Keresés

Részletes keresés

N.21 Creative Commons License 2018.04.18 0 1 15332

A ZTE ellen mintha tényleg átok ülne rajtunk mostanában, de most talán sikerült megtörnünk, meg az elvesztett hosszabbítások átkát is. Nem volt jó meccs, a dobott pontok ellenére Ivosev, Gibbs és Roli is gyengébb volt szerintem, mint mostanában, de hatalmasat küzdve sikerült győzni, amihez gratulálok! Nagyon fontos győzelem volt ez a szezon további részére nézve. Kb. a szeged elleni meccs óta playoff módban harcolunk, azóta 5-1 a mérlegünk, és a pécsi meccsen is jobbak voltunk játékban az ellenfélnél, csak elfogytunk a végére. A mai szurkolásnál tudunk sokkal jobbat, nem volt rossz, de ha tudunk, akkor legyen is jobb, szükség van rá, meg amúgy is.

Előzmény: Tocy92 (15331)
Tocy92 Creative Commons License 2018.04.17 0 0 15331

Na, hát most megint elkezdhetünk kicsit bizakodni, hiszen egy holnapi győzelemmel már be is férnénk a nyolc közé, sőt, ha ez megvan, jövő hétvégére akár a hatodik helyre is odaérhetnénk, közben visszatérhetne Dunn és önbizalommal telve mehetnénk neki az utolsó három idegenbelinek. De...

 

...nem hiszem, hogy megverjük a ZTE-t, remélem, hogy csak túl élénken él még bennem a legutóbbi meccsünk ellenük. Nekem az volt a szezon mélypontja. Azóta nyilván fejben sokkal-sokkal jobban nézünk ki, Dunn már akkor sem csinált sok hasznosat, ellenben Spica, Hendlein, Baki mind jobb formában van, ők pedig annyira azért nem jók az utóbbi időben. Pihentebbek vagyunk, ez talán főleg Ivosevre fért már rá nagyon, míg a ZTE nehéz meccset játszott vasárnap, két szünnap után jönnek, ráadásul Kinney megsérült ott, ki tudja, hogy milyen állapotban fog játszani.

 

Ennyit a pozitívumokról, de vannak negatívumok is: szerintem mindkét idei meccsünkön lemeccselte Ádámot Bencze, sőt, szerintem tavaly is éppen a ZTE elleni hazain meccselt legrosszabbul Ádám. Akkor azon ugye a felsőház ment el, most ezen a rájátszás mehet. Igazából idén mindkét egymás ellenin álomszerűen kezdtünk, főleg támadásban, de megvolt a jó védekezés is, aztán szépen összeestünk - idegenben elfáradtunk durván, itthon fejben lettünk totálkárosak, de a lényeg, hogy mindkétszer (meg mondom, a tavalyi hazain is) szétdobtak minket. Ez bármikor benne van a ZTE-ben, akkor is, ha hosszú percekig gyengék. 

 

Nem vagyunk most rossz csapat, de az eddigiek (tegyük még ide esetleg az itthon elvesztett edzőmeccset is) alapján nekünk nagyon rossz matchup a Zete, védekezésben nem tudunk mit csinálni velük hosszabb távon és ők azok, akik aztán sose törnek meg, sose adják fel és Vaughn, Szabó, Benke, Radic, Kinney, Mohácsi, Horváth, szóval bárki képes mondjuk két perc alatt kilenc pontot szórni. Én a magam részéről ezt most nagyon komoly bravúrnak gondolnám, ha valahogy be tudnánk húzni és akkor lehetne igazán reménykedni, ha sikerülne.

vanekúr958 Creative Commons License 2018.04.12 0 1 15330

https://youtu.be/oHLe20nPz2M

 

Kaposvári KK–Atomerőmű SE 81–70

Tocy92 Creative Commons License 2018.04.10 0 1 15329

Csak a 4/4-gyel van most már esély, de nem tudom, hogy ez valós-e - sorozatban négy kulcsmeccset nem hiszem, hogy meg tudunk nyerni, főleg ilyen rövid idő alatt még akkor sem, ha Dunn közben esetleg visszatér. Ha viszont valahogy mégis összejönne ez a négy, akkor azzal a lendülettel idegenben sem lennénk elveszve.

