Tudtok esetleg valami olyan ettermet (nem feltetlenul vegat), ahol egy vegetarianus jot ehet es nem nezik hulyenek, ha inni csak sima csapvizet ker?
(Mivel lattam, hogy a cukraszdakkal kapcsolatban volt mar a vizes tema, gondoltam, hatha ... Legutobb Pesten a pincer szinte le akart gyilkolni, amikor vizet kertem inni.)
Természetesen ezt mind megértem, sőt, pl. a disznó kerülését is pontosan tudom, miért van , én csak azon csodálkoztam, miért gond a zabálócsütörtök léte, amikor annak is megvan a maga logikus magyarázata...:}}
Nem tudom ugyan, hogy miben szilárdult meg a meggyőződésed, mert ezt ugye nem közölted, de a dogmákká kövült vallási előírásoknak szinte mindig van valami logikus és ésszerű tilalma. (Az emberevők azon szokására, hogy a megölt ellenség agyát megeszik, is találnék logikus indokot, ha kell. :-) ) De a zsidók és mohamedánok "tisztátalan" állatai teljesen logikusak, mint ahogy az is, hogy a mérsékelt égövbe "eltolódott" kereszténységnél ez már miért nem szempont. De ha meggondolod, akkor például a körülmetélés alapja sem a "szadizzuk má' meg azt a gyereket!" elv. Ugyanez érvényes a böjtökre (nem véletlenül szerepel szinte minden vallásban), illetve az azt "legálisan" megszakító napokra is. Próbáljon meg valaki kemény fizikai munkát (tavaszi mezőgazdaság) végezni úgy, hogy közben "hiánytáplálkozást" végez.
Finom ételek voltak, de elhajlottunk az ünneplésben és a hastáncos lányok csodálásában, így az ételek neve nem maradt meg bennem.
A nyárson sült/grillezett húsok nagyon jók, a tésztákhoz pedig külön kemencét építettek az udvarra. A halas saláta is nagyon jó volt, az orosz vendégekkel pedig a vodka-kaviár kombinációt gyakoroltam. A szakácsok ha minden igaz, Szamarkandból származnak.
A kipróbálást javaslom, II. Ördögárok u. 174., Bukhara Bár.
Ma Komáromban ettem finom köftét egy török étteremben, a körforgalom előtt jobbra van a központban. A birkanyársra sokat kellett volna várnom, azt majd legközelebb.
De persze amennyiben kapásból meg tudod mondani, hogy a hamvazószerdától húsvétvasárnapig tartó 46 napot miért mondják 40 napos böjtnek, akkor mindent visszavonok :)
Nem, nem azt fogom enni. Azt a steaket , ha kedden készítették, viszik is vissza, ingyen, sőt, még a netet is telefirkálom, a panaszkönyvről nem is beszélve.
De mert ismerem a helyet, nem hinném, hogy ilyesmi megtörténik.
Amúgy, jencikém, azt ették, ami szerdáról megmaradt.
Mert , tudod, a fenenagy vallási öntudat bizonyos vallásnál odáig terjed, hogy vannak bocsánatos bűnök. Így szerdán is zabáltak még, aztán nehogy a maradék kárba vésszen, hát csütörtökön is belehúztak.
Zabáló csütörtökön a népek azt ették, ami keddről megmaradt. Te is azt fogod enni csütörtökön félárért? Jó étvágyat hozzá. Meg kellemes Valentin napozást.
Tudom, hogy ez az én személyes problémám, de miért nem lehetett ennek a nagyon jó kezdeményezésnek a napját odatenni, ahova néprajzilag való: húshagyó keddre?
Biztos igazad van, nagy(obb) a kockázat a nyers húsnál, de én imádom a tatárt is, meg a Mett-es német cuccokat is. És ha étterembe megyek, abból indulok ki, hogy nem olyat adnak, amitől megbetegszem.:-) Idáig bejött.... (kop, kop)
Igen, csak ha fasírtnak adják -kicsit olcsóbban-. akkor az nem nyers, és nem szedhetsz össze vele bélféregtől a a madárinfluenzig bármit. Én bazira nem vagyok finnyás, de a nyers disznóhúst már 76-ban is utáltam az NDK-ban. (Hackepeter)
Persze hogy bele lehet, de most miért pont emiatt az egy miatt féljek? Bármibe is belerakhatják (és bele is rakják)... nem beszélve arról, hogy ha már megkérdezik, hogy kikeverve kérem-e, csak nem tartanak kétfélét, vagy kevernek bele gyorsan mócsingot...:-) Egyébként meg nem sértődöm meg, ha nem bélszínből, hanem hátszínből van, ha bélszínből akarok, csinálok magamnak... Sajnos ez van.:-(
Az azért gáz, mert abban a vágóhídi nyesedéktől a disznón át a pulykaszárnyig minden szart bele lehet keverni. És feltehetőleg bele is keverik, elvégre különben minek varázsolnának vele? Épp ez most a téma a ...vidéken topikban.