Valóban létezik a mély szlengben pár éve a "savazni" (fikázni, cikizni, basztatni), de szerintem egyáltalán nem elterjedt. Az "ekézés" sokkal inkább...
Mivel Fábry tömegműsort gyárt, biztos lehetsz abban, hogy a savazást 100 nézőjéből legfeljebb 10 érti és fogadja úgy, ahogy az itteni jóindulatú interpretációk tálalják. 90 ember számára direkt jelentése lesz, savval való műveletet fog jelezni.
A magam 27 évével szerintem kinőttem a Sulinetből, de még nem vesztem el a nyelvi lelemények számára sem. A savazni szónak tényleg létezik "kritizálni, kikezdeni, fikázni" jelentése. A mai magyar nyelvben - hacsak nem Kis kémikus készletet vásárolsz - más jelentéssel nem is lehet találkozni.
Az meg, aki savval való leöntést, arconöntést képzel, az vagy kretén vagy direkt rosszindulatú . Ezt hozza ki a két forduló közötti üresjárat?
"Nem szép látvány egy savval leöntött arc 2006. 04. 17. 16.10
Vasárnap egy Albany-ban tartott esküvőn egy nő savval teli üveggel kezdte el lefröcskölni a szudáni bevándorlókból álló összegyűlteket, megsebesítve hat embert.
A sérültek közül kettő a kiérkezett tűzoltók közül való, akiknek a kesztyűje ráolvadt a kezükre, amikor a sérülteken próbáltak segíteni. „Nem hétköznapi látvány egy savval leöntött arc” - nyilatkozott Darren Marino tűzoltó - „Elég betegnek kell lenni, hogy valaki ilyet csináljon. Tényleg ronda volt.” A tűzoltók először azt hitték, forró vizes égési sérülések miatt hívták ki őket, és csak akkor jöttek rá, hogy savval van dolguk, amikor a kórházba értek, és égni kezdett a kezük. A rendőrség még nem tudja, hogy a nő, aki egyébként maga is a sérültek között van, miért támadta meg az összegyűlteket. A savat még nem sikerült beazonosítani. A sérültek mindegyikét kiengedték már a kórházból. " http://www.stop.hu/showcikk.php?scid=1035673
Én is úgy tudom, hogy a savazás az lejáratni, mások elött kritizálni. "Ne savazzá má"
Fábryt lehet elfogúltnak nevezni, de mielőtt valaki ész nélkül elmerülne ebben a nagy bal-jobbozásban mindenképp nézzen meg egy elöző kormány ciklusban készült Fábry showt. Kapott az akkori kormány is rendesen. Bár elhiszem, hogy ez 4 év távlatából nehéz elhinni, de tessék utána nézni, ha már a memória cserben hagy.
Nekem semmi bajom a kakipisi-humorral. Olvtársak, el kell fogadnunk végre, hogy ami a seggünkön kijön, az bizony büdös, barna és attól, mert nem beszélünk róla, még létezik!
Én nagyon bírom Fábrit, bár szoci szavazó vagyok. Mostanság egyáltalán nem az a gondom a műsorával, hogy gyurcsányozik. Hanem az, hogy laposodik, erőtlen, humortalan. Néha persze újra megvillan a régi Fábri. Nem az a gondom vele, hogy politizál. Hanem az, hogy ez a műsor rovására megy. A Heti Hetest sem szeretem akkor, amikor Fajkasházy nyíltan kampányol. A Fábri-előzetesben látható "poén" nekem sem tetszik. Arra kiváncsi leszek, hogy mi mást mond még Ibolykáról, de remélem úriember marad.
Lehet, hiogy még ebbe a mélységbe is a keszonbetegség veszélye nélkül lehet követni ezt a tehetséget a politikába fojtó szószátyárt?
No, ha már szemantika. A keszonbetegség nem a lemerüléskor jelentkezeik. Ettől még bármekkora mélységbe lehet követni bárkit. A feljövetellel van a gond. Ha egy jól meghatározott időnél többet tölt lent valaki és egy szintén kötött feljöveteli időszaknál hamarabb szeretne a felszínre kerülni, akkor állhat be a keszonbetegség. Tehát: lefele roppant könnyű, felfelé nehezebb, veszélyes, esetenként halálos.
Minden ballib ekkora ilyen alulművelt szókincsszegény tapló? Akkor bocs. Az általatok használt alig 1500 szóban valóban nincs benne ez a jelentés.
Rendkívül jóindulatú megjegyzés volt. Fekélyed van-e már?
A humor egyik leggyakrabban használt trükkje a többjelentésű szavak használata. A jelen esetben használt "savazni" szónak így kapásból három értelme van:
1. Savval műveletet végezni.
2. Szavazni. (szleng)
3. Kritizálni. (szleng)
Ha bárki nekiesik Fábrynak, nyugodtan hivatkozhat arra, hogy ő "kritizálni" értelemben használta ezt a szót.
Az természetesen puszta véletlen, hogy a "savazni" szó egy locsolóversben hangzott el, és teljesen véletlenül azon a helyen áll, ahol más locsolóversekben a "locsolni" szó áll.
Én bizony azokra a bűnügyekre asszociálok a vers hallatán, amelyekben a megcsalt férj/szerető savat öntött a nő arcába. Mintha ezúttal is visszautasított volna egy nő egy férfit...
Fábryról ezek után hadd ne mondjak véleményt... :-(((