Keresés

Részletes keresés

Krilen Creative Commons License 2016.02.08 0 0 418

"egyből kiérzem az ételen hogy csapvízből készült és nem deszt vízből."

 

Mivel gyakorlatilag senki nem foz desztilàlt vizzel, igy nem is érezheted hogy az étel azzal készult valahol csak nàllad.....

Előzmény: Aldure (417)
Aldure Creative Commons License 2016.02.06 0 1 417

Természetesen nem válaszolok rá. De azt azért megkérdezném hogy fogyasztottál-e desztillált vizet legalább 1 hónapig? Mert én kb 2 hét deszt víz fogyasztás után sokkal jobban éreztem magam és több vizet is meg tudtam inni mint azelött a másik dolog elmúltak a gyomorégéseim is pl: paradicsomos dolgoktól szokott égni a gyomrom és ez már a múlté az emésztésem is sokkal jobb lett nem vagyok felpuffadva sem azelött többször előfordult. Szerinted akkor ez Placebó és csak beképzelem magamnak? Meg pl egyből kiérzem az ételen hogy csapvízből készült és nem deszt vízből. Akkor az hogy lehet ezt is csak bemesélem magamnak? Az ásványi anyagokat szerves formában kell a szervezetbe juttatni ezért kell zöldségeket gyümölcsöket is fogyasztani, mert a növények szolgáltatják nekünk az ásványianyagokat szerves formában ők meg a szervetlent hasznosítják a talajból, mi hiába ennénk meg egy marék földet a szervezetünk nem tudna vele mit kezdeni mert szervetlen anyagok pont így van ez a vízben oldott anyagokkal is szervetlenek negyon minimális az ami hasznosul ami meg nem az meg feleslegesen van jelen. A vese tisztítja meg a vért ha a vesén viszonylag telített oldat megy át sokkal kevesebb anyagot tud már felvenni ezért többet kell dolgoznia a vesének egységnyi idő alatt.Ezért nem mindegyhogy az a folyadék milyen amit meg iszunk. De erről lehetne itt vitákat folytatni csak épp nem lenne értelme mert te ki állsz a saját álláspontod mellett én pedig az enyém mellett.

Előzmény: Bétaverzson (416)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.02.05 0 0 416

Hát azért állatokat kutyát macskát nem kéne emberi szervezethez hasonlítani teljesen más az anyagcseréjük is és a gyomruk is.

 

Mit értesz azon, hogy teljesen más?

 

Ne válaszolj, mert e téma eleve off-topik,  csak annyit kérek, hogy kérdésemen gondolkodj el időnként - lehetőleg minél gyakrabban.

Előzmény: Aldure (414)
JozsBiker Creative Commons License 2016.02.05 0 0 415

Úgy gondolom, hogy a természetes ásványi vizeket vagy az esővizet nyugodtan fogyaszthatná az ember. HA. Ha nem hallanánk arról, hogy mi minden beszűrődik a talajba ( és ez által nyilván az ásványvízbe ), a folyók vizéről nem is beszélve, hiszen pl. Budapesten azt isszák az emberek, több kevesebb szűrés után. Tudatosan is belekevernek dolgokat, és még ha az összeesküvés elméleteket figyelmen kívül is hagyjuk, egy jó részét nem azért hogy mi egészségesebbek legyünk, hanem pl. azért, hogy a baktériumok ne szaporodjanak el. Jó, végső soron ez is a mi egészségünket szolgálja, dehátazért teccik érteni ...

Az esővíz dettó, lentebb megbeszéltük.

 

Számomra egyre szimpatikusabb az a felfogás, hogy inkább mindent "kiirtok" a vízből - és akkor közte lesznek a káros anyagok is -,aztán pedig ha a fürdővízzel kiöntöttem a gyereket is, majd visszahozom :-), tehát ami mégis szükséges, azt megpróbálom más úton pótolni. A lényeg, hogy a károsakat kizártam. Persze nyilván következhet is a kérdés, hogy ugyanezt el lehetne/kellene játszani az élelmiszerekkel is ... de az itt offtopic :-)

 

Aldure Creative Commons License 2016.02.05 0 1 414

Hát azért állatokat kutyát macskát nem kéne emberi szervezethez hasonlítani teljesen más az anyagcseréjük is és a gyomruk is. Amíg egy kutya macska gond nélkül fel eszik ételt vagy más rákcsálót a földről és semmi baja nincsen mivel ők mindig is így táplálkoztak a genetikájukban van kódolva. Egy ember már nem biszti hogy olyan nyugodtan és mindenféle probléma nélkül megenne egy egeret a földről nyersen.És ami lyen étel egy embernek tökéletes az pl: egy kutyának macskának ártalmas.De mindenki eldöntheti hogy mit eszik és iszik. Felőlem ihatod a (tele ásványokkal vitaminban dús) csapi vizet is az sem zavar.

