Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.08 0 0 318

Nyilván...

 

Elképesztő szembesülni vele, hogy a magyar emberek jelentős részének mennyire nincsen nemzeti büszkesége, és milyen szinten fogalmatlanok a történelmünkkel kapcsolatban. A "SZAVAZZUNK" topikba azt hiszem, nem írok többet, mert teljesen értelmetlen. Elképzelésem sincs, hogyan lehetne ezen változtatni, mert a mostani fiatalokat még kevésbé érdeklik ezek a dolgok, csak a Való Világ, a szex, a "pörgés" (már a szót is utálom) és a bulizás hozza őket lázba. Végünk van. Elkeserítő.

Előzmény: sergiototta (317)
sergiototta Creative Commons License 2004.12.08 0 0 317

kiről van szó? kit románoz le ez a kis féreg? Patrubányit?

Előzmény: Matt (316)
Matt Creative Commons License 2004.12.08 0 0 316
piranja válasz | megnéz | könyvjelző 2004.12.08 06:29:37 (62)

Egy román milyen alapon kezdeményez itt népszavazást?

Menjen haza és ott kevergesse a sz*rt!

És egye is meg amit főzött!

 

 

 

nem tudom, hogy akarok-e ilyen nemzethez tartozni. nagyon sötéten látom a dolgokat vasárnap óta.

rongyos zászló Creative Commons License 2004.12.08 0 0 315

Publicisztika az Új Szóban:


Az üresség törte meg ezt az elhibázott, de nemes szándékkal indult kezdeményezést

Az érdektelenség győzelme

A magyarországi magyarokat jobban érdekli az egészségügy privatizációja, mint az, hogy ?valamilyen? távol élő, általuk nem ismert, állítólag hozzájuk tartozó embertömegnek milyen a sorsa, illetve hogy szeretne hozzájuk tartozni. Bár, mint az a referendumon való részvételből kiderül, ez a kérdés sem hozza igazán lázba őket. Szomorú, hogy magyarázatot kell keresni arra, miért nem mentek el az emberek szavazni, kinyilvánítani a véleményüket. Nemtörődömségükkel, érdektelenségükkel a lehető legrosszabb forgatókönyv valósult meg. Tudjuk, hogy húsz-húsz százalék mellettünk, illetve ellenünk szavazott, a valós többség véleményét pedig megpróbálhatjuk kitalálni.

Nem feltételezem, hogy az MSZP és az SZDSZ olyan meggyőző erővel rendelkezne, amellyel el lehet tántorítani a határozott és érdeklődő állampolgárokat a szavazástól, véleményük kinyilvánításától. Szomorú, hogy végül beteljesült az, amitől mindannyian tartottunk, és ami politikusaink megnyilatkozásaiban is szerepelt: elhibázott volt kiírni a népszavazást. Végül nem Románia, Szlovákia vagy Ukrajna ellenkezése, hanem a bizonytalanság és üresség törte meg ezt az elhibázott, de feltétlenül nemes szándékkal indult kezdeményezést.

Neszméri Tamás
A szerző politológia szakos hallgató


Kárpátinfo (Kárpátalja információs portálja)

Egy fórumtag írja:

"Mindegy srácok!
Ezzel a szavazással azt bizonyította be a magyar nemzet, hogy megérdemli a sorsát! Nem kell sírni,ríni! Sajnálom, hogy nem lett belőle semmi, sok pénzbe került, amit a magyar állam adófizető polgárai fizetnek! De azt nem sajnálom, mert nem mentek el nagyon sokan szavazni! Őszintén megmondom....ha el lett volna fogadva az IGEN válasz, akkor azt úgy éreztem volna, mint valami szánalmas adományt, abból pedig nem kérek! Engem ne szánjon senki sem!!!! Nagyobb magyar vagyok, mint nagyon sokan Magyarországon!!!I nkább hadd jöjjenek az arabok, kínaiak....ők biztosan tisztességes állampolgárai lesznek Magyarországnak!!!

Jó éjt!!!!

