Keresés

Részletes keresés

Stoppermutter Creative Commons License 2006.04.17 0 0 98
Na ne... akkor az akkumulátorokkal dolgozók, a rozsdamentesítők és még sokféle ipar művelői milyen kifejezéssel élnek mostanság?
Előzmény: surmi (94)
surmi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 97
Ha középiskolában tanítasz, kérdezd meg a diákokat... hidd el, ezt ők tudják jobban.
Előzmény: Törölt nick (92)
zorki Creative Commons License 2006.04.17 0 0 96

Mondjuk kalmarkalmannak, és neked is max. abban van igazad, hogy lehet ez a jelentése is. (Bár én sem hallottam.)

Csak ne mán azt mondjátok, hogy ez az egyetlen jelentése!:D

Akkor a roszda se jönne le savval, meg az akkumulutár sav is csak kritizálna?

Kíváncsí vagyok a vélenényedre, de nem kívánom, hogy kipróbáld:DDD

Előzmény: kiski (85)
Stoppermutter Creative Commons License 2006.04.17 0 0 95

Valóban létezik a mély szlengben pár éve a "savazni" (fikázni, cikizni, basztatni), de szerintem egyáltalán nem elterjedt. Az "ekézés" sokkal inkább...

Mivel Fábry tömegműsort gyárt, biztos lehetsz abban, hogy a savazást 100 nézőjéből legfeljebb 10 érti és fogadja úgy, ahogy az itteni jóindulatú interpretációk tálalják. 90 ember számára direkt jelentése lesz, savval való műveletet fog jelezni.

Ezt nagyon elbaszta.

Előzmény: Törölt nick (92)
surmi Creative Commons License 2006.04.17 0 0 94
A magam 27 évével szerintem kinőttem a Sulinetből, de még nem vesztem el a nyelvi lelemények számára sem. A savazni szónak tényleg létezik "kritizálni, kikezdeni, fikázni" jelentése. A mai magyar nyelvben - hacsak nem Kis kémikus készletet vásárolsz - más jelentéssel nem is lehet találkozni.

Az meg, aki savval való leöntést, arconöntést képzel, az vagy kretén vagy direkt rosszindulatú . Ezt hozza ki a két forduló közötti üresjárat?

surmi
Stoppermutter Creative Commons License 2006.04.17 0 0 93

Nagy-nagy-nagy jóindulat, mondhatni bambaság kell ennek az interpretációnak az elfogadásához, de jó, legyen...

Szóval, akkor a lejáratás, besározás, rágalmazás mehet. Az belefér.

Megjegyzem: kurva jó ez a promo, ez le fog menni csütörtökig legalább harmincszor, hihetetlen károkat okozva a vasárnapi eredményeket illetően...

Előzmény: kiski (85)
schpenoth Creative Commons License 2006.04.17 0 0 91
"Mármint azok akik még a szó jelentés(ei)ét sem ismerik? :D"

Úgy tűnik, hogy neked vannak értelmezési problémáid!
Előzmény: kalmarkalman (51)
schpenoth Creative Commons License 2006.04.17 0 0 90
"Viszont a nagyszüleim is használták úgyhogy nem tiniszleng."

Akkor biztos tudsz valami hiteles forrást...
Előzmény: kalmarkalman (45)
schpenoth Creative Commons License 2006.04.17 0 0 89
[Ebben a pillanatban hallottam ismét "...le kéne..."]
grisin100 Creative Commons License 2006.04.17 0 0 88
Kukkold a hír tv-t, ott zene füleidnek+ a demokráciád!
Előzmény: Törölt nick (84)
tőr Creative Commons License 2006.04.17 0 0 87
"Nem szép látvány egy savval leöntött arc
2006. 04. 17. 16.10

Vasárnap egy Albany-ban tartott esküvőn egy nő savval teli üveggel kezdte el lefröcskölni a szudáni bevándorlókból álló összegyűlteket, megsebesítve hat embert.

