Azért gondoltam, hogy Mike-kal beszélt össze Pircsi, mert ki mással? Herceggel nyilván nem, fő-rendőrrel nyilván nem. Bordás lehetne, de azt viszont nem hiszem, hogy Pircsi titokban tudná tartani, hogy Bordás jelentkezett. Joshi sincs olyan jó viszonyban vele. Mike-ban viszont megbízik, ő volt Bordás legjobb barátja, csak miatta tehette. A többiek előtt azért volt szükség erre az egészre, mert Kolonics viszont profi, és a többiek így nem szólhatták el magukat.
Mike (és Joshi) terve egyébként szerintem az, hogy Herceget és Kolonicsot használják csalinak valami főbb fejesek lekapcsolására. Mike azért is vitte magával Herceget minden különösebb ellenkezés nélkül, hiszen úgyis egy elterelő hadművelet közepébe érkeztek (Rózsahegyi már nem volt ott, mire odaértek). Utalt is erre: Potemkin-hadművelet. Szóval ez tuti átverés Herceg és Kolonics irányába. Valamelyikük el fogja vezetni őket a fejesekhez, és ő lesz a hunyó.
Mike karaktere valószínűleg azért változott meg hirtelen, mert a szerep eredetileg Bordásé volt. A szorit csak annyiban írták át, hogy Mike átvette Bordás szerepét, és néha utalnak Bordásra egy-egy mondatban. (Én amúgy bírom Mike-ot, csak egy kicsit sokat hisztizik)
Hát, ha csak úgy nem... én minden esetre nem annak vettem, mert hogy épp akkor nem csináltak semmi olyat, de igazad van, Joshi emberei már végignézték egy-két-száz bénázásukat ;-)))
Lehet akár az is, hogy a Duna miatt is lett olyan az évad, amilyen: lehet, hogy ők akartak valami nagyon pörgős, nagyon bombasztikusat dobni.... amivel sikerült elérni, hogy már az se értsen mindent (sőt, semmit), aki az előző hármat tényleg követte...
Egy csomó karakter teljesen szembe ment a korábbi énjével, Mike-ra is inkább az volt a jellemző, hogy Bordás volt a megregulázhatatlan, impulzív "zseni", ő meg a szabályt követni igyekvő kishivatalnok... Most meg nem győz lázadni. Nem tudom, nekem ehhez az az ok, hogy kivan Bordás elvesztése miatt, kicsit kevésnek tűnik... Hasonlóan Laci is: megízlelte a való életet, mi több, a népszerűséget, teljesen jól elfogadta Bordást, rá is jött talán, hogy ő nem egy vezetői alkat, erre... Johnny eddig joviális volt, de nem komplett hülye, hát most sikerült belőle azt csinálni. Pircsi meg megtáltosodott, ha még tartana a sorozat, a végére kiderülne, ő a legjobb terrorelhárító, sőt, talán még a KMCS főnökének is kinevezik * És lehet folytatni a sort, Alteren keresztül Kolonicsig. Az még oké, hogy Vanda nem az, akinek látszik, Joshi nem az, akinek látszik, de azért a három évad óta bevezetett, felépített karaktereket nem kellett volna ennyire kiforgatni...
* Pircsi szerintem nem Mike-kal beszélt össze, és ezért ment Kolonicsért, mert akkor nem lett volna szükség az egész színjátékra. Az teljesen jogos, hogy nem ok nélkül volt szőke, Kolonicsot kellett kimozdítania a pókhálóból és levinni a terepre, de hogy kinek a megbízása volt? Joshi? Bordás?
Jaj, és még annyit akartam, hogy tegnap, mikor Herceg fenyegette Mike-ot, hogy nem tudnak sehová menni, mert mindenhová követi őket a helikoptere, azon gondolkoztam, hogy ez a Mike nem egy zseni: hát oszoltak volna öt felé, mindenki ment volna más irányba, a helikopter csak egyet tudott volna követni. Szvsz ő lett volna az a valaki, na de nehogy már mondjuk gyalogosan - kismotorral ne tudna lerázni egy képzett és rátermett zsaru egy követő HELIKOPTERT... Vagy félt, hogy elkésik a laktanyából és Rózsahegyivel csak fél órával később történik valami, mint ahogy Joshival megbeszélte?
