Ezt a Hungáriát megnézem, eddig eszembe se jutott. A sopronit a múltkor kerestem, de helyette egy másik, a sokkal felejthetőbb széchenyi téri Dömötöri cukrászda jutott. Megjegyzem az általad említett néven a soproni tourinform gasztronómiai ajánlólapja sem ismeri. A Taverna szálló Zsolnai kávézójában tegnapelőtt vettem utoljára süteményt, akkor még nyitva volt. Van másik Taverna is? Bergmannál jók nagyon: krémes(jobb mint a Szamos) Mimóza, Morgan kapitány.
Szellemi rövidzárlat, de: hol is van ez az Európa kávéház?
Egyébként, ha pikáns, egyedi és nem túl drága sütemény, akkor itt a Callas az Andrássy úton....
Eléggé megoszlanak a vélemények a létesítmény felől, mondjuk a mi első, bátortalan és adhoc próbálkozásunk is eléggé kudarcos volt ezen a friss csúcstrendi helyen, de az ugyanott próbálkozott ismerőseink is mondtak mindenfélét, de túl sok jót nem, noha itt keveredtek a szubjektiv és objektiv vélemények vastagon...
Viszont állítólagos pénzmosoda ide, maffia fííling oda, a saját cukrászatuk egészen különleges, nem a hazai agyonpállott "szellemiségű", füligcukrozott, margarinkrémes borzadály pocsolyát tapossa, hanem kicsit a 4 Seasons -ra akar hajazni, valamivel moderáltabb árakon.
Akinke már a töke is tele a "tradicionális" magyar cukrász"művészettel", az bátran kipróbálhatja...
Szia! Mi voltunk ott a barátnőimmel kb. 3 hónapja. Akkor jó volt, nekünk ízlett, szombat délután nem voltak túl sokan. A desszertek mindegyike siker volt nálunk! Anyukámmal szeretnék elmenni ebédelni szülinapja alkalmából,azt hiszem oda fogunk menni.
Sütis felsorolásba sztem helye van az Európa kávéház süteményeinek is :)
A Horváth cukrászda látványra valóban nem ígér sokat, először nem is akartam elhinni, hogy jó helyen járunk, de csak egy kis bátorság kell hozzá, hogy bemenj és utána garantáltan felkerül a listádra.
Ja igen, hogy a Párizsi utcát már ki ne hagyjam, hiszen OTT kezdődött sok-sok évvel ezelőtt az egész Szamos-marcipán kaland....
WEstendet hál istenek magas ívbe nelkerülöm ésvalóban, a Mammutban is látta megy kis szigetet, de az nem is tudom, hogy milyen "mélységig" adja a Szamos kínálatot és "leülős" is-e vagy sem...
hát, Szamosból azért akad még néhány: pl. a kőrúton a Royal szálló cukiját is ők vették át, aztán fenn a Szabadság hegyena fogas megállónál, aztán a Pólus Centerben, a Sugárban és még jó ég tudja hány helyen. A lényeg, hogy a család egyik ága eléggé agressziven terjeszkedik avárosban, a másik gyermek pediga szolídabb vonalat képviseli...
Vannak náluk számomra kedvenc standardek, szó se róla, szívesen járok oda, a budai krémes ugye egyedülálló náluk és pl. a mousse torta se semmi és még jónéhány egyéb. De akkor is. Kezdek belefásulni a stílusukba...
Egyébként "vásárlós" cukrászdának a Hungária szálló cukiját használjuk, mert árban és minőségben a legjobbak... A mignon pedig szerintem egyedül az országban még náluk olyan, amilyennek lennie kéne... És a vajas-tésztás sütieik is fantasztikusak, főleg ha frissen jött a konyhából... De a komplett vitrin-választékuk ott sem bűvöl el....
Újszülött korukban egy ideig lelkendeztem az Angelo-ért a MOM Parknál, de aztán az ő izeikbe és látványukba is belefáradtam.... A Sacher torta viszont náluk talán jobb volt az eredetinél is - legalább is anno, a nyitáskor. Hogy most mi van, azt nem tudom...
Általában azt tudom a magyar cukrász "művészetről", hogy elszomorítóan fantáziátlan, ráadásul mindent agyoncukroznak, már szinte az elviselhetelenségig. És úgy an block borzalmasak a nehéz, vajas "krémjeik"...
Szilveszterkor Sopronban jártunk és "átugrottunk" Eisensdtadtba. Az ottani sétáló főutcácska egyik cukijába betérve a hideg metsző szél elől valami elképesztően finom és kellemes, könnyű, nem agyonédesített tortás süteményeket zabáltunk. Minden saját készítés, ott helyben (ARNBERGER a nevük, ha érdekel, most is őrzöm a kártyájukat, hátha rendelek onnan bármit is...).
