Az összesített járműigény lényegesebb része az 1.30-ig terjedő időszak, a valódi többletjármű-igény abból derül ki. Azt pedig ez a változtatás nem érinti.
A szolgálatik pedig ugyanúgy megszüntethetőek és megtakaríthatóak. Őket a hajnalban is a késő esti járműszámmal közlekedtetett 969-976 tudja pótolni. Lényegi változtatást ez nem jelent.
Köszönöm a választ, amit csak most volt időm elolvasni.
A 969-976-os reggeli visszasűrítése - gondolom - két táblázat adatait is módosítja:
egyrészt az összesített járműigényét, másrészt a szolgálatiknál a megtakarítást, hiszen a Péceli II-IV, a Péceli III. és az R.k.úr-Pszl. szolgálati is megtakarítottként szerepel.
Viccet félretéve egyetértek veled, csak ők nem tartják ilyen vészesnek a helyzetet, legalábbis ez derül ki a hozzáállásukból és az asztalra idáig letett eredményeikből...
5-15 ezer hozzászólásonként előkerül ez a téma itt. :) A veterán topiclakók már át is ugorják, mert eddig mindig ugyanaz a végkövetkeztetés jött ki: Budapest már így is bedugult, nem lehet közösségi közlekedés nélkül kiszolgálni, még akkor se, ha egyébként az üzemanyag adója az egyik aranytojást tojó tyúk a költségvetésben. Meg lassan a gázálarcot is fel kell venni, ha az ember a belvárosba készül...
Szerintem azért reménytelen sok tömegközlekedéssel kapcsolatos fejlesztés itt, mivel az államnak az az érdeke, hogy mindenki kocsival járjon, hiszen elég tetemes a benzinből származó adóbevétele. Nem akartam politizálni, csak itt még nem láttam, hogy írta volna valaki (vagy csak én nem vettem észre). Lehetne ezt hosszú sorokon keresztül elemezni, de a lényeg ez SZVSZ.
Nemcsak az utasokat sarcolja meg az aránytalanul drága környéki bérlettel... Igen, egy Békásmegyer-Szentendre HÉV-jegy árából (270 Ft) kijön például
- MÁV (248 Ft): Nyugati pu. - Sződ, Istvántelek - Vác, Nyugati pu. - Pázmáneum, Újpest-Piliscsaba-Pjászfalu;
- Volán (241 Ft): Békásmegyer- Tahitótfalu hídfő, Árpád híd-Szentendre Papszigeti bejárati út.
Döbbenet.
A teljes BKSZ létrejötte után az utasnak nyilván mindegy, hogy kék vagy sárga buszon ül. Addig viszont nem, mert az áraik jelentősen eltérnek.
Ne feledjük: a szolgáltatóknak eddig sem volt érdekük a BKSZ bevezetése, a bevételkiesés fedezését senki nem vállalta, vállalja. A BKV szempontjából tehát egyre kényelmesebb a jelenlegi helyzet. Nemcsak az utasokat sarcolja meg az aránytalanul drága környéki bérlettel, hanem az önkormányzatokat is jól lehúzza, ráadásul mostmár ezt a BKSZ-től fényévekre lévő állapotot is bebetonozza 8 évre.
A 10%-os bérletkedvezményre 1991-ben lehetett volna azt mondani, hogy jó ötlet, átmeneti megoldásnak pár évre jó lesz. 2005-ben BKSz-ként ezt előadni több, mint szánalmas.
Szerintem az, hogy ki kivel köt szerződést, nem befolyásolja a BKSZ létrejöttét - annak úgyis szolgáltatósemlegesnek kell lennie, ugyanannak a jegynek érvényesnek kell lennie a Volánnál, BKV-nál és a MÁV-nál. Én azt egy jó alapötletnek tartom, hogy első lépésnek 10%-kal drágább bérlettel BP közigazgatási határain belül bármelyik szolgáltatót igénybe vehessem - ez nyilván azzal is jár, hogy hogy ha elővárosból járok be és úgy veszek bérletet, akkor azt már csak BP közigazgatási határáig kell kifizetnem, ha pesti bérletem is van.
Ezt én sem igazán értem. A BKSZ-szel és az agglomeráció elképesztő helyzetével kapcsolatban minden reményt elég távolra taszítanak ezek a nyolcéves szolgáltatási szerződések. Nem elég, hogy az agglomeráció és Bp. között még mindig túl vastagok a határok és rendezetlen az egész viszony, még maga az agglomeráció sem egységes (persze semmi új nincs ebben). Miben reménykedünk, mire számítunk vagy mire várunk, ha Érd saját szakállára 8 évre szerződik a Volánnal, míg ugyanabban a hónapban a szomszédos Törökbálint szintén 8 éves szolgáltatási szerződést köt, de nem a Volánnal, hanem a BKV-val? Hol ebben a logika? Nem csak azért kérdezem ezt, mert jelenleg szerintem a Bp.-tel kötött szerződés ellenére sem lehet tudni, mi lesz nyolc év múlva a BKV-val, a BKV-ból. A BKSZ-től is egyre csak távolodunk az ilyen akciókkal.
Gondoltunk már erre többször is és nem tudok olyan okról, ami ezt akadályozná. Egyszerűen nem került rá eddig sor. Nemsokára fog. (A fényképet nem ígérem, de a névsornak és elérhetőségeknek tudtommal semmi akadálya.)