Ne hogy már október 23-a szent előestéjén ilyen moslékot adjon a DunaTV :-> Nézd meg, mi van előtte, meg helyette: kitüntetés átadás közvetítése a Parlament kupolaterméből (szinte látom, ahogy százezrek nézik lélegzet visszafogva), aztán ZTE-Vasas meccs (erre már szavaim sincsenek) No, persze EZÉRT is van nagyon jó helye a sorozatnak a DunaTV-n: ugye emlékszünk, hogy hogy kezdték, rögtön néhány időpont csere meg eltolás, nem ám úgy, hogy legalább egy darabig akkor adjuk, mikor elkezdtük, hadd szokjanak rá a nézők.... na, hát pont így lesz vége is október 29-én....
Ja, tényleg.... ;-) És nyilván azért volt fürdőköpenyben, mert olyan gyorsan menekítette ki Joshi a kórházból, hogy azóta se tudott felvenni valami mást. (egyébként, erősen szubjektív és nemfüggő, de nekem a másik szereplő, aki soha nem hiányzott a Tűzvonalban-ból Labancz Lilla mellett Gregor Bernadett)
Joshi profi emberétől a kérdés inkább a gúny kategóriába sorolható, amikor meglátta a híres KMCs-ét bevonulni. Egyébként és Janit nagyon kitenném a csapatból. nagyobb veszélyt jelent a társaira mint az ellenségre. Ha csak azt vesszük hogy össze beszél mindent, ezzel gondolkodásra készteti a társait pl. egy éles helyzetben. Vagy ő maga kezd el gondolkodni mielött cselekedne pl. kimentené a társait. Jobban fél Joshitól mint hogy teljes egészében a feladatra koncentráljon. Joshi meg rá is tesz egy lapáttal. Így (egy igazi KMCS-ben) már rég megváltak volna tőle.
Igen, Vanda vízbe tuszkolása is olyan értelmetlen volt, mintha külön csak a kedvemért csinálták volna :) Pedig hogy néz már ki egy vizes felső, ami teljesen felveszi a test alakját! Pfff... :) És micsoda diszkrimináció - Alter levehette a pólóját szárítkozáskor, Vanda meg didereghetett az övében... Bezony, ezek az igazi kérdések, nem az, h ki kivel van és hogy hol vannak a hangfelvételek!
Nem értem nekem tetszett ez a rész, az előző részekhez képest szerintem fényévekkel jobb volt, sőt az egész évadot nézve az egyik legjobb....Szerintem! :)))
Valójában mindenki látta Gregor Bernadettet, mert vagy 3 résszel ezelőtt bement az őrsre műsorozni és szokás szerint mindenki ott meresztette a seggét.
Most meg szerintem azért kellett látványosan megmutatni, mert biztos nagyon fontos szerepe lesz a továbbiakban és hogy tudjuk mi is, hogy került oda. Fürdőköpenyben.
Azt meg borítékolom, hogy Rózsahegyi valahogy nem éli túl az utolsó részt, és ezt az egész kibaszott cirkuszt lehet továbbvinni az ismeretlen lányával a soha el nem készülő mittudoménhányadik évadra...
Azt azért erősen vártam, hogy Kálmán betoppan az akció kellős közepébe, ahogy szokta, de ezek szerint az is csak a jövő héten lesz:)
Amúgy ez egy relatíve jó rész volt szerintem, nem derült ki most se semmi, de legalább történtek dolgok.