Hihetelenül kultúrált, változatos ízvilág volt, gyakorlatilag egy majdnem isten háta mögötti faluban, Európa legszélén...
A "Horváthot" látásból ismerem, de a hely optikailag olyan jelentéktelen kívülről, hogy még nem volt bátorságom oda betérni. Budapesti lévén pedig Bergmannékat nem állt módomban kóstolgatni...
Gyerekkoromban Győrben a Bergmann volt "A" fagylalt. Kilométerekről jártak oda a népek, gyalog ... A sütikre nem emlékszem (bár valami képviselőfánk rémlik), akkor még elég fagyicentrikus voltam :)
Köszönöm a beszámolót. Valahogy éreztem a weboldaluk, meg az ott található étlap alapján, hogy ilyen lehet. A társaság több év Haxen után gondolta azt, hogy meg kellene ezt a helyet próbálni. Meglátjuk. maniac
Én nem találom olyan soknak a Szamosokat, és nem is olyan könnyü beléjük botlani. Pesten pl. csak az Árkádban van, ill. az állatkertben, Budán a Böszörményi úton és a fogaskerekü végállomásánál. A saját véleményem szerint ők ma a legjobb standard. Elég jelentős mennyiségben járok cukrászdába, pl a Bergmannál, aki egy győri cukrász, és két üzlete van Balatonfüreden szerény számításaim szerint kb háromszáz alkalommal voltam. Az István Budapesten az Október 6.-a u.-ban van, a tulajdonos Melis István, a Horváth pedig újpesten. A Tavernában lehet a legjobb tejhabos kakaót inni brióssal. A Bergmann és a Szamos kivételével mindenhol tudni kell választani. A Daubnert eddig nem cukrászdaként használtuk, hanem inkább üzletként, nem tudom az új részbe bemennek e már a vendégek, nyáron még üres volt, és a régiben úgyanúgy állt a sor. Kiválóak a pogácsák és bizonyos sütemények, pl baklava, vagy szilvalekváros tekercs, de vannak középszerü dolgok is. Természetesen a Gerbeaudban vagy a hasonló árkategóriájú helyeken nagyobb a várakozás, és ezért is fokozottabb a csalódás, mint egy olyan helyen ahol 110 ft egy szelet torta.
hehe.. nem szeretném elvenni a kedved, ezért írok jót is: amikor megnyílt, mivel a közelben lakik a társaság, elmentünk párszor. az árak barátságosak, a design cuccos. van dohányzó, nem dohányzó.
viszont kicsi a konyha és kevés a pincér - minden alkalommal min. 40 percet vártunk 2-3 nyavajás spagettira, pedig félház sem volt. viszont meghagyták a régi étlap egy részét, vagyis a Svejkből (ez volt rég) megmaradt a sztrapacska pl, amit én minden alkalommal rendelek, és olyan forrón hozták ki mindig, ami lehet erény is, de én +5 percet vártam farkaséhesen, hogy egyáltalán belenyaljak - a végeredmény viszont szinte megéri: finom.
kicsit híg, vizes az olasz konyhájuk (szószmárkaétterem, ha úgy vesszük), úhy is mondhatjuk, hogy az ízek könnyű, mediterrán jellegűek, szal nem magyaros.
:) egyszer mindenképp ki kell próbálni. mi 2-3 havonta hajlamosak vagyunk mindent elfelejteni, és bemegyünk.
A Magdalena Merlo nevű helyről tud valaki mondani valamit. Pénteken oda kell mennem vacsorázni és felkészülnék rá lelkileg. A weboldalát már megtekintettem. Személyes benyomásra lennék kiváncsi. kösz, maniac
Józan észszel nem megy vissza, de azért adódhatnak esetek, amikor mégis bekövetkezhet ez a kis csoda...
A lényegtovábbra is az, hogy az idegenvezető ismerősünknek német vendégeik mesélték, hogy a NY-ból kiszédültek és ezek után a GErbaud meglepően elviselhető volt. Erre fel izgultam be és mentünk el kipróbálni. És szerintem tényleg változott valami...
De nagyon ne ragozzuk tovább, akárcsak a Dunaparkot....
Naná, hogy voltunk.... Ha nincs ott a nejem, még jobban be is vásárlok....
Nekem nagyon tetszett Hamburg, ott fenn szinte még soha nem jártam, legfeljebb átutazóban és most csak tátottam számat az iszonyatos gazdagság láttán....