Előzmény: Bétaverzson (413)
Bétaverzson Creative Commons License 2016.02.05 -1 0 413

"És ez sajnos a szervezetbe kerül feleslegesen terhelve a vesét és a vért."

 

Nagyot tévedsz -  az én vesémet pl. egyáltalán nem terheli, sőt épp ellenkezőleg! Az én vesém már rég megbetegedett volna a fotódon látható molekulák hiányában!

 

Az én vesémnek kifejezetten szüksége van azokra az alapanyagokkra, amelyekről te azt képzeled, hogy gyermekeid veséit terhelvén károsak.

 

De mondok egy példát:  Amikor cicákról gondoskodtam, megfigyeltem ezt:

A tisztára mosott tányérba tett husit először felkapták, majd jól meghempergették az anyaföldön. (majdnem rosszul lettem e látványtól - arra gondolván, hogy szörnyűséges baktériumok ill. ártó gombák lepik el az ő fincsi kajájukat, ráadásul homokot is fognak rágni - meg még lenyelni is, ezek az oktondi - butuska szerencsétlenek ...)

 

Nem lett bajuk!

Remélem mondtam valamit!

Előzmény: Aldure (411)
JozsBiker Creative Commons License 2016.02.05 0 0 412

Ez tényleg szuper, köszi.

Az eBay -en rá is kerestem a vízdesztillálóra, és valóban kevesebb mint fele áron van szállítással, mintha itthon vennénk. Érdekes, hogy gyakorlatilag ugyanazt a készüléktípust ( legalábbis ránézésre ) árulják Angliától Kínáig, és kivételesen a kínai a drágább :-). Azt hiszem barátkozom még egy kicsit a gondolattal, aztán rendelek egyet.

 

Előzmény: Aldure (410)
Aldure Creative Commons License 2016.02.05 0 1 411

Pl: többszöri lefőzés után a csapvízből ez marad az edényben, ami a képeken látható. És ezt sajnos a szervezetbe kerül feleslegesen terhelve a vesét és a vért. Ki tudja mi van a csapvízben amit oly magasztalva ihatónak minősítettek, számomra az a fogalom hogy víz csak ia a desztillált vagy ozmózisos vízre igaz, a többi csak pocsoja víz.

 

  

Előzmény: JozsBiker (407)
Aldure Creative Commons License 2016.02.05 0 0 410

Ilyen készüléket használok az enyém kicsit másabb de lényegében ugyan ezt tudja http://vitaminstation.hu/index.php?page=product&id=61 Itthon nem szabad megvenni ennyi pénzért mert külföldön jóval olcsóbb. Németországból mert ha onnan vásárolsz nincs ÁFA+ vám. De érdemes mérlegelni a dolgot ha sok vizet használsz akkor az ozmózisos víztisztító jobban megéri mert az napi 100-150 liter vizet elő tud állítani ez meg csak 4 litert 1 lefőzéssel és drágább is az előállítása. Ez jó választás http://tisztacsapviz.hu/index.php?route=product/product&path=103&product_id=110

Előzmény: JozsBiker (407)
Aldure Creative Commons License 2016.02.05 0 1 409

Igazad van. De azt nem azért írtam amire gondolsz. Mivel le írtad hogy teljesen tiszta a víz magyarul majdnem csak H2O de nem egészen, ezért az oldóképessége is a legjobb és a legtöbb anyagot tudja felvenni anélkül hogy ízeket módosítana éa más szennyeződést esetleg káros anyagot adna az oldathoz, nem véletlenül az üdítőket és a különböző italokat is ilyen vízből készítik ha nem is desztillálással hanem ozmózisos eljárással mert máskülönben az általuk meghatározott ízt elrontaná a víz változó összetétele. Na szóval azért is használom főzésre és kávé tea mert sokkal jobban előjönnek az ízek és nem visz az ételbe italba más szennyeződést+ a poharak nem vízkövesek ahogy előtte. Természetesen a vizet tisztán fogyasztom nem vagyok híve a szörpöknek üdítőknek, pl-én kávét nem iszok csak nagyon ritkán teát azért többet fogyasztok és leveles teát nem filterest.

Előzmény: Mungo (408)
Mungo Creative Commons License 2016.02.04 -1 0 408

Én és 2 barátom kb 1.5 éve ezt fogyasztjuk és ezzel is főzünk. Az ételek finomabbak és a kávé is, tea is.

Csak szólok: A desztillált vizet azért készítik, hogy semmilyen idegen anyagot ne tartalmazzon, vegytiszta legyen. Azt az ételt, teát kávét amibe felhasználtad a desztillált vizet, már nem nevezheted tisztának, pláne nem vegytiszta víznek. Kb úgy, mintha gondosan megtisztított tükröt használnál, de előbb meghempergeted a sárban is. Ugye ez már azért nem ugyan az a tiszta tükör.

