Keresés

Részletes keresés

kacsa36 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7873
Napi kétszer kerekezek 1-1 órát szép lassan a környéken, mert jól esik (s remélem ősszel a munkába is tudok vele menni), de nagyon hiányzik a futás, de az is eljön szép lassan... De jó lenne!!
Előzmény: fozolalu (7872)
fozolalu Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7872
még valami eszembe jutott, a szabad levegőn végzett mozgás és sport, de nem versenyszinten, és a helyes légzés tuti, hogy jó, és erősít a c. ellen
Előzmény: fozolalu (7871)
fozolalu Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7871

passz, nem tudom

józan paraszti ésszel, a sport elvileg erősíti az immunrendszert, és gyorsítja a sejtszintű anyagcserét, tehát gyorsabban ürül ki a candida, és a melléktermékei, ha amúgy is írtod

de ezt csak én gondolom, ennek semmi tudományos alapja nincs a részemről

Előzmény: kacsa36 (7870)
kacsa36 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7870
És hogy reagál a szervezet fizikai igénybevételére a Candida?
Előzmény: fozolalu (7869)
fozolalu Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7869

szerintem lehet sportolni, de tényleg nem ez az elsődleges

nem tudom ki hogy van vele, nekem a diéta elkezdése előtt, és az elején nulla energiém volt, ez is volt az egyik bajom, majd ahogy tisztult a szervezetem, egyre jobban hasznosította a táplálékot, és bámulatos volt a különbség

diéta ellenére, nulla cukor és minimális szénhidrát bevitel mellett sokszorosára nőtt az energiám

Előzmény: kacsa36 (7868)
kacsa36 Creative Commons License 2006.08.19 0 0 7868
Az is lehet, hogy marhaságot kérdeztem, mert a Candida esetén nem az a kérdés, hogy sportolhatunk-e, hanem, hogy hogyan gyógyuljunk meg... Bocs.
kacsa36 Creative Commons License 2006.08.18 0 0 7867
Hogy lehet ilyen diéta mellett sportolni? Hogy lehet elég energiához jutni, hogy lehet futás közben és után pótolni?
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 7866

Azért azt hozzátenném, a neten ellentmondó véleményeket lehet olvasni, például egyesek szerint (bizonyos mértékig) természetes részünk a Candida, más szakemberek szerint viszont nem.

A savanyított zöldségek (különösen például a savanyú káposzta), Kombucha egyesek szerint hasznos ilyenkor, mások szerint káros.

Nemrég azt olvastam, hogy az ecetsav, bár valóban rohasztó baktériumok és gombák ellen hat, ám az élesztőgombák (így a Candida) viszont épphogy kedveli a savas környezetet, így a szerző szerint az ellen pont nem alkalmas.

Tulajdonképpen hajlamos vagyok neki hinni, mivel amint lejjebb is írtam, nálam ugyan sokat segített az ecetsav, jól rendezte a székletet, utána ismét tudtam akár sört és gyümölcsöket fogyasztani, anélkül, hogy megerjedt volna a belemben. De még mindig volt rajta egy kis nyálkás akármi (talán épp a Candida jele, ilyesmiről is olvastam régebben), amit az ecet már nem tudott megszüntetni, hiába folytattam a kúrát.

Előzmény: bahama (7865)
bahama Creative Commons License 2006.08.15 0 0 7865

Köszönöm a felvilágosítást, akkor először is a gombát kéne valamivel kihajtanom magamból, tea, ubi, grape, stb. utána gondolom egy párszor keserűsó ami eléggé kipusztít belőlem mindent, utána a jótékony baktériumokat bevenni normaflore, protexin stb. és persze egy kis diéta. Talán ez a sorrend jó lesz.

Előzmény: Törölt nick (7862)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.15 0 0 7864
Köszönöm  a válaszokat! Pénteken megyek tükrözésre, lesz szövettan, és gombát is néznek majd a gyomorból, nyelőcsőből! Úgyhogy nemsokára minden kiderül ! Drukkoljatok ne legyen gáz :-)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7863

Régebben sok Kombucha-t ittam, akkor vettem észre, hogy a nyelőcső-égést megszünteti, persze nem tudhatom, hogy komolyabb probléma esetén használna-e (nálam csak alkalmilag fordult elő). Egyesek szerint a Kombucha nem is ajánlott Candida ellen, tehát ilyen véleményekkel is találkozhatsz, de a neten rákeresve sokféle információt találsz róla, utána magad eldöntheted. Persze ki tudja, mivel a Kombucha fekete-teát is tartalmaz, az is elképzelhető, hogy nekem ezért használt. (Nem vagyunk egyformák, de én legalábbis úgy érzem, a tea mintegy fertőtlenít belülről).

