320CDI sor6. Injektorkiszedéskor egy leszorítócsavar nem jön ki, azt kifúrják és egy kb 10-es bitang nagy csavart beleerőltetnek. Autó ezután nem sokkal hengerfejesedési tüneteket produkál. fogy a víz (1-2 liter 50 km-en), a hűtőrendszerbe időként belerottyant egyet és a megfúrt injektoros henger vonalában a blokkon folydogál kifelé a víz.
Eddig kb világos, konklúzió: motorcsere (nem sokkal több, mint a HF csere). Cseremotor egy szervizkönyves, garantált km-es (207e) donorból, lábon hazavezetve, járásról video készítve kiszerelés előtt, stb.
Új motor bekerül, első 100km-en megy is mint a disznó. Majd újra elkezd fogyni a víz, kb a múltkorihoz hasonló arányban. Folyásnyom nincs, de a kipufogón szürkés-fehéres gőzös füst távozik.
A motor leállítás után még jó 8-9 hónapot állt az autóban, letakarva, mielőtt kiszerelésre került volna.
Nem tudom valakinek volt e már hasonló gondja ezért megkérdezem.
Adott egy 124/2600 benzines...nincs alapjárata (dadog, tarakirozik) le ugyan nem áll de eszméletlen idegesítő.
Semmi baj nem volt vele mostanában Balatont végigjártam haza érve tankoltam utána egyszer leállt, nagy nehezen beindult, azóta le nem áll de amint írtam az alapjárata kész:-(((
Szerelők...sok!!!(4)
cseréljek gyertyát - cseréltem.
cseréljek kábelgarnitúrát - cseréltem.
holtpont jeladó - cserélve
AC - új
Trafó - cserélve.
Alapjárati motor - átnézve tisztítva.
L..szonda műxik.
Kérdésem az lenne, még mi a jó istent kéne csinálnom, jó legyen?
Mondták injektoroshoz vigyem el...hétfőn felhívom mikor mehetek.
Én egyszerű paraszti ésszel arra gondoltam nem lehet hogy benzinszűrőt kéne cserélni?...vagy megnézni a tankot?...vizes lehet?
Kérlek benneteket ha valaki tud mondjon valamit...kösz.
Hasonló az ML kardánja (vagy gardály-a, ki hogy szereti :D) mint a Jeep-é, ahogy látom duplakereszt és homokinetikus csukló. Nekem a Jeep-nek is kattogott az eleje, első hajtás nélkül csak vibrációt okozott 100 felett, bekapcsolt hajtással meg mintha kalapáccsal ütötték volna. Az első kardánban a keresztek, és mivel speckó, dupla csuklója van az osztómű felől, központosító csuklóval, az is cserélve lett, most hibátlan. Szerencsére a homokinetikus csukló hibátlan volt. De nálad az is lehet rossz.
Üdv urak! Sajnos az osztómű csere nem oldotta meg a gondomat,a kopogás visszatért. S.o.s keresek w163-hoz első féltengelyt és kardánt. A mailem publikus,a számom harminc,-kilechetvenegy,2224
Ha gyárilag sportfutóművel rendelték anno az autódat, (nem az avantgarde kiadást értem) akkor az első olajos szillent helyett tömör gumi szillent van benne, külsőre azonos, csak beton kemény, nem tudod oldalra megmozgatni, vásárlás előtt ezt ellenőrizd.
Semmivel sem bonyolultabb szerkezetileg mint az 5 sebességes, csak van benne plusz kb 15 vas. Viszont a váltó vezérlőt a váltón belül helyezték el, ezért a rendszeres, gyári olajjal történő olajcsere szükséges, mert az elöregedett olaj rendszeresen túlmelegszik, amit az elektronika nem szeret. Rendszeres karbantartás mellet sokat elmegy, A Wandler szokta elsőnek beadni a kulcsot.
Ausztriában télen sóznak rendesen, sok a rozsdás darab. Nem lehúzni akartam a típust, de egy vásárlás előtti tisztességes átvizsgálás alkalmával a leírtak nagy részét megbontás nélkül átnézik, sőt még többet is. Szerintem egyedül ne vásárolj, jobban jársz, ha elviszed egy hozzáértőhöz megvétel előtt. Majd írok egy tízes listát.
