Ismerem az oldalt, hát először itt kellene tájékozódni, amit sajnos elmulasztottam. De van remény, most néztem a feliratozás folytatódni fog.
Itt tényleg fel van tüntetve hány részes a sorozat és a rövid tartalma is, valamint szereplőket is felsorolják.
Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel (2015-2016)A sorozat 3 évadban összesen 59 részes, befejező részét 2016. október 6-án vetítette a török Show TV csatorna. Történet:Nur, egy egyszerű vidéki nő Isztambulba megy és megtalálja azt, amire a legkevésbé számított, a szeretet.Nur, aki egyedül maradt apja halála után, menedéket kap a nagynénjénél, aki Isztambul kevés gazdaságának egyikénél, a Kozan Farmnál dolgozik.Nur és a farm tulajdonosa, Yigit Kozan megismerkedése mindjárt az első napon viharosan kezdődik a gazdaságban.A kemény temperamentumáról és határozott hozzáállásáról híres Yiğit és a makacs és önfejű Nur között a konfliktus villámgyorsan szerelemmé változik. Mit fog tenni Nur, amikor megtudja a nagy titkot, amelyet Yiğit őriz?Milyen napok várják a szerelemben, amely úgy kezdődött, mint egy álom?Vajon Yiğit felesége, İclal a kómából ébredve, megtudja-e Yigit és Nur szerelmét? Ezekre a kérdésekre megtalálod a választ a sorozatban. Szereplők:
Magyarra fordított és feliratozott török sorozatok gyűjteménye.
A SOROZAT EREDETI, TÖRÖK CÍME SZERINTI SORRENDBEN Ha szeretnéd gyorsan megtalálni az eddig lefordított és feliratozott (vagy éppen feliratozás alatt álló, illetve tervezett fordítású) 209 db török sorozat között a kedvencedet, akkor keresd meg itt. Olvasd el a tartalmát, nézd át a szereposztást és ha tetszik, csak klikkelj valamelyik elérhetőségére.
Facebook - A csoport nevét bemásolod a facebook keresőjébe. Ha tag vagy, akkor meg fog jelenni a csoport. Ha nem, akkor ott nem tudod nézni a sorozatot.
Sorozatbarát - A linkek akkor érhetőek el, ha regisztrált felhasználó vagy.
----------------------------------------------------------------------------------------- Asla Vazgeçmem – Soha nem adom fel c. filmsorozat feliratozása folyamatban van.
Remélem azért ha nem is írtok, azért időnként ránéztek a fórum oldalára.
Én csak beszámolnék róla, hogy uj filmet kezdtem nézni, az Asla Vazgeçmem c. filmet az SB oldaláról. Sajnos megint abba a hibába estem, hogy ahogy elkezdtem nézni a filmet megtetszett a történet, gondoltam a 17 rész nem olyan hosszú, ez kell nekem.
Csak 2 rész lenne hátra a 17-ből, már alig vártam a végét, tegnap annyira kíváncsi voltam a történetre, hogy még éjjel is néztem a filmet.
Így ma rákerestem a filmre és a szereplőkre, azonnal kiderült, hogy a film 59 részes, persze nincs lefordítva az utolsó 42 rész. Valószínűleg nem is lesz, hiszen 2015-16-ban készült a film és ha nem most kezdték fordítani, hanem már régebben, akkor nem is várható a folytatás.
Nagy csalódás ért.
Pedig jó kis film, egy határozott, rosszindulatú anyós és egyben nagynéni keveri a szálakat. /Mint a Sefirin Kiziben az anya, irányítja a családot. Itt is mindenki együtt lakik és adódnak az ujabb és ujabb bonyodalmak./
Mindent megtesz a lányáért, aki egy baleset során kómába esett, majd 3 év múlva magához tért, éppen akkor amikor a férje rövid ismeretség után szerelembe esik és elveszi szerelmét.
A család tud az esküvőről, de a hazatérő feleség előtt titkolják kapcsolatukat legalábbis a tervek szerint nem akarnak ártani neki az igazság elmondásával. Közben nevelőnőként a házban marad az uj feleség, közben folyamatos bántások érik. A történet bonyolódik, az anyós a férjet a lánya mellett akarja tartani, annak ellenére is, hogy tudja nem szereti, a baleset előtt el akartak válni. A férj pedig próbál mindenkinek megfelelni, de végül is szinte mindenki ellenük van, folyamatosan bekavarnak.
Még ajánlottam is volna nektek, hogy nézzétek meg, de így, hogy abbamaradt a feliratozás nem teszem.
Ellenben felhívom a figyelmeteket, hogy nézzetek utána, ha egy filmet szeretnétek nézni, hogy végig le van e fordítva.
Most is még várom a Sefirin Kizi utolsó részeit, közben el is felejtem mi történt időközben. Olyan ez mint a könyvolvasás, azt sem tudtam abbahagyni, míg a végére nem értem.
Ha gondolod nézd meg a 415 sz.hozzászólásomat, ahol a képek felrakásáról írtam. Ha nem jelenik meg a kép újra kell ismételni a lépést.
Én még mindig csak török sorozatokat nézek. Idejét sem tudom mikor néztem akár magyar, akár amerikai filmet a tv-ben.
Bár lecsökkentettem a filmekre szánt időt, de mivel nem nézek híradót ezért helyette sorozatot nézek.
Du. ha meg tudom nézni A bosszú csapdájában c. filmet megnézem, már nagyon várom, hogy végre kibontakozzon a cselekmény.Biztos megvan feliratosan is, de azért annyira nem érdekel.
Este még mindig nézem a Házasságért örökséget, persze mind a 2 részt, igaz néha el is alszom rajta. Nem is értem, az egyik pillanatban még nevetgélek rajta, a következőben már lecsukódik a szemem. Biztos ennyire érdekel.
Hát nem egy vonzó férfi Demet Özdemír párja, lehet a törökök jóképűnek találják.
A nagykövet lányával 2 résszel is el vagyok maradva, lanyhult a film iránti érdeklődésem, mióta elhagyta a sorozatot a nagykövet lánya. Ezzel együtt néhány szálat is véglegesen elvágtak, sőt egy jóképű férfi színészt is "halálra" ítéltek.
Tuba Büyüküstün mint mindig most is nagyon gyönyörű és elegáns.
Pénteken hallottam, hogy valamikor a közeljövőben TV2 is adni fogja a A nagykövet lányát. Hát sajnos biztos szinkronnal is meg fogom nézni, mert szeretem egy kicsit "magyarosítva" a szöveget.
Most már megszoktam a sok olvasást, közben "tanulok" törökül. Valóban néha jó a török szöveget is hallani. De van amikor a fordítást sem értem, hogy mit akarnak vele, se füle se farka az egésznek.
Gondolom ez a filmet nem fogjátok kihagyni, szerintem Engin Akyürek nagyot alakít benne. Persze több színész is nagyon jó ebben a filmben.
Befejeztem a Bosszú /Intikam/ c. filmet is, hát ebben egyetlen jóképű színész sem szerepelt, kivéve a vége felé, amikor megjelent Alican Yücesoy és szerelembe esett Beren Saat-tal.
Ez is csak egy közepes filmecske.
Utána keresgéltem, mit lenne érdemes nézni, valami rövid sorozatot, többe is belenéztem, de egy sem nyerte el a tetszésem, míg végül Engin Akyürek egy horrorfilmjébe csöppentem. Először szerelmes filmnek gondoltam, a Remények földjéből megismert Züleyha volt Akyürek partnere. Kb. mire végig gondoltam, hogy ezek után kapta e másik filmben a főszerepet, már véget is ért a szerepe. Egy baleset során életét vesztette. Ezek után derült ki számomra, hogy horrorfilmet nézek.
Sajnos innen már nem kötötte le a figyelmemet, így abba is hagytam.
Végül az Adi: Zehra - Neve Zehra c. filmet néztem meg, 14 részes, Alican Yücesoy szereplésével.
Ezt sem ajánlom a figyelmetekbe, csak egy átlagos film, átlagos szereplőkkel.
Sőt a lányt pénzért akarják egy nagyon ronda öreg palihoz feleségül adni, miközben gyermeket vár a szerelmétől. Megszökik, visszaviszik, majd kiviszik az autópálya mellé, fegyvert fognak rá és kényszerítik, hogy az autók között átmenjen a túloldalra. Na de ott is várják, a vőlegény, az apja és a testvére is halálra ítélik. Mikor elüti egy autó, csakis azért mennek be a kórházba, hogy megtudják meghalt e. Még eltemetni sem akarják.
Végül nem hal meg, egy doktornő segítségével, aki tud törökül, egy eltünt lánynak adja ki magát, visszakerülve ezzel Isztambulba. Családja követi, de csakis azért, hogy megöljék.
Hát ilyen is van.
Ennek a családnak a történetét, az eltünt - meghalt lányuk történetét, titkaikat ismerhetjük meg. Itt is megy a kavarás, a titok, van szerelem is.
Azt hiszem teljesen igaza van Szaszának és Évajutkának is.
Szerintem is alább hagyott a török sorozatok iránti lelkesedésünk. De szerintem ez nem baj. Annyi minden szép dolog van még amit filmnézés helyett csinálhatunk, főleg mivel jön a jó idő.
De én még mindig az Ertugrul felemelkedését nézem. Persze meg-meg szakítva, hiszen vannak események, amiket nekem is fel kell dolgoznom, és vannak események amik miatt elszomorodom. A szomorúság miatt egy időre megszakítom a sorozat nézését. Most ilyen Halime halála (Ertugrul felesége).
Persze ezen is egy-két nap múlva túllépek majd ezen, és nézem tovább a sorozatot. Már a vége felé tartok, és nagyon várom, hogy az Osman sorozatot nézhessem. Nyár elejére be is fogom fejezni a sorozatok nézését és átadom magam majd a jó időnek.
Elgondolkodtam CY beszólásán, ami miatt Törökországban kegyvesztett lett. És meg kell mondjam, hogy most az Ertugrult nézve nem csodálkozom miatta. Hiszen annyi jó és helyes török színész van, hogy szerintem nem ő az egyetlen akiért rajongani lehet. Szerintem nem kéne őt annyira favorizálni. Azt gondolom, hogy a színészi játékát simán felülmúlja egy-egy Ertugrulban szereplő színész. Ilyen például Cengiz Coskun (Turgut Alp), vagy maga Ertugrul.
Íme Turgut Alp (Cengiz Coskun):
Vagy Sungur Tekint játszó (Sengiz Erdemir):
Alaaddin Keykubat_Alaaddin szultán (Burak Hakki):
És persze ott van Osmanból Burak Özcivit is, akit én is nagyon szeretek. Valaki azt írta nekem, hogy szerinte Osman szerepe olyan neki, mintha rászabták volna.
Szóval szerintem van elég színész akiért rajongani lehet.