Bakogabor
A Fórum Réme
Beküldve: 04/12/5 21:30


Kárpáti Igaz Szó

Ungvár, 2004 december 7., kedd

A népszavazás utáni hangulatjelentés itthonról

Az összetartozást erősítette volna

Megoszlanak a vélemények a vasárnapi, a kettős állampolgárságról is kiírt magyarországi népszavazás kimeneteléről. Vannak, akik egyértelműen a határon túli magyarság arculcsapásaként értékelik az eseményeket, míg mások bíznak benne, hogy a népszavazás végeredményétől függetlenül a magyar kormány és az országgyűlés rendezni fogja a kérdést.

"Meg kell emészteni a döntést"

- Mint magánember mondom, teljesen függetlenül a beosztásomtól, hogy meg kell emészteni a döntést - válaszolta megkeresésünkre Bihari András, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnöke. - Úgy vélem, nem lett volna szabad a kettős állampolgárság ügyét népszavazásra bocsátani. El volt hamarkodva...

Ezen a véleményen van Ambrus Pál, a Técsői Járási Állami Közigazgatás elnökhelyettese is.

- Az alacsony részvételi arány miatt nem volt érvényes a népszavazás, de legalább az anyaországi választópolgárok meghagyták annak a lehetőségét, hogy magyarnak érezhessük magunkat, ugyanis az urnákhoz járulók többsége azért igennel szavazott. Bár így is rossz szájízünk van a voksolás után. Hogy is mondta Orbán Viktor: bár sokan vagyunk, de nem elegen. Nos, vasárnap ez volt a helyzet. Azt is kifogásolni lehet, hogy a kérdőíven úgy volt megfogalmazva a kérdés, hogy sokan azt sem tudták, mit jelent az igen, és mit a nem...

"Nem kellünk az anyaországnak"

Megdöbbentette a népszavazás végeredménye Szilvási Zoltánt, Nagydobrony polgármesterét is.

- Sajnos, várható volt, hogy nem kellünk az anyaországnak, s úgy néz ki, hogy minket kirekesztenek a nemzettestből. S kétséges, hogyan is fogjuk majd átlépni az ukrán-magyar határt a schengeni vízum 2007-es bevezetése után. De hát ez van, ezt kell szeretni...

- Enyhén el vagyok keseredve - válaszolta lapunknak a népszavazás után Ember Balázs, Kisdobrony polgármestere. - Szerintem ez egy nagyon elhamarkodott döntés volt, amely nem volt kellően előkészítve. Nem hiszem, hogy az egyszerű magyarországi választópolgár tudta, hogy mire is szavaz. A népszavazás számomra azt igazolja, hogy igenis kellünk az anyaországiaknak, hiszen az urnákhoz járulók többsége igennel szavazott. S ezzel azt nyilvánította ki, hogy egy nemzetnek ismer el minket. Az volt a probléma, hogy kevesen mentek el szavazni.

"Ez fáj!"

Ahogyan sok politikus, úgy a magyarországi lakosság sem tartotta szívügyének ezt a kérdést - mondta Ljáh Erzsébet, az Ungvári Gyermekpoliklinika vezetője, majd hozzátette: ez fáj. Nemzetiségemet, magyarságomat féltve őrzött kincsként vigyáztam, s erre neveltem gyermekeimet és most unokáimat is. Ez nem könnyű feladat egy olyan közegben, ahol más nyelven folyik a világ.

Mintha leprásak lennénk

Hidi Endre nagydobronyi keramikus, Ukrajna érdemes népművészeti mestere, a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának tagja.

- Már tisztesség ne essék szólván, de az anyaországiak úgy tesznek, mintha a határon túli nemzettársaik leprásak lennének. Pedig igencsak tévednek: még az adományt sem szívesen fogadják el, szeretnének megélni a saját lábukon. A kettős állampolgárság bevezetése inkább csak egy jelképes gesztus lett volna, amely erősíti a magyarság összetartozását.


