A tervezők a már meglévő - és részben kihasználatlan - fővároson belüli vasúti hálózatra és a körvasútsorra, valamint néhány új állomás megépítésére alapozzák a fejlesztés sikerét.
Én is +válaszoltam magamnak. Ma voltam a Savoya parknál, de oda még 1 darab próbajárat sem ment.
A 250-es busz a Sasadi úti +állóból menetrend szerint, óra 55-kor indul. Ehhez képest 9:50-kor már csak messzire utána, lehet integetni. Köv. 10.54 (-1). A Savoyai J. téren 11:26, menetrend szerint. Az 58-as 11.34. A közbeső 8 perc alatt, elment 3 db 3-as (köv. idő 7-8'), 2 db 114 (15'), és a 150-es menetrend szerint 11:41. Nem sokkal ezután jött az 58-as. Ennyit a legjobb KV menetrendjéről.
"...a zsúfoltság csúcsidőben 150-ről 120 százalékra csökkenjen." Egy ilyet hogy számolnak ki? a [zsúfoltság 120%-a] = 1 zsúfoltság x 1,2? Mi ez a hülyeség? :-) --- "MÁV-HÉV- integrációja" a HÉV-et át(vissza)veszi a MÁV? Vagy... a MÁV és a BKV fog együttmüködni?? Te jó ég! --- coepe
Sok érdekes - közlekedéssel is kapcsolatos - fotó látható a Vármúzeum aktuális kiállításán, melynek címe: "Változó Budapest - Fényképek az 50-es 60-as évek fővárosáról"
"Hajdu úgy látja, egy korszerű elővárosi vasút az épülő 4-es metrónak is konkurense lehetne. Így gondolja ezt néhány befektető is, aki a kerületnél kopogtat a metróépítésnél jóval olcsóbb beruházási elképzelésével."
Jaj, Istenem! Itten vérengzés lesz! Fekete csuklyás urak fognak címekre menni! A lap következő száma ezeroldalas lesz, ebből 980 oldal a DBR részletes meggyőző cáfolatát fogja tartalmazni, egészoldalas politikai hirdetésekkel! De egyben ez lesz annak a lapnak az utolsó száma is! Ezek után a szerkesztőséget az Antarktiszra száműzik, az épületet lebontják, sóval behintik és még az utca nevét is törlik a térképről!
Vagy pedig -- erre szinte gondolni se merek -- valakinek eszébe jutott számolni...
Ezt valóban összekevertem. Tehát a múlt hét elején látott T5C5K volt a Sanyikáé, míg az UV-ről nem tudok. Egyébként nem hiszem, hogy ez a Savoyáé lett volna, mert azt is Tátrával próbálnák.
"Az 1 irányusitás, ha jól csalódom, 77-78 környékén történt, de hogy a buszok melyik oldalon mentek, vagy 1ik itt, mások ott, azt nem tom. Én taxival jártam. 8-)"
A kérdést ma megválaszoltam magamnak: mivel a Hangár utcánál van egy elhagyott buszöböl az északi útpálya déli oldalán (a használatban levő, északi oldalon levő megállóval szemben), arra következtetek, hogy az északi útpályát használták a buszok.
"Már említettem, hogy nem Savoya, hanem "Sanyika villamosa" volt."
Most már tudom, mit láttam a múlt héten az "SZTK-Rendezőn". Annyit sikerült elkapni belőle, hogy vkinek a villamosa, igazából azt hittem, hogy lagzira vagy vmi más családi eseményre lett kibérelve, bár feldíszítve nem volt.
szerintem GuteNberg, annak van értelme --- egyébként venni kell egy jó kis palmtopot, azon lehet onlájn lenni a helyszinen is. haladni kell a korral :-) --- (a fényképeket meg várjuk) --- coepe
Sziasztok!
A VEKE idei utolsó klubnapja új helyen lesz!
December 29-én, szerdán, a Favorit étteremben, Budapest V. Reáltanoda u. 16., 18 órától.
Üdv
Z67
"Valaki lenne oly jó, hogy összedob egy térképet, amire felvezeti a régi és a tervezett miskolci vonalakat?"
Nem pont erre a célra készült és nem is teljesen pontos, de megfelelő térképvázlat van.
Piros KNy irányban: meglevő, felső-majláthi bővítéssel.
Piros É-D irányban: építendő új gerincvonal két déli véggel.
Lila: iparvasúti vonal (a nyugati végen a villamosvonalon megy tovább).
Zöld: RegioTram bekötési lehetőségek.
Sárga: miskolc-tapolcai (egyvágányos, kevésbé indokolható) vonal.
Az 1 irányusitás, ha jól csalódom, 77-78 környékén történt, de hogy a buszok melyik oldalon mentek, vagy 1ik itt, mások ott, azt nem tom. Én taxival jártam. 8-)
">>A buszok (17, 80, esetleg még 61?) melyik útpályán jártak?
Akkor még nem jártak arra buszok. "
Oké, akkor rossz volt a kérdés, a kérdés helyesen: Mikor is volt ez az átépítés? :)
1958-as Budapest útikönyvem szerint:
- a 17-es Kőbánya, Pataki István tér - Pestlőrinc, Vöröshadsereg útja között közlekedett, Halom utca-Kápolna utca-Gergely utca-Kada utca-Gyömrői út-Steinmetz kapitány utca útvonalon (azaz úgy, mint ma)
- a 61-es Kőbánya, Siemens Gyár - Rákosliget, Kossuth Lajos utca között járt, Gyömrői út-Iglói utca-Összekötő út-Baross utca-Szabadság utca-Ferihegyi út-Kossuth Lajos utca útvonalon
Valaki lenne oly jó, hogy összedob egy térképet, amire felvezeti a régi és a tervezett miskolci vonalakat? Én már kicsit összezavarodtam... Köszi!
Benbe