A falusi házak döntő többségében találnának a rendőrök permetező-szereket is, (amelyekről ugyan még nem olvastam, hogy robbanószer gyártására alkalmasak,) és műtrágyákat is, (amiről viszont olvastam, hogy akár valamiféle robbanószer is készíthető belőlük).
Ha ez lenne a letartóztatás alapfeltétele, akkor Magyarország lakosságának elég tekintélyes része becsukható lenne.
Nem gondolkodott esetleg a tekintetes qrmányzat, hogy betiltsa a műtrágyák létezését az országban? ;-)))
..................Több összeszerelt bombát és robbanóanyagokat is találtak a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi házában – értesült az RTL Klub Híradója. A pince átkutatása után derült ki, hogy több működőképes bombája is volt, ezeket a gyanú szerint használni akarta a közeljövőben....................
Nem voltak összeszerelt bombák a körúti robbantó pincéjében
Az RTL Klub Híradója szombaton azt közölte, hogy a rendőrök is meglepődtek, mi mindent találtak a körúti robbantó karmacsi házának pincéjében: több összeszerelt bomba, robbanóanyagok, szögek, facsavarok voltak mindenhol.
A karmacsi polgármester, Kelemen István, aki hatósági tanúként jelen volt a házkutatáson azonban cáfolja ezt. Mint a Borsnak elmondta,
túlzóak azok a hírek, amelyek szerint a rendőrség a házkutatás során hatalmas arzenálra bukkant, de tény, hogy találtak vegyszereket és csavarokat. Úgy láttam, hogy permetszereket foglaltak le, flakonokat, és persze elvitték a fiú mobiltelefonját és számítógépét is.
A lap szerint P. László maga kotyvaszthatta a bomba alapanyagát, ismereteit az internetről szerezhette. Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Borsnak azt mondta, hogy permetszerekből lehet bombát gyártani, ezért foglalhatta le azokat a rendőrség.
Ez csak a hozzátartozóinak lenne jobb: átmeneti megkönnyebbülés, ám mások megrökönyödve fogadnák - szerintem. Emellett lennének olyanok is, akik a bűnüldöző szervek ellen próbálnának hergelni mindenkit.