Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1672

A HUN-ROM meccsről  (június 22.):

 

 

AZ ELLENFÉL. Az 1992-es román korosztályos csapatot nagyon jól ismerjük, az elmúlt három évben rengetegszer találkoztunk velük és többször is ripityára vertük őket (tíz gól különbséggel vagy többel is...) Legutóbb tavaly novemberben Lengyelországban győztük le őket 29-18-ra, meggyőző különbséggel. Ezt a képet azért valamelyest árnyalja a tavalyi hollandiai Európa-bajnokságon mutatott váratlanul jó teljesítményük. Itt Eb-6. lettek, bár igazából csak a csoportmeccseken voltak jó eredményeik (-ESP 26-19, RUS 26-25, SLO 17-22) utána a középdöntőben már -AUT 23-27, -NED 27-39, a helyosztókon -CRO 30-29, SWE 20-30. Annyi biztos, hogy ennek a román csapatnak könnyen lehet h mi vagyunk a mumusai és nem kellett tőlük nagyon megijednünk.

Nem is ijedtünk meg, de azért komolyabb meccsnek indult a mai, mint a hollandok elleni volt; a román játékosok jóval pontosabban lőttek és a védekezésünk az elején egyik oldalon sem volt megfelelő (mindkét kettes védőnkről kaptunk gólokat), ráadásul a kapusunk sem védett semmit sem az első tíz percben. Támadásban hamar kiderült h Siska és Klivinyi nincsenek igazán összeszokva, így aztán rövid egymás utánban kétszer is elveszítettük a labdát és jöhettek a románok. (A kezdősorunk most ez volt: Such Nelly, Palkó F., Siska, Horváth Dóra>Klivinyi, Tóth Eszti, Gávai - tehát Klivinyit kezdettől fogva cseréltük és ma Siska kezdett jobblövőben, nem Planéta...[Tegyük hozzá: a második félidőben Klivinyi huzamosabb ideig védekezett b2-ben és jól megoldotta a posztját védekezésben is.])

Az első negyedórában a románok végig vezettek, igaz hogy nem sokkal; utána védekezésben összekaptuk magunkat és hamar megfordítottuk az eredményt. A második félidő elején gyorsan elhúztunk öt góllal, ez a különbség aztán stabilan megmaradt végig, a románok közelebb már nem jöttek, de volt amikor mi hét góllal is vezettünk. A két belső poszton a védekezésünk a tegnapihoz képest sokat javult, a kettes védőink pedig az első félidő végére klasszul felpörögtek és még a hollandok ellen kritikus pontnak számító b2-ben is volt amikor nagyon szuperül védekeztek (Kuhinkó Vivien például). A kapusteljesítményünk nem akárhogyan feljavult a kapuscsere után; a 10. perc tájékán állt be Bíró Blanka és utána végig ő állt a kapuban (Pásztor Betti csak egy hetesre állt be később). Bíró Blanka fantasztikusan jó volt, három hetest is védett (ezzel igazolva 'hetesölő' hírnevét Vácról...:) és a mai teljesítményével bejátszotta magát a junior-válogatottba, az biztos (bár ő két évvel fiatalabb a többieknél). Persze azt hogy utazik-e majd a vb-re nem tudom, mert neki augusztusban lesz a saját korosztályos vb-je, de a mai teljesítménye alapján ott lenne a helye.

A második félidőben védekezésünk azért kicsit lazább lett (de a románoké még lazább, nekem úgy tűnt hogy az ötgólos vezetésünk után valamelyest feladták a meccset), a kapusteljesítmény nálunk továbbra is nagyon jó volt és a támadás-befejezéseinkkel sem volt probléma. Így egy lazább második félidővel [és a lazaságról nem mi tehettünk, a románok vettek vissza a tempóból] végül magabiztosan hoztuk a meccset.

 

 

 

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük:

 

 

Támadásban Palkó Fruzsinak ma is sok szép és ötletes megmozdulása volt, amiből gólokat lőtt vagy heteseket harcolt ki, ő a második félidőben már csak védekezésben volt bent, helyette Takács Bianka volt a beállósunk támadásban (és egy rövid ideig Zsigmond Vivi, amíg ki nem állították). Előbbit kétszer jól megjátszottuk és ezekből a helyzetekből mindkétszer gólt is lőtt.


Tóth Eszti is nagyon akart gólokat lőni, az kétségtelen. Először 'Kuhi Viviként' elfutott a baloldalon és a hatosnál a két román védő között betöréssel próbálkozott, de a kapus védett. Utána 'Klivinyi Kingaként' talpról, derékmagasságból lőtt egy váratlant a szaggatottról, de ezt meg a védőbe lőtte. A második félidő alighogy megkezdődött Eszti máris egymaga nekirontott a román falnak és a kilépő védővel ütközve talpról gólt is lőtt (ezután a gól után másfél percig ápolni kellett). Pár perc múlva a hetest a román kapus feje fölött úgy lőtte be hogy ha a román kapus Triffa Ági hát ki tudja mi történik (tegyük hozzá: ő azért a lövés után meglengette a karját a kapus felé bocsánatkérően..) Néhány perc múlva - bár tudta hogy zárást nem fog kapni - ismét a két középső védő fölött próbálkozott lövéssel, amiből földre került és ebből aztán szabaddobást kaptunk. Ekkor RK megjegyezte hogy messzebbről kellene lőnie, de a következő alkalom megint hasonlóra sikerült, igaz, Tóth Eszti most j2-ben ütközött két román védővel, nem középen, és most hetest is ki tudott vele harcolni, amit aztán be is lőtt....Szóval nem adta fel, végig nagyon elszánt volt.