Úgy hallottam hogy a törökök is belefogtak megint egy nagy sorozatba, amit szintén az Ertugrul főszereplője Engin Altan Düzyatan fog játszani. A címe: Barbarossa.
Kíváncsi leszek, hogy a Sandokannal mennyire lesz versenyben. Állítólag nagyon készülnek a film készítésére a törökök, rengeteg díszlettel, jó szereplőkkel és sok-sok pénzzel.
Remélem ezt láthatjuk majd a hazai csatornák valamelyikén!
És végül íme Engin Altan Düzyatan aki Ertugrult játsza: (szerintem remek színész!)
Drága Kleo! Remélem a feltett képek közül van olyan, amelyik Neked is tetszik!
Akár bevalljuk akár nem, igencsak lanyhult az érdeklődésünk a török sorozatokat iránt?!
Én már csak olvasó üzemmódban leszek jelen. Sajnos, elfogyott a mondanivalóm a török sorozatokkal kapcsolatban. A jó idő érkezésével pedig, inkább a szabadban vagyok szívesebben, mint a tv előtt. (Ráadásul muszáj is a mozgás orvosilag is!) És nem is tudok egy helyben megülni, az mindig büntetés volt számomra. (Remélem, egy darabig még el ugrabugrálhatok, mert ha nem, hááát.....)
Talán, ha majd ha jönnek a hosszú téli esték, és még módom lesz rá, majd akkor pótolom a filmekkel kapcsolatos elmaradt igényeimet. De ha nem, az sem gond, a könyvek pótolnak mindent. :)
Örömmel látom, hogy Ti fiatalok, milyen szeretettel beszéltek és ajánljátok egymásnak az általatok nézett, és jónak tartott filmeket. Irigyellek is Benneteket ezért az önzetlen lelkesdésért. Pláne ami a monumentális, történelmi, nagy korszakokat átölelő alkotásokat illeti.
Kleo drága, én is láttam a "Mennyei Királyság" c. filmet anno, teljesen véletlenül. De nem is kezdek bele a dicséretbe, mert litánia lenne belőle. Te pedig mindent leírtál róla. A szereposztás is önmagáért beszélt, szerintem.
Node maradva a fent említett komoly filmeknél sokkal butyutább, gyengébb török sorozatoknál - no meg a fórum címénél! -, mára csak a még futó sorozatokról tudok írni. Habár bőven kitárgyaltuk már azokat is előzőleg és menetközben is, mert ugye kiváncsiságból "gyorsban" áttekertük! :)
Csupán becsületből nézem a jelenleg még futó Elsöprő szerelmet, Can Yaman miatt. A partnernője Defne (Acelya Topaloglu) a temperamentumos, életrevaló színésznő, szimpatikus. De még ennyi bolond karaktert nem láttam egy rakáson, mint amennyi ebben a sorozatban van?! Nincs is türelmem már hozzájuk! TV lehalkítva, háttérzajként megy a sorozat!
Ennél még rosszabb a "nézettségi indexem" ami a Házasságért örökséget sorozatot illeti, amit Demet Özdemir (Lale) miatt kezdtem el nézni! Partnere, Onur (Furkan Palali) szintén szimpatikus.
Kedves, aranyos mosolyú, jó modorú karakter, kedves a nézése is. Igaz, írtátok, hogy nem az ideálotok ez a majdnem két méter magas színész. Nekem sem ilyen volt a zsánerem, dehááát, vénségére változik az ember. Az ízlésről nem is beszélve! :) Valóban Onur nem egy vehemens, küzdő típusú karakter?! Szinte már az is furcsa, az Elsöprő szerelem Barutçu familiához képest, hogy nem ordít?! :)) Lehet viszont, ha becsülettel végig nézném a sorozatot (mint ahogy nem fogom!), akkor a végén még ordítana is egyet a kedvemért?! :)))Szó ami szó, ha ketten lennénk egy szigeten, azért nem küldeném el Furkan Palali-t! :)))
Jólvan! Tudom, tudom, hogy a hiba bennem van! És gyárilag is bizonyára én vagyok bekötve fordítva?!
És a jó Isten sem igazodik ki rajtam! Jogos minden szidás irányomra, mert hiszen eddig az volt a gondom, hogy ezek a török szereplők állandóan ordítanak, ha kell, ha nem, mint a sakál?! :) Igen Onur, ez a szőke török nem ordít! Talán, mert nem a sötétebb fajtából való?! :) Szerény, ráadásul fiatalabbnak látszik még a koránál is, de még Lale-nél isI Ezért tűnik talán olyan nyugodtnak, higgadtnak, rácáfol ezzel a török mentalitásra?! Pedig hat évvel idősebb Demetnél! Tehát, azért még sem egy tejfölösszájú partnere van Demet Özdemir -nek, nem igaz! :))) Egy biztos, az eddig látott török sorozatokra egyáltalán nem jellemző, hogy szimbiózisban élnek?! :)) Bárhol is lakjanak Törökország szegmensében! :))
Szóval, ha vége lesz ennek az Elsöprő szerelemnek, a Házasságért örökséget sem fogom már nézni!
Annak ellenére sem, hogy a kedvenc Álmodozó sorozatból közös szereplők vannak benne, mint Miriban, Mekibe, Ayhan, no és persze Sanem.)
A Házasságért örökséget sorozatban már eleve a történet is tyutyuka! A főszereplő lány rögtön az elején terhes lesz egy olyan pasitól, akinek még nevét sem tudja, illetve a névcsere sem hozott izgalomba. Azt még értem hogy se szó se beszéd összefeküdtek a 309-es szobában. Mert sok ilyen előfordult már a történelemben és fog is még.:)
Az is oké, hogy menet közben fognak egymásba szeretni. De mi a fészkes fenét csinálnak több évadon keresztül a több száz epizódban?! Hogy lehet addig elviselni az állandóan sopánkodó, ármánykodó anyákat, akiknek a viselkedésére nincs mentség!
Ahogy Onur és Erol anyja nyomoznak a férjeik után, ahogy keverik a fekáliát napi szinten, az nekem már sok.(kk!!) Még burleszknek sem való. Lale (Demet Özdemir) anyja is borzasztóan zavar a pénzéhessége miatt. Úgy viselkedik, mint egy tipikus "Csicsóné", a három lányával. Mint egy madam oktatja, futatja őket a jobb és szebb élet reményében. Úgy hajbókol leendő vejének Onurnak, amiért kocsit vett a lányának, hogy az már mindennek a csimborasszója. Úgy viselkedik "gazdagéknál" új rokonként, hogy az a pofátlanság netovábbja. Ahogy gardírozza Lale-t is, ahogy szinte rákényszeríti akaratát, az már zavaró.
Ez már nem a féltés, ez már elnyomás. Zsarnokság! Szerintem.
Az Elsöprő szerelemben pedig a nagymama elviselhetetlen számomra!
A rikácsolásától mentsen meg mindenkit az Univerzum! A híres a nyugalmam se tudta már ezt tolerálni!
Sőt, "toplák Toprak Barutcu " viselkedését sem!
Oké, hogy ő a legidősebb fiú a családban, és??!! Ahogy néz, ahogy ordít, ahogy beszél a testvéreivel, ahogy a felnőtt és házas mérnök öccsét aludni küldi, mint a kisfiát, hááát no comment. És ahogy sorozakozót fúj a családnak, vadállat idomárként, az már nem más, mint terror! Ez egy tiszta Toprak Barutçu diktatúra kérem szépen! :))))
Node, ez van a török sorozatoknál, ami az európai néző számára furcsa. Ezzel a életszemlélettel találkoztam eddig minden török sorozatban, ezt sulykolják még most is ezekben a még futó sorozatokban is. ( Mindezt a 21. században, Eurázsia közepén és nem a dzsungelben vagyunk egy még éppen érintetlen törzsnél! A fenébe is! :))))
Ezek a komédiának szánt, de valóban tragédiák, ezek a magatartás mintáknak szánt élethelyzetek zavaróak, de inkább fárasztóak már nekem. Röstellem is, hogy erről mindig olyan sokat írtam eddig is, de kikívánkozik az emberből a mai rész után meg pláne, sokadszorra is! Node ezentúl, már nem fogok nyafogni, ha már nem írok, csak olvasok!
A másik heppemről már nem is beszélve, hogy most is és minden sorozatban egymás hegyén-hátán élnek, amit fel sem foghatok. De erről is már igen sokat háborogtam.És továbbra sem értem, ha szinte egymásba ér a farkuk, annyian vannak egy lakásban generációkon keresztül, akkor meg minek ordítanak állandóan?! Ezek még a tömegben is félnek netán??!! :)))))))))) No, erről is utoljára írtam most!
Egyébként, pont most megy a háttérben a Házasságért örökség sorozat aktuális része. Ahogy az álterhes Filiz (Ceren Tasci) az Álmodozó Ayhan-ja eszik benne??!! Ó, nem is eszik, zabál! Több étel jön vissza a szájából, mint amennyit lebir nyelni, óóóó, te medve anyám! Komolyan mondom ahogy látom hogyan falja fel a tányérja tartalmát, bizisten elment az étvágyam, és még az az egy tálka kis vacsorámat sem tudom megenni! :)
A két félbemaradt sorozat (Te csöngess az ajtómon/Sen cal kapimi és a Szülőházad a sorsod) már egy hete nem követem, mert mire eszembe jut "ránézni", hogy van-e folytatás, sokszor az ember már el is felejtette az utolsó részeket. Feladtam! :(
Végül is, azzal zárom soraimat, fórumozásomat, hogy véget ért az eddig tartott nagy szerelem a török filmek iránt. Annak külön örülök, hogy Can Yamanon kívül, megismerhettem még egy pár (talán nála is jobb?!) színészt! Olyanokat, mint Kerem Bursin, Ibrahim Celikkol, Burak Özcivit, és a szép kék szemű Onur Tuna, Engin Akyürek, Kivanc Tatlitug. És még van két három olyan színész, akinek nem jut eszembe a neve, keresgélni már nincs türelmem. A lányok közül Demet Özdemir a kedvenc és a hasonló kaliberű Acelya Topaloglu.
Can Yamant pedig addig fogom követni csak, amíg nem jövök rá arra, hogy mi lehet az oka, hogy csak becsületből, hűségből írok róla. Hová és miért tűnt el az a nagy lelkesedés iránta ( mint ahogy nem szimpatikus már Özge Gürel (Nazli) sem?!). Miközben viszont Demet Özdemir iránt továbbra is megmaradt szimpátiám?!
Búcsúzom drága fórumtársak!
Kívánok Mindenkinek nagyon szép tavaszi napokat, jó egészséget!
Ami a nagy kedvencemet Can Yaman-t illeti, róla írtam talán a legtöbbször. Ezért most utoljára vele is zárnám gondolataimat, ami a török sorozatokban megismert férfi színészeket illeti.