Egy pár éve néhány tarfikban és az autóbuszpályaudvaron lehet kapni helyi jegyet. Az autóbuszpályaudvarról a helyi járatok esetében is csak előreváltott jeggyel lehet felszállni, amit a pénztárban, automatákból vagy az előbb említett módon lehet beszerezni. Ára előre váltva 108 Ft, a járművön 130 Ft. Na ez utóbbi sajnos sokszor nem valósul meg, néhány sofőr az utasokkal együttműködve szebre dolgozik.
Járatszámoszás: megkérdeztük miért nincs számozás: azt mondták, hogy zavart keltene, ugyanis több helyi busz helyköziként jár, egyenesen megy az Etele térre (Diósdon ill. az M7-en keresztül) illetve Csepelre/ Nagytétényre.
Egyébként ha kiírnák ez lenne a számozás:
1: Autóbuszállomás - Ófalu, Minaret
2: Határ út/ Tétényi út - Autóbuszállomás - Délibáb utca
3: Autóbuszállomás - Gépjavító Vállalat ("Nagy" Érd vasútállomás)
4: Autóbuszállomás - Kossuth Lajos utca - Vadlúd utca - Autóbuszállomás (körjárat két irányban)
5: Autóbuszállomás - Lőcsei út - Bem tér (M7 - Etele tér)
6: Autóbuszállomás - Riminyáki út - Bem tér (M7 - Etele tér)
7: Autóbuszállomás - Ürmös utca - Bem tér (M7 - Etele tér)
8: Bem tér - Iparos út
A Diósd-Etele tér felé menő busznak nincs is külön száma.
Roppant 1szerüen: Az Üllői útnál valszeg +szakitják a felsővezetéket. A MÁV-nál van "Áramszedőt le" és "Áramszedőt fel" jelzés. Kílómétereket tud menni lendületből.
Evek ota terv, hogy villamositanak a Dabasi vasutvonalat, ilyen v olyan formaban. - elovarosi vasut ... Ez szep es jo, de a kerdesem a kovetkezo lenne. Hogy valositanak meg a Ulloi uti, es az Ady Endre uti keresztezodesben? - utobi teremszetesen akkor ha megepulne vegre valahara a 42es villi kivinnek Havannara.
Masik a nyari felujitasokkal kapcsolatos:
- 42es villi melyik szakaszat ujitjak fel az egeszet?
- Metronal, mely szakaszon nem jarna a piros metro? - busz potlas honnet az uj Volvok?
A helyi lapok számára a VEKE is megírhatná a cikkeket! Biztos leközölnék... Szerintem... Egy közös bevezető rész és 22 részre leosztva a "helyi" tervek... No meg a látványos térkép...
1.: a közlekedési szakirányt egy cukrászdában ülve is el lehet végezni.
2.: a cukrász keveri a ... kávét.
Természetesen ezt a gépészek terjesztik, de többet ésszel, mint gépésszel - mint az közismert.
Egyszer összegyűjthetnénk már, hogy mit szoktunk egymás orra alá dörgölni. Pl. a repülősöknek azért kell a vasutat jól megtanulni, mert a vasúti pályára zuhant repülő mozdonynak tekintendő. Stb.
"A lelátóról ne is beszéljünk. Ott a kibicek ülnek. Esetleg a kiállított vagy lesérült játékosok. "
Igen. Meg az az őszes úr ottan, aki a következő bajnoki meccsre gyűjti az információt, egy másik csapat megbízásából. :) Ül még pár riporter is a lelátón, akik ebből élnek, muszáj itt lenniük akkor is, ha tudják, hogy a meccs már a sípszó előtt eldőlt. Meg persze azok is ott ülnek, akiknek minden mindegy, csak balhé legyen. :) A foci akkor igazán üzlet, ha tele a nézőtér, pontosan ezért nem igazán játék és nem igazán sport.
A BKV a felépítése miatt alkalmatlan arra, hogy átlépjen a saját árnyékán. Saját erejéből soha nem lesz képes "szent tehén" jellegű ügyekben megújulni. Kifejezetten áldás nekik egy kis külső segítség :-))) Na most van, aki ezt belülről is belátja, és van, aki nem.
A VEKE nem kívánja megmenteni DG-t, mint ahogy a négyes metrót sem zárta a szívébe, lásd ugye az eddigi ténykedésünket. De megnyugtathatlak, DG-t sem érdekli a VEKE, azt sem tudja, mi az. A kampánystábja jó érzékkel rácuppant erre a témára, mert védhetetlen volt. Ennyi. Minket sem DG, sem a kampánystábja, sem a PR irodája nem keresett meg. Én ugyan felhívtam őket, hogy örülünk, hogy foglakoznak velünk, meg sajtótájokon és sajtóközleményekben emlegetnek, nem kellene-e esetleg beszélnünk is.
Eddig nem volt fontos. Nyilván ezután sem lesz az.
Nem igazán érdekel, mi lesz azzal a pár dühös emberrel. Akármennyire is külső bűnbakot keresnek, a saját sikertelenségüket elsősorban saját maguknak köszönhetik. Aki képes alkalmazkodni, az túlél. Aki nem, az háttérbe szorul. A világ így működik. A VEKE legfeljebb egy kis lakmuszpapír.
Akinek van szeme, láthassa.
Ami engem illet, én inkább csapatjátékos vagyok és ha lehet, inkább focizok a többiekkel, mintsem a cserepadon ücsörögjek. A lelátóról ne is beszéljünk. Ott a kibicek ülnek. Esetleg a kiállított vagy lesérült játékosok.