Szélsőink. Such Nelly-t csak dicsérni lehet; támadásbefejezésben (akár szélsőbefutásból, akár szélről kellett lőnie), gólhelyzetek előkészítésében (például amikor szélsőbefutással Klivinyi Kingának készített elő helyet a falban), védekezésben, de általában mindenben nagyon jó volt. Schatzl csak a második félidőben kapott szerepet, de a nevéhez fűződik a mérkőzés szépségdíjas gólja: a 40. perc tájékán - éppen emberhátrányban voltunk - Tóth Eszti indított egy húzást balra, először Kuhi Vivinek, aki kiadta a labdát balszélre Schatzl-nak, és ő zérószögből bevetődve nem mindennapi gólt lőtt cunderrel. Ha ezt a gólt Görbe lőtte volna, egy hónapig mindenki erről beszélne, az biztos...:)

Viszont balszélre ma nem nagyon ment le a labda; Klivinyi és Gávai tavaly nagyon jó párost alkottak b2-b1-ben támadásban is, és ez az összjáték valahogy most nem működik...Gávai ma alig kapott labdát, tizenöt perc után végre lett volna egy szélsőbefutásra lehetősége, be is ment a vonalra üresbe, de Planéta istentelenül rossz passzt adott neki, amit lehetetlen volt elkapni. Persze a románok jöttek és támadhattak, de Gávai ezt nem hagyta, előreszaladt, félpályánál visszaszerezte a labdát, és ezzel javította Planéta hibáját. Egy kézis sosem adja fel, ebből is kiderül...

 

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1671

A HUN-NED meccsről     (június 21.)

 


A HOLLANDOK. Nem tudom hogy a mostaniak mennyiben azonosak a tavalyi Eb-ezüstérmesekkel, de az biztos hogy a spanyolokkal összehasonlítva [akikkel az áprilisi kvalin játszottunk] hosszú ideig egy közepes tudású csapatnak tűntek. Az első húsz percben támadásban teljesen fantáziátlanul játszottak: vagy a két belső védőnk mellett akartak közvetlen közelről kapura lőni mindenféle zárás nélkül (ebből persze nem lett semmi), vagy a jobbszélsőjüket próbálták megjátszani, ő azonban csak akkor tudott először gólt lőni a 25. perc környékén, amikor a b2-ből érkező hosszú passz a mi baloldali szélső védőnk (Pelczéder) hátán landolt és onnét pattant a meglepett holland játékos elé (Pelczéder is érthetően meghökkent hogy a hátára kapta a passzt, ezért aztán egy ideig nem is tudta hol a labda...). Nah, ebből a helyzetből gólt tudott lőni végre a holland játékos, korábban Gávai - aki nagyjából öt perc alatt levágta hogy a szélsője nem túl jó, és aki amúgysem egy ijedős típus - már nem is faultolta, csak arra vigyázott hogy bevetődés előtt kicsit lejjebb szorítsa, aztán utána hagyta kapura lőni (és tényleg mindig nagyon gyenge lövései voltak).  A hollandok próbálkoztak még hosszú indításokkal is, de ezek szinte mindig pontatlanra sikerültek; a félidő végére aztán már a beállóst is bevonták a középen befejezni kívánt akciókba (itt kezdődtek a gondok, mert hamar kiderült h a belső védőink nem állnak a helyzet magaslatán [még...]), a második félidő elején pedig az indítások helyett gyors középkezdésekkel jöttek, ebből aztán sorban kaptuk a gólokat:S Szóval úgy a 25. perc tájékára összerázódtak [szerintem ekkor tudatosult bennük h itt egy komoly vereség is kinézhet nekik], de addig nem támadtak, csak támadgattak (ezzel ellentétben a védekezésük már a meccs elejétől fogva ott volt, egy kellemetlen, agresszívan kilépegető védekezés, de ezzel hamar fel tudtuk venni a ritmust...)

AZ ELSŐ TÍZ PERC. Az első gólunk már az első percben megszületett (lőtte Klivinyi, felugrásból, 9 méterről); az utána következő tíz percben aztán három gólt tudtunk csak lőni (abből is kettőt hetesből, persze előtte a helyzetet ehhez meg kellett csinálni). Akárhogy is, tíz perc alatt még három akciógól is nagyon kevés lenne, és csak a hollandok félálomban vezetett támadásainak köszönhetjük hogy ebből nem lett baj...Leginkább átlövésekkel próbálkoztunk, Planéta tíz perc alatt vagy ötször-hatszor lőtt kapura, de egyik sem volt jó lövés, nem is lett belőlük gól. Negyedóra után Szimó helyett Siska jött be jobblövőbe, és sokkal jobb volt nála. Tudjuk, neki nem ez a posztja, de lőtt gólt átlövésből, adott két gólpasszt a beállósunknak, kiharcolt hetest is: látszott rajta, hogy nemhiába volt az a nagyon jó féléve tavasszal a Loki felnőttben. A félidő második felében aztán nagyon jó, gyors, sokpasszos támadásokat vezettünk, főleg a beállóra (Palkó Fruzsi) vagy a szélsőre (Such Nelly) kijátszva és ők lőtték is a gólokat.

VÉDEKEZÉS. A védekezésünkkel vannak problémák. A belső védőink (Planéta, Horváth Dóra, Siska) nem elég gyorsak (fejben sem), ezért egy gyorsabb mozgású beállós máris meg tudja zavarni őket. A Horváth Dóra-Klivinyi Kinga párosról védekezésben inkább nem mondok semmit sem....legalább olyan gyenge velük a védekezésünk b3-b2-ben mint amilyen jó Such Nelly-vel és Palkó Fruzsival j1-j2-ben. Klivinyi ma nem jól, nagyon szabálytalanul védekezett (hamar ki is állították, már az első tíz percben kapott egy kétpercet); ennek ellenére érdemes őt bent hagyni védekezni, mert talán a legjobban indul meg a védőink közül és az ellenfél rendezetlen védelme ellen - mint tudjuk - életveszélyes, tehát góloktól esünk el ha mindig cseréljük. De most cserélni kellett, így aztán bejött erre a posztra Kuhi Vivi (aki úgy látom leginkább védekezésben fog játszani, Klivinyi cseréjeként...). Pelczéderrel együtt érdekes párost alkotnak (b2-b1-ben); mindketten nagyon sokat mozognak, a lelkesedésük példaértékű, de azért még nem ideális a védőmunkájuk (azaz nem olyan mint Palkó Fruzsié, aki ma is szuperül védekezett szinte végig kettesben). Kuhi Vivi az egyik holland labdavesztés után nagyon szépen előrevitte a labdát, megcsinálta magának a helyzetet....aztán ziccerben telibe lőtte a kapust. Hát ez az amit Klivinyi nem csinál és ezért jó ha Klivinyi védekezésben is bent van.

