Keresés

Részletes keresés

BaZx Creative Commons License 2000.07.26 0 0 366
Bodnárt és Petőt nem tudom, de információim szerint Dombit nem 175.000 DEM-ért adták el. Első lépcsőben 600.000 holland forint, majd később különböző feltételek teljesülése esetén 2*75.000 DEM jár érte. Ez összesen közelítheti a 100 milliót magyar forintot is.
HAJRÁ LOKI!
Előzmény: sixx69 (363)
BaZx Creative Commons License 2000.07.26 0 0 365
Mash! Köszönöm a képeket, megnéztem egytől egyig mindet. Az MTK lelátóján még a haverjaimat és magamat is felfedeztem, így most ez a wintapéta a gépemen. Egy-két képet tovább akartam küldeni Tének és Zolika-d-nek, de a kiszolgáló nem válaszolt, így még egy kicsit őrizgettem őket. Most már átmentettem máshová.
Lecsó! Már rég vége a kupameccsnek, de még nem számoltál be róla. Szégyenszemre az újságból kell megtudnom az eredményt?
Mindenki! Akik nem utaznak el az UTE elleni meccsre, azok se maradjanak ki a közös szurkolásból! Az EB vetítések után az UTE-DVSC is 6*5 m-es kivetítőn a Lovardában. Az EB döntőn kb. 800-an voltunk ott. Most a negyede is jó hangulatot eredményezhet.
HAJRÁ LOKI!
Tócsa Creative Commons License 2000.07.26 0 0 364
Té, Zolcsi, Champion!
Szegény Lecsó barátommal, pont ezen különböztünk össze (Lecsó, sörben még nem játszottuk le a kérdést!)! Utánpótlásnevelés - shoppingolás, saját zseb - DVSC-be invesztálás, fejlesztés. Az aranyközepet nem a mai vezetés fogja megtalálni. Egyelőre az alapok stabilizálása folyik a zsebre dolgozás mellett. Utána következhet az „aranykor”. Legalábbis remélem!
Batu!
Az MTK meccsen elég biztatóan mozgott a Horváth, lehet még belőle meglepi!
Mash!
Ha nem veszed udvariatlanságnak, most és előre tekintve, minden képet köszönök! A lényeget mélben megkaptad!

Hajrá Loki!

sixx69 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 363
Hali!

nemi belso info:
Boci 500.000 markaert kelt el, Peto Zoli ara kb 250.000-300.000 marka volt, mig a Kicsiert mindossze 175.000 markat adtak. Ez osszesen mondjuk egy rakat penz (majdnem 1 millio marka!!!!!!) de azert akik ebbol a vallalkozasbol edig is vettek ki penzt, mer pont most ne tartanak a markukat????
Tartjak.
Ezert vettunk serult nemet csatart, es ezert probalunk majd az ifibol frissiteni.
Nem tudja valaki mennyi lett a mai MK meccs?

Bajzat: szerintem tehetsegtelen, raadasul tulsulyos is, es akkor a szaja, mint az allat. Kicsit vissza kellene vennie, es dolgoznia kemenyebben.

Siki: remelem utoleri magat, mert messze a legtechnikasabb jatekosunk.

Ulveczki: a legnagyobb talany a mai magyar futballban. Egy klubjaban sem tudott maradandot alkotni, egyszer sem nyujtott kiemelkedo teljesitmenyt, megis jatszik. Miert? Rejtely.

Varszegi: jatszani kellene!!!!!!!!

Schmidt: a fekete lo. Majd meglatjuk. (Ha meglatjuk.)

Hajra LOKI!!!!!!!!

Előzmény: Batu. (360)
sixx69 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 362
Mash!

Nem bazsok elolvasni, csak az a baj, hogy a normalis emilcimemrol mar eccer feliratkoztam, es nem jut eszembe a pw...sajna kenytelen vagyok ezt a fos freemail cimet hasznalni!!

