem tudtam megoldani (max. nagyon kényelmetlenül lehetett volna, amit nem vállaltam be), 35-ért meg idén is sikerült (LPA-ra, de ez ebből a szempontból mindegy). a szállásokat nem tudom, én nem foglalkoztam a hotelekkel ott eddig sem, az apartmanos megoldások pedig más tészta azért, másképpen is működik. az autóbérlésnél viszont szintén nem éreztem emelkedést. nem tudom, talán az is számít, hogy milyen időszakról beszélünk, én kizárólag csak télről, január és február.
Korábban 30 ezer Ft-ért meg lehetett oldani egy oda - vissza jegyet, most 45 ezer Ft alatt nem nagyon jön ki. Ez 50% drágulás, akárhogy is nézem. Nekem meg azért fáj, mert egyből 6 kell belőle... A szállásoknál sajnos hasonló a trend, az árak emelkedtek, illetve a választék is szűkült, a jó ár/érték arányú szállások pikk-pakk elfogynak. Mindig részletes költségvetést készítek, visszanézve a pár évvel korábbiakat az 50% drágulás a szállás - utazásra egyértelmű, sőt az autóbérlés sem lett olcsóbb. Nem úgy a tankolás, ami olcsóbb lett és az étel/ital ami alig emelkedett.
érdekes amit írsz. szerintem a repjegyek nem lettek drágábbak budapestről. mióta megnyílt a közvetlen járat, jó párszor lehetett már tényleg nagyon kedvező árakon is venni, a korábbi egyeduralkodó átszállóst szintén azon az árszinten lehet megvenni, mint az elmúlt években (itt én most azt utóbbi 3-4 évről beszélek, előtte lehet, hogy más volt, azt nem tudom).
aztán az is lehet, hogy mindez igaz volt még mondjuk pár hónapja is, ma pedig már nem áll meg.
Sajnos a sziget is fokozatosan drágul. Egyrészt a válság múlóban van, másrészt a kvázi versenytársnak tekinthető desztinációk közül egy csomó kiesett (Egyiptom, Tunézia, Törökország, részben Görögország). Az elmúlt 5 évben legalább 50%-ot drágultak a szállások, ebből kb. 20-30%-ot az elmúlt 1 évben. És a repülőjegyeknél is hasonló a tendencia, a csökkenő kerozinár ellenére.
Köszönöm , bugászom, 3 gyerekkel mennénk, azért ez is 3-400 ezer , köszi. 222ezer -ért találtam Gran Canariara ryanairt , de a Loro-park az egyik cél. Ha van ötlet megköszönöm.
Time-share-ben értékesített apartmant kínáló cég egy hétre (szezonon kívül akár kettőre is) ingyen elszállásol, ha vállalod, hogy meghallgatod az előadásukat ennek az előnyeiről (a hátrányait persze nem mondják).
Az utazást magadnak kell megszervezned.
Számos közvetítőt alkalmaznak, akik 150 eurós regisztrációs díj fejében elintézik a foglalást. Viszont van, aki a 150 euró nélkül is megcsinálja. Mintha itt a fórumon is lenne ilyen?
Nem a sziget drágult meg, hanem max. a repülőjegy Pestről. Ha a 800€-ban benne van a repjegy, akkor főnyeremény, de szerintem anélküli az ár. Ehhez pedig - őszi szünetet figyelve - alaphangon 100e ft/fő árú repjeggyel kalkulálj közvetlen, és 40-50e ft/fő 1 ártszállásos verziónál.
Reggeli még talán, gyerekes család hajnalban szokott kelni, de már 1-2szer a vacsorás időszakból is ki lehet futni. Mi sok éve már csak a kötetlenebb megoldásokat szeretjük, akkor ha 5kor megéhezünk és eszünk valamit, akkor nincs gond, hogy jajjj mindjárt vacsora, "addig kibírjuk", vagy éppen kajálunk, vacsorát meg nem. Így nehéz más fejével gondolkozni. AI az bolond amerikai turistáknak való, akik 200 méternél messzebb nem mennek. Viszont 1 hét alatt Tenerifén érdemes ide-oda elmenni, még ha hajózásból vissza is érünk a vacsiig, érdemes más opciókkal is számolni.