 

 

Ha az egyéni teljesítményeket nézzük:

 

Such Nelly fantasztikusan jó volt, védekezésben is, ő minden dicséretet megérdemel. Ugyanígy Palkó Fruzsi, aki szuper volt kettes védőként és támadásban is nagyon szép dolgokat láttunk tőle (róla tudjuk hogy nagyon jól mozog a falban és az ilyen gyors támadójátékban, mint amilyen ma a miénk volt, igazán elemében van). Klivinyi is nagyon jó volt támadásban/Klivinyi hozta magát támadásban: bármelyiket írhatnám, ez a két dolog végülis ugyanazt jelenti, mert tőle ezt már megszoktuk:)

Schatzl a második félidőben állt be és amint j2-ben támadhatott azonnal nagyon klassz dolgokat láthattunk tőle is (most h Pelczéder a csere-balszélső reméljük h Schatzl is minél többet lesz belső poszton, mert támadásban az az igazi posztja...) Ő fejben is mindig nagyon ott van, nem az a játékos akit könnyű megzavarni, és ez a koncentrált odafigyelés még nagyon jól jöhet (ahogyan például ma is ő akadályozta meg a hollandok utolsó támadását azzal hogy a hosszú indításukat levette félpályánál, persze már kilenc góllal vezettünk, de ez akkor is szép volt:)

Takács Fruzsi pedig a meccs 'meglepetés-embere' lett, Kuhi Vivi helyett állt be a mérkőzés vége felé és 10 perc alatt nem kevesebb mint három nagyon okos (például talpról váratlanul lőtt) gólt szerzett, aminek meg is lett az ereedménye: ezek után amint emberhátrányba kerültünk, a hollandok rögtön őt vették ki emberfogással a játékból; ennél nagyobb elismerés - pláne az ellenféltől:) - pedig nem is kell...:) Fruzsi formája az Újvárosban májusban egyre jobb volt és örömteli hogy több sérülés után ilyen látványosan és gólerősen tért vissza.

KAPUSOK. Az első félidőben nem igazán tudtam eldönteni hogy a hollandok lőnek gyengén vagy a kapusunk ilyen jó (mert mindent védett, vagy majdnem). Aztán arra a következtetésre jutottam hogy úgy a 15. percig a hollandok nem voltak jók, utána pedig a kapusunk lett nagyon jó. (Egyébként a kapus akiről szó van Pásztor Betti, szóval mernék én mást írni....:))) Úgy a 40. percben állt be Hrankai Regi, tőle szintén nagyon szép védéseket láthattunk. Egyszóval a kapusainkra semmi panasz nem lehet, de rájuk amúgy sincs soha:)

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1670

...helyesebben:

 

 

CRO U20 – HUN U20: 30-26 (17-11)      június 13. 

 

CRO U20 – HUN U20: 27-29 (13-15)       június 14.

Előzmény: RnD (1669)
RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1669

Felkészülési meccsek:

 

A)  két meccsünk volt  Horvátországban (Vrbovec)

 

 

 

CRO U20 – HUN U20: 30-26 (17-11)      április 13.

 

Góllövők: Klivinyi 13 (3), Tóth E. 5 (2), Takács F. 4, Gávai 1, Horváth D. 1, Siska 1(1), Such 1.

 

Hétméteresek: 5/1, 9/6

Kiállítások: 6 perc, 0 perc.

 

 

 

CRO U20 – HUN U20: 27-29 (13-15)       április 14.

 

Góllövők: Klivinyi 10 (2), Gávai 5, Kuhinkó 4, Tóth E. 3, Palkó 2, Such 2, Takács F. 1, Schatzl 1, Pelczéder 1.

 

 

Hétméteresek: 6/5, 4/2.

Kiállítások: 8 perc, 6 perc.

 

 

 

B) egy héttel ezután Üllőn volt felkészülési torna, ezen:

 

 

HUN U20 – NED U20: 33-24 (15-9)    június 21.

 

Pásztor Betti  – Such Nelly 5, Planéta Szimonetta, Palkó Fruzsina 5, Tóth Eszter 4 (3),

Horváth Dóra, Klivinyi Kinga 9 (2), Gávai Szonja.

Cserék: Hrankai Regina (kapus) - Siska Pálma 1, Kuhinkó Vivien 1,

Pelczéder Orsolya 1, Schatzl Nadine 4, Takács Fruzsina 3, Zsigmond Vivien.

 

Hétméteresek: 6/5 illetve 0/0
Kiállítások: 10 perc, 6 perc.

 

 

HUN U20 – ROM U20: 30-25 (14-12)    június 22.

 

Pásztor Betti – Such Nelly 6, Siska Pálma, Palkó Fruzsina 2, Tóth Eszter 4 (2),

Klivinyi Kinga 9 (3), Horváth Dóra 1, Gávai Szonja 1.

Cserék: Bíró Blanka (kapus) – Planéta Szimonetta 3, Takács Bianka 2, Zsigmond Vivien,

Kuhinkó Vivien, Takács Fruzsina 1, Schatzl Nadine 1, Pelczéder Orsolya.

 

Hétméteresek: 6/5, illetve 9/5
Kiállítások: 8 perc, 0 perc.

 

 

HUN U20 – FRA U20: 28-18 (16-7)     június 23.

 

Hrankai Regina – Such Nelly 3, Palkó Fruzsina, Horváth Dóra 3, Tóth Eszter 3,

Klivinyi Kinga 6 (3), Kuhinkó Vivien 4, Gávai Szonja 1.

Cserék:  Bíró Blanka (kapus) - Zsigmond Vivien, Planéta Szimonetta 1, Siska Pálma 1,

Takács Fruzsina 1, Takács Bianka 2, Schatzl Nadine 3.

 

 

Hétméteresek: 5/3, illetve  2/2
Kiállítások: 8 perc, 4 perc.