Ezentul: sixx69(azaz virganch) emilcime:
vargaa@dragon.klte.hu

Es bocs a kesoi valaszert, nem volt idom netezni...:)

Előzmény: mash (361)
mash Creative Commons License 2000.07.26 0 0 361
Batu!
nincs mit

sixx69 és evzabozo: levettem őket a képek listáról, mert basznak olvasni a postafiókjukat!!!

ma este is mennek még képek

Előzmény: Batu. (360)
Batu. Creative Commons License 2000.07.26 0 0 360
Champion

Boci, Dombi, Pető pénzéből tényleg kellet volna valakit venni, de én láttam valakit tegnap az edzésen, aki megoldhatja a csatárproblémákat: Horváth Isván. Nagyon gyors, ügyesen mozog, és van érzéke a kapura lövéshez. Sajnos Ulveczki egy vicc, Schmidt még mindig külön edzett és Siklósi a tédsérülése után nem képes jól játszani(pedig ha még mindig olyan lenne, mint az elején, talán válogatott is lehetne). Bajzit pedig kicsit kihagynám a csapatból, mert öszze kéne szednie magát. Ő még nem az igazi.
Majd írok egy mailt, mert szerintem tudom, hogy ki vagy.

Mash:

köszi a képeket, jó címre küldted. Szólj, ha megháláhatom valahogy.

Hajrá Loki!!!

Batu

Előzmény: champion (358)
Creative Commons License 2000.07.26 0 0 359
Champion!
Engem nem kell megyőznöd a Menyus féle csapat képességeiről, akkor szerettem bele a Lokiba, és ez a szerelem kitart amíg élek.

Ami a kérdést illeti, egyértelmű, hogy nevelni kell,de az is valószínű, hogy egy generációból nem sikerül egy komplett csapatot összehozni. Lehet, hogy lesz három jó balhátvédünk, de nem lesz egy jó csatárunk. Na ilyenkor kell igazolni. Persze csak olyat aki tényleg erősítést jelent a csapatnak, és nem az egyik "szponzor" pénztárcájának vastagítása érdekében kell leigazolni.
Szóval így kellene de nálunk sajnos nem így megy. A tehetségeinket eladtuk, helyettük gagyi játékosokat vásárolunk sorozatban. Ennek egyértelmüen a pénz az oka. Persze ez részben törvényszerű is egy kiscsapatnál, de azért vastagon benne van a vezetés dilettantizmusa is. És akkor még jóhiszemű is voltam, hogy csak hozzá nem értést feltételezek róluk, és nem valami mást.

champion Creative Commons License 2000.07.26 0 0 358
Egyetértünk.
Most már csak azt feszegetem, hogy ezt a világos formulát miért habozik alkalmazni az Rt. vezérkara. Meglehet, hogy közvetlen érdekük 22-23 éves játékosok elpasszolása, semmint az ereje teljében lévő 28-30 éves, érett figurákkal alkudozni, azokat menedzselni, netán elnyomni őket.
Bodnár-história: nehogy már a bevételből ne fussa komplett csatársorra! Féléven belül bevételek a Geel-től, a Kijevtől, az Utrechttől. Gara nem lőtt fölé, amikor a névsorát összerakta. Üzleti nyelvre lefordítva: azt akarta, hogy a zsetont forgassák vissza az üzletbe. Most úgy tűnik, hogy inkább felélik.
Reszkess Újpest!
ZOLCSI Creative Commons License 2000.07.26 0 0 357
Bajnokom

Azon nem lehet vitatkozni, hogy neveljünk-e vagy sem utánpótlást. Természetesen kell nevelni, és a neveléssel, a kiválasztással a Lokinál (bocs a debreceni csapatoknál) nincs is gond. Természetesen magyar szinten. A probléma ott van, hogy ezeket a tehetségéket nem tudjuk megtartani. Pl.: Nem tudtuk egyben tartani a Tobe, Kicsi, Csipa, Arany Laci féle társulatot addig, míg a Bodnár Böőr Z féle generáció be nem érik.
Arról nem is beszélve, hogy eddig a Nicu és a Golyó volt az a két légiós, aki egyértelműen bevált. (Zsombit nem akarom elkiabálni.)
Tehát nem lehet, hanem kötelező utánpótlást nevelni, és 18 éves korban nem 1, hanem 5 éves szerződést kell kötni. Erre szoktam azt mondani:

Born in Debrecen, Live in Debrecen. Die in Debrecen.