Félpanziót nem feltétlenül érdemes venni, AI-t semmiképp. Ha az a célotok, hogy egész nap a hotelben henyéljetek, akkor nem Tenerife a legjobb célpont. Ha kirándulni mentek, akkor meg nem tudjátok leenni az AI-t.
Az ingyenapartmanok kifejezetten ajánlottak, de nehogy kifizesd a 150 eurót. Megoldható anélkül is.
Kedves Fórumozók!!! Az őszi szünetben Tenerife déli partjait céloznánk meg. Azt hallottam, hogy megdrágult a sziget. Négyünknek két gyerekkel 10,13 éves, 4* hotelbe félpanzióval kb700-800€ lenne, all inclusive-val 1000€. Érdemes hotelbe mennünk? Mennyire ajánljátok a "free" apartmanokat 150€-t?
Ha kifizette x napra, akkor viszi-hozza, amikor akarja, ott is hagyhatja, parkoló csak nincs annyira tele, hogy gondot okozna. Nem rendkívüli eset, inkább csinálják mások is így, mint többet fizetni és újra szerződéssel bíbelődni. De tényleg érdemes rákérdezni, mert full kényelmes megoldás.
Egy emailt megér, de az tipikusan drága hely, ki tudja elviselik-e, hogy stabilan foglaljon egy parkolóhelyet? Bérlés érvényes, de reptéri helyet is akarják használni a következő júzernek.
Szerintem ez problémát okozna a rendszerben. Az oda beálló autókat ugye elviszik kitakarítani, aztán igény szerint visszahozzák. A jómunkásember meglátja az autót a parkolóban, keresi a leadott kulcsot, nem találja. Innentől #undefined
Infók a karneválról azoknak, akik most vannak a szigeten, vagy ma/holnap utaznak...a Tenerifén élő német ismerősöm blogjából. Most nem fordítom le nektek, itt vannak az időpontok felsorolva, annak aki pedig csak itthonról szeretné nézni,
Idén márciusban egy rövid napot (8-20 óra) töltünk ezen a szigeten. Hajóval érkezünk a kikötőbe Santa Cruz-ba. Érdekelne, hogy tudja-e valaki, hogy milyen taxi árakkal kell számolni a szigeten, illetve vannak-e helyi utazás szervezők, akik megmutatják a szigetet. Gyalogosan milyen messze van a belváros a kikötőtől?
Szerintetek mit érdemes feltétlenül megnézni ebben az intervallumban a szigeten?
Tudom, hogy kevés lesz ez a pár óra, de jó lenne, minél többet látni, mert azt már így látatlanban is tudom, hogy vissza kell térni majd egy hosszabb időre is.
A fokozatos szoktatás a jó módszer, tehát párszor a kalderában túrázni a csúcs előtt.
Megfelelő felkészüléssel (indulás előtt két hétig gingko biloba-kapszula, a csúcsmászás napján Aspirin Complex) nem volt problémánk, a 8 éves gyereknek sem.
Többféleképp lehet kombinálni, mi ezt a kettőt próbáltuk:
- a menedékházban alvás után napkeltére fel a csúcsra, gyögyörű.
- napközben a csúcsra, alvás a Refugióban és másnap gyalog le a kalderába.
Nem voltunk még ilyen magasan, tehát nem tudom, hogy bírjuk-e, csak a többiek leírásából próbálok felkészülni rá. Gondolom más az, hogy egész éjszaka fent vagyunk, vagy csak egy rövidebb ideig kell kibírni.
Tudom, hogy nem olyan nagy a sziget és nem kellene a több szállás, de ahogy valaki már leírta mi is ugyanúgy gondolkodunk, tehát
más az, hogy ott lakunk vagy csak elkirándulunk oda. Szeretnénk az esti feelinget több helyen is átélni.
