Keresés

Részletes keresés

robicsek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7562

persze, meg vranac, remekek!

De a bazárban lévő kiváló török étteremben ezekből semmit se kapsz, mert ott nincs alkohol, ugyi.

Előzmény: Törölt nick (7561)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7561
hogyne lenne már bor?? zseniális boraik vannak. dingac, peljesac mond valamit?
Előzmény: robicsek (7560)
robicsek Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7560
Éttermi határra gondoltam:), és Szarajevora. A folyo egyik oldalán van ugye a bazár, meg pár jo étterem (igaz, bor az ugye ott nincs általában), a másikon meg egy szerb vagy hercegovinai, olyan sokkishelyiséges sokemeletes, az nagyon rendben van.
Előzmény: Törölt nick (7553)
Yesterday Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7559

malena

 A floridai barátaim elvittek egy olyan miami étterembem, ami talán a Burt Reynoldsé, nem biztos. Először is a 15 -klíma- foktól lefagyott a lábam , és a kivágott ruhában a hátam.Aztán jött egy ceremóniamester és egy fél óráig vitatkoztak az ételeken, és az ételsoron. Aztán kenyeret hoztak körbe,,és mindenki áhitattal megevett egy szeletet. Hogy mit rendeltem arra már nem nagyoin emlékszem, de meg kellett kóstolnom egy marhasteaket mártásban, ami állítólag fenséges volt:képtelen voltam a villát beleszúrni, és amikor beleharaptam éreztem azonnal kitörik az első két felső fogam a krumpliköret ízetlen volt, a saláta volt az egyetlen ehető.A torta  észbontóan édes.Szóval alig vártam hogy vége legyen. Végül is nem lehetett egy vendégnek turkálni az ételben egy ilyen helyen. És ez nem sznobéria, egy valag pénzt kihajítottak azért, hogy ott egyél, ahol a Miami Vicet forgatták.A legjobb vacsorákat Dalmáciában és Montenegróban ettem.

Előzmény: Törölt nick (7556)
Caipi Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7558

Én sajnos még nem voltam az USA-ban, de asszem már emlegettem, hogy van egy amerikainak titulált, ámde német szerzőjű és ott kiadott, tehát nem tudom mennyire autentikus szakácskönyvem, abban elég jó receptek vannak, többet kipróbáltam már, mint pl. karácsonykor a mini lime pie-t.

Ámde... nagyon sokat olvasok, és elég sokat amerikai szerzőktől, és azokban ugye jellemzően fiatal szereplők vannak. És kifejezetten feltűnt már, hogy mennyire az van mindig bennük, hogy: eszik egy hamburgert...egy sub-ot... egy donut-ot.... hoz(at) valamit a sarki deli-ből / kínaitól...

Előzmény: Törölt nick (7556)
Yesterday Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7557

Le Roy és Buena Vista

 Mindkettőben tisztességesen főznek, gyors a kiszolgálás, vannak különleges kaják, és napközben is be lehet ugrani egy epres libamájpásétomra pirítóssal ( 2200 ft), de a le Royba öt perc alatt  kapsz egy nagy tál padlizsánkrémet pirítóssal. Természetesen ez az ajánlat első sorban evésre szól, és nem nagy leánykérős vacsorára.

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.01 0 0 7556

én se akartam hozzászólni, mert igen, vannak jó helyek, de! azt bizony be kell látni, hogy az általános, tömeges és ezért meghatározó kaja (még ha nem is junk) nagyon szar amerikában. egyszerűen ipari. az egyetemen először elájultam, hiszen döbbenet volt a hazai menzához képest, de hamar rájöttem, hogy a mennyiség mindig előbbrevaló, mint a minőség. és ehhez szokik hozzá, aki ott nő föl. ezért még a jobb helyeken is max. steril, íztelen, szívtelen kaja van. 

 

ha meg igazán jó helyre mész, ott szinte mindig külföldi a chef, és sokszor panaszkodik, hogy nem kap olyan minőségű alapanyagot...

Előzmény: verbal kint (7555)
verbal kint Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7555
A Carnegie tenyleg nem rossz. Sokkal jobb volt viszont a 2nd Ave Deli, ami sajnos kb egy eve megszunt (gond volt a lease-el). En most a Barnie Greengrass-ra fenem a fogam (akit "The Sturgeon King"-nek hivnak, az egyszeruen nem lehet rossz, na).

