Keresés

Részletes keresés

VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102216

"egyrészt az összesített járműigényét"

Az összesített járműigény lényegesebb része az 1.30-ig terjedő időszak, a valódi többletjármű-igény abból derül ki. Azt pedig ez a változtatás nem érinti.

A szolgálatik pedig ugyanúgy megszüntethetőek és megtakaríthatóak. Őket a hajnalban is a késő esti járműszámmal közlekedtetett 969-976 tudja pótolni. Lényegi változtatást ez nem jelent.

Üdv.:VD

Előzmény: Peto (102215)
Peto Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102215

Köszönöm a választ, amit csak most volt időm elolvasni.

A 969-976-os reggeli visszasűrítése - gondolom - két táblázat adatait is módosítja:

egyrészt az összesített járműigényét, másrészt a szolgálatiknál a megtakarítást, hiszen a Péceli II-IV, a Péceli III. és az R.k.úr-Pszl. szolgálati is megtakarítottként szerepel.

Előzmény: VitézyDávid (102162)
attah Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102214

Akkor viszlát a 117 ezredik hsz.-ig :))

Viccet félretéve egyetértek veled, csak ők nem tartják ilyen vészesnek a helyzetet, legalábbis ez derül ki a hozzáállásukból és az asztalra idáig letett eredményeikből...

Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (102213)
Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102213
5-15 ezer hozzászólásonként előkerül ez a téma itt. :) A veterán topiclakók már át is ugorják, mert eddig mindig ugyanaz a végkövetkeztetés jött ki: Budapest már így is bedugult, nem lehet közösségi közlekedés nélkül kiszolgálni, még akkor se, ha egyébként az üzemanyag adója az egyik aranytojást tojó tyúk a költségvetésben. Meg lassan a gázálarcot is fel kell venni, ha az ember a belvárosba készül...

/a/
Előzmény: attah (102212)
attah Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102212

Sziasztok!

Szerintem azért reménytelen sok tömegközlekedéssel kapcsolatos fejlesztés itt, mivel az államnak az az érdeke, hogy mindenki kocsival járjon, hiszen elég tetemes a benzinből származó adóbevétele. Nem akartam politizálni, csak itt még nem láttam, hogy írta volna valaki (vagy csak én nem vettem észre). Lehetne ezt hosszú sorokon keresztül elemezni, de a lényeg ez SZVSZ.

Előzmény: VitézyDávid (102208)
Zol Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102211
Nemcsak az utasokat sarcolja meg az aránytalanul drága környéki bérlettel...
Igen, egy Békásmegyer-Szentendre HÉV-jegy árából (270 Ft) kijön például
- MÁV (248 Ft): Nyugati pu. - Sződ, Istvántelek - Vác, Nyugati pu. - Pázmáneum, Újpest-Piliscsaba-Pjászfalu;
- Volán (241 Ft): Békásmegyer- Tahitótfalu hídfő, Árpád híd-Szentendre Papszigeti bejárati út.
Döbbenet.
Előzmény: VitézyDávid (102208)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102208

A teljes BKSZ létrejötte után az utasnak nyilván mindegy, hogy kék vagy sárga buszon ül. Addig viszont nem, mert az áraik jelentősen eltérnek.

Ne feledjük: a szolgáltatóknak eddig sem volt érdekük a BKSZ bevezetése, a bevételkiesés fedezését senki nem vállalta, vállalja. A BKV szempontjából tehát egyre kényelmesebb a jelenlegi helyzet. Nemcsak az utasokat sarcolja meg az aránytalanul drága környéki bérlettel, hanem az önkormányzatokat is jól lehúzza, ráadásul mostmár ezt a BKSZ-től fényévekre lévő állapotot is bebetonozza 8 évre.

A 10%-os bérletkedvezményre 1991-ben lehetett volna azt mondani, hogy jó ötlet, átmeneti megoldásnak pár évre jó lesz. 2005-ben BKSz-ként ezt előadni több, mint szánalmas.