A fórumozók tapasztalataiból, blogokból, útleírásokból szedtem össze a szállások helyszíneit, ami még lehet, hogy bővülni is fog. (Garachico, La Laguna).
A tevegelés lehet, hogy lehúzás, de azért egyszer azt is kipróbálnám.
A menedékházban gondolkodtunk, de nem biztos, hogy bírnánk azon a magasságon, úgyhogy inkább nem reszkírozunk.
A csúcsengedélyt azért megkérjük, talán nem lesz olyan vészes, ha felvonóval felmegyünk a max-ig és onnan gyalogolunk csak a csúcsig.
Szeretnék egy kis segítséget kérni elsősorban olyanoktól, akik az aktív nyaralást részesítik előnyben és már van személyes tapasztalatuk, hogy 2 hetet a lehető legjobban hogyan lehetne eltölteni. A szempontok: A szigeten kb 5 szállást szeretnénk foglalni és onnan gyalogtúrát és autóstúrát is tenni egy kis strandolással. Persze már olvasom a fórumot is, de mivel még nem ismerjük a helyi viszonyokat, lehet, hogy többször tennénk meg olyan utat, ami helyett egy másik szép is kipróbálhatnánk. Még nagyon az elején vagyunk, de már kezd körvonalazódni a dolog. Eddig az első és utolsó előtti szállás van lefoglalva. Los Gigantes 3 éj, Almaciga az utolsó előtti szállás 3 éj. Vilaflor lenne az utolsó szállásunk, de még nincs lefoglalva. Amit megnéznénk: Los Gigantesből: Masca és bálnanéző kirándulás, esetleg Barranco del Inferno túra. Punta Teno világítótornyok,tevefarm (esetleg Garachino szállás). Teide túrák, Icod de los Vinos-sárkányfa,pillangóház- (Puerto de la Cruz szállás), Boszorkányerdő + valamilyen túra (Almaciga szállás) végül visszafelé a déli részen Güímart megnéznénk. Paisaje Lunar túra (Vilaflor szállás). Előre is köszönök minden javaslatot, tapasztalat megosztást.
Mindenképpen olyan valakit válasz, aki nem kér közvetítői díjat, mert páran szednek ilyet, de akkor az egész nincs "ingyen". A szerencsésebbek pedig grátisz félpanziót vagy reggelit kapnak.
1 hétre elég drága. A Neckermann túláraz, nézd meg a TUIt is, igaz, az Bécsből indul. És ha már mész, jobb két hétre. Félpanziót szerintem nem érdemes fizetni.
Ha buszozni akarnék, én az Av. Melchor Luz és az Av. Blas Pérez González között néznék szállást. Az nem olyan rossz környék és a strand is gyalogtávolságra van.
Szerintem nem nagyon lesz olyankor jég/hó, ha igen és veszélyes, nem fognak felengedni engedéllyel sem. Túracipő elég, max. a felső állomástól szétnéztek a tájon.
Sziasztok! Lenne egy nagy kérdésem felétek. Március 8-án tervezzük megmászni a Teidét. Cipőből elég oda egy normálisabb Deca-s túracipő,vagy készülnöm kell esetleg jégcsákánnyal és hasonlókkal? :D Mennyire szokott olyankor még havas lenni a csúcs? Tapasztalatok,jó tanácsok?? :) Előre is köszönöm!!
Nem nagy a sziget, kirándulási szempontból valóban elérhető bármely pontja egy fix szállásról. Mi mégis általában 3 helyen szoktunk megszállni, mert más az, hogy ott laksz valahol, vagy csak elkirándulsz oda.
Ha ott laksz, a hely ébredésének, illetve az esti nyüzsgésének, majd elnyugvásának is tanúja lehetsz, míg a kirándulásokkal ez jellemzően kimarad.