 

Na de mindjárt itt van az első, ami nagyon-nagyon-nagyon nehéz lesz - egy dudaszós kosárral vertük meg őket úgy, hogy náluk akkor sokan játszottak gyengén, nálunk meg különösebben rossz teljesítmény se volt, hozzászólt Blaskovits, Papp, Baki extra volt, stb., plusz edzőt váltottak, többet pihentek, valószínűleg egyben lesznek most fejben. 

 

De azért hajrá Kaposvár, remény még van!

vanekúr958 Creative Commons License 2018.04.09 0 0 15328

https://youtu.be/D2IYTQ4I-EM

 

Pécsi VSK-VEOLIA–Kaposvári KK 94–91

JancsiKkk Creative Commons License 2018.04.08 0 0 15327

Pappot már több éve el kellet volna felejteni! Nem lesz belőle kosaras soha! Grebi után mehetne Bonyhádra! Ha a következő szezonba akarunk valamit elérni az egész kispadot ki kell cserélni! Ha nem akkor ugyan az lesz mimt idén a kezdő 5 jatszik kifulladasig utána jönnek majd a sérülések, meg a sorozatos vereségek! Roli, Marco sem lesz már fiatalabb sajnos  Ha a következő 4 hazaiból bukunk egyet is akkor vége a 8ba kerülési álomnak!

N.21 Creative Commons License 2018.04.08 0 0 15326

Jól van, holnap megyek és beiratkozok írni tanulni.

Előzmény: N.21 (15325)
N.21 Creative Commons License 2018.04.08 0 1 15325

Igen, most győznünk kell itthon 4-et, aztán elhozni valahonnan valahogyan legalább 1-et.

 

 

Nem kicsit sajnos basztuk el, még most sem hiszem el ezt a tegnapit. Egyszerűen biztos voltam benne előzetesen, hogy győzünk, és úgy is játszottunk. Jobbak voltunk szinte végig, helyenként baromi jól is védekeztünk. Kb. Baki kora kipontozása lehetett a végzetes hiba (5-ből legalább a 2 utolsó faultja hatalmas kamu volt szerintem), onnantól kezdve egyik Peti sem nyújtott annyit, hogy a holt fáradt kezdőnk kibírja a végéig. Papp szerintem kuka, akár már most is mehetne Bonyhádra, vagy akárhová, zsákutca sajnos a srác. Tóth meg elvileg itt lesz jövőre is, hát most nem érzem erősítésnek. De visszatérve a meccsre, mondjuk az utolsó negyed fújását érdemes lenne vissza nézni (nézi a fasz), billent a pálya rendesen szerintem. 

 

A szurkolás mennyisége, minősége most már szokás szerint csillagos 5-ös volt, mindig jó ezt átélni idegenben is. 

 

Az a pécsi majom meg nem tudom mit képzelt, technikai vezető létére "méltó" lezárását tette az estének, képes volt a csarnokból kifele menet oda jönni a biztonsági őrök mögül cigánykodni a táborhoz, kurva nagy szerencséje szerintem, hogy nem lett belőle tettlegesség, hajszálon múlott. 

 

 

 

 

 

Előzmény: TYHilton (15324)
TYHilton Creative Commons License 2018.04.08 0 0 15324

Hát ezt elb@sztuk, elfogytunk. De gyerünk tovább, az összes hazait kivétel nélkül hozni kell

TYHilton Creative Commons License 2018.04.06 0 0 15323

Fontos volt a győzelem, hogy versenyben maradjunk, kellett ez a W3 így a végére, hogy érdemi meccseket láthassunk még a középszakaszban. Dunn azért hiányzik a rotációból, jó lenne minnél előbb visszatérne, mert 37-38 perceket végigtolni 2-3 naponta, tudjuk, hogy nem fog menni...

A sorsolást én nem értem, teljesen baromság, hogy 3 idegenbelivel zárjuk. Nem tudom mi okból lett ez így leszervezve, de, hogy jól kijönni belőle nehéz lesz. (Bár én nem károgok, még a végén igazan lesz...)

N.21 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 15322

Szép volt a tegnapi győzelem, még úgy is, hogy a Szolnok nem kicsit volt alul motivált. Nekünk viszont, a beharangozóval ellentétben, igenis volt tétje, mert kellett a győzelem a sok hazai elszalasztott lehetőség miatt. És most még extra jutalom is lett, mert a riválisaink buktak mind, egy győzelemre van akár a 6. hely is, teljesen meccsbe kerültünk így.