Előzmény: roktiv2 (102206)
Fricy Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102207
De. Volánbusz járat közlekedik Törökbálint és Érd, Bem tér között.
Előzmény: ICPX (102205)
roktiv2 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102206
Szerintem az, hogy ki kivel köt szerződést, nem befolyásolja a BKSZ létrejöttét - annak úgyis szolgáltatósemlegesnek kell lennie, ugyanannak a jegynek érvényesnek kell lennie a Volánnál, BKV-nál és a MÁV-nál. Én azt egy jó alapötletnek tartom, hogy első lépésnek 10%-kal drágább bérlettel BP közigazgatási határain belül bármelyik szolgáltatót igénybe vehessem - ez nyilván azzal is jár, hogy hogy ha elővárosból járok be és úgy veszek bérletet, akkor azt már csak BP közigazgatási határáig kell kifizetnem, ha pesti bérletem is van.
Előzmény: VitézyDávid (102204)
ICPX Creative Commons License 2005.01.16 0 0 102205
Tudom hulye kerdes, de ezek altal Torokbalintrol kozvetelnul nem lehet eljutni Erdre?
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102204

"Ezt nem tudtam. Miért volt jó ez a városnak?"

Ezt én sem igazán értem. A BKSZ-szel és az agglomeráció elképesztő helyzetével kapcsolatban minden reményt elég távolra taszítanak ezek a nyolcéves szolgáltatási szerződések. Nem elég, hogy az agglomeráció és Bp. között még mindig túl vastagok a határok és rendezetlen az egész viszony, még maga az agglomeráció sem egységes (persze semmi új nincs ebben). Miben reménykedünk, mire számítunk vagy mire várunk, ha Érd saját szakállára 8 évre szerződik a Volánnal, míg ugyanabban a hónapban a szomszédos Törökbálint szintén 8 éves szolgáltatási szerződést köt, de nem a Volánnal, hanem a BKV-val? Hol ebben a logika? Nem csak azért kérdezem ezt, mert jelenleg szerintem a Bp.-tel kötött szerződés ellenére sem lehet tudni, mi lesz nyolc év múlva a BKV-val, a BKV-ból. A BKSZ-től is egyre csak távolodunk az ilyen akciókkal.

Előzmény: mestska (102171)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102203

Gondoltunk már erre többször is és nem tudok olyan okról, ami ezt akadályozná. Egyszerűen nem került rá eddig sor. Nemsokára fog. (A fényképet nem ígérem, de a névsornak és elérhetőségeknek tudtommal semmi akadálya.)

Előzmény: tom0477 (102200)
ICPX Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102202
Ilyet mar alkalmaznak valahol hazankban?
Előzmény: Sinbiciklis (102199)
Fricy Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102201

Egy pár éve néhány tarfikban és az autóbuszpályaudvaron lehet kapni helyi jegyet. Az autóbuszpályaudvarról a helyi járatok esetében is csak előreváltott jeggyel lehet felszállni, amit a pénztárban, automatákból vagy az előbb említett módon lehet beszerezni. Ára előre váltva 108 Ft, a járművön 130 Ft. Na ez utóbbi sajnos sokszor nem valósul meg, néhány sofőr az utasokkal együttműködve szebre dolgozik.

Járatszámoszás: megkérdeztük miért nincs számozás: azt mondták, hogy zavart keltene, ugyanis több helyi busz helyköziként jár, egyenesen megy az Etele térre (Diósdon ill. az M7-en keresztül) illetve Csepelre/ Nagytétényre.

