Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nos, a szombati munkanapnak köszönhetően és a betegállománynak, hogy ezt a napot én elkerültem, bejutottam egy kertigép szaküzlet-szervizbe. Qrva jó dolgokon kívül láttam egy kicsi motort, azon meg egy harangot. Nem, nem a rézből öntöttet, hanem amit kerestem itt pár hozzászólással ezelőtt egy MTD ast 790-hez.
Gypsy56tanácsát követtem, mert lévén, hogy kukából a legolcsóbb bizonyos dolgokat beszerezni :D S lám, tényleg. Mondtam srácnak - le a kalappal előtte és a szakértelme előtt -, hogy nekem érte dobog a szívem. Mármint a kuplungharangért. Aszongya, jó, de ez egy Stihl harang, nem lesz olcsó. Mondom, nem fogok megsértődni, ha kettőfélért oda adod, cserébe nem szidlak össze ha nem jó.
Ma délelőtt a gépsárkány - ahogy első találkozásunkkor is - pöccre indult, f@52ányosan, működött minden rajta, ahogy egy fűkaszán kell, kivéve azt a 0-1 kapcsolót a gázkaron, ami leállítaná, mert az csak arra jó, hogy tornázzon az ujjam. Ebben nincs szakadás, saruk tiszták, stb... Azt nem mondanám, hogy felbőgött, mert erőtlen hangja mellett a fél centis fű lefojtotta. Ez tán köszönhető a - tudom, nem bele való - Stihl 1/40 - keveréknek.
Szóval, ha másra nem is, de tapasztalatszerzésnek egy fűkasza lebontáshoz és összeszereléséhez, kipróbálásához jó volt ez a ráfordított 2500 ft. Talán még majd egyszer hasznát veszem, meg a gépnek is. Eddig csak használtam (közmunka :( ) a fűkaszákat, most már bontottam is :D
Más dolog, de témánál maradva, srác ajánlott egy AL-KO BC 4535 ii vasat, nem egész hatvanért, vadi újonnan, felszereléssel, garancia, mi egyéb. Én, mint kezdő szöcske és tudatlan(?), a vér helyett keverékkel élőket kérdezem: Szeeerinted?!
Nem lenne ott rossz az MTD, ha nem lenne olyan rossz minőségű anyagból összerakva. nekem is van kettő MTD szegély nyírom , a garázsban nyugszanak már lassan 3 éve ... Így már kár volt megvenni őket.
:-))) Szegény kis Sparta 250. Kapott már eleget, de azért lássuk be, dacára a rettentően béna féloldalas felépítésnek, meg a viccnek se jó teljesítménynek, a papa 10 éve azzal vágja körbe a disznóólat. :-)
Már régen nem fűjódok fel az egyre újabb Teréz anyákon, megvédik a becsületét az ilyen, meg olyan hogyishíjjákoknak. Tegyék, de szerintem szomorú, ha valaki, aki most kezdene bele azt olvasná, az a jó. Ha közben oda jutunk, hogy anyámat, hát így jártam. :-)))))))))))))
Annyira érzékeny nem vagyok, ha meg csak egy embert rángatok ki a hülyeségből, már megérte.
Pedig milyen bátor volt az MTD főtervezője hogy a blokk meg a kipufogó fölé rakta a benzintankot! :-)
Egyik általam ismert más gépen sincs így.
Vasárnap reggel meg ne idegeld fel magad,én inkább nem is válaszolok,nem ér annyit na.
Azért az első fórumozásom alkalmával sok-sok éve amikor írtam a Sparta 250T gépem miatt,megkaptam a HABVERŐ jelzőt Tőled a gépre,amit akkor még nem igen értettem,aztán ugye rájöttem,hogy igazad volt.Csak ahhoz ki kellett próbálni egy erősebb,valódi fűkaszát.Addig meg akár lehettél volna a fő ellenség ha úgy fogtam volna fel.
Csak így kíváncsiságból, pontosan kibe és mivel kötöttem bele? Várj, elmagyarázom. ;-)
Ezeket az MTD-ket időnként megmeszik, majd amikor kiderül, hogy rendkívül szar kidobják a kukába. És ezért kis szerencsével megdobálnak vele ingyen, ha keresed. Persze ez marhaság, én meg egy nyomorék kötekedő vagyok. De szerencsére van olyan irgalmas szamaritánus, aki kiguglizott nem túl olcsó boltot...
Kérdésed köszönöm, válasz talán, mi a f... közöd van hozzá? Bővebben: így 60 évesen, már egyre kevesebbet kaszálok, meghagyom azoknak, akiket megfizetek. Más topikokkal mit akarsz? látom nem bírsz vele, de nickre kattintva látható, hogy nem járom be a topicokat. A visszavételről meg ... barátom, a világon senki nem kért fel csendőrnek, elmondtad, én leszarom, és ebben állapodjunk is meg. Szerintem. Legközelebb akkor reklamálj, ha majd én fikázlak. Köszi!
Gypsy fő tevékenysége a kaszálás, azzal keresi a kenyérre valót.
Egész komoly munkái vannak,nagy cégektől is.Közben látható volt pár itt a fórumon is, ezek szerint elkerülte a figyelmed.A stílusával nekem nincs bajom, lehet, hogy ez az én hibám.
Nagyjából ennyi, de majd biztos Ő is válaszol Neked.
Mondd, gypsy volt már olyan, hogy te nem kötöttél bele valakibe?
Előző hsz-ekben olvastam, hogy te mindent jobban tudsz mint aki fűkaszával dolgozik, ezért volt egy kis összezördülés köztetek. Én ezt a topikot olvasom az elejétől, azért is nem szóltam hozzá, mert kb. 20 éve kaszálok fűkaszákkal, de nem azzal keresem a kenyerem.
Dolgoztam már többfélével, de nem írom le melyik volt a jobb.
Ellenben én azt vettem észre, hogy aki a nap bármely órályában hozzá tud szólni a fórumhoz, az mikor dolgozik?
Ne adja Isten, hogy így legyen, de szerintem te ágyhoz vagy tolókocsihoz kötött személy lehetsz, aki itt tanulta ki a mesterséget és ha valami nem úgy működik ahogy megszokta, már föl van háborodva.
Van ilyen egy másik topikban is.
Tudom te is beszólsz más topikokba is, de ennyi hsz-a még másnak nincs.
Amit én szeretnék venni (a következő galaxisok ütközésekor), az cirka 140 ezer, mindennel együtt (Stihl FS 90). De franc tudja miért, ezt valahogy esélyesebbnek látom, hogy fogom használni (vagy marha 52@r a látásom :D ).
:D :D jogos! Kár, hogy a legtöbbje nem is postázza, amit baromira nem értek, mert szerintem rohadtul mindegy lenne. PK-et úgy is én fizetném, neki meg sikerülne eladnia. Nembazze, ragaszkodnak: Há' az úgynegyó. Gyere ééte, mee posta az nem mee hát nem, na.
Pff. Nomindegy, ha jutok egy lépést előre vagy megrekedek, jövök még és nagyon köszönöm a segítségetek!
Igen, ezeket túrom én is, de vannak hihetetlen pofátlanok. Képzeld el, találtam komplett kuplungot. Aszongya, kömény 4 ezer plusz posta. Fel is hívom ürgét, egyből nyakon szúrt olyannal, hogy: Áá, a kuplung nyócé van, el van írva az ára. Na? Akkor helószia. De kutakodom, köszönöm! :)
Köszönöm a biztatást, valóban ez volna a jó megoldás, de én eléggé korlátozva vagyok ezzel a finom 80 E ft / 2 műszak valamint a két kerékre és tömegközlekedésre... Postán meg mire lejön a közel 4-6 kg holmi (feltéve ha találok egyszerre, egy helyen ennyit :D ), háát... De utána fogok keresni, vagy ha valakinek közületek lenne valami, ami bele való és megválna tőle én megvenném, ha elérhető áron lenne.
Szerintem ne add fel a reményt. Ennél a műszernél nem a kuplung a gyenge láncszem, hanem maga a motor. Ebből kifolyólag bontott cuccot lehet találni fillérekért, első sorban BETEG gépekre gondolok. Megveszed kompletten az alkatrészár töredékéért.
Azt a kib@52ott.... Két alkatrész ára egy fél új gép. Micsoda üzlet babám! Komolyan veszek egy öntödét -_- Közben felhívtam egy Stihl szaküzletet, egyben kerti gép szervizt, tudnak utánrendelni, kb 9-12 ezer ft a harang és a kuplung együtt.
