Keresés

Részletes keresés

VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101964

"Vmi olyasmit hallottam, hogy mostanában a buszvezetőknek minden 50 perc vezetés után kell 10 perc pihenőt adni. "

Szerencsére nincs ilyen szabály.

Üdv.:VD

Előzmény: v86 (101941)
at3sz Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101963
A nappaliak üzemideje más tészta. HA minden ember igényét ki akarnátok elígiteni, akkor a nappali viszonylatokat kéne Non-Stop járatokká tenni a ~90 %-at ...
Előzmény: mestska (101951)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101962

A 951-es járat létesítésének legfontosabb eleme a dél-pesti garázs elérése és így, a fontos harántkapcsolatok mellett számos szolgálati kiváltása (pl.: Délpest-Csepel, Délpest-Újhegyi ltp. szolgálatik, stb.). A garázs kihagyása ezért nem túl ésszerű lépés. A megállók ügyében majd reagál valaki illetékesebb, én ennyire azért nem vagyok otthon azon a környéken. :-)

Előzmény: ICPX (101959)
attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101961

Az Ik260 és a 280 fordulóköre azonos, ahol az egyik befordul, ott a másik is.

Éjszakai közlekedésben a gyorsaság csak másodlagos szempont, mivel a busz a legjobb esetben sem versenyképes az autóhoz kéepst utazi idő tekintetében (éjjel elég ritka a dugó, mint tudjuk). Ennél fontosabb, hogy minél nagyobb területet ellássunk. Mivel pedig az éjszakai közleekdés egyik legfontosabb utas-rétege a BKV-sofőrök népes csoportja, ezért az autóbusz- és villamos-telephelyek érintése elengedhetetlen.

Előzmény: ICPX (101959)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101960

Tárnoki vonat: emlékezetből írtam, akkor a 23.40 a 101954-ben 23.30-ra javítandó. :-)

Érdre több szolgálati is jár, de elvileg (asszem) mindegyik 260-as. Persze a garázs azt ad ki, amit kedve van, ezt aztán nem nézi senki. (Óbudán is divat 405-össel adni néhány szolgálatit, le is szoktak robbanni olyan jó helyeken, mint pl. Fót :-))

Előzmény: Fricy (101957)
ICPX Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101959

A 951es busz tervezettehez:

- Nem lenne eleg Ik 260

- Masik hogy a Hunyadi ternel Ik 280 betudna fordulni?

-Ugyanez  kerdesem a KIspest ekrtarosnal a Temesvari utcai resznel?

- Nem lenne gyorsabb ha a NAgykrosi uton mennenek a buszok, majd jobbra fordulnanak a Meta utcara? -  akar ugyis hoy beternek a garzshoz elotte?

- Hunyadi teren a jelenlegi 51es megallojaban Csepel fel miert nem allhatna meg a busz, ha a megallo a Nadasfy elott van?

- Es Ors fele meg gondolom a 194 megallojat szeretettek volna irni, mivel a 51es megalloja a Kobanya fele Nadasdy utca elott van meg.

- Sajat velemenyem hogy az utasok szempontjabol jobblene ha az egesz Kilian telepi kanyar kimaradna es vegig az 51es vonalan. - Igaz igy kene egy jarat a Del _pesti reszhez ez pedig kivaltani valami 954 busszal ami hatar ut es a garazs kozt jarna, vagy inkabb az 950 erre valo vezeteset javasolnam

attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101958

Kiegészítés: DJ Troli utalt ugye arra, hogy egyszerre végez sok sofőr. Szerintem sehol sincs annyi végzős dolgozó, amennyit az Általunk tervezett éjszakai hálózat ne tudna problémamentesen elvinni. Ha esetleg mégis akadna ilyen, akkor megoldjuk, hogy kicsit sűrűbben járjon a busz a szolgálat-végzés eme időpontjában. Plusz egy-két kocsi itt-ott még bőven belefér a tervezetbe, ha szükség van rá.

De én hajlok arra is, hogy akár egyenként vizsgáljuk meg a megszüntetésre javasolt szolgálati járatokat, hogy valóban kik is utaznak rajta általában, és valóban megfelel-e nekik a mentrend szerinti éjszakai járat. Lehet, hogy találunk egy-kettőt, amit érdemesebb megtartani. És az is lehet, hogy találunk egy-két olyat, amit mi nem javasoltunk törlésre, de olyan kevesen utaznak vele, hogy - amint Dávid is írta - olcsóbb lenne szgk-val hazahordani a sofőröket. És akkor máris egál.

Én még sosem láttam olyan szolgálatit (igaz, csak a kelenföldi garázs tájékát ismerem valamennyire), amelyen ne jutott volna minden sofőrnek ülőhely. Ez azt mutatja, hogy az általuk kiadott utasszámot el lehet vinni a mi hálózatunkon, legfeljebb egy-két kisebb kiigazítással.

Előzmény: VitézyDávid (101954)
Fricy Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101957

23.25-kor megy el az utolsó vonat Tárnok felé Déliből. 5 perccel az utolsó metró megérkezése előtt...