 

Viszont a sorsolást elnézve, megyünk most Pécsre, de utána lejátsszuk mind a 4 hazait, és 3 idegenbelivel zárjuk. Mi, akik híresen hazai pályás csapat vagyunk, és pont a végén, amikor nagyon menni fog a matek... biztos jó lesz ez? Remélem nem okoz majd ez gondot, de azért aggódom emiatt.

Előzmény: Tocy92 (15320)
vanekúr958 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 15321

https://youtu.be/ETb1ydSvgjY

 

Kaposvári KK–Szolnoki Olaj KK 97–89

Tocy92 Creative Commons License 2018.04.05 0 0 15320

Hát, nem tudom, hogy a ZTE elleni vereség és Dunn kidőlése után ki fogadott volna arra, hogy bejutunk a középszakaszba úgy, hogy egy meccs a hátrányunk a 8. és egyúttal a 6. helyhez képest, én biztosan nem. Most viszont olyan jól alakultak a dolgok, hogy mi azóta mentünk egy 3-1-et, a többiek pedig szerencsére kikaptak tegnap, úgyhogy minden jó lehet még...

 

Bakit emelném ki igazából, sokat szidjuk-hordjuk, de Dunn sérülése óta öt meccsen 8,4 pontos átlagot hoz 50%-os triplával (meccsenként be is dob 2,2-t), a Paksnak dobta azt a meccsmentő hármast fél perccel a vége előtt, szóval igazából ez az, amire szükségünk lenne tőle mindig. Ha ezt a 8-9 pontot hozná úgy, hogy rá lehet bízni a sarokhármasokat és jól védekezik, egy szavunk se lehetne...

 

Ivosev és Gibbs azért eléggé erőn felül viszi ezt a csapatot, volt egy kis mázlink, hogy utóbbi mindent bedobott szokás szerint 8 méterről is tegnap, meg azzal is, hogy az Olaj olyan volt, amilyen. De azért Kovács Peti 5/6 tripláját kontextusba helyezi, hogy az eddigi 25 bajnoki során összesen 13 hármast dobott be :) 

 

Hát hajrá, várjuk a folytatást, igazából annak örülök, hogy a Paks és a ZTE sincs messzebb, mint a Pécs, mert így nem csak egy csapatra kell figyelni, hanem bármelyikük utolérhető - mondjuk figyeljünk azért a Szegedre is, akik kiegészültek...

vanekúr958 Creative Commons License 2018.03.29 0 0 15319

https://youtu.be/ueKHO9_g8rU

 

Naturtex-SZTE-Szedeák–Kaposvári KK 72–73

TYHilton Creative Commons License 2018.03.26 0 0 15318

Egy héttel ezelőtt is borúsan láttam a közéházi reményeket, de szerencsére rám cáfoltam a gyerekek. Pozitív, hogy végre két egylabdás meccset be tudtunk húzni, bár ettől függetlenül a playoffot továbbra sem gondolom reálisnak. De tisztességgel le kell hozni aztán lesz ahogy lesz. Örülök, hogy az utolsó két meccsen Spica is elkezdte a kosárlabdát, remélem tartja a formát és meghúzza ő is és mindenki a maradék meccseket, hiszen rangadóból nem lesz hiány, mi pedig továbbra is mellettük vagyunk ;)

vanekúr958 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 15317

https://youtu.be/IKl1a2l5mII

 

Kaposvári KK–Atomerőmű SE 74–72

Tocy92 Creative Commons License 2018.03.26 0 0 15316

Nagyon jó volt látni, hogy milyen feszültség szakadt ki a játékosokból a végén, most megint elkezdtem reménykedni, hogy még a végén lesz belőlünk valami :) Legalább a középház megvan, de a realitás azt diktálja, hogy a Szolnok ellen kikapunk és két meccs hátrányból megyünk neki a középszakasznak a Péccsel szemben, a többieket pedig felesleges is nézni.

 

Úgyhogy örüljünk annak, hogy lesz még meccs, mert ilyen meccseket azért szívesen nézünk (jó, az első félidőt mondjuk nem), aztán meglátjuk, az alapszakaszban oda-vissza kikaptunk a Pécstől és a ZTE-től is, előbbitől ugye egy dudaszós kosárral meg hosszabbításban, abban azért lehet bízni, hogy mindig nem jön ki nekik sem a lépés ellenünk. 

