Hazudtál. Más is hazudik nem probléma, csak nem kell letagadni, amikor rajtakapnak. Még szerencse, hogy nem fogtad rám, a saját kezemmel építettem a hámasz alagútjait.
"„Bárkinek, aki meg akarja akadályozni egy palesztin állam létrehozását, támogatnia kell a Hamasz megerősítését és a Hamásznak való pénz átutalását” – mondta Netanjahu 2019 márciusában a Likud pártja Knesszet tagjainak. „Ez a stratégiánk része”"
Ahhoz képest elég sokan meghaltak már. Mindkét oldalon.
A meghalt palesztin kisgyerek apukájának át kellett volna gondolnia, hogy a szomszéd gyerekét kinyírja-e, mert talán ezzel veszélybe hozza a saját gyerekét"
A meghalt palesztin gyerek apja gyilkos lett volna? Ezt honnan lehet tudni?
De, ha esetleg az lett volna, akkor jogos lenne a vérbosszú? Vagy mire gondoltál?
tecccett volna másképp szavazni. rosszul tudom, hogy ott is volt valami szavazás? "
Nem tudjuk ki, hogyan szavazott. Nem találtam friss adatot, de ami fenn van, aszerint a palesztin Parlamentben a Hamasznak 76 képviselő hely jutott a 132 fős képviselő testületben. Tehát nem mindenki szavazott rájuk. De különben is.
Én nem szavaztam a Fideszre, mégis sújtanak az uniós elvonások. S mégis felelős lennék érte? Hacsak Antall szavait nem vesszük komolyan: Teccettek volna forradalmat csinálni!
Te krakélerkedhetsz itt a palesztin kisgyerekekkel, de azt ugye tudod, hogy most a zsidó kisgyerekek haltak meg előbb? "
Mi az, hogy krakélerkedek? Hány posztomat másoljam be, amiben elítéltem a zsidó civilek legyilkolását. De kívülállóként elítélhetem a bosszúból megölt palesztin gyerekek megölését is. Mert minden élet élet. Még a bűnösöké is.
S itt egy platformra kerültem az ENSZ főtitkárral, s egy csomó uniós vezetővel is.
Én felügyeltem a Reuters tudósításait a palesztin területekről 2006-ban, majd a jeruzsálemi iroda vezetőjeként 2014 és 2017 között. Volt idő, amikor a minisztérium adataira valóban lehetett támaszkodni. Az orvosok és az adminisztrátorok tudták, mit csinálnak és profik voltak a munkájukban. A Hamász azonban immár 16 éve irányítja Gázát. Eltűnt az őszinteség és a tisztesség. Bármely egészségügyi tisztviselő amelyik kibeszél, és nem közli a Hamász által az újságíróknak jelenteni kívánt halottak számát, súlyos következményekkel néz szembe.
a Hamász a legkevésbé sem tesz eleget a hadijogból adódó kötelezettségeinek: gerillataktikát követve tagjai beolvadnak a polgári lakosság körébe, és a civil lakóövezetekből indítanak támadásokat.
Egy iskola nyilvánvalóan nem katonai célpont. Viszont ha az iskolát katonák, militánsok szállják meg, és ott felállítanak, mondjuk, egy géppuskafészket, az onnantól katonai célpontként funkcionál