A mi sorrendünk: 3-4 nap dél, sok fürdéssel, kicsi kirándulással; 6-7 nap észak sok kirándulással, piacokkal, helyi csodákkal; 3-4 nap dél levezetésnek. A Teidere a költözés részeként szoktunk felmenni, így 2 útvonal is kipipálható. Az én kedvencem a PdLC - Teide - Santiago del Teide - Los Gigantes.
"(Pl.: valaki korábban írta, hogy: "tacoronte-ban szálltunk meg, egy család adott ki egy szép kis szobát konyha és terasz használattal". Na engem pont ilyen lehetőségek érdekelnek!)"
Sziasztok! Bár még csak 20 oldalt olvastam vissza, első kérdéseimet bátorkodom feltenni :) 11nap /10 éjszakára megyünk majd szeptemberben, de én szeretek előre, még a későbbiekben változtatható szállást foglalni. Párommal megyünk, autóbérlés a teljes időtartamra, viszonylag aktív pihenők vagyunk.
Az eddig olvasottak alapján azon morfondírozom, hogy a sziget 3 különböző pontján is álomra hajtanánk a fejünket pár éjszakára: a déli reptér "környékén" érkezés után, Puerto de la Cruznál és az északi részen is el szeretnék tölteni 2-3 éjszakát. Elsősorban ide Taganana - San Adrés környékére tudna valaki ajánlani szállást (hegyoldalban lévő apartman/házikó, nem kell luxus...)? Bookingot ismerem, Airbnb-n van pár, de már húzósabb áron. Esetleg valaki, valami "privátot"(nem szálloda), elérhetőséggel ?! :) (Pl.: valaki korábban írta, hogy: "tacoronte-ban szálltunk meg, egy család adott ki egy szép kis szobát konyha és terasz használattal". Na engem pont ilyen lehetőségek érdekelnek!) A másik kérdésem, hogy a Teidéhez Puerto de la Cruze vagy Arona környékéről érdemesebb menni? Egyenlőre ennyi, olvasok tovább vissza :) Köszönöm!
Sziasztok, egy olyan kerdesem lenne, hogy penzvaltot merre ajanlotok delen? Fontot vinnenk ki, es nem valtanank itthon eurora. Vagy inkabb itthon valtsuk? Van valakinek friss infoja? Illetve a karnevalra is elneznek, voltatok mar? Erdemes egyszer megnezni? Koszonom a valaszokat elore is!
Nekem ez nem nagyon tűnt fel. Vidéken tán Bari volt a koszosabb forma és kutyagumis város, amerre jártunk. Barcelona meg tán a legrendezettebb, legtisztább, még külvárosban is.
Na a kutya ürüléken én is ki voltam akadva,costa adejen voltunk és amikor elmentünk sétalni mindenhol tele volt a járda széle , bokor alatt a pálmafa aljába, nem volt egy szép látvány. Nekünk is van egy kutyánk és mi mindig viszük sétánál a zacsit.
Találtam szállást egy hét Chayofa country club ,nekünk nagyon bejött,következő hét Pal Mar soha többet a szállás korrekt volt de a hely ?Kutyások paradicsoma annak minden hozadékával.Egyébként két kutyám van ,de mi itthon összeszedjük a végterméket pedig erdő mellett lakunk.Csalódás volt ,de az idő kárpótolt mindenért .Nagyon jó helynek láttuk Los Cristianost legközelebb oda mennénk a gyerekkel vissza.
Na jó, de geodo meg Bambusznád már sok éve gyakorolja ezt a műfajt, majd lesz még olyan, hogy elégedett leszel Te is:) hidd el, olvasni nagyon jó volt. Csak bele akartam nézni, aztán hirtelen végigolvastam:)
Köszike! Sajnos még van mit tanulnom, és elsőre nekem sok volt, így be akartam már fejezni, emiatt pár dolog ki is maradt belőle, a fotótárból több derül ki.