Hajrá Loki

champion Creative Commons License 2000.07.26 0 0 356

Szigeti, Menyhárt és Tóth Ernő - igaz, olyan szinten, amilyenen - de a Lokiban futották ki magukat. Kissé erőltetett, de hasonlítsuk össze őket a ma is aktívakkal!
Szigeti erőteljes romboló volt, hét-nyolc szezonon keresztül biztosan állt a lábán. Lássuk Balassát 2006-ban. Menyhárt elvergődött a Lokiból a válogatott keretig, ráadásul a visszahúzós-előrehúzós cselét télen hóban nyáron strandon bárkivel szemben megcsinálta. Van a mai keretben olyan csókánk, aki bármelyik pályán bármikor átdribliz valakit? Tóth Ernő 40 méterről boka mellé tette a labdát - ha józan volt. Ugye ismerős a kép: X játékos az oldalvonal mellől átpillant a másik szélre, látja, hogy a szabad ember és az üres tér, de eszébe sem jut elvállalni a keresztlebdát. No, jó, legfeljebb Vadicska, de ő sem üzembiztosan.
Szóval, fenntartom, példák voltak, mostanában is érdemes lenne vadászni. Attól tartok, hogy a klubvezérek fejében nincs játékszisztéma, amihez keresnék az embert. Jön az ügynök, ajánl valakit, jó a jutalék, lesz szerződés. Ennek a 30 éves német csatárnak az esete vicces. Annak idején Gracsov legalább gólozott az elején, nem sérüléssel kezdte, meg valami élvonalbeli előzményt is felmutatott. Ez a Schmidt, ez tucatáru.
Nem fikázom a maiakat, csak említem, hogy jobban kéne gazdálkodni velük, s nem kapkodni külföldi alibizők után.
Vitatkozzunk: téma-e az, hogy neveljük a környékbeli srácokat (Csipa, Sándor, Dombi eresztés), versus sefteljünk az emberpiacon?
Creative Commons License 2000.07.26 0 0 355
Tegyük hozzá: akkor közepes játékosok voltak. (Bár szerintem még ez sem igaz!) Ma hatalmas sztárok lennének. A mai Lokiban egy Menyhárt Ernő... De szép is lenne! Megint zúgna:" A Menyus, az Ernő, a gólözön ma eljő!"
Teljesen elkapott a nosztalgia:-)
Előzmény: ZOLCSI (354)
ZOLCSI Creative Commons License 2000.07.26 0 0 354
Champion

Azért az nem mellékes, hogy az általad felsorolt játékosok már többnyire túl voltak a zeniten mikor ide kerültek, míg a mi játékosainkat a legjobb korban vitték el. Bodonyi Béla, Kerekes Gyuri, Sallai Sanyi, Arany Laci. (Csak a válogatottjainkat soroltam fel, míg a Te általad felsoroltak közepes játékosok voltak.) Valami az utóbbi időben kétségtelenül megmozdult, de messze van még az az idő, amikor egy vidéken élő tehetséges focista, nem az FTC-be, vagy az UTE-ba, hanem mondjuk a DVSC-be vagy a ZTE-be akarna szerződni.

Üdv, Zolcsi

mash Creative Commons License 2000.07.25 0 0 353
Igen
az első adagban voltak
Előzmény: Gustav (352)
Gustav Creative Commons License 2000.07.25 0 0 352
Kösz a képeket! Én a harmadik adagot kaptam meg, a többi adagban van olyan kép, amin szemből látszik a Loki-tábor?

Gustav
Hajrá Loki!

Előzmény: mash (351)
mash Creative Commons License 2000.07.25 0 0 351
Té!
ha nem irogatsz saját csapatod topicjába nem is kapsz képet!!!!

Többiek: Sixx69, Laci, Evzobeza
törölni kéne a freemail-es és egyéb postafiókokat, mert máskülönben nem mennek át a képek!!!!!

