Egyre elterjedtebbé válnak a zárt égésterű kazánok körében a kondenzációs elven működő berendezések, ami számos kérdést vet fel egyrészről a 100% feletti hatásfokról, másrészről a hozzá tartozó legoptimálisabb rendszer tervezéséről, kiépítéséről, beállításáról…
Ezúton megkérek minden látogatót, hogy kerüljék a direkt vagy indirekt reklámozást – különös tekintettel gondolok itt forgalmazókra, kivitelezőkre.
Összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat egy kondis oldalon. http://statisztikus.hu/kondis/
Igen valószínű, hogy több mint ötezer pályázó lesz, így nem fog mindenki automatikusan nyerni. Állítólag rangsorolni fogják a beruházás által megvalósult környzetterhelés csökkentése szerint. Véleményem szerint egy gázkonvektor le, kondenzációs kazán+központi fűtés kialakítása előnyben lesz részesítve egy régebbi gázkazán kondisra cserélésével szemben. De ez csak az én véleményem!
Nagyon bátran írod, hogy kb mindenki nyer: "a támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 3.500.000.000 Ft" - ebből országosan mennyi támogatott lehet? 5000?
Ha a gázóra után is van csap, azt elzárod akkor szerintem nem fog kárt szenvedni az óra, főleg ha messze kell tőle hegeszteni. Ez a technikai része a dolognak. A hivatalos részét meg ismerjük :)
Írtam ,hogy nem "kéne",de papíron meg le kell venni a gázórát !:-( A terveződel kellet volna előre egyeztess ,hogy úgy rajzolja, Te meg úgy csináld meg ahogy az eredeti állapot volt !:-(
A golyos csap szivároghat ,így a megoldás a nyomáscsőkkentő leszerelése ,és a többi fogyasztási hely kinyításával kiszellőztetni a gázcsövet ,utánna megoldani az átalakítást !:-)
Hát ahol vas cső van (régen szerelt rendszereknél) ott heggeszteni kell ,és a lényeg hogy a tervel ellentétes változás mindjárt bukó ha nem kértél hozzá óra le/felszerelést ,mert különben szabálytalanul nyultál a rendszerhez ! A gázóra plomba sérülése nélkül is meglehetne csinálni a heggesztést,de nem lehet a protokol miatt !:-) Az utolsó tervtől + v - ba eltérés hamar kiderül az új terv készítésénél v felülvizsgálatnál ,ha az a cél !:-(((((
Most olvasom, hogy amerikában egy magyar részegen balesetet okozott 1 ember meghalt, és most perli a bárpincért , aki kiszolgálta. És elemzők szerint nyerni is fog.
Üdv ! Lehet rosszul gondolom,hogy az órát azért is kell leszerelni ,mert átalakítások lesznek a rendszeren ami miatt teljesen le kell választani a gázról a heggesztések miatt !:-) Tudom nyomáscsökkentőnél is le lehetne a rendszerről csatlakozni ,de nem az a protokol(igy pénz a le/felszerelés) és ezért mindjárt rajta is kapnak a svarc heggesztésen ha óra levétele nélkül sikerül az átalakítás !:-) Szerintem.
Szia, szívesen venném, ha írnál a pályázat menetéről. Felújítást kezdem meg én is, de a június 6 az nagyon közel van, nem sok esélyt látok, hogy a pályázatra addig én elkészülök, és gondolom, gyorsan ürül a kassza.
Üdv! Nem tudja esetleg valaki hogy a Baxi Duo-Tec Compact+ kazánon a minimális előremenő hőmérsékletet hogy lehet állítani? A beüzemelő 38 fokra állította, de a gépkönyvben nincs erről szó, szervizdoksit pedig nem találok. Talán házilag nem is állítható, szervizest kell hívnom hozzá?
Azért van némi összefüggés. Ha van gázóra, akkor rá lehet kötve a kazán, így ugye működhet, és aki épp belenéz az oldalfali kivezetésbe annak az arcába fújhatja az égésterméket :) Gondolom ez az oka. Manapság hülyebiztosnak kell lennie mindennek. Persze kétlem, hogy emiatt bárk is leveteti a gázórát, vállalva az ezzel járó teljesen felesleges tortúrát.