Megismétlem megint. A síitakat jobban utálják a szunniták, mint bárkit. A vallásszakadás Mohamed halála után keletkezett a hatalom öröklése miatti perpatvarnál. A szunniták szerint, ha valaki elhagyja az iszlámot - mert ők ezt így látják a síitákról, akik Mohamed vejét, Alit követték volna, de ugye a szunniták (mára így hívjuk őket) meggyilkolták-, az halált érdemel. Az Al-Káida a 2000-es évek elején bejelentette, halál a síitákra. Ez úgy - nem tudom pontosan -, de vagy 200 millió embert érint. A Nyugat a füle botját sem mozdította. Népirtás ez a javából! Nem voltak emberi jogi tüntetések, még a hírértéket sem ütötte meg. Nos, Irak ezért is puskaporos hordó.
Szóval, nem biztos, hogy a szunniták könnyeket ejtenének értük. Ez a varázslatos Kelet. Nehogy európai módon nézd azt, ami ott történik!
Hát persze, mert ahogy a "palesztin" emberek, úgy a hamasz is az iszlám narratívájából táplálkozik. Így aztán elsőként azt kell békés változatra változtatni.
Kényes helyzet ez. Kockázatos rulettezni itt. Valószínűleg, az AI is belép az elemzésekbe. De, az is tévedhet. Emlékezetem szerint a jom-kippuri háborúra már csak azért sem készültek fel az izraeliek, mert az akkoriban teret kapó számítógépes elemzések, semmilyen veszélyre nem figyelmeztette őket. Ráhagyatkoztak nagyban. Nyilván, kevés, vagy pontatlan volt a betáplált infó. Kísérteties ez a mostani helyzettel. A technika, megint keresztbe tett. Illetve, most annak hiánya.
1 atomcsapás nem törölné el Iránt a föld színéről, viszont hadba szállna Izrael ellen az egész iszlám világ, amire fel be kellene szállnia az USA-nak is, és nagyon könnyen ott lehetünk a Jelenések 16.16-nál.
Az ilyen támadás, már csak a támadó reguláris haderők nagysága miatt, magával hozhat egy nukleáris csapást Izrael részéről. Valószínűleg, Irán lenne az. Példát statuálnának. Elvégre, a többségi szunnita iszlám, jobban utálja a síitákat, mind bárkit.
Az Egyesült Államokban a külön sötét bőrűek használatára kijelölt villamos kocsikat is megtudták szüntetni nem is olyan régen, pedig előtte elképzelhetetlen volt.
Nem a széplelkű ny-i világ lesz akkor a probléma, hanem Egyiptom/Jordánia felmondja a békét, Irán mobilizál és hadat üzen Irakkal, Szíriával együtt, beszállhatnak a törökök is - na akkor szabadul majd el a pokol ("és 1begyűjtetnek" - az írás valóság lesz)
"A megoldást arrafelé kellene keresni, hogy békében élni egymás mellett, különben a jövőben az unokák és az ükunokák is félelemben élnek is meghalhatnak mindkét oldalon."
Nem lehet, ez a helyzet 1xűen megoldhatatlan - mondhatnám, ez fog elvezetni a Jelenések 16.16-hoz, hogy "egybegyűjtének a világ királyai a helyre, ami neveztetik Armagedonnak".
Hm! Nem tennék egyenlőséget egy magyar zsidó és egy iszlámra áttért magyar között. Utóbbi - ha kellően elmerül Allah kegyeibe -, simán a levegőbe röpít, ha erre szükségét érzik ......valakik.
Sose felejtem el - és már írtam más topikban -, hogy iraki piacon robbantotta fel magát egy muszlim nő Allah dicsőségére. Kiderült, holland őslakosnő volt, aki áttért.
Ha sikerülne a hamászt eltüntetni, a szakértők szerint 3 év alatt "újratermelődik", és kezdődik megint egész előröl.
Nagy valószínűséggel nem sikerül.
Ha marad az 1:10 arány a "sikerességben", akkor 50 ezer terrorista megsemmisítése 500 ezer halálos áldozatot jelentene.
Szerintem nincs olyan számú bátor hamász harcos, amit itt sokan feltételeznek.
Az október 7-én áttörő gazemberek inkább egy toprongyos huligánbandához hasonlítottak.
Az alagutak sem lehetnek olyan kiválóak, amit itt hangoztatnak.
A félreértés valószínűleg abból adódik, hogy az 500 dolláros sufni rakétákkal is lehet jelenős károkat okozni, de ezt nem lehet kivetíteni a teljes harcértékre.
A megoldást arrafelé kellene keresni, hogy békében élni egymás mellett, különben a jövőben az unokák és az ükunokák is félelemben élnek is meghalhatnak mindkét oldalon.
Ami most megy az a jövő tönkretétele, pedig pont az ellenkezőjével indokolják.
Ok. Viszont ha hazájuknak Izraelt választották, ott eresztettek gyökeret és zsidó neveket vettek fel, én amondó vagyok, hogy ez esetben a magyar hatóságoknak tennivalójuk nincs - papír ide vagy oda. A gázai áttért muszlim nők esetében sem.
Azért az már milyen, hogy a kormányzat tartja a kapcsolatot a Gázában rekedt magyarokkal - csak feltételezem, áttért muszlim nők -, és közben ugyanott túszként magyar állampolgárokat tartanak fogva.
Majan magyar állampolgár, az édesanyja is Magyarországról származik, nem is olyan rég egy hónapot töltöttek a nagyszülőknél a Duna-parti otthonukban az idősebbik lányával. Most a lány egy gázai pincében raboskodik a kishúgával, bár semmi biztosat nem tud róluk, mert sem a Hamasz, sem az izraeli hatóságok nem közöltek vele semmilyen új információt.
Megerősítette a Hetek megkeresésére a Külügyminisztérium, hogy valóban túszul ejtett két magyar állampolgárt a Hamasz palesztin terrorszervezet: a nyolcéves Ellát és a tizenötéves Dafnát.
Sohasem fognak elfogyni sem élőerőben, sem fegyvert illetően, itt a zsidók egyszerűen nem győzhetnek 100%-ra, majd idővel lesznek újabb sejtek, lesz új Hamasz stb.
Persze nem kizárt, hogy nem saját elhatározásból teszik ezt. Szóval, legyünk nyitottak, mert a palesztinokért aggódók visszamennek 1948-ig. Vagy tovább.
A csángók is rosszul vagy sehogy sem beszélnek magyarul.
Tagadjuk meg őket, ugye?
Ahogy a szudáni magyarábokat is, nem beszélik a nyelvet.
Azok inkább vállalták a deportálást, táborba zárást is emiatt, mert a brittek éppen háborúban álltak velünk, de a magyarábok nem voltak hajlandóak visszavonni azt, hogy ők magyarnak tartják magukat.
Nincs is szebb, mikor Soros keltetőjéből a QUEER CEU szimpátia tüntetést szervez a palesztinok mellett. És akkor kérdik itt páran, miért nem szeretjük Sorost.