Keresés

Részletes keresés

Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 101
Egy rumos csokitorta, physalissal:)Regebbi termes
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 100
Holnap keszul ket torta. Ma a lapokat sutöttem meg a doboshoz, szigoruan egyenkent, elkeszult a kremje is. Kesz a sarlott-hoz a tekercs piskotåbol, es megsutöttem egy glutenmentes piskotakorongot. Holnap az epertortåt töltöm es diszitem, meg a d9obost. Dokumentålom, ahogy igertem:)
Előzmény: ribizli (98)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 99

Tejszines-joghurtos sårgadinnyetorta

 

 

Hozzåvalok:

Egy kerek piskota tortalap, kb 40-50dkg sårgadinnye, 7dl habtejszin, 2ek zselatin, kb 2dl vizben feloldva, izles szerint cukor, keves szegfuszeg, fahej, egy egesz lime, kb 3dl joghurt./natur/  disziteshez citromfu level

 

 

a krem elkeszitese:

A megtisztitott dinnyehusbol kivåjunk nehåny gömböt, amivel majd a torta tetejet diszitjuk. A többi dinnyet egy edenybe tesszuk, adunk hozzå izles szerint cukrot, nehany szegfuszeget, keves egesz fahejdarabot, es annyi vizzel öntjuk fel, ami eppen csak ellepi. Feltesszuk föni, es a forråstol szåmitva kb 8 percet fözzuk lassu tuzön. Ha megfött, kiszedjuk a fahejat es a szegfuszeget, es hagyjuk kihulni. Ha hiseg, mixerrel teljesen pepesre turmixoljuk. Közben 4dl tejszint kemeny habbå verunk, felidöben hozzåadunk kb 1dl feloldott de mår nem meleg zselatint, majd ha jo kemeny a hab, a joghurtban elkeverjuk a maradek feloldott zselatint, elkeverjuk vele a turmixolt dinnyet, majd lazån a tejszinhez keverjuk. En ilyenkor hagyom ugy 10 percet "huzni" a kremet a zselatinnal, majd a 3 reszre vagott tortalapokat megtoltom a kremmel. A torta tetejere is ez a krem kerul, vagy zöld szinu kis lime levevel megbolonditott gyumölcskocsonya. felverem a maradek tejszint is habbå, es azzal bevomom az oldalåt, tetejere diszitest nyomok habzsåk, es csillagcsö segitsegevel. A tortåt tetszes szerint diszitem dinnyevel, limevel, vagy ami eppen eszembe jut. Fontos, hogy ha nem azonnal tålaljuk, akkor a dinnyegömböcskeket mårtsuk folyekony zselatinba, igy nem töpped meg. Egyebkent ez minden gyumölcsdekoråcionål hasznos, mert sem megfonnyadni, sem bebarnulni nem engedi a gyumölcsöket. A fent leirt krem akårmilyen intenzivebb izu gyumölccsel is keszulhet. En szoktam eperrel, målnåval, söt öszibarackkal is.

Előzmény: ZsuR (97)
ribizli Creative Commons License 2006.06.23 0 0 98
Igen, légyszi dokumentáld a folyamatot is!!

A pudingport kitűnően lehet ám egyszerű kukorica- vagy burgonyakeményítővel helyettesíteni, meg a szükséges ízesítővel. Nézd meg az összetételét egyszer, én meglepődtem. :)
A vaníliáshoz vaníliarudat, a kakaóshoz kakaóport, a csokishoz meg jó minőségű apróra vagdalt csokit érdemes tenni. A puncsoshoz rumot - szerintem ha azzal forralod a tejet, elpárolog főzés közben az alkoholtartalma. A színezése lehet még kérdéses, ehhez a legegyszerűbb gyümölcs levét használni szerintem.
Vaníliakivonatot is egyszerűen lehet házilag készíteni, kristálycukorral együtt megőrlöd, és kész (én kávédarálóban csinálom). A másik az alkoholos kivonat, de azt hiszem, az igen drága mulatság lenne Felétek. (Egyébként ezek a trükkök a Konyha-trükkök topikban megtalálhatóak.)

Jó munkát meg mulatást Nektek!
ribizli
Előzmény: Vanessa_ (92)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.23 0 0 97
Mestere vagy!!! Csodalatosak - kesz koltemeny mindegyik!
Előzmény: Vanessa_ (94)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 96
Probåld csak meg punccsal is.)) Fantasztikus lesz. Az öcsem egy honapja jårt itt, es kertem, pudingport hozzon. Repcsivel jött:) Nem is neztek meg a hatåron:DDD
Előzmény: kyra42 (95)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.23 0 0 95
Vanessa, ZsuR: Csináltam tejszínes csokipudingot. Tényleg isteni! :)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 94
Tejszines-joghurtos sårgadinnyetorta
ZsuR Creative Commons License 2006.06.22 0 0 93
Azt hiszem a forditas szerencsetlenul sikerult - az a glazur. . .az nem glazur.

