Bár kintről akarok behozatni, de azért nézem az itthoniakat is.
Ez nektek mennyire lenne gyanús? Egy-két másikhoz képest majdhogynem olcsónak mondható, de pl. miért lehet lejárva az okmánya? Banki visszavett lehet vagy csak a kereskedés által ideiglenesen kivont? Egyáltalán a lejárt okmány és az ideiglenesen forgalomból kivont nem ugyanazt jelenti (bocs, ha hülye kérdés)? Szervízkönyv nuku. Ezek alapján lehet nem mernék beleugrani.
Igen, ez a gyakoribb én is úgy látom. De most nézem nem csak az említett egy különbség van köztük.
Pl. a másiknál
- a ködlámpa fölött nincs króm csík
- a ködlámpánál nem 2, hanem 1 vízszintes "csík" van
- az egész ködlámpa rész mélyedése két szélen éppen ellenkezőleg lefele ível, míg pl. a tiéden is felfele
- a fényszórómosók alatt kicsit kidomborodik két szélen
- nem húzódik a lökösön végig a motoroháztető oldalsó íve
A limuzin hátsójából is valóban az első verzióból látni többet, de nekem ott speciel a másik jobban tetszik valamiért. Kinek a pap, kinek a paplan. :) Na de a különbségeket már tudjuk, csak azt nem, hogy miért vannak. :) Köszi azért a kommentet.
"Egyébként üdv a fórumon, én is 10 év Passat után lettem A6 2,7TDI Avantos :)"
Szia!
Az ember igyekszik továbblépni, néha feljebb sikerül. :)
Találtam már sokmindent, ugye a friss autóvásárló igyekszik minél többet megtudni az autójáról, hát nekem már sikerült megfejtenem a gyári adatlapon szereplő (Austattungscodes) extrafelszereltség kódjait. Így már legalább tudom részletesen milyen felszereltséggel jött ki a gyárból.
Aztán felniméretekre lenne szükségem (találtam már azt is) mert 18"-os alufelnikkel vettem téligumival az autót, de kérdem én ugyan mi a máriának kell 18"-os téligumi mégha az autó A6-os is?
Neked mióta van meg az A6-os 2.7 TDI-d, hogyan vagy megelégedve vele?
Ha így nézzük akkor ezt is mondhatnám, de az tény, hogy majd 9 évig használtam, sok 100k km-t beletekertem, túlestem egy (TT5) váltófelújításon is, no akkor elegem lett az automatából aztán előbb-utóbb fiatalítani szeretne az ember.
Most megtettem igaz nagy nehezen, mert ugye aki autót akar eladni annak sincs egyszerű dolga, de aki venni akar annak sem éppen az.:(
Hónapokon keresztül keresgéltem több márka/típus került szóba, de inkább a VW konszernen belül keresgéltem, és 5-ös BMW-t is nézegettem, de az a véghajrában vesztett a hátsó kerék hajtás miatt.
Azért nem lett megint Passat mert B6-ost nem kartam semmiképp sem, B7-esek fapadosak gyenge felszereltségűek, és főleg drágábbak, mint az A6-os.
Passat CC-nál, Octavia RS-nél ugyanez volt a helyzet idősebb, drágábban fapadosan....akkor inkább A6-os.
"Mostanában nálam is több 2.7tdi fordul meg, azt hiszem kint azért van több mint 3.0-ból mert 200 ló alatt olcsóbb a rezsi (?)
3.0TDI-t nem akartam mert azok mind Quattro-k, és alig van belőlük manuális váltós.
A 2.7-es TDI amit vettem manuális váltós, elsőkerekes, kevesebbet eszik, mint az automata Passatom evett, pedig "kicsit" erősebb, és majd 300kg-al nehezebb.
Most akarok egy 2008-as A6-ot behozatni. Nézegetve a kocsikat, feltűnt, hogy még ebben a facelift előtti változatban sem teljesen egyformák külsőleg a kasztnit tekintve.
Egyik különbség pl. a hűtőrács alatt a lökhárító éle:
Nem jöttem rá, hogy ezek felszereltséghez, évjárathoz vagy mihez kötődnek, mert pl. S-Linet is láttam így is, úgy is mindegyik különbözőséget tekintve.
Nemrég 12 év Passatozás után A6-os 2.7TDI Avantra váltottam.
A kérdésem az lenne a tapasztaltabb A6-os tulajokhoz, hogy van-e létezik-e olyan oldal ahol az A6-hoz szükséges adatok, műszaki, szerelési leírások találhatók?
Helyzet a következő: Voltam szerelőnél. Gépre tettük, 17964 hibakódot írt ki, ami azt jelentette, hogy: töltőnyomás vezérlés, negatív eltérés. Kicserélgettük az elöregedettnek tűnő vákuumcsöveket. Lambdaszonda jó. Turbó nem szorult meg, és az olajat sem eszi. EGR működik. Elmentem vele vagy 100 km-t azóta. De azért csak nem lett jó. Visszajött a lomhaság, de csak kb 2km erejéig. utána magától, leállítás nélkül, elindult újra. Nem értem. Most vagy jó valami, vagy nem.
Lenne egy rövid kérdésem. Motorháztető teleszkóp elgyengült, nem tartja meg felnyitott állapotban a géptetőt. (Csak rohamsisakban lehet munkákat végezni a motortérben, mert mindig lecsapódik). Ez eldobós cucc vagy lehet vele bűvészkedni valamit, hogy működjön?
Sziasztok! Porlasztocsucs cserével kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Nem tudtok valami olyan helyett ahol megbizhato, felujitott porlasztokat lehet venni? Az új ára elég huzos! 2005 4f 3.0tdi be kellene a mostani porlaszto száma ami benne van: 0445115 037