A Derbyt nem okolni kell hanem tanulni tőle.....Az én autóm 12 litert eszik öreg elavult 15 éve nálam van és már használtan vettem.. viszont szomszéd vett egy olyan autót ami csak 6 litert eszik újabb model több extra van benne stb... Mekkora egy mocsok ez a szomszéd hogy volt mersze váltani....hallatlan!!!
na persze. viszont ezzel komolyabban csak a versenyzők kisebbik fele foglalkozik. a nagy többségnek az egyesületében elért eredmény a legfontosabb. sokaknak van ,,titkos" jelöltje akit nagyon szeretne eldángálni, ha mód van rá hetente:-)))
Igazad van nem érint bennünket!De hallunk ám azért épp eleget!Igaz titeket meg nem érint egyes kerületek "kis átrepülési távolsága"!:Nálunk a ker-ben volt mikor több volt ,mint a nagyobbik szám amit leirtál!(197km!)
az egyik legrégebbi egyesület a miénk. fennállása alatt kétszer feleződött le a közösség. mind a két esetben választás elé került a tagság. első alkalommal megjelent a kerületi mellett egy másik versenyszervező, aki egy rövidtávú ,,B"program röptetésének lehetőségét kínálta fel a főversenyek mellé. ezen úgy összeveszett a társaság és úgy el fajult a dolog, hogy az egyik fele elment és új egyesületet alapított. majd ez a Derby megjelenésével évek múlva sajnos megismétlődött. a különbség csak az, hogy akik átmentek oda többségükben nem tagok sehol és ugyanúgy használják az egyesületünk nevét és a szövetségtől kapott régi kódjukat. egyébként vannak akik nem úszták meg ennyivel. egyesületek szűntek meg
és amit nagyon sajnálok még a B-III kerület is. azért írtam le ezt mert ahogy látom 80-150 KM távolságból másként látják
a történéseket azok a galambászok akiket ez közvetlenül nem érint.
Az "eredményes" versenyzők nem akarnak és nem mernek egymással megmérkőzni. Ez bizonyított tény... A távolsági különbségek miatt pedig nem is születhetnek reális eredmények... Talán az igazi hosszú távos versenyek lennének erre alkalmasak. Ennek van vonzereje.... ,csak megfelelő szervezés kellene a szövetség részéről... Pl az északi résznek Szerbia irányából. Mert jelenleg csak a Duna folyó vonzáskörzetében van valós sikerélmény lehetőség....
Jó ötlet!De szerintem ebben az országban ez kivitelezhetetlen!Köszönhetően a "hatalmas"galambász sürüségnek!Vagy hát végső soron egy kis +szervezéssel talán még kivitelezhető is!De én (mint örök pesszimista)szerintem pont az 1 osztályba tartozók fognak legjobban tiltakozni ellene!Mert nekik igy jobb mintha csak a menők lennének 1-es listán!
Szerintem máshol van a baj. Amit alább írok csak egy elgondolás, nem biztos, hogy üdvözítő, néhány lelket azonban helyre tenne, megerősítene, és szerintem ez lenne a fontos.
Hogyan tudhatnánk új tagokat magunk közt?
Régi mondás „Az a vadászkutya, amit a vad után kell, hogy verjenek, soha nem fogja azt meg.”
Valahol ez lenne igaz a mi „toborzásunkra” is.
Szerintem a legtöbbünk úgy áll a dolgokhoz, hogy ami kötelező (még ha jó dolog is), ódszkodunk tőle, nem csináljuk, nem tesszük a magunkévá. (Utólag nézve, pedig, lehet, hogy jó lett volna elfogadni azokat a kötelezőket.)
Ha a mi lelkivilágunk, a vázoltak szerint működik, másoké mennyivel másképp? (Ugyan olyanok a reakcióik. Ami kötelező, csak rossz lehet, nem csinálom.)
Nézeteim szerint az újakra nem „lecsapni” kéne, nem megfojtani, legyőzni Őket, nem, mint egy nálam gyengébbre kéne tekinteni rájuk. E helyett, időt kéne hagyni mindenkinek a felzárkózásra, a sikerélmények biztosítása mellett. Egy kezdő ne a profival kelljen, hogy megmérettessen, hanem az ő osztályának megfelelőkkel.
Mekkora elismerés volna, ha egy kezdő az önmaga szintjének legkiválóbbja lenne az első verseny évében?
Hogyan lehetne ezt megcsinálni?
Sokszor elhangzott már, hogy a mi sportunkban egy osztályban versenyzik a profi a kezdővel, ez valóban sikertelenséget szül az utóbbiakban.