Néztem én is benzineseket.Kevés van belőlük. azok között is sok az automata.kicsit tartok a benzin automata találkozásától,mert eléggé összefognak az ember ellen (fogyasztásra gondolok)
A manuállal lehetséges hogy nem száguldozva kijöjjön az ember fia 8 l átlaggal,vidéki városban élek Pécs mellett,nem a dugós fővárosban,na jó év legtöbb részét ausztriában a hegyek között töltöm. nézegettem 1.5-1.9 millió között pl ma, dieselek 2004-2006-os évjáratúak.gondoltam arra veszek egyet ennyiért és ráköltök még 350-400 ezret abból már lehet jó autót kihozni?
Kíváncsi vagyok a véleményedre a benzinesről?
Kell megadom az email címem szívesen olvasnám a tapasztalataidat!
A hibak legtobbje a valtoval amugy elektronikus eredetu, az meg (relative) olcson javithato (=csere), lasd pl a lentebb irt csatit. (meg mindig csak az 5sebessegesrol irok)
Akkor nekem mar tobb mint 70.000km ajandekom van, a 722.616 automataval (5 seb) :)
Olvasott informacioim szerint ez egy hosszuelet massziv darab, de a "sealed for lifetime" dumat el kell felejteni, olajat kell rajta cserelni.
(mondjuk en is hallottam a 150-et, de merfoldben, az 240e km)
A 7 sebessegesrol mar tobb rosszat hallottam... de azugyben nem kutakodtam, olvasgattam.
Az viszont tuti, hogy amikor kijott a 7 sebesseges, a nagy gepek (V12, AMG) maradtak az 5 sebessegesnel, mert a 7-es nem birta a nyomatekot. Akkor meg.
Írásban új, olvasásban régi vagyok. Érintettség okán - nem teljesen önzetlenül - szót emelek a W203 mellett. Kb 3 éve a vétel utáni első szervíz és átvizsgálás alkalmával épp a Gépjárműhelyben kaptam a megerősítést, hogy nem nyúltam mellé a 2001-es C270-nel általában és konkrétan sem. Két hónappal ezelőtti eladásáig - normál karbantartás mellett - gond nélkül teljesített 80.000 km-t a már meglévő 240000 után. Nekem méretre megfelelt, "már Merci" annak legtöbb erényével és a prémiummodellek allűrjei nélkül. A rozsdát kéne feledni valahogy... Következő álmom egy fiatalabb 4Matic. Amíg arra gyúrok, többek közt egy nagyon korrekt állapotú Avantgarde C180 Kompressort kéne eladnom. Ajánlom figyelmetekbe!
Mi igaz abból a nemrég hallott "legendáról?"hogy a merci automata váltójával -különösen a 7 sebességessel- 150 000.km.után minden hiba nélkül megtett kilométer ajándék.Azóta figyelem menet közben a működését de nem tapasztalok semmi rendellenességet (160 000 van a kocsimba) Kiváncsi vagyok a tapasztalataitokra,amit
Ha netről, azon belül a csodás wbshopokról, legjobb ár shoppokról, stb rendeled, semmi extra nem kell, egy általános imát kell csak betanulni, hogy minden reggel el tudd mondani fejből!
Tavaly 4 hónapig keresgéltem mire megtaláltam a megfelelő állapotú példányt. nem hiszem hogy lenne olyan dolog amire különösebben figyelmet érdemel mint általában a használt autó vásárlásnál. Viszont az első szériásoknál a rozsda gyakori jelenség az ajtók alján illetve a hátsó sárvédő íveken. De lehet találni olyat is ami makulátlan, próbálj meg lehetőleg facelift-es kocsit keresni az kevésbé hajlamos a rozsdásodásra. Dízeleket nem ismerem, viszont c200 kompresszorosról van tapasztalatom. C180 komr. -C200 komr. nincs különbség csak erőben. A vétel után ezeknél mindenképp ajánlatos az általános szervizelés mellett a vezérműláncot is ellenőrizni.
Ha ennél is többet szeretnél tudni, szánj rá egy kis időt és olvass vissza egy pár hónapot. Hidd el hasznodra lesz ha a csillagot akarsz tolni.