Hánemtom, nna. Erősen gondolkodom, hogy veszek zacsi Fruttit :(
Keresgetek a neten, erősen, izomból és mindig Titeket hoz elő. Ennek szerintem az az oka, hogy tudtok egy kevese :D ;)
Szóval a helyzet, hogy egy roppant nagylelkű ismerős (tényleg jó ember...) nekem adta az ő szerinte leharcolt MTD ast 790-s fűkaszáját. Síppal, dobbal, nádi hegedűvel, ami nem tartalmazza a damilvágós védőburkolatot és a kést sem. Node... Négy hónapja beállította a sufniba, vett másikat (nem szórakozik szervizzel) és ettől megvált. Elmondása szerint 4 évig ment nála a telken (nem egyfolytában persze, hanem amikor szezon volt :D ), de kuplungos lett. Motorilag azt mondja nincs gondja. Ezt persze akkor meg is mutatta, meglepődtem, mert pöccre indult. De csörgött, zörgött. Túrva a világhálót, sikerült lebontanom (motort nem bántottam, nem vagyok ilyenben jártas) és a kuplungnak harangoztak. Mert a kuplungharang széléből darabok hiányoznak, s ha jól (nem) látom, maga a kuplung is kopott. Tudnátok abban segíteni nekem, hogy milyen áron lehet ezt beszerezni és megéri e felújítanom? Egy teljesen újra nincs keret, de apránként meg tudom venni az alkatrészeket. Tudom, össze is spórolhatnék az újra, de esetemben az eltett összeg mindig másra kell majd :/
Képeket mutatom, csak, hogy hol áll jelenleg... Amit tudtam és találtam róla írást, mit, hol, hogyan, csak azt maceráltam. Jó lenne életre kelteni a maga valójában, hogy jövőre plusz munkával, plusz összeget is szerezhessek akár.
Hozzám idén odajött egy ninja meló közben, semmit nem hallottam a lépteiből a magas fűben, az igaz hogy ment a gép meg füldugesz, de úgy rámijesztett hátulról a mocsok kopasz ninja hogy ott helyben elkezdtem vele üvölteni hogy ilyet nem csinálunk ám egy kaszással,, messziről integetünk hogy áljá meg,, nem pedig a szivbajt hozzuk a szerencsétlen melósra,,mondjuk régen közmunkiban mindig kutyugatással szopattuk egymást
Ó,ez nagyon megtisztelő,de nem vagyok rá érdemes....
Azért azt tartom,hogyha jól nyomja a delikvens,akkor tényleg még a tarkója is retkes,és az alap,hogy este fürdéskor még a zacskó alól is jön a nyesedék....:-)))))(ez kurvára nem vicc.....:-))))))))))
megnyugodtam környékünkön nincs is nagyon hasonló kaliberű kasza a nyár elején maszekoltunk haver husi 135 r -esel hát közel sem nézett ki úgy mint én... pedig nem elsőnek fogtam kaszát de igaz hogy akkor nem damillal hanem csak késsel tudtunk dolgozni egész szezonba és nem ez maradt bennem meg gondoltam ez valami husi betegség ezek szerint nem:) köszi a válaszokat
A magyar játékos nemzet, ezek a gépek meg olyanok, mint a lottó. Ócsó mint a pacal, és még van némi esélyed arra is, hogy műxik jól. Figyeld meg, olyan szegénység nincs, amikor már cigire, piára, új mobilra meg szerencsejátékra nem futja.
Köszzönöm. Szóval akkor ezek valószínű vámmentesen jönnek be az országba, pontosabban áfa-mentesen Lengyelországból. A dobozba nincs Magyar nyelvű papír.
Az eladó számlát sem szívesen ad, ha kéri valaki akkor ad.
Ugyanez a helyzet itt is. Ennek megfelelően utálok is kaszálni, szerencsére csak pár órát kell évente :) Az 545 rx-et újszerűen fogom eladni 15 év használat után :))))
Volt ismerősnek P125 a végletekig feltuningolva.Fiat 1.6 dupla vezérműtengelyes motorral 4 torkú karbisorral,5-ös váltóval,hosszabb difivel,komoly hifivel,alufelni,beltér átalakítva,lancia ülések,sportkormány,6 kör műszer stb.Az úgy nem volt rossz.
Jó kis pörgős gép az 545rx, így talán még jobban szórja a nyesedéket mint egy kevésbé pörgős, gyengébb gép.
Én is azt figyeltem meg maga a gép retkesebb lesz mint a kisebb fűkaszák.
Azt meg hogy én mennyire vagyok retkes, nem nagyon szoktam nézegetni, mert amikor kicsit megszárad a melós ruhámon a nyesedék, akkor kis söprűvel szoktam leseperni. Mondjuk abban az állapotban nem ülnék bele az autóba ;-)
az lenne a kérdésem kaszálás közben csak engem terít be a a kasza gaznyesedékkel vagy másnál is hasonló a szitu damillal... gép husi 545 rx használok arcvédőt is amit adtak hozzá ajándékba, a lábamtól a fejem búbjáig tiszta gaz vagyok én csinálok valamit rosszul vagy nem jól állítottam be a hevedert?
Kb. 10-12 évvel ezelőtt, mielőtt kertésszé "váltam", szerszámgépekkel kereskedtem. Cégünk cseh tulajdonosa 2004-től működött együtt szorosan a kínaiakkal. Ő mondta már akkor, hogy abban a szakmában látott olyan komoly minőségű ott, Kínában gyártott termékeket, hogy elállt a lélegzete. Persze abban az időben ide még csak az olcsó hulladékok kerültek. Ma a világ legnagyobb fémmegmunkáló szerszámgépgyára Kínában van.
Nekem volt mindkettő, a polákot szerettem, a zsigát meg utáltam. Pörgősebb motorja volt, meg eszméletlenül kényelmetlen. szerintem direkt paralíziseseknek csinálták. Ha beállítottad az ülést, hogy a kuplung/gáz pedál kényelmes legyen, a jobb térded a hónod alatt volt. A poláknál meg nem. a fogyasztás többlete meg szerintem a "nehéz láb" oka volt. A polszki motorja alul jóval erősebb volt, viszont aki beleült, indokolatlanul pörgette. Úgy meg többet fogyasztott.
Üdv tisztelt Topik Társak! Olvasgatván a bölcs és elgondolkoztató szavakat, felvérteztem magam lelkiekben és tudásban. Ezek által megerősödvén, megkezdem a beüzemelés kéjes elfoglaltságát. Minekutána ez megtörtént, ezt követően elválik, hogy miként fogja megszolgálni az árát. Ahogy mondják "a puding próbája az evés".
Egyébiránt igencsak várom a hsz-t, akinek Demon RQ850-e van, mert biztosan többet tud mondani a tényleges tapasztalatokról.
Később jelentkezem, már akkor én is tényszerűen be fogok számolni Nektek. Üdv a Buszos nyugger.
Nincs probléma.Egyszerűen én is úgy gondolom ,hogy olyan minőséget gyártanak amilyet csak akarnak.A tudás,technológia és a pénz ott összpontosul náluk.Lebecsülni max.a hitvány tömegtermékeket szabad de őket hiba volna.Szerintem.
Múltkor valami Omron termék került a kezembe és simán rá volt írva a kínai gyártás.Pedig én még ott tartok,hogy ha valamit ezen a néven árulnak attól elég nehéz jobbat venni abban a szegmensben. Ez csak úgy eszembe jutott arról amit írtál.
Hát persze. Olyan minőség, hogy kínai nem létezik. Aztán meg ha pár műholdat már fellőttek, tudnak csinálni vadászgépet meg ballisztikus rakétát, csak nem fog ki rajtuk egy fűkasza. Csak ugye az nem mindegy, hogy a vevő mennyiért akar vásárolni.
El kell szomorítsalak,a lengyelekhez csak annyi köze van hogy ők hozzák be kínyából,ugyanazon a mindenóccsó soron készül.Ja és a karbi is onnan van,ugyan úgy nem igaz hogy japán,mint az hogy 5.2 lovas.
Üdv fefe! Köszi az infót, így tettem a Gardéna, (négy-ütem, külön olajozás) esetében, túl vagyok az első olajcserénél, (a négy- ütemű kis-kerti gépekhez valót töltöttem bele), ahogy a kezelési útmutatásban (magyar nyelvű) leírták.
Ezzel a géppel nincs is gondom.
Csak azért nem küldtem vissza a Demon-t, mert (valamilyen érthetetlen okból kifolyólag), jobban szimpatizálok a Lengyel gyártmányú/forgalmazású gépekkel, mint a kis ferde-szemű, (mindenócsó) gyártósorokról lekerültekkel. Lásd Polski Fiat 125-s, ami a maga nemében vetekedett annak idején a
Lada ezeröcsi-vel. Csak ne rohadt volna a kasznija olyan gyorsan. Nemrégiben még most is láttam az utakon egyet, (szépen fel lett újítva).
Ezért reméltem, hogy mégis csak jól járok a Demon-al. A fentieket figyelembe véve próbálom a gépet óvatosan bejáratni és a legjobb minőségű kenőanyagokkal ellátni. Így remélem, hogy nem fogunk csalódni olyan nagyot. A karbi. egyébként Japán, mint ahogy hirdeti a dobozon és a lengyel-nyelvű leírásban, a gép sematikus ábráin is ( ha igaz, legalább ez egy + pont).
üdv Gypsy! Igen , talán ez tévesztett meg, de jóhiszeműen.
A terület a vejemnél Kb. 1600m2 Gyórón, és még egy Sopron külterületi vikendtelek ami Kb. 2600m2. Ezeken található minden, ami kihívás egy benzines fűkaszának. Gondoltam segítek a gyereknek azzal, hogy egy nagyobb teljesítményű kaszába invesztálok.
Nálam Vágon elég az a négyütemű benzines Gardéna tologatós is, amiről az utolsó hsz.-ben beszámoltam. Ahhoz a kevés szegélyhez és szöglethez meg elég az elektromos szegélynyíró is.
