Az argentín steak a kedvencem így egy első "bizonytalan" próbálkozás után tegnap új esélytkapott, hát "asszem többet nem megyünk... szóval az argentín steak a kedvencem és tényleg remek is volt, hozzá egy üveg bonarda(az ára se volt vészes). Viszont az előételként fogyasztott empanadas, csak formájában emlékeztetett arra amit én ismerek, a köreteket külön számolják föl ami egyáltalán nem elegáns, ráadásul teljesen jellegtelenek. A steakhez rendelt vegyes saláta jégsalátából és néhány szál rugolából állt mindössze, frissen zacskóból a tányérra öntve, nem hittem a szememnek, nálam ez botrány, nem vegyes saláta... A torta de dulce de leche minimum 3-4 napos volt, megkóstoltam, az íze nem volt rossz, csak nagyon száraz, így nem mertem megenni. Továbbá az étteremből hiányzik egy karakteres, erős kezű főpincér. A pincérek hol az egyik oldalon kvaterkáznak, hol a másikon, és nem franciás kifinomultságból nem kapkodták le a tányérokat, amíg mindenki be nem fejezte, szimplán figyelmetlenségből. Kis integetésre csak elvitték a "cájgot". A borravaló közismerten a jó minőségű étkek és kellemes kiszolgálás opcionális bónusza. A közel 17 ezres számlához, így csak egy 500-ast csaptam hozzá, bár ne tettem volna... hiszen retorzióként nem segítették fel a kabátokat, sőt igyekeztek oda se nézni, de azért meghallgathattuk hogy az egyetlen pincérnő hogyan "bazmegozik" hangosan a kollégáival a vendégtérben, ezen szemmel láthatóan rajtunk kívül senki nem ütközött meg... Kár, egy kis odafigyeléssel nagyon kellemes kis hely lehetne, de sajnos egyenlőre inkább nagyon kellemetlen...
Már sok szó esett róla, hol voltál akkor? Más csinálja, és ezekből a jól hangzó dolgokból kb. 1-1 körömnyi (ember, nem sertás) az adag. (L. 6927 és környéke!)
ok, az első link az ugye kazah nem üzbég, a másodikban van teve, de kumiszt nem találtam.
azaz legyen a teve OK. :-)
Én ugyan rég voltam Üzbegisztánban, vagy 20 éve, de nem emlékszem tevekajára (ha lett volna probaltam volna és emlékeztem volna, mert eléggé bevállalós vagyok:)
Igaz, annyira countryside nem voltam, csak Taskent, Buhara, Szamarkand, Hiva, Urgencs amit láttam, falvakat nem.
"Though mutton is the preferred meat, and sheep’s head is a delicacy, beef and horsemeat are also common. In the countryside camel and goat meat is eaten."
Persze tényleg ízlések és pofonok, vagy csak sorrend?:-) A barátom a Pampas-ban evett először steak-et, és másodszorra az emlegetett hamburgiban, és azt mondta, hogy neki a Pampas volt a nagyobb kulináris élmény, az ARIZONA meg csak egyfajta ismétlés.
De nekem a kint ismert köretek (borsos szósz, hagymás gomba, kukorica, fokhagymás pirított bagett, fóliás krumpli sour cream-mel stb.) egyszerűen jobban bejönnek.
Tudom, onnan hozatja a húst, pontosabban ha jól emlékszem, Bécsből az argentint. (Az azóta nyugdíjba vonult kolléganőm öccse a/z egyik?/ tulaj, úgyhogy hónapokig vártam, hogy nyisson már...)
Minden relatív... én itthon még nem is voltam más steakhouse-ban (,az azóta Tróféává vált Leroy-t javasolta steak-evészetre egy ismerősöm, de medium helyett átsütve kaptam :-(, és feladtam az ügyet), Németo.-ban viszont usque hetente jártam egy argentinbe... és azt imádtam. Azért egy-két másikat is kipróbáltam ott.