Itt a pályaterv Wintrack-kel kreálva...Ez lefedi a valóság kb 90-95%át.
Annyi változás van, hogy a bal felső részen lévő emelkedő spirál kimarad és a hegyi állomás bejárata is a másik irányból lesz... Sajna építés közben jöttem rá, hogy ez bár így megépíthető, de nagyon sokat kitakar.. A végleges, már lerakott pályavezetést viszont még nem volt hangulatom átrajzolni.
De az "2 irányú adatmozgás". A szervo az nem, meg a DCC sem. Megy a parancs, és csináld meg. Visszjelzés az nem kell. Ja, hogy rossz a véghelyzet beállítás, és körbetekeredik a csúcssín a váltóban? És?
Csak az alapelvet írtam le. Az összes szervónak, és a digitális vasútmodelleknek is ez az alapelve (mindegy, hogy DCC, SX, FMZ, vagy Märklin).
csak azt tudom, hogy pl. amikor a téglát átpakolják egyik helyről a másikra egy Maschine segítségével, akkor a pontos pozícióra való beálláshoz (mivel többféle méretű Ziegel létezik) a motornál van egy enkóder (legalábbis a lieber Kollege így emlegeti), amit talán lépésszámlálónak neveznék. Oszt ez osztja vissza az észt a programnak. Már ha nincs meghibásodva... De hát ez tégla és nem tizedmilliméter. (Bár mi milliméter pontosságban gyártjuk, a kőmíves meg jó ha centiméter pontosságú osztályú, ha éppen nem decis :-)))
Mégsem mentem még el tervezni, mert nagyon fáradt vagyok már ilyesmihez.
Szóval, olyasmi lenne a fordító, hogy nem menne körbe, vagyis nem tudna 360°-ot fordulni, csak "váltogatna" x állású fűtőház vágányai között?
Elvileg ez megoldható szervóval minden gond nélkül, de nekem nincs tudomásom olyan szervó dekóderről, ami a két véghelyzet pontos, akár 0,1mm-es beállításán kívül tudna köztes értékeket is. A TRAN SW10 véghelyzeteit CV értékekkel tudod programozni, és be lehet állítani a két véghelyzet közötti átállási időt is 0,5-25 másodperc között. De ez is "csak" a két véghelyzetet tudja, a nevében is benne van, Servo Weichen.
- analóg foglaltság jelző, a CSM100FR analóg változata.
Valamint tervben van a Lenz BM sorozat klónja. Ugyanis, mint kiderült nem csak a Lenz Gold sorozatú dekóderek tudják az 'ABC' fékezést (magyarul: az asszimetrikus DCC jellel dolgozó fékezési és ingavonati, meg lassújeles üzemet), hanem a TRAN egyik régi dekódere is a DCX70-2D, valamint az összes új hangdekoder is, vagyis az SL51-4, és a lassan készülő SL75 is. Meg illendő lenne befejezni a DCC fékgenerátoromat is, hamár az analóg kész!.-)
Este van, mondtam, hogy nem tuok már ilyenkor írni!:-))) Népköztársaság útja, oszt csók! Közel a Felvonulási térhez, távol a November 7-e tértől!:-))))
Szevasztok !! Ez volt az első asztalom,sok évvel ezelött,ma már csak az alváza van meg.. Őt,két éve kaptam ajándékba egy barátomtól,ki akarták dobni a kukába !! Némi renováció után ez lett belőle...
Igen, Takamasiwa bistabil relék. Kétféle kivitel van, az egyik 12 a másik 24V-os. az előbbi hiányzik a nagykerből, pontosabban rendelésre van. A 24V-os meg mondjuk stabilan meghúz már 14V-ra.
SMT meg az egész technlógia, vagyis a nyomtatott áramkör, amit SMD alkatrészekkel építenek meg. Ide tartoznak a tervezéskor használt forrasztópadok, a szabványosított méretek, a forrasztási módok, alaktrészek rögzítése, a beültető automaták, pákák, kiforrasztók, stb, stb. is.