Keresés

Részletes keresés

Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101190
"a nagykörútra kell tenni pár garázst"

Hova?

/a/
Előzmény: c4 (101188)
scraapy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101189

Van normál villamosnyomtáv?:D

Előzmény: seTTebello (101179)
c4 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101188
csatlakozom, a nagykörúton belülre nem kell vonzani az autósokat. a nagykörútra kell tenni pár garázst, ott letenni az autót és lehet gyalog/lovon/bkv-n továbbmenni. --- coepe
Előzmény: track300 (101186)
c4 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101187
a Tatra nem 'normális' villamos ? :-) --- coepe
Előzmény: seTTebello (101179)
track300 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101186
Minden ogy képvislőnek jár ingyen BKV bérlet. Építsenek inkább az Örs, Újpest, KöKi, Etele tér stb helyen nagy méretű mélygarázst, parkolóházat, ahol a "pórnép" is hasznát láthatná. (Még azt is elfogadnám, h VIP rész is legyen benne.)
Előzmény: felucca (101185)
felucca Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101185

Kossuth tér

Kossuth téri mélygarázs jöhet?

Én is csak annyit tudok, amennyi a fenti képen látható....

track300 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101184

Ugye a pontosság és tisztaság az alapszolgáltatás (lenne), nem plussz. Ami pedig a Tétény-busz stb elnevezést illeti, egy spec. számozás jobb lenne. pl 800-as járatcsalád - (801 Airport busz, 802 Tétény stb). De ez lerágott csont.

Előzmény: Fricy (101180)
Szaki Danee Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101183

"- igazságosabb jegyrendszer alapjául szolgálhat (távolság- ill. zónaalapú díjszabás), "

Ez persze ma is létezik papíralapú rendszerekben. Én a városon belüli közlekedésre gondoltam.

Előzmény: Szaki Danee (101182)
Szaki Danee Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101182

"Aki gyakran utazik, az bérletet vesz. Annak segítsen már végre egy egyszerű rendszer. A tervezett +10%-os BKSZ bérlet részben ilyen lesz. Megveszed. Felszállsz. Nem kell SMS, nem kell sorban állni, nem kell kallert lekenni/leütni. Csak megmutatni. Felismeri, biccent, továbbmegy. Ilyen egyszerűen működik. És nem kell hozzá más, csak egy papírdarab."

Ez így igaz, a naponta utazóknak ez így tökéletes is lenne, valóban nem kell bonyolult rendszer. Ugyanakkor az elektronikus jegyrendszereknek vannak nagy előnyei:

- a rugalmasságuk (pl. ma hatalmas lepedőket kell kitölteniük a kalauzoknak vonaton történő jegyvásárlásnál, mobil/internetalapúnál néhány gombnyomással megoldható az ellenőrzés)

- pontosan lehet vele követni az utazási szokásokat (menetrendtervezésnél nagyon hasznos),

- igazságosabb jegyrendszer alapjául szolgálhat (távolság- ill. zónaalapú díjszabás),

- az alkalmi utazók időt spórolhatnak vele (jegyváltás ideje),

- hosszú távon megtérül a befektetés (olcsóbb, mint a papíralapú rendszer, ld. légiközlekedés > E-tix),

- továbbá környezetbarát, pontosabban erdőbarát (kevesebb papír, kevesebb papírhulladék, igaz a hordozható készülékek áramellátása nagyobb veszélyeshulladék-kibocsátással jár, továbbá az üzemeltetéshez szükséges többletenergiát vagy megújuló energiaforrásból állítják elő, vagy nem...)

- arra alkalmas helyeken fix telepítésű kapukkal kizárható/nagy mértékben visszaszorítható a bliccelés

- és mint azt már megemlítették előttem, az alkalmi utazók számára kedvezőbb megoldás, mint a sorbanállásosdi.

Előzmény: pgeri (101169)
Szaki Danee Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101181

"Én megszüntetném a BKV+ katergóriát. A jelenleg ilyen kategóriába sorolt járművek lennének a default kategória. Ami ettől eltér, az meg BKV- !"

Az a szomorú, hogy a mindenféle elektronikus utastajtékoztató meg 3 percenkénti felmosás ellenére sincs érdemi különbség utasszemmel a BKV+ kocsik átlagos állapota meg a nem-BKV+ kocsik átlagos állapota között. Legfeljebb a BKV- kocsiknál nagyobb a szórás (azaz vannak kitűnő állapotú kocsik ld. Volvók többsége és vannak nagyon szakadt kocsik). És gyanítom, hogy műszaki szempontból is ugyanez a helyzet.