Háromszék

Sepsiszentgyörgy, 2004. december 7., kedd

Máról holnapra: Világnak nem úrnője, csak rimája?

Sylvester Lajos publicisztikája

Vasárnap este próbáltam elképzelni, mit érezhet az a lelenc, aki a törvényszéki tárgyaláson döbben rá, hogy anyja, akit csak a fizikai-szellemi leépülés korában ismert meg, közönséges lotyó, utca rongya volt.

Próbáltam elhessegetni magamtól ezt a rémképet, több ízben is átváltottam a Magyar (?) ATV műsoráról más csatornára - a Kárpátok Géniuszának uralgása idején nyolc évig nem néztünk tévét -, de a magam megalázásának kényszere újra visszavitt a nemzeti harakiri színhelyére, ahol egyesek akkor éppen undorító sunyisággal lapátolták szembe velünk a szennyet.

Kikapcsolom a tévékészüléket, bekapcsolom a számítógépet, rákattintok az internetre. Bár ne tettem volna!

Félszáz üzenet. Düh, elkeseredettség, siralomházi hangulat, muszáj-herkuleskedés. A minap az átkosban Nyugatra szökött barátom írt levelet. Ment volna ő az ,,anyaországba? is, de most hálás a sorsnak, hogy Kádár, majd az ő regnálását kiteljesítő belügyminiszterek - közülük az egyik ma is parlamenti képviselő - visszazsuppolták a határon a romániai illegális határátlépőket.

Szedjük össze magunkat, űzzük el, amint lehet, a céda anya képzetét. Magyarország nem anyánk ugyan, de másfél milliónyi testvérünk és testvérnél is ragaszkodóbb barátunk van ott, akik az emberiség modern történetének legaljasabb kormány- és pártkampánya közepette is velünk vannak. Bennük bízzunk, mert ezt a gyalázatot, amit ránk kentek, csak ők tudják lekaparni.

Gyerekeink, unokáink tanuljanak nyugati nyelveket. Szülőföldünk sorsa a kezükben. Magyarországnak Európában sincs szüksége ránk, ellökött magától bennünket, de a szakadékba nem esünk bele. (...)Évszázados históriai példáink vannak arra, hogy azok a felmenőink és kortársaink, akik ma nem kapnának a Gyurcsány-Hiller-féle vállalkozásba belépést, az európai kultúra és civilizáció számára hagytak azért magyar ujjlenyomatot. Vegyék úgy, hogy Trianonban ezt is, őket is elcsatolták tőlük. Merjenek kicsik lenni.Forrás: (mno.hu)

Támogatók

MVSZ
(jelenleg vissza irányítva ide)

Szervezetek

Pártok

Sajtóorgánum

ALMAFA.ro

Demokrata

DunaTV

Erdély ma

Függetlenség

Erdélyi Napló

Fényhíd

HírTV

HNO

Kárpátia

Magyar Fórum

Magyar Jelen

MAGYAR KISEBBSÉG

Magyar Rádió

MNO

MTI

Nemzeti hírháló

Relatio.ro

Rockszerda.hu

Sajtóklub

Szabad Újság

Transindex


Egyéb támogatók

Inforum honlap tárhely

as.hu ftp tárhely


Kérdések a kettős állampolgársággal kapcsolatban:itt.

Kérdések a honlap szerkesztőihez:itt.

  További félreértések elkerülése végett közöljük, hogy a
www.kettosallampolgarsag.hu
sem az MVSZ tulajdona és nem is áll MVSZ felügyelet alatt.
Ez az IGEN-nel szavazott civilek felülete. A rendelkezésünkre bocsájtott grafikai elemekért külön köszönet
Barcsik Gézának (Solymárstúdió 2000) a felhasznált képek az ő jogos tulajdonát képezik.

Te a: 135485-ik látogató vagy 2004-11-03 -óta.

Jelenleg 78 látogató tartózkodik a honlapon!

<!-- <!-- <!-- <!--

Kettősállampolgárság © 2004 Oláh István: <!--

<!--
rongyos zászló Creative Commons License 2004.12.08 0 0 314
Kedves Testvéreim!