Egyébként ha kiírnák ez lenne a számozás:

1: Autóbuszállomás - Ófalu, Minaret

2: Határ út/ Tétényi út - Autóbuszállomás - Délibáb utca

3: Autóbuszállomás - Gépjavító Vállalat ("Nagy" Érd vasútállomás)

4: Autóbuszállomás - Kossuth Lajos utca - Vadlúd utca - Autóbuszállomás (körjárat két irányban)

5: Autóbuszállomás - Lőcsei út - Bem tér (M7 - Etele tér)

6: Autóbuszállomás - Riminyáki út - Bem tér (M7 - Etele tér)

7: Autóbuszállomás - Ürmös utca - Bem tér (M7 - Etele tér)

8: Bem tér - Iparos út

A Diósd-Etele tér felé menő busznak nincs is külön száma.

Továbbá a Bem térről megy busz Törökbálintra is.

Üdv: Fricy

Előzmény: v_peti (102178)
tom0477 Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102200

Dávid! Nem gondoljátok, hogy az egyesület elnökségi tagjait fényképpel felkéne tünteni a Veke oldalán?

Nagyon jó az oldal formailag is, de ezt nagyon hiányolom, hisz minden valamit magára adó szervezet feltünteti a vezetőségét.

Sinbiciklis Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102199
Roppant 1szerüen: Az Üllői útnál valszeg +szakitják a felsővezetéket. A MÁV-nál van "Áramszedőt le" és "Áramszedőt fel" jelzés. Kílómétereket tud menni lendületből.
Előzmény: ICPX (102197)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102198

"utobi teremszetesen akkor ha megepulne vegre valahara a 42es villi kivinnek Havannara. "

Ez nem az idei nyáron lesz. Sőt, szerintem nem is jövőre...

" Metronal, mely szakaszon nem jarna a piros metro? - busz potlas honnet az uj Volvok?

A pótlás hasonlóképp lesz, mint tavaly és a Keleti, Batthyány állomások lesznek lezárva. Az 50 új Volvo tavasszal érkezik.

"76 trolihoz irtak hogy beszereznek 6 uj trolit kerdes milyeneket?"

Solaris Trollino. Képek és részletek a veke.hu-n találhatóak.

Előzmény: ICPX (102197)
ICPX Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102197

Evek ota terv, hogy villamositanak a Dabasi vasutvonalat, ilyen v olyan formaban. - elovarosi vasut ... Ez szep es jo, de a kerdesem a kovetkezo lenne. Hogy valositanak  meg a Ulloi uti, es az Ady Endre uti keresztezodesben? - utobi teremszetesen akkor ha megepulne vegre valahara a 42es villi kivinnek Havannara.

Masik a nyari felujitasokkal kapcsolatos:

- 42es villi melyik szakaszat ujitjak fel az egeszet?

- Metronal, mely szakaszon nem jarna a piros metro? - busz potlas honnet az uj Volvok?

- 76 trolihoz irtak hogy beszereznek 6 uj trolit kerdes milyeneket?

- mely szakaszon ujitjak fel a 12-es 14-es villit, Szentendrei HEVet?

kristoof Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102196

Állítólag az Egyedi 3darab hosszú városi buszt gyárt a BKV-nak!

DLala Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102194
A látványos térképre gondoltam. A többi nyilván OK.
Előzmény: VitézyDávid (102191)
GABORBP Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102193

Attól függ melyikben. Egy A5-ös vagy A6-os oldal szerintem belefér.

Van most ez a Théma c. újság, amelyben minden héten igyekeznek a tömegközlekedéssel foglalkozni, de láthatóan nagyon nincs témájuk.

Előzmény: DLala (102190)
attus germanicus Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102192

>Legnagyobb baja az, hogy nem én írtam! :)))

Kedves Gergő, a következőbe beszállhatsz ;-)

Előzmény: Andó Gergely (102179)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102191

Lajos: Akkor olyan terjedelemben kell megírni, amire van lehetőség.

Gergő! Kösz az ötletet, megpróbáljuk hasznosítani.