Üdv! Köszi a jó tanácsot. Egyébként igazad van, így kellett volna küldenie, de én már túl vagyok a hülyéken. Kár egyetlen percet is erre vesztegetni, mert csak a vérnyomása megy fel az embernek. Eredmény az ablakban. Többet ér, ha azokra hagyatkozom akik ezen a téren tapasztaltabbak nálam, mert (idős korom ellenére is)még mindig szeretek tapasztalatokat szerezni/átvenni.
Át fogom olvasgatni az általad ajánlott (pár héttel előbbi) bejegyzéseket is.
Különösen az előzetes (terhelés nélküli) bejáratás érdekelne.
Mert már egyszer megjártam. Engedjétek meg, hogy elmeséljem.
A nyár kezdeténél vettem (úgyanígy, jófogáson hírdetett, újjonan behozott és küldött) benzines fűnyírót, amihez volt kezelési utasítás, csak a gyertyakulcsot kifelejtette a csomagból, (más a méret mint a gk.gyertyáknál).
Reklamáltam - ígéret volt az utólagos postázásra- már itt a tél a küszöbön, de gyertyakulcs sehol. Azóta beszereztem a legközelebbi gazdaboltban egyet. Itt is tanultam valamit.
Természetesen a fűnyírót feltöltöttem benzinnel és uccu neki a 800m2-s kertnek. Gondoltam szép az idő, ezer ágon süt a nap, mi baj történhet. Baj az lett 100m2 után leállt, se előre-se hátra.
Forró a motor -nem indul, (idáig elektromos fűnyíróm volt, ahol idáig éltem /laktam, volt vagy 200m2 fű).
Azt kérdi a szomszéd, bejáratás megvolt?
Én meg néztem rá, mint aki már túl van az első Zsiguli-n (ahhoz még kurblit is adtak az egységcsomagban) és a tecnikai/technológiai haladás korát megélvén, feltételeztem a bejáratás mint fogalom, elavultságát.Na ja, az okos -mobil, -óra,- TV,- hűtő,- képkeret,- konyha stb. korában? Bejáratni egy benzines fűnyírót/fűkaszát? Gyorsan egy kis Winns(ez nem reklám helye, csak ha valaki így járna) a hengerbe, indítózsinórral (gyertya nélkül, lehűlve) körbeforgatva, -(hála a magasságos-nak,)- azóta kifogástalanul viszi a 800m2-t. Benzines fűkaszám se volt még, van mit tanulnom.
Üdv Uraim! Én is beléptem a fűkaszás társadalomba. Mindjárt adódott egy problémám, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Főleg a már rutinos kollégákhoz fordulok.
Most érkezett meg a "Demon RQ580 5,2Ps gépem. Amikor kicsomagoltam akkor vettem észre, hogy csak lengyel kezelési leírással csomagolták. Amikor reklamáltam azt mondta/email-ozta az exportőr, hogy a Youtube-n mindent megtalálok. Aha, persze, csak azt nem említette, hogy lengyelül vagy legfeljebb angolul. Én mint nyugger, innentől elakadtam. Sajnos az e-book olvasó (ahol a használati utasítások, gépkönyvek vannak)sem ír róla semmit. Hogyan juthatnék egy magyar nyelvű használati/kezelési leíráshoz? Tudna valamelyikőtök ezzel kapcsolatban segíteni? Addig a csomagból kiszedve, még az összeállításához sem mertem fogni, csak nézegetem és próbálok rájönni mi, mire való.
Már a fődarabokkal úgy nagyjából tisztában vagyok, de a kenési,(a hőálló zsírt megvettem, de nem stimmel a zsírzógomb a tubus kinyomóhoz) bejáratási,(amiről már hallottam itt-ott infómorzsákat) keverék-képzési, menet-közbeni karbantartási eljárásokkal jó lenne valamit olvasgatni, mert nem szeretném már az elején elszúrni. SOS! Köszönöm előre is a segítséget. Buszosnyugger.
mindkét márkát szeretem és használom is stihl-ből 021,ms 461 husiból 142,545 rx csak épp tegnapeste tették fel a láncfűrészes fórumba mindkét márkáról ezeket a képeket asszem van még egy harmadik is..:)
Ha egyszer véletlenül olyan helyre kerülnél, ahol karburátoros autó van, próbáld ki, hogy a gyorsító szivattyút SOKra állítod. Gázadásra pont így leül.
Bocs, ha belekotnyeleskedek. Ugye jól látom, és emlékszem, hogy ez a gép még új? Nekem 343-nál úgy volt valamikor, hogy bejáratós üzemben tövig - amíg a műanyag határoló engedte - ki voltak csavarva a csavarok, hogy a lehető legtöbb anyagot kapja, de még működjön, hogy eleinte jobb legyen a kenés. Mondták a szervízben, hogy 8-10 tank után jöhet a finombeállítás, és mikor beállítgattam jól is pörgött, szépen ment. Nekem még a kipufogón is folyt az olaj! Utána jobb lett. De ha hülyeséget írok, felejtsd el.:)))
Úgy gondoltam minek a gyárilag beállított magas alapjárat, ami épphogy csak nem forgatta a damilfejet, így lejjebb vettem.
Aztán amikor bosszantott ez a jelenség, amiről írsz, visszaemeltem olyan szintre, amikor még biztosan nem forgatta a damilfejet sem, meg a hozzá adott kést sem.
A második videón 0:45 től nézd. Ahogy húzom neki a gázt . Van amikor le is fullad . Ezen a videón pont nem csinálta . De van amikor óvatosan húzom neki akkor majd le fullad egy bizonyos gáz állásnál melegen is .
Kb úgy tudnám leírni ,hogy teljesítmény lyuk van alapjárat felett egy kicsit.
Ezt csak akkor csinálja , ha finomabban húzom a gázt neki .
Ha alapjáratról húzok neki egy kövéret akkor nincs teljesítmény lyuk a fordulatszámnál és nem akar lefulladni.
Viszont ha kaszálok vele és vissza engedem a gázt majd újra húzom finomabban akkor ez van mint a videón 0 :45 től.
Az a fura ha földön van a gép nem csinálja ezeket. Csak melóhelyzetben
A második videón figyeld,olyan 8-11 mp környékén kétszer is csinálja,amikor ELKEZDI húzni a gázt alapról,picit betortyan.Aztán már megy rendesen.Olyan mintha sokkot kapna egy pillanatra aztán megy mint a hülye.Én ezzel nem foglalkoztam,bár biztos,hogy ez így nem tökéletes,mert a stihl meg a komatsu sem csinálta újan,de nem foglalkoztam vele,hiszen szinte mindig nyakon mennek,ezért nem tartottam fontosnak....
Nagyon remélem, hogy nem lesz ilyen rohamom! Mondjuk fűfélékkel kapcsolatos allergiás rohamról még nem hallottam. Természetesen kaptam ambuláns lapot ( vagy nem is tudom mi a neve ) amin szerepel a felírt gyógyszer, illetve hogy mire vagyok allergiás. Annyira nem vészes a helyzet. :)
Ja és nekem is azután derült ki, hogy már elmúltam 46. :(
Az is teljesen logikus, hogy balesetveszélyesebb mint ez a tevékenység úgy általában, illetve hamarabb kinyírja gépet ha fák ellen lézerkardozik valaki. Újból leírom, hogy a "lehetséges" és az "úgykell" szerintem sem ugyanaz. Az viszont tapasztalati tény, hogy az éles dikiccsel combvastagságú fiatal nyárfát is ki lehet dönteni.
Ahogy a népmesében is, aki nem hiszi járjon utána.
Persze az is lehet, hogy egy pár hét múlva, olyan kérdéseket teszek fel, hogy valami kattog a gépben és sivít vagy 'mittomén', és ti majd jót röhögtök rajtam, és joggal.
Amugy meg ne menj sehová maradj a fórumon mert sok infot lehet szerezni,segitőkészek a kollégák de a feldobott labdát egyből lecsapják,,belefér, én is kaptam ,kapok is,meg má adok is..béke üdv
Bocsi fiúkák! BeLátom ingoványos talajra léptem. Nem erőltetem tovább a témát, mert a végén még forradalom támad. Pedig szimpatikus a társaság, de tényleg. Nem értem ezt az indulattolulást. Azt hittem naívan őrült pionyírokra szükség van, hogy meghódíthassuk végre valahára a Marsot is.
De! Nem arról volt szó, hogy így kell csinálni, hanem arról, hogy lehetséges. Erre mint a székely bácsi aki saját szemével látja a zsiráfot az állatkertben mégis aszongya: hogy ilyen állat mégpediglen nincs is.
A szarkazmusról pedig már nem is kezdek el regélni...lángosos bácsi
Lehet hogy dikiccsel vágta ki csak nem géppel hanem kézzel,,megfogta az egyik végét és ráérősen elkezdte körbe csapdosni,,de akko nem értem minek a fejsze, meg a láncfűrész,,vagy minimum fűrésztárcsa,,oszt csodálkozunk hogy szétbaszódik a szöghajtás meg a kupplung meg az egész gép,,te jó ég
Pedig komolyan írtam amit írtam, de látom téged nagyon szíven ütött. Még a végén kénytelen leszek egy oktató videót készíteni. Csak neked: férficombok, nyárfa, dikics, husi :-)
Köszi! De inkább tartózkodok a tyúkszaros parlagfűtől. :))
Én most idén nyár elején vettem észre, hogy a zorrom majd mindig el van dugulva.
