Keresés

Részletes keresés

Lesleee Creative Commons License 2011.01.02 0 0 13655

A =$C1<>"" hivatkozással működött, bár nem tudom pontosan miért :-)

Köszönöm az ötletet a vegyes hivatkozásra.

Neked is BUÉK

Előzmény: Sztai (13654)
Sztai Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13654

Használj vegyes hivatkozást!

=c$1<>""

BUÉK

Előzmény: Lesleee (13653)
Lesleee Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13653

Sikítófrászt kapok a feltételes formázástól :-)

Azt szeretném, ha abban az esetben, ha egy cella (c1) nem üres, akkor a c2:c7 cellák kitöltése változzon, ha a d1 nem üres, akkor a d2:d7 kitöltése változzon, és így tovább.

Beállítottam, de csak a c2-t színezte, majd abszolút hivatkozást csináltam a c1-ből, így már jó volt, de akkor meg nem tudtam másolni lefelé a szabályt.

Valakinek ötlet?

Lesleee Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13652

Kedves Sznido!

Ellenkezőleg, én köszönöm. Tanultam belőle :-)

Neked is minden jót!

Leslee

Előzmény: Sznida (13651)
Sznida Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13651

Szia Lesleee,

Én küldtem Neked ezt a makrót, és a Te általad küldött ajánlásban benne volt én csa ezért hagytam benne, gondoltam Te így akarod használni! :)

Bocs a kellemetlenségért!

Minden jót!

Üdv: Sznido

Előzmény: Lesleee (13650)
Lesleee Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13650

Igen, pont azt a sort töröltem teljesen, csak ebben van még benne.

Köszönöm a segítségedet:-)

Üdv:

Leslee

Előzmény: Törölt nick (13649)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13649

ebből csak a visszakapcsolást vetted ki, az elején benne van még a manuálisra állítás (Application.Calculation = xlCalculationManual)

akód egyes sorai számítási munkát generálnak a muinkafüzetben és felesleges futás közben ezzel terhelni (lassítani) azt, ezért szokták kikapcsolni.

Előzmény: Lesleee (13648)
Lesleee Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13648

...és valóban :-)

A makrót itt kaptam, egy kicsit átalakítottam, de a számolás módja benne volt. Most azt a sort kivettem és működik.

De akkor egy ilyen sor mi célból kell? Csak opciós, és ha nem írjuk bele, akkor a program által beállítottként számol?

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Application.Calculation = xlCalculationManual

if Not Intersect(Target, Range("h8:h150,i8:i150,j8:j150,k8:k150,l8:l150"Is Nothing Then

Target.Value = Cells(Target.Row, 4).Value

For i = 8 To 12    

If Target.Column <> i Then  

Cells(Target.Row, i).ClearContents    

End If

Next i

Cancel = True

End If

If Not Intersect(Target, Range("m8:m150,n8:n150,o8:o150,p8:p150,q8:q150")) Is Nothing Then

Target.Value = Cells(Target.Row, 5).Value

For i = 12 To 17    

If Target.Column <> i Then        

Cells(Target.Row, i).ClearContents    

End If

Next i

Cancel = True

End If

End Sub

Előzmény: Törölt nick (13647)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13647

mi van abban a makróban? biztos ott van a kapcsoló a számítás módjára

Előzmény: Lesleee (13646)
Lesleee Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13646

Sziasztok!

2010-es excelt használok. A képletek újraszámolását automatikus számolásra állítottam. Ez kézi beírásnál remekül működik, azonban ha lefut egy makró (dupla klikkes), akkor nem számolja újra, sőt az automatikus számolás opció is visszaállítódik manuálisra.

Tud valaki segíteni?

valakiasokközül Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13645

Az általam feltett kérdésre a "mester"

robbantomester

t ökéletes útmutatást adott. Így a feladatom megoldásra került, s további ötletek nélkül is maximálisan boldogulok.

Ha valaki mégis úgy érzi, hogy remekelni akar, s egyszerűbb, automatikusabb megoldással tud "ragyogni", akkor azt is szívesen fogadom :)

Köszönöm mindenkinek, aki esetleg elgondolkodott a feladat megoldásán, s külön köszönet a robbantomester -nek, hogy gyorsan és hatékonyan segített!!!

további szép napot mindenkinek

valaki a sok közül ....

Előzmény: valakiasokközül (13640)
valakiasokközül Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13644

A 2. lecke is kész....és nagyban megkönnyítetted a tanácsaiddal a munkám/elképzelésem...

A csv formátumban mentést, s a karakterek cseréjét használtam.....első olvasásra ez volt a számomra is érthető.