Can Yamanról áradoztam a legtöbbet, miután megismertem a Szerelem ízében. Az Álmodozó c. kedvenc sorozatomról nem is beszélve. De akkor is írtam róla, amikor úgy alakult, hogy valami nem tetszett vele kapcsolatban.
Írtam már véleményt az olaszországi sikereiről, a szerelme Diletta Leotta iránti nagy fellángolásáról, a nyolcmilliós követőiről, a röpke időn belül nyakába szakadt "édes teherről" a sztárságról is Aztán minél több sorozatban láttam CY-t, minél több török színészt ismertem meg, valahogy, valamiért úgy fogyott a lelkesedés a "kedvencem" iránt. (Egyébként, egy 80 milliós országban, mint Törökország, tucat számra akadnak hasonló kaliberű emberek, csak nincsenek jó helyen! :)
Pár napja láttam, hogy mit hoztak le a " Vanity Fair " újságban CY-ról (amit Kleo drága, fel is tett a fórumra!).
Tehát, " CY a világsiker kapujában áll.....". Hacsak nem belépett már rajta, mondom én?!
Továbbá azt írta az újság, mondaná a régi kabaré Lujzája, hogy:
" Jelenségnek nevezzük az általa mozgatott számok miatt, mint a nyolcmillió követő miatt. CY-ért rajonganak nagymamák, akik unokaként szeretnék, a középiskolás diákok, akik férjként álmodnak róla, az anyák, akik a lányaik mellett képzelik el. "
Igen, bizony én is, mint nagymama anno elájultam tőle, de maradok annyiban, hogy én azért nem szeretném unokámnak! Maradok az enyéim mellett!
A fenti nyilatkozatát elolvastam egyszer, kétszer, sőt többször is! Miért?! Azért mert két helyen is megfogott CY kinyilatkoztatása, amely azt a (rossz!) érzést igazolja egyenlőre bennem, amit csak pedzegettem eddig sokszor, de nem sikerült (és még most sem!) megfogalmazni vele kapcsolatban.
Vajon a sok tájékoztatásban mi a valós és mi nem?! ) Mi a hirtelen jött sikerének titka?! Amely körül minden makulátlanul olyan patyolattiszta?! Irányítottnak és rendezettnek tűnik számomra?! E körül forognak a gondolataim. (Noha, ennél nagyobb gondom ne legyen az életben! :)
Először, érdekesnek tartottam, hogy CY-t, Ferzan Özpetek a török származású, de Olaszországban élő forgatókönyvíró hívta meg reklámfilm forgatására. A rövid olaszországi tartózkodása alatt CY élete teljes fordulatot vett, mintha előre megírták volna lépésről lépésre a forgatókönyvet?! CY pillanatok alatt kapott új hazát, új szerelmet, reklámfilmek forgatását és a Sandokan filmsorozat főszerepét. ( Egyébként, Ferzan Özpetek (62 éves) homoszexualitását vállaló művész (forgatókönyvíró, rendező) , akinek házastársa Simone Pontesilli (22 éves).testedző. Sőt, CY egy sorozat forgatását is megkezdte Ferzan Özpetek-kel. Hát igen, valóban színház az egész világ! És CY meg is lovagolta, lovagolja ezt a rászakadt sikert. Jól tesz?! )
Olvastuk anno (nem is olyan rég), hogy CY és a hatalmas (több milliós) rajongótábora ledöbbenve vette tudomásul, hogy CY szerelmes, és megkérte szerelme kezét. (Habár, még a nyula sem tudnak ilyen gyorsak lenni?!) A sok sértő és "féltékeny" beszólás miatt, CY meg is szüntette insta oldalát egy kis időre. De! A rajongótábort a "forgatókönyv" szerint egy mozdulattal leállították! Távoltartásra ítélve a rajongói örjöngést azzal, hogy a levegőben (tehát "jól látható módon!") CY megkérte ország-világ előtt szerelme Diletta Leotta kezét. Azóta csönd van! Csuti lett és punktum! És mindenki végzi a maga dolgát ebben a hatalmas szerelemben. :)
Másodszor, azt tartom érdekesnek, hogy ezt a gondolatot megerősíti az, amikor most a Vanity Fair riportere arra kéri CY-t, hogy meséljen a szerelemről, mire azt mondja a színész, hogy " Hűséges szerelem, amelyben vállalom felelősségemet, amint láttuk. Nagyon tisztelem őt, a kapcsolatunk és a titoktartás az első igéretünk: közösen közöljük, ami ránk vonatkozik."
Nagggyyyon tetszik! Jóóó! Titoktartás! És csuti van ismét! :))) Aztán majd ősszel, a Sandokan promo előtt újból jön majd egy nagy szerelmi csattanó az tuti! .
A Vanity Fair nyilatkozat azon része is érdekes volt és azon is elgondolkodtam, amit CY a "különleges barátjáról" mesélt.
" Ezzel a különleges barátommal, akivel akkor találkoztam az olasz középiskolában, amikor apám munkája rosszul kezdődött és megkockáztattam, hogy meg kell szakítanom a tanulmányaimat. Ez volt a legsötétebb időszak, még a díjakra sem volt pénzünk, olyannyira, hogy végül egy sikeres sportfogadásnak köszönhetően szerencsével fizettük meg.
- És milyen volt ez a barátja?! - kérdezi a riporter.
Kicsit zseniális volt. Mindig egyedül volt, senkivel sem beszélt. Engem kivéve. Ez azt a vágyat adta, hogy jó legyek, és ezáltal lehetőségem nyílt ösztöndíjak megszerzésével folytatni az iskolát. Szerettem vele olvasni, eltévedni a filozófusok történeteiben, kihívni bennünket a sakkban, újra hallgatni az órákat. Azt mondta nekem: Ahhoz, hogy közel kerülj Istenhez, bölcsnek kell lenned, a lehető legtöbbet tudnod. A bölcsesség az, amely közelebb visz téged hozzá. Amikor azt visszatért otthonába Albániába, és egyedül maradtam, mindig úgy éreztem, hogy továbbrais igazolnom kell, mintha messziről nézne rám. Azóta nem láttam. "
Miért gondolkodtatott el ez CY fent idézett sztorija?! Azért, mert rögtön az jutott eszembe, hogy mindez amit elmesélt CY, kb 12 éve történhetett vele és "különleges barátjával". És iIgenis módfelett furcsa számomra, ha ilyen mély barátság volt köztük a középiskolában, mi az, hogy " azóta nem láttam ?! "
Na nemá, a mai technika, internet világában nem lehet elszakadni senkitől?! Hogy-hogy nem tud CY az Ő ilyen kiexponált helyzetéből megereszteni egy videóhívást, egy ilyen "különleges és rendkívüli barát " felé?!
Mindezek után azt kérdezem magamtól, hogy nagy kedvencemet, ezt a világhír felé sétáló CY-t hova soroljam be magamban, hogy megértsem?! Az extrovertáltak vagy az introvertáltak csoportjába?! (Vagy esetleg ambivertált, azaz mindkettőbe vagy egyikbe sem?! :)) Pedig ezt jó lenne , ha el tudnám dönteni. Miért?! Azért mert akkor már helyre tudnám tenni magamban CY viselkedését, és akkor tudnám igazán és fenntartások nélkül ismét kedvelni.
Mert így, hiába láttam a kedvencemet több sorozatban, hiába olvasok róla egyre többet,hiába van az ember egyre több információ birtokában vele kapcsolatban, számomra annál nagyobb rejtély lesz! :( Közben pedig tudom az igazságot, hogy CY és barátai tesznek az én légypiszoknyi véleményemre! Hiszen Ferzan Özpetek ismét forgatott CY-mal. :)) Sőt, Törökország is elfelejtette CY egy évvel ezelőtti szerencsétlen "libidós" nyilatkozatát! Ami miatt, mint tudjuk CY "hallgatásra lett ítélve." És gyakorlatilag menekült az országból az Őt ért támadások elől. (De! Érdekes, a színész társadalom nem felejtett! ) Mostanra már az elit érdeke azt kívánja, hogy " már csak a szépre emlékezzünk ".
És így is van, mert a legfrissebb hír alapján CY Törökország kulturális és idegenforgalmi nagykövete lesz Olaszországban. A neve garancia lesz arra, hogy fellendüljön a török turizmus, ami a pandémia alatt - a béka poppolójánál van, mint mindenütt a világban. Szerintem.
Én pedig hogy is zárhatnám soraimat, mint az alábbi jó kívánságokkal?!
Sok sikert kívánok Can Yaman! Sok sikert a munkádhoz!
Sok sikert a szerelmedhez!
Kedves fórumtársak, én is elbúcsúzom egy időre, mert elvesztettem a lelkesedést, maradok csak "olvasó üzemmódban. De ha belefutok majd egy említésre méltó török filmbe, azonnal jövök ide! :)
Kívánok jó egészséget Mindenkinek és szép tavaszi napokat, főleg vírusmentes életet!
További jó fórumozást, pihentető szórakozást kívánok!
Csak egy gyors infó, a híradások szerint 52 részre tervezik a Nagykövet lányát, május 10-én adják le az utolsó epizódot a török tévében. A nézők, ki vannak akadva a forgatókönyvírókra, mert Engin és Tuba oly sebesen talál egymásra, ami "Gyorsabb mint a tészta elkészítése".....a nagykövet lányát feledve.
az egyik cikk, ami erről szól: (de ugyanezen az oldalon található több más, a témával foglalkozó hír linkje is)
Én még sehol nem találtam utalást arra vonatkozóan, hogy Nagykövet lánya hány részből is állna. Sajnos most hetente várom a folytatást, nem gondolva arra, hogy a törökök a felvett filmeket néhány héten belül leadják. Mivel a filmet 2019-ben kezdték forgatni arra gondoltam ennyi idő alatt be is fejezték. Ezzel akkor szembesültem, amikor a leadott utolsó részeknél közeli dátumok jelentek meg a filmben, az utolsó leadott részben már 2021.márciusi dátum szerepelt.
Lehet, hogy Tuba Buyukustun 15 részt írt alá, de talán Neslihan Atagul ennyi idő alatt meggyógyul. Mikor arról írtak szereplő csere történik, akkor nem gondoltam arra, hogy a nagykövet lánya szerepét eltüntetik, a nagykövet lányát azóta meg sem említik, azt sem tudják merre jár, lánya és szerelme is teljesen megfeledkezett róla.
Mindkét színésznőt szeretem, de Neslihan Atagul a legszebben síró színésznő, igaz még csak a Végtelen szerelemben láttam, de ott is nagyon jól játszott.
A törököknek minden karakterre van bevált színészük. Most, hogy A bosszú c. filmet nézem
Yağmur - Beren Saat előkerült anyját alakító színésznő mindig hasonló karaktert alakít, mikor meglátom egy filmben már tudom előre, hogy a nőnek mentális problémái lesznek.
Láthattuk őt A bosszú vagy szerelemben, A becsületbeli ügyben stb.
