Keresés

Részletes keresés

imre 24 Creative Commons License 2014.04.25 0 0 662

én már tetem panasonic nv-430-ba jo teljes mehinkát és müködik csak roszabb kazinál nem olyan erös a képe vamn egy hibájuk ha nem nyomodik rendesen a gumi görgö akor be vilan folyamatosan a szemsésedés tiszta kép utána hangyás és ezt ismétli folyamatosan

valaki tud segiteni van egy liftes videom erösen teker meg minden lejátszás közben van mikor a szalag moozog vagy felfelé vagy le a kép hangyás ha tudja huzni a szalagot jo a kép aki ért hozzá irjon már álitgatam de semmi

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 661

TV-VHS combót nem érdemes venni? Ezekben gondolom a leghitványabb mechanikát szerelték.

Előzmény: maczkohathy (660)
maczkohathy Creative Commons License 2014.04.25 0 0 660

Szörnyű...

Előzmény: Törölt nick (658)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 658

Valamikor volt egy tévé vhs combom.

http://www.jofogas.hu/pest/Philips_kis_tv_beepitett_VHS_lejatszoval_15180108.htm

 

Erről mi a véleményetek?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 657

Tudna Ön egy ilyen gyermekes családot, ahol még mehetne rengeteg üzemórát? Eladnám a hangos Tunerest akkor, garantáltan hibátlan és ez nem fog tönkremenni, szinte tönkretehetetlen, ha nem szedik szét és nem barmolják szét.. Csillog villog kívül - belül, annyit úgyse járatjuk, tehát ez nálunk már nem valószínű, hogy ki lesz használva a másikok mellett. Panasonic videóval archiválok, veszem fel a megtartandó dolgokat, Hitachival a veszem - törlöm dolgokat a szín miatt, ennyi nem kell..

Előzmény: T_Pictures (637)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 656

Elnézést, most olvasom, hogy már válaszolt Ön erre az érdeklődésemre, na majd meglátjuk, mindenképpen 2 közül egyik nem kell, ha lesz rá vásárló.

Előzmény: T_Pictures (637)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 655

.. a VT-420E-ben ugyanez a szín és képminőség, megvan benne, mint a VT-110E-ben, és külsőre az szimpatikusabb, tehát 2 db VT-110E semmiképpen sem kell. Mennyi a maximum amit adnának érte?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 654

és a másik VT-110E lesz a tartalék, társalgóba, a VT-420E az olyan külsőre is és belsőre is, hogy ki nem robbantanám a helyéről a tv állványról.. Viszont 2 db VT-110E nem kell, az idetévedők szerint mennyit érne meg maximum amit adnának érte?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 653

Vagy eladom a hangos Tuner egységgel rendelkező VT-110E-t, mennyit érne az meg maximum? Nem villong fekete bevágódó vízszntes csík és már nincs olyan vonala a fejeknek, olyan elmosódottság ami volt korábban, mert bele lett téve az a mechanika szett (fej) amelyikkel korrigálódott a képminősége, tehát hibátlannak mondható lett. Vagy így, vagy úgy mindenképpen valamelyik VT-110E-t eladom, mind a kettőre nincs szükség..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 652

Tápegységre visszatérve, - elnézést ezért a kis kitérő el kalandozásomért- ,

 

A VT-110E-ben van az a +10V vagy +20V feliratú cserélt tápegység, ami jó így, hogy benne van, vagy azt tanácsos lenne kivenni belőle? (Tudom tápegységhez csak úgy szabad hozzá nyúlni, ha már órák óta áramtalanítva volt, és próbálni is csak kapcsolós konnektorral és messze menni a készüléktől..) Vagy mennyit érne így (működő)-ként ez a készülék maximum?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 651

bármi*t*

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 650

A szomszédok című teleregény sorozatban is mindig szidják a tévét, hogy nézhetetlen.. Akkor még ki volt szabad mondani, lehet, hogy nem mindenki mondhat bármi se..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 649

Ilyenekre még volt értelme a videónak.. Legutóbb a Seherezádé sorozat volt ami új volt és nagyon jó.. A végén nem haltak meg benne a színészek, nem úgy rendezték, mégsem készült belőle második széria, újabb száz valahány részt pedig megnéztük volna.. A mai műsoroknál pláne felvevős set top boxokat tolni az ember arcába.. Legalább a videó szépsége és színe még képminősége agyjon valamit a dologhoz, ha már a tv műsor gyatra..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 648

A Fekete háttér egy televíziós műsorban megnyugtatólag hat.. Mostanság m3 csatornán, vagy a Gálvölgyi Egris paródiájának háttere pókháló és mögötte fekete függöny.. És akkor nem illúzió romboló 'box' vagy milyen szobában vezették a műsort, hogy valójában egy zöld ronda helységben áll a műsor vezető és a hátteret számítógéppel keverik a nézők elé, milyen ez a televíziózás ma??