A lenti USA, junk vs. nem junk vitahoz nem tudok igazabol mit szolni. Aki mar volt es nem sikerult eljutnia eszmeletlen jo helyekre az magara vessen.

Steaket rendes helyen (The Palm, Morton's, stb.) jellemzoen nem szolgalnak fel sult krumplival es ketchuppal, de a lehetoseg megvan.
Előzmény: Törölt nick (7554)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7554
ó, hát a carnagie deli az egy legenda! az olyan élmény, amit mindenkinek látnia kell, ha ny-ban jár. pedig "csak" szendvicsek, de milyenek!!! kulináris különlegesség. nem csoda, hogy jamie is imdája. :-)
Előzmény: ath (7542)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7553

sztem te mosztárra gondolsz, de ott sem bosnyák és hercegovinai (az egy földrajzi egység, nem nép) hanem bosnyák és horvát a két nép, akiket a folyó választ el. szarajevóban a bosnyákok és a szerbek között volt konflikt, de a folyó ott nem etnikai határ. az ex jugo népeknél mindhárom hatott a másikra. aztán meg lőtt. :-(

 

de értem, amit mondasz, valóban a mai fúzió túl gyors ehhez képest.

 

sztem a fúzió jó dolog. :-) de ha nem hiszed, az se baj. :-)

 

 

Előzmény: robicsek (7535)
brummadra Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7552
És a híres bostoni lobster?? Egyébként számomra is némileg egyoldalú az ámerikai (értsd USA) konyha, de a ilyen tekintetben a magyar konyha is némileg "monoton" a rántott cuccokkal, rántással stb.  De azért a jó kis southern foodon sokáig elvegzálnék :)) Azt hiszem inkább a konyhai eljárások egyszerűbbek, de óriási variáció van minden kajára a crockpot recipe-ektől a muffin-cookies özönig. Én nevjorkban remekül elvoltam a deli's cafékban egy hétig, olyan mennyiségű saláta, husi, süti választék sehol Ajrópában nincs. Életem leggyönyörűbb-borzalmasab desszertjét egy vizividámparkban ettem: egy lavórnyi szalagfánkra halmoztak kb. 8 gombóc (isteni) vaniliafagyit+ tetejére egy vödör stróberri szószt és az egészet beborították piritott mandulával. Azt hiszem, öngyilkosság.
Előzmény: ath (7549)
ath Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7551

ha amerikában (usa!!!) csak mekibe ülsz be, az már személyes tapasztalat? ha magyarországon csak kannás bort iszl, mert azt adnak a túristalehúzós helyen, az már személyes tapasztalat? ezek alapján ítélkezhetsz egy rszág gasztronómiájáról és borairól?

te írtad, hogy san franciscoban olaszt ettél. ilyen személyes tapasztalatokra én inkább nem építenék.....

 

én inkább buta általánosításoktól és előítéletektől mentes új évet kívánnék!

Előzmény: robicsek (7550)
robicsek Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7550
vazze, irtam jo hosszut de elszállt, de nem ismétlem meg, csak annyit, hogy sok saját tapasztalaton alapulo véleménykulönbségekben gazdag uj évet minden topiclakonak!
Előzmény: ath (7549)
ath Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7549

aha, tehát skóciában csak a haggis jó, ott nincs fish n' chips...érdekes. én pld a legjobb fish n' chipset ausztráliában ettem barramunidból. az ugye nem anglia?

 

akinek amerikáról (mindig elrontom, szóval az usa-ról) csak a junk jut az eszébe, azzal baj van. nálam biztosan többször jártál arra, nekem csak halvány emlékeim vannak, de azt tudom, hogy a cajun és a tex-mex konyha is az usa-ból származik, ahogyan a már említett new yorki deli is ott van, a cézár saláta is amerikai. az pedig, hogy te san franciscóban, ami a világ egyik seafood fővárosa csak egy olasz éttermet találtál, nem engem jellemez.

 

kicsit olyan ez mint amikor az ausztrál, chilei vagy kaliforniai borokat fitymálja valaki innen......