Esetedben utólag már nehéz lenne kitalálni, hogy a gyulladás kialakulásában volt-e szerepe a Candidának, de később a rengeteg antibiotikum nyilván elintézte, hogy biztosan legyen Candidád. Egy vizsgálat ezt már kimutatta, egy másik teszt eredménye nem változtat rajta. A széklet elváltozását a jelenleg szedett gyógyszereid is befolyásolják (ha szedsz). A Candida, illetve élesztőgombás problémák ismertetőjele nem az elszíneződés, inkább az alkoholos erjedés, rohadás.

Ami talán kockázat nélkül ajánlható így, fórumon keresztül is, saját tapasztalatok alapján, különféle gyógyteák kortyolgatása, körömvirág (gombaellenes), kamilla (gyulladáscsökkentő), komló (temészetes antibiotikumot tartalmaz).

A tea nem készülhet csapvízzel és csapvizet jobb, ha nem is iszol egyáltalán, hanem alacsony ásványianyag tartalmú palackozott vizet, nyilván szénsavmentesen.

Nem teafőzéshez, hanem fogyasztásra, a közepes ásványisótartarmú a Thedora Kékkúti víznek van például gyulladásellenes hatása, például észrevehető módon a toroknak, hangszálaknak is jót tesz.

Valamint egy magas sótartalmú, elismert gyógyvíz a Salvus, hurutellenes (saját tapasztalat szerint is), valamikor sokat ittam belőle:

http://salvus.hu 

Előzmény: Törölt nick (7852)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7862

A Normaflore nem gomba elleni szer, legfeljebb közvetve javíthatja a helyzetet, amennyiben a benne lévő bélbaktérium elszaporodása miatt kevesebb élettér jut a Candidának, továbbá azáltal, hogy "globálisan" erősíti az immunrendszert. A baktérium (más bélbaktériumokhoz hasonlóan) vitaminokat termel, amely sokkal hatékonyabb, mint a külön szedett multivitaminok. Bár magam is említettem előzőleg a multivitamin szedését, de inkább csak gyenge pótszerként gondoltam, a normális bélflóra tevékenységét nem pótolja.

Az ecet, ecetsav, de a fekete-tea is, amellett, hogy a rothadás/erjedés ellen hat, érzésem szerint a jó baktériumokból is pusztít valamennyit. Egészséges bélflórával rendelkező ember legfeljebb nem veszi észre. Tehát amikor hasznos bélbaktériumokat telepítünk, logikusan nem célszerű ilyen fertőtlenítő hatású szereket is fogyasztani.

A Normaflore-t tulajdonképpen bármikor be lehetne venni, én étkezés előtt szoktam, esetleg várok egy kicsit, hogy kimenjen a gyomorból (némi folyadékkal is rá lehet segíteni). Egy 20 darabos doboz önmagában valószínűleg kevés, legalábbis krónikus probléma esetén.

Van itt még néhány link, akit érdekel:

http://www.progastro.hu/825.html

http://www.vitaminkosar.hu/termek/protexinnaturalcare

http://drhummel.freeblog.hu 
http://www.yessplus.hu/index.php?s=aruhaz_lista&cs_id=52  

Előzmény: bahama (7856)
howardcarter Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7861
Szerintem fölösleges elvégeztetni ezt a vizsgálatot, mert csak az antitesttitert mutatja ki( a szervezet gomba ellen termelt ellenanyag mennyiségét). Csak arra tudnak következtetni belőle, hogy a szervezeted találkozott már a candidával. Mellesleg az árat is sokallom. Mint már irtam célzott szövettani vizsgálattal tudják csak valóban kimutatni a gombát.
Előzmény: Törölt nick (7860)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7860

Köszi a választ mindenkinek!

howardcarter, megkérdeztem a biovital egészségközpontban azt mondták hogy vérből úgy állapítják meg, hogy egészséges emberekhez képest mennyivel tér el majd a candida gomba jelenléte a vérben, utána konzultációra is lehet menni , a vérvétel 8500, a konzultáció 7500, ezek jó árak amúgy?

Előzmény: howardcarter (7858)
Evicke Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7859
... kezelőorvosoknak nem szokásuk candidára gyanakodni... :-/
Előzmény: howardcarter (7858)
howardcarter Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7858

Szia!