Változtassunk! Tompítsuk a dolgok élét.
Meg lehetne csinálni az előző évi eredmény alapján min. 3 osztályt. Mindenki a soron következő verseny évben „küszöböt/küszöböket ugorhatna”.
Ez, siker élményt adna sok embernek.
Bárki, az adott verseny évben felkerülhetne egy magasabba. Lenne olyan, aki a 3. osztályból egy év alatt az 1.-be jut. Ez aztán valami!!! Nem csak a kerületi dobogós helyek jelentenének célt, ami sok embernek még az álom kategóriába sem fér be.
Lennének örök 2., 3. osztályúak, de Ők nyilván ezt elfogadták, nem tesznek többet a feljutásért.
Szerintem minden az elismertségen múlik.
Becsüljünk meg mindenkit, kezeljük helyén az értékeket, ismerjük el, ünnepeljük meg a részsikereket elérőket. Még az él helyezett galambok tulajdonosairól nem is beszéltünk. (1.2.3….1%) Ide szinte bárkinek esélye van helyezni. Az elismertségük hol van? (Szerencséjük volt, ezzel el is van intézve.)…
Tudod ez egy érdekes dolog!Tudtommal(lehet ,hogy nem jól tudom)de a postagalamb versenyek kizárólagos rendezési joga ebben az országban csak a Szövetségnek van!Más Postagalmb szövetséget alakitani csak a Szöv engedélyével lehet!Na ha ez igy van akkor minden Derbi tagnak el kell fogadnia a Szövetség alapszabályát és verseny feltételét!Amennyiben azt nem teszi akkor bizony hatóságilag megszüntethető!
,,(Legyen választási lehetőség, legyen konkurencia, legyen szabadság! )"
Az európai postagalambsport leszállóágban van. A mi postagalambsportunk főleg szenved a galambászok számának csökkenésétől és a pénz hiányától. Mit akarsz versenyeztetni? Több mint 130 évig a mindenkori vezetők figyeltek erre és nem engedték a másokra való rászervezést nagyon helyesen. Ha meg már így lett vonatkozzanak a szabályok mindenkire egyformán.
Fogadjuk már el, ha a vezetőség elfogadta, hogy aki a/z MPS tagja, versenyengedélyt váltott, (minden, a szövetség által előírt fizetési kötelezettségének eleget tett), az jogosult az FCI által meghatározot/elfogadot (etalon) normák szerint, a világszövetség értékelési formái alapján, eredményes lenni. (lehet kiállított galambja, értékelhetik a teljesítményét nemzetközi összevetésben, akár olimpiára is kijuthat a galambja…stb.)
És mi van akkor, ha a spori nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel?
Tulajdonképpen semmi!
Egy pár aspiránssal kevesebb.
Aki a postagalamb sportot igazi hobbinak tekinti, annak szerintem tök mindegy, hogy a szövetség által elismert e, az eredménye, vagy sem.
Mi galambászok, ismerjük azt az egy-két dúcot, akik ha nem is az FCI normák szerinti versenyeken érnek el sikereket, mégis a legjobbak közé sorolhatók.
Na, szerintem meg ez a lényeg.
(Legyen választási lehetőség, legyen konkurencia, legyen szabadság! )
A következő vezetésnek az első feladata kell, hogy legyen az, hogy ezt a kérdést helyre tegye! Ha nem tudja, akkor máris bebizonyította alkalmatlanságát.
a szövetségi vezetés teljes alkalmatlanságát jelzi, hogy hagyta ennek a kialakulását és már az elején nem zárta rövidre ezt az abszurd kezdeményezést. szerintem ez az a téma a fórumon aminek minden esetben cirkusz a vége, úgyhogy a részemről ennyi.
De tudtommal nekünk galambászoknak(már akik tagdijat fizetünk,meg alapnevezünk)az a "hivatalos"!És ami ott rólatok szerepel az is hivatalosnak tekinthető!Mert a többi eredményetek az csak mind magán jellegü!Semmi hivatalos nincs benne!Vagy egyszerübben egy magánszervezésben lezajló verseny ami nem hivatalos és nem számitható bele (csak azoké akik a galambom.hu-n szereplőké)sehova!
Szépek azok a számok!De most akkor annak az embernek aki (ezek szerint) nem fizetett alapnevezést,hová is számit az eredménye?Mert a Derbin kivül sehova!Se Olimpiára sem Országos versenyekre és kiállitásra!Mert ugyanis tudtommal született tavaly egy megállapodás a Szöv és a Derbi közt!Vagy az csak olyan látszat,olyan nesze neked semmi,azt jól van????Ha betartják jó, ha nem ugyis jó van?