Előzmény: valakiasokközül (13643)
valakiasokközül Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13643

Szia

Az 1. pontban leírt "házi feladatot" megcsináltam..... kellett egy kis gyakorlás a beállításokhoz, de a leírásod alapján meg tudtam oldani...

Sikerélményben most gazdag vagyok.....

Köszönöm!

kezdem a házi feladat 2. részét :)

Előzmény: Törölt nick (13641)
valakiasokközül Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13642

Szia

Köszönöm a gyors válaszod.

Sajnos az excell-t nem tanultam soha, s nem is használom...azaz alap user vagyok...bár 5-6 éve a "ti" segítségetekkel kicsit belemerültem a makrózásba és akkor megírt viszonylag egyszerű táblázatkezelőt most is használom....Mára minden t elfelejtettem.... :(

Amit beírtál, azon elkezdek gondolkodni, s talán gyakorolgatni....így első olvasásra annyira nem tűnik nekem egyszerűnek, de én is igyekszem valamit tenni, valamilyen irányba elmozdulni... ha konkrétab (egyszerű felhasználónak érthetőbb, szájbarágósabb) megoldásra van időtök, akkor azt megköszönöm

további szép napot!

Előzmény: Törölt nick (13641)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13641

1.

"Szövegből oszlopok" menüpont erre való

2007-ben:

menüszalag/adatok/adateszközök.

Vagy:

menüszalag/külsőadatok átvétele/szövegből menüponttal közvetlenül megnyitható a szövegfile és konvertálható oszlopokra.

(Ugyanezek megvannak 2003-ban is)

2:

Makró nélkül:

Egy másik munkalapra ÖSSZEFŰZ() fgv-el összefűzöd a cellákat, a cellahivatkozások közél berakod a "|"  jelet

Vagy: Elmented *.csv formában a táblázatot, majd a csv-ben kicseréled (nem kézzel!!!) a pontosvesszőket(;) "csere" funkcióval more(|)-ra (Sima notepadban a csere funkciót ctrl+h-val lehet előcsalogatni)

Vagy: makró és egy kattintással megvan minden, idő híján ezt most nem tudom

Ezek jutottak eszembe

Előzmény: valakiasokközül (13640)
valakiasokközül Creative Commons License 2011.01.01 0 0 13640

sziasztok, BUÉK

IGO navigációból akarom a mentett POI-kat excell táblában tárolni, s esetleg excelben módosítani, átírni, kiegészíteni....

A dolog működik, csak kicsit macerás.

Amit eddig csináltam:

Igo-ból a "save" mappa "user.upoi" kiterjesztésű fájlt kimásoltam. Az excell megnyitja, mert sima szöveges fájl...

A probléma az, hogy ez a szöveges fájl így néz ki az excell-ben:

1|Vallalkozasom ügyfelek. Biatorbágy|Noname György||42.470052|14.855459|_HUN||||2951|Biatorbágy|Ismeretlen Zsigmond utca|27|megjegzés|telefonszám||

2|Vállakozásom céges címek. Dunaharaszti|Gebrüder Weiss||47.365358|19.118950|_HUN|||||Dunaharaszti közelében|51-es út|||telefonszám||

Az excell egy sort egy cellába rak be. A fenti két sort az A1 és B1 cellákban nyitja meg. Ha belemegyek ezekbe a cellákba, akkor tudom átírni, javítani, stb mert mentés után tökéletesen működik a navigációban...

Nekem ennél sokkal többre van szükségem, hisz szeretném az excel előnyeit kihasználni. ( szűrés, rendezett áttekintés)

Létrehozta, egy táblázatot ami így néz ki: (minden adat külön cellában)

Ez így nagyon frankó, mert mappa, almappa, név, stb szerint tudom szűrni, rendezni, hisz külön-külön oszlopban van minden adat...

Budapest, XIX kerület, Lackó ....

Budapest, XX kerület,  Ferences ....

Konkrétan 2 dolog lenne, amit nektek "excell zseniknek" meg kellene oldani:

1.:

Szöveges fájl formátumot hogy tudok úgy bemásoltatni az excellbe, hogy az külön cellába másolja be az adatokat. Az adatok így vannak a szöveges fájlban (igo-ban) hogy:

adat|adat|adat|adat|adat|adat|......

Az excellbe így kellene átkonvertálni:

A1    A2  A3   A4  A5  A6  A7  A8  A9  A10

adat  |  adat  |  adat  | adat  |  adat  |

ha így van, akkor egyértelmű, hogy az A2, A4, A6 oszlopot kényem-kedvem szerint tudom szűrni, s egy baromira átlátható táblázatom van.....