Érdre nem 405-ös jár? Én azt láttam párszor!

Üdv: Fricy

Előzmény: VitézyDávid (101954)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101956

"Amikora barátnőmhöz megyek s lekésem a metrót, akkor 15 - 20 percet sétálok Én is a Határ úttol. Örüljünk annak ami van, s hogy Lyuk van a S**-kön "

Ha Te örülsz annak, ha sétálhatsz, akkor miért nem indulsz eleve otthonról gyalog?

"Ez a Vekés dolog felesleges hozzá. Bahn-ban szépen meg lehet építeni, nekem is van sok fiktív ötletem .... Erre az egészre szarik a BKV s a városüzemeltetés. "

Végülis, jóóó ez a pocsolya, henterengjünk még benne egy picikét... :-/

ááá.

Előzmény: at3sz (101950)
attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101955

>Ugyse lesz lényegi változtatás [...] Erre az egészre szarik a BKV s a városüzemeltetés.

Ja. Ezt mondta mindenki akkor is, amikor a 41-es villamosért küzdöttünk. Tévedtek. Van ez így.

VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101954

Sziasztok!

Néhány témára reagálnék:

Szolgálati járatok:

Én már utaztam szolgálati járaton, nem is kevés alkalommal. Ezért nagyjából el tudom képzelni, hogy a Cinkotáról Pécelre hazatartó jv. nem a garázsban foglal el egy kettősülést táskájával és a söröcskéjével, hanem az ismert időpontban kisétál a garázsból a 969-es megállójába. Ezért cserébe a péceliek is hazajuthatnak éjjel. Vannak szerencsétlenebb helyzetek is, de homokba dugni a fejünket és a jelenlegi, alapjaiban rossz rendszerhez ragaszkodni badarság. Az éjszakai járatokkal kiszolgált útvonalakon nem értem mi indokolná a szolgálatik fenntartását.

Az anyagban benne van a felhívás arra vonatkozóan, hogy a BKV az általunk megszüntetésre nem javasolt szolgálatik közlekedését is vizsgálja felül. Valószínűleg pl. Tárnokra olcsóbb lenne taxival hazaküldeni azt az 1-2 ott lakó buszvezetőt, mint Kelenföldről egy 260-assal hazavinni őket. (Esetleg olyan számot adni nekik, amivel elérik az utolsó vonatot 23.40 körül Kelenföldön... - ez az ami a BKV-nál álom...).

A szolgálati járatokat illetően meg vagyok győződve az igazunkról, nem állunk olyan jól sem az éjszakai szolgáltatást tekintve, sem anyagilag, hogy ezt a luxust megengedjük magunknak.

6É követése:

A 6-os éjszakai valóban balkáni, jelenleg gyakoriak az utaslemaradások. Az utazóközönség jó része azonban azért választja a 6É-t, mert Pest és Buda között ez lényegében az egyetlen színvonalas kapcsolat (a 78É-ről inkább ne beszéljünk). Ha megnézed, a 6É legjobban a Margit híd, bhf.-nél ürül. Azért, mert a 42É (és így az egész III. ker.) csak a 6É-vel tud hazajutni. És még sorolhatnánk példákat. (Boráros téri járatok, stb.). A javasolt hálózatfejlesztések után a 6É összekötő szerepe megszűnne, a járat tehermentesülne, a körúti célforgalomra pedig a 10, majd 15 perces követés elegendő lenne.

Éjszakai villamosközlekedés:

A VEKE eddig is bizonyította, hogy ahol csak lehet, a villamosok oldalán áll. Megvizsgáltuk az éjjeli villamosközlekedés lehetőségét, de ahogy Attus barátom is írta, elvetettük a javaslatot. Az előző pontban leírtak miatt még a 6-os SEM indokol villamossal való kiszolgálást, a 3-asról és egyéb más vonalakról nem is beszélve. A szétszabdalt hálózat miatt ráadásul nincs lehetőség hosszabb, a nappali járatoktól eltérő viszonylatok megszervezésére. A karbantartást az éjjeli villamosközlekedés lényegesen megnehezíti, ugyan valószínűleg, akarattal (akárcsak Prágában) megoldható lenne. Ha visszaemlékszünk, a 49É villamos helyett is gyakran járt pótlóbusz. A komolyabb probléma, hogy nem tudok olyan járatot, amelynek az utasforgalma indokolna villamost. Mi értelme lenne villamost közlekedtetni (ami ráadásul a busznál még zavarérzékenyebb is) a 3-ason, ha egy szóló buszra (amit fenntartani lényegesen olcsóbb) is felférnek a népek? Ahol ez egyedül felmerült (ahogy már írtam is), a Nagykörút, de ott az előző pontban írt érvek mellett az is a villamos ellen szólt, hogy a 904/906 gyűrű nem kivitelezhető villamossal, annak ellenére, hogy a vágányok 99%-ban rendelkezésre állnak (kivéve ugye a Körtéren...).

DLala Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101953

Így van, tanuljunk meg kicsik lenni, elégedjünk meg azzal, ami a nagyok asztaláról aláhull...