A sérültek közül kettő a kiérkezett tűzoltók közül való, akiknek a kesztyűje ráolvadt a kezükre, amikor a sérülteken próbáltak segíteni. „Nem hétköznapi látvány egy savval leöntött arc” - nyilatkozott Darren Marino tűzoltó - „Elég betegnek kell lenni, hogy valaki ilyet csináljon. Tényleg ronda volt.” A tűzoltók először azt hitték, forró vizes égési sérülések miatt hívták ki őket, és csak akkor jöttek rá, hogy savval van dolguk, amikor a kórházba értek, és égni kezdett a kezük. A rendőrség még nem tudja, hogy a nő, aki egyébként maga is a sérültek között van, miért támadta meg az összegyűlteket. A savat még nem sikerült beazonosítani. A sérültek mindegyikét kiengedték már a kórházból.

"
http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1035673
Cs_ Creative Commons License 2006.04.17 0 0 86

Én is úgy tudom, hogy a savazás az lejáratni, mások elött kritizálni. "Ne savazzá má"

Fábryt lehet elfogúltnak nevezni, de mielőtt valaki ész nélkül elmerülne ebben a nagy bal-jobbozásban mindenképp nézzen meg egy elöző kormány ciklusban készült Fábry showt. Kapott az akkori kormány is rendesen. Bár elhiszem, hogy ez 4 év távlatából nehéz elhinni, de tessék utána nézni, ha már a memória cserben hagy.

kiski Creative Commons License 2006.04.17 0 0 85

Őszintén sajnálom, de mostan kalmarkalmannak van igaza.

A "savazni" egyértelműen azt jelenti, hogy lejáratni, kritizálni. És ez nem valami újdonatúj jelentés, már gyerekkoromban is azt jelentette.

Előzmény: kalmarkalman (75)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.04.17 0 0 83
 Nekem semmi bajom a kakipisi-humorral. Olvtársak, el kell fogadnunk végre, hogy ami a seggünkön kijön, az bizony büdös, barna és attól, mert nem beszélünk róla, még létezik!
Előzmény: Bacilus Benő (82)
Bacilus Benő Creative Commons License 2006.04.17 0 0 82

Igen, úriember marad. Polgári kakipisi-lesavazott ibolya úriember.

Mert a kék ibolyát kritizálni kell. A Dávid Ibolyát is. Csak hát ez a rím ugrott be neki. Ez van! Úriember.

Előzmény: sajtoskenyér (81)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.04.17 0 0 81

Én nagyon bírom Fábrit, bár szoci szavazó vagyok. Mostanság egyáltalán nem az a gondom a műsorával, hogy gyurcsányozik. Hanem az, hogy laposodik, erőtlen, humortalan. Néha persze újra megvillan a régi Fábri. Nem az a gondom vele, hogy politizál. Hanem az, hogy ez a műsor rovására megy. A Heti Hetest sem szeretem akkor, amikor Fajkasházy nyíltan kampányol. A Fábri-előzetesben látható "poén" nekem sem tetszik. Arra kiváncsi leszek, hogy mi mást mond még Ibolykáról, de remélem úriember marad.

magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 80

ja, ha neked attól függ valaminek az igazsága, hogy ki hányszor szólt be..?!

Hányas számú a párttagkönyved, kisöreg?

Előzmény: kalmarkalman (26)
magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 79

igazad van, de nem szeretem, ha nyálasan adják vissza.

Előzmény: toloba (77)
toloba Creative Commons License 2006.04.17 0 0 77
na, azért lehet némi liberális ízt is adni a ténykedésnek....
Előzmény: magamega (72)
Transylvanianmixedgrill Creative Commons License 2006.04.17 0 0 76
A te nagyszüleid a forrás, majd figyuzzuk, ahogy Fábry rájuk fog hivatkozni, ha magyarázkodnia kell...
Előzmény: kalmarkalman (75)
kalmarkalman Creative Commons License 2006.04.17 0 0 75

3. Kritizálni. (szleng)

Erre valami forrást hozzál mán, mert nekem nem hisznek. :D

Előzmény: renegade (68)
magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 74

bizony, mégiscsak a követés veti fel a keszonbetegség veszélyét, mégha ez az enmelkedésnél okoz majd gondot.