Reflux kezelésére többféle gyógyszer létezik, érdemes konzultálni más belgyógyásszal, hogy Ő milyen típusú gyógyszert javasol. Ha súlyos a refluxod, fiatal korod miatt műtéti megoldás is szóba jöhet. A vérvizsgálattal csupán azt lehet kimutatni, hogy a szervezeted már valaha találkozott a candidával( ez a vizsgálat szinte mindenkinél pozitiv, mivel a candida az egészséges szervezetben is megtalálható) Ha valóban candidára gyanakszik a kezelőorvosod, akkor érdemes a célszervből célzott szövettani mintát venni. Mivel a candida minenkiben megtalálható kis mennyiségben, csak akkor szaporodik el, ha a szervezet egyensúlya valamilyen folyamat miatt felborul. Ha bebizonyosodik, hogy valóban a candida okozott több tünetet Nálad javaslom az alapos kivizsgálást, hogy fény derüljön arra, hogy mi gyengítette le annyira az immunrendszeredet, hogy a gomba ennyire elszaporodott a szervezetedben.

Evicke Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7857

halihó!

ismételten kérdezném a *nem* keserű grapefruit-kivonatot szedőktől, hogy hatásos-e a szer és hogy van-e grapefruit-íze?

köszi!

Előzmény: Evicke (7854)
bahama Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7856
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyi Normaflore-t kell beszedni ahhoz hogy "eltüntesse" a gombát. Én most kezdtem el szedni 3x1 ampulla. Közben grapefruitot eszem majdnem mindennap. Ecetes uborkával nem probálkoztam még. Nem tudom hogy pl. milyen sorrendben kell egyáltalán enni, szedni, inni stb. Válaszodat megköszönöm.
Előzmény: Törölt nick (7845)
fozolalu Creative Commons License 2006.08.14 0 0 7855

hát igen, szerintem elég tipikus, amin keresztülmentél

szerintem simán candida, de persze nem vagyok orvos

neked is azt tudom tanácsolni, amit már másoknak is, hogy kezdj általános tisztítókúrába, tuningold fel az immunrendszeredet, hozd rendbe a bélflórát

ha téged megnyugtat, menj el candida szűrésre, de nem biztos, hogy ott kimutatják, főleg a bélből, de szinte biztos, hogy ott van

itt nagyon sok infót megtalálsz, és egy természetgyógyász is sok tanácsot adhat

Evicke Creative Commons License 2006.08.13 0 0 7854

1 kis olvasnivaló:

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/infections/mycosis/?article_hid=27739

jut eszembe, a grapefruit-kivonatról ezt írja: "a keserű tartalmazhat olyan tartósítókat és vegyszert, ami rontja az immunitást". na most nekem van nem keserű is, de annak egyáltalán nincs semmi íze, szaga, ezért vhogy kételkedem, hogy lenne bármi hatása...

a nem keserűk általában ilyenek?

Evicke Creative Commons License 2006.08.13 0 0 7853

olvasmányemlékeim szerint bizony okozhat a Candida gyulladásokat a szervezetben, nyálkahártyán is, de legalábbis (tovább) gyengíti az immunrendszert mindenféle kórokozóval szemben. amit a székletről és a hajhullásról írtál, az is idevág. ha sok édességet ettél azelőtt, akár tényleg lehetsz candidás is.

egy szűrést mindenképpen megérne. itt is csinálnak ilyet:

http://www.arthrokomplex.hu/arthro0.htm

konkrét tapasztalatok híján a szűrésről nem tudok többet mondani, majd a többiek...

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.13 0 0 7852

Üdv!

Egy elkeseredett 23 éves bpi fiú vagyok, mivel összetettebb a problémám, és nem  látok kiutat az egészből Önökhöz/Felétek fordulok végső elkeseredésemben :-(