pedig van még vagy 15 kép, az meg 3 adag

Előzmény: Té (334)
csiszi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 350
Na látjátok, egy - két VASASos megjelenik és máris
"szinesebb" a Topic! Egyébként a stilus tényleg király,követésre méltó! Nyerő hetet mindannyiunknak!
Előzmény: Lecsó. (348)
Tócsa Creative Commons License 2000.07.25 0 0 349
Igen Gustav, Zsombi egyedül elől sajnos kevés. Az első félidőben még tudta tehermentesíteni Peti, de a lecserélése után Ulveczki „nagymester” nem igazán segített neki.
MCsaba!
Úgy látszik igazam lesz a magadra adott szerepkörrel kapcsolatban. Kivetkőzni belőle, már presztízs okokból sem akarsz. Ez legyen a te bajod.
Első érved gyenge lábakon áll. Itt, Debrecenben sem volt mindig patyolattiszta a sportélet. Vannak dolgok, amiket szívesen kitörölnék a Loki életéből. De, mint írtam, nem az egyes vezetőkkel és viselt dolgaikkal kell azonosulni, hanem a CSAPATTAL. De ezt már előttem Verérstr bővebben kifejtette. (GIRAPPÁÁ!)
A második meg nem érv volt, hanem adalék arról, hogy mit meg nem teszel a Vasasért. Ezt még önmagában díjazni is tudom. A pofonokat nem fogsz kapni tőlem, se így és se úgy. Gondolom sejted, hogy ha mást akartam volna, a mi kis „vitafórumunk” másképp is zajlódhatott volna. Viszont tényleg érdekel annak a háttere, hogy egy vidékiből hogy lesz pesti csapat szurkolója. Próbálok több forrásból „táplálkozni”, hogy általános sentenciat vonhassak le. Té, úgy tudom, már tavaly elkezdte ezt a „hagyományt”. Részemről lehet folytatása.
A játékos szipkázásról csak annyit, hogy ott van dr.Puskás Lajos esete. Amikor visszajött edzőnek Debrecenbe az „öregek” még mindig fújtak rá.
Tényleg Lecsó! A Himnuszt csak lesték a zsi…ványok! Persze sokan voltak, akik vagy lassan kapcsoltak vagy nem merték énekelni (sőt felállni!), mert féltek a kisebbségvédelmi hivatalok (ISM-MLSZ-HLASZ-JT) retorziójától. Viszont a bírónak egy piros pont, mert megvárta a végét és csak utána engedte útjára a labdát.
Té!
Csatlakozom az előttem szólóhoz! ELVtársak!

Hajrá Loki!
BUX

Lecsó. Creative Commons License 2000.07.25 0 0 348
Egészen tuti hely lett a mi topicunk.
Zolcsi nagyon jó témát vetett fel ezért gratula Neki.
A legszebb az egészben az, hogy mindenféle anyázás nélkül folyik a kocsmázás.
És én ennek nagyon örülök.

Jómagam hosszú ideig éltem Pesten, de eszembe se jutott más csapatnak szurkolni.
És minden itthoni LOKI meccsen is jelen voltam.

Holnap irány a kupameccs, ha hazaérek írok majd beszámolót.

Lecsó>>>HAJRÁ LOKI!!!
BUX

Előzmény: champion (347)
champion Creative Commons License 2000.07.25 0 0 347
Mindenkihez!
Jó napot, új vagyok. Az átkosban időnként működött a Pestről a Lokiba vonal. Szabó I. és Tóth Ernő a Honvédból jók voltak. Szigeti is lenyomott nyolc szezont, Halla is használt, Somogyi is kiváló keresztlabdákat nyomott, Szíjgyártó hülyeségét is lehetett élvezni, Tímár is elszaladgált, Menyhártnak is csak kitérő volt Győr, Nérey is leharcolt vagy négy szezont.
Ez a Makray, ha figyelné a piacot. Pl.: Földvári nemigen fér be Csanknál, a Lokiban tehermentesíthetné Böőrt, Bekő jöhetne felpasszolni, indítani. Csak csatár, az nem látszik.
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.25 0 0 346
A VASAS és a politika:
Köztudott, hogy Kádár, Biszku, stb. VASAS drukkerek voltak, de ők soha nem szóltak bele a sportba!
Jó példa erre a közelmúlt különböző újságcikkei, amelyekben 70-es évekbeli játékosok beszéltek pálíafutásukról. Rothermel VASAS-ba akart igazolni, nem mehetett Tbányáról, egy évvel később Újpestre KELLETT mennie...
Póczik fél évig a Fáy u-ban edzett, végül Honvéd játékos lett...
Kovács J.(Vidi) szintén hozzánk akart jönni, Újpest játékos lett...
Halász (Tbánya) fél év kivárás után Kovács Pistáért cserébe igazolhatott hozzánk.
Kereki több éven keresztül nem jöhetett hozzánk, nem engedte a Vas megyei párttitkár, végül a ZTE-be igazolt (pedig Vas és Zala nem igazán csípi egymást).
Még számos példát tudnék hozni arra, hogy milyen "könnyen" igazolt a Kádár érában a VASAS neves játékost. Egy-két kivétel volt, de a Honvéd, Újpest gond nélkül szedte a játékosokat.
Egyébként a Mészáros-Török,Hege,Komjáti,Kántor-Müller, Zombori-Kovács,Gass- Izsó, Várady féle csapatban nemcsak egy bajnoki cím volt benne, de a belügy erősebb volt. Nagyon jó volt az Újpest, de nem 9-er zsinórban.
Ennyit a politika és a VASAS kapcsolatáról, bárcsak bennünket is úgy támugattak volna, mint az Újpestet, vagy Berecz et. a 80-as években a Honvédot.
(Biztos forrásból tudom, hogy a Fáy u-ban egy Honvéd meccs szünetében ordítozva rohangált a folyosón, hogy Xbíró többet nem vezet meccset, ha nem a Honvéd győz!)