Előzmény: Fricy (101180)
Fricy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101180
Én megszüntetném a BKV+ katergóriát. A jelenleg ilyen kategóriába sorolt járművek lennének a default kategória. Ami ettől eltér, az meg BKV- !
Előzmény: c4 (101178)
seTTebello Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101179
Ha minden igaz a Tátra szélesebb, 2500 mm, mint egy normális villamos, szerintem erre gondoltak.
Előzmény: Fricy (101177)
c4 Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101178
a világ dicsösége meg ugy keletkezne, ha a bkvplussssz matrica-ragasztgatók inkább söprüt meg felmosórongyot vennének kézbe és a retkes jármüveket kivixolnák. csak úgy csendben, szép tisztára. bár lehet közben énekelni is. nem kell hozzá semmilyen festék meg arculat. --- coepe
Előzmény: NZA (101176)
Fricy Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101177

Mi az, hogy "régi" típusú és "új" típusú kocsi? Tátrák fognak arra járni, ami nem új.

Ez a 640 m pálya kezd "urban legend"-dé válni! :)

Én olyat hallottam, hogy a pénz fogyott el. A bev.közp. beruházói így is, ezzel együtt kb. 3,5 milliárdot költöttek csak az infrastruktúrára. A bizber is hiányzik, emiatt sem indulhatott meg.

Az a baj, hogy nem tudjuk mi az igazság!

Előzmény: manhattani (101173)
NZA Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101176

1998 óta minden évben lettek BKV Plusz járatok, idén?

Így múlik el a világ dicsősége... :-)

Előzmény: Grimbi (101172)
GABORBP Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101175
A 9-es megállótábláin viszont el is helyeztek egy-egy apró BKV Plusz matricát:)
Előzmény: SaxViktor (101174)
SaxViktor Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101174
Idén Volvok lettek a 7-esen, amelyik így a kitűntető BKVPlusssz, arculat, ezüst fényezés, stb. nélkül is ezerszer különb, mint bármelyik plussz. :-)
Előzmény: Grimbi (101172)
manhattani Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101173

>Aki gyakran utazik, az bérletet vesz.
Azért ez nem ilyen egyszerű, mert aki hetente egyszer vagy kétszer utazik, annak drága a bérlet. A jegyváltás meg időtrabló.
Én egy-két hetente megyek Kelenföldről egy bizonyos, budapesten belüli célpontra. Mehetek BKV-val, Volánnan vagy vonattal is. Legközelebb a vonat áll meg, 2. a Volán, 3. (rosszabb esetben) a BKV. Ha lenne tömbjegyem (és épp megy), vonattal mennék. A busz kényelmesebb meg kulturáltabb, a BKV meg a legolcsóbb. Úgyhogy van dilemma... Szerencsére a MÁV az esetek túlnyomó többségében kizárja magát az egészséges versengésből.

Más: a nép ajkán az a legenda él, hogy azért nem jár villamos a Savoyához, mert az aluljáróját a régi típusú kocsikhoz tervezték, az újak meg szélesebbek. Tehát átépítés nélkül nem is járhat. Ez megdől, mikor mégis elindul, de érdekes, hogy a rosszabbikat tételezik fel a BKV-ról.

Grimbi Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101172
1998 óta minden évben lettek BKV Plusz járatok, idén?
v_peti Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101171

Mi a gondod a Völgyhíddal?

Előzmény: TRA 395 (101164)
v_peti Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101170

Én is tudom, hogy így van, ahogy elírtad. Csak arra tettem egy megjegyzést, hogy már így eléggé drasztikusan emelkednek az árak. De attól még az ötletet jónak tartanám.

Amúgy az is eléggé abszurd, hogy Magyarországon hányféle díjszabás létezik az elővárosi forgalomra.

1. MÁV: Kilométerfüggő díjszabás.

2. Volán: Kilométerfüggő díjszabás, plusz zónázási lehetőség a helyi bérlettel.

3. Volán kilométerfüggő díjszabás, plusz zónázás tilalma.

4. Kilométerfüggő díjszabás, plusz helyközi járattal való utazás csak kombinált bérlettel lehetséges a városon belül.

5. Külvárosokba emelt szintű tarifa, vagy egyvonalas bérlet érvényességének tilalma. 8Sok város külterületére igaz.)

6. Helyközi díjszabású bérlet, városon kívül. (Miskolc, MKV)

7. Kvázi külső zóna, némileg bonyolítva. BKV környéki bérletek.

8. Külső szakszra vonalbérlet, plusz belülre városi. HÉV

Külföldön ez sokkal egyszerűbb. Igaz, ott sem mindenhol egyforma. Még Ausztrián belül is vannak eltérések a különböző tartományok között.

De egy városra egységes szabályrendszer van csak!