Előzmény: robicsek (7546)
Caipi Creative Commons License 2006.12.31 0 0 7548

Nahát, én meg mindig azt hittem, hogy egyes helyeken, és nem egyes országokban lehet jókat enni....:-))

robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7547
ja, hogy ontopicok is legyunk. bár nem leginkább, nomen est omen:-) vacsora, de étel is van, a minap pár itteni (mármint indexes topicos) néppel baromi jol éreztuk magunkat a Rézangyal pálinkapincében. Kellemes jo kis pálinkázos kajákat adnak.
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7546

asszem hagyjuk.

a fish and chips angliában jo, skociában egyél haggist, de a steak is baromi jo, meg van egy hely ahol a tegnap fogott lazacot reggel fustolik, este megeszed. nyamnyam. Valami Championns Inn vagy mi neve volt, közel Glasgowhoz.

 

legelőszor asszem 1983 vagy 84ben jártam az USAban. Az elmult 15 évben min évente egyszer. Baromi jo dolgokat lehet ott jobban csinálni mint itthon (ruhakbol jol bevásárolni, repülőt bérelni, stb) - de enni nekem jókat sokszor nemigen sikerult. Azaz egyszer emlékszem egy San Franciscoi olasz étteremre, ott valami olyan grillezett sajtos fokhagymát adtak előételnek, hogy az kb életem legjobb 10 kajája közé belefér.

 

Szivesen veszem javaslataidat, hogy hol ettél tényleg jókat az USAban, ezek szerint vagy máshol, vagy többet jártál, mint én - ha pedig nagyjábol ugyanott ugyanazon helyeken, akkor más az izlésunk, ezzel sincs baj.

Előzmény: ath (7545)
ath Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7545

mondom, hogy maszatolsz és abba kapaszkodsz, hogy az usa az nem amerika.

 

egyébként megsúgom, hogy 2006-ban nem olyan nagy szó, hogy valaki már járt az usa-ban (most jól írtam?), úgyhogy elég vicces ez a te hol ettél lemez.....

 

senki nem írta, hogy a junk nem amerikai (bocs, usa-beli), de ez nem azt jelenti, hogy minden amerikai kaja junk.

 

a legjobb fish n' chipset pedig én személy szerint nem angliában ettem.

(btw az "anglia" az csak angliát jelenti vagy az egyesült királyságot en blc? csak mert nem lenne jó ha ezen is elkezdenénk vitázni....)

Előzmény: robicsek (7544)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7544

kivéve amerikát

 

ezt igy hol irtam így?

 

no mindegy.

 

az igazi fish and chips, borsopurével, az jo. Angliában:)

 

Kulünben igaz USA konyha ha belegondolunk, nyilvan csak az indiánoké (bocs, Native American, to be PC).

Aztán jöttek a mindenféle népek mindenhonnan, aztán meg az USA ipara által kitalállt junkfood, ami jol elterjedt az eglsz világon.

 

Te mennyi USA beli helyen ettél eddig? Erre nem válaszoltál.

 

Előzmény: ath (7542)
ath Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7543

ne maszatolj, tudod pontosan, hogy európában és a világ másik 99%-ban amerika az az usa.

de ha ez boldoggá tesz, mostantól usa-t írok.

Előzmény: robicsek (7541)
ath Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7542

olvasd el, hogy mit írtál. mindenhol helyit eszel, kivéve amerikát, ahol olaszt, kínait csak ne amerikai legyen, mert az junk food.

ezen mit lehet félreérteni?

 

pont ma láttam egy régi jamie oliver epizódot a paprikán, ahol new yorki specialitáokat próbált ki, pld woody allen kedvenc helyén. nekem az a marhahúsos szendvics pld egészen gusztának tűnt.... nem haute cuisine, ahogyan pld a magyar vagy német konyha sem az, de attól még jó lehet.

 

http://www.carnegiedeli.com/

 

kövezz meg, de én pld szeretem a valódi hamburgert, az igazi fish and chipset, ahogyan a töpörtyűt és a hagymás zsíros kenyeret is.

Előzmény: robicsek (7539)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7541

OK, én meg utálom, ha valaki egyenlőségjelet tesz az USA és Amerika között. Ezért Dél Amerikában jol megvernének.

Én USA-ról beszéltem, mert ott jártam sokszor.

Te milyen gyakran jársz az USA-ban, illetve Amerika más országaiban? Én az USA-ban évente min egyszer, az elmult ugy 15 évben.

 

 

Előzmény: ath (7540)
ath Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7540

nincs kedvem absz egyértelműen buta beírásokra reagálni, de rühellem a manapság oly divatos amerik-junk food, amerika-ostobák paneleket.

szerintem pld a steak-et semmilyen jó helyen nem eszik ketchuppal, a sült krumpli akár jó is lehet, attól mert elterjedt és a mekiben is árulják még nem kötelező utálni.