Sőt vannak más színészek is, akiket ha meglátok, már tudom, hogy nem egyenes embert fognak alakítani, rosszindulatú esetleg kegyetlenek, pedig először nem annak néznek ki, de a végén mindig kiderül, hogy nem tévedtem. Ők többen is vannak.
Ha már a szereplőcseréről írtam, most hogy nézem A Bosszú c. filmet 2 szereplőt lecseréltek, sajnos rossz csere volt. Éppen ugrottak előre az időben, aztán látom, hogy Yağmur a főszereplő hölgy éppen egy idegen férfit csókol. Már épp arra gondoltam, törölte életéből gyermekkori szerelmét, mikor kiderült a hang a régi, csak a szereplő más. Aztán a főszereplő férfi is más nővel csókolózott, de végül kiderült csak a szereplőn változtattak.
A filmet Beren Saat miatt kezdtem nézni, a Fatmagül és Tiltott szerelem után kíváncsi voltam rá. De én a Fatmagül kivételével ugyanolyannak látom Beren Saat-ot. Szép, gyönyörű és ennyi.
Mint Özge Gürel.
A két filmben ugyanazt kaptam tőle.
Ellenben Demet Özdemírt nézve a Házasságért örökség c.filmben eszembe se jut róla Sanem vagy Asli. És ez így jó.
Még mindig jókat szórakozok a filmen, kell egy kikapcsolódás a mindennapi gondokból.
Írigyellek benneteket, hogy a komolyabb, nagyobb odafigyelést igénylő filmeket nézitek, de én egyenlőre nem tudom magam rászánni.
Ez a hideg tavasz, a hóesés megint kedvez a filmnézésnek.
Örülök, hogy tetszett a Mennyei Királyság. Én már többször láttam, mert a tv különböző csatornáin többször adták.
Néhány hónapja a Viasat Historyn volt egy a Keresztes renddel kapcsolatos 3 részes sorozat ami arról szólt, hogy mikor alakult meg, ki alapította és miért. Hogyan működött, meddig működött stb.
Amikor elkezdet nézni az Ertugrul sorozatot akkor kicsit összevetettem a három filmet, mivel az Ertugrulban is harcolnak a keresztes renddel, és abban is szerepel Jeruzsálem elfoglalása, visszafoglalása.
Szóval ez a téma az Ertugrul miatt felkeltette az érdeklődésemet. Ráadásul a keresztesekkel kapcsolatban elég sok mítosz kering a köztudatban és nem volt fogalmam arról mi volt a céljuk, miért alakultak, és mikor, és tulajdonképpen kik is voltak a keresztesek. Így most már a film miatt is sokkal több minden helyére került a fejemben.
Örülök, hogy elkezdtétek nézni a sorozatot. Persze lehet hogy az első egy két rész nem mindenki kedvét hozza meg a film nézéséhez, de utána szerintem egyre jobb és jobb lesz. A zenéje nekem nagyon tetszik. Meg is találtam a neten a filmzenét. Nagyon sok zeneszámot írtak az egyes jelenetekhez. Ahhoz képest hogy nem rajongtam a török zenéért szerintem ezek a számok nagyon jók lettek.
Egyébként én is megszoktam szakítani a sorozat nézését és beiktatok néhány napot az évadok közé azért hogy legyen időm másra is.
Említetted az Oszmán sorozatot is. Remélem azt is lefordítja majd valaki, mert nagyon szeretném majd azt is megnézni.
Kis kedvcsinálóként a filmhez felteszek néhány filmzenét:
Szasza drága, köszönöm én is a tavaszváró, kedves húsvéti verset és mindenkinek az ünnepi jókívánságokat!
Egy a baj, szemben állok a versike kérésével,
muszáj néznem a hőmérőt, törődnöm a széllel,
pláne a sűrű hóeséssel,
vigaszként bekuckózom hát a nettel,
s innen üzenek aprócska ihlettel,
amiért kaviccsal dobhattok, de csak kímélettel:)))
Krisztikém, képzeld csak, egyik este sikerült megnézni a két első részt az Ertuglurból! A körülmények váratlan összejátszása folytán valamiért leállt a médiabox, így megszűnt a csatornák vétele, és hogy ellenőrizzük maga a TV készülék rendben van-e, összekötöttük a laptopommal, ahol pedig ezt a török nagy eposzt kerestem ki. Amúgy már rég vágytam arra, hogy ezt a technikai csatlakoztatást kipróbáljam, noha adott a lehetőség, de valahogy sohasem jutott rá idő, vagy nem volt fontos, most azonban itt volt az alkalom, s a nagy képernyőn élvezhettük a sorozat igazán hatásos, nagyszabású képsorait. A cselekmény izgalmasan kezdődik, igényes a korabeli élet bemutatása, hitelesek a kosztümök, eszközök, az alakok…..szóval minden adott egy jó mozis élményhez, alkalmanként remélem, majd folytatjuk is.
Erről a megidézett történelmi korszakról jut eszembe, az ünnepek legnagyobb filmes élménye, a Mennyei Királyság volt éjfél után az HBO-n, de most látom, szabadon megtekinthető a neten is:
Ridley Scott monumentális, sodró lendületű klasszikusa (2003) a Szentföldért vívott küzdelemről (1184. Jeruzsálem – a keresztesek – Szaladin, a muzulmánok szultánja, a főbb szerepekben: Orlando Bloom, Liam Neeson, Jeremy Irons, Eva Green stb.) Nem is értem, miért maradt ki eddig, de most láttam először, ritka hatalmas, eufórikus élmény volt!!! Krisztikém, az Ertuglur közben, ha tudsz, szánj erre is egy estét, nem lesz ellentétben a török sorozatban látottakkal, sőt megerősítően hat, mert Ridley Scott nem elfogult a keresztes lovagokkal….gyönyörű történet.
Biztatok a megnézésére mindenkit!
Anolia, biztosan tudsz róla, én csak most futottam bele, hogy befejezik/befejezték a Nagykövet lányát, Tuba Büyüküstün az előző színésznő távozása után csak 15 epizódot írt alá, hogy megmentse a produkciót a hirtelen befejezéstől, s az most már le is telt. Lezárták, ahogy lezárták…nem tudom, mennyi köze lehet, az eredeti könyvhöz, aminek alapján indult a történet.
Barrix, azt sem tudom, hogy azok után, hogy IbrahimCelikkolt fokozatosan kiírták a sorozatból valaha akarom-e folytatni (részemről a 14. résznél félbehagyott) Szülőházad a sorsodat. Ez a baj a török sorozatokkal, és végtelenül bosszantó is, hogy annyi ideig húznak-vonnak egy jól induló történetet, hogy a végére kifordul önmagából és nagyon ritka az előre megtervezett, normálisan lezárt sorozat.
A Sherlock jó néhány darabját, kb. az első, második évadból én is láttam, imádtam benne Benedict Cumberbatch sziporkázó megnyilvánulásait, leginkább a fantasztikus dialógusokért szerettem, a sorozat meghozta számára a világhírt, de szerintem minden más filmjében is szuper jól teljesít. Egyébként is kedvenceim az angol krimisorozatok, közös jellemzőjük, hogy valamennyi nagyobb odafigyelést igényel, csavarosak, gyakran eléggé szövevényesek a történetek, lassan vetül fény az ok-okozati viszonyokra, lépést kell tartani a felügyelők több szálon futó gondolkodásával, ÁM van idő, amikor éppen az agytekervények edzésére van szükségünk!
Újabban nagy kedvencem az Oxfordi gyilkosságok, az ifjú Morse felügyelő esetei Shaun Evans főszereplésével és Lewis, az oxfordi nyomozó is tetszik, bár ebben a felügyelő nem olyan erős karakter, mint Morse, de a bűnesetek és feltérképezéseik igazán fordulatosak. Noha az évadok nem minden darabját láttam, de végül is bármelyik epizód az önálló bűnügyi történetével bármikor élvezhető. Igaz, pl. az Oxfordi gyilkosságokat érdemes, ha lehet, az első epizódtól figyelemmel kísérni, mert maga a felügyelő, Morse jellemfejlődése és magánéleti eseményei sem érdektelenek, és nem mellesleg a rég letűnt 60-as években nézelődhetünk. Aki jó kis agytornára vágyik, a Sherlock mellett ezt is csak ajánlani tudom! A Sherlock úgy gondolom, talán kicsit megosztóbb lehet, nem mindenkinek jön be a folyamatos agymenés követése, az Oxfordi gyilkosságok megvalósítása ugyan konzervatívabb, de nem kevésbé izgalmas és meglepő megoldásokat nyújt, Morse agya pedig egyre jobban tündököl.
Végül még egy csipetnyi török-olasz íz/ így húsvétolt Can Yaman és Diletta Leotta:
De most aztán már tényleg szebb tavaszi napokat Mindenkinek!
Ez a pár sor, melyet most írok, "török mentes" lesz! De úgy látom nem is bánjátok?! :)
Eljöttem, hogy szólhassak:
– Itt a tavasz, látod?
Én is találtam egy nyíló hóvirágot. A hóvirág tudja, mikor kell kinyílni, mikor kell virulni, kikeletről írni. Ne nézd a hőmérőt, ne törődj a széllel! Hagyd szíved megnyílni, azzal többet érsz el! Öltöztesd lelkedet szépen ünneplőbe, mert kinyílt a tavasz első hirdetője…
( Aranyosi Ervin: Kinyílt a hóvirág )
Mindenkinek derűs, szép tavaszi napokat, jó egészséget kívánok!
«Cselekedni, nem gondolkodni»: így válhat-e Yaman sztárrá, akit mindenki szeretne. És most, amikor Sandokan adott neki Olaszországot és egy barátnőt, nem áll le: "Amikor szeretsz, nem ijedsz meg"
A római Hotel Eden concierge-je, a római Dolce Vita legendás helyszíne sokáig nem látta ezeket a jeleneteket: minden korosztályú lányok, lányok és nők céloztak Can Yamanra, aki kalóz és úr, a klasszikus és a a görög Isten szoborkanonjai Sandokan vadabbaknak és kalandosabbaknak, mosolyogva mosolyognak, amely egyszerre nyitja meg és oldja meg őket. "Jelenségnek" nevezik az általa mozgatott számok miatt ( több mint nyolcmillió követő az Instagram-on , szenvedélyes, figyelmes, odaadó rajongói oldalak), az általa keltett illetlen gondolatokért, a vágy tárgyáért és a hirtelen bekövetkező értékekért. elkötelezett és változatos nőies nővé vált: a nagymama, aki unokaként szeretné, a középiskolás diák, aki férjeként álmodik róla, az anya, aki lánya mellett képzeli el.