Nagyon sokan felhívtak, és kérték, hogy mondjam el a magam véleményét december ötödikéről.

Úgy gondolom, hogy mindannyian éreztük, ha nem is akartuk tudomásul venni, hogy a mi nagy családunk, nemzetünk beteg. December ötödike szétválasztotta az egészséges és a beteg részeket.

Nem hittem a szememnek, mikor a televízióban láttam, hogy a kormánypártok képviselői győzelemről beszélnek. Kit győztek le? A saját népüket! Ezzel a „győzelemmel", örök szégyent hoztak önmagukra!

Legyőztek engem, a szelíden kopogtató határon túlit, és a gondjaimra bízott gyermekeket, akiket azért nevelek, oktatok összekoldult pénzből, hogy szomszédaikkal békében élő jó magyar emberek legyenek itthon, Erdélyben.

Legyőzték azt a kislányt, akit a napokban fogadtam be, 16 évesen és most tanul kanállal enni, mert ahogy ő mondja, még soha nem evett levest.

Legyőzték azt a moldvai csángó falut, melyről a román tanárnő azt mondta cinikusan, hogy a huszonnégy év alatt, mióta ő ott tanít egyetlen gyerek sem ment kilencedik osztályba, mert buták azok az emberek. Valóban az egyszerű nép között járva, azt látom, hogy a kisebbségi sors, a sanyarú élet bennünket határon túli embereket elnyomorított, nagyon sokan isznak, és más súlyos bűnök áldozataivá válnak, mert jaj a legyőzötteknek. És most megértük, hogy a dicsőségesen uralkodó Magyar kormány is legyőzött bennünket.

Én nagyon szégyellném, ha az engem megölelni akaró gyermekeimet egymás torkának ugrasztanám, majd diadalmasan legyőzném őket. Nagyon szégyelleném magamat, ha a gyerekeknek azt mondanám, hogy nézzétek, ti nagyobbak, a kicsik meg akarják enni a kenyereteket, verjetek szét közöttük. Minden erkölcsi felelősség az uszító, riogató karmesteré, a kormányé.

Ezeknek a leszegényedett, megtört határon túli magyaroknak volt hazájuk, ezeknek az embereknek az ősei adójukkal, munkájukkal Budapesten Országházat építettek, egy csodaszép parlamentet, melyben most őket legyözték, elutasítják.

Van egy ötletem: Vas megyét jó lenne privatizálni az osztrákoknak, s mindenkinek akkor adhatnak 20.000 forintot, és egy feketeszegélyű zsebkendőt a nemzeti érzelmieknek.

Mit mondjak még? Gratulálok a győzelmükhöz a kormánypártoknak, és konok székelységgel kijelentem, hogy amíg ők saját népük ellen uszítanak és „győzedelmeskednek", én árváim nevében nem kérek, és nem is fogok elfogadni tőlük egyetlen vasat sem. Ha már becsületük nincs, akkor a pénzük tegye őket boldoggá!

A jobb jövőben bízó lélekkel, Csaba t.

2004. december 7.


Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.08 0 0 313
felesleges. az ilyen embereket nem lehet meggyőzni. mutatsz neki egy ilyet v bemásolsz hozzászólásokat mondjuk a disputa.ro-ról és ő erre csak megrántja a vállát s amolyan horn gyulásan "Na és?"....  hiába no, birka barom egy nép ez a magyarországi...sajnos:((((
Előzmény: mash (311)
szol Creative Commons License 2004.12.07 0 0 312
lehet, hogy a befektető messiásszerü eljövetele is csak kiszivárogtatott kis infómorzsa volt? h addig se azzal foglalkozzon senki, h mekkora a gebasz? Viccparádé....
Előzmény: takacsi (310)
mash Creative Commons License 2004.12.07 0 0 311
Előzmény: Pluto_d (299)
takacsi Creative Commons License 2004.12.07 0 0 310
Most meglepetést okozok. Fradi hírrel jövök, mivel a hajrá Fradi-ba nem kívánok menni, ha nem muszály.
A szakosztályok ebben az évben (év vége van) egyetlen fillért sem kaptak a Clubtól.
A játékosok prémiumaival január elsejétől tartozik az RT.
És Furulyás a helyén (micsoda baromság), szóval nem börtönben van....
Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 309