Miért kellett elmennie ilyen irányba a sorozatnak? Mert már nemhogy senki, de semmi sem az, aminek látszik. Ez engem roppant módon elszomorít. Bordást kivették, ezt még simán elviselte volna az évad. De miért kellett ennyi mindent belesűríteni az évadba? Volt a Bordás által megszervezett merénylet, a dílergyilkosságos szál, a Maricos téma, most meg a Rózsahegyi-szál konkrét felhozása. Emellett volt még az, amikor Mike barátnője és gyereke majdnem meghalt, illetve a bankrablás, ami 7(!) sztori(pótoljátok ki, ha van még ilyen), és ezt 12 részben leadni??? Miért kellett Fonyódinak félbehagyni a jól bevált megszerkesztésű forgatókönyvtől, ami jellemezte az első 3(inkább 2,5) évadot? Miért kellett a Géniusz, és miért kellett abba az irányba elmozdulnia ennek a sorozatnak is? A Géniusz meglehetősen szar volt, legalábbis a vége, és marhára nem az alakítások miatt, mert azokkal minden rendben volt. Minden sztorit bele kell sűríteni kevés részbe, mert tele lesz akcióval, ezt a verziót kellett választani, mert az tetszeni fog a nézőknek, mi? Fenéket! Én sokkal jobban szerettem azt, aminek volt egy picit hosszabb felvezetése, lassabb volt az eseményeknek a tempója, de a végére (szinte) minden fontosat sikerült kibogozni. Azt csak megemlítem, hogy hiányoznak a kis körzeti bűncselekmények, amiken jókat lehetett derülni, és ha erőltetett menetben zajlottak az események, akkor azzal lehetett egyensúlyban tartani. Az sem tetszik, hogy nagy szavakban beszélnek, hogy ilyen, meg olyan akció, ez már nagyon nem valóságalapú. Illetve az különösképp nem jön be, hogy egyes történésekről beszélnek, de nem mutatják, de hogy mi is történt. Voltak fölösleges jelenetek, pl. a szabályos parkolások, elindulások, vagy az, amikor Alter dugta a kislányt. A karakterek: a húzóember szinte teljesen kivált az évadból, szóval már alapból mínuszról indul az évad. Mike eddig nem az a típus, aki használta az eszét is, inkább annyi jutott róla eszébe az embernek, hogy mindenkinek mondja, hogy "mivan, beszótá'?". Meg olyan nincs, hogy valaki ennyire konokul szembemegy egy NBH-s ezredessel, annak ellenére, hogy mik az előzmények, még Bordás is sokkal konstruktívabb nála. Alter ugye azzal indult, hogy őrnagyi rangra lépett, ami azért már nem rossz. Már csak emiatt is egy százados parancsol neki(még ha csak részben is)? Ő egy okos ember, ez azért látszott rajta az első 2 évadban is. Erre most 1-2 alkalommal hülyévé kreálták. Amin a legjobban ki vagyok akadva, hogy Móricz mennyire kevés szerepet kapott. Semmilyen akciónak nem volt részese, emiatt nem is szerepelhetett sok jelenetben. Pedig én sokkal inkább bíznék meg benne, mint akármelyik lányban a KMCS-ből, akik azt hiszik magukról, hogy vérprofik, közben még közel sem. Nem mondom, hogy lúzerek(ahogy Kolonics említi őket), de van még hova fejlődniük.
Illetve ha már Móricz kevés szerepéről beszélek, akkor megemlíteném azt is, hogy eddig a Bordás körül lévő szereplők nagyjából hasonló mennyiségben kaptak szerepet. Most Laci kevesebbet kapott, akárcsak Kriszta, holott ő Bordás bizalmasa, ő az, akiben Attila a legjobban megbízik. Juli és Pircsi indokolatlanul sokat szerepel, főleg előbbi. Johnnyt azért nem említem indokolatlannak, mert neki már akkor meg lett teremtve a háttere erre, amikor Yoshi felbukkant a lánya elrablása után. Otyó karaktere meg nagyon jó, és ő színvonalat illetően nem gyengült az elmúlt évadokhoz képest. Johnnynak elég lett volna az, hogy elsüt pár poént, néha meg keményen odateszi magát, erre idenyomnak elénk egy rinyálós rendőrt. Herceget kár volt visszahozni, az ő karaktere kifulladt. Kolonicsé is részben, nem kellett volna visszahozni a rendőrséghez, néha benézett volna az őrsre, kész, ennyi. Bokros kellően határozott és diplomatikus, neki kellett volna továbbvinni a KMCS-t.