De szerelme (szinte) minden Diletta Leotta iránt szól , annak ellenére, hogy a létezésében valódi, szinte katonai jelenlétről van szó, aki összehasonlításképpen felhívja őt, amikor a szolgálat forgatásán van. Üzenetek érkezése és eljutása, és a semmiből való megvilágítás, amikor ezeket megjeleníti. - Nem adhatom meg a kulcsot egy helyhez, ahová nem kell beírnod. Helyesebb, ha egy pillanattal korábban megállunk, a küszöbön, és figyeljük, mi történik ». Tekerjük hát vissza a kazettát.
Születési anyakönyvi kivonat. „Ez Isztambul tartomány Sadiye Kadıköy-ben történik. Tele voltam hajjal. Apám anyámra néz és azt mondja: "Vigyük azonnal a fodrászhoz". Jövök a világra, és egyetlen gyermekként maradok ott, aki - összehasonlítási feltételek nélkül - azt mondhatom, hogy nem sajnálom. Ez azt jelenti, hogy körültekintően figyeljen magára, ne ossza meg senkivel. Idővel virágozni fogok. Mert az elején, őszintén szólva, nagyon csúnya voltam ».
Milyen gyermekkorát érzi úgy, hogy visszatért oda? - Focizni töltött, nyáron a tenger mellett, Bodrum öblében, télen otthoni buktatókat törve. Szüleim korán elváltak, amikor ötéves voltam. Nem emlékszem, hogy valaha házasok lettek volna, de egyesültek számomra, igen. Hárman voltunk nyaralni. Soha nem érezte figyelmük hiányát ».
Milyen típusúak? "Anya nagyon fegyelmezett, szervezett, német, egyfajta katona, feszes jelző: neki köszönhető, hogy jó tanuló voltam, ő adta meg nekem a szabályokat, ő még mindig kezeli az utazásaimat és a vagyonomat, ha nem ő lenne ott befejezném. Ő, az ellenkezője: vámtiszt, utcai ösztön, a feladatok vége a férfiak közötti mulatságban és bűnrészességben ».
A családon kívül milyen találkozó változtatott meg? «Egy különleges, különleges barátommal, akivel akkor találkoztam az olasz középiskolában, amikor apám munkája rosszul kezdődött, és megkockáztattam, hogy meg kell szakítanom a tanulmányaimat. Ez volt a legsötétebb időszak, még a díjakra sem volt pénzünk, olyannyira, hogy végül egy sikeres sportfogadásnak köszönhetően szerencsével fizettük meg.
És minek nyerte el őt? - Kicsit zseniális volt: mindig egyedül volt, senkivel sem beszélt. Engem kivéve. Ez azt a vágyat adta, hogy jó legyek, és ezáltal lehetőségem nyílt ösztöndíjak megszerzésével folytatni az iskolát. Szerettem vele olvasni, eltévedni a filozófusok történeteiben, kihívni bennünket a sakkban, újra hallgatni az órákat. Azt mondta nekem: „Ahhoz, hogy közel kerülj Istenhez, bölcsnek kell lenned, a lehető legtöbbet tudnod. A bölcsesség az, amely közelebb visz téged hozzá ”. Amikor aztán visszatért otthonába, Albániába, és egyedül maradtam, mindig úgy éreztem, hogy továbbra is igazolnom kell, mintha messziről nézne rám. Azóta sem láttam.
Hogyan lett akkor színész? «Egy nemzetközi pályázati felhívásnak köszönhető, hogy visszatérek Törökország 36 legjobb hallgatója közé, akiket az Egyesült Államokba küldtek. Megnyerem a 3000 résztvevőt, és ez velem történik Ohióban, ahol mozogok és sporttal támogatom magam. Ott alakítottam ki azt az ötletet, hogy szeretnék jogot tanulni. Azt mondom magamnak: az ügyvéd elismert szakma, jól fizetett. 24 éves vagyok és csatlakozom a PricewaterhouseCoopershez, minden pénteken üzleti cikkem megjelenik egy nagyon rangos újságban, repül a karrierem, de hamarosan rájövök, hogy őrület reggel 8-tól 8-ig a számítógép mellett lenni. este. A változatosság érdekében tehát színészi tanfolyamra jelentkezem a test és a hang üzleti célú felhasználására. Találkozom olyanokkal, akik ma is a két ügynököm. És onnantól minden megváltozik. Az első szériától kezdve soha nem álltam le ».
Mindig tetszik ez a szakmád? „Reggel kivételével: rosszkedvű, néma, morcos és ingerlékeny vagyok egy bizonyos idő előtt, és délután, naplementétől kezdve örömmel térek vissza. Az éjszaka igazi állata. Nem véletlen, hogy egy kis álmatlanságtól szenvedek ».
2014 óta évente tévésorozatot forgat. Megvan a DayDreamer - Az álom szárnyai, és most a Sandokan sikere: a Lux Vide gigászi projektje, amelyet nyáron kezd el forgatni. „Edzés, lovaglás, harcművészet. Keményen készülök. Erős evolúcióban vagyok. Most lovagolok, használom a kardot, edzek, már majdnem ott vagyunk. Kabir Bedi öröksége nem könnyű, remélem méltó leszek, valóban mindent megteszek ».
Hogyan hasonlít rád ez a tiszta hős? «Azokban az értékekben, amelyek vannak vagy hiányoznak és keresünk: szeretet, barátság, hazaszeretet, bosszú. A nőknek is tetszeni fog ».
Hányan ostromolják? «Nehéz beszámolók. Rajongóim több mint 80 százaléka nő. Van néhány rögeszmés, hogy amikor a mobiljukat veszi, hogy elkészítse a szelfit, rájön, hogy mindenhol kinyomtattak. A táskán, az ingen, a kalapon, a telefon fedelén. Ha mindenki másképp akar engem, mindannyian ajándékokkal öntik el. Megtudták, hogy őrült vagyok az étcsokoládé miatt? Kocsi. Tegyen közzé egy fotót, ahol egy bizonyos csecsebecsék vannak a háttérben? Mindenféle formájú, színű és méretű otthonom megtámad. Argentínától Indiáig, Izraeltől Ausztráliáig ».
És hogyan reagál? "Mint egy úr. Igyekszem soha nem téveszteni az üzeneteket. Pozitív, tisztelettudó, szeretetteljes. Igyekszem soha nem összetörni a szíveket. Egyszer Spanyolországban még egy 80 éves, belém szerelmes hölgy lányai is felhívtak, hogy rábeszéljék a kezelésre ».
Tönkremegy valaha? «Amikor találkozom az arroganciával: irritál, lendületessé tesz. Akárcsak egy vulkán. Inkább a bókokat, mint a kritikákat ».
Mit csinálsz a kapott levelekkel? - Olvastam, amiket tudok, és mindet megtartom. A biztonság kedvéért anyám tartja őket, aki egyfajta múzeumot létesít. Rajongóim többnyire költői, soraikon átesve úgy érzem, hogy valóban szeretnek ».
Meséljen a szerelméről. «Ismeri őt, mert minden mindenki szeme alatt, a napfényben van. Hűséges szerelem, amelyben vállalom felelősségemet, amint láttuk. Nagyon tisztelem őt, a kapcsolatunk és a titoktartás az első ígéretünk: közösen közöljük, ami ránk vonatkozik ».
Ott lesz ez az esküvő, amelyről mindenki beszél? „Ha van, ugyanazok az emberek fogják látni. Tartsuk meg valamiben a meglepetést ».
Miért pont ő? «Beszélni, még erről is, egyenlő lenne a varázslat elvételével. Én vagyok az, aki úgy cselekszik, hogy nem tart túl sokáig, szavak elaprózása nélkül. Gyorsan követem a lökést. Hogy mi fog történni, annak teljes szépségében meg fogják tudni ».
Mi a szépség? - Sötét dolog lehet, ami mindent beárnyékol, de meg is világít és izgat, kissé olyan, mint a Boszporusz éjszaka. Természetesen nemcsak esztétikai, hanem teljes cím, amely a szem, az agy és a többi dobogó szervet összetartja. Ez egy olyan mechanizmus, amely nem téved: ha a szemed üres, akkor te is teljesen üres leszel ».
És a félelem? «Amikor szeretsz, nem ijedsz meg. Ha a jelenben élsz, nincs időd a félelemre. És nem helyezi magát félelembe a jövőjével, feltételekkel, lehetőségekkel, fantáziákkal. Mi értelme lenne ennek? Tényleg senki ».
És az őrület? «Az az út, amelyre valahányszor jártam, a helyes út volt. Az ösztön Isten nevében van ».
Hiszel? - A Gondviselés és én beszélünk egymással, jó a kapcsolatunk, és ez az oka annak, hogy soha nem leszek szomorú. De soha nem. Ha egy dolog nem válik valóra, ez azt jelenti, hogy csak egy másiknak ad utat intenzívebbnek ».
A képhez tartozó felirat: A nők, akik követnek? Néhány kissé megszállott, de a legköltőibb. Leveleikből megértem, hogy valóban szeretnek.
Én is megakadtam kicsit a törökökkel. Az Ertugult többen ajánlottátok, jegyzem, és elteszem őszre, most nem kezdenék bele, pedig lassan végzek a Merhamettel, már csak néhány rész van hátra.
Sajnos a Szülőházad a sorsodból kiírták /vagy az is lehet, hogy kilépett/ kedvenc szereplőmet, Ibrahim Celikkolt, úgyhogy még a 37. részt megvárom, hogy angolul feliratozzák, aztán abbahagyom. Demet miatt kezdtem nézni, de Celikkol rajongó lettem a sorozat közben.
Aki nem látta, ajánlom, a sorozatbaráton fent van a 32. részig, ott sajnos megszakadt a magyar fordítás, onnan angolul néztem. Ezt is nagyon elhúzták, és a végén már nagyon idegesített a sok nő egy rakáson, Ibrahimnak meg csak mellékszerep jutott. Azért szerettem ezt a sorozatot, mert nagyon összetett karaktert játszott, de az utolsó kb. 6 rész már eléggé értelmetlen volt.
Közben elkezdtem a Sherlockot is nézni /Benedict Cumberbatch/, izgalmas nagyon, de ezt nem lehet csak úgy félvállról nézni, nagyon kell figyelni. Ti ezt láttátok?
A feltett képre reagálva, már én is kezdem azt érezni, valaki jókat szórakozik a Föld népén, ránk küldve ezt a vírust és egyéb megpróbáltatásokat.
Sajnos A nagykövet lánya c. filmet akár be is fejezhették volna és uj címen új filmet kezdhettek volna, vagy inkább az Efeoğlu család története címet kellett volna adni neki.
Mióta Neslihan Atagul távozott a sorozatból kb.36 rész, azóta hírét sem hallottuk, mi lett vele, pedig már a 44. részen is túl vagyunk.
Persze a törökök képesek azonnal kiírni a szereplőket, egyszerűen elvágják a szálat és kész. Nem egy filmben láttam már.
Már nem olyan érdekes, mint az elején volt, de azért én várom minden héten a fordítást. Azt, hogy hány részes lesz, nem lehet megtudni, gondolom ezt is lehet húzni a végtelenségig.