A Meringue Powder-bol keszul a Royal Icing - es amikor abbol keszulnak a viragok, sormintak :)) akkor lehet tovabb eltartani. Kellemes habcsok ize van - a gyerekeim felfedeztek :))

Előzmény: krisssz (89)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.22 0 0 92

Holnap egy dobostortåt kell csinålnom, egy eper sarlottot, es egy epertortåt. Midsommar lesz, itt nagy unnep, es az epertorta elmaradhatatlan. Holnap sutöm, töltöm, es szombaton diszitem.Majd lesznek kepek. Tegyek fel a munkafolyamatrol is?

Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.22 0 0 91

Szep estet:)

 

Szoval a csokiszalag. Nagyon egyszeru. Keszitsd el betöltve, es kivul is kremmel bevonva a tortåt, aminek a tetejet is elkeszited, csak a szelet nem dekorålod. Melegitsd fel a csokolådet vizgöz felett a szokott modon, de ne bevonocsokit hasznålj, mert az nagyon kicsi hön olvad, es a kesz tortåd mår a kezmelegtöl is azonnal kornyadozni fog. Merd meg lehetöleg pontosan a kesz tortåd magassågåt. /en itt hibåztam, mert csak szemre mereteztem, igy tulert a torta peremen/ Vågj ki sutöpapirbol egy ugyanolyan szeles, de kicsit hosszabb csikot, mint a tortåd körmerete. A torta magassåga adja meg a papir szukseges szelesseget. Ha nagyon kulönlegeset akarsz alkotni, akkor fehercsokit olvassz elöször, tedd kis papirtölcserbe, aminek a vege csak icipicit van kivågva, majd a sutöpapircsikodra rajzolj formåkat. Akår ha szulinap, az unnepelt neve is lehet. hagyd ezt a csokit egeszen kihulni, majd az egesz papircsikra simitsd rå a fekete csokit. Ha feherrel cifråzod, akkor sokat nem szabad simogatni rajta a feketet, mert elolvasztja a feheret, es elmosodik a minta! Hagyd kicsit megszilårdulni a papiron a csokit, majd amikor mår nem folyik, de meg arånylag hajlos,-formålhato, fogd körbe vele a tortåt. Egy ollo segitsegevel vågd le a felesleget, es hagyd tekljesen megszilårdulni a csokit. En beszoktam a hutöbe tenni, es kb fel oråt rå sem nezek. ha megszilårdult, akkor ovatosan huzd le rola a sutöpapirt. Es kesz is.) Egyebkent csudaszep csokileveleket is lehet csinålni, ha az olvasztott csokival pl rozsalevelet vekonyan bekensz, majd hagyod kihulni, es lehuzod a levelet. Itt sem ajånlom a bevonocsokit, mert nekem egyszer egy szulnapi tortån a gyertya höjetöl is szetolvadt! A jo minösegu sima /pl Tibi/ etcsoki, szuperul birja.)

Előzmény: krisssz (86)
ribizli Creative Commons License 2006.06.22 0 0 90
Megpróbáltam feláldozni magam a köz érdekében, megkerestem a Reform Cukrász Kft-t de kiderült, hogy a Kiskorona utcában nincs bolt. A honlapról kiderül, hogy viszonteladóknál lehet kapni a sütiket. Majd próbálkozom!
ribizli
krisssz Creative Commons License 2006.06.22 0 0 89
Már meg is találtam, van a soreginél is.

Glazúr / Royal Icing
Hófehér, gyorsan száradó anyag, melyből virágot, levelet, figurát, csipkét, stb. készíthetünk. Száradás után fénytől védve, száraz helyen tároljuk a kész díszeket. Színezésre lehetőleg paszta állagú vagy tömény festékoldatot használjunk! Kerüljük az erős színeket!

1. Meringue porral

500 gr cukorliszt
30 gr meringue por
8 cl langyos víz
5 ml ecet

2. Tojás fehérjével

500 - 600 gr cukorliszt
3 tojás fehérje
5 ml ecet, vagy kevés citromsav


A cukor felét a többi anyaggal elkeverjük, majd a maradék cukrot hozzáadva, habosra keverjük.

Puhább állaghoz több vizet, keményebbhez plusz cukrot adhatunk. Gyorsan szárad, ezért használat közben, nedves ruhával takarjuk le!

Előzmény: krisssz (88)
krisssz Creative Commons License 2006.06.22 0 0 88
Most már csak azt kellene megtudni, hogy itthon milyen néven létezik ez a Meringue Powder, ha egyáltalán van.
Előzmény: ZsuR (87)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.22 0 0 87
Hetfon fogom tanulni a Royal Icing-ot :))
Lehet belole is csinalni sok-sok szepet!

A legegyszerubb - mar kiprobaltam:

Royal Icing

This smooth, hard-drying icing is perfect for making decorations that last. It is also useful as a "cement" to fasten decorations together. Royal icing is edible, but not recommended for icing cakes.