 

 

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1668

A HUN-POR mérkőzésről kicsit részletesebben is:)

 

 

 

Három évvel ezelőtt, Nagyatádon az U17-es selejtezőn a portugál csapat átlövésekkel nem is próbálkozott, csak betörésekkel; tegnap nagyon hamar kiderült hogy átlőni azóta megtanultak, mert a meccs legelején kilenc méterről, talpról simán átlőttek minket és ebből szerezték a második góljukat (korábban kaptunk már egyet betörésből is, rendezetlen védekezésnél…). A következő támadásunknál Tóth Eszti irányított, bemutatta a figurát és passzolt jobbra-hátra, a baj csak az volt h Planéta akkor már megkezdte a keresztmozgást középre így jobboldalt senki nem volt; persze megint a portugálok jöttek és újabb gólt kaptunk. Eszti ezután rögtön lekerült a pályáról és hosszú ideig nem is került vissza. (Figyelembe véve hogy előző nap a spanyolok elleni mérkőzést az ő jó védekezésével és utolsó percben történt labdaszerzésével tudtuk hozni, az hogy RK ilyen gyorsan lekapta a pályáról nem tűnt túl igazságosnak...) De így történt hogy a portugálok három perc alatt 3-0-ra vezetni tudtak ellenünk. Persze nem ijedtünk meg...

A csapatunk dicséretére legyen mondva rögtön összekaptuk magunkat; a következő hat percet 6-1-re sikerült megnyerni és ezután Portugáliának már az egyenlítésre sem volt esélye ellenünk. Tóth Eszti helyett Hornyák Dóra irányított (aki eredetileg csak védekezett volna…); ő és Klivinyi nagyon jól ismerik egymás játékát és most is hamar összehoztak néhány szép és lendületes támadást, amit az ellenfél védői nem tudtak levédekezni. Ráadásul 5+1-es és néha még nyitottabb védekezéssel próbálkoztak, amelyik mögé lendületből érkezve több játékosunk (Hornyák Dóra és mások) is be tudtak futni és onnét helyzeteket tudtak kialakítani. A két baloldali védőjükről hamar kiderült hogy szinkronban szeretnek mozogni; amikor Szekerczés befutott szélről középre a védője elkísérte és a biztonság kedvéért a másik, kettes védő is Luca mellett maradt, így az üresen hagyott jobbszélről Szimó rögtön nagyon klassz gólt lőtt. Ebből okulva néhány perc múlva ugyanez a két védő Szimóra rohant ki egy emberként a szaggatottig; ő persze Lucának passzolt, most ő lőhetett teljesen szabadon és gól is lett belőle.


Támadásban hamar kiderült hogy a portugálok csak rendezetlen védelem ellen veszélyesek igazán, illetve néha nyolc méterről egy-az egyben felugorva, átlövésekből (ahhoz hogy ez sikerüljön kicsit el kellett méláznia a saját védőnknek is, ez néha megtörtént, de nem sokszor…) Felállt fal ellen, különösen ha passzolniuk kellett egymásnak már nem voltak veszélyesek és kilépésekkel könnyen meg tudtuk őket zavarni. Luca az első félidőben például négyszer tudott labdát szerezni úgy hogy elhalászta a portugál irányító átadását szélre (ebből Nadát háromszor is nagyon jól lehetett indítani, aki két gólt lőtt így, a harmadik is ziccer volt de az sajnos kimaradt…)

A 20. perc környékén Klivinyi helyett Kurucz Ivett állt be bal2-be (az első félidőben egyébként: Szekerczés – Palkó Fruzsi – Planéta – Hornyák Dóra – Klivinyi – Schatzl összeállításban játszottunk és ezen csak bal2-ben változtattunk…) Ivettet csakhamar ’visszahúzás-kézre irányuló védekezés’ miatt kiállították, ekkor beállt a helyére Tóth Gabi, aki a következő két percben 1) betörésből faultból gólt lőtt a rövidbe, de ellépte előtte (ezért a gólt nem adták meg) 2) védekezésben labdát szerzett majd hosszan indította a túlsó oldalon Lucát, de az átadás nem volt teljesen pontos 3) utána támadásban két védőt megvert a vonalon, betört b2-b3 között és ziccerből eltalálta a kapust. Ezt mind két perc alatt és úgy hogy mi voltunk emberhátrányban; hát nem semmi, azt hiszem ezt hívják attaque à outrance-nak, vagy ilyesminek…:)

A szünetig hátralévő néhány percben többször is nagyon jól játszottuk meg Fruzsit beállóban (Hornyák Dóra egészpályás egyenes passzal, Szimó fej fölötti átadással), ezekből általában gól lett vagy hetes; így a félidőt hatgólos előnnyel zártuk (15-9). A második félidőt meg egyenesen ellenállhatatlan tempóban kezdtük. Schatzl Nadine kétszer is betalált mindjárt az elején lerohanásból, utána Hornyák Dóra kisodródva - majdnem a jobbszélső pozíciójából - lőtt gólt jobb kézzel a rövidbe (ez a meccs gólja volt, bár erre a titulusra Palkó Fruzsi kapuelőtér fölé vetődésből szerzett gólja is pályázhat…) Így alig öt perc alatt tíz gólra növeltük a különbséget (20-10), méghozzá gyors játékkal és elegáns megoldásokkal.


A 40. percben ismét pályára lépett Tóth Gabi….és nem sokkal utána le is jött. Történt ugyanis hogy középen vezette a labdát, a szaggatott előtt valamivel, amikor a portugál védő azt megszerezte tőle. Tóth Gabi nem sokat habozott, kis gondolkodás után nekiugrott a védőnek (aki éppen azon gondolkodott hogy kinek is passzoljon…) és jól meglökdöste-fellökte:) Ez persze kiállítást érő megmozdulás volt, és az adott helyzetben nem is igazán érthető…..de az biztos h ezek után ez a portugál játékos kétszer is meg fogja gondolni hogy Tóth Gabitól elvegye a labdát vagy bármi hasonlót csináljon:)

Ezután kezdte becserélni RK a többieket; Horváth Dóra mondjuk már a második félidő elejétől védekezett b3-ban Szimó helyett (támadásban nem volt bent) de ekkor lépett pályára a kvalin először Zsigmond Vivi (kezdetben Palkó Fruzsi cseréjeként (!) és ő is csak védekezésben), Gávai Szonja a balszélen, Pelczéder a másik oldalon…A cserékkel is tartottuk a tízgólos előnyt, védekezésben nagyon agilisan és sok mozgással védekeztünk (öröm volt nézni), támadásban ugyancsak, bár ez ott azzal járt hogy a támadás-befejezéseket sokszor elhamarkodtuk…