Előzmény: robicsek (7538)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7539

ezalól csak az USA kivétel, ott bármi, csak nem helyi junkfood)

 

komolyan, érdekelne, hogy eme mondat alapján hogy jutottál arra a következtetésre, hogy szerintem Amerikában (Alaszkátol a Tűzföldig) csak junkfood van?

Ki is általánosit meg tesz sommás megállapitásokat?

Előzmény: ath (7537)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7538

nem, vannak San Franciscoban pl jo olasz éttermek meg kinaiak nagyon, meg mondjuk a Tony Roma's az rendben van ugy relative, de a többség az biza junkfood.

ahol a steaket is sultkrumplival meg kecsuppal eszik, az szvsz junk.

 

má előre tele van a tököm, hogy februárban megyek kaliforniába, nem tudsz Anaheimben valami helyet ahol emberi kaja van?

 

Valami olyanra gondolok, ahol a paradicsomnak paradicsom, a hagymának hagyma, a husnak hus, a sörnek meg sör ize van, a felszolgáloknak meg nem mű,hanem igazi mosolya van.

 

TIgaz a vélemény sommás, mert tény, hogy az USA közepén nem jártam, csak a keleti, nyugati parton, meg lenn Texasban, elnézést a többiektől.

 

 

Egyébként nem Amerikárol mondtam véleményt, csak annak egyik, nem is a legnagyobb országárol. Argentinaban pl állitolag a legjobb a steak a világon, de ott még nem jártam.

 

Előzmény: ath (7537)
ath Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7537
mert amerikában csak a junkfood létezik. szeretem az ilyen sommás megállapításokat amerikáról......
Előzmény: robicsek (7527)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7536

kulünben az általam látogatott egyik legjobb balkáni étterem bosnyák tulajdon, de Ljubljanaban van, de a cigányzenész a Monarchia összes országának nótáit tudja:-)

Bár baromi offtopicok vagyunk, de csak elmegy ilyenkor...

Előzmény: robicsek (7535)
robicsek Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7535

hopp. oriási kulonbség van, az egymás közeli népek egymásrahatása (bosnyák mindenféle kaják, vagy Szkopje méginkább, stb)  -de ezek ott éltek, haltak, meg ölték egymást, és hatottak egymásra, Ez nekem sokkal jobban egységes, mint mondjuk Berlin vagy Párizs vagy London baromi sok kinai, indiai, japán, rosseb tudja milyen éttermei.

 

Érted, hol teszek kulönbséget?

 

A bosnyák meg a hercegovinai éttermet csak a folyo választja el egymástol szarejevoban, az eredet távolsága is jároföldnyire van, kb, meg évszázados egymásrahatás.

a londoni Soho kinai meg arab éttermeinél nem igy van - ott nem akarom hogy hassanak egymásra.

Előzmény: Törölt nick (7534)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7534

hehe, vicces vagy. a bosnyák az szted micsoda? szláv, de mohamendán. a legigazibb mulitkulti szarajevo, (szintén dolgoztam) ahol évszázadok óta egymásba fonódik a kül. népek gasztrokultúrája.

 

sztem összekevered a globalizációt (unformizálódás) és a multikultit. ez a szállodás példádból kiderül.

 

valszeg abból a szomorú magyar valóságból indulsz ki, ahol magyarok csinálják a kínait, törököt, olaszt. hát igen, az valóban gáz, ezért tart bp ott, ahol.

 

de antwerpenben sose nyitna egy flamand spanyol éttermet. hanem a spanyol, a spanyoloknak. na, hát aztán ha nagyon jó, akkor a többiek is megtalálják.

 

de hidd el, a gasztronómiai kultúra (és btw, az emberiség kultúrája) úgy fejlődik, hogy keveredik, inspriálják egymást a népek.

Előzmény: robicsek (7527)
Pandus Creative Commons License 2006.12.30 0 0 7533
Ismeretlenül is kössz íZoli kollégádnak a tippet, én abszolút sörös vagyok, míg a párom boros, de ezen biztos nem fogunk összeveszni. Belga étel? sültkrumpli ketchuooalés waffel. Ennyi, forró csokoládéval, ami automatábnól is jobb, mint nálunk a legdrágább kávéházban.
Előzmény: Caipi (7520)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!