A 350 cccm-es 6V-os Jawa és CZ blokkja tudtommal tök ugyanaz, mivel mindkét típusú motornak a blokkja a CZ gyárban készült, aminek fegyvergyártás a fő profilja egyébként. A Jawa a blokkokat a CZ-től vette, és épített köré motort. Amúgy a blokkon kívül minden más a két motoron.
Az alsó képen lévő CZ érdekelne, ha neked nem kell. Küldj egy mailt, ha van rá esélyem.
Valaki tudja, hogy milyen különbség volt (ha volt) a CZ 350-es és a 634-es blokkja között? Az interneten láttam két CZ 350 hirdetést, és az se tiszta számomra, hogy mindkettő valóban CZ-e. Beszúrok két képet, nekem a kék gyanús, mert a tankja és az oldaldobozok is ugyanolyan formájúak, mint a 634-esen. Valaki?
Sziasztok, új vagyok a topikban, fiatal és hamvas. Szükségem volna JAWA 350-eshez néhány krómozott alkatrészre, pl. kipufogóra stb... Hol tudnék ilyesmit szerezni? Létezik bontó, vagy egyéb lehetőség? Segítsen lécci aki tud!
Hellosztok! Van egy '89-es Jawa 350 TS Eladó 2007 augusztusig érvényes műszakival megkimélt állapotban. Ár: 100.000 FT Érdeklődni: 20/48-57-266 17 óra után vagy szxy6@freemail.hu Szekszárd
Sziasztok. Eladó 1db Velorex 562-es oldalkocsi. Eredetileg Jawa 350/638-5-as motorkerékpárhozhoz volt. Nagyon keveset futott, de egy pajtában volt tárolva.
A szombat volt amozgalmas!! Vkami segitett én meg összeütöttem a zsanért ,a sárvédő pálcákat , megtoldottam a kipukönyököt , kihegesztettem a horpadásokat , bekötöttem a bowdeneket, a vezetékek közűl meg csask az inditáshoz vagy kis próbaúthoz kellőket bogarásztuk ki! Most még meg kell oldani a problémákat , aztán ha minden a helyén van hajrá szétszedni!!!
Elokerultem en is :) Latom, teljes lendulettel bele vetetted magad a Perak osszerakasaba. Jo kis szerkezet lesz ez ! Kivancsi leszek ra, milyan vele motorozni. Persze miutan sikerul orvosolni a hengerfej problemat.
A kipuff konyokokbe beletoldottal, vagy lecserelted ? A sok egyforma zsinor kozott vegul sikerult rendet raknotok ?
1954-es és ma már pöfögött is!! Menni nem tudtam vele, mert ki van szakadva a menet a hengerfejből! Ez csak azért most derült ki ,mert elősször minden meglévő alkatrészt helyre akartam rakni és csak utána akartam indítani! A karbi is csepegteti azt a DRÁGA navtát!! Most irány a gépműhely!!!
TLT-s mit javasolsz hengerfej stoppolás ügyben????
Erre jutottam ma! Kész a sárvédő zsanér, a pálcák a helyén ,a fékek a kuplung bekötve, a lábtartó és a kipuk rendben!! A jövöheti indí táshoz csak a gázbowdent, és a gyujtást kell bekötni!!
Én vagy 3 hete horzsoltam széjjel a lábam, mert ugye akksi hiányában tologattam a Czetkát 1-esben, futva mellette, aztán egyzsercsak beindult, a gázt persze tövig húztam, aztán magával rántott rendesen, el sem tudtam engedni a kart...repültem a padkára, azután a sövénybe. Kicsit szokatlan volt egy 175 ös ereje is meg súlya is már...
ÉS az egyáltalán nem igaz hogy egy megbízhatatlan motor mert apunak már majd 15 éve megvan és azóta csak olaj meg akumlátor csere volt rajta és az is megy úgy hogy megcáfolom hogy a jawa 350 egy megbízhatatlan motor mert besül a blokk ez szerintem nem igaz esetleg ha tiszta benzint tankolnak bele de az hülyeség:DDDD
Sziasztok keresnék oldalkocsit jawa 350 hez én a jawamat 45 é vettem de az átírás meg az új forgalmi 25 ropí így elment az összes zsebpénzem de amúgy nekem is tele volt a kipufogó dzsuvával így ki égettük most meg olyan mint egy méregzsák:))) úgy viszi a 120at mint a kisangyal nagyon szeretem csak szeretnék egy oldalkocsit venni hozzá ha valaki tud akkor írjon emailt a dancsika@citromail.hu -ra köszi előrre is
Az oké, hogy műszaki nélkül adtam volna annak idején és ez valahol lutri, de 2-en is látták "élőben" és nem volt számukra meggyőző az állapota.
Mellesleg a műszaki előtt annyi teendő volt vele a gyertyacserén túl, hogy a kipuffokból kiköltöztettem a mojlepke családot mely oldalanként két öklömnyi cuccal gondoskodott a tökéletes hongtompításért:)))
Most meg rohan, mint az állat!:)))
össz-vissz átírással, műszakival, eredetiségvizsgával együtt 100 alatt vagyok.
Hmm. Szép. Tavasszal kérdeztem a használtcikkpiacon, mennyiért adnának nekem egy jó állapotú jáwát. 130eFt körül mondták. Aki eladja, attól meg ócsóé akarják megvenni gondolom.
SZeretnék venni egy 350-es Jawa-t, de azt hallottam, hogy nem túl megbízható! Állítólag gyakran lép fel önrobbanás, és a gyújtással is vannak komolyabb gondok. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy általában igaz-e ez, vagy épp csak azzal az egyel voltak problémák???