röhögjél majom röhögjél. mondok vmit. manjél ki a szerbekhez v románokhoz és mikor leköpnek megrugdalnak picit és 'hazátlannak' neveznek akkor is ilyen hangosan röhögjél, h jujj de jo h román vagyok nem magyar..

 

 

szánalmas:((((

Előzmény: Pluto_d (299)
Gadocha Creative Commons License 2004.12.06 0 0 308
szerintem annyian mentek el szavazni amennyi várható volt (35-40% között), de nem gondoltam volna, hogy az igenek csak 3 %-al kapnak többet mint a nemek, ezért nagyon szomorú vagyok :-((((
szol Creative Commons License 2004.12.06 0 0 307
mikor lehet végre azt hallani, hogy megbukTAK a politikusok? MIND! az összes... a nato népszavazáson nem számított, mennyi ember ment el szavazni.... aki otthon maradt, az megérdemli, hogy leköpjem. aki nemmel szavazott, azok pedig megvezetett szerencsétlenek.

HAJRÁ FRADI
Előzmény: Pluto_d (299)
Itamás Creative Commons License 2004.12.06 0 0 306
Fradisták!..és minden Magyar!

ELÁSTUK MAGUNKAT!!!!!

EGYSZER S MINDENKORRA EURÓPA ELŐTT!


MOST NÉZZEN MINDENKI TÜKÖRBE, AKI TUD!
AZ IS, AKI NEMMEL SZAVAZOTT ÉS AZ IS, AKI SEHOGY SEM SZAVAZOTT!!!


SZÉGYEN!
GOUDALE Creative Commons License 2004.12.06 0 0 305

Szegyen, gyalazat...

De nem szabad feladni.

Matt Creative Commons License 2004.12.06 0 0 304

akkor miért szavaztál nemmel?

a két rossz kérdés közül az elutasítót választottad.

 

boldog lehetsz.

szembeköpted a múltadat.

de miért is értenéd meg.

Előzmény: Pluto_d (301)
sergiototta Creative Commons License 2004.12.06 0 0 303

hagyd

ugyse fogja soha megérteni

 

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 302

"Szánalmas vagy."

 

Most akkor ki az "intelligens", faszkalap?

 

Egyébként nem azt mondtam, hogy a többi 8,5 millió hazaáruló kommunista. Csak azt, hogy szívében nem magyar (egyébként 6,5 millióról beszélünk, remélem, a gyermekeket nem veszed bele).

Előzmény: Pluto_d (300)
Pluto_d Creative Commons License 2004.12.06 0 0 301
Szerintem akaszd föl magad. Így is sok sztem az a 1,5 millió ember. Ennyi hülye ember van az országban, de ettől még ők is magyarok, meg mi is, akik nemmel szavaztunk.
Előzmény: Matt (296)
Pluto_d Creative Commons License 2004.12.06 0 0 300

A többi 8,5 millió az hazaáruló kommunista ?  Gratulálok az "intelligens" hozzászólásodhoz. Szánalmas vagy.

 

Hajrá Fradi !

Előzmény: Törölt nick (295)
Pluto_d Creative Commons License 2004.12.06 0 0 299
Jól döntött a magyar nép. Csak 1,5 millió ember szavazott igennel. A többinek volt esze, és tisztában volt, vele, hogy ennek belát6atlan következményei lettek volna. A kezdeményezők, és orbán viktor ismét megbuktak. Ők a hangos kisebbség. :DD
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 298

"mostmár csak abban bízom, hogy Gyurcsányiék csak csinálnak valamit."

 

Ezt viccből írtad?