Nagyon élvezetes, öröm olvasni. külön jó, hogy mindig viszonyítod Madeirához vagy épp Teneriféhez, Gran Canariahoz, ami még úgy is nagyon jó, hogy nekem nem idéz fel emlékeket. Pláne, akinek ez a viszonyítás tud "mihez képest" lenni, annak meg még hasznosabb.
Mondjuk valamiért a végén a fotós link nem link, de nem baj, mert a képeidet már úgyis láttam:)))
egy hónapra előre a regency szem nem feltétlenül esélytelen, az fp-s időszakok is mintha ilyentájt szoktak volna kikerülni, ha jól emlékszem.mindegy, egy próbát megérhet, abból nem lehet baj; aztán lehet folytatni max. a keresést. Ha nem működne már, de igény volna rá, azt sajnálnám, mert tényleg elég régen volt már az olvtársnőnek jelezve a lehetőség.
igen, igazad van, kötöttség, rohanni haza. De ha nem ilyet választok, akkor többe jön ki a vacsora, beülni ide-oda. Nem tudom ott milyen árak vannak, de gondolom 20 euró/fő alatt nem lenne.
Nekem néha a félpanziós is rezeg, mert korán van a vacsora. Van mikor direkt kérünk, hogy legalább időben kötelezően hazaessünk, de ismét egy kötöttség, amit meg kell fejteni. Utóbbi 3 évben nem volt ilyesmink, max. idehaza wellness szállón, ahol 500 méternél messzebb a szállást sem hagytuk el. Egyéni jellem kérdése, mi 9nél előbb haza nem estünk, vagy hazamentünk 4-5 közt, pólócsere, pakolás és nyakunkba vettük az éjszakát reggelig. Nehéz vele azonosulni.
Amúgy miért szeretnél átmenni? Körülnézni, avagy ott folytatni a nyaralást?
Csak mert a Fred Olsen Agaete-be (Puerto Nieves) jár, az Armas pedig S.C Tenerife-re, ez utóbbi 2ó30p-es út. De lehet nevetni fogsz, repülővel gyorsabb és olcsóbban ki lehet jönni.
Valóban felesleges az all ellátás, csak ha valaki egész nap a szállón ill. a környékén van.
Azt nem árultad el, merre és milyen árban keresnél, de ha már sokat átnéztél, és nem találtál ideálist, akkor változtatni kellene a keresési feltételeken...
köszönöm, már nagyon sok szállást végignéztem. Ahol te voltál, az nagyon drága nekem, 920 euro (7 éj) és nem lemondható. Meg az a gondom vele, hogy all inclusiv mellett nem érdemes kimozdulni a szállásról, mert akkor minek fizetem be, ha nem vagyok ott. Max. félpanziót szeretnék.
Gondolom már megjöttél, elmondnád a szállodádról a tapasztalatokat? M?i jan.végén megy egy hétre, reggelis, esetleg félpanzios szállodát keresünk. Nem volt ilyen a tiéd? Köszi ha válaszolsz, Üdv.Judit
Lehet egyedi eset alanya lehettem, de tény, hogy kinyitották a kaput, kisétáltunk kordonok közt a " konténer"-be, ott vártunk még 35 percet, ( nem volt fűtés), majd kinyitották az ajtót, hogy mehetünk a gépre, ugyanúgy kordonok közt, de leállították a sort, így még 15-20 percet vártunk kint a pályán, mire indulhattunk volna a gépre. Persze ha télikabát, sapka sál-ban indulok meleg helyre, akkor nem fáztam volna a fincsi friss levegőn!
DE végül is az a lényeg hogy a telelésünk jól sikerült, mire kiértünk el is felejtettük a fázást. Azért az valljuk be zongorázni lehet a különbséget a fapados és nem fapados járatok közt főldön- égen egyaránt.
Mindentől függetlenül személy szerint örülök hogy Doha-ba és Tenerifre már itthonról is repülhetünk, nem kell Bécsből menni.