A Digit egy kicsit cinkelte is az utolsó Viasat-os kézi BL-meccsen.
De mintha a DS közölte volna anno, hogy már befutott kommentátort nem alkalmaz. A celebek közül Csisztu, Csiszár és Klausmann ment a Digihez. Mára csak Csisztu maradt, de ő se lesz sokáig, mert szülni fog.
Az MTVA-nál is besegít néha , igaz a rádióban , a Sport Tv-től anno állítólag nem a legjobb viszonyban váltak el egymástől, ami meg a DIGI-t illeti meglátásom szerint nem éppen a szíve csücske.
"Én néhány általa közvetített Bundesliga meccset láttam, azokban fásult, unott volt és sokat bakizott."
Lehet ,hogy akkor úgy közvetített ,de mostanában ez nem jellemző rá.
Szerinted ha valóban a régi színvonalán közvetítene, akkor nem kapkodna érte a Digisport, a Sport Tv, a Sportklub, vagy az MTVA? Én néhány általa közvetített Bundesliga meccset láttam, azokban fásult, unott volt és sokat bakizott.
Miről beszélsz? Teljesen jó volt a közvetítése, kicsit más stílus, mint Jenőé volt, de érezhető volt, hogy élvezi. Hajdú B. vérprofi, alighanem, ha azt mondják neki, hogy közvetítsen snooker, vagy bringát, azt is profi módon lehozná.
Szerintem azzal, hogy egy úgymond sztárriporter nemcsak foci BL és vb-t közvetít, azzal még nem süllyedt a szakma aljára. Mivel az összes olyan csatornán megszűnt a sportközvetítés (Viasat, tv2), ahol az elmúlt években dolgozott, így kénytelen volt váltani. Szerintem komoly motivációt jelent neki, hogy évtizedes rutinnal a háta mögött kipróbálhat számtalan olyan sportág közvetítését, amivel korábban egyáltalán nem foglalkozott. Gondolom fizetést kap rendesen és azt csinálja, amit szeret, mi itt a gond?
Jó példa erre a 2006-os foci VB. De az új médiatörvény a királyinak kedvez.
Sok változás nem várok 2014-ben, legfejlebb majd az NB1 repülhet, hogyha lejár a jelenlegi szerződés.
Ha egyszer véget ér az analóg sugárzás, akkor talán lehetnek változások.
Mindenki jobban járna, hogyha az MTVA és Sport TV nyerné a következő 2 olimpiát.
Téli olimpia esetében max hokit tudok elképzelni főműsoridőben a Sport TV-n.
Így is balhé van, ha nem adják a Real v Barca meccsét.
Ezenkívül napközben bob és társait tudom elképzelni.
Nyári olimpia esetében a magyar eseményeket leszámítva bármit adhatna a Sport TV.
Remélem, hogyha az Eurosport bukja az olimpiát, akkor a Sport TV adhatja valamilyen formában.
A tavalyi olimpia közvetítése kissé botrányos volt a királyinál.
Én is úgy tudom. Ausztriában pl. van olyan csatorna, amelyik csak a nyitó és záróünnepségeket fogja közvetíteni. A fizetős sportcsatik vélhetően a csapatsportágakat fogják preferálni.
Az olimpiákat (is) bukni fogja az Eurosport. Számos sportcsatorna fog közvetíteni az olimpiákról Európa-szerte, így valószínűleg nem nagyon rúghatnak majd labdába. Esetleg egyes sportágakat, vagy összefoglalókat adhatnak majd, de úgy, mint eddig aligha fognak közvetíteni.
Szerintem nálunk az MTVA-Sport TV páros fog közvetíteni, utóbbin el tudom képzelni a nem magyar érdekeltségű csapatsportágakat + téli olimpiáról a jégkorongot. Aztán lehet az MTVA egyedül is megoldja majd. Az RTL-TV2 párost nyugodtan kizárhatjuk.
Lehet ,hogy pontatlanok az információm ,de én úgy tudom ,hogy még külön csomagok is lesznek (tehát pl. van egy csomag amiben benne a nyitó és záróünnepség , az úszó számok ,atlétikai számok és egyéb egyéni számokat és van külön pl. a csapatsportágaknak)
Mint tudjuk Szocsi és Riói olimpiát az EBU helyett a Sportfive értékesíti (jóval drágábban), sztem az lesz a kulcs az Eurosport jövőjét illetően, hogy lesz-e megállapodás, ami tudomásom szerint még nincs. Az mindenesetre beszédes, hogy Norvégiában, Olaszországban, Törökországban, Szlovákiában nem a közszolgálati tv fogja közvetíteni a következő két olimpiát, hanem kereskedelmi televizíók (Magyarországra még nincs megállapodás).
Ha az Eurosporton nem lesz látható az olimpia, az sztem leírhatatlan nagy presztízsveszteség lesz, és nem akarok aggodalmaskodni, de a FISU-val való megállapodás az Universiadekat illetően mintha már ezt vetíteni elő, vagy arra az eshetőségre lenne egy pótmegoldás. Szóval remélem lesz megállapodás, nekem már az nagyon durva volt, hogy Salt Lake City csak csúsztatott élőben ment az Eurosporton, úgy pedig már nem igazi.
A Guide-dal kapcsolatban remélem a tenisztornák száma még növekedni fog.
" de elképzelhető az is, hogy valamelyik magyar nyelvű sportcsatorna (DigiSport 1-2 vagy Sport1-2, Sportklub) közvetíti az eseményt, ha megtudják, hogy az Eurosport nem fogja."
Igen a pályakerékpáros vb-nél meglátjuk, de elképzelhető az is, hogy valamelyik magyar nyelvű sportcsatorna (DigiSport 1-2 vagy Sport1-2, Sportklub) közvetíti az eseményt, ha megtudják, hogy az Eurosport nem fogja.
Hát meg sem említik, pedig minden évben benne szokott lenni. Az UCI is a WTA-féle stratégiára állt át, így sanszos, hogy mivel enyhén szólva nem vagyunk nagy kerékpáros nemzet, így magyar nyelvű közvetítés nem lesz. Abban lehet reménykedni, hogy annyira sikertelen lesz a kísérlet, hogy visszapártoolnak az Eurosporthoz.
Február végén lesz azt hiszem a pálykerékpáros vb, ha azt nem adja az Eurosport, akkor sajna az országúti is felejtős.
A kerékpár vb-k viszont ahogy vártam eltűntek, sajnos... Az EBU helyett az Infronttal kötöttek szeződést.
Viszont brutál sok kerékpárversenyt adnak majd, mondjuk a WTA Premier helyett van is bőven kitöltendő műsorsáv.
Teniszfronton: A 3 GS mellett, ATP 250: Doha, Estoril, Düsseldorf, Queen's, Eastbourne, WTA Int.: Barcelona, Estoril, Birmingham, Linz, Luxemburg
A többi sportág terén gyakorlatilag ugyanazok a versenyek lesznek, mint 2012-ben. Bár egy-két helyen még van pár csillag (NCAA, krikett, Superkombat, WSR, GP3, Porsch Supercup, Atlétika vb...), de szerintem addigra megegyeznek.
A 2.hét kínálata
- FIFA Gála
- Dakar 2013
- Síugrás VK Wisla
- Snooker, European Tour
- Snooker, London
- Darts VB
- Síugrás VK Zakopane
- Tenisz, World Challange
- Sífutás VK
- Alpesi sí VK
- Északi összetett VK