Előzmény: DLala (102190)
DLala Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102190
Ilyen terjedelemre a helyi lapokban biztosan nincs lehetőség.
Előzmény: Andó Gergely (102189)
Andó Gergely Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102189
A helyi lapok számára a VEKE is megírhatná a cikkeket! Biztos leközölnék... Szerintem... Egy közös bevezető rész és 22 részre leosztva a "helyi" tervek... No meg a látványos térkép...
Előzmény: VitézyDávid (102180)
SzigDani Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102188

Ali: köszönöm a szót. :D

A cukrász kétféle eredetet takar:

1.: a közlekedési szakirányt egy cukrászdában ülve is el lehet végezni.

2.: a cukrász keveri a ... kávét.

Természetesen ezt a gépészek terjesztik, de többet ésszel, mint gépésszel - mint az közismert.

Egyszer összegyűjthetnénk már, hogy mit szoktunk egymás orra alá dörgölni. Pl. a repülősöknek azért kell a vasutat jól megtanulni, mert a vasúti pályára zuhant repülő mozdonynak tekintendő. Stb.

SzigDani

Előzmény: falco27 (102174)
DLala Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102187
Na és te ezek közül melyik kategória vagy? :-))
Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (102186)
Ali Ttaik-al-Rep Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102186
"A lelátóról ne is beszéljünk. Ott a kibicek ülnek. Esetleg a kiállított vagy lesérült játékosok. "

Igen. Meg az az őszes úr ottan, aki a következő bajnoki meccsre gyűjti az információt, egy másik csapat megbízásából. :) Ül még pár riporter is a lelátón, akik ebből élnek, muszáj itt lenniük akkor is, ha tudják, hogy a meccs már a sípszó előtt eldőlt. Meg persze azok is ott ülnek, akiknek minden mindegy, csak balhé legyen. :) A foci akkor igazán üzlet, ha tele a nézőtér, pontosan ezért nem igazán játék és nem igazán sport.

/a/
Előzmény: DLala (102184)
VitézyDávid Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102185

Bécs, U6-járműbeszerzés a veke.hu-n.

DLala Creative Commons License 2005.01.15 0 0 102184

Jó dolgokat írsz, hasonlókat gondolunk erről.

A BKV a felépítése miatt alkalmatlan arra, hogy átlépjen a saját árnyékán. Saját erejéből soha nem lesz képes "szent tehén" jellegű ügyekben megújulni. Kifejezetten áldás nekik egy kis külső segítség :-))) Na most van, aki ezt belülről is belátja, és van, aki nem.

A VEKE nem kívánja megmenteni DG-t, mint ahogy a négyes metrót sem zárta a szívébe, lásd ugye az eddigi ténykedésünket. De megnyugtathatlak, DG-t sem érdekli a VEKE, azt sem tudja, mi az. A kampánystábja jó érzékkel rácuppant erre a témára, mert védhetetlen volt. Ennyi. Minket sem DG, sem a kampánystábja, sem a PR irodája nem keresett meg. Én ugyan felhívtam őket, hogy örülünk, hogy foglakoznak velünk, meg sajtótájokon és sajtóközleményekben emlegetnek, nem kellene-e esetleg beszélnünk is.

Eddig nem volt fontos. Nyilván ezután sem lesz az. 

Nem igazán érdekel, mi lesz azzal a pár dühös emberrel. Akármennyire is külső bűnbakot keresnek, a saját sikertelenségüket elsősorban saját maguknak köszönhetik. Aki képes alkalmazkodni, az túlél. Aki nem, az háttérbe szorul. A világ így működik. A VEKE legfeljebb egy kis lakmuszpapír.

Akinek van szeme, láthassa.

Ami engem illet, én inkább csapatjátékos vagyok és ha lehet, inkább focizok a többiekkel, mintsem a cserepadon ücsörögjek. A lelátóról ne is beszéljünk. Ott a kibicek ülnek. Esetleg a kiállított vagy lesérült játékosok.  

Te még hiszel a mesékben? :-)))

Előzmény: Ali Ttaik-al-Rep (102182)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!