Tóth Eszti is újra szerepet kapott, méghozzá a balátlövő posztján. Szó mi szó, elég megviseltnek tűnt (40 perces büntetés után mondjuk nem csoda…); és az sem javított a helyzeten hogy nemsokkal azután h beállt egy hetest elég csúnyán elrontott, utána meg csakhamar kiállították (a kipattanó labdáért birkózott az egyik nála jóval alacsonyabb védővel, abajgatta rendesen, de a portugál is rájátszott persze…) Ezután a kispadon külön leszúrást kapott, aminek az lett az eredménye hogy miután visszaállt, védekezésben többé már senkivel nem ütközött, csak blokkolni próbált (így viszont kaptunk két gólt is róla egymás után…) Támadásban Eszti ezután is jó passzokat adott szélre és középre, de az az érzésem hogy ezen a meccsen RK – nem először – túl szigorúan bánt vele…

A 45. percben 25-15 volt az állás; ekkor már tudtuk, hogy a meccset hozni fogjuk (akár a +15 is meglehetett volna, ha fontos) és kicsit kezdtünk kiengedni. Planéta nem is akárhogyan; egyedül állt a félpályánál amikor olyan gólt kaptunk róla hogy….azt inkább le sem írom. Aki ott volt a meccsen látta, amúgy meg inkább borítsunk fátylat az egészre. RK mindenesetre azonnal levette Planétát a pályáról és többé már vissza sem engedte….

Néhány perc múlva három játékost is kiállítottak tőlünk: rövid ideig három-a-hat ellen támadhattunk (Gávai, Tóth Gabi és Kurucz Ivett, akik jól is tartották magukat, mert amikor a portugálok megszerezték tőlünk a labdát addigra már visszajöhetett az egyik kiállított játékosunk.) A játékvezetésre semmi panaszunk nem lehetett egyébként: női játékvezetők voltak, de Dániából jöttek, tehát értettek a kézilabdához. Egy dologhoz ragaszkodtak csak: a szabaddobásokat és középkezdéseket pontosan onnét kellett elvégezni, ahonnét, de amúgy nem nyúltak bele ok nélkül a játékba, a védekezésben elkövetett szabálytalanságokat például sokkal pontosabban és korrektebben ítélték meg, mint a két szerb bíró a spanyolok elleni meccsen. Igaz, nem volt különösebben nehéz a tegnapi mérkőzés a játékvezetők szempontjából, de azért jó volt látni ilyen korrekt és pártatlan bíráskodást végre a junioroknál is…

A meccs végül általános rohanásban – és jó hangulatban - fejeződött be (a portugálok sem hagyták azért magukat…) A legvégén Zsigmond Vivi is meglőtte első gólját a kvaliban (lerohanásból, a vonalról, egy nagyon klassz félpályás passz után, amit Tóth Gabitól kapott); illetve volt egy olyan pattintott lövése is, amit - mint beállós – befordulás után lőtt kapura. Igaz, ez nem volt túl jó lövés (és fölé is ment), úgyhogy Zsigmond Vivi igazi bemutatkozása új posztján ezen a kvalifikáción elmaradt, illetve még várat magára.

 

 

Ha a játékosok teljesítményét külön-külön nézzük:

Palkó Fruzsit ezen a meccsen is csak dicsérni lehet. A védekezésben a csapat legjobb játékosa volt, 45 percet védekezett egyfolytában anélkül hogy egyszer is kiállították volna; nem is emlékszem ilyen magas szintű kettes védőmunkára hosszú évek óta senkitől sem az utánpótlás válogatottban (és egyáltalán…) És mindezt úgy hogy támadásban is megoldotta a saját posztját, nem is akárhogyan, fontos gólokat lőtt és az egyik közülük egyenesen szépségdíjas volt (amikor a kapuelőtér fölé bevetődve egy odapasszolt labdát beütött a hálóba a kapus mellett; ahogy láttam ez egy előre kidolgozott figura volt Klivinyi és Palkó Fruzsi között, szóval ez sem volt véletlen…) Fruzsi minden dicséretet megérdemel a POR és ESP meccseken mutatott teljesítményéért és még annál többet is, tényleg…:)

De szinte mindenkiről csak jót írhatnék. Hornyák Dóra nagyon jól irányította a csapatot és védekezésben is szuper volt. Planéta védekezésben és asszisztokban tűnt ki, Klivinyi Kinga is hozta megszokott jó formáját. Szekerczés Luca sokkal jobb volt mint előző nap, a spanyolok ellen; látszott hogy bizonyítani akar ezen a poszton is, és ezt meg is tette. Az egész válogatott dicséretet érdemel, amiért egy ilyen végülis könnyen megnyert meccsen végig teljes intenzitással küzdött, nem alibizett senki sem, hanem odatette magát úgy, ahogy kell. Mit írhatnék még….mindenkinek nagy-nagy gratula és elismerés:)))

RnD Creative Commons License 2012.06.29 0 0 1667

....akkor folytassuk az áprilisi kvalifikációs meccsekkel, ahol mindhárom ellenfelünket

legyőztük és ezzel persze kijutottunk a júliusi vb-re:)

 

 

HUN U20 -  ESP  U20: 24-22 (12-14)   április 6.

 

Pásztor, Szemerey – Szekerczés 1, Planéta 2, Horváth Dóra, Palkó Fruzsina 3,

Hornyák Dóra 8 (6), Klivinyi Kinga 3, Kurucz Ivett 1, Gávai Szonja 2. Cserék: Pelczéder,

Tóth Eszter 2, Tóth G., Schatzl Nadine 2.

 

Hétméteresek: 6/6, 4/2

Kiállítások: 20 perc, 8 perc.

 

 

HUN U20 – POR U20: 28-23 (15-9)     április 7.