 

Gyurcsány, aki leplezetlen elégedettséggel nyugtázta, hogy a "népszavazás elbukott, a kezdeményezők kudarcot vallottak, a magyar nép a felelős döntést választotta"?

 

El vagyok keseredve. Hová lett a magyar nemzet?...

Előzmény: Matt (296)
Matt Creative Commons License 2004.12.06 0 0 297
már tárgytalan - sajnos - de olyat akartak a szájába adni, amit nem mondott. gusztustalanul kiforgatta a szavait a riporter, szerencsére Mádl is tud nyilatkozni.
Előzmény: Itamás (287)
Matt Creative Commons License 2004.12.06 0 0 296

mindenki nevében szégyenllem magam.

nem tudom, hogyan tudok az erdélyi cimboráim szemébe nézni.

 

szörnyű.

mostmár csak abban bízom, hogy Gyurcsányiék csak csinálnak valamit.

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.06 0 0 295

Szégyen és gyalázat. Elbujdosom "itthonról". Az országban 1,5 millió szívében is magyar embel, a többi csak itt lakik és magyarul beszél.

 

Hajrá Fradi!

HAJRÁ MAGYARORSZÁG!

Pat_Healy Creative Commons License 2004.12.06 0 0 294

sokrea mennek szegény határon túli testvéreink ezzel az 1%-os többséggel. Mert azt leshetjük, hogy a tetü MaSZoP mikor fogja jópofiságból támogatni a törvényalkotást. Szemét, hazug, gerinctelen banda ez nincs ezen mit szépíteni. Mellesleg hillerpisti a csütörtöki vitában nyújtott alakításával nálam fölkerült a "mi.lenne.ha.totálisan.elbaszódna.az.életem.és.semmi.remény.nem.maradna.ámde.lenne.egy.szép.puskám.jó.sok.golyóval" listátra, amin olyan előkelőségek szerepelnek már mint pl lendvai, kovács, ujhelyi, keller, gyurcsány....

 

 

!HAJRÁ FRADI!

!HAJRÁ MAGYAROK!

Előzmény: DINO (293)
DINO Creative Commons License 2004.12.05 0 0 293

Bázz. De marha kevesen mentek el.

Sehol nem volt 50% sem. :-(

 

Viszont előtte 52-48-at mondtam az Igenre a kettős állampolgárság kérdésében és elég jól be is jött.

Habi Creative Commons License 2004.12.05 0 0 292
Az időeltolódás miatt az Amerikai Egyesült Államokban ma adják le voksaikat a magyar állampolgárok. Hazánkban vasárnap reggel 6 órakor nyitnak a szavazóhelyiségek és este hét órakor zárják be őket. Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője elmondta: várhatóan a hét második felében hirdethetnek hivatalos végeredményt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az értesítőt nem kötelező a választópolgárnak magával vinnie. Azt már lapunk is megírta, hogy nem kötelező a szavazólapon található mindkét kérdésre válaszolni. A voks úgy is érvényes, ha az állampolgár csak egy választ jelöl be.
mash Creative Commons License 2004.12.04 0 0 288

Pólyába bugyolált, elhagyott csecsemõt találnak a Parlament egyik
bejárata elõtt a réklihez kötött kis levéllel: "Itt csinálták, tartsák is el itt."
Összeül az Országgyûlés, és hosszas vita után határozatot hoz.
1. A bejelentés téves és hamis, mert itt még semmit sem csináltak.
2. Amit esetleg mégis csinálnak, az nem születik meg 9 hónap alatt.
3. Amit az Országgyûlésen csinálnak, annak se füle, se farka - márpedig
ez a csecsemõ fiúgyerek.

Itamás Creative Commons License 2004.12.03 0 0 287
nem láttam...

mesélj...
Előzmény: Matt (286)
Matt Creative Commons License 2004.12.03 0 0 286

látta vki tegnap az ertéelen a Mádl interjút?

gusztustalan volt. jól jegyezzük meg ezt a nevet: Cseresnyés János.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!