Szétszedtem a gépet, sajnos teljesen más a kialakítása.
A késtartó négyszöget simán kihúztam a másik négyszögből, amely ugye fixen hegesztett a vázhoz.
A műanyag csúszók 45 cm hosszúak, így nem kellett bajlódni vele, benne maradtak.
Teszek fel egy képet, ha sikerül, a lényeg, hogy a ferdén lecsapott csúszókeret első legrövidebb részétől a munkahenger felső vége 9,5 cm-rel mélyebben van, és így nem lehet hozzáférni.
Azonkívül a teteje is más kialakítású, valami fedő nagy alátét van felül, ami mindent lezár.
Lehet, hogy alul a két hidraulika csövet oldani kell, és az alsó tengelyt kihúzni, és akkor lehet tovább lépni?
Nekem 10 tonnás güde van, a 6 tonnást nem ismerem.
De szerintem hasonló elven készült.
Tehát ahhoz, hogy levedd a kést először ki kell venni az álló négyszögből a műanyag betéteket. Így tudod lehúzni a késtartó négyszöget, aminek az alján is van 4 műanyag betét. Azt nem kell levenni.
Ha úgy szeded szét a munkahengert, hogy nem veszed ki a gépből, akkor szétszedés után nem kell kivenni, a hüvelyben semmi nincs.
Kiveszed a felső zégergyűrűt, a zárókupakot egy fadarabbal leütüd, akkor meglátod az ugrasztógyűrűt, azt kiveszed, ha a hüvely fel van sorjázódva /nagy esély van rá/ akkor a sorját lekaparod, mondjuk egy sábellal. A legkönyebben úgy tudod szétszedni, ha az olajjal szétnyomatod. Nagyon óvatosan kell kezelni a kart.
Én úgy szoktam, a gép alá teszek egy nagy tepsit, mert olaj az fog kifolyni. Felülről betekerem vastagon ronggyal. Úgy kell beindítani a gépet, hogy az egyik kar kar nyomva van. És ővatosan engedni fel , mint mikor jön fel a kés. Így az üzemi olajnyomás fogja kidobni a szárat.
én felvágom a 2m-es rönköt méteresre utána hasítom kúpossal aztán bekerül a tárolási helyére,utána amikor megy a kazánba akkor körfűrésszel vágom még 2 felé
lehet 2-3m-es rönköt is hasítani :) csak megfelelő eszköz kel hozzá
Olvasom, hogy elég jól értesz a hasítógépekhez is.
Van egy akkor újonnan vásárolt már kilenc éves Güde 6 tonnás egy fázisú hasítógépem, amelyet szeretnék felújítani, mert már sok fát elhasítottam vele,és mert hasítás közben megakad, majd utána megy tovább, mintha egy fogaskerék lenne benne, aminek egy foga hiányzik.
46-os olaj van benne, azt ajánlod másoknak, hogy vagy 68-asra cserélje, de szíved szerint 100-ast tennél bele.
Találtam 68-as ,de 100-ast is igaz azt Balassagyarmaton, de a futár azt is elhozza.
Ilyen méretű rakat fákat mivel célszerű feldolgozni?
Az egyik ismerősömnek van "gatter"-e de ilyen átmérőnél már nem jó.Ekkora törzset nem érdemes felemelni.Ha stihl-el nyomjuk akkor meg rengeteg a forgács.Viszonyleg sok idő, benzin/olaj. A fűrészpora sem sokra jó!
Írtam a f.megyei erdészetnek.1 Erdésznek már van fája.
CSERTÖLGY Friss max 1 hónapos vágás.25e/ erdei m3.
Ha hosszú méterben 2,5 méterben veszem akkor szerinte jobban járok, mert az csúcsolva vagy mi van és minden egyes darabba be van ütve, a mérete.Ha azt összeadom tudom ellenőrízi.1000-nek kell lennie.
A szállítás max 45e forint (30km)
Így max 8m3 tud küldeni/kocsi. Azaz kb 40e forintra jön ki /m3
245.000ft
Ezt még fel kell dolgozni!
Másik hely állítólag- már megint állítólag.... - megbízható évek óta attól vásárol csapat.Szintén CSERTÖLGY!
(csak kérdem hogy ellenőrízte???)
Konyhakész fát vesz/ad most 3000/100kg konyhakészen.Na egy erdei m3 legyen átlag 1000kg/m3 vizesen vagy még több ha teljesen friss vágás. Azaz 30.000Ft/ tömör m3
Állítólag pár hónapos vágás- azaz kicsit talán szárazabb, de legyen 1000kg/m3
A szállítás valószínű nem több. De számoljuk 30e rel.
Azaz 270.000ft
Ezt nem kell feldolgozni.
Kérdés mennyire rizikós... Én már régebben is fáztam az olcsóbb fától, de látható hogy a drágábbal is megjártam legutóbb.
Ennyiért valóban lehet hivatalosan 3000/100kg konyhakész tölgy/bükk/cser-t venni?