Előzmény: Aldure (406)
JozsBiker Creative Commons License 2016.02.04 0 0 407

Köszi. Egy okkal több hogy kipróbáljuk :-)

Elárulnád nekünk honnan szerzed be vagy hogyan állítod elő a desztillált vizet ?

 

 

Előzmény: Aldure (406)
Aldure Creative Commons License 2016.02.03 0 2 406

Üdv!Mindenkinek. A desztillált víz nem egészségtelen. Én és 2 barátom kb 1.5 éve ezt fogyasztjuk és ezzel is főzünk. Az ételek finomabbak és a kávé is, tea is. Amióta deszt vízet fogyasztok sokkal jobb az emésztésem nincsennek puffadásami és a közérzetem is jobb sőt azelött amikor csapi vagy ásványvízet fogyasztottam örültem ha napi 1.5 ,2 litert meg tudtam inni. most simán le megy a 3 liter víz egy nap. amúgy 182 magas és  82kg vagyok. Heti rendszerességgel hetente 4 napot sportolok is. Szóval nekem már rég össze kellett volna esnem a só hiánytól edzések után mert edzés alatt el fogy 1 liter deszt víz télen is. Sóból tiszta patikai sót használok és hogy még jobb erőnlétem legyen edzések alatt , elötte 3g sót keverek 2dl deszt vízbe és meg iszom ez mellett mikroalga táplálékkiegészítőt szedek naponta aminek hála nem igazán betegszek meg, munkatársaim náthásak és köhögtek nekem meg semmi bajom az elött meg én is pár nap alatt elkaptam tőlük.  

Bétaverzson Creative Commons License 2016.01.31 0 0 405

"... míg a földig ér az esőcsepp sok káros anyag belekerülhet...."

 

A hópelyhekbe pedig vsz. jóval több kerül, mert a felületük sokszorta  nagyobb, és hideg dologra  eleve több pára tud kicsapódni.

Már 50 évvel ezelőtt is szóltak a felnőttek, hogy ne együnk havat, mert hiába szép fehér, tele lehet kosszal.

És valóban, amikor otthon lábasban elolvasztottunk egy jókora adagot, igencsak koszos vizet kaptunk.

Hajdanán viszont - amikor hűtőgépek még nem léteztek, a fagyi hóból készült.

Előzmény: JozsBiker (404)
JozsBiker Creative Commons License 2016.01.29 0 0 404

Talán ez már egy kicsit túlhaladott módszer, többek között a légszennyezettség miatt, hiszen míg a földig ér az esőcsepp sok káros anyag belekerülhet. Tehát Dontotika kérdése engem is érdekelne.

 

 

Előzmény: Statin (403)
Statin Creative Commons License 2016.01.06 0 0 403

Es régen mikor osszegyujtotték az esovizet egyes régioiban a vilàgnak? Az majdnem desztillàlt viz....

pert2 Creative Commons License 2016.01.06 0 0 402

A desztvíz önmagában fogyasztva nem jó íyű édeskés íye van, feltehetőleg az ásványi sók hiánya miatt érezzük édesnek. A kommersz szeszesitalokban 50% desztvíz- ioncserélt víz van, ilyen formában már élvezhető, viszont nagyobb mennyiségben fogyasztva káros hatású.

Dontotika Creative Commons License 2016.01.05 0 0 401

 

Üdv

 

  Ki milyen desztillált vizet iszik, "használ " ?

motduck Creative Commons License 2015.09.13 0 0 400

De ha desztvizben főzől akkor nagyon egészséges. állítólag a coca is desztvizből csinálják. Azért is itatja magát.:) 

Előzmény: Törölt nick (398)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.12 0 0 399

Desztillált vízben nem marad életben semmi. Se algák, se baktériumok, se egysejtűek, semmi.

Előzmény: Törölt nick (398)
motduck Creative Commons License 2015.09.10 0 0 397

Én minden kitől elnézést kérek,mert a desztvízet csak kúra szerüen szabad használni. Viszont tartom magamat ahhoz, hogy egészséges.

Előzmény: motduck (396)
motduck Creative Commons License 2015.08.24 0 0 396

Ha igaz lenne, hogy a desztillált víztől hullanak az emberek. Miért nem nincs erről fel jegyzés? Eddig abban a tudatban voltam, hogy fel borít valamiféle ion háztartást, mert kellenek a csapvízből az ásványi anyagok! De te most egy új tér idő kvantumba csöppentem, mert idáig te voltál az egyetlen az ilyen ember. Azóta ki oktattak, akkor hihettem ezt el, ha van ott egy név! Elérhetőség és még sokminden más dolgok is. Szóval valami féle bizonyítékot kérünk, hogy hiteles legyen a tájékoztatás. Így addig csak félre vezetés szaga lesz a dolognak. Ismerek egy embert, aki 5 éve csak desztilált vízet iszik bemutassalak? Ez peddig az én bizonyítékom. És van is egy ember aki 8 éve csak desztilált vízet iszik.

