Volt a régi cégemnél egy betonpumpa,Unimog alvázra építve. Azzal építették fel K-E megyét,és 1987-ben selejtezték. Mert jött egy Rába,majd egy Tatra 148-as pumpa. Van fotóm róla,és egy Barátom mikor megkapta,küldött róla egy újságcikket. :) De erre a fórumra nem tenném fel,hátha kiátkoznak innen..
Az off MAZ, Kamaz persze, hogy nem , mert ott a betonkeverő pót az érték -húzni húzhatja akár a legmodernebb MB Abrosz is. (Nem vicc, láttam már off MAN TGA mögött on Csepel P088-as üzemanyagos pótot, meg MB Abroszt IFA HLS-100-as tejespótot huzigálva...)
A betonpumpa más tészta, azt nehéz adaptálni másik alvázra, sokszor húsbavágó kompromisszumokkal, ha egyáltalán.
Nem véletlen, hogy a seprűk, locsolókocsik, csatornatisztítók, stb közül sok régi is életben van. Tudok nem egy Csepel D750-esről Woma felépítménnyel, múltkor Skoda 706-os (!) locsolókocsit láttam Kecskemét közelében.
Szerintem a kohóban végezték. Ha megnézed a képet/elnézést az offért/,az itt szereplő Maz,Kamaz nyerges betonszállítók sem élnek.
-----------------------------------
Azért párat illett volna megmenteni az utókornak,Mert Te vagy én láthattam őket élőben,de ez egy mostani húsz-harminc évesnek semmit nem jelent már.Sajna. :)
Azon tűnődöm, vajon hova lettek ezek az autók? Azért a betonpumpa elég speckó felépítmény, lényegében mindegy, mi hordozza, ezért ezek között sok éves technikák is vannak, mert nem szívesen válnak meg tőle...
Most vagyok ezen a fórumon először, Marik Öcsi vagyok.
Keresek egy csepel irányjelző kapcsolót. Van egy K25-ös traktorom és forgalomba akarom helyeztetni. tehát mindennek jól kell hogy működjön és az enyémen a jobb oldali néha nem jó. ezért keresek egy jó állapotút.
Telefon számom 06305363269. Itt, vagy a barkácsoljunk kis traktort fórumon is várom a segítséget amit előre is köszönöm.
Esetleg véletlenül nincs valakinek 18mm-es 45fokos szelepfészek marója. Egy 50cm3es 4ütemű 1950és évekbeli olasz kismotort javítok éppen és ezen elakadt a dolog. 20mm eddig a legkisebb amit találtunk de az nem fér be.
Szeretnék gyártani D344hez híddeszkát. Valakinek esetleg van olyan ami eredeti és még a pontos méreteket le lehet mérni rajta? Akác vagy tölgyfa lenne alkalmasabb?
Ma volt szerencsék Vsport kartárssal megnézni a használtautón hirdetett eredetileg törzsbusz kivitelű D346ost Tápiószentmártonban. Sőt egy próbakörre is elvittem, pöccre indul, nem füstöl, minden fokozat szépen kapcsolódik, a terep-országúti átváltás kicsit nehézkes de azért kapcsol.
Vadásztársaság használta eddig az oldalán a kampókra voltak akasztva a fácánok és a nyulak. Az ár irányár, nem szeretnék ócskavasba adni pláne nem a braziloknak. Papírja sajna nincs. Telefon 062029223566
Üdv!Én nem régen rendeztem zöld rendszámot,nem Csepelre,hanem T-16-ra.Elméletileg azért kell a gépkönyv,hogy abból kimásolják a jármű paramétereit.Biztos,hogy lehet szerezni,akár csak kölcsönbe is egy olyan kezelési könyvet,ami tartalmazza a gép adatait,itt a fórumon csak akad valaki,aki kisegit egy ilyen könyvel.Az én MTZ-könyvem most pont ilyen célból van kölcsönadva,egy gölyás MTZ okmányához kell.Mi lenne a gép megnevezése?Erdészeti kihordó-közelitő gép?Más kategoriába a Csepel nem nagyon fér be,szerintem.Adásvételi kell,az van,irod is.Kell még biztositás,meg kell még mezőgazdasági regisztrációs szám,meg egy segitőkész okmányirodai ügyintéző,meg kb 25000 Ft.