Na ja, az a vallatás is olyan felesleges volt. Ne már, hogy azért, mert megvereti Altert, ráadásul úgy, hogy aztán, egy óra múlva Alter már teljesen tünet mentesen megjelenik Mike előtt, nem fáj semmije, nem kék, nem zöld, nincs eltörve, az mondani fog bármit is. Vagy, hogy Herceg ebből el is hiszi, hogy Alter nem hazudott neki.... Vandát meg vízbe tuszkolni....
Jó, nekem már ez a vallatás is hülyeség volt: Mike-ot miért nem kínozta meg? ;-)
Sziasztok! Szerintem tuti, hogy Pircsi jelentése kamu, mert utána nagyon-nagyon adta a szőke nőt. De, hogy miért és hogyan, már rég nem vagyok képes követni. Kolonicsot se értem, de igazából nem tetszik,ha most rosszfiút csinálnak belőle. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, ez a Joshi nagyon félelmetesre sikerült:) Én biztos megijednék tőle...
Demsa neje a titkosszolgálatnak dolgozott, és a Rózsahegyi doksi miatt nyírták ki. Tényleg, az nem derült ki, hogy abból miért nem lett semmi, még most sem, hogy megmutatják, hogy halt meg a nőci. Mert ugye be volt ígérve nekünk Demsa halála után, hogy Demsa ennek ellenére lesz még, csak épp visszamenőlegesen, a felesége kapcsán... Szerintem, megérte volna kibontani, akár egy gél évad erejéig, onnan ugrani oda, ahol az előző évad abbamaradt, a mostani meg kezdődött (de azt hiszem, ezt valaki már írta itt, szóval, nem fedeztem fel a spanyol viaszt, csak egyetértek vele)
Vandáról megfeledkeztünk, igazán bírta a kemény vallatást. Alter is, de tőle nem vártunk mást. De Vanda, nagyon képzettnek tűnik, mit meg nem tesz, hogy vhol jó benyomást keltsen. Tényleg beállhatna Juliék mellé.
Ő állította fel a KMCS-t, igazán tudhatja. Sőt, ő küldte őket minden szarra, amire profikat kellett volna küldenie...
Egyébként majdnem leestem a székről, mikor Joshi embere megkérdezte Julit, hogy lehet hozzájuk bekerülni: lényeg, hogy ne is ugasd a terror-elhárítást, légy minél bárgyúbb, légy mérges, ha reggel hatkor keltenek, mert akció van, és addig ne akarj semmiben részt venni, míg nem magyarázzák meg részletesen, hogy mi az, miért van... legalábbis, amit a rész elejében Pircsi meg Juli hisztiben előadott, az ezt a választ tette volna indokolttá. Egyébként mér eleve semmi értelme nem volt, hogy Joshi PROFI embere megkérdezte a dolgot, mint, hogy Juli egy viccesnek vélt választ adhatott, nem?
Igazad van, végig figyeltem, hogy Pircsi mellett nem ült az engedélye, csak amikor átmentek a kapun. Vártam, hogy majd előbújik az ülés alól, erre amikor megálltak, kiszállt Pircsi mellől... Ezt sem értettem, de nem baj.
Demsáért nem háborognék, mégha megjelenne, még Ilcsik és Lucky hiányát is elviselem, de érte nagyon kár volt, hogy meghalt. EGyébként, mintha egyszer emlegették volna, hogy a neje sem az volt, akinek tudtuk, mintha ő is vmi nem tudom, mi volt, de hogy nem hétköznapi foglalkozású, az biztos, arra emlékszem. - ezt most jól megírtam...