Subi! Mit látok az egyesületednél! A volt ker. elnököd nem nevezett? Pl. neki csak van elektromos rendszere. ha nem röptet talán kölcsönadja erre a szezonra. Naaaaaa akkor rakhatod Te is akárhová!
És minek tenném a kúpcserépre,ha a galamb a beugróra száll?
Amúgy először az volt,hogy dúcon belül,utána lett,hogy a dúcon.
Szerinted a szputnyik leszállódeszkája,vagy a még a dúc homlokzati síkján kívül levő része van a dúcon belül? Vagy tegyük a fészekbe,az a következő,ahova a galamb megy.
Na látod!Pontosan leirtad anno miért is hozták ezt a nem etikus nem fairplay szabályzatot.Mert ha hiszed ha nem pontosan igy tettek egyesek a kezdetekkor,az ellenőrzésekkor csak pislogtak az ellenőrök!)!(tiszteletem azoknak akiknek egyértelmü volt ,hogy ducon belül kell elhelyezni,és azonnal foghatónak kell lenni a galamboknak!)És erre fel nem azt irták a szabályzatba ,hogy dúcon belül kell elhelyezni,hanem nem foglalkoztak azzal ,hogy hová teszik az antennát ,csak a rögzités után 5 percen belül bemutathatónak kell ,hogy legyen!
Tudod ez nem a Fairplay-ról és az etikáról szól amit irsz ,hanem a pénzről!És félre értitek az irásomat!Én nem az elektromos rendszerek ellen vagyok,hanem azoknak a megfelelő és mindenkire egyformán vonatkozó (fairplay,és etikus)szabályairól beszélek!Mert igy mig mindenki azt csinál(az antennát oda teszi ahová akarja)amit akar,addig nem is fog tetszeni!Mert most ugy néz ki a dolog amit szabad a kisökörnek azt még megfejelheti a hatökör.Elvégre az 5 percbe sok minden belefér!És ugye az is csak az ellenőrzéskor!
Mivel ott lehet a többszáz darabból leszáll egyszerre 50-100 adnak némi esélyt az óráknak, hogy reális adatot rögzítsen hamár egyszer több 10.000 eurórol van szó! Nem az a kérdés ott kit sikerül a leeső 50-100 -ból az órának rögzíteni, hanem , hogy ténylegesen melyik halad át a kapun.
60e-et kerestem, 130e volt a rendszer de megvettem , hogy ÉdesApám nyugodtan alhasson... - mindig izgult valamit elront a csattogóssal- ... Sok Szombatot bevállaltam anno, nem tudtam nézni a versenyeket.
20 versenygalambom volt meg 15 pár tenyész. Max 60 fiatal, de még annyi sem. De volt rendszerem, volt nyugalmam.
Most, hogy előreléptünk már van a Live ami szerintem galambászat szempontjából egy csodás találmány!
Remélem hasznunkra válik Én már tréningekkor nyugodtabb vagyok! Ha nem érnek haza még munkába megyek az applikáció dolgozik akkor is. Nem kell idegeskednem még hazaérek hogy minden rendbe van e a srácokkal. Versenykor ugyanez lesz! Maratonról meg nem is beszélek! ;)
Tudod lehet ,hogy beszükült vagyok .amiért az aránytalanság (a csalás )lehetősége fenn áll egy szabályzatban,és az nem tetszik nekem!De ha én ősember vagyok is melléje,akkor ti meg kilobbiztátok az előnyszerzés(csalás) lehetőségét,a szabályzat ezen pontja alapján.Mert hát milyen szabályzat az amelyik azt irja ,hogy mindegy hová teszed az antennát,csak 5 percen belül fogható(bemutathatónak)kell lenni a galambnak,különben kizárjákÉs ugye az az egész csak és kizárólag akkor játszik ha épp ellenőrzést kap az illető!Annyi lenne az egész,hogy a szabályzatot kellene egy kicsit is etikussá tenni,azaz annak kellene benne szerepelni hogy az antennát minden esetben a ducon belülre kell elhelyezni ,hogy a galamb a rögzités után azonnal ellenőrizhető legyen!És tudod ahány Amcsi,Kinai,Thaiföldi,Tajvani,Kanári szigetekei,(sőt Belga ,Hollandot is láttam jópárat) videót megnézel mindenhol dúcon belül vannak az antennák!Most akkor a világ nem csinálja jól, vagy mi rosszul?Tudom mi ügyeskedők vagyunk!
Subi, honnan került elő ez az évekkel ezelőtti vesszőparipád? Elakadt a lemezjátszó?
Érdemes megpróbálni a fontos dolgokat a jelentéktelenektől megkülönböztetni. Jó móka, hidd el. Persze ha azt mondod, hogy az eredményedből kizárólag az antenna-elhelyezésből származó két másodperc hiányzik, akkor rendben.
Subi , apám mindig azt mondta , nincs az a kevés ami elég ne legyen és nincs az a sok ami el ne fogyjon . Vagy nem akkor kell spórolni mikor az embernek nincs pénze , hanem akkor mikor van .
Nem másokban keresem a hibát!Hanem magában a rendszerben(szabályzatban)van!Ennyi!Csak én esetleg meglátom,nektek meg akik a hasznát huzzák azoknak pesze igy jó ahogy van!Ez is ugy müködik mint jelenleg a Magyar postagalambászat!Legalább 70-80%-ban egyes egyének ,egyéni érdekei érvényesülnek!
Subi ! Ha lenne elektromos rögzítőd tudnád , hogy a bejáró típusa meghatározza az antenna helyét . Szinte ahány galambház annyi típusú bejáró annyi antenna elhelyezés . Ugyanis az antennát nem árt úgy elhelyezni , hogy a galambnak végig kelljen gyalogolni az antennán a biztos rögzítés végett . Tehát az antennát nem úgy helyezzük el hogy korábban rögzítse a galambot hanem úgy , hogy biztosan , ez pedig nagyjából meg is határozza az antenna helyét . Ha annyit foglalkoznál a galambjaid felkészítésével mint az antenna elhelyezésével ( pedig nincs is elektromos rögzítőd ) akkor biztosan sokkal eredményesebb lennél . Az eredményes galambászathoz nem kell havi fizetést költeni különböző szerekre ( aki úgy gondolja az fordítva ül a lovon ebben biztos vagyok ) csak használni kellene azt a bizonyos sokszor emlegetett józan paraszti észt .
Ez nem fairplay , hogy másokba keresed a hibát meg kifogásokat találgataz ahelyett, hogy lépnél!
A mechanikus órát egyazegybe kizáratnám! Kell hozzá min. 3 ember hogy tudd üzemeltetni! Lehet vele fura dolgokat művelni! Senki se baxtat mert Te ezt használod, de Te beszólogatsz 4000 Sporinak. Nemértelek komolyan mondom!