Vagy egy külső program kellene, ami a " | " jel közötti részt külön cellákba rak be, s ügyel arra, hogy a sortörés jó legyen

Vagy egy olyan függvény az excellen belül, ami a szöveges fájl bemásolása után végigmegy az A1, B1, C1... cellákon és onnan kinyert adatokat új táblázatba tölti be ( a " | " jel közötti adatokat, az üres adatot is.... ezzel gyakorlatilag autómatikusan megcsinálná azt ami én manuálisan és nagyon lassan (lásd hozzászólásom eleján betett táblázat)

2. feladat...

Az 1. feladatban elkészített excell táblázatot konvertálja vissza vagy szöveges formátumban, vagy az elkészített táblázatot alakítsa úgy át, hogy az összes adat (soronkénti adat) egy cellába másolja be:

adat|adat|adat|adat|adat|

Az Io csak úgy tudja olvasni, ha az adatok között nincs szóköz.....

Eddig ezt úgy oldottam meg, hogy megnyitottam az IGO  "user.upoi" fájlt jegyzetfüzetként, bemásoltam az excell táblázatom szövegként (ekkor a sorokat helyesen töri meg, csak az a baj, hogy minden excell cellát egy szóközzel elválaszt...így az igo nem olvassa...de ha az így kapott szöveges részbe a " | " jelek és az adatok mentén a szóközt kiszedtem, akkor minden rendben van....

Ha ezt meg tudjátok oldani, akkor sok-sok ember hasznát vehetné, hisz ezek alapján könnyedén saját poikat is készíthetsz és kezelheted, átírhatod..... sebességmérő kamerák, hasznos helyek, stb

Előre is köszönöm azoknak akik a feladaton elgondolkodnak és segíteni próbálnak!

szép napot mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 13639

+1

Előzmény: tt65 (13638)
tt65 Creative Commons License 2010.12.31 0 0 13638

Sikerekben gazdag, boldog újévet kívánok minden excel fan-nak!

Sznida Creative Commons License 2010.12.31 0 0 13637

Nagyon szépen köszönöm!!!!

Jók működik, igen ezt szerettem volna, bocsánat a nem érthető fogalmazásért!

Köszi még egyszer!

Boldog új évet kívánok!

Előzmény: Törölt nick (13636)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 13636

2003-ban is kétféle Commandbutton lehet munkalapra tenni. Nézd meg az eszköztárakat. Van egyszer egy "Űrlapok" és egy "Vezérlők eszközkészlete".

A leírásod alapján azt gondolom, Te az utóbbit használtad. Erre az esetre hoztam össze az alábbi megoldást.

Van egy Class Module, amit úgy hívnak, hogy "clsButtonGroupElement". Ennek a kódlapjára menjen a következő kód:

'---------------------kód eleje-----------------------------------

Option Explicit

Public WithEvents myButton As CommandButton

Private Sub myButton_Click()
    Debug.Print myButton.Name & " clicked."
End Sub
'---------------------kód vége------------------------------------

A munkafüzet ThisWorkbook kódlapjára pedig:

'---------------------kód eleje-----------------------------------

Option Explicit

Public myButtonGroup As Collection

Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
    Dim O As Object, BGE As clsButtonGroupElement, S As Shape
    Dim PID As String

Set myButtonGroup = New Collection
    For Each S In Sh.Shapes
        On Error GoTo Hiba
        PID = S.OLEFormat.Object.progID
        If PID = "Forms.CommandButton.1" Then
            Set BGE = New clsButtonGroupElement
            Set BGE.myButton = S.OLEFormat.Object.Object
            myButtonGroup.Add BGE
        End If
Folyt:
    Next
    Exit Sub
Hiba:
    Resume Folyt
End Sub

Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
    Set myButtonGroup = Nothing
End Sub
'---------------------kód vége------------------------------------

A Class Module kódját nyilván átírod majd, hogy a gombok valami értelmeset csináljanak.

A másik rész dióhéjban annyit tesz, hogy mindig, amikor egy munkalapot aktiválsz, létrehoz egy új Collection-t, amibe beleteszi a munkalapon lévő ActiveX gombokat. Ha többféle Shape objektum volna a munkalapon, nem csak Commandbutton, erre az esetre van egy szűrés a ProgID-vel. Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de reményeim szerint csak a gombokat engedi át.

Előzmény: Sznida (13630)
Lesleee Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13635

Kedves Sznido!