 

 

N.21 Creative Commons License 2018.03.25 0 1 15315

Szegeden is, és tegnap is befelé pattant a labda a kapufáról végre, kijár már ez a csapatnak.

Gratulálok a győzelemhez, akartak, küzdöttek a srácok, helyenként jó volt védekezés is, ezért sikerült nyernünk, illetve mert ez a nagy mágusnak titulált Csizmics azért nem nagyon talált ki mást (most sem), mint hogy kúrjon rá mindenki egy rakat triplát, aztán ez most nem jött be nekik.

N.21 Creative Commons License 2018.03.23 0 0 15314

Ráadásul a legjobbkor jött ez a meglepetés győzelem, és Spicától is végre ez a ponterősség. Gratulálok! Mivel csak az utolsó három percet láttam nagyon nem tudok mit hozzászólni, holnap nyerni kellene az ASE ellen, de semmin nem tudnék már meglepődni ebben a szezonban.

TYHilton Creative Commons License 2018.03.22 0 0 15313

No, hát meglepetés volt a tegnapi a javából. Nagyobb mint amikor az Albát megfogtuk. Még mindig lehet ebből alsóház, de azért jobb a helyzet mint a meccs előtt. Nem kell hozzá nagy ész, hogy lássuk, ha pihentebben megyünk bele a szoros végjátékba meg lehet oldani (bár ehhez kellettek a fault gondok). ASE-t sem lehetetlen megverni, de tényleg lehetetlen megjósolni, de jó lenne minél jobb mérleget továbbvinni, még akkor is ha személyszerint nagy csodákat nem várok már ettől a szezontól.

Tocy92 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 15312

Na, néha pozitív meglepetést is tudunk okozni :) Volt egy olyan gondolatom, hogy papíron a Szedeák stílusa talán nekünk fekszik a legjobban mindenki közül, mert Ivosev meg tudja fogni Csiricset és Spica sem veszik el Sulovics ellen, de ők annyival motiváltabbak és egységesebbek, hogy biztosra vettem a vereséget.

 

Hát egy jó Spicával még nem is vagyunk olyan rosszak, de ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi lesz az ASE ellen, mindkét csapat olyan ingadozó, hogy reménytelen tippelni. Meg lehet őket verni bőven egyébként, de inkább nem jósolok semmit, nincs értelme.

 

Hogy a két Peti mit csinál meccsek óta, arra tudja valaki a választ? Baki legalább előkerült...

Lecso11 Creative Commons License 2018.03.22 0 0 15311

Hát nem számítottam a tegnapira, óriási pozitív meglepetés! Ráadásul mindezt úgy, hogy Gibbs és Ivosev (na meg amúgy Papp is) kb. az egész meccsen faultokkal küzdött, ráadásul Gibbs még sérülten is játszott. Nagyot küzdöttünk, a végén az a 14 (16?)-0 nagyon brutál volt, ahogy fordítottunk. Marko nagyot játszott végre, és Baki is talán szezonbéli legjobbját nyújtotta. + Blaskovits is használható volt bőven, raádásul volt egy fontos triplája is.

Ez a győzelem most rohadt sokat jelent, le kell győzni a Paksot is.

N.21 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 15310

Hát igen, gondoltam erre én is a minap, igazán remek lett ez a szezon, gyökeres váltásra lesz szükség a nyáron, mert itt nincs más kiút valójában. Meg kell most úszni a kiesést valahogy, és erre a legkönnyebb mód, hogy becsúszunk bármi módon a 10-be, mert egy alsóházi középszakasz után én sem tartanám lehetetlennek, hogy a végén még a playout is beköszönjön nekünk.

 

Spica számai most is csodálatosak voltak, sajnos kimondhatjuk, hogy katasztrófa ez az éve, és azt is, hogy kb. az első kaposvári éve miatt élt meg Magyarországon (és persze nálunk is), mert utána már közel sem volt olyan jó egyszer sem. Sajnos jogosak voltak voltak a tavaly nyári félelmek, hogy vajon jó vásárt csináltunk-e a vissza hozatalával, ráadásul ugye két évre.