 

Szemerey – Szekerczés 1, Planéta 3, Palkó Fruzsina 4, Hornyák Dóra 4, Klivinyi Kinga 7, Schatzl Nadine 5. Cserék: Pásztor, Hrankai – Kurucz Ivett. Zsigmond Vivien 1, Horváth Dóra, Tóth Eszti, Tóth Gabi 2, Gávai Szonja 1, Pelczéder.

 

Kiállítások: 12 perc, 10 perc.

 

HUN U20 – IZR U20: 46-19 (25-8)      április 8.

 

 

Pásztor, Szemerey, Hrankai – Szekerczés 11, Planéta 2, Horváth Dóra 3, Palkó Fruzsina 8,

Zsigmond Vivien 5, Hornyák Dóra 3, Tóth Eszti 2, Kurucz Ivett 2, Klivinyi Kinga 1,

Gávai Szonja 4, Schatzl Nadine 3, Pelczéder 2.

 

Hetesek: 0/0, 0/0

Kiállítások: 4 perc, 4 perc

kisricso Creative Commons License 2012.06.23 0 0 1666

Magyarország-Franciaország felk. meccsről készített amatőr képeim:

 

http://mo-frou20kezi-ullo-20120623.kisricso.fotoalbum.hu/

 

Díjátadásról készített amatőr képeim:

 

http://aqua-optima-junior-felktorna-noikezi-2012-ullo.kisricso.fotoalbum.hu/

 

Gratulálok a Lányoknak, hogy a nagy meleg ellenére is ilyen jók voltak, és megnyerték a KUPÁT :)

Sok sikert a VB-hez!

Fradista Utazó Creative Commons License 2012.06.15 0 0 1665

Köszi, csütörtökön nem leszek itthon, bár a holland meccs nagyon érdekelne; a másik kettőre ki fogok menni előreláthatóan. 

Előzmény: V-Man (1662)
Bódog65 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1664

köszönöm szépen az infókat!

Előzmény: V-Man (1663)
V-Man Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1663

http://handball123.com/forum/download/file.php?id=327

 

ez pedig a kinti menetrend. mint látható, mi sajnos végig a távolabbi helyszínen leszünk :(

Előzmény: Bódog65 (1659)
V-Man Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1662

a magyarok meccsei:

csütörtök 19 óra magyar-holland, péntek 18 óra magyar-román, szombat 11 óra magyar-francia

(előtte 2 órával minden nap a másik csapatok csapnak össze)

Előzmény: V-Man (1661)
V-Man Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1661

Üllőn lesz jövő héten egy jó kis felkészülési torna, nívós ellenfelekkel (holland, francia, román).

Csütörtök-szombat, rövidesen lesz teljes program is.

Előzmény: Bódog65 (1659)
Bódog65 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1660

HAJRÁ MAGYROK! = HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: Bódog65 (1659)
Bódog65 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 1659

Kettő hét múlva kezdődik a junior VB Csehországban!

Valaki valami infóval rendelkezik?

HAJRÁ MAGYROK!

RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1658

...hét játékos a tizennégyből (a spanyoloknál)...de annyi is elég:)

Előzmény: RnD (1657)
RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1657

HUN U17 - ESP U17 (2009)

 

 

 

...ez volt eddig az egyetlen meccsünk a spanyolokkal (ebben a korosztályban), majdnem három évvel ezelőtt a szerbiai EB-n. A mérkőzést egy bosnyák játékvezető-páros fújta, erről a játékvezetésről azóta is legendák keringenek, olyan rémes volt '...a nyitottan védekező, ököllel is ütő, hátulról lerángató spanyolok egyetlen árva kiállítást szedtek össze, büntetést még az sem ért a bosnyák bíróknál, amikor ziccerben hátulról felrúgták játékosunkat, az sem, amikor kiütötték Klivinyit...A spanyol lépett egyet a hatoson belül, gól; a magyar játékos elcsúszott egy vízfolton, úgy fújtak belemenést, hogy nem volt spanyol játékos 3 m-es közelben, akibe bele tudott volna menni...' írta 'Kézilabdaszerető' a handball.hu-n utána. Ennek ellenére az 50. percig lépést tartottunk velük így is (akkor volt 22-22); ekkor kaptunk egy kiállítást, majd az 56. percben egymás után három játékosunkat is kiküldték (először Zsigmond Vivit, utána Mikó Grétát majd Tóth Esztit ...) így aztán végül hét góllal kikaptunk, 24-31-re. A meccs legjobbjának nálunk a kapus, Hajgató Anna lett.

 

A válogatott összeállítása ezen a mérkőzésen egyébként ez volt:

 

Hajgató Anna - Takács Lili 2, Zsigmond Vivi 3, Klivinyi Kinga 4/1, Mikó Gréta 2, Tóth Eszti 5, Tóth Orsi 5
cserék: Kurucz Annamária (kapus) - Kovács Gréta, Zsigmond Fruzsi, Nagy Andrea 1, Krizsán Alexandra, Takács Fruzsina 1, Budai Nikolett 1.

 

Ebből a csapatból ma hárman lépnek pályára (Klivinyi, Tóth Eszti és Zsigmond Vivi). A spanyoloknál viszont 8 játékos is itt lesz a három évvel ezelőtti 14-ből: Esteban (kapus), Sempere (4), Gonzalez (9), Falcon (3), Segura (3), Garcia (1) és Lopez (0). Ők a szerbiai EB-n együtt 20 gólt lőttek nekünk a 31-ből, szóval most itt lehet a visszavágás ideje...

RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1656

Nah, látod....:)

Előzmény: Fradista Utazó (1655)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1655

Ez igaz. Viszont ott ő maga használja az y-os változatot, sőt, a kézilabdás igazolása is y-nal van kiállítva.

Előzmény: RnD (1654)
RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1654

...és Such Nelly is 'Nelli' a személyi igazolványában. Ezt nem tetted hozzá:)

Előzmény: Fradista Utazó (1653)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1653

A Szemerey keresztneve "Zsófi", így, nincs a végén "a". 

Előzmény: RnD (1652)
RnD Creative Commons License 2012.04.06 0 0 1652

 

VÁLOGATOTT KERETEK

 

 

Az 1992-es korosztály már negyedik éve vesz részt világversenyeken, ezért gondoltam

most is érdekes lehet megnézni hogyan is változott a csapat összetétele az idők során.