 

A fekete háttérben vezetett műsor az idegrendszerre nyugtatólag hat.. Talán az ATV-n szokott lenni ilyen beszélgetős műsor, vagy Juszt László beszélgetős műsorai, de ide sorolhatnám annak idején Anettka beszélgetős műsorait is Terry Black, Benkő, Csala Zsuzsa, talán Sáfár Anikó, egyszóval nézők betelefonálhattak ezekbe az Anettka produkciós műsorokba és órákon át tartott minden nap, éjszaka meg 1 óra hosszát éjfélig, hozzá a fekete háttér.. Mindez a Budapest TV-n, jó volt akkor az a tv csatorna.. Ilyen műsorok ma nincsenek egy se..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 647

A korabeli vetélkedők meg micsoda produkciók voltak: Elmebajnokság, Egri János vezetésével késő esténként micsoda nyugtatólag hat.. Egyszer láttam benne egy olyan kis öreget, aki lehet, hogy a Nagyszülőkkel a gyárban együtt dolgozott, mintha onnan lett volna ismerős, de mivel nagyon kicsit voltam még akkoriban így ezt csak lehet alapon mondtam..

 

 

.. és hozzá az a Húsvéti paródia, Egri János és az elmebaj Gálvölgyi Jánossal..

 

 

Tényleg az archívum egy nemzeti kincs, kit érdekel itt már az RTL+, ha ilyeneket láthat..

 

Az a villongás, mostani piáros hangulat.. A korabeli műsorok milyen megnyugtatóak voltak.. Antal Imrével a Halló fiúk, Halló lányok.., a Volt egyszer egy fesztivál Déri Jánossal.. tényleg minek itt már élni, már túl vagyunk minden jón, az akkori korral..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 646

A Televíziózásnak fenn kell maradnia, piaccá alakult, azért ilyen sz-r már elnézést, mert már elérte a csúcsát.. Onnantól már nincsen hovatovább.. Csak lefelé vezethet az út.. A Klinika német sorozat, maga a csúcsok csúcsa, Borostyán, ami most megint megy, a film közben nagyon jó a zongora zene, már csak amiatt ha nézzük, témája már újat nem mutat, a régi klasszikus Dallas, Ausztrál Expressz és még sorolhatnám azokat a korabeli rajzfilmsorozatokat.. Ezek voltak a Televíziózás csúcsa.. Innentől csak sz-rabbak készülhetnek.

 

Szomszédok (teleregény)- micsoda történet, színészek, mintha valódi lenne..

 

Barátok közt - már régen abbahagyhatták volna, egy rétes tésza amelyik nem tud elszakadni soha.. - a jobb színészeket szépen lemorzsolták róla, egyre sz-rabb, de hát amcsit kell követni, ha ő hanyatlik mi sem maradhatunk le mögötte (lásd például a tévénél maradva az új dallast, hogy az mekkora egy sz-r, törtető fiatalok, akik örülnek, hogy ráírhatták azt amiben szerepelnek, hogy dallas.. Ilyeneket ki venne fel videóra, még egyszer se lehet megnézni..

 

Ezzel szemben a klasszikus eredeti történeten alapuló több, rengeteg gombolyag szálon futó klasszikus régebbi sorozatok, elnyűhetetlenek és örök életűek.. Azokért volt értelme a videót koptatni, a mostaniak, egy iszonyat, rajzfilmsorozatoknak is semmi mondanivalója, ronda szörnyek benne a figurák, csak az agresszió, a mese legyen kedves, a régiek azok voltak, a későbbiek, mostaniak, egy rakás sz-r..

 

.. erre meg még másra se, kinek kell 3 meg 4 videómagnó..

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 645

Ez olyan, mint amikor volt a Klinika című német sorozat 3. szériájának egyik részében, hogy Wollmers (akit Folmersznek lehetett érteni, de az újságok mégis W-vel írták), mielőtt Afrikába utazott elbúcsúzott Christától, közben meg a férje (Brinkmann) meglátta az ablakból, hogy feleségét puszilgatja. Aztán később elmeséli ezt Udonak, a fiának, aki azzal próbál érvelni, hogy 'á biztosan félreláttál valamit' hiszen ő tőle is elbúcsúzott, téged mármint az apját Brinkmannt biztosan nem találta meg azért nem tudott elbúcsúzni és sietnie kellett, Brinkmann meg erre mit mondott, hogy "tőlem nem, - tőled elbúcsúzott, Christától is elbúcsúzott, de tőlem nem, kérdezem én, mi alakul a párocska között?'