Vestax: Az alatt hogy "2 napja kiderült" azt értettem, hogy voltam allergia teszten és ott derült ki. Mondta a doki nő, hogy másnak kell vágnia a füvet, de erről papírt nem ad. Mondtam akkor nyitott ajtónál ismételje meg hangosan, hogy kint a feleségem is hallja. Csak hogy nyugodtan passzoljam a gépet át neki. :D
Ha allergiás vagy a füvekre, akkor nem vagy szerencsés. Én is az vagyok. A zőccségtől előjön az asztma, úgy sípolok, mint a gőzmozdony. Kaptam rá inhaláló sprayt, azzal elviselhető. Sokáig nem volt ilyenem, aztán egyszer megunta a szervezetem, azóta van. Télen pl kutya bajom. Persze "van" rendkívül eccerű gyógymód. Azért szerintem ne próbáld ki.
Qrva jó ennek a viedónak a bevezető képsorában írt megjegyzés.
Más:
Tegnap volt vagy 2 órám, gondoltam kaszálok a "sárkányfű árusok által összeszerelt" Grasshopper kaszámmal. Nem indult, vagy ha igen akkor gázra leállt. A kaszálásra szánt idő elment azzal, hogy 5 év alatt először szétkaptam a karbit. Mintha vízkő szemcsék lettek volna benne. Alaposan kitakarítottam, utána frankón indult, vette a fordulatot......csak már időm nem volt a kaszálásra.
Megint megállapítottam....jó ez a kínai fűkasza..jó...hogy rohadjon meg! Bár itt bejátszott egy kis "user error" is. De már megszoktam. Ha melózni akarok, akkor előtte 1-2 óra szervíz.
Megint más: Kiderült 2 napja hogy allergiás vagyok füvekre. Pedig nem füvezek. Gondoltam használok maszkot, de nem tudom használna-e, illetve nem lenne-e olyan Iron Man feelingje a dolognak.
Jelentem, ma én is kiprobaltam a hosszú damillal való munkát. 555rxt + 2.7 whisper damil. A ritkasabb részeken elég jól haladtam, a kicsit sűrűbb fűben szerintem ugyanúgy/ lassabban mint 3.3 damil +vágó. A térdig erőben pedig már vissza vissza rúgott a lasszó, néha el is szakadt...
Sztem 1-2 koppintással lehetett hosszabb a damilom, mint vagoval, de a gépen azért hallatszott, hogy nem pörög ki annyira.. Nem fulladt, de azért volt különbség a hangjában. Nem gond ez hosszútávon? Kiprobalom majd 2.4es damillal is, bár abból már csak kisebb darabok vannak itthon...
SZigorúan egymás közt ! Bizony, bizony, a Komatsu ülve nyalja a holdat. Légy erős, nem igazi ellenfele a Stihl se, meg a Husqvarna se . Fogalamam nincs, hogy csinálják a kicsi sárga rízsevők, de ez így van.
Az enyém Makita BBC5700 szinte pont ugyan ezt csinálta. 2 hónapig a szervizben laktam szinte. A megoldás a főtengely szimeringek cseréje és a hengertalp tömítés cseréje volt. Melegen falsot szívott!
Tipikus jelenség a leirt hiba,sajnos elég nehéz innét jó választ adni rá.Rá kell készűlni a dologra,szerszám a zsebbe,és vágni a géppel.Mikor kellően meleg,és hozza a hibát,akkor gyorsan gyertya ki,van gyujtás-nincs gyujtás.Ha nincs gyujtás,akkor berántó fedél le,gyujtásegységról slusszvezeték le,fedél vissza,próba.Ha van igy gyujtás,akkor a leállitó rendszer hibája,ha nincs,akkor a gyujtóegység hiba.Vissza az elejére-ha van szikra,akkor általában szimering,henger és porlasztótalp közti gumielem hiba,hengertalp tömités hiba,porlasztó hiba,illetve ritkán deko szelep hiba szokott lenni,de volt már blokkrepedés isIlyen hibák a legrosszabbak,hiszen,mikor szerelőhöz viszik a gépet,az hideg-és a hiba csak melegen jön elő-és a szerelő sem tud mindig fél órát kaszálni a géppel...Érdekes,hogy ez a hibajelenség,ha nem gyujtástól van,előbb jelenkezik az egycsavaros porlasztós gépeknél-ezek valahogy erre érzékenyebbek.De ezek,miket irtam,általános dolgok,simán lehet más ok is..
Üdvözletem!Bosszantó problémám van az FS 350 kaszámmal, itt talán olvassa valaki, aki segítene mielőtt elviszem szerelőhöz, hátha csak valami triviális hibája van.
A gép néhány rántással többet igényel a beindításnál hidegen, de aztán gond nélkül működik, amíg ki nem fogy az egész tank, vagy meg nem állítom valamiért még előtte.Ezután viszont a meleg motorral képtelen vagyok beindítani.Másnap megint ugyan ezt csinálta, az sem volt hosszú műszak.Amíg megy, addig van alapjárat, kipörög, dolgozik ahogy szokott is, nem fogy ki hamarabb.Több gyertyát cserélgettem benne, nem segít.Mindegyikkel elindul hidegen, aztán egyikkel sem melegen.
Megköszönöm, ha valaki megírja a hibára a megoldást.
A kés egy nyomótárcsával/bordás belül/+egy futótányérral/van aki csúszótányérnak hívja/+egy önzárós balmenetes anyával van felfogatva márkától függetlenül.Talán benne van a kasza használati utaíitásában.
Megtaláltad a munkához a megfelelő technikát,és belejöttél 2 nap alatt.Gratula!Kár,hogy nem láttad fefe 73 ma feltöltött videóját napokkal előbb.Biztos vagyok benne,hogy hamarabb rájöttél volna a módjára.
Jelentem a a nádas sásos indás csatornaparton a tövig élezett 3 ágú dikics lett a nyerő. 1 óra alatt 10x annyit haladtam mint előtte 3 délután különféle damilokkal. Közben combvastagságú nyárfákat és karvastagságú bodzát is irtottam tövig.
Úgy egész őszintén ez mit csinál?Ez nálam tipikusan a hosszú 2.4-es damillal kettő perc alatt letisztítva eset.Nem tudom mit szerencsétlenkedik azzal a késsel de az nem erre való az biztos.
A kés erre való szerintem(meg ennél sokkal-sokkal durvábbakra):
A mulcsozókést a rendes csúszótalppal használod? A multkor szenvedtem egy olyan portával, ahol kifejezetten jó lett volna ez a kés. A gyári csúszótalpat ekkor sikeresen kivégeztem egy vékonyabb késsel (a gaz alatt sok rejtett akadály / fatuskó volt). Szerencsére az agroforgnál 300 ft-ért már lehet venni.
A multkor már írtam,hogy a damilból amit én mostanában láttam a legjobb:a Stihl High tech CF 3 Pro kereszt alakú damilja 2,7-st láttam munkában szinte a fele fogyott a használónak,mint nekünk a Hq 2,7-ből.Akartunk cserélni,de nem volt hajlandó még dupla mennyiségért sem.Azt mondta,hogy drágább,mint a többi Stihl damil a 2,7-s 65,m kiszerelése volt,de az árra nem emlékezett,egy 400-s Stihllel kaszált.
Köszönöm a választ!Ez a kétágú jobb,mint a háromágú aminek a kés része lefelé áll?Olyat is láttam,de nem használtam még ezeket.Egyébként az új Stihleken a "hosszú damillal"damilvágó nélkül a dikicskés szórásvédőjével lehet kaszálni,ahogy apii írta,próbáld meg,kíváncsi vagyok a véleményedre.
Kár is lenne,mert szerintem aki próbálta már mindkettőt,az tudja mi az igaz...Aki meg nem az próbálkozik...,vagy szarx.Az a 3-s Stihl tényleg jó damil szerintem is,de az az Oregon meg szuper!Csak hát az árak...Ha nem megy a 3,mm-s Fukasza damiltól vett 3,mm-l,akkor tényleg a dikicskés,ne legyen már horror az önköltség.Ezt a mulcsozókést a dikics szórásvédőjével használod?A videódon láttam,az volt az 545-n,de ott kicserélted damilfejre a bemutatóhoz.
Hogy miket látni felénk is agysebészek motoros kaszával:csutka rövid damillal fullgázon tolják óraszám,fél Ha három óra négy-öt embernek,30,cm-s fűben.Azt elfelejtettem nálam a nád 1-2,cm-s élő nád volt nem száraz.
A 3 ágú dikiccsel a cserjésben jól boldogulok. De ez sásas nádas, indás, mindig feltekeri ezeknek a szálait, ezért akadok el. A damil -még a T- Force 3 mm-s is - meg egy pillanat alatt beleszakad a fejbe, azért kell szerelni. Ezért keresek olyan damilt ami nem szakad el ilyen könnyen. Láttam emlegetni valami alu magos damilt, de nem tudom melyik az.
Szia, igen elhanyagolt területet tartok karban, tapasztalatból írom, hogy seprűnyél vastagságú sarjadék alatt a HQ545+3 ágú dikicskés kombónak nincs "ellenfele". Jól kipörgetted?
Én az írásának azon a részén ámultam el igazán, hogy a dikicskés se vált be. Na ez azért már meglepő. Mondjuk arra fokozottan igaz, ha tolja neki erőszakkal, akkor inkább csak rátekeredik, nem vágja. De azt lehet érezni, meddig viszi.