2005 dec. óta folyamatos gyomorégéssel küzködöm (reflux?) a legelején, mikor még ez az egész kezdődött, ugye orvoshoz el, felírt görcsoldót a hasfájásomra..Természetesen semmit nem ért, 3 hét múlva teljes vérkép (a vérképem/vizelet jó volt), gyomortükrözés. Reflux GERD II. (1-5ig tartó sklálán 2es szintü felmaródás a nyelőcső alsó középharmadán...) -re derült fény. A gasztroenterológus felírt nexiumot (a legjobb állítólag a refluxra) 2 hónapi szedés után sem éreztem változást (étrendet betartottam, no zsíros, fűszeres ételek, no édesség, előtte hozzá kell tenni hogy elég sok édességet fogyasztottam még anno) , eközben olyan február második felében elkaptam egy hasmenést okozó  vírust, orvoshoz el, antibiotikum..., ezután olyan március környékén elkaptam a torkomba egy szép stapphilococcus aerous nevü fertőzést, erre is antibiotikum, na és itt a bélflórám megadta magát, hasmenés, világos széklet, (néha szürke is...), kijött a candida, (gondolom én,) ezekután a torkomban is megjelent a candida gomba (amit leoltás alapján megállapítottak később) - begyulladt garat kíséretében, de szerencsére a stapph. c. eltűnt..

Márciusban a második gyomortükrözésem után, itt már volt szövettan, aminek az eredménye gyulladt gyomor belső fal, rosszindulat kizárva, gyulladt sejtek, de nagyjából szabályos sejtszerkezet, erre az orvos másik gyógyszert kezdtett adni a refluxomra (controloc 40mg), (reflux=nyitott gyomorszáj, visszafolyik a gyomorsav, folyamatos gyulladás alatt van ugye a nyelőcső ez tképpen a reflux), ami úgyszint nem hatott.

Miután a folyamatos gyomorégés nem szünt meg, júniusban elmentem egy fizetős (3.)  belgyógyászhoz, aki még plusz felírt vagy 3 másik gyógyszert, alusulin, motilium, stb....Na és most ott tartok hogy azóta semmi javulás nem történt a folyamatos gyomorégés, gyulladt garat,  folyamatos világos széklet/hasmenés. A fő bajom az az, hogy ez a folyamatos gyulladás a nyelőcsövemben elődiézhet rosszindulatu dolgokat is :-( Tulajdonképpen ettől félek a legjobban, na meg persze a candidától.

Kérdéssekkel fordulnék felétek:

-A candida jele esetleg másoknál is, a rossz szagú, elég világosbarna  (nagyon ritkán szürkés) széklet? hajhullás?

-Valakinek esetleg okozott már garatgyulladást a candida?

-Hogyan tudnék candida szűrést (vérvétellel) kezdeményezni? Hol a legolcsóbb, hova érdemes menni? Hogyan megy ez az egész?

-Esetleg rosszul diagnosztizálták a refluxomat, és lehetséges hogy a candida gombától lehet begyulladva a gyomrom és a nyelőcsövem? Ilyen létezhet? Mert a refluxra kapott gyógyszerek semmit sem érnek, lehet hogy a candida teszi mindezt velem? Lehet hogy már december óta az okozza a gyulladást, nem is a visszaáramló sav? (Mert ugyebár a reflux lényege hogy nyitva van a gyomorszáj alapból, tehát nem csukódik normálisan be, és arra gondoltam, hogy mikor ugye lenyomják a csövet az ember nyelőcsövébe, olyankor öklendezik az ember, és akarva, akaratlanul ki van nyílva olyankor a gyomorszáj, és emiatt félrediagnosztizálhattak, vagy hülyeség amire gondolok? ) Mert dec. óta  depressziós vagyok teljesen, nyomott hangulat, halálfélelem stb. (hallottam hogy a candida gomba által termelt toxikus anyagok okozhatnak ilyet a bélben a véráramon keresztül, a központi idegrendeszerre hatva.)

Elnézést, hogy ilyen hosszúra sikerült, de tényleg nagyon szomorú vagyok, hogy nem tudom mi a baj / megoldás :-( Köszönöm a  válaszokat előre is.

Attila

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7851
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7850

http://www.dettol.co.uk/sf_allhome.shtml 

Előzmény: Törölt nick (7849)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7849
Szappanok, samponok környékén valahol. Van egyébként Dettol szappan is, valamint még egy fehér flakonos valamilyen változat, de a koncentrátumot érdemes vásárolni, ami egy barna folyadék, átlátszó flakonban.
Előzmény: Picant (7848)
Picant Creative Commons License 2006.08.11 0 0 7848

Igen, biztos hogy ez a fejbőrömön gomba. Sajnos a börgyógyász is tárja a karját....

Ez a Dettol a Tescobol: pontosan melyik részlegen keressem? A Tesco ugye nem híres arról, hogy segítenek. A kozmetikai részlegen keressem, vagy hol?

Mert akkor rohanok venni!