Előzmény: motduck (395)
motduck Creative Commons License 2015.08.24 0 0 395

Ha a bolti sót túlzottan káliumozzák, akkor az élelmiszerbe, hogy kerül 2x több nacl? Ez hazugság, mert akkor a patikában simán kiadhatnák a tiszta sót is ilyen mondva csinált alapon is.:) A hivatlalos orvosi feljegyzésekben sincsen olyan aki a desztvíztől meg halt volna. Az alkohol nem érdekel, pedig köztudott, hogy kis mennyiségben az is sokkal egészségesebb, mint a csapvíz, de erre ne vegyél be mérget.:) Akkor kérlek mennyi az az idő ha desztiláltvízet ivó ember mennyi idő után hal meg? Már csak én is és a többiek is kíváncsiak az igazságra, mert egyik nagy prof is ilyeneket mondott. Kérlek segíts nehogy bele haljak.:)

Előzmény: pert2 (394)
pert2 Creative Commons License 2015.08.24 -1 0 394

De miután az élelmiszerekben meg 2-3 szorosa a NaCl a szükségesnek, ez bőven kompenzálja a túlzott káliumbevitelt.

 

Egyébként a tengervíz sótartalmának 80%-a NaCl, és csak 1-2 % Kálium sót tartalmaz, aki nagyon be van szarva a káliumtól, az egyen tengeri sót.

 

 

A desztillált víz túlzott fogyasztása súkyos betegségeket okozhat, orvosi megfigyelések szerint a 60% deszt víz és 40% alkohol keverékét nagy mértékben fogyasztó páciensek májbetegséget sőt delírium trémens-et kaptak, a tiszta alkoholt fogyasztó kontrollcsoport viszont csak rövid úton elpatkolt.

Előzmény: motduck (393)
motduck Creative Commons License 2015.08.24 0 0 393

És a műtrágya túlzott kálium a sóban is túlozztatják a káliumot érdekes az infozióban 3 nacl 1 kálium arányban adják, de boltban fordítottját kapjuk.:) Szóval nincsen itt kéremszépen kálium hiány, mert ha az lenne a szervezeted leállna.:)

Előzmény: pert2 (392)
pert2 Creative Commons License 2015.08.24 -1 0 392

Szerepe az állati táplálkozásban

Általában a takarmányok a káliumot kielégítő mennyiségben tartalmazzák, gyakoribb a nátrium- és magnéziumhiány. A szervezet a kismértékű K-hiányt vagy -túlsúlyt képes kiegyenlíteni. A nagyobb K-hiány súlyos betegségeket okozhat, a kálium a szervezetből víz és nátrium leadása mellett ürül ki. A takarmányok 0,6% (szárazanyagra vonatkoztatva) mennyiségben tartalmaznak káliumot. A K-hiányos táplálkozás fejlődési rendellenességhez vezet. A káliumhiányos növényekben a nem fehérje N felhalmozódik, melyből az ammónia könnyen felszabadul, betegséget okoz! A fiatal, gyorsan növő füvet, apró magvakat (magasabb káliumtartalom) fogyasztó állatoknál felléphet a magnéziumhiány, a fűtetánia. Az OETI vizsgálatok szerint a táplálékkal bevitt kálium mennyisége 2-6 g/nap, a nátrium mennyisége ennek duplája.

 

http://www.biokontroll.hu/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=350%3Atermeszetes-es-nelkueloezhetetlen-a-kaliso&catid=402%3Atapanyag-utanpotlas&Itemid=127&lang=hu

 

Táplálkozásilag mi is állatok vagyunk.

Előzmény: antirandom (390)
pk1 Creative Commons License 2015.08.24 0 2 391

"Izrael országa esővizet iszik, az egész világ pedig a maradékot".

 

Igen, valami ilyesmi van ott, de ugye világos, hogy ez nem tudományos, hanem spirituális kijelentés, tehát nagy hiba ebből akár így, akár úgy a desztillált víz hatásaira következtetni.

 

http://dtorah.com/otzar/shas_soncino.php?ms=Taanith&df=10a

Előzmény: antirandom (380)
antirandom Creative Commons License 2015.08.23 0 2 390

antirandom Creative Commons License 2015.08.23 0 2 389

antirandom Creative Commons License 2015.08.23 0 1 388

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!