Dönteni, és ismerni a veszély mibenlétét viszont már a merüléskor kell...

Legközelebb azonban még precízebb leszek, nehogy valaki "megsavazzon"...

Előzmény: b.viridis (70)
magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 73
ezért sem szabad a hatalomra engedni az izlésromboló szoclibeket...
Előzmény: RontóPál (71)
magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 72

hát igen, Ha már locsolás, nekem is nagyobb élvezetet okoz az általad említett konzervatív technológia, mint a savval való macsózás...

Előzmény: toloba (66)
RontóPál Creative Commons License 2006.04.17 0 0 71
Nem, nem tecc, az a nyúl-null rímpár télleg borzalmas.:-)
Előzmény: magamega (59)
b.viridis Creative Commons License 2006.04.17 0 0 70
Lehet, hiogy még ebbe a mélységbe is a keszonbetegség veszélye nélkül lehet követni ezt a tehetséget a politikába fojtó szószátyárt?

No, ha már szemantika. A keszonbetegség nem a lemerüléskor jelentkezeik. Ettől még bármekkora mélységbe lehet követni bárkit. A feljövetellel van a gond. Ha egy jól meghatározott időnél többet tölt lent valaki és egy szintén kötött feljöveteli időszaknál hamarabb szeretne a felszínre kerülni, akkor állhat be a keszonbetegség.
Tehát: lefele roppant könnyű, felfelé nehezebb, veszélyes, esetenként halálos.
Előzmény: magamega (-)
magamega Creative Commons License 2006.04.17 0 0 69

nem én egy kis hülye vagyok. Porszem a milliók között.

Neked viszont azért érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy az itt beszólók alig tudtak követni nyelvújítási kalandodban.

Tehát a magadba nézés legalább annyira ajánlatos, mint nekem... 

Előzmény: kalmarkalman (62)
renegade Creative Commons License 2006.04.17 0 0 68
Minden ballib ekkora ilyen alulművelt szókincsszegény tapló? Akkor bocs. Az általatok használt alig 1500 szóban valóban nincs benne ez a jelentés.

Rendkívül jóindulatú megjegyzés volt. Fekélyed van-e már?

A humor egyik leggyakrabban használt trükkje a többjelentésű szavak használata. A jelen esetben használt "savazni" szónak így kapásból három értelme van:

1. Savval műveletet végezni.

2. Szavazni. (szleng)

3. Kritizálni. (szleng)

Ha bárki nekiesik Fábrynak, nyugodtan hivatkozhat arra, hogy ő "kritizálni" értelemben használta ezt a szót.

Az természetesen puszta véletlen, hogy a "savazni" szó egy locsolóversben hangzott el, és teljesen véletlenül azon a helyen áll, ahol más locsolóversekben a "locsolni" szó áll.

Én bizony azokra a bűnügyekre asszociálok a vers hallatán, amelyekben a megcsalt férj/szerető savat öntött a nő arcába. Mintha ezúttal is visszautasított volna egy nő egy férfit...

Fábryról ezek után hadd ne mondjak véleményt... :-(((
Előzmény: kalmarkalman (33)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.17 0 0 67
fábrynak az agyát kéne, ha nem is savazni, de legalább megtisztítani az üledéktől, a szartól 
Előzmény: magamega (-)
toloba Creative Commons License 2006.04.17 0 0 66
Én a lányok közébe...de nem lövetek, hanem lövök...én magam. Minek másra bízni a zilyet, há, nem?
Előzmény: magamega (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!