 

Sietett, biztos megvolt az oka, hogy a feleségétől hosszasabban eltudott búcsúzkodni, a profot meg már nem volt ideje megtalálni.. Magyarázat mindenre van, meg többféle oldalról, megközelítésről és satöbbi satöbbi.. Csak kérdés, hogy a példa esetében Dr. Zimrével ki örlődik egy malomban.. ki áll ugyanazon az oldalon, ugyanabban a táborban..

 

A filmek és sorozatok egy minta.. A valóságból vett fikciók, amik ha úgy tetszik igazak és nem fantazmagórikus, űrlényes hülyeségek..

 

Színészek játszanak el akár valódi helyzeteket..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 644

Az ördögre és annak említésére pedig visszatérve érdekes, hogy például dr. Zimre, szándékosan nem írom le a teljes nevet, neveket nem tanácsos úgy ahogy van leírni, van amelyik magán páciensét a kezelés után is felhívogatja telefonon.. Jártam hozzá én is, nekem csak a végén jött tőle telefon, amikor a blogján ő szerinte állítólag a 'cirkuszt' csináltam.. Olyan visszásságok vannak itt, hogy az nem igaz...

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 643

Tehát eredeti VT-110E mechanika van benne, legalábbis én eredeti másik VT-110E-ből helyeztem át, mert abban egy másikkal szebb lett a felvételi és lejátszási kép. A fej is eredeti maradt benne, mechanikával együtt kompletten, a hangfej cserélve lett, egy olyanra ami nem búg, tehát jó a lejátszási hang.. Az áramköre sajátja teljesen ahogy van.. Egy ilyen készülékért mennyi a maximum amit adnának?

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 642

Úgyhogy nem is nagyon szeretem áram alá helyezni ezt a készüléket én nem vagyok szakember, tehát ki tudja, hogy így megfelelő -e. Ráadásul amúgy is halk a Tuner egysége, lejátszáskor feketén be bevillan ilyen csík jelenség, mint a nagyon öreg gépeknél, szóval ez a gép nem felel meg még kicsit sem..

 

A Tápegység csere előtt átnéztem, minden megegyező rajta, még az IC száma is, mint ami ki lett véve belőle tápegység, csak ez nem, hogy a nagy trafó mellett van egy kis motor szerű valami, talán trafó, amire a +10 V vagy +20 V van ráírva.. Lehet, hogy hosszan használva szépen hamarabb elfárasztja a kondenzátorokat. Nem vagyok szakmabeli, így a szakzsargon ritka használatáért elnézést..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 641

.. és az a + 10 vagy 20 V rajta már nem is emlékszem, hogy mi volt rajta, pedig pár hete tettem át, szóval ki tudja, hogy jót tesz -e neki így használva.. Az eredetijén az nem volt rajta.. Amiből át lett rakva a VT-125E azon volt még a  nagy áramkörön kívül egy plusz VPS panel. Ezen is van egy plusz panel amit a németek beleraktak, merthogy német a szóban forgó VT-110E, a másikban ami japán ez a kis áramkör nincs bele helyezve, még a helye sem kialakítva. Csak az értékek nem így mennek, hogy abban is volt egy plusz panel, meg ebben is volt, akkor kiegyezik a plusz 10 vagy 20 V. Más kis áramkör  volt abban is meg ebben is.. Viszont azt észrevettem, hogy ezzel a táppal kissé zúgott a hang lejátszáskor, amiből kivettem abban is ugyanez volt ezzel a tápegységgel a jelenség csak azzal a különbséggel, hogy abban a VT-125E készülékben ha a készülék teljesen össze volt szerelve, fedlap meg minden akkor is azért zúgott a hang, ebben a VT-110E-ben pedig amibe abból a tápegység át lett ebbe helyezve, csak akkor zúg a hang egy kissé, nem nagyon ha le van véve a fedlapja, ha az is rá van helyezve megszűnik ez a jelenség, gondolom mert szigetel.. Viszont a többi Hitachi készülék nem zúg ha le van véve a fedlapja, meg szét van szedve.. És még volt amikor ez a 'új tápegységgel' rendelkező VT-110E amikor le volt véve így a teteje és zúgott olyan sercegő hangot is adott a hang, mint amikor valamit bekapcsolnak a hálózatban és zavarja az áramot.. Attól azért félek, árammal játszani nem lehet, a tápegység egy veszélyes dolog, a többi áramkör már nem, persze működés közben nem lehet hozzáérni, főleg mert az ujj nedvesedik és egyből megtalálja az áram, de a nagy áramkörben már nincs akkora feszültség, mint egy tápegységben, abban van a 240 V.. Tehát az az gép hiába szürke kábeles, meg német tápegységet kapott, a VT-110E is német, a fedlapját is kicseréltem egy ugyanolyan színárnyalatúra, unszimpatikusabb lett a készülék, mint volt korábban..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 640

.. legalábbis már nem annyira, mint ezt tettem előtte.. Ezt az Olaszból vásároltat, meg kifejezetten nem kedvelem.. Hiába lett komplett táp csere benne, még idegenebb lett..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 639

Ne fesd a falra az ördögöt mert megjelenik, tényleg volt, hogy kocsiban haladva valakiről beszéltem és szembe úton a kocsiban pont megjelent, Háziorvosról is egyszer beszéltem és pont szembe a másik oldalon a kocsijával elhaladt mellettünk..