Talán a technikán kéne változtatnod....Szoktam sásos,nádas dzsumbujban kaszálni,kb 2,m magas volt legutóbb,2,7-s Husqvarna damillal,és megoldottam,ne fogj akkorát,a damilfejet kicsit dönts meg akkor"rendet vág"a kasza,és nem akadsz el,a damil feltekerésnél meg úgy csináld ahogy a minap Gypsi írta.A Hq X-Force damil eg igen jó damil!Bár nekem"csak"egy Stihl kaszám van.
Jelentem a Husqvarna t-Force 3-as damil semmivel sem szereplt jobban mint a citromsárga tescos. Ugyanolyan gyakran kellett buherálnom egy nádas sásas dzsumbujban mindakettő damilnál. Ide a dikics sem volt okés. Nem tudom mivel próbálkozzam még.
Én úgy ítéltem meg hogy használható fűre, k.b. mintha késsel vágnánk. Erősebb fás szárú gazt is el vágja, de nem szereti.Lassabb, és figyelni kell az akadályra, döntésre.Ha nem figyelsz, eltörik, vagy elkopik a hegye igen hamar. Elpattan ketté a kés, elkezd ütni, csere. És nem is olcsó! Nekem még van pár műanyag késem, de egy próba pont elég volt a bohóckodásból.
Én maradok a damilnál,jobbára rendszeres területeink vannak,illetve olyanok,ahol egyszer leküzdöttük a dzsuvát és rávettem a tulajt,hogy ezt inkább rendszeresben kellene,mert nem sokkal drágább mint évente egyszer levágatni ötször annyiért és legalább mindig rendezett...általában hallgatnak a jószóra...
Köszi , idő közben már segítséget is kaptam "átfabrikálás ügyben.
Nálam a 2.7 kör stihlt jobban vitte , mint a 2.7 kör husit ( ugyan azon körülmények között). Grassmaster 2.7 kocka damilt ajánlották még a 430-hoz, szintén egy 430-as tulaj. Damil beégés ellen meg csepegtessek már csepp olajat a damil dobba , állítólag így nem lesz annyi baj a damillal.
Magamnak nem vágok, bérbe viszont van munka szerencsére. Főleg kva elhagyagolt területek, amit a régi gépes bácsik már nem vállalnak. Október végéig akad még munka.
Ha kipróbálnád a műanyag késeket elhanyagolt területen, lehet leküzdenéd damillal a gazt. Főleg ha félóránként forgatni kellene kopás miatt, vagy eltörnének félbe a műanyag pengék.
Hát ezek baromira nem azt tudják.Ki kellene próbálni,én még sosem láttam ilyet munkában.,Mulcskéssel vagy sima késsel szoktam vágni ha fás vagy irdatlan sűrű-szívós az anyag,de ugye az nem haladós,ezek meg szerintem igen.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy "kínai"fűkaszán miért nincs fordulat minden furatot kifúvattam amikor gázt adok akkor lehörög és leáll.És még olyant vettem észre,hogy ha a tanksapkát feljebb-csavarom akkor nem áll le de ha teljesen visszazárom akkor a kis furaton fújja kifelé a benzint.Próbáltam a tanksapkát is kifúvatni de semmi változás nem történt egy idő után ugyanazt csinálja. Mi lehet a baja?
Érdekes ez a damil dolog!Én próbáltam a Husqvarna 2,7-st,és a Stihl 2,7-st is egyszerre egyik szál ilyen, a másik olyan volt,nem volt különbség köztük mindkettő nagyon jó volt!A damiloknál főleg a kisebb kiszereléseknél ugyanaz a damil ami nagy tekercsben kiváló,kicsiben törik szakad,foszlik.Talán soká állt a boltban a napfény elöregítette.A Husqvarna X Force damil tényleg szuper,csak hát az ára.
Komám, tudod mit nem tudok? Akik kifejezetten rohadt szívós, fás szárú, baromi vastag, stb gazzal birkóznak, használhatnák a Stihl, vagy husi műanyag késes cuccát, vagy az Oregon vastag damilos verziót.
Kimentem ma a "kültéri" telkemre az Oleo 430-al. 2300 m2.
Kisebb fűben kezdtem, megvártam amig lefogy a HQ 2.4 kör damil.
Utánna dobtam bele 2.7 Stihl kör damilt, na ezt vitte mint állat, lehetett is vele haladni , csak sajna 9 méterem volt belőle próbára... majd dobtam bele 2.7 HQ kör damilt, ezzel is lehetett haladni, bár 1-2 X beleaszakadt, meg elég gyakran "besült" , szépen elkezdett kopni a gyári Oleo fej is (Load & Go).
Nem tudom, hogy ez a besülés mitől lehet, mert a Stihlnél nem csinált ilyet, viszont ez a HQ damil ilyen "darabos" vagyis nem egyforma vastag, ha nem meg van "közölve".
Az idei évvel még megbirkózik az Oleo fej, de jövőre szeretném lecserélni, ebben kellene tanács.
Stihl vagy Husi T45 fej ?
Gyári Oleo damilfejnél M16-ot mértem, van ilyen Husi vagy Stihl fej ? Asszem ezeknek M12 a menete ? !
Közdarab kell, átalakitó vagy esztergáltatni kell ?
Derékig érő sás, térdig érő kegyetlen sűrű fűvel van benőve (július végén volt vágva utoljára), na erre próba képpen feldobtam a 3 ágú kést, nekem valahogy nagyon idegen "volt" , gyorsan vissza is dobtam a damil fejet.
Erre a célra kellene valami jobb damil , mint a kör keresztmetszetű, sokan mondták, hogy próbáljam ki a négyszög alakút 2.7 méretben. Melyik márka ajánlott, olvastam sokat vissza, sejtem is , hogy sokaknak más és más jött be, de 1-2 márkát mondhatnátok , ami nem Stihl meg HQ az ára miatt.
Pláne az egészben , hogy találtam a gazban sirkövet, egész téglát, sörösüveget, pet palackot, felmosó vödröt, rádiót, kislabdát, zsákot. Na meg az elején bele szaladtam egy darázs fészekbe, egy szúró fájdalmat éreztem a kezemen , oda is ba..szott, mire felnéztem benne voltam a darázs "tengerben" szaladtam vagy 50 métert.
A 3-ast tedd félre,biztos lesz olyan elhanyagolt terület ahol jól jön.Ha csak magadnak vágsz otthon-rendszeresen,akkor sosem fog kelleni ezután....:-))))
Tegnap kipróbáltam, hogy a 2.4-es damillal vágó nélkül hosszabbra engedve mit lehet termelni. Meggyőző az eredmény. Minimális damilfogyás mellett ugyanazt a területet kevesebb benzinnel és 1/3 idővel kevesebb alatt vágtam le. Már csak az a gondom, hogy a rengeteg 3-as damillal mit csinálok... :)
www.aliexpress.com De azért keresett már rajta pár ember, mert itt a boltos nem onnan vásárol, hanem elzarándokol a volt Ganz épületébe szemben a volt Négy Tigris Piaccal, de ugye nekik nincs weblapjuk, mert tartanak nagyon a kíváncsi szervektől.
Hű, hallod sikerült három teljesen különböző fogalmat összekeverned Ez a három a kínai, a fűkasza, és a minőség. :-))) A háromból egyszerre maximum kettő teljesülhet. :-))))
Ezek a legalja szint.Mivel csak a matrica a különbség,a jószerencse ami nagyban befolyásolja a hibátlan működést.
Mivel ezek 18-20 E ft-os gépek,amiken már keresett 3-4 ember mire te megvetted,rád van bízva hogy milyen minőséget lehet legyártani 10 E ft alatti összegből.
Én úgy jártam, hogy mozgatás közben a karburátor elfordult a helyzetéből. Aztán vissza kellett fordítani, mert felbőgött azt leállt a motor...nem kapott üzemanyagot.
Lehet e úgy tárolni (nem télen) a fűkaszát, hogy a falra van felakasztva, motorral felfelé és mondjuk a tank félig van még üzemanyaggal ? Káros lehet ez neki ?
Sziasztok!Van valakinek tapasztalata 3-as Golf fűtőradiáror cserével kapcsolatban?Egészen pontosan a szerelési műveletsor érdekelne a hozzáférésig.Mit kell először levenni stb.stb.
Fenét. Ez az én "barátom", aki legújabban a fűrészesen 0260 néven fröcsög. Hát most itt is bekezdett. Szegény Peti benyom, mint az atom, és ez lesz belőle.
A régi 400-450-ről beszél.Én már az elején írtam,hogy az ÚJ stihleken nincsen erre lehetőség,de nem olvasott figyelmesen.A 410-460 stb szórásvédője sajnos már nem olyan mint a 400 és 450 volt.Ezért írtam,hogy nem is kellene egyik sem.