Az U17-es és U19-es EB-re utazó keret melett megadtam Róth Kálmán első keretét

(amivel a szép sikert hozó lengyelországi tornán szerepelt) és a mostani kvalifikációra

kijelölt válogatottat is.

 

A neveket itt is nagyjából posztok szerinti sorrendben próbáltam felsorolni (kapus> jobbszélső >jobblövő >irányító >beállós >ballövő >balszélső)

 

 

 

 

 

2009 EB (Szerbia)        2011  EB (Hollandia)         2011 Beszkid-kupa               2012 QT

                                                                              (RK-1. keret)                  (RK-6. keret)

 

 

Hajgató Anna               Pásztor Bettina                 Pásztor Bettina             Pásztor Bettina

Kurucz Annamária        Kurucz Annamária             Kurucz Annamária         Szemerey Zsófia

                                     Hrankai Regina                 Hrankai Regina              Hrankai Regina

 

 

 

Takács Lili                                                               Takács Lili                     Pelczéder Orsolya

Zsigmond Fruzsina        Such Nelly                         Such Nelly

                                      Szekerczés Luca

 

 

Zsigmond Vivien             Planéta Szimonetta         Planéta Szimonetta     Planéta Szimonetta

Nagy Andrea                  Siska Pálma                     Varga Nikolett              Szekerczés Luca

 

 

Kopecz Barbara              Kopecz Barbara                Tóth Eszter                  Tóth Eszter

Budai Nikolett                 Kuhinkó Vivien                  Klivinyi Kinga                Tóth Gabriella

Kovács Gréta                  Kovács Gréta            

 

Mikó Gréta                      Palkó Fruzsina                   Palkó Fruzsina             Palkó Fruzsina

Krizsán Alexandra           Kaiser Melitta                    Tarjányi Szilvia             Zsigmond Vivien

 

Klivinyi Kinga                   Klivinyi Kinga                                                         Klivinyi Kinga

Tóth Eszti                                                                 Tóth Sára                    

Takács Fruzsina               Hornyák Dóra                    Fekete Bozsana           Hornyák Dóra

                                                                                 Horváth Dóra               Horváth Dóra

                                                                                                                     Kurucz Ivett

 

Tóth Orsi                         Gávai Szonja                     Gávai Szonja              Gávai Szonja

Draxler Orsolya               Schatzl Nadine                   Schatzl Nadine           Schatzl Nadine

 

 

 

 

 

RnD Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1651

A KVALIFIKÁCIÓ

 

 

A júliusi U20-as világbajnokságon 24 csapat vesz majd  részt, szokás szerint földrészenkénti elosztásban:

 

--Afrika-bajnokság 1.2.3. helyezettje

--Amerika-bajnokság 1.2.3. helyezettje

--Ázsia-bajnokság 1.2.3.4. helyezettje

--Óceániai régióból Ausztrália (automatikus kvalifikáció)

--2011-es U19 Európa-bajnokság 1.2. helyezettje

--Európából ezen kívül 10 csapat 6 selejtező-csoportból

--a rendező ország.

 

Az óceániai régió idén sem vállalta a részvételt, a helyüket Európa kapta meg, ahonnét így 11 csapat kvalifikálhat a selejtezőkből.

 

Európa kivételével már valamennyi földrészen eldőlt hogy kik jutnak ki a vb-re.

 

Afrika: ANG, CGO, TUN.

Amerika: ARG, BRA, URU.

Ázsia: CHN, JPN, KAZ, KOR.

Óceánia: -

2011 U19 EB-1/2: DEN, NED.

Rendező ország: CZE.

+11 európai ország selejtező csoportokból.

 

Így a 2012-es vb résztvevőinek földrészek szerinti tényleges megoszlása a következő lesz:

 

Európa: 14 ország

Ázsia: 4 ország

Afrika: 3 ország

Amerika: 3 ország

 

RnD Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1650

SPANYOLORSZÁG

 

A spanyolok 1992-es korosztályos válogatottjával eddig egyszer találkoztunk: a 2009-es Európa-bajnokság középdöntőjében, egy híresen botrányos meccsen - a játékvezetés volt felháborító - hét góllal kaptunk ki tőlük [24-31-re] úgy, hogy tíz perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás. Ennek ellenére az EB-n a spanyolok végül három hellyel mögöttünk végeztek (ők Eb-8. mi Eb-5. voltunk).

 

A 2010-es dominikai vb-n az ötödik helyet tudták megszerezni, miután a negyeddöntőben két góllal kikaptak a svédektől [22-24-re] és utána az ötödik helyért 27-20-ra legyőzték a dánokat. (Ezt a vb-n mi a 11. helyen fejeztük be.)

 

A 2011-es hollandiai Európa-bajnokságon az "A" csoportban kezdtek:

 

--ESP  -SLO  23-17   -ROM 19-25   -RUS 24-20

 

...az utolsó, oroszok elleni mérkőzés itt ki-ki meccs volt, ha azt a spanyolok nem nyerik meg, az 'alsó ágra' kerülnek, akárcsak mi. De győztek, ezért a legjobb 8 közé jutottak, ahol:

 

--ESP   -AUT  23-27  -NED 26-29 (15-15)

 

--ESP   -SWE 25-32 [5-8. helyért]  -CRO 26-28 [7. helyért]

 

...így a spanyolok végül a 8. helyet tudták csak megszerezni (mi ezen az EB-n a 14. helyen végeztünk).