 

Igaz, aki azt mondta, hogy minek annyit csacsogni, a hallgatás tényleg sokszor jobb, mint ahogy nem léteznek néma és süket, meg vak fog... gyógyászok sem, akik póker arccal néznek bele az emberek szájába, akármit látnak.. Még az arcokat sem szeretem, az emberektől félni kell, főleg manapság, csak bajt hoznak a másikra..

 

Mióta a Hitachi VT-420E videót (vissza) kaptam alább ment a VT-110E iránti tetszésem, mondhatom rendesen.. Rondának látom, és ebben a halk Tuneresben sok rossz emlék van, megannyi kínlódás és még mindig nem tökéletes.. Elegem van belőle.. már nem szeretem..

Előzmény: Hitachi VT-110E (638)
Hitachi VT-110E Creative Commons License 2014.04.24 0 0 638

Ha sokat emlegetnek valakit, előbb-utóbb megjelenik.

T_Pictures Creative Commons License 2014.04.24 0 0 637

Apród (OLX), Jófogás. Szervizek nem vesznek be, legfeljebb ritka, még jól eladható készülékeket. Ezek zömében TBC-s öntvényes Panasonicok. Ezeket felvásárolják a digizőstúdiók. Vagy digipure-os JVC-k. A többi gyakorlatilag akkor adható el, ha valahol gyerek van és tönkremegy a magnó, de kell egy másik, hogy a Vuk-ot és Hófehérkét még 77-szer meg lehessen nézni. Ilyen esetben lehet, hogy valaki 2-3000 ezerért elvisz egyet.

Előzmény: Törölt nick (629)
T_Pictures Creative Commons License 2014.04.24 0 0 636

Én már jópár magnót vettem az ország túlsó feléből postán, - lévén a legtöbb az Ausztriából kerül be és az ottani határszélen sokan foglalkoznak osztrák, német használtcuccokkal, - meg sem venném, ha nem értékbiztosított, törékenykezelt csomagként hozná a posta. Igaz, nem 2-3000 forintos magnókat vettem, hanem volt hogy 20-30.000 forint magasságában. Így már nem sok az a plusz 2000 forint a postára. Ettől független sokakat elriaszt, hogy leüt valamit 4000-ért és akkor még arra posta. Jópáran úgy érzik, kegyet gyakorolnak, hogy megpróbálják a felére lealkudni és abban még legyen benne az eladót terhelő postaköltség is. Én ezeket úgy szoktam elhajtani 

Előzmény: Törölt nick (632)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 632

Olyan vásárló kellene, aki valóban eljön érte, nem kell elmenni a város másik végébe, posta meg, dob egyet aztán összetörve kapja meg a delikvens, törékenyként feladva meg nem biztos, hogy megvennék.. Mondjuk be lehet úgy csomagolni, hogy ne sérüljön meg, ha ilyen vásárló akadna lehet, hogy neki is eladnám..

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 631

Még a halk Tuner egységen kívül az ami javításra szorul ezen készüléken, hogy ilyen véletlenszerűen elhelyezkedő és bevillanó fekete csíkokat produkál a képre lejátszás közben.. Ki kell benne cserélni egy pár kondenzátort lehet, ehhez nem értek, viszont a másik 2 készülékem nem csinálja ezt.. 1 Ft-ról elindítani meg vaterán, lehet, hogy vagy nem jelentkeznének vagy maradna 1 Ft a vége és még el kellene vinni a város másik végébe, ez így egyáltalán nem érné meg.. Tehát csak olyannak aki Újpest Központban át tudja venni, vagy ilyen frekventált helyen lehetőleg nem a város másik felében, XV. kerület, vagy IV. Újpest.

Előzmény: maczkohathy (628)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 630

Ugyanaz a 2 név én vagyok, létrehoztam, hogy egy regisztráción belül lehet több nick név és megpróbáltam és hol ezen marad, hol a másikon, mind1, Ön tud olyan helyet, szerviz vagy ilyesmi ahol beveszik konkrétan ezt a gépet?

Előzmény: maczkohathy (628)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.23 0 0 629

Értem. Vaterát eléggé megváltoztatták, rá sem lehet ismerni, nem nagyon lehet azon már kiigazodni.. Tud olyan helyet bizományin kívül (mert az nem veszi be, hogy rizikós nekik, nem tudják eladni), tud olyan szervizről amelyik bevesz ilyen készülékeket?

Előzmény: maczkohathy (628)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!