De Bp-en: Van a MÁV/Volán tarifa, a környéki buszjáratok tarifája, és a HÉV tarifarendszere.

Előzmény: track300 (101152)
pgeri Creative Commons License 2004.12.21 0 0 101169
infrastruktúra (ld. jegyellenőrzés) sem két forint. Mindenesetre jó volna, ha tényleg megvalósításra kerülne a dolog.

Lehet, nem értettem meg valamit. Kérdezek hát: minek mindenféle csillivilli cucc bevezetése súlyos milliókért? (sőt, MÁV beruházás, ami még az államinál is durvább hatékonyság szempontból, tehát legyen inkább pár milliárd)

Aki gyakran utazik, az bérletet vesz. Annak segítsen már végre egy egyszerű rendszer. A tervezett +10%-os BKSZ bérlet részben ilyen lesz. Megveszed. Felszállsz. Nem kell SMS, nem kell sorban állni, nem kell kallert lekenni/leütni. Csak megmutatni. Felismeri, biccent, továbbmegy. Ilyen egyszerűen működik. És nem kell hozzá más, csak egy papírdarab.

A szép persze az lenne, ha ugyanilyen papírdarab el lenne látva ilyesmikkel, hogy "2-es zóna", és amire ez rá van írva, azzal mondjuk Dunakesziig lehet menni. Amire meg 3-as, azzal Vácig. Vagy Szobig. Vonattal. Vagy busszal. Amivel akarsz.

Nem nagyon kellene ezt elbonyolítani. A Volán, a MÁV, és a BKV is tualjdonképpen állami cég. Szólni kell nekik, hogy mostantól ezt a fajta bérletet el kell fogadni. A ma BKV, Volán, vagy MÁV bérletet áruló néniknek szólni kell, hogy ők mostantól BKSZ alkalmazottak. Nekik szerintem mindegy. Nekünk nem. Vagy fel lehet venni új néniket.

Sőt, tulajdonképpen nem is kell nekik szólni, és fel sem kell venni senkit. Elég, ha tudja a BKSZ, hogy ki mennyi lóvét kapott a BKSZ jegyek/bérletek eladásából. Aztán a többi (a lóvé újraosztás) az ő dolga.
Előzmény: Szaki Danee (101168)
Szaki Danee Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101168

"Füzetjegy volt, sokáig használtam, megszűntették. A legnagyobb dili az volt, hogy hiába füzetjegy, bélyegeztetni be kellett vele állni a sorba... "

No igen, ez a Budapesten belüli utazásoknál nem az igazi, ha már nem tudod a jegyváltás idejét megspórolni.

A bélyegeztetőgéppel Budafok-Albertfalván nem lenne probléma (azt leszámítva, hogy szétrúgják...), de a Nyugatiban már ott a sorbanállás veszélye. Mobillal nem lenne ilyen probléma. Persze nem 100%-os megoldás, főleg hegyi vonalakon fordulhatnak még mindig elő (mindenféle 99,87%-os meg 100%-os lefedettség ellenére) fehér foltok. Ráadásul az infrastruktúra (ld. jegyellenőrzés) sem két forint. Mindenesetre jó volna, ha tényleg megvalósításra kerülne a dolog.

Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (101159)
Szaki Danee Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101167

"Kívánom, ez legyen a legmegalázóbb beszólás, amit el kellett türnöd:)))"

Köszi :)

Csak elszomorít, hogy ebben az országban még egy "legyenek szívesek leszállni" kimondása is nehezére esik egyeseknek. Azóta egyébként volt dolgom még taplóbb buszsofőrrel is, de nem akarom már részletezni... :(

Előzmény: TRA 395 (101140)
Hamster Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101166

További nézegetnivaló, ezúttal világrengető újdonságok nélkül, de sok szép DÜWAG kocsival :)

Tour de Trams - Újból Németország V.
Düsseldorf

A fényviszonyok nem igazán voltak kedvezőek, de asszem mindent kipróbáltunk, ami belefért az időnkbe...

felucca Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101165
:-)....:-))))....:-))
TRA 395 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101164
Ismerem a veszprémi hálózatot, de nem jöttem rá:) Gondolom nem a Völgyhídon át akarsz trolit behozni a Volán telepről?
Előzmény: v_peti (101143)
Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101163
Ennyi kapálás után már végre a gaznak is vége lehetne. :) /a/
Előzmény: cyber.greg (101162)
cyber.greg Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101162
Ez már a sokadik első kapavágás!
Előzmény: felucca (101154)
Laja73 Creative Commons License 2004.12.20 0 0 101161
Bizony...én már anyukámat is felhívtam, hogy még ezt sem tudod!
;)
Előzmény: felucca (101160)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!