Olyan ez, mint a Bosszú csapdájában. Én 10 részből is megoldottam volna a filmet, de még mindig húzzák és húzzák, ugyanazt nézzük napról-napra hétről-hétre, a végtelenségig.
Nézem, mert várom a végkifejletet.
Az Elsöprő szerelmet nem bírom nézni, már régóta nem is próbálkozom vele, szerintem Can Yaman borzalmasan és kiábrándítóan néz ki.
Ellenben a Házasságért örökségen jókat derülök, kicsit hangosak, de humorosak, olyan kis limonádé, sok elvárásom nem volt, de a film szórakoztató. Szerintem.
Kedves Kriszti!
Én is elkezdtem nézni az Ertuğrul sorozatot.... de csak a film első részének a feléig bírtam, majd abbahagytam.
Tudom, hogy több rész megnézése után kezd egy film érdekessé válni, de sajnos nem bírtam ki addig. Az ilyen filmekhez hangulat kell, úgyhogy egy időre félretettem. Pedig Ti is dicséritek , és mindenhonnan csak jókat lehet olvasni róla, hát majd egyszer újra próbálkozom.
Most megint nem a legtökéletesebb filmet választottam, nem is ajánlom senkinek megnézni, A bosszú - Intikam /2013/ c.filmet Beren Saat főszereplésével. Sajnos a szereplők sem a legjobbak, nincsenek kiemelkedő alakítások, olyan átlagos film. Én nem látok benne jóképű férfi színészt sem, bár a főszereplő Mert Firat /bal oldali/
állítólag sármos férfi, nekem nem jön be, /már láttam más filmben is, ott sem tetszett/, sőt a filmbéli vetélytársa sem.
A történet érdekes lenne, de jobb filmet is láttam már.
A tavaszi jó idő közeledtével egyre kevesebb idő jut filmnézésre, pedig tényleg sok jó ajánlásotok van.
Végig olvasva a betett sorozatajánlót az Ertudógrul sorozatról csak megerősíteni tudom minden szavát.
Én már a második évadot nézem. Az első évadban ismerkedik meg Ertugrul és Halime, illetve ebben a részben a keresztesekkel vívott csaták és játszám azok amik viszik előre a történetet.
Engem már ez az évad is magával ragadott.
A második évad talán még izgalmasabb, mint az első évad. Itt a mongolokkal harcolnak. És kiderül mi lett Ertugrul Testvérével Sungur Tekinnel is. Rengeteg árulás és belső harccal van megtűzdelve, de ez csak viszi-viszi még előrébb a cselekményt és még kiváncsivábbá teszi a nézőt hogy tovább nézze a sorozatot.
Ezt a sorozatot nem lehet csak úgy pörgetni, mint a most általunk nézett többi sorozatot! Viszont akinek van Sorozatbarát hozzáférése magyar felirattal tudja nézni. Olyan, mintha könyvet olvasnánk! A fordítók munkáját csak dícsérni lehet! A zenéje fülbemászó és csodálatos. A szereplők színészi játéka zseniális.
Azt hiszem ha rangsorolnom kéne most z általam látott sorozatokat, akkor nálam ez van az első helyen! Ennek fémnyében számomra a többi már csak kis bugyuta sorozatoknak tűnnek. Főleg ha a most futó és általunk nézett sorozatokat (Elsőprő szerelem, Házasságért örökség) veszem alapul. Én ezeket már nem is nézem. (a többi csatornán futó sorozatokat nem tudom nézni, így azokról nem tudok mit mondani)
Ahogy Kleo is írt rólunk engem is idegesítenek már! Az elsőprő szerelemben pl. CY részeges alakítása egyáltalán nem tetszett, nem hittem el, hogy részeg. Az hogy a család minden tagja együtt él, és mindenki mindenbe beleszól az számomra rémísztő, és idegesítő. Eldöntöttem, hogy ezekre már nem fecsérlem az időmet, és inkább az Ertugrult nézem, és persze utána majd Oszmánt.
Tudom hogy az Ertugrul sorozat hosszú, és olvasni kell ami fárasztó, de ha tényleg szeretnétek egy csodálatos, és rendkívül izgalmas sorozatot akkor ezt nem szabad kihagyni.Szerintem aki megnézi az első pár részt azt magával ragadja ez a sorozat. Azt az időt amit rá kell áldozni nagyon megéri! Ahogy néztem néha könybelábadt a szemem. Nagyon megérintett például Deli Demir a kovács halála, és van néhány jelenet ami nagyon szívmelengető volt. Ahogy a családi összetartást, az egymás iránti tiszteletet és a hit szentségét ábrázolja szerintem nagyon megindító.
Nem akarlak benneteket rávenni hogy nézzétek meg, de tényleg nem tudjátok mit hagytok ki. Egyébként pár rész után eldönhető, hogy érdekel-e vagy sem. Annyit pedig érdemes rááldozni.
Drága Kleo!
Kiváncsi vagyok hogy megnézel-e belőle pár részt ahogy ajánlottam vagy sem. És ha igen, akkor mit fogsz mondani. Szerintem tetszeni fognak a szereplők, a zene és maga a történet is. A szereplők olyan kinézetüek, mint amilyen a Te zsánered. Ebben a sorozatban nekem is tetszenek, hogy szakállasok, és hosszú a hajuk. (kedvenceim: Ertugrulon kívül, Sungur Tekin, Turgut, és persze Szulejman Sah).
Tudom, hogy mindenkinek kevés ideje van filmet nézni és közben pedig a jóidő is megjön, de ezt szerintem vétek kihagyni.
További szép tavaszi napokat és jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Szasza, Anolia, Kriszti, Barrix, Évajutka és Mások!
Az az igazság, hogy nem sok mondanivalóm maradt a török sorozatokkal kapcsolatban, a most futó Elsöprő szerelmet (Can Yaman melletti hűségből) és a Házasságért örökséget (Demet Özdemir iránti szeretetből) nem túl nagy lelkesedéssel, de azért, ha nincs más, imitt-amott követem. De már erősen túlnő a toleranciám határain az a rettenetes szülői és fiútestvéri önkény, ahogyan a nők dolgait igazgatják, de az is, ahogyan a szülők mindenben döntenek a felnőtt gyermekeik helyett, és független, tanult, férfiak, nők mindeközben fejet hajtanak…. most nem csak a két említett romcomra gondolok, szinte valamennyi sorozat ezt az elfogadó, beletörődő magatartásmintát közvetíti. Nagyon ellenszenves számomra, nem szeretnék egy ilyen avitt társadalomban ifjú nő lenni, hogy a párválasztásomat az anyu, a nagyi vagy a nagytestvér vagy ők mindannyian döntsék el, elképzelhetetlen (lett volna aktuális időmben is…) De náluk még a 21. században is ez a módi, szinte minden sorozat ezt sulykolja. A drámák erősebb eszközökkel, de még ezek a kis komédiasorozatok sem mentesek tőle, ez már nagyon fárasztó és a mi életünktől nagyon idegen. Na és hab a tortán, hogy a világon minden családtag beleszólhat a kapcsolatba, hogy minden ártatlan találkozást titkolni kell előttük, vagy engedélyt kérni egy sétára, mintha 12 évesek lennének a szerelmesek…. ja, és ha már megesett egy-két találkozás és a felmenők tudomást szereztek róla, azonnal házasságért kiáltanak és szakadatlanul ellenőrizgetnek! És mindenek tetejébe ott élnek egyrakáson, több generáció és az összes testvér a nagy családjával, a nők, mint hajdan a háremekben, állandóan egymást gyötrik, örökösen a rivalizáció megy, ahogy a Bosszú csapdájában, amibe olykor belefutok, de némi viszolygás után tovább is kattintok, annyira idegesítőek. És a nagy titkot, amivel minden szenvedésnek véget vethetnének (és a sorozatnak is!) ostoba módon a végsőkig őrzik.
Bocsi, de már csak dohogni tudok a bemutatott általános török életmódon.
Mostanában azonban véletlenül felfedeztem egy másik török sorozatot, ami úgy tűnik, kicsit más közeget mutat be, a Tiltott gyümölcs – Yasak Elma. Ugyan a neten már fenn van egy ideje feliratosan, de most, hogy a tv-ben elkezdték vetíteni szinkronosan is elérhető. Két leánytestvér a főszereplő, akik független dolgozó nők, együtt laknak, nincsenek a láthatáron szülők és fiútestvérek, vannak viszont nagy behálózós játszmák és igaz érzelmek, mert természetesen eltérő a nővérek természete, egyikük nagyravágyó és egy gazdag férjet akar, a kiszemelt áldozat egy ötvenes pasi, a másikuk egy intelligens, természetes szépség, aki legnagyobb meglepetésére (micsoda váratlan fordulat) hamar felkelti fiatal főnöke érdeklődését és persze van benne egy-két méregkeverő, gonosz boszorka is, mert anélkül nem is török, a török. A történet elég fordulatosan indult, nincs benne sok üresjárat, egy a baj, hogy egyik pasi sem az a mellbevágó típus, de egyelőre a sztori pörög. Át kellene transzportálni pár sármos figurát az Ertuglurból, bízva Krisztikém az ízlésedben:)
Tiltott gyümölcs 1. rész szinkronosan a Videán is elérhető:
Krisztikém, azt tudod ugye, hogy az Ertuglur után nincs megállásod, mert meg kell nézned a fia, Osman történetét is, aki a nagy Oszmán Birodalom alapítója. Ahogy ránéztem, úgy látom, már a Kurulus: Osman is túl van az 50. részen, de még mindig forgatják, igaz, a főszereplő a kedvenced, Burak Özcivit és biztosan a történet is hasonlóan izgalmas lehet, mint az apa, Ertuglur históriája - így hát, bocsássuk meg ezt a terjengősséget:)
Köszönöm a biztatásodat, igyekszem egy-két részt megnézni belőle, és megírom majd, mire jutottam, mindenesetre már olvastam is egy jó kis ismertetőt a Dirilis – Ertuglur felemelkedése sorozatról:
És itt van Burak Osmanként, mi tagadás, nem áll neki rosszul:
Anolia, A nagykövet lányával egy időben én is szemeztem, gondoltam, megvárom, míg befejezik, de akárhányszor ránézek, még mindig csak gyarapodik….így aztán én meg egyre csak távolodom tőle, és az végképp nem tetszik, hogy képesek a főszereplő színésznő kilépése után is folytatni és egy új szerelemmel valójában egy új történetet kezdeni az eredeti cím alatt, noha nem vagyok tisztában a részletekkel, a leírásaidból tájékozódtam, de ez a fordulat nagyon nincs a kedvemre, nem tudom, a sorozat nézői mennyire fogadják el…….
Egyelőre biztosan nem rugaszkodom neki nagy török sorozatoknak, megelégszem a tévében itt-ott feltűnő apróbb darabokkal, na és végre itt a tavasz is, ami több külső mozgást hoz, az első oltást én is megkaptam és bizakodom, hogy egy hónap múlva már tágasabb lesz a világ, szaporodhatnak az annyira vágyott társas együttlétek!