Előzmény: Törölt nick (7847)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.10 0 0 7847

Kinek, hogy, szerintem érdemes próbálkozni vele. Dettol-t legutóbb a Tescoban vettem. Bár fenyőszármazék, az utóillata kétségkívűl nem a legkellemesebb, de megszokható.

Amikor korpás problémám jelentkezik (szerencsére azért nem túl gyakran), minden hajmosásnál használom, vagyis esetemben 2-3 naponta. Néhány használat után már észrevehető a javulás.

Amennyire én tudom, korpásodást okozhat gomba, vitaminhiány, vagy egyéb bőrbetegség. A Dettol alkalmas gomba okozta korpásodás ellen, illetve általános fertőtlenítőszerként.

Szemet közben jól zárva kell tartani, nehogy belemenjen.

Előzmény: Picant (7846)
Picant Creative Commons License 2006.08.10 0 0 7846

Szia!

Felfigyeltem a hsz-edre, hogy talán van megoldás a korpára?? Én már 3 éve küzdök a candidával, és azóta lassan de biztosan a fejbőrömön is elterjedt a korpa :(

Mennyire hatásos ez a Dettol? Patikában lehet kapni? Mennyi ideig kell alkalmazni?  Gondolom büdös....Annyira szeretném ,ha végre találnék vmi megoldást!

Picant

Előzmény: Törölt nick (7841)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.08 0 0 7845

A Normaflore-t azért is említettem, mert nekem is használt, egyébként állítólag Olaszországban régóta bevált, hétköznapi szernek számít.

A benne lévő baktérium pedig természetes, sőt szükséges része a normál bélflórának, így mellékhatásról beszélni nincs értelme.

Pár éve én is belementem egy antibiotikum kúrába, pedig tudtam, hogy nem szabad, barom voltam. Az addig nehezen rendbejött bélflórámat ismét agyonvágta, hasmenésem lett, rohadt a belem, fehér a nyelvem.

Hosszas kínlódás után először azt vettem észre, hogy az ecetes uborka egész jól rendbeteszi, majd rájöttem, hogy ez az ecetsav baktérium- és gombaellenes hatásának köszönhető. Ezért később még hígított ecetsavval is kúráltam magam, meg is szűnt szépen a rohadás, ám még mindig tapasztaltam a székleten bizonyos nyálkás jelenséget.

Ezt később közönséges fekete tea segítségével tudtam elhárítani (esetemben Dilmah márkájú Ceylon-tea, de elképzelhető, hogy bármilyen fekete-tea alkalmas).

Tehát idáig már rendben voltam, széklet OK, nem rohad, nem bűzös (ezt csak azért írom, mert a problémák ismertetője) ámde gyanúm szerint a bélflórámból továbbra is hiányoznak olyan baktériumok, amiket az antibiotikum válogatás nélkül letarolt, kipusztított. Ezért voltam kénytelen próbálkozni a Normaflore szuszpenzióval, ami használt is, amíg fogyasztottam, később mintha kissé múlt volna a hatása. Ezért ilyet, illetve hasonló célú szereket továbbra is kénytelen leszek még vásárolni.

Véleményem szerint (legalábbis a saját esetemből kiindulva), miután ecetes uborkával és Ceylon-teával kifertőtlenítettem a belem, utána már nem szükséges a Candidával hadakozni, egyszerűen nem kell vele törődni (már csak azért sem, mert az is természetes része a bélflórának), hanem a megfelelő bélbaktériumok visszatelepítésére kell törekedni.

Amellett multivitamin (pl. Béres Actival) és Béres-csepp szedése is szükséges lehet, ezek javítják az általános állapotot. (Túl sok ecetsav nyomelemhiányt is okozhat.)

Előzmény: Szeleszte (7842)
antala Creative Commons License 2006.08.08 0 0 7844

Sziasztok !

Tudna valaki segíteni nekem. Már kipróbáltam az összes candida-kenyér receptet, de akár foszfátmentes sütőport, akár szódabikarbónát használok elképesztő szaga van a kenyérnek. Először azt hittem, hogy a liszt, de a durum és a tönköly is szagos.

Az állaga jó, de a szaga miatt ehetetlen. 

A növényi erjesztővel készítet kenyér meg ehetetlen lett az állaga miatt, szerintem nem kelt meg.

Tud valaki olyan receptet, ami ehető és szaga sincs ?  Ha igen kérem szépen küldje el nekem !

Köszönettel: Anikó

E-mail címem: a_antal@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!