A "felfelé, felutazás" földrajzilag alakult így. szegedhez Pest fent van, de én pl. a Mátrába is felmegyek, és nem elmegyek (elmenni legfeljebb a Mátrában megyek el, de az más...)
A Felvidék is azért kapta a nevét, mert fent van.
Viszont Győrből valóban hülyén hangzik, hogy felmegyek Pestre.
A többit már tényleg szóban, sziasztok.

Előzmény: ZOLCSI (344)
ZOLCSI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 345
Csiszi
A vidéki kiváló játékosok pesti csapatokban való leégése, ez megint egy olyan jelenség, amelyet én nem tudok megfejteni. Hány meg hány olyan jó focista van, aki villogott a saját csapatában, (nevelő egyesületében) míg Pesten levitézlett.
ZOLCSI Creative Commons License 2000.07.25 0 0 344
Bevallom nem gondoltam hogy az általam felvetett gondolat ilyen sok embert gerjesztett mondanivalója elmondására. Mivel a "vita" nem anyázó, vagdalkozó stb. stílusú, ezért úgy gondolom, lehet tovább folytatni.

GALA
Egyáltalán nem döbbentettél meg. Ez egy rossz beidegződés, amely nem nyelvtani alapon alakult ki. A vidéki magyarságnak, a "föntről" jövő utasítás, a "magasságos" hivatalok mind mind Budapesttel azonosat jelentettek. Talán innen ered ez, de nem állítom, mivel nem vagyok nyelvtörténész.

Mirrmurr
Az hogy nem debreceni létedre Lokista vagy, nem egyedi dolog. Vannak Lokisták Szolnokon, Kecskeméten, Törökszentmiklóson, de vannak Békésben, és - lehet kapaszkodni - Szabolcsban is. Arra viszont gondolni sem szabad, hogy ha a csapat rossz lenne, ha a háttér bizonytalan lenne, akkor stb. Ezt a csapatot - hasonlóképpen mint az FTC-t - 1979-ben megfosztották a nevétől, a színétől politikai okok miatt. Ennek ellenére, a szurkolók piros-fehér zászlókat lengettek, és Hajrá Loki-t kiabáltak. És véletlenül sem kék-sárgát, és sosem hallottam egyetlen Hajrá DMVSC-t. Egy csapat valahol ott lesz csapattá, ha egy ilyen "akciót" is túl tud élni.

MCsaba
Az egészséges "fölfelé" vándorlás belefér. A probléma ott kezdődik amikor a politika ebbe beleszól. Márpedig ez a politikai beleszólás, nem igazán nekünk kedvezett. Vajon a hetvenes évek Vasasa bajnok lett volna Mészáros, Komjáthy, Izsó, Váradi stb. nélkűl.

csiszi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 343
Csabi!