Ingredients:

3 Tablespoons Wilton Meringue Powder
1 lb. (4 cups) confectioners' sugar (about 1lb.)
6 Tablespoons warm water*
Beat all ingredients until icing forms peaks (7-10 minutes at low speed with a heavy-duty mixer, 10-12 minutes at high speed with a hand-held mixer). Recipe makes 3 cups.

NOTE: Keep all utensils completely grease-free for proper icing consistency.

* For stiffer icing, use 1 tablespoon less water.

**When using large countertop mixer or for stiffer icing, use 1 tablespoon less water.
Előzmény: Törölt nick (85)
krisssz Creative Commons License 2006.06.22 0 0 86
Szia! A tojásfehérjét pocukorral itt is használják, cukormáznak hívják. Viszont ez a kukoricakeményítő jó ötletnek tűnik, nekem mindig egy kicsit híg lesz, így szétterül.

Vanessa! Mindig valami szupert mutatsz! Hogy kell csinálni a csokiszalagot?
Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.22 0 0 85

Szuper téma. Eddig elég ritkán sütöttem, de nagy kedvet csináltatok hozzá. Köszi receptekért és a jótanácsokért.

 

Egy távolabbi szomszédasszony a helyi szupermarketben ( én is USAban élek)  diszitőcukrász. Sokszor hoz partikra szép tortákat, de amiket itt láttam, tőletek, sokkal gyönyörübbek! És abban is biztos vagyok, hogy sokkal jobb izüek.

 

Nem tudom, hogy amit az USAban royal icing-nak neveznek, müködik-e diszitőkrémként.  

Tojásfehérje sok porcukorral keményre felverve. Az itteni porcukorban eleve van egy pici kukoricakeményitő, ha a tieitekben nincs, lehet hozzátenni. Szinezni is lehet.

Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.22 0 0 84

nem lesz csuf:) Ha valamiben tudok segiteni, csak båtran szolj:)Van msn-em, esetleg meg is mutatom szivesen, ha valahol elakadnål. Egyebkent csokival is meses dolgokat tudsz kreålni. Pl csokiszalag a torta szelere.

 

Ez egy elsö probålkozåsom volt:)
Előzmény: krisssz (83)
krisssz Creative Commons License 2006.06.22 0 0 83
Jaj, de szépek! Vasárnap tartjuk a lányom szülinapját, szóval akkor kellene valami hasonlót kreálnom:)) Ha nem túl csúf, majd lefotózom.
Előzmény: Vanessa_ (82)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.22 0 0 82
De igen:) Ugyanaz, es a formåzo vegek a csillagcsövek. Ezek regebbi termesek:)
Előzmény: kyra42 (81)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.22 0 0 81
A dekoráló zsák nem ugyanaz, mint a habzsák?
És olyan szép tortaformák vannak! Nem is láttam még ennyi félét.
Előzmény: ZsuR (80)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.21 0 0 80
Nagyszeru! Vannak meg hianyzo dolgok - nem lattam a dekoralo zsakot, csak a "csovet" hozza, de ez mar kezdetnek jo!

No es ott a meringue powder is (miert lett glazurnak forditva, ki tudja???)
Előzmény: papri (79)
papri Creative Commons License 2006.06.21 0 0 79

tordaszítési kellékek, alapanyagok: http://www.soregi.hu/

Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 78
Ez egy egyszeru kerek torta, es egy lapos piskotåbol "håzikok" Egyebkent a sved kiråly szulinapi tortåja is hasonlo volt, s mivel nålunk /sajåt bevallåsa szerint/ a kisfiam a csalåd kirålya, igy Ö is ilyet kert:) Megjegyzem.,.. ha a ferjem tekintem, akkor tenyleg a gyerek a kiråly, mert Ö aztån vegletekig kenyezteti:)
Előzmény: kyra42 (77)
kyra42 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 77
Nyami. És hogy lesz ilyen korona alakja? Spéci forma vagy ügyes kezek?
Előzmény: Vanessa_ (76)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 76
Egy korona-torta:)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 75
Ezek vajbol vannak???? Te egy muvesz vagy:) En meg csak marcipånbol probåltam:)
Előzmény: ZsuR (69)
Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.21 0 0 74
Remelem, mindenkeppen:) Pl a csokolåde technika nagyon kellene, es a karamellben sem vagyok otthon. Majd jol megosztom veletek az ott tanultakat:) Nyaranta mikor megyek haza, összehozunk valahol egy torta-kurzust:D
Előzmény: adrienne1 (68)
csilla597 Creative Commons License 2006.06.21 0 0 73

Nagyon szépek a rózsák, mintha igaziak lennének! Gratulálok!

Hány foglalkozásból áll egy ilyen tanfolyam? És milyen sűrűn jársz?

És a végén adnak róla sütidíszítő oklevelet? Hihi

Előzmény: ZsuR (69)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.21 0 0 72
Koszi Kyra - krisssz, fogok leirni, meg a "szerszamokat" is bemutatom majd. Vegul is, egyszeruek - ha tudod, mi mire kell.
Előzmény: krisssz (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!