Eredetileg így terveztem, de ezt jobban élvezem csinálni, mivel nem a pénz hajt hanem a motiváció, így egyelőre nem ígérhetek semmit. Maximum hogy heti 1 rész fixen elkészül a Hi-de-hi-ból, ha van időm jobban akkor 2.
Nem a fehér Rolls-ot kell nézni, hanem ami hátul van.... De nagy buli lehetett Őméltóságánál. mert volt 3 Rolls, 1SLK merci, és egy G Merci az udvarban.....
Még csináltam az utcában egy csomó képet, ezeket mobilról raktam fel a 207-es buszon ülve :D A zaparátról még nem szedtem le, majd holnap délelőtt :D
Mivel a Sheperd Bush megállónál szálltam le amúgy is a buszról (onnan vitt a 207-es busz a szálláshoz), onnan csak 5 perc séta volt, a Holland Village 22 :D
De ha már ott laktam közel, akkor muszáj volt megnézni a helyszínt! :D
Az ötödik az :) Legalább is Ivy ennél a háznál mászkált, igen nehéz túl sok hasonlóságot találni húszon x év után. Az ötödik képnél lévő ház a 22-es és annál van az a két fa, ami látható, igaz már szemből nézve a bal oldalit kivágták és újat ültettek. Éljen az Oyster kártya :D
Nem sarokház. Sőt azt sem találtam meg, melyik ház.
Az egész utcában tök egyforma házak vannak. Olyat egyet sem láttam, aminek oroszlánok lennének a lépcső korlátján. Olyan is csak kettő volt, aminek a kerítése fehér. Olyan egy sem amelyiknek a fém kerítés ajtók megfelelnének a filmben látottaknak....
A tény az, hogy a ezt számot odarakták, de bármilyen számot rakhattak volna a forgatás erejéig. Ha megnéznéd a fákat a kerítést és a környezetet, akkor kiderülne, hogy az 12 nem lehet.
Nem fogok vitába bocsájtkozni, ha a neten is utána olvasol kideröl, hogy a 22-es és a 15-ös számot említik. Pláne nem hinném, hogy a fákat is átköltöztették volna egyik kertből a másikba :D
A BBC igazgatótanácsából nem zárnák ki, mert ahová nem lépett be onnan nem lehet kizárni. Nézd meg többször az utolsó évadot és számodra is kiderül, hogy ez végig csak vágy maradt. :)
"Ebben számos egyéb logikátlanság is van, amibe most nem megyek bele (pl. Teddynek miért kellett a Mylord tönkremenése ahhoz, hogy a saját lábára álljon? Ha független akart lenni, és nem számított neki semmi, csak Rose, ezt bármikor megtehette volna korábban is.)."
Mivel tönkremennek így már nem Teddy lenne a fő téma, hogy rangján alulit vesz el. Lord Meldrum feleslegesen papolna a viktoriánus erkölcsökről. Gondolom a BBC tanácsából is kizárnák, stb...
Az első részben, amikor Ivy jön a házhoz, akkor a 22-es szám van, de pl, amikor Lady Lavender szórja ki a pénzt az ablakból, az a szemből nézve a baloldali ház kertjében vették fel. Ott viszont látszik, hogy valami fehér színű a tapéta és nem ilyen vöröses, mint amikor belülről mutatják a szobáját. Az árakat tekintve az egyik legdrágább hely. Egy hét hálós 24 millió fontért ment el. 10 milliárd és 440 millió forint.
A film első néhány részéből valamelyikben említik, hogy a Union Jack gumitársaság csak az egyik cégük, de vannak más cégek is, amiben érdekeltek. Szerintem is az lehet, hogy gyorsan beakarták fejezni a sorozatot, aminek az okát csak találgatom.
A szinkronnál viszont észrevettem hibákat, pl Miss Poppy-t gyakran Mrs Poppy-nak mondják a cselédek. Egyéb hibák: van, amikor mozog a szereplő szája, de magyar hang nincs, csak csend. Pl: Ivy esetében. Később előkeresem ennek a momentumnak a pontos helyét és leírom ide.
Köszönöm szépen a képeket! Érdekes ugye, mert a filmen sarokháznak van beállítva. Legalábbis nekem ez jött le pl a "Zavar a gyárban" című részben, amikor indulnak a motorral és Wilson utánuk kiabál, hogy: "De Uram! Én itt állítottam le a forgalmat!" Így a google earth-ban kereséskor is meglepődtem, hogy nem sarokház.
Nekem a vége felé már egy kicsit zavarossá váltak a Meldrum család anyagi viszonyai, lehet, hogy a vége felé már nem emlékeztek rá az írók, hogy mi hangzott el korábban?
Mert valóban, az elején, a részvényekől szóló részekben az hangzik el, amit írsz, azaz, hogy Levender tulajdonában a 200 font névértékű szavazatelsőbbségi részvény van. De nekem ekkor soha nem jött az le, hogy a Meldrum család anyagilag függne Levendertől.
Aztán ott van a ha jól emlészem 10.000 font, azaz cca. 200 millió forint (??!!!), amit Levender eg bröndben tart és elkezd kiszórni az ablakon. Azt Mylord elrakja a széfbe, aztán soha nem hallani róla többet, azzal mi lett? A nagy összeomlás idén sem hallani a 10.000 font cashről, pedig ez nem kevés pénz.
De az összeomlásos részekben Teddy azt mondja, hogy a Mylord kezelte a pénzüket és veszni hagyta. Kinek a pénzét?
Végül a legérdekesebb, hogy talán a papagáj temetéséről szóló részben a Mylord mondja, amikor magyarázza, hogy miért kell kimenniük bohóckodni a temetésre, hogy Levendernek rettenetesen sok pénze van, ő tartja el mindnyájukat. Ez hogyan értendő?
Akkor tulajdonképpen ki ment a végén tönkre?
Megjegyzem, őszintén szólva az utolsó 6 rész (a 21-26. részek) nekem valahogy egyébként sem jöttek be annyira, olyan érzésem volt, mintha a 20.résszel tulajdonképpen lezárták volna a sorozatot, csak aztán mégis csináltak még 6 részt.
Ebben számos egyéb logikátlanság is van, amibe most nem megyek bele (pl. Teddynek miért kellett a Mylord tönkremenése ahhoz, hogy a saját lábára álljon? Ha független akart lenni, és nem számított neki semmi, csak Rose, ezt bármikor megtehette volna korábban is.)