 

Előzmény: Lecso11 (15309)
Lecso11 Creative Commons License 2018.03.19 0 0 15309

Nyilván károgás, de elnézve a helyzetünket én nagyon figyelnék arra, hogy legyünk ott a 10-ben, mert ha ez nem sikerül, akkor nagy baj is lehet.

11-14. között egyelőre 4 győzelem az előnyünk, de ott is lesz ugye oda-vissza mindenkivel (6 meccs) és teljesen motiválatlanul odaesve olyan csapatok ellen, aki egész évben erre készülnek és azért szépen bevásárolva 5 légióssal, használható magyarokkal játszanak... hát nem tennék rá nagy összeget, hogy nem fognának be minket. Szóval el kell csípni azt a 10. helyet bárhogyan is, aztán a 9-10. helyen befejezzük ezt a remek szezont.

vanekúr958 Creative Commons License 2018.03.18 0 0 15308
JancsiKkk Creative Commons License 2018.03.15 0 0 15307

Nem is kell nekünk playoff. Semmi értelme hogy ott is mindenki elverjen minket! El kell engedni ezt a szezont. Pappból soha nem lesz kosaras. Őt is kell kell engedni a nyáron. Nyugodtan lehetne már rotálni, meg játszanak többet a cserepadon ülő magyarok hadd szokják a légkört! Talán a következő szezonra jót tenne nekik.

TYHilton Creative Commons License 2018.03.14 0 3 15306

Picit hihetetlen valóban a rotáció hiánya. Mehet a szövegelés, hogy kevesen vagyunk (bár kevesen vagyunk, de ezt mindenki a legfőbb illetékesek kivételével így gondolta már augusztusban), de az, hogy akik vannak azokat sem használjuk azt nehéz elfogadni. Nem arról van szó, hogy a Blaskovits Laci játszon 20 perceket, mert annyit nem kell, de nekem ne mondja már senki, hogy 7-8 percre ne lehessen feltenni, az a pihenő pedig aranyat ér a kezdőnek. Papp-Tóth-Baki hármas pedig egyértelműen 15-20 perces cserék, feltéve ha képesek a játékra, ami főleg a Papp esetében ritkaságszámba megy már. Nehezen látom, hogy a maradék meccsekből melyik lenne az ahol győzhetnénk, de úgy érzem lassan megbarátkozok a gondolattal, hogy idén kimaradunk a playoffból.

vanekúr958 Creative Commons License 2018.03.12 -1 0 15305
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2018.03.11 0 1 15304

Nagyon remélem, hogy jövőre nem Ádám fogja vezetni a csapatot. Ennyire nem foglalkoztatni a cseréket már vicc kategória. Van valakinek valamilyen infója a jövőre nézve? Várható nagyobb támogatói összeg?

Tocy92 Creative Commons License 2018.03.09 0 0 15303

Hát én egyáltalán nem láttam ezt a sok játékvezetői tévedést, de lehet, hogy elvakított a csapatunk botrányos teljesítménye. Meg azért valami igaza volt egyébként szerintem Szabónak és Mohácsinak az Ivosev javára megítélt faultoknál. De ezek tök sokadlagos kérdések, amikor ilyen vérlázítóan játszunk.

 

És bár el szokott múlni a dühöm egy nap alatt, most még nem múlt el, ez is jelzi, hogy részemről mindenki elmehet a francba, akinek ehhez köze van :) 

 

És most meg már 100%-ban afelé hajlok, hogy a korábban pedzegetett mérlegből a 0-6 lesz az irányadó itt az alapszakasz végén. És ha ez sikerül, akkor középszakasz már nem is lesz, gondolom a srácoknak az esne legjobban, Gibbs addig még megtartja ezt a 20 pontos átlagát és eladja magát egy jó helyre, Spicát mit zavarja, hiszen úgyis le van kötve, ugyanez Tóth Petivel, Hendlein és Baki is szépen elmegy a dolgára, aminek nincs köze a kosárlabdához, Papp Peti meg lenyilatkozza, hogy válogatott akar lenni, csak nem kap lehetőséget, de majd most. Ivosev meg megköszöni a szép statisztikákat (ehhez egy adalék, hogy a szezon második felében 39%-kal triplázik, azért az emberes) és elmegy egy olyan klubhoz, ahol sportolók és sportemberek dolgoznak.

 

Remélem Pécsen minimum úgy megvernek minket, mint tavaly, én kb. arra számítok. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!