De hát pont ezt írtam. Azoknál lehúzod a gallért, és elpörög alatta. Az új Stihleken meg nem, mert egyben van az egész. Pont arra válaszoltam, hogy tök mindegy, hogy az újakon leveszed a damilvágó kést, úgyis belever a szórásvédőbe.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Próbálkoztam újra a válasz, "mivel a WebShop-ban nem található jobb lenne, ha hagynám őket békében" :(((. Sikerült közben rápontosítanom, BC 520, szétszedhető szárral, 52 cm3, 7,5 kg, 2,2KW (a dobozában található doksi szerint, mivel még ez is meg van, a jelenlegi eladó vásárolta , de kb.:2 éve állt használatlanul - neki nincs rá szüksége, nemrég volt átvizsgáltatva szervízben, levegőszűrő csere + karburátor membrán csere történt). Még egy kérdés, hogy irányára 25e - ez reális-e?. Köszi
Vásárlás előtt állok, és ezt a típusszámot adták meg, de majd rápontosítok, és esetleg akkor... ( próbálkoztam a nyíregyházi Fuxtec-ben is kb. 1 órája, de lerázott a hölgy, mint kutya a bolhát, mivel Ő PONT NEM ÉR RÁ)
Egyébként milyenek a tapasztalatok Fuxtec kaszákkal?? (van egy 2000nm-es kert, aminek a kerítése mentén, illetve a hátsó részén (150-200nm-en) lenne használva a gép)
Bele se megy, még a 3,5 damil se !!! A kiengedő szemet úgy kellett felreszelnem 3,5 mm damilra!!!! Szerintem meg ez az új szórásvédő nyeklik-nyaklik, a régi masszív volt, én azt szerettem. Összehasonlítva FS550 vs FS560 nekem lelombozó. Én az FS550-et sokkal jobban kedveltem, még ha az 560 motorja valamivel jobb is.
Igen,én is úgy írtam,hogy koptatja a szórásvédőt.A szőlőt én is damilvágó nélkül kaszálom 2,4-s damillal.A szórásvédő nem drága,ha kel veszek újat cka 6400,pénzért.Szerintem ez a fajta szórásvédő azért jobb,mint a régi ami nyeklett,nyaklott.A négyszálas damilfejet használtam én is 500-s gépen másik orsót tettem bele.Azt hittem Te használod a 4,mm+ damillal.Esőmentes napot,jó kaszálást!
Mellesleg amikor az FS560-nal kaszáltam, sírva röhögtem, hogy hülyére pörgi magát a motor, mert a damilvágó ügyesen megkurtítja a damilt mindig. Amikor meg kihajítottam a fejből a négy szálas orsót, mert az egy iszony, ne tudd meg ...
Én sem tudom, ez az 1:25 mánia valami olyan lehet, hogy írjunk ilyet elő, elvégre ennyi olajtól két tégla is elcsúszik egymáson. Az a gyanúm, hogy a hűtése lehet kicsit kehes, na most ha szar a hűtése, ÉS még rossz minőségű olajat kap, akkor már nincs olajfilm.
Hát ha akkor valószinű,de miért ragaszkodnak az1:20 hoz valami nagyon gyenge lehet benne akkor nem, ami miatt több kenéskell,,anyit mondtak még hogy az 1:50 nel besültek az elején.
Szerintem valamit félreértettél. Nincs már olyan kétütemű, amelyik ne tűgörgős lenne. Siklócsapágyas csapszeggel meghalna az első kövér gáznál. Na jó, második. :-)))
Olyasmi. A szórásvédőről komoly felnőtt kaszáknál egy külön alsó gallér van, rajta a szálvágóval. Na most ezt az új Stihl gépeken roppant elmésen egybe bütyülték. Tehát vagy leveszed az egészet, vagy van alj is szálvágóval.
Szerintem forditva mondta csak félreértette,,,makita felejtős itt 100 emberből 150 ezt mondja,,mellesleg az a bbc5700 hagyjuk jo légyszives ,,a gyár csak 1:20 keverékkel járatja mert nem nem tűgörgös,,szar a kupplung, nem pörög,geci s fehérvári szervíz és irreális az ár érték arány szóval makitát ne hallgass ránk
Köszi a választ. Nekem a motor be volt sülve pár éve és javítás után állították be. 10500-as motorfordulatra. A mostani szerelő 9000-re állította a fordulatot. Ahol én vágok ott általában szépen kell megcsinálni, mert lakó résznél van és nem egy külső, erdő menti telek ahol mindegy hogy néz ki. Igyekszem maximálisan kihasználni a kaszám teljes hosszát, így azért haladósabb. A damilvágót nem biztos hogy jó ötlet lenne levenni a kaszámról mivel évekkel ezelőtt be volt sülve. Eredetileg 3-as damil a max átmérő de a szervizes max 2,7-est mondott használni. Én inkább úgy teszek, aztán majd ha lesz rávalóm akkor veszek egy 545 rx-et. Talán röviden ennyi. Üdv
Valami profi gépet vegyél a területed elég nagy,és napi több órában akarsz kaszálni,oda profi gép kel!Ha sorközöket traktorral nyírod,még úgy is elég nagy az Oleo,Husqwarna,Stihl gépeket nézd meg a profi kategóriát,most pont őszi akció van a Hq-nál,és a Stihlnél is,bár drágábbak,mint az Oleók.A szőlőben én 2,4-s damillal kaszálok,nem jó ha a tőkét eltalálja az ember,a partokat,van árok partom,árkok stb ott 2,7 és 3.mm-s damillal használom a kaszát.Próbáld meg a boltokban,hogy áll kézre,milyen.szabad kérdeznem melyik borvidékről vagy?
Hát ennyi lenne a lényege,ezt nagyon szépen megfogalmaztad.
De legalább egy sinusos jelleggörbét nem lehetne? :-))
Ne haragudj,nem tudtam kihagyni! :-)
Amúgy ez a hosszú damillal haladósan kaszálás nem mindenkinek ajánlott dolog,erre rá kell érzeni,tudni mennyit lehet és mikor.Ha nem megy,inkább maradjon a szuttyogás meg zsinnyegés a 3 lovas géppel,mert csak kárt csinál a jóember....
Idén elhasználtunk már 3 nagydob 2.4-est,2.7-esből olyan fél dobot,3-asból meg szerintem 3-4 töltésnyit....pedig vágtam mindent,de tényleg mindent!A hosszú 2.4-es sokkal jobb mint a rövid 3-as.Röviden ennyi.
A stihlesek ezt sajnos nem tudják meg soha,mert azokon a gépeken nem lehet levenni a gallért....nem is kéne egyik sem max. a régi 450-es.
Szőlőbe 3as zsonor kell,,ahhoz meg egy 2,5 lóerős gép,ott elég sok a vastag szárú gyorsan növő gaz,illetve az oszlopok drót vas merevítők zabálják a zsinort,,4ha -ra 200 tól felfelé,,az alatt nem érdemes,,üdv az egyik borvidékről
2 méteres vadszőlős szederindásban találtam rájuk késezés közben,,10 év alatt sosem volt ilyen,,puloveren át még jó hogy nem nyakba kaptam volt is futás,,mindegy óvatosan körbevágom őket aztán ha nem tágítanak nemsokára úgy is elfagynak addig kimarad,természetesen bántani én sem akarom őket,max szólok egy méhésznek fogja be a családot,de ami vicc az egészben 1 hete 15-20 kaptár mellett kaszálgattam 1 méterre és teljesen hidegen hagyta őket , itt neg egyből belenyúltam a jóba,na majd kiderül,,köszi az együttérző hozzászólásokat
Egyébként is egészséges a csípésük azt mondják.Egyébként csigavonalban körbe kaszálva a kolóniát és a végén fölöttük egy utolsó suhintás majd gyors futás lehet a megoldás.---Igen gyors futás!--
Ilyenkor ha teheted várd meg a reggeli hidegebb időt!Akkor ha akarnak sem tudnak aktívak lenni.A "B" verzió,hogy kiirtod őket (1 chemotox vagy tűz) és folytatod a munkát.Igazából én még csak az elsőt tapasztaltam ki erdőn és darazsakkal.
Egy darabig biztos nem mennek el, menj vissza holnap. Egyébként méhekkel még nem akadtam össze csak darázzsal, de akkor "szégyen a futás, de hasznos" volt.
mi a protokoll ha az ember belekaszál a méhekbe?,1 csipéssel megúsztam de most ott köröznek a mocskok,,valahogy be kéne majd fejeznem,,elmennek onan vajon vagy öltözzek be michelin gumiembernek?
Kaszáltam a sárga stihl damillal, hát érezhető a különbség...
Helikopter. (oleo 430 tl, 2,5 Le)
A múltkor kipróbáltam 2,7-es damillal, hát nem voltam elragadtatva.
De, hát az oldalamat furdalta a kíváncsiság. Ápolt területen, tettem fel 2 mm-es damilt és szuperül vitte, sokkal élvezetesebb így a munka, jobban fogy a terület.
Biztos az eltört kormányos géppel történhetett ez is.Gondolom a következő dugótörés vagy motor leesés lesz.😀😀 😀
Igazából nem is a föld berakódás az amit eddig tapasztaltam,hanem a szép lassan egyre vastagabb rétegben felrakódó szétpaszírolt fű.Gondolom úgy működik ez ,hogy mindig a már száraz részre új rakódik.Valahogy mindig a legrosszabb helyre.Egyébként nekem is volt már ,hogy ledobta a karimát mert elhanyagoltam a bepattintó fülek alatti felrakódást.Ha már komolyan beszélünk a témáról.