Köszönöm a fáradozásodat, ez is remekül működik, csak a ....formátumot törli

De erre már rájöttem egyedül :-) clearcontents

Szia, Leslee

Előzmény: Sznida (13634)
Sznida Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13634

Szia Lesleee,

Tessék parancsolni:

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Not Intersect(Target, Range("B13:B2000,c13:c2000,d13:d2000,e13:e2000,f13:f2000")) Is Nothing Then
Target.Value = Cells(Target.Row, 1).Value
For i = 2 To 6
    If Target.Column <> i Then
        Cells(Target.Row, i).Clear
    End If
Next i
Cancel = True
End If
End Sub

Örülök, hogy segíthettem! :)

Minden jót!

Előzmény: Lesleee (13633)
Lesleee Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13633

Pontosan erre gondoltam, köszönöm.

Azzal ki lehetne egészíteni, hogy egyszerre csak az egyik lehetőségbe lehessen írni? Tehát, ha véletlenül másik helyre kattintottam, akkor a jó helyre kattintáskor a másik törlődjön. Vagyis egyszerre csak egy helyen jelenhessen meg összeg.

Előzmény: Sznida (13631)
NeomatiK Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13632

íigen,. ezt a múltkor felfedeztem (és írtma is ide), hogy ha 00:.... -val kezdem, akkor jól írja. Csak így hosszadalmassabb a beírás.

Előzmény: SQLkerdes (13627)
Sznida Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13631

Szia,

Így gondoltad?

If Not Intersect(Target, Range("B13:B2000,c13:c2000,d13:d2000,e13:e2000,f13:f2000")) Is Nothing Then
Target.Value = Cells(Target.Row, 1).Value
Cancel = True
End If
End Sub

Előzmény: Lesleee (13629)
Sznida Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13630

Szia,

A lényeg, hogy van 52 munkalap, minden munkalapon van 30-30 commandbutton. Minden gomb ugyanazt csinálja, csak az éppen aktuális sorral. Megcsináltam már, de csak úgy tudtam, hogy minden egyes commandbutton_click-et létrehoztam, és bemásoltam ugyanazt a kódot mindegyikbe.

Azt szeretném, hogy csak egy kód fusson le például ami a class modulban van. Remélem így érthető.

Ja, Excel 2003-ról van szó, mert most néztem a 2010-ben már két féle commanbutton-t tudok lerakni egy munkalapra egy űrlap-vezérlőt, és egy activeX vetzérlőt. a 2003-ban csak activeX-et tudok lerakni.

Köszönöm szépen!

Üdv: Sznidó

Előzmény: Törölt nick (13623)
Lesleee Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13629

Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket kérném.

Adott egy táblázat, amelynek első oszlopába összegeket írunk be. A következő 5 oszlop 5 különböző kategória (pl: egy, kettő három, négy, öt)

A beírt összeget szeretném az 5 kategória valamelyikébe rendelni. Arra gondoltam, hogy ha adott kategória (adott összeg melletti) cellájába kattintok duplán, akkor másolja át oda az összeget.

Egyszerű szöveget már sikerült beírnom dupla klikkes makró segítségével, de az adott feltétellel együtt nem megy.

Ebből ki lehetne indulni?

If Not Intersect(Target, Range("B13:B2000")) Is Nothing Then
Target.Value = Date
Cancel = True
End If

If Not Intersect(Target, Range("Q13:AA2000, G13:G2000, K13:K2000")) Is Nothing Then
Target.Value = "IGEN"
Cancel = True
End If
End Sub

Előre is köszönöm

SQLkerdes Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13628

Jobb klikk bármelyi menü pontot (pld Home) és ott kattints KI a Minimise the Ribbon opciót.

Előzmény: mafikám (13626)
SQLkerdes Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13627

Azt írd be, hogy 00:12:27.

Ha csak azt írod be, hogy 12:27 akkor úgy veszi mintha 12 óra 27 perc 00 másodpercet rögzítenél be és pp:mm formátumban csak a 27:00-t mutatja.

Előzmény: NeomatiK (13624)
mafikám Creative Commons License 2010.12.30 0 0 13626
Sziasztok!

2007-es (angol) excelem van es valami elallitodott, ha rakattintok az egyes menupontokhoz tartozo funkciok (pl. file - cut, insert - pivot table, stb), csak akkor jelennek meg, ha a menure kattintok, ha az excel tablaba, akkor pedig eltunnek a funkciok, csak a menusor latszik. Mit kell beallitani, hogy a funkciok is fixen latszodjanak? Koszi a segitseget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!