 

Tavaly ősz óta a spanyol juniorok csak egyetlen felkészülési tornán vettek részt, azon a bizonyos 'négy nemzet tornáján' amelyiket márciusban Portugáliában rendeztek, ahol:

 

--ESP    -FRA  23-20 (12-11)  -POR 22-21 (12-11)   -GER 25-25 (12-11)  [2012 március]

 

 

 

Az elmúlt évek eredményeiből talán annyi következtetést levonhatunk hogy a spanyol 1992-es korosztályos csapat inkább az európai középmezőnyhöz tartozik. Sorozatmeccseken nem igazán képesek kiegyenlített teljesítményre, de az is kétségtelen hogy egy-egy fontos meccsre nagyon össze tudják magukat kapni. Ilyen volt a hollandiai Európa-bajnokságon a nyolc közé jutásról döntő mérkőzés az oroszok ellen, és később a négy közé jutásért a hollandokkal vívott meccs is (ezt nem tudták megnyerni, de a későbbi ezüstérmes házigazdáktól csak három góllal kaptak ki és a félidőben még döntetlen volt az állás...). Várható hogy a holnap kezdődő kvali legfontosabb meccsén is nagyon oda fogják tenni magukat, szóval pénteken különösen nehéz mérkőzés elé nézünk (amivel persze nem mondtam újat...:)

 

 

 

 

nicko Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1649
RnD Creative Commons License 2012.04.05 0 0 1648

....és akkor most nézzük a kvalifikációs csoportbeli ellenfeleinket.

 

 

IZRAEL

 

Az izraeli férfi válogatott egyszer már kijutott egy kontinensversenyre (a 2002-es svédországi Európa-bajnokságra), ezt a nők még nem mondhatják el magukról. Hasonlóan sikertelen eddig Izrael 1992-es korosztályos csapatának szereplése is; miután nem kvalifikálták magukat a 2009-es szerbiai EB-re ezzel elestek a 2010-es vb-részvételtől is (erre a vb-re csak az EB-n lehetett indulási jogot szerezni). 2011-ben újra próbálkoztak a kvalifikációval, de sikertelenül:

 

-- ISR -GRE 22-29  -POL 12-42  -CRO 17-38  (2011 ápr)

 

Talán érdemes megemlíteni hogy tavaly a hollandiai Eb-n később a lengyelekkel és a horvátokkal is egy csoportba kerültünk, a csoportban egyiküket legyőztük, a másikkal döntetlent játszottunk. Ebből kiindulva, és abból hogy az izraeli korosztályos csapat európai tornákon soha nem vesz részt és a 2011-es selejtezők leggyengébben teljesítő csapatai közé tartozott (az észtek és a bolgárok szerepeltek még hasonlóan gyengén); szóval figyelembe véve mindezt, azt hiszem nem bízzuk el magunkat túlságosan ha azt mondjuk hogy az izraelieknél többször tízgólos különbséggel kell jobbnak lennünk a selejtezőben.

 

 

PORTUGÁLIA

 

A portugál 1992-es korosztályos válogatottra jól emlékszünk a három évvel ezelőtti U17-es kvalifikációs tornáról Nagyatádon; ezen a meccsen csapatunk irányítója több jó indítást kapott a portugáloktól mint saját csapattársaitól (kis túlzással...) és ezeknek a sikeresen elhalászott labdáknak is köszönhetően akkor könnyed, tizenháromgólos győzelmet arattunk [35-22-re nyertünk]. A portugál csapat nem ment tovább a kvalifikációból és így a dominikai vb-re sem jutott ki.

 

2011-ben újra próbálkoztak, megint sikertelenül, igaz, most jóval balszerencsésebbek voltak:

 

--POR -BUL 33-16  -TUR 32-26  -ROM 22-32  (2011 ápr)  [ugyanitt ROM-TUR 24-23]

 

Ezzel a portugálok a csoport második helyén végeztek, de ez volt a hat kvalifikációs csoportból az egyetlen ahonnét csak az első helyezett jutott tovább, ezért hiába volt a jó szereplés... Mindenesetre az itt elért eredményeik azt mutatják hogy a portugál csapat két év alatt előre tudott lépni (a bolgárokat Nagyatádon 7 góllal győzték le, tavaly már 17 góllal, és a török csapatot is magabiztosan verték...)

 

 

Tavaly decemberben egy négycsapatos tornán vettek részt, ahol spanyol és portugál klubcsapatokkal játszottak meccseket; idén március végén pedig a 'négy nemzet tornáján', ahol:

 

--POR  -GER 23-26  (11-13)   -ESP 21-22 (11-12)   -FRA 19-28 (9-13)  [2012 március]

 

 

 

Mint ebből kiderül, alig két hete a portugál csapat nagyon szoros meccset játszott a spanyolokkal és a végén csak egy góllal kapott ki tőlük (és nem egy tartalékos spanyol csapattól, mert egy nappal előtte ugyanezek a spanyolok a francia válogatottat meggyőző különbséggel verték). Ebből adódik a következtetés, hogy a portugálokkal most korántsem lesz olyan könnyű meccsünk mint három éve, ráadásul ők Izrael ellen játszanak pénteken, mi pedig a spanyolok ellen, tehát mi leszünk fáradtabbak amikor velük találkozunk. Semmi esetre sem szabad kiengedni az első mérkőzésünk után...

sosavp Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1647

Nem rossz játékos, Veszprém-Szekszárd junioron láttam játszani, a felnőttben lévő balkezeseiknél szerintem már most jobb a lövőrepertoárja (szélről).

Előzmény: RnD (1646)
RnD Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1646

Thx:)  Mivel jobbszélső helyett hívták be, tegnap éjjel én is gondolkodóba estem, de el nem bírtam képzelni hogy a saját csapata (a Szekszárd) nem játszatná ezen a poszton a felnőttben (ahova egyébként nevezték), amikor pedig ősz óta folyamatosan hiányzik onnét egy ember. Kis szekszárdi abszurd...:S

Előzmény: sosavp (1645)
sosavp Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1645

Palkó Bettina jobbszélső.

Előzmény: RnD (1641)
RnD Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1644

Az egyetlen echte beállósunknak (Palkó Fruzsinak) végülis csak az első meccsen kell full harcbavethetőnek lennie, mert a spanyolok elleni meccs dönt arról h kijutunk-e a vb-re vagy sem. Utána már ha nem is harcképes, nagy gond nincs, mert a POR és ISR meccseket vészbeállóval is megoldjuk (és erre a posztra már egy ideje előkészítjük - legalábbis a válogatottban - Zsigmond Vivit...)

Előzmény: Fradista Utazó (1643)
Fradista Utazó Creative Commons License 2012.04.04 0 0 1643

Egész éven át össze-vissza próbálkoztunk, aztán a mostani selejtezőre van nulla jobbszélsőnk, és egy beállósunk, aki felváltva sérült és beteg. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!