Can Yamanra azért persze szórakozásból időnként ránézek, mert ő maradt meg nálam igazán a törökökből. Friss hír, hogy Törökország kulturális és idegenforgalmi nagykövete lesz Olaszországban. Törökország reklámarca, különböző nevezetes helyszínek kalauza, egy nagy, a pandémia utáni nyitást célzó, turisztikai promóciós kampányban. Felismerték ugyanis, hogy sokak számára Törökországról elsőként Can Yaman ugrik be és ezt ügyesen ki is használják. „Ha Törökországra gondolok…..” lesz a turisztikai film címe.
Szasza drága, ha mi nem is keressük a De Cecco tésztát, ezt Ferzan Özpetek valahogy nem tudja, és mit sem törődve velünk, újabb rövidfilmet forgatott Can Yamannal tovább reklámozva az eledelt!
Még egy érdekesség, a héten, csütörtökön dupla részekkel kezdte el vetíteni az AXN (de szombat, vasárnap is ismétlik) A Doki – Egy új esély című nagysikerű olasz sorozatot, melynek Luca Argentero a főszereplője, aki a Sandokanban CY hű társát alakítja majd. Sokak szerint zseniális sorozat, és a beharangozó kíváncsivá tett Argentero játékára. Az első két rész alapján szerintem is bővelkedik fordulatokban, noha a mindenféle bajjal sújtott betegekkel teli kórházas sorozatokat rendszerint kerülöm, de ez úgy tűnik, nem egy szokványos dokis sztori, annál sokkal érdekesebb, ha esetleg más nemzetre, más műfajra vágytok, az első évad csak 13 részes.
Remélem ha más is megkapja, akkor kívánom hogy csak ennyi tünete legyen, mint nekem.
Még lázam sem volt. Bár januárban kaptam infuenza elleni oltást, majd szedek az sm-re egy gyógyzert. És most márciusban a betegség előtt megkaptam ez első védőoltást.
Persze eközben lelkesem szedem a sok gyógyszer mellé a D vitamint is. Így szerintem a köhögés és orrfolyás sima megfázásnak tekinthető.
Vigyázzatok magatokra Ti!
A gyógyulás közepette lelkesen nézem az Ertugrult! Soki helyes pasi van benne, és nagyon jó sorozat!!! (Drága Kleo- neked biztos tetszenének a szereplők!)
Mindenki gyógyuljon! Mi január végén túlestünk rajta, két napig tartó torokfájás, köhögés, orrfújás volt az egész, meg 2 napra rá teljes szag-és ízvesztés. /Először TÖRÖKfájást gépeltem :) /
Köszönöm szépen az infókat. Most csak szerettem volna gyorsan reagálni kedves leveledre. Sajnos megkapta a család a koronavírust így most mindenki lábadozik.
Szerencsére enyhe tünetekkel átvészeljük. Persze csak sejtem hogy minek köszönhetjük ezt a szerencsés kimenetelt (az enyhe tüneteket).
Remélem Ti jól vagytok és élvezitek hogy hamarosan megjön végre a tavasz!
Eddig nagyon szívesen ajánlottam A nagykövet lánya - Sefirin Kizi c. sorozatot.
Már nagyon régóta nézegettem, míg végül rászántam magam, hogy megnézzem. Mikor elkezdtem nézni, úgy emlékszem 39 részes volt írva a Wikipédián, gondoltam ezt még kibírom, annak ellenére, hogy egy-egy rész akár 2 óra 45 perc is lehet. De én most úgy nézem a filmeket, mintha könyvet olvasnék, ha megunom leteszem, majd folytatom, nem nézek meg meg teljes részeket.
Már írtam arról uj szereplő került a sorozatba:
A Sefirin Kızı 2019 decembere óta fut a Star Tv képernyőjén és népszerűsége töretlen. A két szerelmest – Sancar egy farmer fia, Nare pedig a nagykövet lánya – Engin Akyürek és Neslihan Atagül Doğulu alakítja.
Mi is írtunk róla, hogy 2021-ben, a 35. résztől már nem a korábbi forgatókönyvírók jegyzik a sorozatot: a gyártó újakkal szerződött le, ezen kívül több, a kezdetek óta szereplő színész is távozik a sorozatból, és nagy valószínűséggel újak is érkeznek majd.
Ekkora változásra senki nem számított.
Pár napja robbant a bomba, hogy a főszereplő Neslihan Atagül elhagyja a produkciót, ennek oka pedig egészségügyi probléma. Egyúttal új sztár érkezik: Tuba Büyüküstün csatlakozik a stábhoz.
A színésznő a közösségi médiában így jelentette be a hírt: “Részben ismerős, részben teljesen új utazás kezdődik. Régi színésztársammal, a szeretett Enginnel, kedvenc forgatókönyvírómmal, barátommal, Eylemmel, a szektorban töltött első éveimben megismert Emrével, a sokszor társamul szegődött Star TV-vel, ám egy teljesen új szerepben találkozom veletek.”
Mindenki izgatottan várja, hogy a két sztár, akik 2014-ben a Piszkos pénz, tiszta szerelemben (Kara Para Aşk) sorozatban tökéletesek voltak együtt, hogyan folytatják a közös munkát most a Nagykövet lányában. Néhány rajongó természetesen nem tudja elképzelni a sorozatot Neslihan nélkül, mások szerint jót fog tenni a váltás.
Mivel én kb. 40 részre számítottam, és az elmúlt időszakban volt néhány rész, amit nem találtam magyar fordítással, mindig visszatértem az SB-ra, ahol meglepődve tapasztaltam, hogy 41 rész is van, sőt a cselekmény alig mozdul mióta Tuba Büyüküstün megjelent, nem is igazán lehetett érteni ki ez a nő, hogy kerül ide, mi a célja, honnan került a faházba, kapcsolatba Sancarral stb.
Aztán kezdtem azt érezni, hogy ez már 2 rész alatt nem is fog kiderülni, így ujra kutakodni kezdtem, így világossá vált, hogy nem is lehet tudni hány részből fog állni a sorozat, így ujra csak megnéztem a www.turkishhungarian.hu oldalt, ahol kiderült számomra, hogy a sorozat még mindig tart, jelenleg én is várom, a köv. rész fordítását és megjelenését.
Mivel a 2 színésznő nem ugyanazt a szerepet játssza, már nem olyan érdekes a történet, valószínűleg menet közben változtattak a cselekményen is. Ráadásul Sancar, Engin Akyürek néhány hét alatt kiszeretett 9 éve visszavárt szerelméből, gyermeke anyjából, amint megpillantotta Mavit, azonnal segíti és támogatja őt. Érdekes fordulat.
Egyébként nagyon szeretem Engin Akyürek játékét, biztos hogy a többi filmjét is megnézem, ebben a filmben is nagyot alakít.
Amikor megjelent a Bay Yanlis fordítással, direkt megvártam míg vége lesz a sorozatnak, mert nem szeretek várni, sőt ugyanezen indok miatt a Sen Çal Kapımı c. sorozatot sem kezdtem el nézni.
Bár van itt néhány ajánlásotok Ertugrul felemelkedése és Bridgerton család, /meg még jó néhány/ most ujra keresésben vagyok, bele fogok nézni ezekbe a filmekbe.
Sajnos még mindig várom a Fatmagül 2 évadának szinkronos változatát és a Tiltott szerelem c. filmet is csak a 32. részéig láttam magyarul, ezt most az Izaura tv-n adják, ezután kerül fel szinkronnal.
Kedves Szasza!
Úgy érzem a korom előrehaladtával én is egyre kritikusabb leszek, az általad felsorolt filmekkel és szereplőkkel kapcsolatos véleményeddel egyetértek.
Úgy tűnik a Life tv a vígjáték irányába ment el, komolyabb filmeket nem terveznek, azt meghagyják más csatornáknak.
Egyenlőre még nézem Nr. 309 vagy Házasságért örökség" filmet, de csakis Demet Özdemír miatt. Majd meglátjuk hogyan bontakozik ki a történet.
Még nézem A bosszú csapdájában c filmet is, már alig várom, hogy kiderüljön az igazság. Nem is értem milyen folytatásról beszélnek, hogyan lehet még tovább húzni ezt a történetet?!
Sajnos tényleg hosszúra nyújtják ezeket a török sorozatokat, sokszor érthetetlen, hogy mi okból bővítik a történetet.
Ismételten örömmel és sok kacajjal olvastam soraidat. Légy mindig ilyen vidám! Szóvl nem lettél kínai a vakcina beadása után?! A lényeg, hogy oltsanak be, és ne betegedj le. Én is kaptam, de a Pfizer vakcinát. Én a betegségem miatt nem kaphatok kínait és azt hiszem oroszt sem. A vonat pedig ne kapjon el, hanem csak vigyen, vagy inkább hozzon el hozzánk, hogy majd találkozhassunk személyesen. Nagyon kíváncsi vagyok egy ilyen kedves, vidám, karakán nagyira!
A sorozatokkal kapcsolatos véleményeddel sok mindenben egyetértek. Ezek az újak nem elég érdekesek ahhoz, hogy sok időt fecséreljünk el rájuk.
Viszont, ahogy lentebb írtam elkezdtem nézni az Ertugrul felemelkedése sorozatot.
Csak olvasó vagyok is ajánlotta.
Magyar felirattal (nagyon jó szövegezéssel) fent van a Sorozatbaráton.
Most utoljára ajánlom, és kérem Kleot, Barrix1-et és Anoliát, hogy nézzék meg az első 4-5 részt. Az első (16) részek két részre vannak felvágva így csak egy óra egy rész, tehát az első teljes 4 részre kb. 8 órát kell majd fordítani. Nagyon kíváncsi lennék mit mondanak róla! Ha nem tetszene, akkor megkövezhettek érte, de azt gondlom, hogy nem fogtok csalódni!
Én most úgy határoztam, hogy erre a sorozatra fogom (kivéve a Sen Cal Kapimi) fordítani azt a kis időmet amit tévé nézésre szánok, és inkább ezt nézem végig, mint a többi sorozatot. És hogy ne vigyem túlzásba és azt is elhatároztam, hogy egy este egy részt fogok megnézni. Szerintem ehhez képest a többi sorozat gagyinak tűnik... (bocsánat érte!).
Szerintem érdemes legalább elkezdeni megnézni!
Én azt hiszem nem hiába nézte meg ezt a sorozatot több milliárd ember!!!!