Bocs, de ez jutott eszembe amikor a fintorgásodat olvastam.

Igazából aki szxrik bele az te vagy.

De akkor minek alkotsz véleményt? Főleg hogy garantáltan el sem olvastad.

attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101952

>Szerintem jobb a mostani ....

Először akartam írni erre egy hosszabb választ, aztán rájöttem, hogy felesleges.

Előzmény: at3sz (101947)
mestska Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101951

Vidéken 10 után nem jár semmi, max a mentő ...

Tény, hogy a nagyobb vidéki városainkba is elkelne egy két éjszakai vonal, de az annál kisebb településeken tökfelesleges, szépen hazakerékpározok, oszt jól van.

(Budapesten meg nemcsak az éjszakai járatok hálózatával, hanem a nappaliak üzemidejével is problémák vannak szvsz)

at3sz Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101950
Amikora barátnőmhöz megyek s lekésem a metrót, akkor 15 - 20 percet sétálok Én is a Határ úttol.

Örüljünk annak ami van, s hogy Lyuk van a S**-kön ... Vidéken 10 után nem jár semmi, max a mentő ...

Ugyse lesz lényegi változtatás amx két járatot egybevonnak.

Ez a Vekés dolog felesleges hozzá. Bahn-ban szépen meg lehet építeni, nekem is van sok fiktív ötletem .... Erre az egészre szarik a BKV s a városüzemeltetés.
Előzmény: v86 (101948)
v_peti Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101949
A csehek hogy oldják meg a karbantartást? Prágában is közlekednek éjszakai villamosok. Igaz, nem 10 percenként, hanem fél óránként.
Előzmény: attus germanicus (101924)
v86 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101948

Hehe, fogadjunk, hogy valamelyik éjszakai járat vonzáskörzetében laksz (max 5 perc gyalog), vagy nem használod ezeket a járatokat. Megindokolni is meg tudnád? Mert engem érdekelne...

Előzmény: at3sz (101947)
at3sz Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101947
Szerintem jobb a mostani ....

Anyit kéne tenni, hogy a 78 É-t bevinni valami fontosabb helyre ... Pl Déli pu. érintésével Moszkva tér ilyesmi
Előzmény: Törölt nick (101932)
jakka Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101946

Nem lehetne azt hogy az ejszakai jaratok fovonalai mellett valamifele iranytaxi-rendszer keruljon kialakitasra,amelyek nem menetrend szerint kozlekednenek,hanem akkor mennenek,ha megtelnek(vagy a jelenlevo kozonseg osszedobja az ures helyek arat)?

morczogó Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101945
Amivel aztán az éjszakai élet is fellendülhetne. :-)))
Előzmény: mestska (101944)
mestska Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101944

hogy mennyien járnak kizárólag autóval és váltanának-e, ha kiszámíthatóbb és az átszállásokat jobban figyelembe vevő éjszakai tömegközlekedés lenne.

hát persze, hisz akkor lehet a többiekkel sörözni, borozni, pálinkázni :))

Előzmény: morczogó (101942)
GABORBP Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101943
Bocs, tényleg én nem tudok olvasni.
Előzmény: attus germanicus (101940)
morczogó Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101942
Akkor már csak annyit kellene tudni, hogy mennyien járnak kizárólag autóval és váltanának-e, ha kiszámíthatóbb és az átszállásokat jobban figyelembe vevő éjszakai tömegközlekedés lenne.

Mellesleg ahol én lakom (majdnem belváros) is nagyon rossz a közlekedés nappal is, nemhogy éjjel. Csoda, hogy éves bérletem ellenére is majdnem mindenhova gépkocsival megyek?
Előzmény: attus germanicus (101939)
v86 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101941

Nah szóval tetszik a tervezet (valszeg azért, mert ez az egyetlen, aminek a térképén vhogy kinéz az éjszakai közlekedés).

Vmi olyasmit hallottam, hogy mostanában a buszvezetőknek minden 50 perc vezetés után kell 10 perc pihenőt adni. Ha ez így van, akkor ez hogy valósul meg pl. a 994-esnél, aminek a menetideje 100 perc?

attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101940
Nincs ott semmi elgépelve.
Előzmény: GABORBP (101935)
attus germanicus Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101939
Nincs felmérés, nem is lehet. Gondold át, ma a fél városban nincs is éjszakai közlekedés, ők nyilván nem közlekednek sehonnan sehova, ill. kizárólag autóval járnak.
Előzmény: morczogó (101934)
morczogó Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101938
No meg az is, amiről az előbb szó volt. Hétvgén. Mondjuk péntek és szombat éjjel.
Előzmény: v86 (101937)
v86 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101937
Májustól - szeptemberig (de leginkább a nyári iskolai szünetben) mindenképpen elkellne a 6-os villamos éjszakai közlekedése...
Előzmény: morczogó (101934)
v86 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101936
Mi van ott elgépelve?
Előzmény: GABORBP (101935)
GABORBP Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101935
49. oldalon 3.31.2. elgépelve.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!