Pohár vizecske. Bárhol, bármikor, kaptunk. Erre az apróságra a korábbi hazai konfliktusaink oóta eléggé "háklisak" vagyunk... LEhet ,hogy csak szerencvsénk volt, de azért nem egyszer és nem kétszeresett megvelünk ez a "véletlen"....
Én usque hat évet éltem Hamburgban, de egyáltalán nem volt alap az espresso mellé a víz, inkább csak az olaszok hozták. Mondjuk cukrászdába nemigen jártam, az sehol sem az esetem, de a pékeknél meg a benzinkutaknál kapható sütiket én is imádtam, az a sok finom gyümölcsös mindenféle (Erdbeerkopenhagener ahhh!:-D), sajttorta, ilyesmi... az itthoni vajkrémeseket viszont egyáltalán nem szeretem.
Remélem, voltatok Lübeck-ben a Niederegger-nél marcipánért...:-)
A hétvégén kivételesn északnémet kiskörutazásno vltam - mikor járjon arrafelé a zember, hát ilyenkor télen ,alegocsmányabb cudarban - és bárhol uzsonnáztunk, Brémában, Hamburegban vagy pl Lübeckban, a kávé és sfenséges sütemének mellé kérés nélkül hozártk a kis pohár vizecskét.
Brumi! Lübecken olyan forró csokoládét hörpintgettem macadamia izesítéssel, hoga gyönyörtől elaléltam. Másnap széttúrtuk a Karstadt élelmiszer opsztályát, mire találtunk egy flaska macadamia szirupot, csak jó csokit felejtettünk el hozzá venni.
Hát ilyen élmény utána NY-ba tévedni eléggé velőtrázó negatív élmény lehet. Egyébként ismerőseinkne ott is, a Dunaparkaban is a kis pohár plusz vizzel gyűlt mega bajuk,.. Rendelj inkább Pellegrinót ezerért... Méghogy ingyen csapvizecskét kortyolgass....
Bocs, kedves Fantomasso, de én nem lelkesedtem a Gerbaud-ért, nem azt mondtam, hogy szuper, hanem azt, hogy érzékelhetően javult a korábbi "lehúzás-ezerrel" stílushoz képest. És ezt olyan külföld ituristák mondták, akik előtte kiszédültek a NY-ból és nem először jártak Budaepsten, teháta Gerbaud-t is "ismerték" már...
Egyébként az a mokka-torta vagy a mi afene, amit én válaszottam a GEbaud-ben, az kifejezeten finom, izletes és fantáziadús volt, európai módonelkészítve és nem fél kiló cukorral "ízesítve'.. SAcher tortát én itt ne mválasztttam volna, dea jányom igen és bár természetsen nem olyan mint Bécsben, deazért elviselhető volt.
Az istény, hogy az áltlaános sütemény választék a vitrinben nem hozott lázba...
Szamosok valóban jók, de túl sok van belőlük, bárhová mész ma a vársoban, Psten és Budán, mindehol csak Szamosba és ugyanabba az ízvilágba botlasz... Néha (nem is néha) szükséges azonban egy kis változatosság...
Tavernában évek óta nem jártam, de amit akkoriban ott láttam, az nemhogy lázba nem hozott, de inkább taszajtott onnan... Bergmann-t nem ismrem, az hol van? És a "Horváth"??
Én ezekben a csodahelyekben alapjaiban nem hiszek, mert önmagában a magyar cukrász kultúrát tartom pocséknak és fantáziátlannak, itt legfeljebb arról beszélhetünk, hogy a már csontig megunt 8-10 féle standard süteményt ki mennyire jól vagy szarul vágja össze...
Fagyiban egyetértek, én is szinte csak azt szoktam enni (a dobozos Haagen Dazs-on kívül). Az én ízlésem szerint a vanília, a dió, a karamell, a kiwi, a marcipán, az Esterházy és a Tiramisu zseniális náluk, a többi meg jó.
El se tudom képzelni ezt ezerszer jobban. Az a marhahúsleves mentha levelekkel... Fokhagymás kacsát talán hússzor is ettem ott, a zöldségek olyan szinten jelennek meg az ételben, hogy tökéletes érzése van az embernek.
Ajánlataim a Szamosból a krémesen kívül: gesztenye rolád, marcipán alagút, Lehár kehely(a külön kapható süteményt öntettel és tejszínhabbal változtatják kehellyé) és szerintem a fagyi itt a legjobb.
Sziasztok! Marciusban szeretnem egy baratnomet egy jo etterembe elvinni a Varosligetben vagy a Margitszigeten. Nem kell hogy nagyon elit legyen, csak kenyelmes, hangulatos, moderalt arakkal es foleg magyaros konyhaval. Koszi!