Drága Bandi bá ! Amilyen fej van a gépeden, nekem arról már egyszer meséltek, sőt, még láttam is, igaz, csak messziről. De a fedél peremébe rakódott földtől beragad, mint a fene. Már ahogy én hallottam. Aztán meg rosszul érintett, amikor az Autocut 40-2 fej a gépemen bohócbringa formára szétrepült, és a melósom segített a darabokat megkeresni. Már amikor a hibátlanul működő 545RX leállítása és lerakása után már meg tudott szólalni a röhögéstől, és jött segíteni. ;-)
Van itt a faluba egy embör aki a kapuja elötti kis területet lehet vagy50-60m2 több mint egy félóráig vágja.............körfúrészlappal a 15centis füvet:DDDDDDDDD
Egyszer hallottam hogy közben beszélget valakivel és bőszen magyarázza hogy ezt igy kell igy a legjobb legszebb
Valami kinai kasza ha látnád a szorásvédö fel van emelve a szöghajtástól vagy 30centire a száron
:DDDDDDDDDDDDD
Hogy ennek mi értelme van???????!!!!!
Ez tavaj volt.......az idén már damilozik és még feljebb emelte a szórásvédöt:DDDDDD
Á, én úgy szoktam,hogy lekoppintom párszor aztán kidobálja a földet.Mondom múltkor a szomszéd Józsibácsinak,hogy csinálja ő is így!Jött is a föld,aztán a rugó meg a szálvezető szemek.Persze az övén másféle fej van,nem tudom milyen de valami kék alkatrészt a mai napig keresgél a fűben.😀😀😙
Lehet, hogy nem hiszed, de ismerek olyan fickót, akinek FS450 van rajta dikiccsel ÚJ KORA ÓTA ! Azt mondta, a damil szar, mert VAN, AMIT NEM VISZ !!! A dikics viszont mint a piros hetes.
Na esküszöm kipróbálom csak bírni kell a 3 lovas masternak,csak én azért nem szeretek vágó nélkül mert ha túl lövöd és nincs kő vagy vas aminél gyorsan levereted, akkor az idegesítő,,,az igaz hogy picsányi damilhosszakkal nem lehet szépen vágni a zsengéket.
Nem értesz te hozzá. A damilvágó szent és sérthetetlen, mert a nagytudású gyártók nem véletlen tették a kaszára ! Aztán meg a szórásvédő gallér is Isten ajándéka, mire mennénk nélküle. Nekem van egy még nagyobb kedvencem, ami annyira népszerű. FS450/460, Husqvarna 545RX, stb. dikicskéssel csutka gázon egyeli a ritka, cirka 10 centis gazt. :-))))))))
Volt olyan,hogy 4500 m2 5 napig tartott.Akkor én rosszul csinálok valamit?Nagyon nem mindegy mit vágsz és milyen sűrűn.Megbántani nem akarok senkit,de meg kell tanulni a gyors,ütemes haladós kaszálást is,ugyanúgy mint bármi mást a világon.Az embernek érezni kell meddig terhelhető a gépe,nem a gázkarral hanem a damil hosszával állítja be az üzemi fordulatot.Amíg ez nem megy,addig a négyzetméterek sem mennek.Röviden ennyi.
Meg tudok veszni,mikor azt látom,hogy a 3-3.5 lovas gépekkel ritkás szar semmilyen gazban,vágóval 20 centis damilokkal zsinnyegtetnek....benzin és időpocsékolás....
Még a 3-ast is szakítják a nagy gépek ha fent a vágó és rövid a damil.A hosszúra engedett 2.4-es nem szakad úgy mint a rövid 3-as és olyan pusztítást végez,hogy olyat nem tud a rövid 3-as damil.Ki kell próbálni,addig úgysem hiszik el és nem is tudják mi az a termelékenység.
Én nem tudom, ezek szerint nektek sokkal jobban megy, de nekem 3000m2 kb mindennel együtt (tankolás, damilozás, stb.) Kb 8-9óra. De elképzelhető hogy én csinálok valamit rosszul, bár én alacsony tarlóval vágok. Eddig még nem szidott senki. Csak valamiért nekem nem megy rövidebb idő alatt. Ennyi
Mit vágsz vele?A szőlősorokat 2,4-l vágtam ott nekem is tört a disznóparéjban,de sima fűben nem.Próbáld ki a 2,7-t.A damilok közt jelentős külömbség van vannak gagyi damilok,és superek is.A Stihl,és a Hq damil nem az.Bár nem mindegy,hogy milyen körülmények közt tárolták,és lehet öreg is a damil.Tárold npfénytől védve.
Próbáltam a 460-on többször is ilyen vagy olyan okból a 2,7-est használni de mindig az lett a vége,hogy visszakerült a 3-as.Szerintem az 545 nek is jobban állhat.Utoljára úgy döntöttem,hogy odaadom valakinek az egész piros tekercset.Tudom,hogy úgyis kikísérletezed majd magadnak a legjobbat de mivel kb. azonos a két gép nem lepődnék meg ha ugyanerre jutnál idővel.
Én is számolgattam,ha eldanám a bort mondjuk 500 forintért,biztos,hogy nem jönnék ki nullára vele.
Nagyon érdekes,hogy a sok buta ember elhiszi azt,hogy a boltban kapható üveges "minőségi" 7-800 ft-os borok láttak szőlőt....hát hogyan?Leadózva,vállalkozásban,bejelentett alkalmazottakkal,több kézen átmenve,ezáltal mindnek hasznot termelve....hát hogyan lenne az szőlőből?
Nem terem annyi szőlő ebben az országban amennyit csak mi somogyiak megiszunk....:-)))))))))))))
Felénk is ilyen árak vannak,a "kínai kaszások"olcsók,néztem a munkájukat is nem is rossz.Elszöszmötölnek fél HA-val /térdig érő gazban 7-8,órát is, nem tudom a Strausok,Démonok mit esznek,de mindig letolják a szőlőket,parlagokat,a gaz,fű ritkán ér térdig,mert rendszeresen darálják,a damiljuk is Démon néztem az elég drága.
Hepehupás szar ez és rengeteg a vakondtúrás.Szerintem traktorral levágnám 2 óra alatt,de sajnálom a traktort,nem erre vettem.Megenné a kést pár óra alatt a sok föld,kő meg törmelék amit a vakondok feltúrnak.
Az mtz letolná szerintem 1 óra alatt maximum.De így nem tudja megcsinálni,ott maradnak a szélek az meg a második alkalom után nem valami mutatós....:-)))
Megtudtam védeni,a szőlőt,de....az üzemköltsége,hát talán jobb,ha nem igazán számolom össze,ez egy ilyen év volt.A cukrok nekem azért jók,mert kevés volt rajt.A Bianka nem is merem leírni 20 felett volt,a barátom Olasza az viszont,nem volt fagy nála,a szőlő is jó volt 16,5-s lett.Felénk azt mondják,ha a lisztharmat/népi neve:Ódium/győz,akkor a szürke rothadás szüretel majd.Igaz is.Felénk is elég rosszak a szőlők,hiába a Teldor,meg a Chorus drága szerek nem mindenki használta őket.
8000m ,meg egy kicsi még,durván 5-6 tankal,az nem kis dolog.Ha MTZ-vel,RZ-1,5 zuzóval 3.fokozatban nagy gázzal,hogy szép legyen a felület,szóval MTz vel is legalább 1-1,5 óra,plusz az ut oda-vissza,csak a munka lett volna kb 10 liter gázolaj-lehet számolni.Csak azt nem értem,ha jó a terület,nem nagy a fű nagyon,akkor miért nem fűnyirótrakival?Le a kosár,deflektor fel,vagy anélkűl,azt had menjen.Biztosan könnyebb lenne,mint a damilossal..
Szerintem 16-ért is rettentő olcsó volt!A 10-es pedig egész egyszerűen mínuszt termel.Csak úgy érheti meg,hogy céges gép,céges damil és benzin,és biciglivel megy ki....:-))))
Nem mondanám a kicsit több mint 5 órát ha nem úgy lenne,én is csodálkoztam illetve meg voltam elégedve! :-)
Úgy mentem oda,hogy a felét-vagy amennyi sikerül-megcsinálom,hazamegyek 7 körül vacsorázni,aztán vasárnap reggel befejezem.
Mondom volt már olyan ezen a területen,hogy ketten vágtuk le ennyi idő alatt!Ez nagyon függ a gaz sűrűségétől.
Oportó,szürkebarát,kicsi othelló,pozsonyi meg vagy 3-4 féle fehér szőlő,amit nem tudok beazonosítani.Ez most éppen az apósomé volt.Nem nagy mennyiség,úgyhogy egybe lett feldolgozva,egy jó silleres-egyébként igen finom- egyszerű asztali bor lesz belőle.
Sajnos nálunk nagyon gyengék a mustok idén,a rengeteg eső miatt és a termés is erősen rohadt,töppedt.Ez például 16-os lett,de hallottam nem egyet akinek 14-es, és olyan is volt,akié 12-es.Ezek mentek pálinkának....
A 18-19-20-as amiket írtál az döbbenet jó,mifelénk ilyen senkinek nem volt ez biztos.A mennyiségek egyébként jó átlagosak.
Amúgy körülbelül minden harmadik szőlő a hegyen "elment".Az egész tönkrement,van egy öreg akit személyesen is ismerek,kint lakik,de nem tudta megvédeni a szőlőjét(olaszrizling).A tönkrement szőlők 80 %-át a lisztharmat,a többit meg a rothadás vitt el.