Túl sokat magyarázkodunk, azt hiszen ezt már megtettük elégszer, úgyhogy hagyjuk is abba. A hova tartozásunkat szégyelnünk nem kell, sokkal inkább azokra vonatkozzon ez, akik csapongnak jobbra-balra, és a jó eredmények után választanak hovatartozást és ezt hangoztatják. A játékos vásárlás biztos hogy anyagiak kérdése is (főként), de sajnos nem egy jó vidéki játékos elvész a süllyesztőben, mert nem tud beilleszkedni, vagy nem hagyják beilleszkedni új környezetükbe. Jó példa volt a szegedi Balogh Attila esete is, pont a Vasasnál.

Előzmény: MCsaba_d (342)
MCsaba_d Creative Commons License 2000.07.25 0 0 342
Az a baj, hogy nincs stabil NBI-es csapat Szegeden. Egyébként én a másodosztályba is kijártam a Szeged meccsekre.
Még egy dolog:
Főváros-vidék ellentétről beszéltek (van "némi" alapja). Azonban elgondolkodtatok azon, hogy hány nagyváros környéki kisebb település érzi úgy, hogy a nagyváros (Szeged, Debrecen, Győr, stb.) basáskodik felette, elviszi a tehetséges ifi focistákat a nagyüzembe, aztán kiégetve, kiábrándula megy vissza. Itt Szegede számtalan példát tudnékl erre, de olvasva az újságokat máshol is gyakori, és nemcsak a sportra gondolok.
Tudomásul kell venni, hogy mindenhol kell lennie egy felfelé áramlásnak (mégha a szó nem tetszik mindenkinek): tanya-falu-kisváros-nagyváros-főváros(-külföld).
A többit - remélhetőleg - szóban.
Előzmény: Té (334)
ádi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 341
Igen, valószínűleg más szemüvegen át nézzük a dolgokat.
Ma már inkább a pénz játszik szerepet a játékosvándorlásnál (elfogadom, ez sem teljesen független a fővárostól). Esetleg még a válogatottba kerülés számít, de talán már ez sem főváros-centrikus (BB-nél csak a külföldiek férnek be - Vasas eleve kizárva :)).
...így látom piroskék szemüvegen keresztül...

Hajrá Vasas!

Előzmény: Té (338)
robi25 Creative Commons License 2000.07.25 0 0 340
Éljen a lokálpatriotizmus!!!
Hajrá Szpari!
Előzmény: Té (338)
Creative Commons License 2000.07.25 0 0 339
Abaújszántó az a Miskolc környéke. Talán én is ott leszek.
Előzmény: csiszi (337)
Creative Commons License 2000.07.25 0 0 338
Ez jó kérdés, igen az is árulás. Persze azért minőségi különbség van a két dolog között, ha egy szegedi a Lokinak szurkol, annak nincs olyan "nagy csapathoz akarok tartozni" íze. De sok vidéki Fradi, Újpest, Vasas, Kispest, szurkolót bizony ez motívál.
Hogy Mészölyék annak idején szépen játszottak? Biztos így volt, de vidéken is játszhattak volna szépen, ha nem vittek volna el minden épkézláb játékost a pestiek.
Szóval nem is olyan mesterségesen gerjesztett az a vidék-főváros ellentét, csak persze Ti úgy érzitek, mert nem Nektek fájnak a sérelmek.
Előzmény: ádi (336)
csiszi Creative Commons License 2000.07.25 0 0 337
Lokisok, Szurkoló Társak!

Maradhatunk annyiban, hogy mindenki hű valakihez, a másságot pedig nehezen fogadjuk el. Ezért cikizem én is fradistákat, még ha haverról is van szó. Mondhattok ránk bármit, mi vidéki (szegedi) létünkre maradunk Vasasosok, lehet, hogy nem vagyunk túl sokan. De legalább akik ismernek tudják mire számíthatnak velünk szemben. A hazai csapatért pedig engedjétek meg, hogy a magunk módján úgy szorítsunk, ahogy csak tudunk. Biztosan nem vagyunk olyan primitívek, hogy ez hidegen hagyna benneteket. Mivel szerdán kupameccset játszotok, valahol Miskolc környékén, én bizony megnézlek benneteket, mit tud a csapatotok. Teszem ezt a Malac miatt, egy jövendő ellenfél miatt és azért is, mert szeretem és éljen a vidéki foci.
De mindenekelőtt HAJRÁ VASAS!!! (sör nélkül is)

Előzmény: vezerstr (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!