Egyébként a 26-ik résznél tartok és csak azt tudom leírni, hogy csodás sorozat! (legalább annyira tetszik Anolia, mint a Trónok harca-Te tudod miről beszélek, ezért is ajánlom Neked)
Igazad van drága Kleo, tényleg rég jártam erre (igaz, másfelé sem!). Jól elvoltam olvasó üzemmódban! :)
Oly sokat írtam már eddig, gondoltam, söpörtem eleget, írjon most már más is! :))
Node most, leírom a véleményem az általam látott, vagy nézett sorozatokról. Pedig először azt gondoltam, hogy nagyon rövid leszek és csak annyit írok majd, hogy Évajutka és Anolia minden szavával, mondatával egyetértek, mert mintha én írtam volna le a véleményem, annyira egyet gondoltunk.:)
Aztán elragadott a hév! (Dehogy miért a hév, és nem a vonat, azt nem tudom!:))))
Node félre a tréfával, a Life tv-n véget ért amit néztem/néztünk Mr. Wrong (Rossz Úr vagy Bay Yanlis) című sorozat, melyben mindenki a szerelmet kereste. A két főszereplő Can Yaman (Ozgur) és Özge Gürel (Ezgi) volt. Ezt a sorozatot is már előzőleg láttam videón feliratozva, Magyar szöveggel persze, most teljesen más volt.
Úgy hallottam, hogy a törököknél az idősebb korosztálynak nem tetszett ez a sorozat (túl modernek tartották??!!), ezért hamarabb befejezték a forgatást. Ez érezhető is volt a végén, mert bizonyára nem tudták a szálakat úgy elvarrni, mintha még egy pár rész rendelkezésre állt volna. A sorozatban nekem a Serdar doki (Sarp Can Koroglu) szerepe volt furcsa, különösen, hogy a végére teljesen leamortizálták a karakterét. Az elején még szimpatikus doki a végére érthetetlen módon a húgával együtt, szinte pszichopatává tették őket. De ezzel sem tették érdekesebbé, izgalmasabbá a sztorit. Sajnáltam, hogy elmaradt Cansu (Fatma Toptas) és Levent (Cruger Oz) esküvője is Levent kislánya miatt.
Pedig amikor Cansu a gyerekkel együtt sütöttek-főztek azt hittem, hogy a lány "elfogadta a gonosz mostohát?!" :) Az már az én egyéni problémám, hogy a kislány koravén karaktere rettenetesen antipatikus és egyben szürreális is volt. Amit művelt a telefongatásásaival az apja felé, ahányszor tönkretette Cansu randevúját, meghiúsította az esküvőt, igencsak zavart már, ilyen nincs. Mert ha van, akkor megette a fene, jobb is, hogy így alakult.
Levent színészi játéka nem tetszett, nekem nem volt vicces. De bevallom egyszer-kétszer azért csak felnyerítettem már kínomban! :)) Szóval, nem tetszett a kislány karaktere és nem hiszem el, hogy az anyja beszélte volna tele a gyerek fejét. Egyébként sem mutatták, akárcsak Columbo feleségét, csak állandóan emlegették. :) Sajnáltam Cansu-t naaah! :)
És arról nem is beszélve, ahogy Cansu menyasszonyi ruhában rója a macskaköves utcákat a gyereket keresve, egyáltalán nem volt vicces nekem. Én biztos nem mentem volna Cansu helyében! Mert ennyire gonosz vagyok! De ha nem is gonosz, akkor öreg! És, mint öreg, bizonyára én is benne voltam a törököknél azon "öregek csoportjába", akik tiltakoztak a film ellen??!! :))))) De a "tiltakozó öregek", álszenteskedtek! Vajon miért, mert ennek ellenére elég nagy az évi szaporulat náluk, ezt direkt megnéztem.:))
Szerintem az ügyvédnő Deniz (Cemre Gümbeli) és a szakács Ozan (Serkay Tütüncü) volt a legszebb és legszimpatikusabb pár!
Azonban Özge Gürel borzalmasan nézett ki azokban a "tütü" féle ruhákban a pipaszár lábaival. És a roppant magassarkú cipőben oly előnytelen volt amikor szemből vette a kamera és premier plánban mutatták, ahogy kacsázva, csálén rakja a lábait, hogy szinte már-már zavart a járása! No meg már a nézései is sokszor. Miért?! Kérdezné Defne (Az elsöprő szerelem főszereplője!) Azért mert nekem úgy tűnt, hogy Özge már-már túljátszotta, elhebrencskedte a jeleneteit, azt gondolva magáról, hogy Ő már egy "hálivúdi" sztár?! És ezt mérgemben írtam róla most! :) Miért?! Azért, mert ugyan tudom, hogy senki nem tehet a testi hibájáért, fogyatékosságáért! De azt takargassák, a szépet mutogassák! Persze, ez csak kizárólag csak az én véleményem, és tiszteletben tartom mások eltérő véleményét!
Aztán egy darabig fut még az "Elsöprő szerelem" (Inadina Ask). Főszereplő Can Yaman (Yalin Aras) és Acelya Topaloglu (Defne). A gyönyörű Defne főnöke Yalin, jóképű és sármos. A dolgok akkor válnak különösen bonyolulttá közöttük, amikor a testvérek, a család is belekeveredik az események forgatagábaNekem most már csak háttérként megy esténként a sorozat.ű Én a "Futó Bolondok" címet adtam volna a sorozatnak! És nemcsak azért mert a "hüvelykujjukkal lökdösik a fogsorukat" ha megijednek?! :)
Hanem azért, mert már szinte mese szintjén olyan elavult társadalom képet közvetít, ami számomra még meseként sem elfogadható. Szürreális, hogy felnőtt, dolgozó, ráadásult tanult nők életébe szólnak bele férfi testvérek és erőszakosan irányítják a nők sorsát?! Amiért azok szinte már-már rettegnek tőlük és megindul a hazugság cunami részükről. Egyszerűen nevetséges, hogy a fiatalabb férfi testvér is retteg a bátyjától?! A Mi századunkban?! Felnőtt fejjel, diplomás emberként?! Arról már nem is beszélve, hogy a családok apraja-nagyja egyrakáson élnek, szinte már ez egészségtelenség határát súrolva. Csömöröm is lett a török életviteltől, szűk egy éven belül! (De talán ebben közrejátszhat ez a vírushelyzet, ami az ember hangulatára is rányomja bélyegét.)
Most indult a " Nr. 309 vagy Házasságért örökség" c. sorozat. A főszereplő a nagy kedvencem Demet Özdemir. Helyes a férfi főszereplő is, habár nem a zsánerem, semmi férfiasságot nem találtam benne, hiába kerestem?!. :)
Igen bugyuta a történet is, ugyanis a halála után lejátszott videóban egy idős milliomos az egész családjához beszél. Kijelenti, hogy az első unoka és gyermeke megkapja a családi társasági részesedését. Kétségbeesve, hogy megszerezze ezt a vagyont, az anyák rohannak randevúkat szervezni a gyermekeik számára. Így találkozik Onur és Lale is.
Ahol a randevú szórakozással és őrültséggel teli vad éjszakává válik, amikor mindketten berúgnak, és éjszakáznak egy szálloda 309. szobájában. Reggel, mivel semmire sem emlékeztek a tegnap este történtekről, mindketten elbúcsúznak és megállapodnak abban, hogy soha többé nem találkozunk. Három hónappal később azonban Lale rájön, hogy terhes Onur babájával.
Node, hiába Demet Özdemir, nem fogott meg a sorozat! A már említett mentalitások miatt sem nézem, azért meg pláne nem, hogy 209 részből áll, ami számomra nézhetetlen. Egyébként sem értem, hogy egy vad éjszaka után, azért mert jön a baba, mi a fenéért kell így elnyújtani egy sorozatot, mint a rétestésztát?! Ráadásul úgy, hogy a tésztába nincs töltelék??!! :)
Az emlegetett Bolivár c. sorozat sem ültetett a tv elé! Pedig nagyon akartam nézni, hogy majd rendszeresen jövök referálni róla. De, nem így történt. A történelmi részt átnéztem, elolvastam Bolivár életét, sorsát, küzdelmét, világ járását. De a sorozatban a jelenetek, a jelentéktelen szereplők nem fogtak meg. Amikor olvastam, hogy a venezuelai Simon Bolivar tábornok szerelmekkel átszőtt életében történelmi jelentőségű háborúkat vívott. És a győztes csatái több dél-amerikai ország függetlenségének kivívásában játszottak szerepet. Ezután én egy szép szál katonát képzeltem el, de Luis Gerónimo Abreu színész személyében nem egy snájdig katona jelenik meg sajnos, Bolivár elvész a statiszták között.
Feltünt, hogy minden fórumtársam megjegyezte most a kommentjében, hogy nem nézte a Szulejmánt. Lehet, hogy én követtem el hibát, hogy írtam róla, de én sem néztem! Helyesebben elkezdtem nézni, mint most is a Bolivár, vagy Házasság helyett örökség c. sorozatokat. De miután kiderült, hogy nagyon hosszú sorozatról van szó, én sem néztem. De közben felfigyeltem a "szépséges Bali bégre" és a karakter alakítója, azóta is nagyon szimpatikus számomra. És Burak Özcivit, egyike a leghelyesebb férfi színészeknek. Szerintem.
Egyébként Can Yaman menyasszonyáról Diletta Leotta-ról olvastam, hogy partnere volt Daniele Scardina olasz profi ökölvívó, nagyközépsúlyban.
" Daniele Marco Scardina Olaszország, 1992. április 2.) Magassága: 1,84 m. Partner: Diletta Leotta (2019 - ? "
Kedves Kleo rendben, " akkor nem keressük tűzön-vízen át a "De Cecco" tésztát! :)))
Krisztikém, ismételten lemondok a "Kánaánról" valaki más javára, mert nekem már az is elég, ami körülöttem történik. Most már jön a jó idő és az ember menekül ki a lakásból, sokkal kevesebb idő jut a tv-re napközben. És inkább megyek, mozgok, teszek-veszek a jó levegőn, mint ücsörögjek a tv előtt, nem vagyok én öregasszony! ?)))))))
Hát ennyire telt most, talán egy darabig nem is leszek, miután nem lesz miről írnom. És így én már nem lesz a látószögemben film, és nem leszek olyan széles látókörű, filmekben, sorozatokban tájkozottsem mint az itt lévők. Kapkodom is a fejemet a sok film címének hallatán. Már sajnos nem is tudom követni ki-, mit néz és így nem is lehet már partner az ember.
További jó fórumozást kívánok! Kellemes hétvégét Mindenkinek! Most ennyire telt, talán egy darabig nem leszek, nem lesz miről írnom. Mindenkinek jó egészséget kívánok! Szeretettel gondolok majd Rátok!
Ja, megkaptam az első oltást! (Kínai Sonapharm vakcinát)( Röstellem, de vénségemre nagyon féltem! De szinte észrevétlen volt a szúrás, bizisten. Ha nem mondják, hogy "kész!", ott ültem volna a nyakukon estig is. Aztán reggelre sem lett más formája a szememnek, és kínaiul sem kezdtem el beszélni ! :)) Azóta is minden rendben! Vigyázzatok Ti is magatokra!