üdv Pezo!Az Fs-55 több generáciot megélt gép,tehát magában a tipusban is van eltérés.Ha ugy kérded,hogy mondjuk a most kapható 55-ös,és a 56-os között mi az eltérés,akkor mondok pár dolgot,ami kimaradt a katalogusokból.Ha a régebbi,és a mai 55 közötti eltérés érdekel,arra is van pár gondolatom.Szóval az első téma:ugyanaz a cél.ugyanaz a felhasználási terület.Az 55 az egy régi gép felfrissitése,főleg az EU normákhoz igazitott motor,illetve az uj,gondozásmentes hajtómű,a védöburkolat változott a régihez képest-a hajtás rész a kuplungtól lefelé ugyanaz az 55-nél,mint a 56-nál.A motorház,a motor,a kiegészitő dolgok viszont teljesen ujak,már tipusra is,az 56 esetében.Nem ujrafésűlt,hanem már alapbol ugy tervezett motor,ez van a 40-50 ben is.Az uj 55 szerintem visszalépés a régihez képest-az 56 viszont egészen más lett.Kicsit pörgősebb,harapósabb,dinamikusabb motor,mig az 55 jóval nyuszibb,nagyon lebutitott motor.Mindegyik egy gyűrűs,lemezhajtókaros,végletekig leegyszerűsitett motor,mint irtam szerintem az 56 agresszivabb/már ha van ebben a kategoriában agresszivitás/,viszont a régi cuccok miatt az 55 kicsit olcsóbb.Mindegyik min zöld olajjal üzemel,piros már kevés hozzájuk.Az 56 porlasztója bonyolultab/hiszen ujabb/,mint a régibbé,tehát benzin minőség,tisztaságra kényesebb,és nehezebb javitani,ha baj van.Amugy az egész gépet kicsit nehezebb javitani,a modernebb rendszerek miatt,de ez legyen a szerelő baja.Kérdés,a két gép közötti ár eltérése reális-e?Igen,ha ez a katergoria kell a Stihlből,akkor megéri az a kb 10000Ft az ujabb gépet.Ha lenne a régi 55-ből uj,akkor lehet,más lenne a véleményem,de hát az már nincs..
Köszönöm!5 éve minden jobban és könnyebben ment,most sincs okom panaszkodni,de érzem már,hogy 35-36 az bizony nem 42-43.....
Azért nekem sem megy ám mindig ennyire.Azért is fényképeztem le és tettem fel a fórumra,mert ez most tényleg jól ment...:-))))
A 9000 m2 késsel 12 óra alatt nem rossz ám!Embert próbáló az,főleg domboldalban!Azért azt meg kell fizettetni nem kicsit!
Pár éve tettem fel ide képeket,mikor vágtunk olyan 4-4500 m2 több mint 30 éve nem gondozott területet.5 nap alatt tudtam lenyomni,de ott minden játszott,fűrész,dikics,3-as damil....2 napig égettük a cuccot ketten reggeltől estig.Kemény melók ezek az biztos.....az ára is az volt....:-))))
A Stihl 3,mm-s sárga a Husqvarna sima 3,mm-s bordó mindkettő nagyon jó!Az áruk kicsit húzós,de nem nyúlsz velük mellé.Csak érdekesség a Stihl USA,a Hq kínai gyártmány de príma!
Az előbb tekertem fel 9 méter sárga stihl damilt (T45X fejre) . A sötétedés miatt már nem volt lehetőség kipróbálni, de a homlok csípőfogó elég nehezen vágta el.
Most olvastam vissza az elmúlt napokat.Gratulálok a teljesítményedhez!Milyen fajta szőlőt szedtetek le?Nálunk Kék Oportó múlthéten 18-s,Rizlingszilváni 20,Chardonay 19 volt kevesebb,mint tavaly a fagykár miatt.További jó melókat!
Nem nagyon jártok rendszeres területre,vagy ha igen,az 2-3 havonta van.Na az nem rendszeres....:-))))
Mikor ilyen "sűrűn" mész,rettentően mások a számok.Már többször is írtam,hogy egy tank olyan 1500 m2-t tud és 3/4-es óra alatt lemegy,rendszeres melóban,itt pontosan annyira jött ki.
Vágtuk már le ezt a területet 10 tankkal is,legutóbb augusztus közepén,a sok júliusi eső miatt totál beszoptuk....most azért nem volt olyan gáz.Lehetett csapni vágó nélkül,hosszú 2.4-es damillal,vitte mint az ördög.
Nem volt rossz lóvé,persze ha m2-re számoljuk ki,akkor nagyon szarul jön ki,de az nem mindig mérvadó.Szerintem egy szombat délutánra 100 euro nem rossz pénz még akkor sem,ha igen sok volt a m2.
Bocs,még az sem ha jól látom.2Mix mindkettő de az 56-ost 0.1Le vel erősebbnek írja .Valamint új leállítógombot kapott a markolaton.Talán ennyi.Legalábbis a Stihl.hu - ennyit lehet kibogozni így hirtelen.
Köszi a tanácsot! Úgy látszik a nagyobb gépekkel mindig becuclizok( a márkásnál 1 hét után volt gyújtás cserém). Bezzeg a szegélynyírók mennek mintazállat :D
Akad egy kis gond ezzel a Hecht 151-el. 1-2 Tank után, ha leállítjuk nem hajlandó elindulni. Ha kihűlt, akkor meg ingen. Ez mitől lehet? Marha idegesítő.
Ez szép munka fefe, gratula. Nekem eddig a max. 9ezer m2, domboldal, késsel, embermagasságú gaz. 2 nap, napi 6 óra megállás csak tankoláskor. (már nem emlekszem hany tank) Egyidősek vagyunk, de ez 5 éve volt. Meg persze én csak hobby kaszás vagyok, nem ebből élek.
Nem is akarom a te teljesítményedhez mérni, sőt inkább kiemelni a tiédet.
Nem kevés, mert korrekt volt az óradíjad (ugye az én számolásom alapján 100 eurót "kaszáltál" :), 5 óra alatt. Ez 20 euró/óra, amivel még én is megelégszem, pedig nem vagyok olcsó. Más lapra tartozik, hogy 5 óra alatt baromi sokat lekaszáltál, ezért lett szar a m2 ár)
Pont annyi.80*100 méter és még van ott a parkolón túl 3 kisebb darab,ami olyan 5-600 m2 lehet,de azt már nem mertem leírni mert úgysem hinné el senki....főleg az én a koromban...főleg hogy nem stihllel......:-)))Az meg akkor hogy lehet.....:-DDDDDDD
Persze mindez a végén szakszerűen lombfúvóval lefújva,mert a nyesedék a viacoloron nem maradhat....és otthon 7-kor vacsorára érkezés.Zsebben meg a 30 rugó.Tudom,kevés,mert 10 ft/m2,de én megelégszem kevesebbel is....
Délelőtt az egyik szőlőnél lekaptuk a fehéret(400 liter-16-os must lett),aztán gyors ebéd,meg közben egy nagyon durva zivatar ami vitt mindent,gondoltam délután még kiszaladok,van egy 8000 m2-es terület,pontosan 5 hete vágtuk,lekaszálom.Volt az 5 hét alatt eső is meg marha meleg is,szóval minden együtt volt a"bő terméshez",volt is olyan nem túl magas-térdig érő de gorombán sűrű füves gaz.Fél 2-kor beleálltam,3/4-ed 7-kor otthon voltam,5.5 tank,5 óra,megállás csak tankoláskor,damiltöltés is szigorúan járó motornál.Komatsu bcz 5000-es volt az elkövető.
A parkolóban állt egy kamionos,aludt volna szegényem ha nem ott baszom a rezet.....a végén odajött,azt mondta,mikor nekiálltam azt gondolta,egy ember ezt egy hét alatt sem tudja levágni,de amit ott műveltem az számára egyszerűen hihetetlen.Mondtam neki haver ne haragudj,43 éves vagyok,kicsit már lassulok.....elküldött anyámba....:-)))))
Használtan hirdettek egyet, itt volt 20 kilométerre, aztán elugrottam megnézni, leharcolt, de motorikusan jó a gép. Gondoltam egy próbát megér, viszont egyenlőre csak kipróbálva lett 5 tank erejéig, mert tényleg szenvedés vele, bizseregnek az ujjaid egy tank után....
A kormány meg a bovden ok, csak magát a tartó konzolt kell kicserélnem a csavaros kézzel állíthatóra, valamint a tubushoz, kell minden, rugóktól a gumibakokig, meg a teljes felfogatásig.
Komatsu 4500 DW változat van nálam, azt alakítanám át a CL, azaz a rezgéscsillapító tubusos változatra, mert így szarrá ráz. A 4000-es szinte semmit nem ráz ehhez képest. Ha át lehet alakítani, nem nagy pénzből, akkor megmaradna. Így egyszerűen nem lehet használni, legalábbis nekem többet ér az egészségem. :)
Te figyu, nem lehet, hogy te ittál több alkoholt a kelleténél?
Csak óvatosan jegyzem meg, hogy nagyon nem így kell helyesen írni azt, amit próbáltál közölni!
A góré sem örülne neki, ha nem lenne minden flott, egy "taktikai kűzdelemben" (mert ő már annak gondolja, nem véletlenek a spanok hirtelen feltámasztásai, értelmetlen próbálkozásai), ahol a pozíciója talán kérdőjelezhetővé válhatna!